Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ευρωεκλο-yes

Το κομμάτι του URL είναι γνωστό στην Ελλάδα και με τον απλούστερο, αλλά και πολύ εκφραστικότερο τίτλο, "Ντιρινίνι".
Αλλά δε θα βάλω αυτό, γιατί το ξαναέβαλα πριν από τρεις αναρτήσεις και δε μ'αρέσει καθόλου να επαναλαμβάνομαι.
Γι'αυτό, λοιπόν, ακολουθεί ένα συγκρότημα που δεν έχω ξαναβάλει ποτέ.

Αλλά εν προκειμένω είναι απόλυτα ταιριαστό, γιατί όλοι μας εδώ στο Ελλάντα τρέχουμε με το διάολο. Ή σαν το διάολο. Ή κατά διαόλου. Ή κάτι τέθοιο. Κι όση ώρα εγώ λέω μαλακίες κι ο Έντι από πίσω παίρνει την κιθάρα και της χαρίζει πολλαπλούς οργασμούς.
Αφού λοιπόν η κιθάρα του Έντι έχυσε, απόχυσε, στέγνωσε και τώρα κάνει τσιγάρο, πάμε στο προκείμενο, που είναι οι επικείμενες ευρωεκλογές.
Την προηγούμενη Κυριακή διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και 40% αποχή οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις οποίες κατέβηκε δημοτικός σύμβουλος από τον ταρίφα που αν του δώσεις την καρέκλα του πρωθυπουργού για μια μέρα θα σιάξει τη χώρα, μέχρι την Νίτσα την κομμώτρια που της έταξε γάμο ένα κομματόσκυλο αν κατέβει δήμαρχος Μπουρναζίου με τον Μητσάρα τον Στρέιτ.
Σκάστε, το ξέρω ότι το Μπουρνάζι είναι δήμος Περιστερίου, σχήμα λόγου ήτανε.
Επειδή λοιπόν στις προηγούμενες εκλογές οι υποψήφιοι ήταν περισσότεροι από τους ψηφοφόρους, τα ψηφοδέλτια μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν σαν κουβερτούλες σε παιδικό σταθμό για άστεγα Πακιστανάκια.
Είμαστε ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο που οι ψηφοφορίες γίνονται με χαρτί αντί για ηλεκτρονικά. Κι όπως είπε ένας φίλος μου, "με το να γίνονται ηλεκτρονικά οι ψηφοφορίες, κερδίζουμε δύο πράματα: 1) προστατεύουμε το περιβάλλον, και 2) δεν ψηφίζουν οι άνω των 65. Δηλαδή τι άλλο θέλουμε;"
Αλλά αυτή την Κυριακή, όσο από το δάσος του Αμαζονίου δεν ξεπατώθηκε για να αξιοποιηθεί για ψηφοδέλτια, θα ξεπατωθεί τώρα.
Γιατί δε φτάνει ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, λες και δεν μπορούσαμε όλοι να συμφωνήσουμε απ'τον πρώτο γύρο όπως κάνανε οι θεές στο Μαραθώνα και ψηφίσανε τον Ηλία Ψινάκη, δε φτάνει κι ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών, αλλά στις ευρωεκλογές κατεβαίνουν 41, ναι 41 κόμματα.
Ανάμεσα σε αυτά θα βρει κανείς παλιούς γνώριμους, όπως η λατρεμένη ΝΔ, που κατεβάζει τον Ζαγοράκη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει το λαό του ΠΑΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ που μην ξαναπεί κανείς ότι είναι το νέο ΠΑΣΟΚ γιατί θα χεστούμε, το ΠΑΣΟΚ που όμως πλέον κατεβαίνει σαν Ελιά γιατί ο Βενιζέλος θέλει να χτυπήσει στο κοινό του Σαμαρά στην Καλαμάτα, το Κόμμα (ένα είναι το Κόμμα), η Τσίγκινη Αυγή κι οι Ανεξέλεγκτοι Έλληνες, οι οποίοι κατεβαίνουν με τον ακόλουθο σιδηρόδρομο για όνομα:
Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας.
Κάτι ο Καμένος, κάτι η Πυρίκαυστος Ελλάδα, γενικώς ζήτω που καήκαμε.
Επίσης, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο Ποτάμι, το πρώτο παγκοσμίως κόμμα που το αγαπάει ο κόσμος όχι για τις θέσεις του, αλλά επειδή δεν έχει θέσεις.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι κάτι που έχει θέσεις είναι πάντα καλύτερο από κάτι που δεν έχει θέσεις, ιδίως αν είναι λεωφορείο.
Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο το Ποτάμι συγκέντρωσε τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά του:
-Καλημέρα σας, θα θέλαμε να σας κάνουμε μια ερώτηση.
-Ακούω.
-Τι είναι ο Αλιάκμονας;
-Ε...ποτάμι.
-Ευχαριστούμε πολύ, γεια σας!-τουτ-τουτ-τουτ-
-...
Φυσικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης δε θα μπορούσε να μην ξέρει πώς να παίξει μιντιακό παιχνίδι, κι έτσι έβγαλε αυτό εδώ το σποτάκι, όπου βλέπεις μια κοπελίτσα να μιλάει για το ξεπαρθένιασμά της.
Ή έτσι άφηνε τους άλλους να πιστεύουν, γιατί στην πραγματικότητα μιλάει για την πρώτη φορά που θα ψηφίσει.
Δηλαδή, στην ουσία, για το ξεπαρθένιασμά της μιλάει.

Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τα κόμματα εκείνα που δεν τολμάνε να προβάλλουν τα παραδοσιακά μίντια, από φόβο ότι θα κόψουν ψήφους από τους εκλεκτούς τους.
  • Παναθηναϊκό Κίνημα
    Το ότι το Παναθηναϊκό Κίνημα κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές, ενώ ο Μώραλης περιορίζεται στον θλιβερό Πειραιά, αποδεικνύει μια και για πάντα ποιος είναι ο πραγματικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη. Βέβαια, οι εσωκομματικές φαγωμάρες δε θα αργήσουν να έρθουν, καθώς οι Βαρδινογιαννικοί θα πλακωθούν με τους Γιαννακοπουλικούς, και μετά με τους Βγενοπουλικούς, οι Πολυμετοχιστές θα κόψουν την καλημέρα με τους Αλαφουζικούς, ενώ μια μικρή μερίδα θα περιμένει ακόμα τον Άραβα πρίγκιπα να έρθει να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος. Πάγιες θέσεις του κινήματος είναι ότι για τα μνημόνια φταίει ο Μαρινάκης, επομένως μόλις το ΠΑΝ.ΚΙ (με αντίπαλο δέος το ΦΡΙ.Κ.Ι.Ο, το Μ.ΕΤ.Α.Λ.ΑΣ και το ΣΚ.Υ.Λ.ΟΥ) αναλάβει την πολυπόθητη εξουσία, τα μνημόνια θα καταργηθούν, θα αφαιρεθούν δύο πρωταθλήματα από τον Ολυμπιακό κι ο Καλόπουλος θα σταλθεί να σφυρίζει στην Γ'Εθνική του Τατζικιστάν.
  • Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος
    Το κόμμα αυτό έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι είναι το μοναδικό που στο ψηφοδέλτιό του το όνομα του κόμματος θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από τους υποψήφιους, οι οποίοι είναι μόλις τρεις: ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης, ο γιος του, και μία τύπισσα με άλλο επώνυμο που υποθέτω ότι θα είναι η γυναίκα του. Το κόμμα αυτό με τις βαρύγδουπες δεσμεύσεις κατάφερε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 να αποσπάσει τον ιλιγγιώδη αριθμό της μίας ψήφου, ήτοι το 0,000001% του εκλογικού σώματος. Παρ'όλα αυτά, ο κύριος Τζαλαζίδης είναι πάντα εδώ, έτοιμος να χαρίσει τα πολυπόθητα οικόπεδά του σε όποιον τον ψηφίσει, ακόμα και σε Γερμανούς που ψάχνουν φτηνό εξοχικό στην Ελλάδα.
  • Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών
    Έχουν στόχους και τους πετυχαίνουν. Οσμίζονται από μακριά το καλό της Ελλάδας. Πιάνουν πουλιά στον αέρα. Και πάνω απ'όλα δε λένε ποτέ ψέματα. Οι Έλληνες Κυνηγοί είναι εδώ ώστε να δείξουν σε όλη την Ευρώπη ποια εταιρεία φτιάχνει τα καλύτερα σκάγια για τις μπεκάτσες, ποιες ασθένειες ταλαιπωρούν τα γερμανικά κυνηγόσκυλα, ποια είναι η καταλληλότερη εποχή για να χτυπήσεις αγριογούρουνα και τι χρώμα παραλλαγή θα φορεθεί φέτος.
  • ΚΕΑΝ (Κίνημα Εθνικής Αντίστασης)
    Από τότε που ο Ανδρέας αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση, όλα γαμήθηκαν σε αυτή τη χώρα. Βασικά πολλά γαμήθηκαν σε αυτή τη χώρα εξαιτίας του Ανδρέα, κι ακόμα περισσότερα εξαιτίας της σπασμένης καπότας του που λέγεται Τζέφρι, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο αρχηγός του κόμματος αυτού ονομάζεται Ιπποκράτης Σαββούρας, κάτι που μου θυμίζει ότι στην προηγούμενη εγγραφή μου έλεγα "δεν παίζει να υπάρχει πολιτικός με πιο γελοίο όνομα από τον Απόστολο Τζιτζικώστα" και άρα πρέπει να το βουλώσω για πάντα.
  • Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας
    Το χαρακτηριστικό του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας είναι ότι όλοι οι υποψήφιοί του είναι Μουσουλμάνοι, πατώντας πιθανότατα στην επιτυχία των τούρκικων σίριαλ, γιατί σου λέει, μετά από τόσες ώρες παρακολούθησης της Προδοσίας και του Σουλεϊμάν, πιο εύκολα θα ψηφίσει η Ελληνίδα νοικοκυρά τον Αλή παρά τον Κώστα. Γιατί, φυσικά, όλοι οι μουσουλμάνοι πιστεύουν στην ισότητα. Άλλο που αν μια μουσουλμάνα βγει χωρίς μπούρκα απ'το σπίτι πεθαίνει δια λιθοβολισμού. Και όλοι οι μουσουλμάνοι πιστεύουν στην ειρήνη. Άλλο που ο προφήτης τους λέει να διαδώσουν την πίστη με το σπαθί. Και βέβαια όλοι οι μουσουλμάνοι πιστεύουν στη φιλία. Γι'αυτό σφάζονται οι Σουνίτες κι οι Σιίτες μεταξύ τους.
  • Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο
    Ακούγοντας αυτό το κόμμα σκέφτηκα "επιτέλους, να ένα κόμμα που εκτιμάει την τεράστια συνεισφορά του Ρόνι Τζέιμς Ντίο στην μουσική εις τους αιώνας των αιώνων".

    Αλλά τελικά το Ουράνιο Τόξο, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει να κάνει ούτε με τον Ζουμπά, ούτε και με την κοινότητα των γκέι, η οποία, χάρη και στην Κοντσίτα, θα έπιανε ομολογουμένως υψηλά ποσοστά, αλλά είναι Slavomakedonski, Σκοπιανά πώς το λένε. Το οποίο είναι σαν να κατέβαζε το ΠΑΝ.ΚΙ (βλέπε λίγο παραπάνω) υποψήφιο δήμαρχο στον Πειραιά. Ή στη Θεσσαλονίκη. Ή σε οποιαδήποτε πόλη οι βάζελοι δεν ξεπερνάνε τους οπαδούς των υπολοίπων ομάδων.
  • Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό
    Εδώ, φίλοι μου, μιλάμε για συνεργασία μεγατόνων. Πώς ήτανε το USA for Africa το 1985, που μάζεψαν όλους τους ροκ σταρ της εποχής για έναν κοινό καλό σκοπό; Εδώ τώρα ενώνουν τα δαχτυλίδια τους και καλούν τον Κάπταιν Πλάνετ...ε, ενώνουν τις δυνάμεις τους ήθελα να πω, ο Βύρων Πολύδωρας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Με τη συσσωρευμένη σοφία του Στρατηγού Ανέμου και της κομμένης γράνας, πέρα από Συβαρίτες πολιτικούς, και την πυγμή, το αγωνιστικό πνεύμα και το σημάδι του Ζορό εκ μέρους του Παναγιώτη Ψωμιάδη, που μπορεί η Μακεδονία να του φέρθηκε σκάρτα αλλά το άστρο του δεν έσβησε, γιατί εκεί που καθόμασταν με τον Χωστήρα και τον Φίδη, τις προάλλες που ήμανε στην χαβούζα, ήρθε μια κοπελίτσα και μας μοίρασε διαφημιστικούς αναπτήρες, που καίνε με τη φλόγα της πατρίδας, και πάλι έχασα την αρχή της πρότασης τέτοιος μαλάκας που είμαι, με τα προσόντα λοιπόν αυτών των δύο πολιτικών γιγάντων, η νίκη είναι σίγουρη.
  • Οικολόγοι Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών
    Όταν ακούει κανείς για οικολόγους πειρατές, φαντάζεται ίσως ότι ο Τζόνι Ντεπ κι η παρέα του δεν πετάνε τους καταδικασμένους σε θάνατο στη θάλασσα, προκειμένου να μην προκαλέσουν ανεπανόρθωτη μόλυνση, αλλά τους θανατώνουν οικολογικά, με ηλεκτρική καρέκλα όπου ο ηλεκτρισμός παράγεται από φωτοβολταϊκά κύτταρα. Και μετά λες "μα τι μαλάκας είμαι, εννοεί ηλεκτρονικούς πειρατές!", οπότε και καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι αυτοί απλά ψάχνουν στο Pirate Bay για να κατεβάσουν σε torrent με υπότιτλους τα ντοκιμαντέρ του Αλ Γκορ.
  • Εθνική Ελπίδα
    Το κόμμα αυτό θα ήταν απλά άλλο ένα από τα δεκάδες εθνικά-εθνικιστικά-χρυσαυγίτικα και δεν ξέρω γω τι κόμματα της Ελλάδας, στο δρόμο που χάραξε ο Κασιδιάρης και πήγε την Ελλάδα 500 χρόνια πίσω...
    -ΠΛΑΤΣ!
    -Άντε ρε νούμερο...
    -ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΧΙ!
    ...και δε θα είχε τίποτα το αξιομνημόνευτο...
    -ΙΙΙΙΙΙ! ΕΙΠΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ!
    ...αφήστε με να τελειώσω, γαμώ την πανακόλα μου.
    Η Εθνική Ελπίδα λοιπόν δε θα είχε τίποτα το αξιοσημείωτο, αν ο ηγέτης της δε λεγότανε Γιώργος Παπαδόπουλος. Γιατί όταν οι παππούδες λέγανε ότι ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται, αυτός το σκέφτηκε πιο επιχειρηματικά το θέμα.
  • Δημοσθένης Βεργής Έλληνες Οικολόγοι
    Last but definitely not least, το κόμμα που παρ'ολίγον να έφερνε στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας μας τον ένα και μοναδικό Νίκο Κατέλη, αλλά τον φάγαν τα κυκλώματα. Και δεν ήταν καθόλου αταίριαστη η επιλογή του Κάτμαν από τον Δημοσθένη Βεργή, καθώς κι ο ίδιος, αν δεν έχει περάσει από την εκπομπή της Ανίτας, σίγουρα η Ανίτα θα αναρωτιέται πώς έχασε το κελεπούρι. Ή μήπως δε θυμάστε την απαράμιλλη γυμνή αφίσα με τη Τζούλια της καρδιάς μας, πρώτη διδάξασα της σύγχρονης ελληνικής πορνοβιομηχανίας; Ψηφίζουμε Βεργή με τα δύο χέρια. Για να χορτάσει ο κοσμάκης σαμπάνια.

Αυτά, και να προσέχετε μη σας πλακώσει καμιά στοίβα ψηφοδέλτια.

13 σχόλια:

  1. Ψηφίζουμε Βέργη την Κυριακή.Για να καυλώσει όλη η Ευρώπη.
    Υ.Γ. Κανένας Κνίτης δε θα ψηφίσει τους Πειρατές γιατί είναι δίπλα στον εργαζόμενο του βιντεοκλάμπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα τώρα κι εσύ. Δε θα έχει κατεβάσει κανένας Κνίτης καμιά ομιλία της Παπαρήγα σε torrent?

      Διαγραφή
    2. Όχι, τις βλέπουν σε live stream για να την παίξουν καλύτερα.

      Διαγραφή
    3. Το live χάνει τη μαγεία του αν δεν είσαι εκεί.

      Διαγραφή
    4. Ειδικά αν μιλάμε για τσόντες.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/14 09:46

    Ψωμιάδης ρε! Και ο Ζορό ζορίζεται! Υπάρχει βέβαια και ο Λεβέντης που φέτος δυστυχώς δεν άκουσα καμιά ομιλία του και γι αυτό μάλλον έχω πέσει σε βαριά κατάθλιψη...

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθίζημα. Ζώο. Κλείνεις το κανάλι 67, κλείνεις και τον τάφο σου. ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΟΥ!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/5/14 13:19

    Ο Λεβέντης θα σώσει τη χώρα... Σταματήστε να τον φιμώνεται τον ηγέτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/5/14 00:41

    Εγώ θα ψηφίσω τον τύπο με τα οικόπεδα,τελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ήθελα να ψηφίσω ΠΑΝ.ΚΙ, αλλά είναι αντίπαλης ομάδας, οπότε θα περιμένω να κατέβει το Π.Α.Ο.ΚΙ. (Πολιτικό-Αναπτυξιακό-Οικονομικό Κίνημα).

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/5/14 23:18

      Ποτε εγινες πανκι ρε;;;;;;ΕΠισης το παοκι θα κατεβει στις εκλογες οταν ο Σαββίδης ακολουθήσει το δρομο που χάραξαν οι τρισμέγιστοι Μπεος και Μωραλης!Αντε ρε μολις φύγει ο Μπουτάρης θα βγάλετε τον Ιβαν το τρομερο!

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.