Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

We don't need no education

Σας έχω πει ότι οι Πινκ Φλόιντ είναι Πινκ Φλώροι; Σας το ξαναλέω.

Όπως ξέρουμε όλοι μας, στην Ελλάδα επικρατεί μια νοοτροπία εξίσωσης προς τα κάτω, γνωστό και στην επαγγελματική jargon ημών των κενωνιολόγωνε ως "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".
Αυτό που ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα είναι ότι αυτό ξεκινάει από την παιδεία.
Επί παραδείγματι: έστω ότι έχουμε μια τάξη 3ης Γυμνασίου με 20 παιδιά. Από αυτά τα 20 τα 15 έχουν μέσες άκρες τη φυσιολογική γνώση μαθηματικών 3ης Γυμνασίου, το ένα έχει ήδη μάθει να λύνει ολοκληρώματα και τα 4 δεν ξέρουν καλά-καλά την προπαίδεια του εννιά.
Τι θα κάνει η δασκάλα; Θα τους βάλει να μάθουν ολοκληρώματα; Σαφώς και όχι. Θα τους βάλει τη φυσιολογική ύλη της 3ης Γυμνασίου, σωστά; Χμ...πάμε όλα μαζί τα παιδάκια! Μία επί εννιά μας κάνει εννιά...δύο επί εννιά μας κάνει δεκαοχτώ...τρεις επί εννιά μας κάνει εικοσιεφτά...
Λίγο υπερβολικό ίσως το παράδειγμα, αλλά σαν ένας άνθρωπος που πήρε βραβεία σε μαθηματικές ολυμπιάδες (ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΝΕΥΤΩ ΔΗΛΑΔΗΣ) το σχολικό μάθημα μου φαινόταν σαν προπαίδεια του εννιά.
Και τι θα κάνει λοιπόν αυτό το ένα παιδί που λύνει ολοκληρώματα από την 3η Γυμνασίου; Μπορεί να ψαχτεί εξωσχολικά και να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον του, βεβαίως. Αλλά θα μπορούσε να πηγαίνει σε ένα σχολείο με μαθητές που είναι εξίσου προικισμένοι, ώστε να γίνεται και αναλόγου επιπέδου μάθημα και να μη χαζεύει βαριεστημένα απ'το παράθυρο το Γ3 που έχει κενό και παίζει μπάλα, σωστά;
Not so fast, motherfucker.

Ανάμεσα στα σταριλίκια του Μπαρουφάκη, την Λαϊκή Δικτατορία της Ζωής και τα ελληνικά-Μπάγιεβιτς του Τσακαλώτου, ένα από τα πεπραγμένα της πρώτη-φορά-αριστερής κυβέρνησης που πέρασε στα ψιλά ήταν η δήλωση του Υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά ότι τα Πειραματικά/Πρότυπα σχολεία και ο θεσμός της αριστείας πρέπει να καταργηθούν λέει, γιατί δημιουργούν ελίτ. Λέει.
Αντιγραφή από το επίσημο βιογραφικό του Αριστείδη Μπαλτά:
Ιούνιος 1962: Απολυτήριο Γυμνασίου από το Κολέγιο Αθηνών.
Δηλαδή ένας απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών μιλάει για ελίτ (με το υπονοούμενο φυσικά ότι αυτό είναι κακό πράγμα). Νιώθω σαν να βλέπω τη Σάσα Γκρέι να λέει στις νέες κοπέλες πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουν την παρθενιά τους μέχρι το γάμο.
Πέρα από την υποκρισία του πράγματος, τι ακριβώς είναι κακό στο να υπάρχει ο θεσμός της αριστείας; Πού είναι το κακό στο να επιβραβεύεται κάποιος για τους κόπους του και το ταλέντο του; Μην πάθουν ψυχολογικό βαβά οι μετριότητες που δεν έρχεται κανείς να τους πει κι αυτούς "μπράβο που είσαι ένας εντελώς κοινός άνθρωπος που δεν ξεχωρίζει σε τίποτα από τους υπόλοιπους";
Δεν εννοώ φυσικά ότι το να ανήκεις στους common people είναι κατάπτυστο και πρέπει να εφαρμόσουμε ευγονική. Αλλά δε νομίζω ότι είναι και άξιο συγχαρητηρίων το να λειτουργείς απολύτως φυσιολογικά μέσα στην κοινωνία. Μάλλον αυτονόητο είναι.
Κι όταν σε μια κοινωνία το αυτονόητο μετατρέπεται σε αξιέπαινο, τότε αυτή η κοινωνία έχει πάει εντελώς κατά διαόλου.
Αυτό, βέβαια, δεν είναι τίποτα. Εδώ μπορείτε να καμαρώσετε έναν τυπά που επελέχθη στη Βουλή των Εφήβων (η επιλογή γίνεται με κλήρωση, φυσικά, γιατί μιλάμε για δημοκρατικότητα) να περιγράφει μια διαδικασία που σκοπό έχει να κάνει ευκολότερη τη ζωή όλων, λες και μιλάει για τη γενοκτονία των Αρμενίων (πατήστε πάνω και διαβάστε):
Οι γλώσσες εξελίσσονται με το χρόνο. Στη σύγχρονη Ελληνική, στην εξέλιξή της που χρησιμοποιούμε σήμερα, απ'ό,τι φαίνεται οι λέξεις "φασιστικός" και "ρατσιστικός" δε σημαίνουν πλέον τίποτα. Είναι απλά ήχοι που δείχνουν κάτι που δε μας αρέσει, όπως ο ήχος που βγάζουμε όταν ξερνάμε.
Είτε αυτό σημαίνει, είτε το παλουκάρι αυτό που πήρε και μια πρώτη γεύση από βουλευτιλίκι έχει μπλέξει τόσο άσχημα τη βούρτσα με την πούτσα που δεν ξέρει πώς να καθαρίσει τα παπούτσια του.
Στο όνομα, λοιπόν, της Δημοκρατίας, αυτοί που έχουν ήδη Proficiency και αυτοί που δεν ξέρουν να πουν this is a dog-that is a cat θα πρέπει να παρακολουθούν το ίδιο ακριβώς μάθημα. Και φυσικά το μάθημα θα είναι επιπέδου this is a dog-that is a cat, γιατί ξαναδιαβάστε την αρχική μου παράγραφο και θα καταλάβετε.
Βέβαια το κορυφαίο ήταν όταν είχα διαβάσει, πριν από κάτι μήνες, ένα πανό στην Αρχιτεκτονική, με υπογραφή ΕΑΑΚ (of course...), τίτλο "Όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών μας!" και περιεχόμενο που καλούσε τους φοιτητές να αντισταθούν στα λυσσασμένα καπιταλόσκυλα που αποκαλούνται καθηγητές και θέλουν, άκουσον-άκουσον!, να βάζουν προόδους και εργασίες.
Προσέξτε τώρα: Αυτό δεν είναι ένα πανό που αναρτήθηκε στη Μπουγατσοκοπτική με Λέιζερ της Κάτω Αγουλινίτσας. Εκεί έχεις μπει γιατί στις Πανελλήνιες πήρες τα παπάρια σου, έπαιξες τζόκερ στο μηχανογραφικό σου και απλά πας για να πάρεις αναβολή απ'το φανταριλίκι κι έκπτωση απ'το λεωφορείο.
Μιλάμε για σχολές των δεκαοχτώ και δεκαεννιά χιλιάδων μορίων. Που, όσο και να λέμε ότι οι Πανελλήνιες δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις ικανότητες των υποψηφίων, ε, δεν γράφεις και τέτοια μόρια παίζοντας σουντόκου.
Έχεις λοιπόν ιδρώσει μια ολόκληρη χρονιά, έχεις σκιστεί στο διάβασμα, μπαίνεις σε μια σχολή Μηχανικών/Ιατρική/Νομική, που δεν έχουν πρεστίζ έτσι για πλάκα αλλά γιατί σαν επιστημονικά αντικείμενα είναι παλούκια...
...και that's all folks?
Εκεί εξαντλούνται τα αποθέματα εργατικότητας που είχε το σπέρμα του μπαμπά σου και το ωάριο της μαμάς σου; Στο να γράψεις καλά στις Πανελλήνιες;
Το σκεπτικό είναι "μπήκα στη σχολή, άρα πέτυχα ό,τι ήταν να πετύχω στη ζωή μου, άρα τώρα το μόνο που μένει να κάνω είναι να στρίψω έναν μπάφο σε μέγεθος Κυριακάτικης εφημερίδας και να την αράξω εδώ μέχρι να συμβεί επί γης το ιμάτζιν ολ δε πίπολ"?

Ακόμα και από εγωισμό για την προσπάθεια που έκανες δε θα έπρεπε να σκέφτεσαι έτσι.
Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις που άνθρωποι μπαίνουν σε μια σχολή και δεν μπορούν ή δε θέλουν να την τελειώσουν. Δεν ήταν η πρώτη τους επιλογή, ήταν επιλογή τους αλλά δεν ήταν όπως την περίμεναν, τους ανάγκασε ο πατέρας τους, χίλια δυο. Ακόμα και το άτομο που θέλει να σπουδάσει αλλά πρέπει παράλληλα να δουλέψει για να ζήσει. Δεκτό και σεβαστό.
Αλλά άλλο αυτό, κι άλλο το να μπαίνεις σε μια σχολή που δεν έχεις σκοπό να τελειώσεις, και να προσπαθείς επιπλέον να παίξεις μικροπολιτικά παιχνίδια για να την κάνεις σαν τα μούτρα σου τα δύο-χρόνια-αξούριστα.
Γιατί εγώ είχα την εντύπωση (εσφαλμένη προφανώς) ότι προτεραιότητα του φοιτητή θα έπρεπε να είναι η επιστήμη που σπουδάζει.
Φυσικά αυτό δεν το εννοώ με την έννοια "να βάλω καθετήρα και ορό καφεΐνης μην τυχόν και χάσω δυο λεπτά απ'το διάβασμα". Μην τρελαθούμε κιόλας. Άμα δεν αλητέψεις και δε νυχτοπερπατήσεις όταν είσαι νέος και ωραίος, πότε θα το κάνεις; Όταν θα έχεις γυναίκα, παιδιά και εκατόν πενήντα χοληστερίνη;
Αλλά μιλάμε για μια "εντατικοποίηση" που, στη χειρότερη, περιλαμβάνει μία πρόοδο και τρεις-τέσσερις εργασίες.
Ποια είναι τα τόσο σημαντικότερα πράγματα που έχεις να κάνεις ώστε δεν μπορείς να αφιερώσεις αυτό το χρόνο απ'τη ζωή σου; Τόσο χαμηλά είναι οι σπουδές σου στη λίστα των προτεραιοτήτων σου; Το βλέπεις σαν χόμπι; Όπως άλλοι στον ελεύθερο χρόνο τους παίζουν σκάκι ή συναρμολογούν αεροπλανάκια ή κάνουν ποδήλατο στην παραλία, εσύ στον ελεύθερό σου χρόνο σπουδάζεις και λίγη Μηχανολογία;
Και έχεις και την απαίτηση να κατέβουν όλοι οι υπόλοιποι στη δική σου αδιαφορία για να μη χρειαστεί να αφήσεις για λίγο στην άκρη το να πίνεις φραπέ και να γράφεις στους τοίχους της σχολής "Δαπίτες-πουστράκια-αμερικανάκια";
Εγώ σας το λέω κι αλλιώς: ποιο από τα παρακάτω συστήματα αξιολόγησης είναι πιο δίκαιο και πιο σωστό εκπαιδευτικά;
α) Κρίνεσαι σε όλη τη διάρκεια του εξαμήνου από τις εργασίες που παραδίδεις, και ταυτόχρονα αποκτάς και περισσότερη τριβή με το μάθημα ώστε να μην τα έχεις ξεχάσει όλα μετά από τρεις μέρες;
ή
β) Όλη η γνώση σου στο χ, ψ, ω μάθημα κρίνεται από τη μία μέρα της εξεταστικής, στην οποία μπορεί να πάθεις μπλακάουτ, να σε πιάσει κόψιμο, να πεθάνει η γιαγιά σου, να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες και να πάρεις τα παπάρια μου, ή ακόμα κι εντελώς αντίθετα να διαβάσεις δέκα σελίδες και να πέσουν ακριβώς αυτά τα θέματα, σαν την Ελένη Βλαχάκη με το "Ω τάφε μου, κρεβάτι νυφικό";

Φυσικά η λέξη κλειδί είναι η "αξιολόγηση". Οι αριστερο-αναρχο-παπάρες που υποστηρίζουν τέτοιες δράσεις τρέμουν την οποιαδήποτε αξιολόγηση όπως ο Σπύρος απ'τους Απαράδεκτοι τη λέξη "μαλάκας". Γιατί αν ξαφνικά επικρατήσει ένα σύστημα στο οποίο προάγονται αυτοί που αξίζουν και παλεύουν, το κατεστημένο των τεμπελχανάδων θα καταρρεύσει όπως οι Δίδυμοι Πύργοι, σαν αντι-μεθαύριο πριν από δεκατέσσερα χρόνια.
Και μην τυχόν και περάσει και κανένα νομοσχέδιο σαν το "ν+2" (φτου φτου φτου φτου φτου μακριά από μας!)...ζήτω που καήκαμε. Γιατί τότε θα πρέπει να αφήσουν τις αμπελοφιλοσοφίες, από την ασφάλεια της πατρικής αγκάλης, και να προσγειωθούν ανώμαλα στον πραγματικό κόσμο.
Κι εγώ πολύ θα γούσταρα να κάθομαι όλη μέρα με ένα φραπέ στο χέρι και να ξύνομαι μέχρι να ξεφλουδίσει η πέτσα μου. Δυστυχώς όμως η ΕΚ.ΠΑ.ΠΕ. δεν αποτελεί πλέον βιώσιμη επιλογή καριέρας παρά μόνο για λίγους και εκλεκτούς.
Τους λίγους και εκλεκτούς δηλαδή που ο πατέρας τους α) έχει μια ανεξάντλητη δεξαμενή χρημάτων για πέταμα και β) δεν νιώθει άσχημα να συντηρεί ένα άτομο που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην κοινωνία.
Αν έχετε πέσει σε αυτή την περίπτωση, τότε μπράβο και σε εσάς και στον πατέρα σας για τα μυαλά που κουβαλάτε αμφότεροι. Εμένα, δυστυχώς ή ευτυχώς, τους λογαριασμούς μου δε θα τους πληρώνει ούτε ο Μπακούνιν ούτε ο Μπομπ Μάρλεϊ.
Κι αν εσύ προτιμάς ένα πανεπιστήμιο-μπορντέλο παρά ένα πανεπιστήμιο-εκπαιδευτικό ίδρυμα, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα και εγώ δε σου χρωστάω. Πήγαινε να ανοίξεις ένα μαγαζί, να χτίσεις στην οικοδομή, να παίξεις κιθάρα στην Αριστοτέλους, ή αν είσαι τόσο αποφασισμένος να παραμείνεις σε όλη σου τη ζωή παράσιτο, να βρεις μια γωνία και να ψοφήσεις.
Γιατί αν αύριο-μεθαύριο εσύ θεωρείσαι το ίδιο επιστήμονας με εμένα, τότε εγώ θα τραβάω τις κωλότριχές μου που ασχολήθηκα και θα έχω και δίκιο.
Αυτά, και να προσέχετε μην πέσετε θύμα ρατσιστικών διακρίσεων απ'τη μαινόμενη Αγγλικού με το απουσιολόγιο.

24 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/9/15 21:28

    Μπλεκεις Τζον Λενον και Pink Floyd με ΕΑΑΚ και ΠΚΣ.

    Την Παναγια δεν θα την ξαναπιασεις στο στομα σου.

    ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙΣ
    ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν έπιασα την Παναγία. Τον Τζον Λένον και τους Πινκ Φλόιντ έπιασα. Άσε δε που οι ΕΑΑΚίτες, μετά τον Μάρλεϊ που έχουν καβατζώσει παλαιώθεν, βάζουνε πού και πού καπέλο και στη ροκ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/9/15 21:47

      Και τι ειναι ρε ο Τζον Λενον και οι Pink Floyd για τη ροκ ΡΕ ; Δεν μιλαμε για αλλα ειδη μουσικης αλλα για το διαστημα που γαμαγανε, δερνανε και περνανε ακομα και ζαχαρη αχνη οταν τελειωναν ολες οι οι υπολοιπες σκονες στο χωρο που γαμαγανε αν αυτη η ομαδα τελουσε χρεη Παναγιας.

      Και τους βαζεις στο στομα ανθρωπων που και ντεπον να παρουν να ερθουν στα ισια τους καλυτερα να αυτοκτονησουν, οχι να βαλουν Μαρλει. Ο Μαρλει αγαπη μου απαιτει και καποιες καταχρησεις ΛΑΙΤ απεναντι στους υπολοιπους.

      Ξερεις τι λειπει σε καθε περιπτωση ; Και το ταλεντο και το μυαλο που χρειαζεται για να πεισεις τους αλλους οτι και γαμας και δερνεις και εν τελει ακομα και αν δεν εχεις μυαλο εχεις τοσα λεφτα που μπορει να αραξεις με μια μαλακισμενη σε ενα στρωμα για κανα μηνα για να το παιξεις πολιτικοποιημενος κανωντας οτι σκονες κανουν αυτοι που εχουν αρκετο μυαλο και ταλεντο για να πεισουν ολους τους υπολοιπους οτι εχουν μυαλο οταν μαλλον δεν την παλευει να εχει για πελατες ενα ματσο μαλακες.

      Διαγραφή
    3. Μαλάκα, αυτή η τελευταία παράγραφος με έστειλε για βρούβες. Ξαναπέστα άλλη μία στα ελληνικά γιατί νιώθω σαν να διάβασα τον Πρόεδρο Εδεσσαϊκού.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος8/9/15 23:02

      “I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.”

      -Ενα χομπιτ για οσους δε γουσταρουνε τους Πινκ Φλουντ

      "ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ"

      -Εγω, οταν μιλησες για τον Τζον Λενον.

      Διαγραφή
  2. Στη σχολή μου μας κάνανε ένα σύντομο τεστ για να δούμε ποιοι θα μπούνε στα προχωρημένα αγγλικά αμέσως και ποιοι στα αρχάρια. Μπορεί να είχα μέχρι τότε μόνο το λόουερ, αλλά μια το λόουερ, μια οι ταινίες, μια η μουσική, ε τα αγγλικά μου (αν εξαιρέσεις την ελληνική προφορά) ήταν πάρα πολύ καλά, άριστα σε σχέση με πάρα πολλούς. Επρεπε να πάω κι εγώ στην αρχάρια τάξη να μαθαίνω γουάτς γιορ νέιμ? και τέτοια;Γιατί μα την μπαναγία μια φορά πήγα να δω τι κάνουνε και αυτά μαθαίνανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς είχαμε δύο Αγγλικά. Μία φορά πάτησα και δεν ξαναχρειάστηκε.

      Διαγραφή
  3. α. Ελπίζω να μην ξέρουν στη μηχμηχ ποιος είσαι γιατί αύριο βλέπω να περνάει το καμιόνι του NKVD να σε μαζεύει για "ενημέρωση"
    β. Έπρεπε να είχα βγάλει φωτογραφία το εξαιρετικό πανώ-σεντόνι "Η αντιγραφή είναι δικαίωμα/υποχρέωσή μας" κάπωςετσι. Όπου σύντομα και περιεκτικά (~10^10000000000 λέξεις) περιγραφόταν πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου πάρει τις σμικρύνσεις που έχεις πάνω στο έδρανο, πως ο ντόκης που σε έπιασε με το πάσο άλλου, 100 φωτοτυπίες και με 6 ξένες κόλλες δεν έχει δικαίωμα να σου κάνει τίποτα (+bonus απειλή για πρωκτικό μασάζ με πυροσβεστήρες σε όποιον ντοκη τολμούσε να πει κιχ) κλπ. Βασικά αυτός που το γραψε νόμιζε πως η αντιγραφή είναι επιβεβλημένη στον κανονισμό της -όποιας σχολής- και όποιος αντιστεκόταν έπρεπε να γίνει μπριζολάκι σαν τη Ζαν ντΑρκ. Ωραίες εποχές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέχασα να αναφέρω το άλλο κλασσικό εικονογραφημένο:
    Αφού ο -ας τον λέμε- Θανασάκης που 800 εξάμηνα που ναι στη ρημαδοσχολή κράζει για το πόσο γιατομπούτσο είναι η σχολή του, γράφει φιλιππικούς για το πόσο άχρηστα πράγματα τον αναγκάζουν να μάθει, κλαίει ολημερίς και ολονυχτίς για το μαύρο χάλι των καθηγητών, των ελληνικών πτυχίων, της γελοίας επιστήμης που μαθαίνει κλπ, μετά παίρνει πτυχίο. Δεν εχει σημασία που το πήρε νύχτα, σε 12 χρόνια. Παίρνει επιτέλους ρημαδοπτυχίο. Την επόμενη μέρα -με αρκετά σημαντικό ποσοστό τέτοιων επί του δείγματος που διαθέτω- ο Θανασάκης μεταμορφώνεται. Τον πετυχαίνεις λοιπόν μετά από κάποια χρόνια στο δρόμο και σου μιλάει σπαστά ελληνικά (because meno Cali-fornia apo to 2003 - σιχαινομαι τα γρικγλις αλλα είναι για λόγους έμφασης στη βλαχοαμερικάνικη προφορά του) και σου σκάει και ατάκα του στυλ "Ε κάτσε ρε φίλε, τελειώσαμε και ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της ευρώπης. Έχουμε και ένα σοβαρό πτυχίο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) Άμα με ξέρανε στη μηχανολογία θα ήμουν ήδη με τσιμεντένια παπούτσια στο Καραμπουρνάκι.
      β) Είναι αρχαίο ρητό αυτό ρε συ. Τα αγαθά copys κτώνται.
      Υστερόγραφο: Εμ...βέβαια. Κάποια στιγμή τα παίρνει στο κρανίο κι ο μπαμπάς, "δε θα σε ταΐζω για πάντα κοπρόσκυλο", και τότε θυμούνται ότι είναι "επιστήμονες" μηγκζεράσω.

      Διαγραφή
  5. Ο συλλογισμός σου έχει μια λογική. Ωστόσο, τα άτομα που αργούν να πάρουν πτυχίο και δεν ασχολούνται τόσο με τη σχολή ενδέχεται να δουλεύουν ή να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που τους πάει πίσω. Αυτοί σε ποιο επίπεδο θα καταταγούν; *ύφος μαθήτριας που ρωτάει τον καθηγητή*
    Επίσης γνωρίζω άτομα που ναι μεν δραστηριοποιούνται σε παρατάξεις ή αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, αλλά αποδίδουν στη σχολή. Ελάχιστοι μεν, ενδεικτικοί ότι υπάρχουν εξαιρέσεις δε. Φυσικά και δεν είναι Δαπίτες. Όπως είχε πει άλλωστε και μια γυναίκα όταν αναρωτηθήκαμε γιατί η Δαπ, συνήθως πρώτη στις προπτυχιακές εκλογές, είχε πάρει πούλο στις μεταπτυχιακές του Παντείου "Οι Δαπίτες δε διαβάζουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άτομο που δουλεύει ή έχει πρόβλημα υγείας είναι μία περίπτωση στις πενήντα. Και δε νομίζω ότι άτομο που δουλεύει και σπουδάζει ταυτόχρονα έχει καμία σχέση με τους ΕΑΑΚίτες. Αυτοί ούτε σπουδάζουν ούτε δουλεύουν, εκτός αν μετρήσουμε ότι δουλεύουν την κοινωνία.
      Όσο για τις εξαιρέσεις, χαίρω πολύ Χαιρόπουλος. Όλοι οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις. Το πόιντ μου είναι ότι αυτοί που θέλουν να την περνάνε μονίμως χαλαρουίτα και να παίρνουν πτυχίο με τον αέρα θα έπρεπε να είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας.

      Διαγραφή
    2. Έχω αρκετά άτομα στη σχολή που δουλεύουν παράλληλα, μερικά μάλιστα σε τουριστικά, που έχουν πολύ τρέξιμο. Έχω δυο συμφοιτήτριες από κατακτήριες που δουλεύουν σε αυτόν τον κλάδο και χάνουν εαρινές εξεταστικές έτσι. Δε σημαίνει ότι το επίπεδό τους είναι κατώτερο από των άλλων.
      Επίσης, το να είσαι Εαακίτης δε σημαίνει αυτόματα ότι δε δουλεύεις. Υπάρχουν άτομα από την Εαακ που κάνουν πρακτική, δουλεύουν. Ακόμα και Δαπίτισες ξέρω που δουλεύουν. Καταλαβαίνω ότι λόγω της γενικότερης σου αντιπάθειας ιδίως στις αριστερές παρατάξεις, έχεις την εικόνα του μαλλιά, τεμπέλη Εαακίτη που τρώει τα λεφτά του μπαμπά και μιλάει για ταξική πάλη ταυτόχρονα. Έχεις εν μέρει δίκιο, αλλά δεν είναι όλοι οι παραταξιακοί έτσι.
      Τέλος, θα συμφωνήσω στο κομμάτι των ατόμων που κάνουν χαλαρουίτα και μετά παίρνουν πτυχίο, υπό την έννοια ότι κάποιοι ηθελημένα δεν ασχολούνται και μετά τρώνε πολλά χρόνια και παίρνουν έναν κακό βαθμό πτυχίου, που σίγουρα θα τους στοιχίσει στην αγορά εργασίας. Από την άλλη, είναι ενήλικες κι η ευθύνη των πράξεων δική τους.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω αν είναι όλοι έτσι, αλλά αυτοί είναι που ακούγονται και λένε τις βαθυστόχαστες μαλακίες.

      Διαγραφή
    4. Τρου δατ, συνήθως στις παρατάξεις πάει αρχηγός ο πιο εριστικός. Άσε που είστε και Μηχανολογία, είστε ήδη καμμένοι. Λογικό να είναι πιο καμμένος ο παραταξιακός.

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ. Δεν έχω κάτι να προσθέσω στα γεγραμμένα σου. Θα συμφωνήσω όμως με τον πρώτο σχολιαστή που είπε ότι οι Φλόυντ και λοιποί για την εποχή τους γαμούσαν κι έδερναν και επιβραβεύτηκαν με φήμη, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά γιατί ήταν πάνω από το μέσο όρο της τότε μουσική σκηνής. Ακόμα και οι φλώροι οι Δε Μπίτλς (και όχι σκέτο Μπίτλς ("Ρυθμοσκάθαρα") ,αφού η γαμημένη η μπάντα ονομαζεται "The Beattles", όπως και οι Δε Χου) αφού λοιπόν ακόμα και οι φλώροι οι Δε Μπιτλς παίζανε με αντιστοίξεις και Φούγκα τις μουσικές τους σε εποχές που τα περισσότερα ντουγάνια ήταν ΦΑ-ΣΟΛ-ΛΑδες (τρία ακόρντα και ξεπετάξανε κομμάτι), ήταν αυτό ακριβώς που αναλύεις, δηλαδή άτομα που ψαχνόταν με τη μουσική....εκτός βέβαια τον Ρίνγκο φυσικά που ήταν το κατοικίδιο του συγκροτήματος.Εποχές που ακόμα και ο υπερντράγκουλας ο Κιθ Ρίτσαρτζ πετούσε κάτι αρμονικές και κάτι ντιμινουίτες να ψαρώνουν τα μουνάκια στα ωδεία και οι πυξ-λαξ της εποχής τους.

    Και φυσικά εξέλιξαν όλη την εκείνη γενιά της μουσικής με φυσική συνέπεια να φτάσουμε στο απαύγασμα των μουσικών, το 'έβεη μέτολ.

    Και όταν συμβεί ο εξής διάλογος, επικά πράγματα συμβαίνουν:

    -τί ακούς ρε φίλε
    -γενικά ρε φίλε...δεν ξέρω, ό,τι μου κάνει στο αυτί, εσύ;
    -ό,τι μου φέρνει κόμπο στο λαιμό.


    αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/9/15 18:47

      Συνηθως παρεμβαινει στον τελευταιο διαλογο παντα ενας αλτερνατιβ λαιφστυλιστας τζιβατος ( λεγε με και Πετρο Κωστοπουλο Τσουτσουνιορ ) και προσπαθει στη μαστουρα του να γαμησει λαθος τρυπα η να κανει θυσια στο σατανα.

      Η να γαμησει λαθος τρυπα κανωντας θυσια στο σατανα.

      Διαγραφή
    2. Στο μεταξύ ο Ρίτσαρντς βγήκε προχθές απ'τη σαρκοφάγο κι είπε ότι οι Μπλακ Σάμπαθ κι οι Μετάληρα...όχι, οι Μετάλλικα, είναι ανέκδοτα. Και καλά, χέσε τους 'Τάλλικα. Είπε τέτοια προσβόλα για τον Όζι; Γουστάρω να δω τιτανομαχία εβδομήντα χρόνων πρέζας.

      Διαγραφή
    3. προς FMM: ναι, φαντάζομαι φάση τέτοιου διαλόγου σε νυχτερινή ζώνη με κωστόΜπουλο χοστ και να λέει κάτι τέτοιο καλεσμένος και να τραβάει φωτάκι στο κοινό για κλαπα-κλουπα και καπάκια σε στημένο σετ ντραμς ένα τα-τα-τσςςςςςςςς

      προς Θωμά: δεν είπαμε ότι ο Κιθ Ρίτσαρντς ήταν ένας μοντέρνος φιλόσοφος. Όσοι τον έχουν δει στα εξήνταζ' θυμούνται να λέει μόνιμα "εσύ, έλα μαζί μου" και να παίρνει χίππισα τζιβάτη από το πλήθος να τη γαμήσει στα παρασκήνια. Στις τελευταίες δύο δεκαετίες κάθεται με μια μπαντάνα (έχει κόψει τα πολλά ντράγκια γιατί μικρός ήταν μόνιμα στη μαρμίτα του Πανοραμίξ) και να γελάει στο υπερπέραν φτύνοντας σάπια αγγλικά που θα κάνανε Αμερικάνο Ρεδνεκ από την Αλαμπάμα να αναφωνήσει "shikes....what kind of nonsense is he uttering?".

      Έχει το ακαταλόγιστο λόγω και του τελευταίου καμμένου του εγκεφαλικού κυττάρου

      Διαγραφή
    4. Αφού τις γάμαγε και δεν τον πείραζε η αξούριστη μασχάλη, γούστο του και καπέλο του και ρολινγκστοουνιλίκι του. Στο μεταξύ ο Τζάγκερ επηδιόσαντο με τον Ντειβιμπάουη.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος10/9/15 00:58

      Κατα βαθος τους εχουμε μαθει πλεον τι σουργελα ειναι και τους αγαπαμε για αυτο. Και τους Ρολινγκ, και τους Σαμπαθ, και τον Οζι ΚΑΙ τον Μπαουι.

      Ακομα και τους Μεταληρα.

      Και ξερεις κατι ; Αγαπανε ο ενας τον αλλον για τα παλιοτομαρα που ειναι. Εννια ιντσες βαθος. Η οσο μια ενεση, δεν ξερω. Αναλογα τι τους βολευει. Μπορει πλεον να ρουφανε και σκονες ο ενας απο τα γεροντικα κωλομερια του αλλου.

      Διαγραφή
    6. Σκάσε, με αηδίασες. Πάω να ρουφήξω σκόνη από τον κώλο μιας Ουκρανέζας που στο κώρα της ήταν ακτινολόγκος αλλά έπεσε πολύ καμηλά γκια να ταΐσει το παιντί της.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος11/9/15 14:28

      Να τη ρωτησεις αν ρουφαγε και ο Τζαγκερ απο τον κωλο της σκονες. Δεν θες να γλυφεις τις μυξες του απο την κοκα σου. Και να σιγουρευτεις οτι δε θα σου βαλει να ρουφηξεις ταλκ για το μωρο της.

      Σε καθε περιπτωση παντως να παρεις ενα κουτακι μωρομαντυλα. Ποτε δεν ξερεις ποτε θα φανει χρησιμο.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.