Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Je suis ne pas Syrizie

Λοιπόν, τέρμα τα δίφραγκα.
Σήμερα η Ελπίδα έρχεται.

Κι αφού έβγαλα την υποχρέωση για το προφανές αστείο με την συμπαθή αοιδό της χρυσής εποχής της βιντεοταινίας, ας μιλήσουμε για τον ελέφαντα στο σαλόνι.
Την επικείμενη ήττα της ΝΔ.
-Μα δεν είναι ήττα της ΝΔ, είναι νίκη του ΣΥΡ...
Μη βιάζεσαι.
Εκτός κι αν όλες οι δημοσκοπικές εταιρείες έχουν συνεννοηθεί να μας τρολάρουν ομαδικώς με απώτερο σκοπό να δουν τα μούτρα του Τσίπρα όταν μάθει ότι δε θα βγει πρωθυπουργός και να γελάνε για τα επόμενα δύο χρόνια, στις σημερινές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος με διαφορά τουλάχιστον 6-7%.
Ας μην επανέλθουμε στο γεγονός ότι οι εκλογές αυτές προκλήθηκαν από την αδυναμία επιλογής ενός πολιτειακού άρχοντα με λιγότερες αρμοδιότητες και πολιτικό βάρος από τον καφετζή της Βουλής.
Το εκλογικό αποτέλεσμα που θα βγει σήμερα είναι ήττα της ΝΔ, και μάλιστα καθαρά επικοινωνιακή ήττα. Γιατί όταν η γραμμή τους υποτίθεται ότι είναι "η ΝΔ είναι ψήφος σοβαρότητας και υπευθυνότητας" (για την παραμονή στο ευρώ), αυτό δεν το προωθείς με το περίφημο διαφημιστικό με τα παιδάκια που παίζουν μπάλα.
Όταν ξεπήδηξαν οι δεκάδες παρωδίες, κάποιες πετυχημένες-κάποιες όχι, από το γνωστό κομμάτι του ίντερνετ (καθότι σήμερα η πόλωση, που κάποτε εκφραζόταν στο Σύνταγμα σε σκηνοθεσία Τάσου Μπιρσίμ, έχει μεταφερθεί στα social media), φαίνεται ότι εκεί στη ΝΔ αποφάσισαν συλλογικώς ότι "το χάσαμε το κορμί πατριώτη".
Έτσι όλοι μαζί επιδόθηκαν σε έναν διαγωνισμό για το ποιος θα ξεπεράσει τον άλλον σε γελοιότητα, από το "ωραιότερο σεξ" του Σαμαρά μέχρι τον Άδωνι με τα τρενάκια και τη Βούλτεψη που είπε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έχουμε χαρτί υγείας.
Ενώ από την άλλη πλευρά, εκτός κι αν όλοι μου οι φίλοι στο Facebook (την αποκλειστική πηγή ενημέρωσής μου) είναι Συριζαίοι, κάτι το οποίο απεύχομαι για το καλό της ψυχικής μου υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ, με εξαίρεση την ιστορία με τα Ραχηλιάρικα, κράτησε μάλλον χαμηλούς τόνους και παρέμεινε μόνο στα όσα αφορούν το προεκλογικό του πρόγραμμα.
Κι αυτό ίσως και να του έδωσε την επίφαση σοβαρότητας, που πολλοί θεωρούσαν ότι του λείπει για να το εμπιστευτούν.
Στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ωστόσο, είναι που για μένα κόβει η μαγιονέζα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής είναι ό,τι είναι οι Oasis για τους Beatles: μία στυγνή προσπάθεια αντιγραφής, 30 χρόνια μετά το γκραν σουξέ του real deal, κι η οποία θα φέρει πολύ φτωχότερα αποτελέσματα.

Όπως ο Λίαμ Γκάλαχερ δεν ήταν με την καμία Τζον Λένον, έτσι ο Αλέξης δεν είναι με την καμία Ανδρέας. Πείτε ό,τι θέλετε για τον Ανδρέα, αλλά αν πρέπει να του αναγνωρίσουμε ένα πράγμα είναι ότι είχε τα πολιτικά αρχίδια για να πράξει αυτά που έλεγε.
Αν είχα κανένα γερό χαρτζιλίκι στην άκρη, θα το στοιχημάτιζα όλο ότι τα προεκλογικά καουμποϊλίκια του Αλέξη, με το που θα βρεθεί τετ-α-τετ με τη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ, θα μετατραπούν σε Νάντια Κομανέτσι, μόλις δει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να πραγματοποιήσει όλα αυτά τα όμορφα που υπόσχεται.
Γιατί, από άποψη παροχολογίας, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κόπι-πέιστ παλαιοπασοκικό χάρντκορ, της Αλλαγής.
Όπως είπαμε και πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα πέτσινο πέναλτι έξω απ'την περιοχή με τα Ραχηλιάρικα, αλλά δε δώσαμε σημασία στα σπόρια. Ας δούμε λίγο λοιπόν μερικά από τα ανάποδα αράουτ...δηλαδή τις μικρές υποσχέσεις που πέρασαν στο ντούκου:
  • Επαναπρόσληψη των καθαριστριών
  • Επαναλειτουργία της παλιάς ΕΡΤ
  • Ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας
  • Όριο αφορολογήτου 12000 ευρώ
  • Επαναπρόσληψη των απολυμένων του Μετρό
  • Κατάργηση ΕΝΦΙΑ
  • 750 ευρώ βασικός μισθός
  • Κατάργηση των ΜΑΤ(!)
Αυτό το τελευταίο είναι ανέκδοτο από μόνο του (αν και οι κόκκινοι φασίστες, που είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους μαύρους αλλά για κάποιο λόγο δε δείχνουν να μας απασχολούν το ίδιο, θα επικροτήσουν αυτό το μέτρο). Αλλά είναι να απορεί κανείς πώς θα εφαρμοστεί ένα τόσο σοσιαλιστικό σύστημα με τόσο μηδενικά κρατικά έσοδα.
Γιατί όταν ακούμε για σοσιαλιστικούς παραδείσους, εύλογα σκεφτόμαστε Σουηδία, Νορβηγία κι Ελβετία, σωστά; Κράτη πρόνοιας, που τα πάντα είναι δημόσια, κι ακόμα κι οι φυλακές μοιάζουν με ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων.
Αυτό που παραβλέπουμε (πέραν της τσουχτερής φορολογίας, την οποία τεχνηέντως ξεχνούν να αναφέρουν οι υπέρμαχοι αυτών των καθεστώτων) είναι ότι η Σουηδία αποτελεί έναν από τους κύριους προμηθευτές της Ευρώπης σε ξυλεία και έχουν την έδρα τους σε αυτήν πολυεθνικές εταιρείες όπως η ΙΚΕΑ. 
Η Νορβηγία έχει πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου σε όλη τη Βόρεια και Αρκτική θάλασσα, ενώ η Ελβετία αποτελεί το κέντρο του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.
Ενώ στην Ελλάδα, οι όποιες βιομηχανίες υπήρχαν που φρόντιζαν να υπάρχει τουλάχιστον μια εγχώρια αυτάρκεια σε προϊόντα εξαφανίστηκαν γύρω στα πρώτα χρόνια μιας πολύ συγκεκριμένης κυβέρνησης...την οποία προσπαθεί να μιμηθεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Από την άλλη, ο Αλέξης φαίνεται ότι στο μυαλό του οι σοσιαλιστικοί παράδεισοι είναι η Βενεζουέλα, η Αργεντινή και λοιπές όμορφες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις οποίες για να απολαμβάνεις ένα βιωτικό επίπεδο αντίστοιχο των δυτικών χωρών θα πρέπει να είσαι ή ημέτερος της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης ή μέλος των καρτέλ της κόκας.

Κι εκτός αν ο Αλέξης αποφασίσει ότι η παραγωγική διαδικασία της χώρας θα επικεντρωθεί στο white pony κι ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει το νέο Μεντεγίν, οι παροχές που υπόσχεται θα μείνουν στο "θα σας εξαφανίσομεν".
Αν, πάντως, θέλετε μια τελευταία απόδειξη για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα αποδειχθεί τίποτα παραπάνω από ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, σκεφτείτε το εξής: ο Κουρής, άλλοτε εκδότης της περιβόητης Αυριανής (την οποία οι σύγχρονοι Συριζαίοι απορρίπτουν μετά βδελυγμίας ως μια κατακίτρινη προπαγανδιστική κωλοφυλλάδα), σήμερα με τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει στηρίζει με νύχια και με δόντια τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή τη φορά θα καταδικαστεί ο Αυριανισμός;
Ψιλά γράμματα.
Άλλωστε, όπως είπε κάποιος, "σημασία έχει να φύγει η συμμορία (σ.τ.μ. συγκυβέρνηση ΝΔ-ό,τι απέμεινε από το πρώην ΠΑΣΟΚ)".
Εφόσον όμως αυτός είναι ο τόσο διακαής σας πόθος, να είστε έτοιμοι να βρέξετε τα πόδια σας. Γιατί χωρίς το Ποτάμι (το κόμμα του Μπόμπολα όπως το βρίζουν τα τσιράκια, που δε διστάζουν να βγάλουν Ποτάμια χυδαιότητας αποκαλώντας υποψηφίους του "αποκρουστικούς" επειδή ...φοράνε φουλάρια ή ...είναι οινοποιοί...ενώ τεχνηέντως ξεχνάνε να μας πουν πού έχει δουλέψει στη ζωή του ο Αλέξης) δεν κάνετε κυβέρνηση.
Με ποιον; Ο Ψεκασμένος δεν πρόκειται να μπει στη Βουλή. Οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν αποκλειστεί εκ προοιμίου. Το ΚΚΕ βλέπει την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως οι φαν των Μετάλικα βλέπουν το St. Anger. Και δε φαντάζομαι να διανοείστε καν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή...εκτός κι αν θέλετε να επιβεβαιώσετε αυτούς που έλεγαν για τη "θεωρία των δύο άκρων".
Μπόμπολα, λοιπόν, και άγιος ο Θεός να λέτε. Γι'αυτό μη φτύνετε εκεί που θα γλείφετε. Γιατί αλλιώς η ιστορία θα έχει την ίδια κατάληξη με τους περίφημους...κορμοράνους του Βοτανικού.
Αυτά, και να προσέχουμε μην έρθει η Ελπίδα και δεν της ανοίξουμε την πόρτα.

42 σχόλια:

  1. Μωρη παλιοχαμουρα λιγα τα λογια σου για τον Liam! :P Ποιος σου ειπε οτι οι oasis ηταν αντιγραφο των beatles αυτες τις μαλακιες δεν μπορω να ακουω οταν οι ιδιοι ειχαν δηλωσει πως ειναι περισσοτερο επηρεασμενοι απο τους The Jam.

    Οσο για τον Ανδρεα (σκατα στον ταφο του) ναι μεγαλα πολιτικα αρχιδια ειχε, γι' αυτο τα φραγκα του λαου τα εκανα λελουδα στη Ριτα οταν του τραγουδαγε το "αυτος ο ανθρωπος αυτος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος έχει αυτιά είπε ότι οι Oasis είναι αντίγραφο των Beatles. Επίσης δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα λέλουδα στη Ρίτα με το ότι ο Ανδρέας επέβαλλε αυτό που έλεγε κι ο Αλέξης που πουλάει καουμποϊλίκια και μονομερείς ενέργειες θα στέκεται σαν δαρμένος πρόεδρος δεκαπενταμελούς μπροστά στη Headmistress Merkel.

      Διαγραφή
    2. Πρωτον γιατι τα λελουδα τα πληρωνε με λεφτα των ταμειων, και δευτερων για κατι "Τσοβολα δωστα ολα αν εχεις ακουστα" αυτα επεβαλλε!!

      Διαγραφή
    3. Ενώ ο Τσίπρας τι νομίζεις ότι σκοπεύει να επιβάλλει;

      Διαγραφή
    4. Ο Τσιπρας τιποτα δε θα επιβαλλει, οι υπογραφες επεσαν, το μονο που μπορει να κανει αν δεν υπακουσει ειναι εξοδος απο την Ευρωζωνη με οτι συνεπειες εχει αυτο. Αλλα ακομη και αν γινει αυτο, που ειναι ευκολο, το θεμα ειναι μετα ποιος θα μπει μπροστα για την αντιμετωπιση της καταστασης και ποιος θα λακισει.

      Το θεμα ειναι τι θα κανει ο λαος και οχι οι πολιτικοι. Ο λαος κανει επαναστασεις οχι οι κυβερνησεις.

      Διαγραφή
    5. Καλά, γι'αυτό το τελευταίο μην κρατήσεις και την ανάσα σου.

      Διαγραφή
  2. Η Ν.Δ., όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, συγκέντρωσε τη δυσαρέσκεια του λαού για τις πολιτικές που ακολούθησε. Συνεπώς, θα ήταν χαζό να διαφημίσει την πολιτική του επειδή ακριβώς δεν πείθει κανέναν. Το μόνο επιχείρημα που μπορούσε να προβάλλει ήταν ότι οι επόμενοι θα καταστρέψουν τη χώρα. Καταφεύγοντας σε αντίστοιχους εκβιασμούς που, με εξαίρεση κάποιων "προβάτων", δεν έπεισαν κανέναν κι οδήγησαν, σε συνδυασμό με τις εξίσου γελοίες πολιτικές τους διαφημίσεις, σε μια μεγαλύτερη ήττα του κόμματος του. Δε θα τους λυπηθώ εφόσον φαίνεται να κόπτονται κυρίως για το βουλευτικό μισθό.
    Είναι, ωστόσο, φανερό ότι μιλάμε για κρίση εμπιστοσύνης του κόσμου ως προς τη δεξιά και στροφή στην αριστερά, με την ελπίδα ενός καλύτερου κοινωνικού κράτους και την ενίσχυση των αδύναμων ομάδων, που δε φαίνεται να 'χε προβλέψει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Ε, βρέθηκε κι ο Τσίπρας, με την ταμπέλα της αριστερής κυβέρνησης, που θ' αλλάξει τα πάντα, κι ήταν φυσικό να τσιμπήσουν πολλοί. Εμένα προσωπικά δε με πείθει, περισσότερο τον θεωρώ τζάμπα μάγκα, όπως κι όποιον δίνει πολλές υποσχέσεις γιατί κάποια στιγμή καταλαβαίνει το ανέφικτο της πραγματοποίησης τους κι αρχίσει να τα μασάει. Νομίζω πολλές δηλώσεις που χει κάνει πρόσφατα το αποδεικνύουν και δεν έχω πρόβλημα να παραθέσω παραδείγματα.
    Γενικά πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί, ούτε από τον Τσίπρα, ούτε από κανέναν. Απεχθάνομαι την ιδέα του ήρωα - σωτήρα, που βλέπουν πολλοί στα μάτια του. Θα πάω να ψηφίσω, πάραυτα, γιατί όποιος κι αν βγει, δεν έχεις το δικαίωμα να τον κράζεις αν δεν κάνεις κάτι για να τον σταματήσεις.
    Αυτό το σεντονάκι από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω κι εγώ: στη τζάμπα μαγκιά στηρίζεται ο Τσίπρας για να πάρει την καρέκλα και μόλις έρθει η ώρα να εφαρμόσει αυτά που λέει, θα κάνει κοκοκο.

      Διαγραφή
  3. Πλέον είμαστε πολύ δίπλα στον γκρεμό. Δε νομίζω να μας σώσει κανείς Σύριζα ή ΝΔ. ΜΑΚΑΡΙ να βγω λάθος και να κάνει κάτι καλό ο Σύριζας. Προφανώς δε θα γίνουν όλα που θέλουν οι ψηφοφόροι του να γίνουν απλά ελπίζω να υπάρξει κάποια έστω και ελάχιστη πρόοδος. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι μην τα κάνει τελείως σκατά γιατί μετά πολλοί θα λένε "Ορίστε, βγήκε η αριστερά και τα έκανε σκατά. Πάμε πάλι πίσω στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το γυρνάμε σε Χ.Α. μπας και αλλάξουν τα πράματα". Και αν ξαναβγεί ΝΔΣΟΚ ή έρθει η ΧΑ τότε είναι που θα τον πιούμε από όλους τους πόρους του σώματός μας!

    Εγώ θα ψηφίσω ένα συγκεκριμένο μικρό κόμμα γιατί θέλω να μπει στη βουλή να ακουστούν κάποιες σωστές απόψεις που έχει.

    Από κει και πέρα, ο Κόναν να βάλει το σπαθί του....εεεεε το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, αλκοολικό καθίζημα, πες την αλήθεια. Πρόεδρο Λεβέντη θα ψηφίσεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω τίποτα, δε λέω τίποτα, είμαι μπεκρής.

      Διαγραφή
    3. Καλά, δεν επιμένω. Πιάσε μια μπύρα.

      Διαγραφή
  4. 1) Η ήττα της ΝΔ δε θα είναι, σε καμία περίπτωση, "καθαρά επικοινωνιακή". Ως φοιτητής, όμως, υποθέτω είσαι πολύ χωμένος στο σεξ, στη βία και στη μηχανολογία, για να θυμάσαι και όλα τα υπόλοιπα. :-Ρ
    2) Η τζάμπα μαγκιά του Alexis δεν πέρασε και, όπως φάνηκε, τη διόρθωσε. Ο Antonis, however, αργεί να πάρει τέτοια μηνύματα.
    3) Ο Τσίπρας, που δε θα μπορεί να επιβάλλει αυτά που λέει (όπως ο έχων μεγάλα πολιτικά αρχίδια Παπανδρέου-πατήρ), θα στέκεται σούζα μπροστά στη Μέρκελ - γράφεις. Ξεχνάς πως ο Τσίπρας ούτε φιλελεύθερος είναι, ούτε σοσιαλιστής. Και ο χώρος από τον οποίο προέρχεται θα αποτελέσει αρκετά μεγάλο εμπόδιο να κάνει τέτοιες γελοίες κωλοτούμπες. Υποθέσεις, βέβαια, είναι και οι δικές μου και οι δικές σου, άρα μηδέν στο επιχείρημα.
    4) Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μάς τα χαλάει (φαίνεται ανεφάρμοστο). Γιατί, τα προεκλογικά προγράμματα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Αντωνίου Σαμαρά εφαρμόστηκαν;

    Υ.Γ. : Αν κατάλαβα καλά, εκτιμάς τη δύναμη επιβολής του Ανδρέα, άσχετα από τις θέσεις που επέβαλλε. Στην περίπτωση του Ρωμανού, όμως, δεν εκτίμησες ιδιαίτερα τα μεγάλα του αναρχικά αρχίδια - θυμάμαι σωστά; (Κι είχα περιέργεια, βρε παιδί μου, να βρω κάποιον που να παραμένει ΠΑΣΟΚ, χαχαχα! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν απ'όλα αυτά που έγραψα εσύ κατάλαβες ότι είμαι ΠΑΣΟΚ, τότε μάλλον τούρκικα γράφω.

      Διαγραφή
    2. Αλλά αν ξέρεις ένα δυο τσάτρα-πάτρα τούρκικα, θα προσπαθήσω κι εγώ με τα κάτι ψιλά ελληνικά που ξέρω, να συνεννοηθούμε, μπας και καταλάβω "από ποιον χώρο προέρχεται" ο Τσίπρας και σε τι θα τον εμποδίσει αυτός να κάνει κωλοτούμπες.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ Θωμά
    το λέω και για όσους δεν το ξέρουν ότι εγώ είμαι ο κάποιος που είπε «σημασία έχει να φύγει η συμμορία» και αυτό πιστεύω μολονότι δεν είμαι και ουδέποτε ήμουν Συριζαία.

    Τα περί Τσίπρα με διασκεδάζουν ως άκρως παλαϊκά και ομολογώ από εσας δεν τα περίμενα.
    Διότι κάποτε πρέπει να ενηλικιωθούμε και να πάψουμε να ζητάμε πατερούληδες. Προσωπικά δε με εμπνέει (καθόλου) ο Τσίπρας, αλλά δε με νοιάζει. Η ομάδα με ενδιαφέρει και οι θέσεις τους κάποιες από τις οποίες πλησιάζουν (και κάποτε ακουμπούν) τις δικές μου.

    Πολλά με εντυπωσιάζουν στο άρθρο σας. Βλέπω ότι τρέφετε κάποια εκτίμηση για το δημαγωγό τον λαοπλάνο και αρχιψεύτη Α. Παπανδρέου ο οποίος βεβαίως και
    «είχε τα πολιτικά αρχίδια» μια και είχε από πίσω του αμερικάνικη υποστήριξη και προσωπικά οικονομικά οφέλη (ψάξτε λίγο Καναδά από όπου ακόμα και τώρα ήρθαν τα εκατομμύρια του νέου κόμματας ΓΑΠ) και πολύ υπάκουος στους χρηματοδότες του φρόντισε όχι όπως λετε «να πράξει αυτά που έλεγε» μα να λέει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έπραττε. (Διαχωρισμός Εκκλησίας-κράτους; Φορολόγηση της Εκκλησίας; Έξω οι Βάσεις; Έξω από ΕΟΚ; Χα! Κι όμως τότε κάποιοι τον πίστευαν και κινδυνολογούσαν ότι θα μας μπλέξει.) Μ' αυτά βγήκε το ΠΑΣΟΚ και σε 10 χρόνια έγινε παπάς στο σπίτι και Μιμή με φανουρόπιτες και τάματα στην Τήνο. Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα.
    Νόμιζα ότι τα ξέρατε αυτά, όμως δεν έχουν σημασία, άλλα, εκείνα που απέφυγα, είναι τα σημαντικά του άρθρου σας αγαπητέ Θωμά. Σκοπίμως δε θα αντικρούσω όμως διότι μοιάζετε τόσο κατασταλαγμένος που θα άνοιγα νομίζω μάταια διαμάχη.

    Δε μου αρέσει να αναφέρομαι σε ηλικίες αλλά αισθάνομαι ότι δε γίνεται να μην το πω ότι με σαστίζει (μετά τα όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια) να είναι Νεοδημοκράτης κάποιος τόσο νέος και τόσο έξυπνος όσο εσείς (εκτός εάν, σα κάτι παλιούς συμμαθητές μου, είναι ο Βαρβιτσιώτης, ο Παπακωνσταντίνου ή άλλος γόνος που παίρνει θέση από νωρίς καθώς προετοιμάζεται να ακολουθήσει το στρωμμένο δρόμο).

    Γνωρίζω ότι διαφωνούμε σε πολλά,
    αλλά θα ήθελα να διάβαζα ακόμα πιο πολλά για την άποψή σας πάνω στα ουσιώδη της Πολιτικής επιλογής σας, δηλαδή για τα στρατόπεδα, την αστυνομοκρατία και τις μίζες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προηγούμενο σχόλιο με βγάζει ΠΑΣΟΚ. Αυτό με βγάζει Νεοδημοκράτη. Αν με πουν και Χρυσαυγίτη, θα σηκωθώ και θα φύγω. Τίποτα απ'όλα αυτά δεν είμαι, τίποτα απ'όλα αυτά δεν ψήφισα. "Μολονότι δεν είμαι και ουδέποτε ήμουν Συριζαία", γράφετε, αλλά σε εμένα αμέσως σπεύδετε να κρεμάσετε την ταμπέλα. Επομένως προσπερνώ τις ερωτήσεις για την "πολιτική επιλογή μου" γιατί πολύ απλά είναι άτοπο να απολογούμαι για κάτι που δεν έπραξα.
      Θα απαντήσω μόνο στο "να πάψουμε να ζητάμε πατερούληδες". Συμφωνώ απολύτως. Δε μου λέει τίποτα ένας χαρισματικός ή, αν θέλουμε να το πάμε έτσι, "δημαγωγός λαοπλάνος κι αρχιψεύτης" ηγέτης. Κι ο Τσίπρας όμως με όλα αυτά τα επίθετα μπορεί να χαρακτηριστεί.
      Από εκεί και πέρα οι θέσεις τόσο του τότε ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ με αφήνουν παγερά αδιάφορο σαν πολιτικές επιλογές. Η λεγόμενη "Αλλαγή" ωστόσο, με τα χίλια στραβά που έφερε, άλλαξε και παγιωμένες αντιλήψεις των δεκαετιών δεξιών διακυβερνήσεων μαζί της (μια και ασχολείστε με τα φεμινιστικά θέματα, μέχρι το σύνταγμα του 1982 "ο ανήρ ήταν η κεφαλή της οικογενείας).
      Αυτά που δεν πραγματοποίησε από το πρόγραμμά του το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, υπόσχεται να πραγματοποιήσει τώρα το ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον μέρος αυτού (υπάρχουν κι οι "έξω απ'την ΕΟΚ" εκεί μέσα, σωστά;). Κόβω το κεφάλι μου ότι όπως έκανε κωλοτούμπες το ΠΑΣΟΚ, έτσι θα κάνει και το ΣΥΡΙΖΑ.
      Αλλά αν τα γραφόμενά μου φτάνουν στο σημείο να στηρίζουν ότι (άκουσον άκουσον!) στηρίζω το ΠΑΣΟΚ, τότε κι εγώ μάλλον σε μάταια διαμάχη μπαίνω.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΣΟΚ όχι, αν και, ίσως επειδή δεν τα προλάβατε έχετε ίσως κάποιο δέος για τον Ανδρέα Παπανδρέου (που ναι κι εγώ τον ευγνωμονώ- και το έχω γράψει― για τη κατάργηση της προίκας και της βάφτισης, τον πολιτικό γάμο του αγιόποινου μοιχείας/γυμνισμού και το ότι έδωσε στις γυναίκες το δικαίωμα να κρατάε το όνομά μας).

      Δε σας έχω για Δαπίτη μα μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κλίνετε προς τη Ν.Δ. Αν κάνω λάθος συγγνώμη, μα κι αν δεν κάνω λάθος σε καμιά περίπτωση δε θεωρώ ότι έπρεπε να απολογηθείτε.
      Η συζήτηση για μένα είναι πολύτιμη και διαβάζω με προσοχή όσα γράφετε. Το Νεοδημοκράτης δεν το σκέφτηκα τώρα στις εκλογές μα το συμπέρανα διαβάζοντας άλλα νεοφιλελευθερίζοντα άρθα σας. Κι επειδή καθαρό νεοφιλελέ έχουμε μόνο Τζήμερο, που για τόσο χαμηλά δε σας έχω, από εκτίμηση σας τοποθέτησα στη Ν.Δ.

      Στις εκλογές συχνά ψηφίζουμε το λιγότερο ολέθριο. Δε μας χαρακτηρίζει η ψήφος μας.
      Οι απόψεις μας στο blog μας όμως μας χαρακτηρίζουν. Γι αυτές ενδιαφέρομαι και σας διαβάζω.

      Διαγραφή
    3. Θα έκλινα προς τη ΝΔ ίσως, αν δεν υπήρχαν τα φασιστοειδή ανθρωπάρια τύπου Άδωνις, Βορίδης, Μπαλτάκος, αστειότητες τύπου Ταμήλος-Βούλτεψη κι ο αλλοπρόσαλλος πρωθυπουργός Σαμαράς. Και πάλι διατηρώ επιφύλαξη ως προς τα χριστιανικά-λαϊκοδεξιά στοιχεία της, τα οποία υπήρχαν ανέκαθεν.
      Οι δε Δαπίτες, από αυτά που βλέπω, είναι κυρίως δημοσιοσχετίστες καραγκιόζηδες με μόνες βλέψεις είτε να βολευτούν αργότερα στη ζωή τους ή να βρουν καμιά γκόμενα στη Μύκονο. Όσο για τον Τζήμερο, πυροτέχνημα απεδείχθη (νομίζω σε αυτές τις εκλογές δεν κατέβηκε καν;) και τη δόξα του στον "νεοφιλελέ" χώρο την πήρε μάλλον το Ποτάμι.
      Διαπιστώνω, ωστόσο, μια υποτιμητική χροιά στη χρήση του όρου "νεοφιλελέ" και σκέτο "φιλελέ". Κι είναι κρίμα ότι έχει εκφυλιστεί τόσο μια λέξη που αρχικά σήμαινε "φίλος της ελευθερίας". Όλοι είμαστε φίλοι της ελευθερίας, δεν είναι έτσι;

      Διαγραφή
    4. Άλλο ο φιλελεύθερος άνθρωπος (σε σκέψη, κουλτούρα κλπ), και άλλο το φιλελές τύπου Τζήμερος που πιστεύειν στην νεοφιλελεύθερη οικονομία του μη κράτους (περισσότερο και απο τους αναρχικούς). Μην τα μπερδεύεις.

      Διαγραφή
    5. Δυστυχώς ο όρις 'νεοφιλελεύθερος' δε σημαίνει πια το αυτονόητο.
      'Εχει την άλλη έννοια που κλίνει προς υποστήριξη ύπαρξης ενός Καιάδα στον οποίο θα ρίχνουμε όποιον δεν πλούτισε κι όποιον δεν προνόησε φτάνοντας στο σημείο να επικαλείται την επιβολή στην Κοινωνία δαρβινικών κανόνων.
      Πιο άκυρο δε γίνεται δηλαδή αφού η Κοινωνία συνιστά το a priori αντίθετο της Φύσης.

      Μα..παρασύσρθηκα. Σταματώ.

      Διαγραφή
    6. Αν τα γραφόμενά μου πάντως υποδεικνύουν ότι υποστηρίζω κάποιου είδους Καιάδα, τότε μάλλον τελικά γράφω τούρκικα.

      Διαγραφή
  6. Je ne suis pas Syrizie είναι το σωστό. Αλλά καταλαβαίνω για εσάς τους δεξιούς φιλελέδες είναι μια μέρα δύσκολη χαχαχα. Υπομονή, έρχονται κι άλλες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α) δεν ξέρω γαλλικά. Β) ειλικρινά, χέστηκα για το κόμμα του Βορίδη και του Άδωνι. Καμία δύσκολη μέρα δεν έρχεται για μένα επειδή έχασε η ΝΔ. Αυτό που με εκνευρίζει είναι αυτοί που χρησιμοποιούν λέξεις όπως "δεξιός" ή "φιλελές" σαν βρισιές. Ναι, ξέρω τι θα μου πεις, άσε με να σε προλάβω: αν ο Άδωνις κι ο Βορίδης σου φαίνονται "φίλοι της ελευθερίας", τότε κι ο Πάγκαλος αξίζει να διεκδικήσει δουλειά ως μοντέλο του Κάλβιν Κλάιν.

      Διαγραφή
    2. Δύσκολες μέρες δεν το λέω επειδή έχασε το κόμμα σου, ή επειδή θα σας δώσουμε ραντεβού στα γουναράδικα (λολ) αλλά επειδή συνεχώς χαλιέσαι με οτιδήποτε αριστερό τόσο πολύ που σε φαντάζομαι ολίγον με τα χάπια για το επόμενο διάστημα. Ε, και όταν κάποιος χαλιέται τόσο πολύ για κάτι, λογικό είναι να σε τρολλάρω και λίγο :)

      Υ.Γ: Και γιατί όχι ο Πάγκαλος στα Καλβιν Κλάιν; Ο Τζάστιν Μπίμπερ καλύτερος είναι;;

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι κόμμα μου το κόμμα του Βορίδη και του Άδωνι. Δεν το ψήφισα. Οπότε είναι σαν να μου λες ότι χαλιέμαι που δεν κάνει μεταγραφές ο Μαρινάκης.
      Υ.Γ. Σε αυτό έχεις ένα δίκιο.

      Διαγραφή
    4. E, καλά τόσο αντιαριστερός αν δεν είσαι ΝΔ τι είσαι; Δεν θέλω να πιστεύω κάτι δεξιότερο...(το ερώτημα είναι ρητορικό δεν το λέω για να μου πείς τι ψηφίζεις).

      Υ.Γ: Δεν είναι μεταγραφή ο παγκοσμίου φήμης Χάρα; Είπαμε να έχουμε εμπάθεια με τους Γαύρους αλλά όχι έτσι χαχαχα

      Διαγραφή
    5. Πρέπει ντε και καλά να είμαι κάτι; Το ενδεχόμενο να μη με εκφράζει κανένα από τα κόμματα που κυκλοφορούν σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει; Τέτοιου είδους σκεπτικά είναι που κράτησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σαράντα χρόνια στην κορυφή.

      Διαγραφή
    6. Καλά, οκ κόμμα μπορεί να μην σε εκφράζει αλλά κάποια ιδεολογία πολιτική οικονομική σίγουρα. Αν πάντως είσαι από αυτούς που απείχαν τότε πήρες το μεγαλύτερο ποσοστό από όλους μας :))

      Διαγραφή
    7. Λοιπόν, θα αποκαλυφτώ: ψήφισα Γκλέτσο. Ο ρόλος του Τέλη Τιπιτέλη στο "Της Ελλάδος τα Παιδιά" με σημάδεψε.

      Διαγραφή
    8. Αχ είσαι ο 2ος που ξέρω που τον ψήφισε! Θεός!

      Διαγραφή
    9. Όχι δεν το πιστεύω. Αρνούμαι να δεχθώ ότι ο Θωμάς ψήφισε τον closet μαχαλόμαγκα.
      Μας τρολάρει.

      mahler μου ο άλλος που λες μήπως είχε λόγο συναιισθηματικό; Αναμνήσεις από το Χαμάμ προ αμομνημονεύτων...

      Διαγραφή
    10. Ναι, τρολάρισμα ήταν.

      Διαγραφή
    11. Δάφνη μου ήταν σίγουρα τρολλάρισμα. Ο Βάρβαρος ή τα φιλελέδια (εμετός) του Ποταμιού θα ψήφιζε 'η Λεβέντη (όπως και τόσοι άλλοι ΜΠακοτζίδες. Αλλά προσωπικά τείνω να πιστεύω πως ψήφισε χουζούρι στο κρεβάτι και φραπέ στην παραλία να γουστάρει :)

      Διαγραφή
    12. Μπακοτζήδες είναι αυτοί που παίζουν μπακότερμα; Εμ μας προσβάλλεις, εμ δεν το κάνεις και σωστά.

      Διαγραφή
    13. Όχι μωρέ κι σύ, ΜΠαοκτζίδες ήθελα να γράψω απλά δεν είχα πιεί ακόμα γουλιά καφέ :)))

      Διαγραφή
  7. Οχι ρε τολμάς να πεις ότι ΔΕΝ είσαι Τσύριζα? Λούσου τα τώρα...

    Απο κει και πέρα...δεν έχει κάποιο νόημα. Σχεδόν όλη η χρόνια παθογένεια νοοτροπιών μαζεύτηκε στο συγκεκριμένο συνοθύλλευμα, με μια εσάνς του δεξιότερου των δεξιοτέρων της άλλοτε ΝΔ, Καμμένο. Ρίξε στο μιξ και τους υπόλοιπους "μας ψεκάζουν, θα κάνω ερώτημα στη βουλή" και τους Χαικάληδες και...Καλή σας όρεξη. Και άντε να δω ποιος θα αναστήσει πρώτος τον Αρκουδέα και τι θα απογίνει το πλεόνασμα κομμένων χεριών από τους "κοψωχέρηδες".

    Υ.Γ: Τα μόνα κάκαλλα που χε ο αρχιλαοπλάνος και πατέρας της "βιομηχανοποίησης" της παπάτζας, ήταν αυτά που του χάιδευε η Μιμή...

    Υ.Γ2: Καλή τύχη και στους ακόμα πιο ηλίθιους από τους όλους παραπάνω που και πάλι το έκαναν το "θαυμά" τους και μας φορέσανε στενό κορσέ για άλλη μια φορά τους πιθηκοαυγοτραμπούκους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είδες το σχόλιο του Χατζη(που)στεφάνου "Μη λοιδωρείτε αυτή τη μέρα με το να τη συγκρίνετε με το 1981". Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί... Και το '81 πάντως έτσι πανηγύριζαν για τον Αντρέα... ντάξει, όχι αυτοί, οι πατεράδες τους. Το μόνο καλό σε αυτές τις εκλογές είναι ότι ξεφτιλίστηκε επιτέλους ο Βενιζέλος-αν έβγαινε κιόλας εκτός βουλής θα ήταν ακόμα καλύτερα (και ποιος να έμπαινε θα πεις, ο ΓΑΠ; άλλο καπέλο αυτό).

      Διαγραφή
    2. Μαλάκα, αυτοπροστατεύομαι. Σιγά μην κάτσω να δω τι κάνει και τι λέει ο χρειάζομαι ψυχιατρική περίθαλψη, Χατζημαλάκας...Βέβαια θα μου πεις, είναι ο μόνος που χρίζει ψυχιατρικής μέριμνας; Όχι δεν είναι ο μόνος, δυστυχώς...Αλλά εντάξει, αυτό είναι άλλο καπέλο.

      Διαγραφή
    3. Ο Καραμανλής (θείος) είχε πει "η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο". Αλλά ξέχασα...πρέπει να προσέχω ποιους παραθέτω στο ίντερνετ, γιατί θα μου βγει το όνομα.

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς..χαχα. Και δεν έχεις προλάβει και εποχές σκληρής πασοκικής λαίλαπας...να δεις πως σου "έβγαινε το όνομα". Αν και εδώ που τα λέμε, η σημερινή φάση είναι πιο τοξική από εκείνη...

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.