Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Γαμώ τη γενιά του Πολυτεχνείου

Σαν αύριο κλείνουν τριάντα εννιά χρόνια από τότε που οι φοιτητές εξεγέρθηκαν ενάντια στην κακιά χούντα και μπλα μπλα μπλα.
Και λέω σαν αύριο, και βγάζω δηλαδή το κείμενο σήμερα κι όχι αύριο, γιατί και οι δημόσιοι υπάλληλοι ανά τα σχολεία της Ελλάδας αποφάσισαν να βάλουν σήμερα τη κλασική γιορτή με τον κιθαρωδό, την εκνευριστικά εκνευριστική σοπράνο που τραγουδάει σε όλες τις γιορτές γιατί ως γνωστόν τραγουδάω ίσον τσιρίζω μέχρι να μη μείνει αδέσποτο στη γύρω περιοχή, τις βαρετές παρουσιάσεις στο Πάουερποϊντ, τα ηχητικά αποσπάσματα του Γεώργιου-Μιχαλολιάκος-προ-του-Μιχαλολιάκου-Παπαδόπουλου και τους φλογερούς λόγους περί ελευθερίας και δημοκρατίας που τους εκφωνεί το γνωστό αξιολύπητο αναρριχητικό γιατί κανείς άλλος δεν ήθελε, μην τυχόν και χάσουν καμία αργία.
Σαν αύριο λοιπόν κλείνουν τριάντα εννιά χρόνια από τότε που οι φοιτητές εξεγέρθηκαν ενάντια στην κακιά χούντα και μπλα μπλα μπλα.
Και τι καταλάβαμε;
Αυτή η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου δεν ήταν που πήρε τα λεφτά από τους φόρους του Γερμανού και του Γάλλου και τα έκανε Μερσεντέ, μεζονέτες και πεντοχίλιαρα στα στρινγκ των στριπτιτζούδων;
Αυτή η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου δεν ήταν που πήρε την έστω κάποια βιομηχανία που υπήρχε στην Ελλάδα επί και προ χούντας και την πέταξε στην τουαλέτα για να τους κάνει ο Αντρέας όλοι δημόσιοι υπάλληλοι, συνδικαλιστές κι εργατοπατέρες;
Αυτή η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου δεν ήταν που βούτηξε, σαβούρωσε, έφαγε, δήλωσε την πισίνα για τουαλέτα και τον ημιυπαίθριο για σπιτάκι του σκύλου, κι όταν ήρθε ο εφοριακός κι ο πολεοδόμος για έλεγχο, "πάρε κάτι ψιλά να πιεις μια μπύρα στην υγειά μου, και τα πρόστιμα last year, OK?"
Και πάνω απ'όλα, αυτή η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου δεν ήταν που έβγαλε τους σημερινούς δεκαπέντε ως τριάντα πέντε, αυτή που τους έκανε αυτό που είναι, πάρε Iphone, πάρε Playstation, πάρε δικό σου αυτοκίνητο, κι όχι κάνα Χιουντάι τώρα και μαλακίες, μπέμπα και πάνω.
Όποτε πάω στο χωριό μου, έξω απ'το καφενείο είναι παρκαρισμένες καμιά δεκαριά μπέμπες ή μερσεντέ, κι ένα Χιουντάι. Μαντέψτε σε ποιον ανήκει το Χιουντάι. Ναι, στον πατέρα μου (παρακαλείται η Έφη να μην αρχίσει πάλι με την αντιπάθειά της για τα Χιουντάι, δεν είναι αυτό το θέμα μας). Κι όταν το πήρε, τον ρωτούσανε όλοι, "τι τον πήρες μωρέ τον κουβά και δεν πήρες κανένα καλό αμάξι;" Όπου φυσικά, καλό αμάξι νοείται αυτό που πήραν αυτοί με τις αγροτικές επιδοτήσεις που για ανάπτυξη ήρθανε και μόνο για ανάπτυξη δεν πήγανε. Αυτή είναι η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου.
Χάρη σε αυτή την περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου γέμισε ο τόπος πουτάνες που περιμένουν τον sugar daddy να τα χώσει και κάγκουρες που το μόνο τους πρόβλημα είναι αν θα δώσουν στην Apple ή στη Samsung τα λεφτά του μπαμπά, τα οποία με τη σειρά τους είναι λεφτά της τράπεζας, από τον παλιό καλό καιρό που σε παίρνανε τηλέφωνο για να σου δώσουν λεφτά κι όχι για να στα πάρουν.
Χάρη σε αυτή την περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου έχουμε γεμίσει καραγκιοζιλίκια σαν κι αυτά και κανείς δε λέει και τίποτα.

Αυτός είναι ο Έλληνας που γέννησε η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου. Λουλούδι στο Ρέμο, διακόσια ευρώ η φιάλη, πέντε ευρώ φραπές, μαλμπουράκι, μαγκιά κλανιά, το λογαριασμό του Αϊφόουν να πληρώνουμε, κανέναν κώλο να πιάνουμε και όλα καλά, όλα ωραία, χαλαρουΐτα όλα. Κι όσο για το λογαριασμό, τι σε νοιάζει εσένα, το κορόιδο πληρώνει, κι όσο για τις ευθύνες, ξανά τι σε νοιάζει εσένα, κάποιος μαλάκας θα τις αναλάβει κι αυτές.
Ε, το κορόιδο δεν υπάρχει πια, κι ο μαλάκας δεν αναλαμβάνει πια ξένες ευθύνες. Και τώρα όλοι αυτοί, οι με ξένο κώλο πούστηδες, οι με ξένες τσέπες πλούσιοι, θιχτήκανε που δεν μπορούν να κάνουν ντόλτσε βίτα εις βάρος του μαλάκα και το παίζουν δεν πληρώνω από ιδεολογία (ή γιατί έκλεισαν οι κάνουλες και δεν τους βγαίνει το μαλμπουράκι που το πήγανε οι φωστήρες τέσσερα ευρώ αλλά για να ανοίξουνε τους λογαριασμούς με τα έξι μηδενικά που τους κάνανε κάτι άλλα μηδενικά ούτε λόγος).
Γαμώ τη γενιά του Πολυτεχνείου.
Γαμώ την ιστορία της, τους αγώνες της, τα ιδανικά της, την ύπαρξή της την ίδια. Ακόμη κι αν μερικοί ιδεολόγοι όντως κοιτούσαν την δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ελευθερία, την παιδεία και την ελευθεροτυπία, μόλις έπεσαν οι συνταγματάρχες κι αρχίσανε οι θείος, Αντρέας και λοιποί να δίνουν, το γύρισαν κι οι δικοί σου σε τσάμικο κι αρχίσανε να παίρνουν.
Εμ βέβαια. Λεφτά σου χαρίζουνε κι εσύ θα κοιτάς ιδεολογίες; Ποιος και πότε;
Κι αντί να έχουν έστω την αξιοπρέπεια να πουν στα παιδιά τους, "συγνώμη, τα κάναμε σκατά κι όσο κι αν προσπαθήσουμε θα τα κάνουμε ακόμα χειρότερα", έχουν το θράσος να μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος τα έκανε λιγότερο σκατά και ποιος θα τα κάνει λιγότερο σκατά όταν και αν τον ψηφίσει ο ελληνικός λαός, που γαμώ την ώρα και τη στιγμή που έπαιρνε το ντουφέκι ο Καραϊσκάκης κι ο Κολοκοτρώνης και έγινε λαός η κωλοφάρα που λέγεται Νεοέλληνας.
Απόψε πεθαίνει ο φασισμός, ε; Πάρτε τώρα τα Χρυσά Αυγά από κότες αλανιάρες για τρίτο κόμμα. Κι αυτό δικό σας γέννημα είναι, της γενιάς σας και των "αγώνων" σας.
Αυτά, και να προσέχουμε.

22 σχόλια:

  1. Εγώ τώρα να κάνω σοβαρό σχόλιο ή να με πιάσει η νοσταλγία για τη σοπράνο μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το εκτιμούσα δεόντως αν έκανες μια προσπάθεια έστω να μαζέψεις τα σάλια απ'το πάτωμα.

      Διαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο, ρε Θωμά. Από τη μεταπολίτευση τελικά φτάσαμε πάλι στον ανερχόμενο φασισμό. Γιατί τελικά, όπως είχε γράψει κι ο Χατζηδάκις, φασισμός δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε με τη Χρυσή Αυγή, είναι κι η τυποποιημένη μουσική που ακούμε, οι χορευτικές κινήσεις που μοιάζουν με στρατιωτικές, όλα αυτά που όλος ο κόσμος θεωρεί φυσιολογικά. Μας φαίνεται παράξενο που βρήκαν φυσιολογική την ακροδεξιά; Αναμενόμενο ήταν, με τα μυαλά που κουβαλάνε οι μισοί και πλέον Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/11/12 14:37

    Η ζωή κύκλους κάνει!
    Αλλά φίλε από ιδεολόγους του κώλου όλες οι γεννιές ανά τους αιώνες είχαν μπόλικους!
    Οι νεοέλληνες ήταν πάντα ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας. Πιστεύω ότι αν η χούντα τους βόλευε όλους στο δημόσιο ακόμα δεν θα είχαμε αλλάξει κυβέρνηση!

    Υ.Γ.Μη μας γαμάς όλους δεν έχω imalakies ούτε για δείγμα στο βιος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που η χούντα διόριζε μόνο τους δικούς της. Κι ο Αντρέας μόνο τους δικούς του διόριζε, αλλά όλοι ήταν δικοί του.
      Υ.Γ: Σε αντίθεση με τη διαφήμιση της Wind, όταν λέω όλοι δεν εννοώ όλοι.

      Διαγραφή
  4. Τι ψάχνεις να βρεις τώρα.....
    Αυτοί θα μαλώνουν για πάντα για το ποιος έφαγε τα λιγότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη ντροπή δεν έχουν μέσα τους, ήθελα να 'ξερα.

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα.
    Για κλάματα και γέλια.
    Οι ίδιοι που ονομάζουν την Αθήνα απάνθρωπη γιορτάζουν με φιέστες τη γενιά του Πολυτεχνείου που την τσιμέντωσε.
    Ήρθε ελπίζω η ώρα της αποκαθήλωσης όμως, διότι σήμερα είδα αναρτημένο κείμενο του (απολαυστικού και πανέξυπνου Βασίλη Ραφαηλίδη ( εδώ) που αν δεν τον ξέρεις κι έχεις χρόνο κάποια στιγμή νομίζω θα σου αρέσει η Ιστορία και η Αυτοβιογραφία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τσιμέντωμα της Αθήνας είναι, κατ'εμέ, το λιγότερο. Πολύ χειρότερο είναι το τσιμέντωμα που έκαναν στην οικονομία και τη νοοτροπία του Νεοέλληνα.

      Διαγραφή
  6. Η ντροπή στην Ελλάδα πέθανε την ώρα που το άρμα μάχης έριχνε την καγκελόπορτα, και θάφτηκε για τα καλά όταν η άλλη πλευρά άρχισε να σκυλεύει το πτώμα της δια ιδιον όφελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τότε που βγήκε ο εύκολος πλουτισμός στην υγειά των Ευρωπαίων, χάθηκε το φιλότιμο.

      Διαγραφή
  7. Συμφωνώ με τα παραπάνω αλλά τι κάνουμε τώρα;
    Έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα γράφουν οι μελλοντικές γενιές για την γενιά του μνημονίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται ότι η γενιά του Μνημονίου δεν μπορεί να τα κάνει και πολύ πιο καλλιγραφία από όσο τα έκανε ήδη η γενιά του Πολυτεχνείου.

      Διαγραφή
  8. παραδέξου το μαλακάκο, όχι παραδέξου το ότι κάνεις προπαγάνδα για να βγεις εσύ με τον Καγκελάριο, πρωθυπουργός, με Ανώτατο Άρχοντα τον Άλτζα....όχι παραδέξου το ρε νίμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά, με ξεμπρόστιασε. Συνεχίστε τη συνωμοσία σας χωρίς εμένα. Πάω να πεθάνω από ντροπή που δεν μπόρεσα να κρατήσω τα μυστικά μας σχέδια μυστικά.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος16/11/12 21:28

    ετσι, καλα τα λες ωραιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θωμάκο η γενιά του πολυτεχνείου τα'χε (αν θες τη γνώμη μου) ήδη συμφωνημένα τα μασαμπουκιάσματα όταν η καγκελόπορτα έπεφτε. Απλά στα σχέδια δεν υπήρχε πουθενά το τρίπτυχο ψωμί-παιδεία-ελευθερία. Ίσως αργότερα μεταφράστηκε σε μπουζούκια-μπέπα-αλητεία, αλλά πάλι όχι για όλους. Μόνο για τους "αγωνιστές".

    Σοβαρά περίμενες να ασχοληθώ με το Hyundai σ'αυτό το ποστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονό μας δηλαδή αν πίστευε κανείς ότι όλοι αυτοί έδρασαν υποκινούμενοι από ιδεολογία.
      Υ.Γ. Ποτέ δεν ξέρεις, μερικοί άνθρωποι (όπως κι εσύ είχες παραδεχτεί σε μια ανάρτηση) έχουν μια εκπληκτική ικανότητα να βλέπουν τσόντα και να προσέχουν το τραγούδι που παίζει από πίσω.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος17/11/12 12:34

    Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα παιδια.Πρωτα απ'ολα η εποχη που ζουμε ειναι των κλεφτων,στη χουντα ηταν των δολοφονων,των βασανιστηριων,και τιs πληρουs ανελευθεριαs.Τοτε για να αλλαξειs τα πραγματα επρεπε να χυσει αιμα,τωρα δεν ειναι απαραιτητο.Σιγουρα ειμαστε σε καλυτερη εποχη.Αυτο που λενε πωs οι τοτε αγωνιστεs ξεπουληθηκαν ειναι μυθοs, εκτοs απο μερικεs εξαιρεσειs. Μην ξεχνατε πωs αυτοι που ξεσηκωθηκαν τοτε δεν ηταν η πλειοψηφια.Το οτι ηταν ζωα ολοι τουs και ψηφιζαν την ιδια πολιτικη τη μιζαs και το ρουσφετιου τοσα χρονια δεν τουs φταιει καμια γενια.εκτοs κιαν θεωρουμε τουs πολιτεs προβατα.τελοs παντων οποιοs θελει αs διαβασει αυτο το αρθρο

    "Red NoteBook - [στήλες] Τούτες
    τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγά"που με εκφραζει απολυτα,κιαν θελει μου απανταει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...και εγώ το ίδιο... (απάντηση προς τον τίτλο)

    Και τώρα πάμε να διαβάσουμε το άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.