Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η ώρα της γης είναι μία, οι ώρες του μαλάκα 8760

Σήμερα, αγαπητοί μου φίλοι, έχουμε ένα κοσμοϊστορικό γεγονός. Για μία ώρα, στις οκτώμισι το βράδυ, κλείνουμε όλοι τα φώτα, για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα περιβαλλοντικής συνείδησης στους άθλιους που ρυπαίνουν τον πλανήτη και καταστρέφουν τις ζωές μας και μας τρώνε τις γκόμενες. Ναι, καλά το καταλάβατε, σήμερα είναι η Ώρα της Γης.
...νιώθετε κι εσείς αυτή την ανεπανάληπτη φαγούρα στ'αρχίδια σας; Όχι; Καλά.
Το πρόβλημα με αυτή την πρωτοβουλία είναι ότι, α)τις υπόλοιπες 8759 ώρες του έτους οι περισσότεροι πολίτες είναι τόσο οικολόγοι που θα μπορούσαν να οδηγούν όλη μέρα ένα από αυτά εδώ:
και τα καυσαέρια που αδειάζουν να μην κάνουν περισσότερο κακό στην ατμόσφαιρα απ'ότι τώρα. Κοινώς, έχουν την οικολογική συνείδηση που θα είχε ο καρπός του έρωτα του Jeremy Clarkson με τον πρόεδρο της BP.
Το δεύτερο πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι, ακόμα κι αν ξηλώσεις το κλιματιστικό σου, ακόμα κι αν αποσύρεις το παλιό σου αυτοκίνητο και πηγαίνεις παντού με ποδήλατο, ακόμα κι αν σταματήσεις να χρησιμοποιείς σπρέι για να μην κάνεις την τρύπα του όζοντος πιο ξεχείλωτη κι από την τρύπα της Τζούλιας και ακόμα κι αν σταματήσεις να τρως φασολάδα για να μην εκλύεις μεθάνιο στην ατμόσφαιρα, ο αντίκτυπος που θα έχουν όλα αυτά στο περιβάλλον θα είναι ο ίδιος με αυτόν μιας μικρής χαριτωμένης ροζ πεταλουδίτσας σε ένα τρένο με ΠΑΟΚτζήδες που επιστρέφουν από την Αθήνα μετά από ήττα 5-0 από τον Ολυμπιακό με πέντε ψεύτικα πέναλτι.
Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, αγαπητοί μου φίλοι. Μην ξεχνάτε: Green is the new black. Ας δούμε λοιπόν τι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η οικολογία στην αδηφάγα, καταναλωτική, καπιταλιστική, ανελεύθερη και καταπιεστική Δυτική κοινωνία που τόσο πολύ αγαπάμε.
  • Toyota Prius:
    Χωστήρα, αν νόμιζες ότι το Ibiza του Πέρη είναι κουβάς με ρόδες, νομίζω ότι έφτασε επιτέλους η ώρα να φας την τάπα της ζωής σου (κι ούτε ένα ευχαριστώ, κύριε Πέρη; Καλά. Τα κρατάω εγώ αυτά. Θα δεις εσύ.) Η ιστορία έχει ως εξής: κάποιος είχε την ιδέα να φτιάξει ένα αυτοκίνητο που έχει βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό μαζί. Η Toyota είδε ότι αυτή η τεχνολογία, σε έναν κόσμο που καταστρέφεται και τελειώνουν τα καύσιμα και η Άννα Βίσση τραγουδάει ακόμα, έχει προοπτικές. Πολύ ωραία ως εδώ. Και το αποτέλεσμα που έβγαλε η Toyota στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας ήταν αυτό εδώ:

    Αλλά εντάξει. Νόμιζες ότι με τέτοια εμφάνιση θα το αγόραζαν τρεις χαζογκόμενες και ένας "μοιάζω υπερβολικά με αδερφή και μάλλον είμαι και στην πραγματικότητα" που συχνάζει στο Public και κυκλοφορεί παντού αγκαλιά με τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, το Ipad. Αμ δε. Μέσα σε λίγο καιρό, όλο το Λος Άντζελες είχε πήξει σε αυτή την παπαριά, γιατί όλοι οι μαλακοσελέμπριτι την αγόραζαν για να πουλήσουν οικολογικό προφίλ στα πρόβατα, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε το Tesla Roadster, που κάνει τα 0-100 σε τέσσερα δευτερόλεπτα και δεν έχει καν εκπομπές ρύπων, γιατί είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Αλλά άμα ο άνθρωπος είναι μαλάκας, τι να τον πεις.
  • Δεντροφυτεύσεις/καθαρισμοί παραλιών από το Σκάι και την Καθημερινή:
    Δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις με το κυριακάτικο πρωινό σου; Έχεις δοκιμάσει να κοιμηθείς, να κάνεις περιπάτους στην εξοχή, να μαγειρέψεις για τους φίλους και την οικογένειά σου, να πας να πετάξεις πέτρες στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς σου ή ακόμα και να πας εκκλησία, και τίποτα απ'όλα αυτά δεν έπιασε; Τότε πιάσε το φτυάρι και έλα στην παραλία να μαζέψεις κουτάκια από μπύρες, χαρτιά περιτυλίγματος από σάπια πιτόγυρα, χρησιμοποιημένες καπότες και κομματάκια από τα οστά του τελευταίου πρεζακίου που επισκέφτηκε την περιοχή, προκειμένου ο όμιλος Αλαφούζου να αποδείξει σε όλο τον κόσμο πόσο πολύ νοιάζεται για το περιβάλλον. Από την άλλη, και δεν πας; Αν είσαι τυχερός, μπορεί να γνωρίσεις καμία γκόμενα. Ακολουθεί υποθετικό παράδειγμα οικολογικού καμακιού:
    Αυτός: Γεια σου, παρατήρησα ότι κρατάς πολύ ωραία το φτυάρι σου!
    Αυτή: Άντε βρε, σαχλέ! (χαχανίζει)
    Αυτός: Μα είναι η αλήθεια, θα μπορούσα να σε βλέπω να κάνεις αναδασώσεις όλη μέρα. Πώς σε λένε;
    Αυτή: Κατερίνα, εσένα;
    Αυτός: Αλέξη, αλλά οι φίλοι με φωνάζουν Αl.
    Αυτή: Αl! Όπως λέμε Al Gore! Ουάου! Θες να έρθεις μετά από το σπίτι μου να σου δείξω τη συλλογή μου από επεισόδια του Captain Planet?
    Αυτός: Μέσα! Πότε είναι το επόμενο λεωφορείο;
    Αυτή: Νομίζω σε τρεις μέρες;
    Αυτός: Δεν πειράζει, Κατερίνα μου. Για σένα, θα μπορούσα να περιμένω μια αιωνιότητα...
  • Ανακύκλωση:
    Η ιδέα της ανακύκλωσης δεν είναι καθόλου άσχημη. Εφόσον μπορείς να λιώσεις το αλουμινένιο κουτάκι και να το ξαναφτιάξεις απ'την αρχή, γιατί να μην το κάνεις και να το αφήνεις να πιάνει το χώρο στη χωματερή; Βέβαια, και ο κομμουνισμός ακουγόταν ωραία ιδέα, αλλά είδαμε πώς εφαρμόστηκε. Στην Ελλάδα ειδικά υπάρχουν δύο προβλήματα: α) ο Ελληνάρας βαριέται υπερβολικά να κάτσει να ξεχωρίσει τι ανακυκλώνεται και τι όχι, όχι τίποτα αλλά σε πέντε λεπτά αρχίζει και ο Σύγχρονος Αριστοφάνης, και β) ακόμα κι όταν το κάνει, στο τέλος θα ανακαλύψει ότι στην πραγματικότητα τα συμβατικά απορριμματοφόρα αδειάζουν τους κάδους ανακύκλωσης γιατί εδώ δεν προλαβαίνουμε να μαζέψουμε τα κανονικά σκουπίδια και δεν μπορείς να περπατήσεις στα πεζοδρόμια και ο κόσμος παθαίνει πανούκλα λες και είμαστε στο έτος χίλια δώδεκα, θα το παίζουμε και προστάτες του περιβάλλοντος. Έτσι, για να ενθαρρυνθεί ο κόσμος, βγήκε η ανταποδοτική ανακύκλωση. Το κακό είναι ότι στο διαφημιστικό σποτ αυτής της ιδέας συμμετέχει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Θέλετε κι άλλο;
  • Οικολογικές οργανώσεις:
    Όπως στο σχολείο μου στήνονται τα πρωινά απ'έξω και μοιράζουν φυλλάδια τα φροντιστήρια της περιοχής και οι Κνίτες, αμφότεροι για να τσιμπήσουν πρόβατα και να τα προβατοποιήσουν περισσότερο, έτσι και στους σταθμούς του μετρό και στις πλατείες στήνονται διάφορες χιπστερογκόμενες και προσπαθούν να σε πείσουν να γραφτείς στην Greenpeace, στην Redwar, στην PETA, στην PIASE, στη WWF, στη WWE, στο NBA και στη FIFA, για να κάνεις και ΕΣΥ, ο μέσος Έλληνας χοντροκώλης που κάθεται στον καναπέ του και τρώει όλη μέρα πίτσες έχοντας το περιβάλλον γραμμένο στο ΕΟΕΠ (Επίσημο Όργανο Εξάσκησης Παλάμης), κάτι για να σώσεις τον πλανήτη. Κι εσύ ο μαλάκας συγκινείσαι από την ιστορία του ορνιθοειδούς παπαρόκερου της Βαλτιμόρης που κινδυνεύει να εξαφανιστεί αν δε δράσουμε άμεσα και εγγράφεσαι.
    Μετά όμως προσέχεις μια μικρή λεπτομέρεια στη διακήρυξη της PETA που λέει ότι μάχονται για την κατάργηση της κρεατοφαγίας. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑΣ; Βρε άιντε και γαμήσου με τον ορνιθοειδή παπαρόκερο της Βαλτιμόρης μπας και αναπαραχθεί και σταματήσει να είναι είδος προς εξαφάνιση, που θα μου πεις και τι θα φάω! Άμα θέλω, θα φάω ακόμα και το συκώτι σου με φάβα και κιάντι. Α, και μια που το θυμήθηκα, το να τυπώνεις φυλλάδια είναι τεράστια σπατάλη χαρτιού, ειδικά από τη στιγμή που κανείς ποτέ δεν τα διαβάζει. Άρα συνεισφέρετε στην καταστροφή των δασών του Αμαζονίου. Πού είναι η οικολογική σας συνείδηση απέναντι στα καημένα τα δεντράκια; Αλήτες!
  • Εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης:
    Κάποτε ο ΟΑΣΘ βασιζόταν για τα έσοδά του αποκλειστικά και μόνο στους μελαψούς φίλους μας που ανήκουν σε μία ειδική αίρεση του Ισλάμ που απαγορεύει στους πιστούς της να έρχονται σε επαφή με το νερό, στη μαθητιώσα νεολαία της χώρας που δεν έμαθε ποτέ για ποιο λόγο τα κινητά και τα mp3 players πωλούνται μαζί με ακουστικά και στις γριές που στην πραγματικότητα πέθαναν, αλλά ακόμα κι ο Διάολος δεν μπορούσε να αντέξει τη μίρλα τους και τις έστειλε πίσω. Αλλά τώρα, τα λεωφορεία έχουν γεμίσει συνειδητοποιημένους τύπους που δεν μπορούν να ανεχθούν την καταστροφή που προκαλούν τα αυτοκίνητα στο περιβάλλον. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό θέμα: τα λεωφορεία που έχει ο ΟΑΣΘ καταστρέφουν το περιβάλλον χειρότερα!
    Μερικοί από τους φίλους μας τους οικολόγους το συνειδητοποιούν αυτό, γι'αυτό και επιλέγουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Το κακό είναι ότι στη Θεσσαλονίκη ΔΕΝ μπορείς να μετακινηθείς με ποδήλατο. Όχι, αλήθεια. Δεν μπορείς. Αν δε με πιστεύεις, πήγαινε και δοκίμασέ το μόνος σου. Ένας μαλάκας λιγότερος. Μόνο τον οδηγό που θα σε πατήσει λυπάμαι, γιατί μπορεί να του κάνει καμιά ζημιά η σύγκρουση με το ποδηλατάκι σου.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας πατήσει ένα Prius όσο κάνετε ποδήλατο μαζί με τη γκόμενα που βρήκατε στη δενδροφύτευση και την πάτε στην συναυλία του Χατζηγιάννη με χορηγό τη WWF.

27 σχόλια:

  1. Ο τρόπος που ο Έλληνας (δεν) ανακυκλώνει δείχνει το ποιόν του. Δυστυχώς. Υποκριτές του κώλου είμαστε. Ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να είμαστε επιτυχημένοι υποκριτές.

      Διαγραφή
  2. Γιατί μου το κάνεις τώρα αυτό, δε βρήκα ούτε ένα λάθος... Με πλήγωσες βαθιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη. Θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω. (πραγματικές σκέψεις: ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Πάρ'τα, μαλάκα!)

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορείς να με ρίξεις τώρα! Ότι και να πεις!
      Ακόμα φε. Βρήκες το δικό μου λάθος στο part 1 όμως. Που να ανεβάσω το 4 που έχει δύο λάθη να βρεις )αν και το ένα είναι κοινό) ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ!

      Διαγραφή
    3. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα; Θα ψάχνουμε ο ένας τα λάθη του άλλου;
      ...Μ'ΑΡΕΣΕΙ!

      Διαγραφή
    4. ***Ακόμα δε βρήκες. Ήμουν ψόφιος και έγραφα από το κινητό.

      Δεν ψάχνω για τα λάθη σου, απλώς τα βλέπω και τα επισημαίνω. Και όπως είπα, επειδή για να διορθώσω τα δικά μου λάθη πρέπει να πάω σε τρία διαφορετικά πισιά που βρίσκονται σε τρία διαφορετικά σπίτια, σε προκάλεσα να τα βρεις για να μην μπορούν να μου την πουν. Αυτό, αλλά και για να σου δώσω την ικανοποίηση αυτή.

      Διαγραφή
    5. Καλά, ΟΚ, όχι για την ικανοποίηση σου, μόνο για τη δική μου "ασφάλεια" το έκανα. Είναι που δεν μπορώ να πω και ψέματα

      Διαγραφή
  3. Το καλοκαίρι στη Χαλκιδική είδα έναν κάδο ανακύκλωσης από μακρυά. Λέω ωραία, επιτέλους έβαλαν κάδο, να πετάω έστω τα πλαστικά μπουκάλια του νερού. Φανατική της ανακύκλωσης δεν με λες, γιατί βαριέμαι να πλύνω κάτι για να το πετάξω. Αλλά με τα μπουκάλια είναι εύκολο. Ε, το νερό της βρύσης δεν πίνεται κι εγώ πίνω 2-3 λίτρα νερό την ημέρα. Μάζευα κι εγώ το ζώον τα μπουκάλια και τα "τσαλάκωνα" για να πιάνουν λιγότερο χώρο στο σπίτι. κι όταν αποφάσισα να πάω να τα πετάξω, ο κάδος έγραφε μόνο ανακύκλωση γυαλιού. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τα νεύρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να άλλο ένα κακό της οικολογίας: προκαλεί κρίσεις οργής σε αθώους και άδολους παραθεριστές που ήθελαν να προστατεύσουν το περιβάλλον.

      Διαγραφή
  4. Εμένα μ' αρέσει κι η ανακύκλωση και το καθάρισμα των ακτών. Τουλάχιστον το καθάρισμα μιας παραλίας είναι κάτι που έχει άμεσα αποτελέσματα. Τώρα το Σκάι κι η Καθημερινή έχουν γίνει πια ο μαϊντανός σε κάτι τέτοια. Αλλά το πόσοι είναι αληθινοί οικολόγοι είναι μεγάλο θέμα...
    Αν κυκλοφορήσεις με ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη θα σε πατήσει ένα αυτοκίνητο. Αν κυκλοφορήσεις με ποδήλατο στην Αθήνα θα σε πατήσουν δυο-τρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε, σαν πρωτοβουλίες ή ιδέες δεν είμαι αντίθετος σε αυτές, απλά ο τρόπος που εφαρμόζονται είναι από γελοίος ως τραγικός-ελάχιστη αξία δίνω στο Σκάι, κι αυτή γιατί μας δείχνει -παλιά έστω- επεισόδια του Top Gear. Και γι'αυτό εγώ δεν κυκλοφορώ με ποδήλατο σε καμία πόλη και είμαι ήσυχος.

      Διαγραφή
  5. Με μια ώρα σωτηρίας του ρεύματος σβήνονται οι καφρίλες μιας χρονιάς.. Πάω τώρα γιατί έχω 4 ώρες ανοικτό το θερμοσίφωνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τέσσερις ώρες κι εσύ; Στο τέλος θα εξατμιστεί το νερό.

      Διαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ ρε παλιόπαιδο. Με συγκινείς που με υποστηρίζεις ενάντια στην προπαγάνδα του αρχιδιού - Χωστήρα - Λασπωτήρα. Ελπίζω μετά από αυτό να το βουλώσει το στοματάκι του.

    Έλα πες την αλήθεια σε ενέπνευσα με το μικρό μου άρθρο ε ; Σχετικά με την WWF. Εσύ πάντως τα είπες καλύτερα.
    Πρόσφατα με σταμάτησε μια γκόμενα από αυτές τις οργανώσεις και μου είπε να στεναχωρηθώ για τα δελφίνια στον Κορινθιακό που μειώνεται ο αριθμός τους δραματικά. Της είπα στα αρχίδια μου για τα δελφίνια εδώ ψοφάνε άνθρωποι τα ψάρια θα κοιτάξουμε ! Δεν με ενόχλησε περισσότερο...
    Ωραίος ο Χατζηγιάννης για άλλη μια φορά αποδεικνύει στους επικριτές του πόσο οικολογική συνείδηση έχει. Μπράβο Μιχάλη. Σε αγαπάμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λουγκροσυμμαχία ξαναχτυπά....και δεν βρήκατε που να πατήσετε και χρησιμοποιείτε την οικολογία και τους κουβάδες με ρόδες.....τσ τσ τσ τσ τσ....πιο τραγικός και σε ανεβάζουν στην Επίδαυρο. Αυτοί που με ξέρουν, γνωρίζουν ήδη τη φυσική μου απέχθεια στα Τoyota και πιο πολύ στους οδηγούς τους. Το άρθρο είναι μαλακία και καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι πιο θηλυκό (που....'νταξ' δεν το κατέχεις ακόμα, αλλά θα το βρεις) όπως τη Μπιγιονσέ και την Διαμαντοπούλου. Δεν είναι το άρθρο αυτό καθεαυτό μαλακία, αλλά οι άνθρωποι, στους οποίους απευθύνεσαι, δεν διαβάζουν δυστυχώς μπλογκζ, γιατί έχουν πάθει φυσική λοβοτομή από τη χορτοφαγία και τους μπάφους

      Διαγραφή
    2. ΟΚ, Πέρη, κι εμένα με συγκινεί που σε συγκινεί που σε υποστηρίζω, αλλά όχι και αγαπάμε όλοι Χατζηγιάννη. Στο τέλος θα μας πεις και για τον Bieber. Και βασικά η ώρα της γης με ενέπνευσε.
      Αγαπητέ πλην μαλάκα κύριε Χωστήρα: α)δεν ανήκω σε καμία λουγκροσυμμαχία και θέλω να δω το Χατζηγιάννη να ψοφάει με μπετόβεργα καρφωμένη στα αρχίδια που οι επιστήμονες εικάζουν ότι έχει χωρίς να έχουν ισχυρές αποδείξεις. β)Λύσσα κακιά με τη Διαμαντοπούλου. Αν έχεις κρυφή καψούρα με την Αννούλα και για ξεκάρφωμα κατηγορείς εμένα για τα κόκκινα τριαντάφυλλα που της στέλνεις τα βράδια, πες το ανοιχτά ρε αγόρι μου, κι εγώ θα σε βοηθήσω να το ξεπεράσεις. γ)Δεν πειράζει που δε θα το διαβάσει αυτός που πρέπει να το διαβάσει. Αρκεί που το διαβάζετε εσείς που το διαβάζετε. Το χειροκρότημά σας με πάει ψηλά. Έχω αρχίσει και ακούγομαι σαν ηλίθιος παρουσιαστής στο τελευταίο ηλίθιο επεισόδιο της ηλίθιας σεζόν της ηλίθιας εκπομπής που βλέπουν ένα μάτσο ηλίθιοι. Πυροβόλα με. Αλλά τουλάχιστον δεν αγαπώ Χατζηγιάννη.

      Διαγραφή
    3. ...επειδή, παρεμπιπτόντως, ξέρω πολλά εσωτερικά μυστικά της "ζωου-μπιζ" στην Ελλάδα λόγω κονέ με παραγωγούς, ο Χατζηγιάννης αξίζει τέτοιο θάνατο, λόγω του ότι είναι Ο ΥΠΕΡΣΠΑΣΑΡΧΙΔΑΣ...συνηγορώ λοιπόν και κάνω γαργάρα το σχόλιό σου για το μιλφάκι την Άννα!!!

      Διαγραφή
    4. Και την "γκόμενά" του τη Μακρυπούλια μαζί. ΟΧΙ ΑΛΛΟ DANCING WITH THE POUSTARS! ...μιλφάκι, ε; Καρφώνεσαι, Χωστήρα...

      Διαγραφή
  7. Αφήνω την Άννα και τα άλλα ραμολιμέντα παράμερα, κι ενημερώνω μόνο όσους ανακυκλώνουν σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλαφούζου π.χ.
    ..Αυτή η μαλακία που υποτίθεται πρέπει να την πλύνεις τη συσκευασία για να ανακυκλωθεί, μου γύρίζει τ'άντερα σαν κοκορέτσι. Δηλαδή και θα στο δώσω να το εκμεταλλευτείς δωρεάν, και θα στο'χω πλύνει κιόλας, κι εγώ κέρδος ΜΗΔΕΝ! Απλά θα πληρώνω περισσότερο νερό, για να σου πλένω αυτά που θα ανακυκλώσεις. Ε, άει χέσε δηλαδή!
    Και πρόσεξε το γαμάτο που γίνεται στη χώρα: Αυτός που κάνει διαλογή υλικών προς ανακύκλωση, είναι ιδιώτης, ενώ οι κάδοι και τα απορριματοφόρα, δημόσια. Δηλαδή του τα μαζεύει το κράτος, και τα εκμεταλλεύεται ο ιδιώτης. Καλό;
    Πάρε και το καλύτερο: Οι άνθρωποι που δουλεύουν στη διαλογή, δηλαδή αυτοί που καλούνται να βάλουν τα χέρια τους στη σακούλα ανακύκλωσης που έχει πετάξει μια φυσιολάτρης -αλλά στη βιασύνη της έριξε και μια σερβιέτα μέσα-, πληρώνονται ανάλογα με την ποσότητα που θα ξεχωρίσουν, και η αμοιβή τους είναι αν δεν κάνω λάθος, 3 ευρώ ανά τόνο.
    Discus._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς. Σιγά μην πλένουμε και τα σκουπίδια. Αυτό που λες μ'αρέσει. Μου φαίνεται θα ανοίξω κι εγώ ένα εργοστάσιο διαλογής για ανακύκλωση. Και χαμηλοί μισθοί, ε; Η Apple στην Κίνα περισσότερο τους πληρώνει. Όσο για την Αννούλα, καλά κάνεις και την προσπερνάς.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να διανοηθείς πόσο σκουπίδι πρέπει να περάσει από τα χέρια αυτού που κάνει διαλογή για να συγκεντρωθεί ένας τόνος ώστε να βγάλει τρία ευρώ;! Σκέψου μόνο το βάρος των συσκευασιών όταν είναι άδειες, να σε πάρει από κάτω.

      Διαγραφή
    3. Μα δεν είπα τίποτα διαφορετικό. Είπα ότι η Apple στην Κίνα περισσότερο τους πληρώνει.

      Διαγραφή
  8. Γαμώ τους νεοελληνοφωνες οικολόγους ασάλιωτα με υπερφυσικό ΠΛΑΣΤΙΚΟ ντιλντο φωτοκόπια πούτσας του Κινγκ Κονγκ. Διότι μέχρι και στην τάση της παγκόσμιας "οικολογίας" η νεοελληνόφωνη πατέντα της είναι απείρως χειρότερη. Άλλωστε μόνο στη ψαροκώσταινα θα εμφανιζόντουσαν ομάδες "οικολόγων" πολιτών που κόπτονται για το περιβάλλον καταδικάζοντας διαχρονικά αυτό το μπουρδέλο να μην έχει πάνω από 5-6 βιομηχανίες της προκοπής. Βέβαια το κορυφαίο με την ελληνική πατέντα οικολόγων είναι...η απόλυτη εξαφάνιση της "ευαισθησίας" τους εφόσον αναλάβει το Χ έργο, κατασκευαστική εταιρεία που βασικός μέτοχος της είναι κάποιος "αριστερίζων" επιχειρηματίας, "φτιαγμένος" οικονομικά μέσα σε ένα βράδι...Αν το αναλάβει λοιπόν αυτός που δεν θα το αναλάμβανε το έργο...οι "οικολόγοι" πανε σπιτάκι τους με ήσυχη τη συνείδηση τους μιας και πρόσφεραν το έργο σε αυτόν που ήθελαν...

    Τέλος γενικά για την μαλακία της οικολογίας...αυτή ξεγυμνώνεται στο πως θα υποδεχόντουσαν όλοι αυτοί οι ηλιθιοι μια είδηση που θα έλεγε πως από αύριο η τάδε εταιρεία γεννετικής κλωνοποιούσε όλα τα ζωα προς εξαφάνιση στο πλανήτη, σταματώντας μια και καλή την ύπαρξη των οργανώσεων τους...Κάτι που φαίνεται και από παρόμοιες υποθέσεις όταν όλοι αυτοί ταυτόχρονα που κόπτονται εκτός για τον ροζ μονόκερο της Τανζανίας, τα οκτάνια στη βενζίνη και τα κουκουνάρια του είδους γκαντεμόσαυρους-ξεκώλιους κόπτονται και για τον υποσιτισμό της Αφρικής, αλλά ξεσηκώνονται σαν πουτάνες αν κάποιος δοκιμάσει να ταίσει τους αράπηδες με εργαστηριακή και πιο ανθεκτική, πιο παραγωγική πατάτα...να φάνε επιτέλους να σκάσουν να φουσκώσουν να πλαντάξουν και να χεζουν ολη μερα κουραδάρες από το πολύ φαί.

    Τέλος να πάνε να γαμηθούν...και πάλι και ας βάλουν την οικολογία στο κώλο τους, όταν είναι οι ίδιοι που επί τόσα χρόνια ακούνε το μότο "οχι σκουπίδια οχι καπότες σε θάλλασες και ακτές" να πηγαίνει στο βρόντο και μετά σου λένε και με στόμφο..."Εγώ είμαι οικολόγος"...

    Σε όλους αυτούς αξίζει ο θάνατος από καυσαέρια Super Charged με Hemi μηχανή Plymouth Barracuda του 71' που φοράει πινακίδες "FUCK THE ENVIROMENT"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tl;bar (Too long but actually read). Και συμφωνώ. Αν και για το θάνατο τα καυσαέρια ενός Ντάτσουν και αρκετά είναι και πολύ τους πάνε.

      Διαγραφή
  9. Φτιάξε στο τσατ εκεί πρόχειρα ένα λογαριασμό να μιλάμε ρε όλοι μαζί, πίστεψέ με, έχουν μαζευτεί τα καλύτερα παιδιά. Ακόμα και ο φλώρος ο φίλος σου ο Περής εκεί είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Well, I have nothing better to do at the moment, so why not?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.