Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η μυστική συνωμοσία που κρύβεται πίσω από τα donuts

Σήμερα, αγαπητοί μου αναγνώστες, θα μιλήσουμε για τα στραβά και τα ανάποδα που μπορεί κανείς να συναντήσει στο Ίντερνετ.
Είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρος ότι απογοητευτήκατε που δε θα λάβετε τελικά απάντηση στο φλέγον ερώτημα του τι συμβαίνει με τα donuts, αλλά νιώθω ελαφρώς αναρμόδιος για να καταπιαστώ με ένα τόσο σοβαρό θέμα και εξάλλου θα δείτε ότι αυτός ο τίτλος έχει κάποια σχέση με το θέμα.
Οι πιο εκνευριστικοί τύποι που μπορείτε λοιπόν να βρείτε μέσα στο Ίντερνετ είναι:

  • Αυτοί που βάζουν τίτλους άσχετους με το περιεχόμενο του post τους (τώρα καταλάβατε;)
    Έστω ότι μόλις κλέψατε τα πρώτα σας Kbps WiFi και ψάχνετε να βρείτε τσόντες σαν καλά παιδάκια. Βλέπετε λοιπόν πρώτη μόστρα στο Google να φιγουράρει μία ανάρτηση που γράφει "Η τσόντα της Μπεκατώρου εδώ!" και το πατάτε γιατί είστε ανώμαλοι. Πριν καλά καλά προλάβετε να αμολήσετε το θεριό, βρίσκεστε μπροστά σε μία μακροσκελή ανάλυση για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και σας ξεραίνεται με τη μία. Συνεχίζετε τέλος πάντων την αναζήτηση και τελικά βρίσκετε το σύνδεσμο για την τσόντα σε ένα ποστ που λέγεται "Κοιτάω τα άστρα και βλέπω την καρδιά σου".  Είναι δυνατόν; Αν βάζεις τίτλο που λέει για τσόντες, γράψε για τσόντες. Αν ο τίτλος σου λέει για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, γράψε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Κι αν βάζεις τίτλο "Κοιτάω τα άστρα και βλέπω την καρδιά σου", κλείσε το μπλογκ και ασχολήσου καλύτερα με το αγωνιστικό κέντημα.
  • Αυτοί που μπαίνουν κατά χιλιάδες σε ηλίθιες ομάδες του Facebook:
    "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ!" Ναι, μπράβο. Να μαζευτείτε στην άκρη ενός γκρεμού, και μετά να πηδήξετε. "ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;" Μόλις συμπληρώσει η ομάδα 50000 μέλη, θα έρθει ο Ερντογάν με τα γόνατα στην Αθήνα και θα παραδώσει το κλειδί της πόλης στον Παπανδρέου αφού πρώτα ζητήσει από τον Ελληνικό λαό συγνώμη εκ μέρους του Μωάμεθ Β' του Πορθητή. "Ki ego troo Kellogs Special K gia proino!" Μπράβο, χρυσό μου, θα φτιάξεις και καλή σιλουέτα. "Ο πρώην μου δεν με ικανοποιούσε". Αν δεν ήσουν τόσο ηλίθια, ίσως θα είχε κίνητρο να σε ικανοποιήσει.  "Tzoulia-proxwra-na xysei olh h xwra!" Το μόνο που έχυσα εγώ βλέποντας τη Τζούλια ήταν ένα ποτήρι νερό που κρατούσα, κι αυτό από την τρομάρα. Άρα, για όσο θα είμαι σε αυτή τη χώρα, το αίτημά σας δε θα πραγματοποιηθεί. Φάτε σκατά.
  • Αυτοί που κάνουν κατ' εξακολούθησιν αρνητικά-υβριστικά σχόλια σε blogs:
    Είναι ας πούμε ο blogger Mitsos-SYRIZA και ο σχολιαστής Giannis-Xrysh-Aygh. Γράφει ο Μήτσος για τις δηλώσεις του Τσίπρα ή όποιου έχουν πρόεδρο αυτή την εβδομάδα, και μπαίνει κι ο Γιάννης και του γράφει από κάτω: "Είσαι ηλίθιος και ανθέλληνας και δεν ξέρεις τι σου γίνεται!". Την επόμενη μέρα γράφει ο Μήτσος για το κακό μνημόνιο, σχολιάζει και ο Γιάννης: "Τώρα μου λες για το μνημόνιο, αλλά τους φιλαράκους σου τους Αλβανούς να μην τους απελάσουμε. Καραγκιόζη!" Την τρίτη μέρα γράφει για τον ΠΑΟΚ ο Μήτσος. Και βλέπεις από κάτω και τον Γιάννη: "ΠΑΟΚ, ε; Βούλγαρος! Εμ τι, σωστός Έλληνας θα ήσουν, καριολάκο;" Και μετά γράφει ο Μήτσος ξανά για τον Τσίπρα ή όποιον έχουν πρόεδρο αυτή την εβδομάδα, και του απαντάει ο Γιάννης "Είσαι ρε πολύ ξεφτίλας και μαλάκας. Απορώ γιατί σε διαβάζω". Την ίδια απορία έχουμε κι εμείς, καθώς, αν δεν το ξέρεις, στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης είναι ένα κόκκινο κουμπάκι με ένα Χ πάνω. Πάτα το και θα δεις.
  • Οι Mikeius-wannabe:
    Ο τύπος αυτός έχει αυτό εδώ το μπλόγκ, το οποίο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα της Ελλάδας γιατί ο τύπος διαλέγει πιασάρικα θέματα και τα διανθίζει με πάρα πολλά μπινελίκια. Η τέλεια συνταγή για να αποκτήσει μαζικό κοινό στην κατηγορία από 10 μέχρι όσο θα σου πάρει για να σου φύγουν τα καυλόσπυρα, η οποία ως γνωστόν ψοφάει για κάτι τέτοια. Μέχρι εδώ καλά. Και μετά κάποιοι μπαγλαμάδες που αποτελούν δυσφήμιση στο γνωστό μπουζουκοειδές όργανο σκέφτηκαν με τα πέντε εγκεφαλικά κύτταρά τους "ρε συ, ο τύπος έχη ψομί! (ναι, ανορθόγραφα σκέφτονται αυτοί) Αν τον αντηγράψουμε, δε θα πρωλαβένουμε να απαντάμαι στα σχόληα!" Guess what, suckers: Δεν είναι αστείο! Ήταν λίγο αστείο όταν το έκανε αυτός, και καθόλου αστείο όταν το έκανε ένας μπαμπουίνος που ένας άλλος μπαμπουίνος του πούλησε ένα κομπιούτερ.
  • Αυτοί που κάνουν like στα posts τους:
    Σκέψου λίγο. Το ξέρω, δύσκολο, αλλά θα σε βοηθήσει πολύ. Πώς είναι δυνατόν να γράψεις κάτι που να μη σου αρέσει; Βάζεις ας πούμε ένα τραγούδι του Justin Bieber. Πόσοι από τους αναγνώστες σου θα σκεφτούν "Ψέματα μας λέει, δεν της αρέσει ο Justin Bieber, το κάνει για να μας ξεγελάσει", οπότε πρέπει να βάλεις και like για να επιβεβαιώσεις ότι όντως σου αρέσει το τραγούδι του Justin Bieber? Εξάλλου, στο συγκεκριμένο παράδειγμα δε σε συμφέρει να πεις στα ψέματα ότι σου αρέσει ο Justin Bieber. Λογικό δεν είναι;
  • Αυτοί που τριγυρνάνε στα βίντεο του Youtube και σπαμάρουν:
    Από θεούσες που μπαίνουν στο Killing in the Name και το Number of the Beast και λένε συνέχεια ότι ο Θεός θα κάψει τους αλαζόνες που ακούνε αυτή τη σατανική μουσική, ανάμεσα στον Εσπερινό και την Αγρυπνία στην Παναγιά τη Σουβλακοψήστρια, μέχρι τους ηλίθιους που γυρνάνε στα ποπ βίντεο κλιπ και αναρτούν το κλασικό εικονογραφημένο:
    You say Lady Gaga, I say Led Zeppelin. 
    You say Hannah Montana, I say Nirvana. 
    You say Owl City, I say Iron Maiden. 
    You say Jonas Brothers, I say Van Halen. 
    You say Justin Bieber, I say Guns N' Roses. 
    You say Taylor Swift, I say Aerosmith. 
    95% of teens these days listen to the same crappy pop over and over again. If you're one of the 5% who still listens to real music, thumb this up, then copy and paste it into your notes. Don't let the spirit of Rock N' Roll die!
    Εν τω μεταξύ, οι Led Zeppelin και οι Iron Maiden δεν έχουν καμία σχέση με το rock'n'roll, το οποίο είναι το είδος που τραγουδούσε ο Elvis, αλλά τι μας νοιάζει! Στόχος μας είναι να λυτρώσουμε τα παιδιά από τη Lady Gaga και τη Hanna Montana!
  • Αυτοί που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα και τα πάντα τους εκνευρίζουν και συνέχεια γράφουν για πράγματα που τους εκνευρίζουν με απαξιωτικό ύφος και...χμ, πάμε στην επόμενη παράγραφο.
  • Τα τσουλάκια που ανεβάζουν δήθεν σέξι φωτογραφίες:
    Και μετά θεωρούν ότι ο μέσος λιγούρης που τις έκανε add μόνο και μόνο επειδή ποζάρουν σε κοινή θέα με το βυζί έξω τις θέλει για τη λαμπρή τους προσωπικότητα και φυσικά δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου την πέσει, αγάπη μου! Είναι δυνατόν, του έδωσες εσύ ποτέ τέτοιο δικαίωμα; Εσύ είσαι καλό κορίτσι! Οπότε, αν στην πέσει, εσύ θα τον διαγράψεις, θα του πατήσεις κι έναν αποκλεισμό να μην μπορεί να σε πλησιάσει και μετά θα κάνεις μία τρίωρη φιλοσοφική συζήτηση με τις φίλες σου για την ύπαρξη του μαλακομαγνήτη.
Νομίζω ότι η δουλειά μου έχει τελειώσει εδώ. Αν πιστεύετε ότι κάτι ξέχασα, μπορείτε ελεύθερα να μου το στείλετε σε σχόλιο το οποίο, αν είστε τυχεροί, μπορεί και να διαβάσω αν δεν βρω τίποτα καλύτερο να κάνω.

10 σχόλια:

  1. Μισό, φίλε Θωμά: Από τη στιγμή που και εσύ μοιράζεσαι το ύφος του Mikeius "θάβω τους πάντες και όλοι κάποτε θα παρεξηγηθούν", είναι λίγο οξύμωρο εκείνο που λες για Mikeius wannabes. Επίσης, κανείς δεν σου απαγορεύει να επηρεάζεσαι από κάποιον και να προσθέσεις τη δική σου "πινελιά". Αν τα βάζεις με τους αποτυχημένους, που "δεν το 'χουν" τότε εγώ είμαι μαζί σου.
    Για να απαντήσω στην αναφορά σου περί πολιτικού ξεκατινιάσματος, όλοι τα βάζουν με όλους. Ο ΣΥΡΙΖΑίος δέχεται πυρά/τα βάζει με τον Χρυσαυγίτη, ο ΠΑΣΟΚτζής με τον Νεοδημοκράτη κλπ. Είναι μέσα στη νοοτροπία μας ο διχασμός.
    Οι επαναστάτες του πληκτρολογίου είναι άπειροι (δίχως πείρα και πάρα πολλοί). Τόσοι και τόσοι θα κάνουν ακτιβισμό μέσω facebook και youtube. Τι να τους πεις...
    Αυτό με τα like το σιχαίνομαι και εγώ, παρόλο που το έκανα για μια περίοδο. Κανονικά, οι διαχειριστές πρέπει αν το βγάλουν.
    Όλοι αυτοί στο youtube είναι διαβόητοι attention whores. "Thumbs up this", "thumbs up that", "thumbs up YOUR ASS" λέω εγώ!
    Ναι, οι ξερόλες-WANNABE είναι οι χειρότεροι wannabe, θέλω να ελπίζω...
    Και ναι για τα τσουλάκια. Το attitude που έχουν είναι η απόλυτη μαζική καταστροφή...

    Ξέχασες κάτι σημαντικό, που ίσως να μην τσέκαρες ακόμα: Τους uploaders του youtube που ανεβάζουν βίντεο για ιστορίες συνωμοσίας και πράσσειν άλογα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με Kenpachi σχετικά με τους Mikeius-wannabe. Το θάψιμο είναι δικαίωμα όλων αρκεί ο καθένας να διατηρεί το δικό του ύφος και στυλ. Τώρα αν ανοίξεις ένα μπλοκ με τίτλο Φαε μια μαλάκω ή Φάε έναν πολύ μαλάκα εκεί ναι είσαι πολύ μαλάκας. Δεν θα μπορούσα εγώ να συμφωνήσω σε αυτό. :Ρ
    Οι πολιτικοί και όσοι πλέον ασχολούνται μαζί τους ειδικά αυτοί που τους υποστηρίζουν (μετά από τόσο γαμήσι και κλοπή που μας έχουν ρίξει)είναι άξιοι της μοίρας τους. Κατάντια σε όλο της το μεγαλείο.
    Like στα ποστ μου έκανα ΚΑΙ ΕΓΩ παλιότερα. Ευτυχώς όμως μεγάλωσα και έμαθα. Πλέον είμαι καλά.
    Αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα και ταυτόχρονα είναι τόσο φλύαροι που δεν σταματάνε ούτε αν τους χώσεις κατσαβίδι στο αφτί. Όχι στον μονόλογο. Ναι στον διάλογο.
    Εγώ πάντως λόγω σοβαρότητας που με διέπει (Άντζελα) παίρνω στα σοβαρά τα πορνίδια και τις φωτογραφίες τους. Με ενδιαφέρει η προσωπικότητα που αντανακλάτε πάνω στην ημισέλινη ορατότητα του string. Με ενδιαφέρει επίσης η φιλοσοφική αναζήτηση της ψυχής μέσα από μια φωτογραφία που δείχνει το σώμα ως όργανο ηθικής απελευθέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ για τους αποτυχημένους λέω, άσχετα που σε κάποιο σημείο κάνω την -ας πούμε-αυτοκριτική μου. Για το πολιτικό ξεκατίνιασμα, πάλι, το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα που ξέρω είναι Χριστιανός εναντίον Αρχαιολάτρη...
    Αυτό το τελευταίο που λες, ήθελα να το βάλω, αλλά το ξέχασα...Τόσο καιρό ο φλωροκάγκουρας πρωταγωνιστής της τάδε ηλίθιας σειράς ξύνει το δεξί του αρχίδι, αλλά σήμερα έξυσε το αριστερό. ΓΙΑΤΙ; Μα δεν είναι προφανές ότι πρόκειται για αριστερή συνωμοσία; Όχι, είναι προφανές ότι εσύ είσαι ένας ηλίθιος αργόσχολος που ψάχνει παντού εχθρούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπω όλοι εδώ πρωί πρωί...κι εγώ για αυτούς τους εξώφθαλμους αντιγραφείς λέω, ειδικά όταν -δηλαδή σχεδόν πάντα-δεν το 'χουν...
    Εγώ βασικά δεν το εννοούσα μόνο σαν πολιτικά, αλλά κυρίως σαν αυτόν που δεν του αρέσει ένα μπλογκ αλλά μπαίνει συνέχεια και βρίζει τον συγγραφέα, κάτι σαν αυτούς στο Φάε ένα Μαλάκα που μπαίνουν και λένε "Φλώρεψες πολύ μαλάκα, τα τελευταία οκτώ άρθρα σου ήταν άθλια" δύο λεπτά μετά τη δημοσίευση...
    Κι εσύ τέκνον Βρούτε έκανες like στα posts σου; Εγώ πάντως δεν το έκανα ποτέ...
    Μωρέ το στρινγκ, αν τα πορνίδια είναι αξιέραστα, δε με χαλάει. Το θέμα είναι ότι, α, πάνω από τις μισές είναι μπάζα, και βου, έχουν όλες αυτό το attitude "τι μου την πέφτεις ρε, για τι με πέρασες;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/5/11 12:23

    Thomas γενικα γραφεισ καλα και ριχνω γςλιο..αλλά!!
    Δε μπορω να καταλαβω τι εχει πιασει ολους τους bloggers και κραζουν το συγκεκριμενο πραγμα με τα like στο fb! Εγω προσωπικα δε κανω στα δικα μου βιντεο, αλλα κ για αυτους που κανουν, ε και?? Σιγα το πραμα! Αυτο ειναι το μονο προβλημα της ανθρωποτητας? Δεν το θεωρω καν αξιο σχολιασμου! Το να το κραζουν ολοι τοσο εντονα, μου φαινεται απλα οτι προσπαθουν να μεγαλωσουν τα αρθρα τους! ΛΕς και ειναι τοσο αξιοκατακριτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σημαντικό δεν είναι, αλλά είναι ένα από τα δείγματα της μαλακίας που δέρνει την ανθρωπότητα...απλά σκέψου ότι αυτοί που το κάνουν, καλούνται να αναδείξουν αυτούς που έχουν την εξουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις δίκιο. Οι χειρότεροί μου είναι οι spammers του youtube και αυτοί που βρίζουν. Ειδικά τον τελευταίο καιρό έχει καεί η γούνα μου γιατί συντονίζω φόρουμ...τι για πολιτικά βρίζονται, τι για χίλια δυο, ευτυχώς είναι φόρουμ που δε μπαίνουν τακτικά οπαδοί αλλιώς θα τα είχα παρατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμάν...δε θέλω ούτε να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν μπαίναν μέσα και οπαδοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμένα πάλι ρε Θωμά, μ'αρέσουν οι άσχετοι τίτλοι. Οκ, στην περίπτωση που ψάχνεις κάτι μέσω google και σου πετάγεται και το άσχετο και χασομεράς, είναι σπαστικό, αλλά σε γενικές γραμμές έχει μια κάποια δημιουργηκότητα, δε μπορείς να πεις.
    Την άποψή μου για το f/b την ξέρεις._
    Οι "mikeius wanabees" είναι απλά χαλασμένο τηλέφωνο ρε παιδάκι μου. Ο mikeius κλέβει διάσημους επαγγελματίες κωμικούς (που απλά δεν τους έχει ακουστά καν ο κόσμος επειδή βλέπει tv) σε απλή μετάφραση, και οι wannabees κλέβουν τον κλέφτη.
    Ε, πόσο να φτουρήσει το αστείο από τρίτο χέρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει, περί ορέξεως γύρο με τζατζίκι, αλλά αν λάβουμε υπόψη το IQ του μέσου χρήστη του ίντερνετ, που αν του έπεφτε ένα κέρμα στις γραμμές του μετρό θα βουτούσε να το πάρει, μάλλον η δημιουργικότητα δεν είναι και τόσο απαραίτητη...
    Αν έχει ταλέντο ο αντιγραφέας, κι από τρίτο κι από τέταρτο χέρι φτουράει...το πρόβλημα είναι, ότι αυτοί έχουν ταλέντο Σεφερλή στην καλύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.