Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πάμε να γίνουμε φονιάδες στη Νορβηγία

Θυμάστε τον Άντερς Μπρέιβικ;
Ναι μωρέ, εκείνον τον ακροδεξιό Νορβηγό χριστιανομαλάκα που μια ωραία πρωία του την έδωσε και πήγε και καθάρισε εβδομήντα εφτά άτομα;
Ναι, αυτός που λέτε έφαγε 21 χρόνια φυλακή, γιατί μέχρι τόσο πάει στη Νορβηγία, και πριν μια-δυο μέρες έκανε παραπονάκια για απάνθρωπη μεταχείριση.
Και λες εσύ με το μικρό σου το μυαλό, τι να τον έκαναν τον καημένο τον Άντερς; Τον έδειραν; Τον έκαναν φάλαγγα; Τον βίασαν στα ντους; Τον έβαλαν να καθαρίσει τις χέστρες με τη γλώσσα; Μήπως τον έβαλαν να ακούσει όλη τη δισκογραφία της Σελίν Ντιόν στο ριπίτ για δύο εβδομάδες;
Όχι, αγαπητοί φίλοι. Οι συνθήκες κράτησης είναι πολύ χειρότερες για τον δύστυχο Άντερς. Ακούστε να φρίξετε: ο καφές του είναι κρύος, δεν του δίνουν βούτυρο για να βάλει στο ψωμί, δεν τον αφήνουν να βάλει κρέμα σώματος, το κελί του είναι πολύ κρύο, οι χειροπέδες τον κόβουν στους καρπούς, το κελί δεν έχει ωραία διακόσμηση και οι διακόπτες για το φως και την τηλεόραση είναι έξω από το κελί και πρέπει να πει στους φρουρούς να του τα ανάψουνε.
Σοκαριστήκατε, ε; Είναι δυνατόν σε μια τόσο προηγμένη χώρα όπως η Νορβηγία να υφίστανται τέτοια βασανιστήρια; Λευτεριά στον Άντερς! Κανονικά, θα έπρεπε όχι μόνο να του δίνουν ζεστό καφέ και τηλεκοντρόλ για την τηλεόραση, αλλά και μασαζάκι στην πλάτη τρεις φορές τη μέρα, επισκεπτήριο από τη Μπιγιονσέ μια φορά την εβδομάδα και να του σκουπίζουν οι φύλακες το πωπουδάκι με ροδοπέταλα...

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ; Σκότωσες εβδομήντα εφτά άτομα, αντί να σε έχουνε να γυρίζεις γύρω γύρω από μια κολόνα μέχρι να σαπίσουν και τα κόκαλά σου βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο πολυτελή σωφρονιστικά καταστήματα του κόσμου, με τηλεόραση μέσα στο κελί, και σου πληρώνει το Νορβηγικό κράτος όλα τα έξοδα για να ζεις καλύτερα από το μέσο Έλληνα, κι εσύ γαμώ το Χριστό σου ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟΣ;
Έχεις δει σε άλλες χώρες τι κάνουν με τους φονιάδες; Μπάρμπεκιου. 220 βολτ. Κι αυτό στην Αμερική, που είναι και πολιτισμένο κράτος που λέει ο λόγος. Σε κάτι Ιράν και Σαουδικές Αραβίες, με μικρότερη αφορμή σου κόβουν τα χέρια. Αν σκοτώσεις κιόλας έναν άνθρωπο, όχι εβδομήντα εφτά, πετραδάκι-πετραδάκι για τα σένα το 'χτισα. Κι όχι μετά από ένα χρόνο δίκη. Συνοπτικές διαδικασίες. Σκότωσες; Να φεύγει το φορτηγό για τα νταμάρια, κι απόψε λαϊκή πανήγυρη στην κεντρική πλατεία μετά λιθοβολισμού. Κι άμα έχετε καμιά γυναίκα που σας κεράτωσε, φέρτε την κι αυτήν. Μπαμ μπαμ. Ούτε να δουν άμα είσαι τρελός, ούτε τίποτα. Κι αυτός παραπονιέται γιατί δεν τον αφήνουν να βάλει την κρεμούλα του! Στη φυλακή του Ισοβίτη έπρεπε να είσαι ρε, να σου τρώει το φαΐ ο Μοντεχρήστος και να σε βαράνε οι φύλακες μέχρι να σπάσουν τα γκλομπ!

Βέβαια, μεγάλη ευθύνη στις απαιτησούλες του Άντερς φέρει και το Νορβηγικό σωφρονιστικό σύστημα. Δεν είναι ότι θέλανε να τον έχουν στα όπα όπα, αλλά έτσι είναι σχεδιασμένο το σύστημα. Βλέπετε, πριν από τον Μπρέιβικ, ο πιο στυγερός κακοποιός της Νορβηγίας ήταν μέσα για το ειδεχθές έγκλημα του πεταμένου αποτσίγαρου στο πεζοδρόμιο.
Οπότε, όταν τους έκατσε ο αιμοδιψής και τρελάκιας χριστιανοταλιμπάν, έρχονται ο Χανς και η Χέλγκα και λένε, "Χανς, ο Μπρέιβικ είναι ο χειρότερος εγκληματίας που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ! Αξίζει πολύ σκληρής τιμωρίας!" "Συμφωνώ απόλυτα, Χέλγκα. Προτείνω, για να τον τιμωρήσουμε, να του σερβίρουμε κρύο καφέ!" "Χανς, είσαι μεγαλοφυΐα! Τι θα έλεγες να του βάλουμε και τα κουμπιά για την τηλεόραση έξω από το κελί και να πρέπει να ζητάει τη βοήθεια του φύλακα για να δει το Νορβηγία Έχεις Ταλέντο;" "Χέλγκα, σου βγάζω το καπέλο. Μήπως να τον αναγκάζαμε και να κάνει μπάνιο χωρίς το αγαπημένο του σαμπουάν για τα ξηρά μαλλιά με άρωμα φραγκοστάφυλο;" "Ε, όχι βρε Χανς, τώρα γίνεσαι σαδιστής." "Έχεις δίκιο, Χέλγκα, συγνώμη."
Λυπάμαι πολύ, Νορβηγικό κράτος, αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη αποτυχία σου μετά τις έντεκα τελευταίες θέσεις στη Γιουροβίζιον.
Από την άλλη, μπορεί αυτή να είναι η λύση. Να πάμε όλοι και να σκοτώσουμε κόσμο στη Νορβηγία. Αυτό, αν μπορείτε να αντέξετε τη θηριωδία του κρύου καφέ και του ψωμιού χωρίς βούτυρο, that is.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας βάλουν κι εσάς φυλακή στη Νορβηγία και δε σας αφήνουν να κοιμάστε αγκαλιά με το αγαπημένο σας χνουδωτό αρκουδάκι.

26 σχόλια:

  1. Ε ρε βασανιστήρια που χρειάζονται κάποιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/11/12 12:28

    Τον καταλαβαίνω τον κακομοίρη.
    Έπρεπε να του έχουν δορυφορική και να τον αναγκάζουν να βλέπει όλη μέρα ελλήνικη τηλεόραση.Να δεις για πότε το βούλωνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχεμ. Καταρχάς τα ονόματα Χανς και Χέλγκα δεν υφίστανται στη Νορβηγία, αφενός γιατί είναι γερμανικά και όχι Βίκινγκ ή χριστιανικά (οι μόνες κατηγορίες ονομάτων εκεί) και αφετέρου γιατί στα νορβηγικά han σημαίνει "αυτός", και hans, αυτουνού, και helg είναι το σαββατοκύριακο.

    Συγνώμη αλλά είναι λάθος να κρίνεις ένα ολόκληρο δικαστικό σύστημα, που στηρίζεται σε διαφορετικές κοινωνικές αξίες, με τα δικά σου δεδομένα και αξίες. Για τους Σκανδιναβούς ακόμα και ο τελευταίος δολοφόνος έχει δικαιώματα που προστατεύονται, και αυτό δεν πρόκειται να τους το αλλάξεις. Εδώ είναι κολλητάρια με τους Σουηδούς, με τους οποίους κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ για τις περισσότερες πολεμικές συρράξεις στην ιστορία ανάμεσα σε δύο έθνη, και εσύ ξαφνιάζεσαι που δεν του κάνουν φάλαγγα του τρελού;

    Για αυτούς, το να του φερθούν έτσι όπως εσύ υποστηρίζεις, είναι σαν να πέφτουν στο επίπεδο του, σαν να κάνουν ό,τι έκανε και αυτός. Μη κοιτάς εμάς που είμαστε ζώα. Εκεί, παρόλο που έχουν και αίμα Βίκινγκ, οι αξίες του ανθρωπισμού είναι πάνω από όλα. Για αυτό βέβαια εξηγείται-μαζί με το υψηλό επίπεδο παιδείας-και ο αθεϊσμός που βαράει 90%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου βγάζω το καπέλο :)

      Μόνο μια διόρθωση. Ο κύριος αυτός δεν είναι τρελλός. Οι ψυχολόγοι που τον εξέτασαν κατέληξαν στο ότι έχει σωας τα φρένας. Απλά πρόκειται για μια ακραία και φανατική περίπτωση νεο-ναζί

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο, ο χαρακτηρισμός του ως τρελού απλά θα τον απάλλασε από την ποινή. Ο τύπος είναι απλά φανατικός.

      Άσχετο: το Abraxas είναι από Therion;

      Διαγραφή
    3. Ζητώ ταπεινά συγνώμη για το Χανς και τη Χέλγκα, αλλά τι διάολο; Κάποια στιγμή κι ο ανθρωπισμός και τα δικαιώματα φτάνουν στο τέλος τους. Το πρόβλημά μου τέλος πάντων δεν είναι ότι το σωφρονιστικό σύστημα της Νορβηγίας είναι έτσι όπως είναι, αλλά ότι ο Μπρέιβικ όχι μόνο σκότωσε εβδομήντα εφτά άτομα, αλλά τώρα έχει και το θράσος να ζητάει και τα ρέστα που του φέρνουν το καφεδάκι του κρύο, ενώ ακριβώς σε άλλες χώρες θα τον κρεμούσαν ανάποδα.

      Διαγραφή
    4. Είδες ότι για τις απαιτήσεις του δεν είπα τίποτε, αλλά επειδή αναφέρθηκες αρκετές φορές στο σύστημα της Νορβηγίας (πχ. "Λυπάμαι πολύ, Νορβηγικό κράτος, αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη αποτυχία σου μετά τις έντεκα τελευταίες θέσεις στη Γιουροβίζιον") θεώρησα πως έπρεπε να απαντήσω.

      Αν πεις ότι τα δικαιώματα φτάνουν στο τέλος τους, τότε πρέπει να πεις ποιος και πώς θα βάλει αυτά τα όρια. Εσύ τα βάζεις στον μαλάκα που δεν γουστάρει το καφέ δέρμα, ο Πακιστανός το βάζει στο 11χρονο που θέλει να πηγαίνει σχολείο. Και εσύ πιστεύεις ότι ο Μπρέιβικ έκανε κακό, αλλά και ο Πακιστανός.

      Δεν λέω ότι έχεις άδικο. Απλά τονίζω ότι υπάρχουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, οπότε δεν μπορείς να κατηγορείς ένα έθνος ανθρώπων επειδή φέρονται "πολύ ανθρωπιστικά" σε έναν άλλο άνθρωπο.

      Διαγραφή
    5. Όχι, είναι απο τον Demian

      Το συγκρότημα θυμίζει nightwish

      Διαγραφή
    6. Δεν έχεις άδικο, ελπίζω να το ξεκαθαρίσαμε.

      Διαγραφή
  4. Νορβηγέ πρέσβη μας κακομαθαίνετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρτε ένα σοκολατάκι, αγαπητέ πρέσβη τση Κρήτης.

      Διαγραφή
  5. Έφυγα για Νορβηγία να κάνω φόνο...
    ...εννοείται θα έχει ιντερνετ οπότε θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο προαύλιο θα τα λέμε, κι εμείς εκεί θα 'μαστε.

      Διαγραφή
  6. Τρίζουν τα κόκκαλα του Όντιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Όντιν είναι θεός. Οι Θεοί δεν πεθαίνουν. Στο τέλος θα μας πεις και για τα κόκαλα του Lemmy.

      Διαγραφή
  7. Εγω το Νορβηγικο δικαιο το εμαθα οταν ενας φασιστας Black μεταλας o Varg Vikernes σκοτωσε ενα μελος της μπαντας που επαιζε..εκτος απο αυτο ειχε καψει (αν δεν κανω λαθος) πανω απο 10 εκκλησιες και βρηκαν 7 κιλα ΤΝΤ στο σπιτι του.Η μεγαλυτερη ποινη μεχρι τον Μπρειβικ ηταν παλι 21 χρονια.Στις 2 αδειες που του εδωσαν δεν πηγε ποτε και οταν τον ξαναπιασαν ολα μελι-γαλα..Οταν τα διαβασα πριν 10 χρονια ειχα μεινει μαλακας (πιο πολυ απ'οτι ειμαι)


    http://en.wikipedia.org/wiki/Varg_Vikernes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ισχύει αυτό που γράφει ο Monsieur Cannibal, κι εγώ κάπως έτσι έμαθα για τη νορβηγική δικαιοσύνη. Κι όταν έλεγαν στις ειδήσεις για τη δίκη του Μπρέιβικ ήξερα ότι πάνω από 21 χρόνια δε θα μπορούσε να μπει μέσα. Το χειρότερο είναι ότι τον δίκασαν ως τρελό. Εγώ πιστεύω ότι τα έχει 400 και ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν σκότωνε τόσους ανθρώπους. Η ιδεολογία του και μόνο αυτή τον οδήγησε σ' αυτή την πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι το ξέρουμε αυτό, και στη δίκη απεδείχθη σώας τας φρένας (όσο σώας μπορεί τέλος πάντων να έχει τας φρένας του κάποιος που σκοτώνει εβδομήντα εφτά άτομα για χάρη του φανταστικού του φίλου).

      Διαγραφή
  9. Δες το “Guinea Pig 2 : Flowers Of Flesh And Blood” και θα καταλάβεις πως θέλω να «διαχειριστώ» κάτι τέτοιους ανθρώπους!
    Υ.Γ.: Το Ιράν και οι γειτονικές χώρες δεν αποτελούν και το καλύτερο παράδειγμα, καθώς όταν βιάζεται π.χ. μία γυναίκα, ξέρεις πολύ καλά ποιος πληρώνει τα… «σπασμένα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω υπόψη μου αυτό που λες, απλά στην περίπτωση του χριστιανομαλάκα η Ιρανική σχολή είναι ό,τι πρέπει.

      Διαγραφή
  10. Κάτω οι σοσιαλκομμουνιστές του Μπαράκ Ομπάμα και κάτω οι φασίστες του Tea Party και οι λάιτ των Ρεπουμπλικανών. Long live the libertarians, free market, free enterprise, ζήτω η ιδιωτική πρωτοβουλία και ο αναρχοκαπιταλισμός!

    Με μερικές υπερβολές περικλείει τα συμπεράσματά μου για τις αμερικανικές εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο κείμενο που σχολιάζεις. Και πάλι μπράβο.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος15/11/12 16:39

    γεια σου φιλε.
    ωραιο φαινεται το μπλογκακι σου. ξηγιεσαι καλα. τα λες εξω απο την μασελα κ αυτο μ αρεσει γιατι τελευταια με τα μπλογκ που διαβαζα με επιανε νυστα.
    θα σε διαβαζω.
    αν θες διαβαζε με κ εσυ κ γινε μελος στο μπλογκ μου :
    http://anisixosblog.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.