Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Το ημερολόγιο ενός μηχανολόγου, part 2

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013: Η μεγάλη τσάντα και το μικρό τσαντάκι
Αρχικά, να σας πω ότι σήμερα, και σε αντίθεση με ό,τι θα περιμένατε βασιζόμενοι στο προηγούμενο επεισόδιο, δεν πρόκειται να ακούσετε το όνομα Γιούλη. Ο λόγος είναι ότι σας έταξα ότι δε θα έχουμε νέα Χριστινιάδα και τηρώ τις υποσχέσεις μου σαν άντρας που τιμάει τα παντελόνια που φοράει μπλα μπλα μπλα. Κι επίσης δεν είχαμε καμιά θετική εξέλιξη. Ή αρνητική. Ή ουδέτερη. Ή με ουδέτερο pH 5,5. Που δεν είναι ουδέτερο αλλά όξινο αλλά τέλος πάντων.
Δευτέρα πρωί, λοιπόν, βγαίνει η φοιτητιώσα νεολαία για διάλειμμα, έχοντας απορροφήσει πολύτιμες γνώσεις Μηχανολογικού Σχεδίου, τις οποίες ξέχασε τρία δευτερόλεπτα μετά, και πέφτουμε πάνω σε κάτι κοπελίτσες, από ένα περιοδικό, δε θυμάμαι ποιο, και μοιράζανε για διαφήμιση κάτι κόκκινες τσάντες (ταγάρια; δεν ξέρω ακριβώς τι, ποτέ δε με απασχόλησαν τα είδη των τσαντών).
Το ενδιαφέρον, βέβαια, είναι οι αμύθητοι θησαυροί που περιείχαν μέσα οι τσάντες. Αυτοί ήταν: ένας κατάλογος του Πράκτικερ, ένα διαφημιστικό του Neomat, ένα μπισκότο Soft Kings (το οποίο και έφαγα γιατί είναι το πιο γαμάτο μπισκότο που υπάρχει), ένα δείγμα αποσμητικού, ένα ντουνοντιστέρμπιο (από το do not disturb που λέμε κι εμείς οι Εγγλέζοι, εκείνο το χαρτί που βάζουμε στις πόρτες για να μη μας ενοχλούν) που γράφει πάνω "Πεθαίνω στο Διάβασμα" (προφανώς), ένα σελιδοδείκτη-διαφημιστικό του CU, ένα διαφημιστικό για μια σχολή ξένων γλωσσών και...
...τατατατάμ, ένα προφυλακτικό.
Δεν ξέρω ποιος είπε στις κοπελίτσες ότι οι μηχανολόγοι γαμάνε, αλλά προφανώς αυτός ο άνθρωπος παίρνει πολλά ναρκωτικά. Όπως κι αυτός που έγραψε αυτή την αριστερής εμπνεύσεως αφίσα:
Πράγματι, πολύ εμπνευσμένο. Απόλυση+πώληση=απώληση. Και στην αρχή εγώ ο καπιτάλας, το αφεντικό, ο νεροκουβαλητής στο μύλο της αντίδρασης, η δεξιάντζα του κερατά νόμιζα ότι ήταν ανορθογραφία. Κούνια που με κούναγε.
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013: Ο Χριστός, η Παναγία κι οι Δώδεκα Απόστολοι
Εκτός από τους Κνίτες, δρουν κι άλλες θρησκευτικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις στους κόλπους του Αριστοτελείου με σήμα τον Άγιο Δημήτριο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:
Ευλόγησον.
Βέβαια το πραγματικό "Κύριε Ελέησον" ήρθε στη στάση Αντιγονιδών, όπου και αντίκρισα έναν τύπο με τις εξής γουστόζικες αισθητικές-ενδυματολογικές επιλογές: αξύριστος, μαλλί καρέ με φράντζα μπροστά, φανταστείτε μια διασταύρωση Μπίμπερ και He-Man στο πιο μελαχρινό, που είχε βγάλει τη μπλούζα (που αν θυμάμαι καλά ήτανε φανέλα της Ιταλίας) και την είχε τυλίξει στο λαιμό εν είδει σουρεαλιστικού φουλαριού (δηλαδή ήταν γυμνός απ'τη μέση και πάνω), σώβρακο Κλάιν Μάιν ή κάτι τέτοιο μούφα μάρκα από λαϊκή τέλος πάντων, τζιν που ξεκινούσε από τη μέση του σώβρακου, άσπρα αθλητικά παπούτσια τίγκα στη λασπουριά και ροζ κάλτσες.
I shit you not, people.
Ξέρω ότι θα έπρεπε να φέρω φωτογραφικό ντοκουμέντο για να με πιστέψετε, αλλά αν τον τραβούσα φωτογραφία κατά πάσα πιθανότητα θα έπρεπε να αρχίσω να τρέχω, και ήμουν κρυωμένος, οπότε δεν το επιχείρησα.
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013: Δις ιζ α ντογκ, δις ιζ α κατ, δις ιζ α μηχ-μηχ
Την Τετάρτη πήρα μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση για τη μετέπειτα φοιτητική ζωή μου: ότι το να παρακολουθήσω το μάθημα των Αγγλικών ήταν ένα τεράστιο λάθος που δε θα επαναληφθεί ποτέ. Κι αυτό, πρώτον, γιατί η ίδια η καθηγήτρια μας είπε ότι το μάθημα θα μας φανεί πανεύκολο.
Δεύτερον, γιατί το μάθημα μου θύμισε το ίδιο ακριβώς μάθημα των Αγγλικών που κάναμε στο Λύκειο. Τρίτον, γιατί η καθηγήτρια είναι η κλασική Ελληνίδα Αγγλικού που νομίζει ότι ξέρει σωστά την αγγλική προφορά ενώ δεν την ξέρει.
Τέταρτον, γιατί το μάθημα είναι 1-4 και μετά έχει τρίωρο Μαθηματικά 1, που σημαίνει ότι είναι μια πολύ καλή ώρα για να πας σπίτι σου, να φας και να ξεκουραστείς και μία καθόλου καλή ώρα για να κάτσεις και να παρακολουθήσεις μάθημα.
Και πέμπτον, γιατί σε ένα απαράμιλλο παράδειγμα της εξαιρετικής οργάνωσης του Αούθ (Αριστότλε Ουνιβέρσιτι οφ Θεσσαλονίκη), μας πήγε η μανδάμ στο γραφείο της να πάρουμε τα βιβλία, κάναμε όλο το τμήμα ουρά απέξω, και στα μισά της ουράς μας λέει "δεν έχουμε άλλα βιβλία, θα βγάλουμε και θα σας δώσουμε από βδομάδα".
Και μετά μου λες εμένα γιατί δεν έχει μετρό η Θεσσαλονίκη.
Εκεί όμως που περιμέναμε στην ουρά, έκανε σαφώς πιο ευχάριστη την αναμονή η Δήμητρα. Κεσκεσέ Δήμητρα, θα με πείτε, και χωρίς να μπω σε πολλές πολλές λεπτομέρειες θα σας πω ότι είναι μια πολύ συμπαθητική (στο οποίο "συμπαθητική" ενέχεται και το "πηδήξιμη", για να σας φύγει η απορία) κοπελίτσα και! και! με έδωσε και αυτή! το τηλέφωνό της.
Ξέρω ότι μάλλον δεν σας φαίνονται και πολύ εντυπωσιακά όλα αυτά, αλλά επιτρέψτε μου να αισθάνομαι βαθιά μέσα μου σαν να ήμουνα ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ξέρω γω κι έτσι.

Σκάσε Χωστήρα, δεν είμαι γκέουλας.
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013: Κόψε δεξιά, θα βρεις
Χθες, Πέμπτη, και σήμερα, Παρασκευή, το τμήμα έχει, ναι you guessed it που λέμε κι εμείς οι Εγγλέζοι, κατάληψη. Δεν ξέρω πώς το'παθε.
Ο καθηγητής του σχεδίου, για το οποίο είχαμε προγραμματισμένο εργαστήριο, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη επί του θέματος. Σε σχετική ερώτηση που του έκανα την Τετάρτη, απήντησε "εγώ δεν ξέρω τίποτα για κατάληψη, θα έρθω εδώ να κάνω μάθημα κι εσείς κόφτε το λαιμό σας".
Όταν δε ήρθε την Πέμπτη και μας βρήκε κλειδωμένους απ'έξω, πήρε την εξής σολομώντεια απόφαση: να μας δώσει το πρώτο θέμα και, χωρίς να έχουμε κάνει καθόλου μάθημα, μέχρι την άλλη Πέμπτη να το σχεδιάσουμε μόνοι μας.
Δηλαδή να αυτοσχεδιάσουμε.
Κι ο Αλλάχ βοηθός.
Αλλά αυτό δεν είναι το κουφό της ημέρας. Το βραδάκι, καθώς γυρνούσα στο σπιτάκι μου με το λεωφορείο, ο οδηγός κάπου μπερδεύεται κι αντί να στρίψει δεξιά σε ένα στενό συνεχίζει ευθεία. Οπότε εγώ, που καθόμουν μπροστά και ήθελα και να φτάσω σπίτι μου κάποια στιγμή, του λέω, "πού πάτε κύριε οδηγέ, από δω πάει το 7546, εμείς είμαστε το 12894 κι έπρεπε να στρίψουμε δεξιά" (τα νούμερα των γραμμών είναι φανταστικά για να μην καταλάβετε πού μένω).
Οπότε ο οδηγός το σταματάει, λέει "ωχ αμάν, έχεις δίκιο", αλλά δε μένει στο να αναγνωρίσει ότι έχω δίκιο, που άλλωστε είναι κάτι αυταπόδεικτο. Συνεχίζει με το εξής εκπληκτικό: "Κατέβα να με κάνεις κουμάντο να το πάω με την όπισθεν".
Ναι, το έκανα κι αυτό στη ζωή μου.
Ο Γρηγόρης παρατήρησε, ακούγοντας αυτή την ιστορία, ότι θα είχε πολύ πλάκα να με άφηνε ο οδηγός και να έφευγε. Εγώ πάλι δεν το βρήκα και τόσο αστείο. Τι να πεις. Γούστα είναι κι αυτά.
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013: Η Μεγάλη Βραδιά
Ναι, σήμερα θα είναι μια μεγάλη βραδιά. Εγώ και ο Γρηγόρης θα πάμε στο Club Vogue, όπου θα βόσκουν εκατοντάδες, χιλιάδες, μην πω εκατομμύρια και το ξεφτιλίσω πάλι, φοιτήτριες που περιμένουν εμένα, ναι εμένα προσωπικά, να τους δείξω τι θα πει χάντρεντ περσέντ αρσενικόου που λένε και τα Ημισκούμπρια στον Γκρηκ Λόβερ.
Η αλήθεια είναι ότι η εκδήλωση είναι λίγο πάρτι της ΔΑΠ. Πριν χάσω όμως τους μισούς μου αναγνώστες, που ως γνωστόν δεν τους πολυαρέσουν αυτά τα πράματα, δηλώνω υπεύθυνα ότι στηρίζω τη ΔΑΠ όσο στηρίζω και τις μουσικές απόπειρες της Λάνα Ντελ Ρέι, ή όσο στηρίζω το να μαγειρεύει η μάνα μου μπάμιες κάθε δυο βδομάδες.
Όπως σας ξαναείπα σήμερα είχαμε κατάληψη, άρα δεν πάτησα στη σχολή. Είχα όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Ενδιαφέρουσα όσον αφορά το τεράστιο συγγραφικό μου έργο, δε βρήκα κι άλλη γκόμενα (δε θέλω σχόλια για το "κι άλλη"). Λεπτομέρειες θα μάθετε όταν προκύψουν.
Προς το παρόν, πάρτε τη δικαίωση του Στρατηγού Ανέμου Βύρωνα Πολύδωρα, σε μορφή βίπερ:
Και μια μάλλον επιθετική (αλλά όχι πολύ) αντικαπνιστική καμπάνια:
(Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα εντός του καταστήματος. Οι παραβάτες θα εκτελούνται επιτόπου. Εξαιρέσεις δε θα γίνονται. Πριν το κάπνισμα. Μετά)
(Η προηγούμενη παρένθεση χρησίμευε για να εξηγήσει τι λένε τα κόκκινα γράμματα που δε φαίνονται καλά).
(Αυτή η παρένθεση χρησίμευε για να εξηγήσει την προηγούμενη παρένθεση).
(Το κόβω εδώ).
Αυτά, και να προσέχετε μη σας πατήσει ένα αδέσποτο λεωφορείο που κάνει όπισθεν επειδή έχασε το δρόμο του.
(Και να μη βάζετε περιττές παρενθέσεις).

37 σχόλια:

 1. Την υποδοχή στο φως και την αλήθεια του Χριστού την ειρωνεύτηκα καταλλήλως κι εγώ. Επίσης εύχομαι, αν τα πράγματα είναι όπως τα φαντάζομαι, να μη χρειαστεί ενημερωθεί το κοινό για τις εξελίξεις της συνάντησης σου, διότι θα σου βγει και το όνομα, όχι τίποτα άλλο. Αλλά, μαλάκα, η τελευταία αφίσα, έλεγε "Μετά" κι έδειχνε τον τάφο; ΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Που βόσκει αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στη Βενιζέλου κι Ερμού, ξεκινάει η σκεπαστή αγορά, σε ένα στενό εκεί μέσα.

   Διαγραφή
 2. Να δεις που κάτι θέλουν να σε πουν οι κοπέλες που έβαλαν προφυλακτικό στην κόκκινη τσάντα....Την επόμενη φορά που θα σε δώσει το τηλέφωνό της καμιά εμφανίσιμη να μαντέψω ότι θα νιώσεις σαν τον Macklemore, this is fuckin' awesome και τέθοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την επόμενη φορά θα νιώσω σαν τον Τζακ απ'τον Τιτανικό. I'm The King Of The World και τέθοια.

   Διαγραφή
  2. Ο Τζακ πέθανε. Συγνώμη που στο χαλάω.

   Διαγραφή
  3. Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε.

   Διαγραφή
  4. Είπε ο Κάπτεν Όμπβιους κι αποχώρησε.

   Διαγραφή
  5. Elvis has left the building που λέμε κι εμείς οι Εγγλέζοι.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/10/13 20:40

   Να μιλάτε για τους εαυτούς σας παρακαλώ! Άκου θα πεθάνουμε όλοι! πφφφφφφφφφφφφφφ

   Πρόεδρας ΑΠΙ

   Διαγραφή
  7. Συγνώμη κύριε πρόεδρε, έγινε λάθος. Θα πεθάνουνε. Εμείς οι γαμάτοι θα ζήσουσε αιωνίως και με κάμποσα καφάσια μπύρες.

   Διαγραφή
  8. Δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη.

   Διαγραφή
 3. Αντικειμενικα τωρα, το πιο αστειο θα ηταν να εφευγες εσυ για το σπιτι σου και να αφηνες τον οδηγο εκει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι, μιας και ήμουν αρκετά κοντά στο σπίτι μου, αλλά θα μάζευα Χριστοπαναγίες από όλους τους επιβάτες και κατά βάθος είμαι ψυχοπονιάρης.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος18/10/13 20:52

  Ρε έχω δει κάτι παρόμοιο με αφίσα για το Χριστό που έλεγε στις πανελλήνιες να έρθουν τα παιδιά στην εκκλησία να διαβάσουν να πάρουν το άγιο πνεύμα να φωτίσει ο θεός αλλιώς δε θα γράψετε καλά χωρίς τη βοήθεια του θεού!

  Πρόεδρας ΑΠΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η μαύρη αλήθεια είναι ότι στις φετινές Πανελλήνιες μόνο με τη θεία φώτιση έγραφες.

   Διαγραφή
 5. ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΟΟΟΟΟ!ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΑΑ!!!ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

  Έτσι ξεκιναν όλοι και μετα καταλήγουν να φωνάζουν και α και ου και ΔΑΠ ΝΔΦΚ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άμα δε σ'αρέσει η ΔΑΠ, μπορώ κάλλιστα να γίνω και ΠΑΣΠίτης, που όσο να 'ναι τους έχεις σε μια μεγαλύτερη εκτίμηση.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος18/10/13 21:05

  Mε την βοήθεια του χριστού θα σας γαμήσουμε τη παναγία. Απλά πράγματα.

  Για το γνήσιο της υπογραφής: Snake Plissken.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάθε σωστός μουνόδουλος πρέπει να περάσει από ένα πάρτυ της ΔΑΠ στην φοιτητική του καριέρα.
  Επίσης οι γκόμενες με τα προφυλακτικά στο ταγάρι είναι προφανές ότι σε γουστάρουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πιο προφανές κι από το ότι εδώ και 72 ώρες έχουν περάσει 3 μέρες.

   Διαγραφή
 8. το καλό είναι ότι πας τα επεισόδια πιο γρήγορα από τη Λάμψη/Καλημέρα Ζωή και μπορώ να παρακολουθώ.
  Μπορεί να μη γαμήσεις ποτέ, αλλά θα φτιάξεις καινούριο "Χρύσο Οδηγό", με όλα τα τηλέφωνα εμφανίσιμων κοπελών στο ΑΠΘ και θα τα πουλάς για να βγάλεις το χαρτζιλίκι σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάλι καλά που έχω κι εσένα εδώ να με ενθαρρύνεις.

   Διαγραφή
 9. Μπισκοτίνι μου,δεν έχεις δίκιο. Η Δήμητρα είναι ωραία κοπέλα,όχι απλώς συμπαθητική.

  Επίσης,θα 'θελα να 'μουν από μια μεριά να σε βλέπω να κάνεις κουμάντο στον λεωφορειαντζή. Δε φαντάζομαι να στούκαρε; :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άμα ήθελες να συμπεθεριάσεις (;) με τη Δήμητρα, ξέχνα το, είναι κατειλημμένη απ'όσα διεπίστωσα χθες βράδυ στους Δαπίτες.
   Υ.Γ. Τώρα προσβάλλεις τις ικανότητές μου στο να κάνω κουμάντο σε οπισθοχωρούντα λεωφορεία. Ντροπή σου.
   Υ.Γ.2. Γαμώ το μηχανολογικό σχέδιο.

   Διαγραφή
  2. Γάμησέ με ρε Χωστήρα. Είμαστε εκατό μπάκουροι, δέκα γκόμενες και βλέπονται οι τρεις, και κατά τ'άλλα φταίω εγώ; Το κέρατό μου δηλαδή.

   Διαγραφή
  3. Δεν ήταν κατειλημμένη. Απλά οι μπάκουροι της κολλούσαν, σαν καλοί μουνόδουλοι. Don't be a mounodoulos.

   Διαγραφή
  4. Όταν αποφασίσετε αν η στάση μου ήταν σωστή ή όχι, ενημερώστε με.

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος19/10/13 22:01

  Γιέ μου, τα τελευταία σου δυο άρθρα είναι πολύ ωραία.
  Δοξάζω τον μεγαλοδύναμο που πας στα μαθήματα σου κι ας γείωσες τα αγγλικά.

  Μετράω: Γιούλη Δήμητρα και βλέπουμε.

  μαμα Κρήτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σκεφτόμουν να τις κρατήσω όλες για χαρέμι, Μάνθος Φουστάνος style, αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιώ το κόλπο με το επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Γουινέα.

   Διαγραφή
  2. Πόσο του μοιάζεις του πατέρα σου, αλλά που θα πάει; Θα σας κάνω ανθρώπους εγώ

   Διαγραφή
  3. Α, όλα κι όλα που θα με πεις ότι του μοιάζω. Εμένα οι δικές μου δεν είναι Ρωσίδες.

   Διαγραφή
 11. Εύχομαι ό,τι κι αν γίνει να μην ακούσεις το Γρηγόρη και να μας το διηγηθείς. Κόλλησα τώρα, θέλω να μαθαίνω τη συνέχεια.

  Εκείνο με τους αριθμούς των λεωφορείων, γέλασα το κάνουν κι άλλοι (μπαίνουν στο ταξί και να δίνουν αριθμό λεωφορείου). Επίσης μου θύμισε το Χωστήρος πορτραίτο σου: από τότε (που ήσουν μικρός ) είχες δείξει μια αγάπη για τα λεωφορεία.
  Καλή διασκέδαση απόψε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απόψε; Το event είχε γίνει δύο βράδια πριν. Αλλά ευχαριστώ ούτως ή άλλως.

   Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.