Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Τα πιο fail ονόματα μαγαζιών

Ας αρχίσουμε με ένα κουίζ. Τι είδους μαγαζί πιστεύετε ότι θα είχε τον τίτλο "Pink Monkey Pleasure Stores":
α) Ένα μαγαζί με δονητές, μαστίγια, διαφόρων αποχρώσεων και γεύσεων φαγώσιμα εσώρουχα και γενικά είδη σεξουαλικής ανωμαλίας.
β) Ένα πολύ εξωτικό μπουρδέλο.
γ) Ένα υπερβολικά εξωτικό μπουρδέλο στο οποίο αντί για πουτάνες έχουν πραγματικές ροζ μαϊμούδες.
...
Συγχαρητήρια, χάσατε. Είναι καφεδοφαγάδικο. Άρα ή εγώ είμαι ο ανώμαλος που δε λερώνω σωβρακάκι σε κάθε τζούρα φραπέ που τραβάω, ή κάποιοι έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση στο πόση ευχαρίστηση μπορεί να αντλήσει κανείς από έναν γκαϊφέ σε πλαστικό ποτηράκι.
Αλλά ας δούμε μερικούς άλλους επιχειρηματίες που είχαν επίσης κακές ιδέες για την επωνυμία της επιχειρήσεώς τους. Και ναι, είναι όλα αληθινά μαγαζιά.
  • Flocafe
    ...δεν είμαι ο μόνος που αυτή η ονομασία με οδηγεί σε έναν συνδυασμό από τα δύο συνθετικά αυτής της λέξης, ε; Φλόκια και καφέ δηλαδή. Κι αυτός είναι ένας συνδυασμός που δε θα έπρεπε να υφίσταται.
  • Hisamitsu (Φαρμακευτική)
    Οκ, αυτή η εταιρεία είναι γιαπωνέζικη και στα γιαπωνέζικα το Hisamitsu μάλλον σημαίνει "η θεραπευτική δύναμη του πλουτωνίου 239" ή κάτι τέτοιο. Αυτή η εταιρεία βγάζει κάτι έμπλαστρα. Η διαφήμιση ήρθε έτοιμη στην Ελλάδα απ'έξω. Και τώρα επειδή ο τυπάς στο μοντάζ βαριόταν να κάνει τριών λεπτών δουλειά για να κόψει το όνομα της εταιρείας από το τέλος του διαφημιστικού, τώρα όλοι μας έχουμε την εντύπωση ότι τα εν λόγω έμπλαστρα είναι εμποτισμένα με τα χύσα του Μήτσου. Flocafe, κανείς;
  • S&M Bros Ανταλλακτικά
    Ξέρετε γιατί είναι φέιλ αυτό το όνομα; Lost potential. Θα μπορούσε να είναι ένα υπόγειο μπουντρούμι, χωμένο σε ένα πλακόστρωτο μεσαιωνικό σοκάκι, όπου αυταρχικές αφέντρες μαστιγώνουν αλύπητα υποτακτικά σιχάματα. Και είναι φαναρτζίδικο. Ξενέρα.
  • Αρτοποιία Μασούγκα
    Άλλο ένα lost potential. Ένα "ε" μακριά απ'τον πιο ντεθ μέταλ φούρνο όλων των εποχών.
  • Τσερλίδης (ξηροί καρποί)
    Γενικά είναι ασφαλής επιλογή να βγάζεις την επιχείρησή σου με το επώνυμό σου. Η επιλογή αυτή δεν είναι ασφαλής όταν πουλάς πράγματα που τρώγονται και το επώνυμό σου παραπέμπει στα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας.
  • Μένιος Rock Shop (ρούχα, κοσμήματα και μπιχλιμπίδια)
    Αν σε λένε Μένιο, θα έπρεπε να έχεις καντίνα στην Εθνική. Ή να είσαι υπουργός του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ. Και θες να μας πείσεις ότι το εμπόρευμά σου είναι βραχιόλια με καρφιά και μπλουζάκια με στάμπες Motley Crue. Υποθέτω ότι ο ξάδερφός σου θα έχει το "Rock Bar Βάγγος".
  • KAKA-The Sensual Bar
    Με ένα όνομα που στην καλύτερη παραπέμπει στον πάλαι ποτέ ποδοσφαιριστή της Μίλαν και στη χειρότερη στο χέσιμο, το Kaka-The Sensual! Bar δεν είναι στις ακτές της Κοπακαμπάνας, αλλά στον Εύοσμο, την Πανευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καγκούρων για το 2015.
  • Μπρόκολο (μπαρ)
    Όχι ρε φίλε. Δεν πάει έτσι. Το μπρόκολο είναι το πιο ξενέρωτο απ'όλα τα λαχανικά. Η μελιτζάνα, το καρότο και το κολοκύθι δείχνουν το μπρόκολο με το δάχτυλο και γελάνε. Κι εσύ βγάζεις το μπαρ σου Μπρόκολο. Άντε και Σπιρουλίνα.
  • Μαιευτήριο (μπαρ)
    -Ρε συ, πάμε ένα Μαιευτήριο να χτυπήσουμε κανένα γκομενάκι;
    -...σε παρακαλώ, πες μου τουλάχιστον ότι εννοείς τις μανάδες.
  • Το Δέντρο στο Μπαρ
    Θυμάστε στην "Κατοικία των Θεών" που ο Πανοραμίξ είχε φτιάξει κάτι μαγικά βελανίδια που γίνονται δέντρα σε δευτερόλεπτα, κι ο Οβελίξ του έπεσε κατά λάθος ένα μέσα στο σπίτι και στο επόμενο καρέ το δέντρο είχε τρυπήσει τη στέγη; Κάτι τέτοιο υποπτεύομαι πως συνέβη εδώ πέρα.
  • Cafe Mera (Δαπιτοκαφετέρια)
    Οι Ρώσοι στη γλώσσα τους δεν έχουν το γράμμα θήτα, οπότε ο Θεόδωρος γίνεται Φιοντόρ, η Θεσσαλονίκη γίνεται Φεσσαλονίκη κι εγώ αν πω ότι το Κάθε Μέρα γίνεται Κάφε Μέρα γίνομαι ρατσιστής.
  • Bazouka (γυναικεία ρούχα)
    Γιατί όταν θες να πουλήσεις φούστες, μπλούζες και ζακέτες σε τρέντι χρώματα για τη μόδα της άνοιξης που μας έρχεται, η εικόνα που θες να προωθήσεις είναι ένα όπλο που πετάει ρουκέτες.
  • Φελέκης (ηλεκτρικά είδη)
    Ποιος από μας, άλλωστε, δεν έχει τύχει να του χαλάσει η τοστιέρα ή να του καεί το βίντεο και να αναφωνήσει οργισμένος "Γαμώ το Φελέκη μου!".
  • Άριστο & Τέλειο (κυλικεία σχολών ΑΠΘ)
    Καταλάβατε;... Είναι τα κυλικεία στο Αριστοτέλειο!...Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και τα λέμε έτσι γιατί είναι και Άριστα και Τέλεια! Χα...χα...χα...να βράσω τα κυλικεία σας.
  • Μαμούνια Live
    Σταθερή αξία στη νύχτα της Θεσσαλονίκης.
  • Καμένη Γωνιά (ψησταριά)
    Η εν λόγω ψησταριά είναι στη Βασιλίσσης Όλγας, ανάμεσα στο συνεργείο αυτοκινήτων "Ο Στραπατσαρισμένος" και στον παιδικό σταθμό "Η Τρύπια Καπότα".
  • Γάτσα-γάτσα-είναι ώρα για μπουγάτσα!
    ...γαμώ τη Μπαναΐα σου. Από αντίδραση και μόνο θα φάω γύρο.
  • Γυροπλάτανος
    ...κάτι σε κοτόπουλο μας βρίσκεται;
  • Κοτομπλόκο
    ...οκ, άλλη μια προσπάθεια στα σουβλάκια μήπως;
  • Suv Lucky
    ...we're up all night to Suv Lucky.

    Ήμουν υποχρεωμένος. Οκ, πάμε για λουκάνικα!
  • Τη Λουκανίσαμε
    Τη λουκανίσαμε δε θα πει τίποτα. Ενώ αυτό το μαγαζί βρίσκεται στη Βαλαωρίτου, λίγο παρακάτω, στα Λαδάδικα που πουλάνε αυτό που θες-τόσα δίνω-πόσα θες, έχουμε αυτό:
  • Μπάχαλο-The Drunk Room
    Ξέρεις ότι ένα μαγαζί παίζει μόνο τζαζ και απαλές μελωδίες με άρπα όταν λέγεται Μπάχαλο.
  • Το βραστό...ψήνεται;
    Κι επιστροφή στα σαβουροφάγια. Αυτό το οξύμωρο μαγαζί είναι βασικά φραντσάιζ του "Το βραστό μακαρόνι", το οποίο πλέον άνοιξε και υποκατάστημα μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό που λέγεται "Το βραστό πάει τρένο". Είναι λες και ονειρεύονταν ότι θα τους βάλω μια μέρα σε αυτή την ανάρτηση.
  • Hotel Καστοριά
    ...μες στη μέση της Θεσσαλονίκης. Καλό! Αλλά όχι τόσο καλό όσο το...
  • Hotel Kinissi Palace
    Ένα ξενοδοχείο με όνομα που παραπέμπει σε μποτιλιάρισμα. Γιατί όχι και Hotel Ergotaxio? Hotel Fanari. Hotel Trochonomos. Hotel O-Malakas-Pou-Parkare-Sti-Gonia-Kai-De-Choraei-Na-Stripsei-To-Astiko, γιατί όχι!
  • Ο Ολλανδός
    Ο Ολλανδός ήταν (δεν ξέρω αν είναι ακόμα) ένα μαγαζί στη Νέα Εγνατία κοντά στη Μαρτίου που πουλούσε είδη και service κινητών, κάτι σαν τον Γερμ...ΑΑΑΑΑΑ! ΟΧΙΙΙΙΙΙ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!
  • Το Γυράδικο
    Είναι ένα γυράδικο, στο δρόμο της Τούμπας μια στάση μετά τον ΠΑΟΚ, που λέγεται Γυράδικο. Κάτι που σε κάνει να απορείς γιατί δε βλέπουμε ζαχαροπλαστείο "Το Ζαχαροπλαστείο" ή την καφετέρια "Η Καφετέρια" ή το ξενοδοχείο-με-την-ώρα "Ο Γαμηστρώνας".
  • Todaylicious 
    Και κλείνουμε όπως αρχίσαμε, με καφεδοφαγάδικο. Και με ένα λογοπαίγνιο που ούτε ο Σεφερλής δε θα τολμούσε να κάνει. Δεν ήταν αστείο όταν το Mega είχε κάνει το Megalicious και τώρα είναι ακόμα λιγότερο αστείο. Κι ο καφές σας δεν πίνεται. Να πα να γαμηθείτε.
Αυτά, και να προσέχετε μη μεθύσετε στο Μπάχαλο-The Drunk Room και σας βάλουν οι φίλοι σας να πιείτε Flocafe για να συνέλθετε.

27 σχόλια:

  1. Κλάμα με το μπαρ ΚΑΚΑ. Εύοσμος μαν. Εγγύηση. Από το Γυράδικο (με κεφαλαίο Γ για να διαφοροποιούμαστε να καταλαβαίνουμε ποιο εννοούμε :p) , μακριά. Τον Ολλανδό δεν τον ήξερα, αλλά μεταξύ μας, θεός ο τύπος.
    Θα θελα επίσης να επισημάνω μαγαζί με ανταλλακτικά, ονόματι Τσουτσούμπεης, κάπου Μαρτίου. Όπως και το Φάτο-Πέστο στη Λαμπράκη, που αντιθέτως με τον τίτλο, δεν πουλάει μακαρονάδες με πέστο, αλλά πιτόγυρα. Στην ίδια κατηγορία περίπου, αλλά οριακά, παίζει και το Γιοκ Μπαλίκ (= Όχι ψάρι). Αν το λέγαν απλά "Όχι ψάρι" θα ήταν ο βασιλιάς της κατηγορίας, αλλά το σώζει λίγο το τούρκικο.
    (γάτσα γάτσα ρε μλκ; τι πίνουν;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Γάτσα-Γάτσα πρέπει να έχει κανένα-δυο χρόνια που έκλεισε. Κάπου στην Αγγελάκη ήτανε. Δεν απορώ γιατί έκλεισε. Ο Τσουτσούμπεης αδικεί κι αυτός τον εαυτό του. Έπρεπε με τέτοιο όνομα να πρωταγωνιστεί σε οριεντάλ τσόντες με τίτλους του τύπου "Ο Τσουτσούμπεης στην Αποπλάνηση της Βεζυροπούλας" ή "Ο Τσουτσούμπεης στις Χίλιες Και Μία Πούτσες".

      Διαγραφή
    2. Bέβαια σαν τις τελετές Μπαμπούλα και τον παμπάλαιο "Toyota Βλαμμένος" (<-Αθήνα ήταν αυτός), δε βγαίνουν πια..

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/6/15 13:46

      Βγαινουν θες να πεις και βγαινουν ευκολα. Πως τους πειθουν να τις βαλουν μη ρωτας γιατι μπορει να σου απαντησουν.

      Διαγραφή
    4. Ο Μπαμπούλας αν έκανε οτιδήποτε άλλο με τέτοιο όνομα θα έβγαινε αδικημένος.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος9/6/15 10:40

      Μπορουσε να κανει το ξυπνητιρι.

      Διαγραφή
  2. Εμείς έχουμε Καπάκι Cafe στο Μοναστηράκι και six d.o.g.s. (με κωδικό wi fi seven d.o.g.s.). Όχι, στο six d.o.g.s. δεν τραγουδάει η Πάολα. Επίσης, έχουμε Β Παθολογική στο Γκάζι, το οποίο είναι παρακμιακό ξεφτυλάδικο που παρουσιάζει υπερπληθυσμό σε Δαπίτες, αλλά και Yolo Club που το χειμώνα βρίσκεται στο Γκάζι και το καλοκαίρι στο Πόρτο Ράφτη κι είχε γκεστ, όταν με είχαν σούρει εκεί πέρα, το Σνικ. Κλείνοντας με την περιοχή του κέντρου, υπάρχει το Πλυντήριο Μπαρ στο Μεταξουργείο.
    Στα Ν.Π. έχουμε το Beerla Bar στην Αργυρούπολη και το Παραμιλητό στην Άνω Γλυφάδα.Και μπορεί να μου χει ξεφύγει τίποτα καθώς δε με τρελαίνουν ιδιαίτερα τα Νότια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ. Αυτό σηκώνει συζήτηση. Γιατί από τον τίτλο του μαγαζιού μέχρι το γουάει-φάει οι Σ.κ.ύ.λ.ο.ι. γίνονται από έξι εφτά;
      -Ρε συ, πάμε μια Βήτα Παθολογική για κανάν ορό;

      Διαγραφή
    2. Γιατί όταν έβαζαν κωδικό στο wi fi θυμήθηκαν ότι η σκυλίτσα τους είχε γεννήσει κι ένα έβδομο κανελί κουτάβι.

      Διαγραφή
  3. Οι 6 σκύλοι ωραίος σαν χώρος για καλοκαίρι αλλά με τόση χιψτερίλα που μπαίνεις με μπλούζα μοτορχεντ και βγαίνεις με παπιόν και πουά πουκάμισο.. Α ρε, "Γης Μαδιάμ" και "Μοναστήρι". Λαδάδικα. Writer, μάντεψε τι μαγαζιά είναι αυτά :D
    Μεταξουργείο ήταν και η Κατσίκα και το Νηπιαγωγείο. Σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω περάσει απ'έξω απ'αυτά πηγαίνοντας απ΄το Οχτάμπαλο στις Ζαλισμένες Κούκλες και τούμπαλιν. Ήθελα να ρίξω μέσα μολότοφ, καπνογόνα και για κερασάκι να κατουρήσω τις πόρτες τους.

      Διαγραφή
    2. Α, μολότοφ άκουσα. Θα πω στους φίλους μου τους άπλυτους να με προμηθεύσουν. Να σου στείλω κι εσένα. Να χεις ένα χόμπι, τώρα, με την εξεταστική, τύπου να καις παρακμιακά μαγαζιά ή σπίτια των καθηγητών που σε κόβουν στο μάθημά τους.

      Διαγραφή
  4. Προφήτη, μια φορά πήγα, κάτσαμε στον κήπο, έπιασε βροχή. Επίσης πες μου ότι τα μαγαζιά που ανέφερες είναι τίποτα ταβέρνες με οριεντάλ μουσική και χορεύτριες τις Κυριακές.
    Την Κατσίκα δεν την ξέρω, μπορεί και να χει κλείσει. Το Νηπιαγωγείο είναι στο Γκάζι πάντως και το ξέρω γιατί ο DJ του με κάνει invite σε εκδηλώσεις του, στις οποίες φυσικά και δεν πηγαίνω γιατί δεν τον χωνεύω - πώς να χωνέψεις άλλωστε κάποιον που χει χαρακτηρίσει ορθό το λόγο του Άδωνη, μου λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ταν οριενταλ ταβέρνες. Είναι τόσο σκυλάδικα που περνάς απέξω και σε ψεκάζουν με σπρει για τσιμπούρια.
      Αν μιλάμε για τον ίδιο dj που ήξερα παλιά ναι, δεν τον λες και μνημείο εγκεφαλικής λειτουργίας.

      Διαγραφή
    2. Ο Dj του Νηπιαγωγείου που λέτε είναι αυτός που γράφει το μπλογκ "Suspect Enjoys The Silence". Σε κάθε τρίτη του ανάρτηση θα βρείτε να λέει για τους θολοκουλτουριάρηδες Ανθέλληνες εχθρούς της Ορθοδοξίας και για τις διδαχές του Παΐσιου. Άρα Νηπιαγωγείο δε λες τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Ναι, Θωμά, αυτός! Έχω διαβάσει και το μπλογκ του κι είμαστε στο ίδιο web radio οπότε έχω ακούσει κι εκπομπή του. Άσχημες αναμνήσεις.

      Διαγραφή
    4. Τουλάχιστον από μουσικές λέει τίποτα;

      Διαγραφή
    5. Νομίζει ότι παίζει καλή μουσική, αλλά πρέπει μάλλον να χεις ιδιαίτερα γούστα για να σου αρέσουν αυτά τα φθηνά house μπιτάκια που παίζει. Θα μου πεις, αν έχεις συνηθίσει να παίζεις σε τυπικό μπαρ στο Γκάζι, σου μένει κουσούρι.
      Έχει συμπαθητική φωνή για ραδιόφωνο, πάντως.

      Διαγραφή
    6. Όταν βαρεθώ τη μηχανολογία, θα ανοίξω με τα λεφτά μου μπαρ στο Γκάζι και θα παίζω 24/7 Motley Crue.

      Διαγραφή
    7. Θα ρθω στα εγκαίνια να τσεκάρω γκομεν....να απολαύσω τη μουσική ήθελα να πω.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος6/6/15 15:42

    Το άλλο βραστό, σαλάτα λέγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω. Αλλά αν οι τύποι είναι σωστοί τρολάδες, θα πρέπει να ανοίξουν ένα μαγαζί που θα λέγεται "Το Βραστό Αυγό". Και να πουλάνε ακριβώς αυτό. Βραστά αυγά. Και τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
  6. Εμείς πάντως έχουμε καφενείο "Το καφενείο". Επίσης έχουμε σουβλατζίδικο "OMG & 3 LOL"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χα χα, έλιωσα στο γέλιο...που τα βρίκατε όλα αυτά ωρε; Και τα σχόλια, όλα τα λεφτά...δεν αντέχω, τα κλέβω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.