Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Το τρις εξαμαρτείν...

Επί έξι μήνες τώρα ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου.
-Μόνο έξι μήνες είναι; Δεν είναι όλη η ελληνική ιστορία από το 1821 μέχρι σήμερα;
Βεβαίως. Απλά η εκδοχή της παράστασης που ανεβαίνει με τον τωρινό θίασο είναι και αυτή που θα σαρώσει όλα τα θεατρικά βραβεία της σεζόν.
Ο Πρωθυπουργός που έσκισε τα μνημόνια.
Με ένα νόμο κι ένα άρθρο.
Που δεν υπήρχε μία στο εκατομμύριο η Μέρκελ να του πει όχι.
Που έφερε την Ελπίδα.
Που έπαιξε το νταούλι και οι αγορές χόρεψαν.

Χθες το βράδυ ψήφισε συμφωνία.
Δεν το λέμε πλέον μνημόνιο, γιατί το trademark του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα πάντα θα αλλάζουν όνομα-προχθές διάβασα ότι από πρώτης Αυγούστου το τζατζίκι θα λέγεται επίσημα "σως γιαουρτιού με άρωμα σκόρδου"-, κάτι που μάλλον έλκει από τότε που το ΠΑΣΟΚ μετονομάστηκε σε ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά για να συνεννοούμεθα, θα το λέμε εφεξής μνημόνιο.
Το τρίτο.
Και μακρύτερο, ως είθισται.
Το "πρώτη φορά αριστερά" μνημόνιο ψηφίστηκε από σύσσωμη τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τις λεγόμενες μνημονιακές δυνάμεις.
Επίσης ψηφίστηκε και από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Όχι όλες, βέβαια. Το ΚΚΕ έμεινε σταθερό στο όχι, γιατί είναι ακόμα σε μόνιμη άρνηση μετά από εκείνη την αποφράδα μέρα του 1991 που κατέρρευσε η μαμά Σοβιετική Ένωση. Επίσης η Χρυσή Αυγή έμεινε σταθερή στο όχι, γιατί το σχέδιο της ΧΑ για την έξοδο από την κρίση είναι να σφάξουμε όλους τους Πακιστανούς.
Αλλά οι άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, τις θυμάστε; Τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, που αποχώρησε από τη ΝΔ γιατί αρνήθηκε να υπογράψει μνημόνιο.
Ήταν ο ίδιος που αν χρειαζόταν θα το έκανε Κούγκι.
Τελικά, όπως λέει το παλιό ανέκδοτο, "ε, τα ξέρεις τώρα στην Ελλάδα, πότε τελειώνουν τα σκατά, πότε τρυπάνε τα βαρέλια, πότε σκίζονται τα μαστίγια..."...ε...πότε τελειώνει το μπαρούτι...δεν μπόρεσε ο Πάνος να το κάνει Κούγκι.
Όλοι οι βουλευταί των Ανεξ.Ελ (εγκτων) ψήφισαν ναι στο Μνημόνιο 3: Η Επιστροφή του Βασιλιά, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό.
Και τι έγινε η άλλη αντιμνημονιακή δύναμη, ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή που έλεγε "ποτέ ξανά μνημόνιο"; Σίγουρα θα αντιστάθηκε σε αυτόν τον νέο εκβιασμό των δανειστών.
Η ιστορία λέει ότι το 2015 όλος ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή.
Όλος; Όχι! Υπάρχει ένα χωριό ανυπότακτων βουλευτών, 38 στο σύνολο, που αντιστέκεται ακόμα και για πάντα θα αντιστέκεται στο μνημόνιο.
Ο πρωθυπουργός δυστυχώς λύγισε υπό το βάρος των περιστάσεων, καθώς δεν είχε άλλη εναλλακτική. Εν αντιθέσει με τους Σαμαρά και ΓΑΠ που είχαν άλλη εναλλακτική αλλά δεν την ακολούθησαν γιατί ήταν σαδιστές και γούσταραν να βλέπουν τον πόνο στα μούτρα μας.
Αλλά το μικρό ανυπόταχτο χωριό έχει ατρόμητους και γενναίους πολεμιστές. Δυνατά πολιτικά ονόματα, όπως ο Λαπαβίτσας, ο τυπάς που συνιστά δραχμή ενώ πληρώνεται σε αγγλική λίρα.
Ο Μιχελογιαννάκης, αυτός που έκανε απεργία πείνας με τους Σύρους πρόσφυγες και ταυτόχρονα έπινε το καφεδάκι του στο Σύνταγμα, ο οποίος, σε μια σπάνια για Έλληνα πολιτικό κρίση αυτογνωσίας, παραδέχτηκε ότι είναι μαλάκας.
Η Ζωάρα μας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που στη χθεσινή της ομιλία δάκρυσαν μέχρι και τα τσιμέντα όταν μας υπενθύμισε για τους φοιτητές που πέθαναν από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού και αυτόν που πέθανε επειδή μπήκε στο τρόλεϊ χωρίς εισιτήριο.
Το ότι άτομα που δεν ήξεραν ότι δεν κάνει να ανάβεις φωτιά σε χώρο που δεν εξαερίζεται γιατί θα γεμίσει μονοξείδιο και θα πεθάνεις από ασφυξία, κατάφεραν παρ'όλα αυτά να γίνουν φοιτητές είναι προφανής συνέπεια του μνημονίου.
Μετά είναι ο Λαφαζάνης. Ο μεγάλος αυτός πολιτικός ανήρ που είχε σχέδιο να μπουκάρει στην Τράπεζα Της Ελλάδος και να αρπάξει 22 δις.
Όταν ο Τζήμερος κάλεσε τους πέντε-δέκα παλαβούς που τον ψηφίζουν σε εκείνο το απίθανο πραξικόπημα, παρενέβη εισαγγελέας.
Για τον Λαφαζάνη δεν παρενέβη ούτε εισαγγελέας ούτε ψυχίατρος.
Ο οποίος σήμερα δήλωσε ότι δε στηρίζει τα μέτρα, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση.
Η οποία κυβέρνηση στηρίζει τα μέτρα, τα οποία δε στηρίζει ο Λαφαζάνης, ο οποίος παρ'όλα αυτά στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά είπαμε-δε στηρίζει τα μέτρα.
Ξαφνικά νιώθω ότι έχω μπλέξει τον Τόνι Μοντάνα με τη Χάνα Μοντάνα.

Μετά έχουμε τη Ραχήλ της καρδιάς μας. Ό,τι και να πω για τη Ραχήλ θα είναι λίγο. Γι'αυτό δε θα πω τίποτα. Θα την αναπολήσω σιωπηλά, μετρώντας τα ραχηλιάρικα στο πορτοφόλι μου και ατενίζοντας τις αγορές που χορεύουν πεντοζάλη.
Και πάμε στον Γιάνη.
Τον Γιάνη με το ένα νι.
Τον Γιάνη τον Μπαρουφάκη.
Που επί έξι μήνες πήγαινε κι ερχότανε στον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ και έλεγε για θεωρίες παιγνίων και για προχωρημένες οικονομικές θεωρίες που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Πούτσεστερ όπου και είναι λέκτορας και πάει για επίκουρος.
Νόμιζε ο Μπαρουφάκης ότι ο ζητιάνος θα πάει και θα θέσει τους όρους με τους οποίους θα ζητιανέψει τα λεφτά του πλούσιου.
Νόμιζε ο Μπαρουφάκης ότι η οικονομία είναι πόκερ, κι ότι άμα κάνει καλή μπλόφα θα κερδίσει την παρτίδα.
Αυτό που δεν του είπανε ότι άμα το φύλλο σου είναι ένα δυάρι, ένα πεντάρι, ένας δράκος απ'το Τίτσου και δύο χαρτάκια Πανίνι με τον Ζιντάν, όσο και να τραβήξεις τη μπλόφα κάποια στιγμή θα φας τα μούτρα σου.
Μέχρι και ο Τσίπρας, που μία φορά στο εξάμηνο θα έχει κι αυτός μια αναλαμπή σύνδεσης με την πραγματικότητα, κατάλαβε ότι άμα συνεχίσει να παίζει το σύστημα Μπαρουφάκη, με θεωρία παιγνίων δεξί χαφ, μετα-κεϋνσιανές θεωρίες επιθετικό και "ουάου!" για τέρμα, πάει φουλ για υποβιβασμό.
Κι έτσι ήρθε ο Τσακαλώτος.
Αλλά ο Μπαρουφάκης δεν είχε σκοπό να μην ασχολείται ο κόσμος μαζί του. Λίγες μέρες αφότου έφυγε απ'το υπουργείο, κι ενώ στη Βουλή διεξάγετο κρίσιμη ψηφοφορία για να πάει ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες και να πει στους Γερμανοί "εντάξει, δέχομαι να κατεβάσω σώβρακο, αλλά παραμένω ανένδοτος στη βαζελίνη", αυτός πήγε στην Αίγινα να κάνει διακοπές με την κόρη του.
Στο χωριό μου αυτό συνήθως το λένε "ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται", αλλά ο Μπαρουφάκης είναι καραφλό μουνί.
Κι επειδή είναι καραφλό μουνί, τώρα ξεδιάντροπα βγαίνει και λέει ότι τόσον καιρό προετοιμαζόταν για δραχμή.
Ο ίδιος. Για τη χώρα δε μας είπε τίποτα.
Screw you, guys. Πάω στην Αίγινα.

Επί ένα μήνα, κι ενώ ήξεραν ότι η παράταση ρευστότητας έληγε στις 30 Ιουνίου και μετά θα έπρεπε να κάνουν ζάφτι τη χώρα με μπάτζετ πενήντα ευρώ κι ένα μισοφαγωμένο πιτόγυρο, έπαιζαν την κολοκυθιά με τους δανειστές, νομίζοντας ότι βαράνε το νταούλι.
Από το ένα δις που έλεγε το mail Χαρδούβελη, φτάσανε στα 8 δις και άκρη δε βγάζανε, γιατί κάνανε σαν την γκόμενα που είχε τη φαεινή ιδέα να διακοσμήσετε μαζί το σπίτι και τώρα οι κουρτίνες είναι πολύ σκούρες και τα μαξιλαράκια είναι πολύ σκληρά και για όνομα του θεού, η αφίσα με τον Τζον Ράμπο καβάλα σε έναν τυραννόσαυρο που πυροβολεί τον Ιντιάνα Τζόουνς πρέπει να φύγει α-μέ-σως!
Και μετά ήρθε το δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Το 62% "όχι" του λαού, που παίζει να είπαν όχι απλά και μόνο για να ρουμπώσουν τους γλίτσηδες των Μέγκα-ΑΝΤ1-Σκάι, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα τι διαλέγουν ψηφίζοντας όχι, έγινε "ναι" σε τρεις μέρες.
Τόσο κράτησε η υπερηφάνεια κι η αξιοπρέπεια του λαού.
Για να μη διχάσει το κόμμα του ο Αλέξης δίχασε τον κόσμο, και τελικά δίχασε ΚΑΙ το κόμμα του.
Πώς το έλεγε παλιά ο Μπονάτσος; Πά'α πολύ ω'αίο!
Και τελικά το όχι που έγινε ναι μας έφερε το τρίτο μνημόνιο, το μακρύτερο, το αριστερό.
Με μέτρα 15 δις.
Τα οποία σύμφωνα με την νέα αριθμητική που θα εισάγει από του χρόνου ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο απόφοιτος Κολεγίου Αθηνών που κατηγορεί τον θεσμό της αριστείας ότι δημιουργεί ελίτ, είναι λιγότερα τόσο από το 1 δις, όσο και από τα 8 δις.
Τι τα θες; Τα πρώτα δύο μνημόνια είναι δύσκολα. Μετά συνηθίζεις.
Το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι;
Ότι ακόμα και μετά από όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι, υπάρχουν άτομα που λένε "ακόμα κι έτσι, πάλι θα τους ψήφιζα".
Έχετε προσέξει ότι αν ρωτήσετε σήμερα δε θα παραδεχτεί κανείς ότι ψήφισε ποτέ στη ζωή του ΠΑΣΟΚ, άσχετα που μόνο έξι χρόνια πριν είχε βγει κυβέρνηση με 43%;
Προφανώς την είχαν βγάλει οι εξωγήινοι, οι μασόνοι ή οι κάτοικοι της Κοίλης Γης.
Στο ΣΥΡΙΖΑ δίνω μέχρι τον Οκτώβριο.
Αυτά, και να προσέχετε μην πείτε κάτι που δεν πρέπει και σας βγάλουν γερμανοτσολιά, πουτανάκι της Μέρκελ, βαστάζο του Σόιμπλε και νεροκουβαλητή στο μύλο της αντίδρασης.

10 σχόλια:

  1. (ΠΑΟΚ ΜΕ ΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ)

    Προσυπογράφω. Και πάλι καλά που ο αυτιστικός μίμος έπαθε προσωρινή κρίση εξυπνάδας σαν τον Ραν-Ταν-Πλαν.

    Πάντως όπως βλέπεις...αν δεν απαλλαγούμε από την "ιερή αγελάδα" και 50 μνημόνια να χεις στα χαρτιά, δουλειά δεν κάνεις...λύσσαξε η "ιερη αγελάδα" τα τελευταία 24ωρα και μαζί της όλοι όσοι έχουν άμεση & έμμεση σχέση...

    Όσο για την νεοσταλίνα τον Λαφαζάνη...και τους ομοίους του...άμμος υπάρχει μπόλικη άμα έτσι γουστάρουν και ο νοών νοήτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι πως τα λες είναι. Η Πασοκάρα ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.

      Διαγραφή
  2. Θέατρο του παραλόγου ζούσαμε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είχαμε μίαν ποικιλία, όσο και να πεις.
    Η ψήφιση μνημονίου νομίζω ήταν το κερασάκι στην τούρτα - πολύ πριν από αυτήν αναιρούσαν τις εξαγγελίες τους βλ. τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι Σκουριές, το οποίο συνοδεύτηκε κι από τα καπνογόνα των ΜΑΤ στο Σύνταγμα.
    Σχετικά με το χθεσινό λόγο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δε θα εστίαζα εκεί που εστίαζες εσύ. Ενώ ο λόγος της εστίαζε στο συναίσθημα (εξ ου και τα παραδείγματα που ανέφερε, για να υπογραμμίσουν τη φτώχεια), η κυρία είπε κάτι πολύ σωστό, ότι αυτοί που πριν λίγα χρόνια ήταν έξω από τη Βουλή και φώναζαν κατά των μνημονίων, τώρα τα ψηφίζουν. Δηλαδή είπε τα στοιχειώδη στο κόμμα της. Φαντάσου πόσο πάτο έχουν πιάσει για να τους θυμίζει κανείς τα στοιχειώδη.
    Για τους "της δραχμής", δε μπορώ να τους πάρω στα σοβαρά. Το σχέδιο που και καλά έθεσε ο Λαφαζάνης ήταν σενάριο για αμερικάνικη κωμωδία. Επίσης, εφόσον έχουν έναν Λαπαβίτσα, που ναι οικονομολόγος και ξέρει από νομίσματα, δεν ξέρει ότι η δραχμή έχει υποτιμηθεί χρηματιστηριακά κι ότι αυτό δημιουργεί περισσότερες δυσκολίες; (χωρίς να θεωρώ το μνημόνιο Παράδεισο). Α, και θύμισε μου να πάρω δώρο στο Βαρουφάκη έναν επικοινωνιολόγο, να τον ελέγχει λίγο.
    Οι "ακόμα κι έτσι, πάλι θα τους ψήφιζα" είναι φανατισμένοι. Εδώ άτομα με αριστερή ιδεολογία έχουν απογοητευτεί από δαύτους, Συριζαίοι και μη. Ακόμα κι η ελάφρυνση του "θα κάνουν και λάθη, πρωτάρηδες είναι", δε χωράει. Έκαναν αρκετά πράγματα, τροφή για κριτική υπάρχει, πρωτάρηδες δεν είναι πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι πρέπει να μας θυμίζουν τα αυτονόητα δεν είναι αποκλειστικό προσόν του ΣΥΡΙΖΑ. Όλη η Ελλάδα απ'αυτό πάσχει. Αλλά αν δεν ήταν έτσι δε θα ήμασταν εδώ που είμαστε τώρα.

      Διαγραφή
    2. Έτσι όπως έχει καταντήσει ο Σύριζα, δε θα έλεγα ότι είναι προσόν του κόμματος να υπενθυμίζει τα αυτονόητα. Ειδικά μετά το σημερινό, που βγήκε ο Τσίπρας και θεώρησε προδότες τους βουλευτές του κόμματος του που ψήφισαν "Όχι" στο μνημόνιο. Το "όχι στο μνημόνιο". Που ήταν η κύρια πολιτική του θέση. Μια Ζωή βγήκε κι είπε τα αυτονόητα. Οι υπόλοιποι τα χουν ξεχάσει. Κακό πράγμα το αλτσχάιμερ.

      Διαγραφή
    3. Δε με προσέχεις. Το προσόν του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι "πρέπει να του θυμίζουν τα αυτονόητα". Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τα αυτονόητα.

      Διαγραφή
    4. Εντάξει, περνάμε δύσκολες ώρες σαν χώρα και με κάνουν να διαβάζω πιο γρήγορα. Η άλλη λύση ήταν το τράβηγμα βυζιών, αλλά αναζήτησα κάτι λιγότερο επίπονο.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/7/15 10:03

    Ολα καλά εκτός από το μειλ Χαρδούβελη που νομίζω δεν είχε κατατεθεί ποτέ ως επίσημη πρόταση και μάλλον δε θα γινόταν ποτέ.

    Φυσικά και υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ακόμα το ΣΥΡΙΖΑ, εδώ όταν ο ΓΑΠ έφερε το πρώτο μνημό.... σόρι, συμφωνία, πέρασε καιρός να πέσουν τα ποσοστά του Μπατσόκ (και δεν πέσανε αρκετά).

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/7/15 10:08

      Εν τω μεταξύ, τώρα που το σκέφτομαι, 2-3 πραματα καλά που έχει το νέο μνημόνιο και θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί δεκαετίες τώρα δεν τα αναφέρουν οι Συριζαίοι (σαν ελαφρυντικό τουλάχιστον), αλλά πετάνε ηλίθιες γενικότητες του τύπου "όλα καλά θα πάνε, τώρα θα ξεκινήσουμε καλούς νόμους" και άλλες τέτοιες αρχιδιές.

      Πρόεδρας ΑΠΙ

      Διαγραφή
    2. Το ΠΑΣΟΚ ρε ήτανε άλλη περίφτωση. Το ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή, σαν την Ίον Αμυγδάλου. Δεν ξεχνιέται τόσο εύκολα. Ο Σύριζας είναι απλό υποκατάστατο. Είναι η πολωνική σοκολάτα Πούτσενμπράου από τα ράφια πτοσφορών του Λιντλ. Και δεν έχει καν αμύγδαλο.
      Υ.Γ. Τι ψάχνεις τώρα κι εσύ. Κι εβδομηνταδύο παρθένες για τον καθένα να έλεγε το μνημόνιο, οι άλλοι θα σκούζανε γιατί πάνε να μας το επιβάλλουν οι κακοί Γερμανοί.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.