Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Tell me, tell me, tell me the answer

You may be a lover but you ain't no dancer.

Τις τελευταίες μέρες ένα είναι το θέμα που επικρατεί στο πανελλήνιο, κι αυτό φυσικά δεν είναι ότι πήγα στην κατασκήνωση του Α Που Θου στο Ποσείδι where the "grass" is free and the girls are pretty, αλλά το δημοψήφισμα.
Δε θα μπω στον κόπο να προσπαθήσω να πείσω κανέναν σας τι θα ψηφίσει γιατί α) αν περιμένετε από μένα να σας βοηθήσω να αποφασίσετε γι'αυτό το θέμα τότε ζήτω που χεστήκατε και β) το ίντερνετ ήδη έχει γεμίσει με ορδές αλαλαζόντων Ελληναράδων που πρεσβεύουν την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Όχι.
Αυτό που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι αυτοί οι ίδιοι που είναι έτοιμοι την επόμενη ημέρα να τρώνε βραστή υπερηφάνεια και τηγανητή αξιοπρέπεια, μόλις πας να τους κάνεις μια εύλογη ερώτηση της οποίας την απάντηση ξέρουν ότι δε συμφέρει να δώσουν, καταφεύγουν στην κλασική Συριζαίικη επιχειρηματολογική τακτική του "με ρωτάνε για τον ΠΑΟΚ και απαντάω για τον Ηρακλή".
Ας δούμε μερικά αληθινά παραδείγματα,
Ποστάρω εγώ από το κανονικό μου προφίλ στο φατσοτέφτερο το εξής:
Σοβαρά πάντως...αν εσείς οι Συριζαίοι δε θεωρείτε σαν τελειωτική και ντροπιαστική ήττα σας ότι στείλατε τον κόσμο να κάνει ουρές στα ΑΤΜ, ότι υποσχεθήκατε την Ελπίδα και τώρα δεν ξέρουμε τι μας περιμένει σε μια βδομάδα...τουλάχιστον θεωρήστε σαν ήττα ότι καταφέρατε να δικαιώσετε μέχρι και τη Βούλτεψη που έλεγε ότι θα τρέχουμε στα super market να φορτώνουμε κωλόχαρτο.
Απλό και κατανοητό, έτσι;
Σε δύο λεπτά έρχεται απάντηση από Συριζαία.
Ο κόσμος κάνει ουρές στα ΑΤΜ και τα σουπερμάρκετ γιατί του έχουν σπείρει πανικό τα κανάλια της διαπλοκής.
Πιο προβλεπέ κι από το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-Λεβαδειακός τελευταία αγωνιστική και με τον Λεβαδειακό στον πόντο απ'τον υποβιβασμό. Είναι γνωστό άλλωστε ότι για κάθε Συριζαίο που σέβεται τον εαυτό του, το να κατηγορεί τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο και το ΔΟΛ είναι πιο σημαντικό μέρος της μέρας του κι απ'το να βαράει την πρωινή.
Φραπεδιά.
Δεν ξέρω τι νομίζατε εσείς ότι εννοούσα.

Εγώ απ'την πλευρά μου απαντάω:
Δηλαδή ο Τσίπρας τι περίμενε; Ότι τα "κανάλια της διαπλοκής" δε θα το εκμεταλλεύονταν για να "σπείρουν τον πανικό"; Είχε την εντύπωση ότι ο Πορτοσάλτε κι ο Πρετεντέρης θα έδειχναν συμπαράσταση στο σχέδιό του; Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό σαν δικαιολογία. Ο Πορτοσάλτε κι ο Πρετεντέρης κάνουν τη δουλειά τους και δε θα τους μάθουμε τώρα.
Υ.Γ. Την Τρίτη που θα ανοίξουν οι τράπεζες τι θα έχουν μέσα;
Έχω άδικο σε αυτό που λέω; Είναι σαν να αφήσεις τον Μάικλ Τζάκσον να κάνει μπέιμπι-σίτινγκ στο οχτάχρονο παιδί σου και μετά να πας να του ζητήσεις τα ρέστα επειδή το παιδί ξυπνάει κλαίγοντας τα βράδια.
Είχε την εντύπωση ο Τσίπρας ότι θα μας έφερνε μπροστά σε ένα απ'τα πιο ιστορικά γεγονότα από τη μεταπολίτευση, με μιας βδομάδας προθεσμία, και η μόνη αντίδραση που θα ανέμενε θα ήταν του τύπου "α, οκ, καλά που μου το είπες, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;".
Ενώ το δεύτερό μου σκέλος ρωτάει το εξής πράγμα. Ήδη από σήμερα έχουν εξαντληθεί τα εικοσάευρα και τα ΑΤΜ βγάζουν μόνο πενηντάρια. Την άλλη εβδομάδα, έστω κι ότι ανοίγουν οι τράπεζες, με τι σκατά ρευστό θα κινηθεί η αγορά; Και γι'αυτό ο Μπόμπολας κι ο Αλαφούζος θα φταίνε;
Και τώρα έρχεται η απάντηση στα δύο σαφέστατα ερωτήματα που έθεσα.
Ο αντίπαλος είναι ισχυρός, αλλά η μάχη δεν έχει τελειώσει.
Priceless. Μαλάκες μου, priceless. Για όλα τ'άλλα υπάρχει η Μάστερκαρντ, μιλάμε για τόσο priceless.
Όχι απλά απάντησε σε μηδέν απ'τα δύο ερωτήματα που έθεσα, αλλά απάντησε με τόσο εμφυλιακού τύπου ρητορεία που απορώ πώς δεν έκλεισε την απάντησή της με το "Ραντεβού στα γουναράδικα".
Σε αυτό το σημείο νιώθω ανεξήγητα την ανάγκη να αναφέρω το εντελώς άσχετο γεγονός ότι η εν λόγω τύπισσα σπουδάζει εδώ και κάτι χρόνια στην Οξφόρδη.
Κι εγώ ξέρω να πουλάω συμπαράσταση στους πρόσφυγες της Συρίας από τo Λοσάντζελε.

Ας πάμε σε ένα άλλο παράδειγμα. Επειδή άμα είσαι Συριζαϊκή κυβέρνηση πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι του "τάζω λαγούς με πετραχήλια", ο υπουργός συγκοινωνιών ανακοίνωσε ότι για την εβδομάδα που θα είναι κλειστές οι τράπεζες οι συγκοινωνίες θα είναι δωρεάν.
Αυτό βέβαια μόνο για την Αθήνα, γιατί ως γνωστόν άμα περάσεις τον Άγιο Στέφανο και την Ελευσίνα δεν είναι ελληνικό κράτος αλλά Μόρντορ και στη Μόρντορ εφαρμόζεται ο νόμος του Σάρουμαν.
Και βγαίνει λοιπόν ένας πανηγυρτζής της περηφάνειας και της αξιοπρέπειας να πανηγυρίσει το "τι ωραία, τι καλά, θα έχουμε τζάμπα λεωφορεία". Και του απαντάει ο άλλος:
Φαντάζομαι ότι οδηγούνται και συντηρούνται από εθελοντές και καύσιμα και ρεύμα είναι με ευγενική χορηγία κάποιου (Μαδούρο, Φωτόπουλου κλπ.). Σε διαφορετική περίπτωση για κάντε έναν κόπο να στείλετε τον λογαριασμό στην "κυβέρνηση". Όχι από τα ταμεία του κράτους όμως η πληρωμή του, από τα κομματικά - και αν δεν επαρκούν ας τα πάρουν από τους ψηφοφόρους τους... Τζάμπα μαγκιές με δημόσιο χρήμα - είναι και ποινικό αδίκημα για όσους το ξεχνάνε...
Προσπεράστε το εριστικό ύφος του τυπά (αν και στο συγκεκριμένο μαλακιστήρι που απαντούσε και λίγα του σούρνει κάθε φορά) και επικεντρώστε στην ουσία αυτού που λέει. Το κόστος που θα χρειαστεί για να εκτελούνται όλες οι συγκοινωνίες της Αθήνας δωρεάν για μια εβδομάδα βγαίνει στα πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Αυτά πού θα τα βρούνε; Το "λεφτά υπάρχουν" το έλεγε κάποιος άλλος πρωθυπουργός του Ελλαδιστάν κι όλοι ξέρουμε πώς κατέληξε εκείνη η ιστορία.
Η απάντηση είναι η εξής:
Περιμενα οτι υπαρχει και ενα οριο ξεφτιλας που μπορεις να πρεσβευσεις.. Με ακυρωνεις συνεχεια! Εδω μιλαμε για την δωρεαν μετακινηση του κοσμο για μια δυσκολη βδομαδα και εσυ μου λες απο που θα τα βγαλουμε.. Αντι να χειροκροτησεις την πρωτοβουλια και να ξεκολλησεις για ΜΙΑ φορα και να δεις το ανθρωπινο καλο, εσυ φερεσαι, ως συνηθως με την μικροτητα που σε χαρακτηριζει! Τα περαστικα μου!!
Προσέξτε πόσο εμπεριστατωμένα εκπονεί το σχέδιό του για την εύρεση των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που θα χρειαστούν γι'αυτή την τόσο άξια χειροκροτήματος πρωτοβουλία.
Οι άνθρωποι έχουν λάβει τέτοια εκπαίδευση στο να μην απαντάνε ποτέ σε αυτό που τους ρωτάνε, που σε λίγο δε θα απαντάνε καν στην ίδια γλώσσα. Θα τους ρωτάς κάτι στα ελληνικά κι αυτοί θα σου απαντάνε "Американская фирма Transceptor Technology приступила к производству компьютеров «Персональный спутник".

Βέβαια μία είναι η ερώτηση στην οποία κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να δώσει την παραμικρή απάντηση:
Τι θα γίνει μετά το όχι.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας κλέψουν τη σειρά στην ουρά του ΑΤΜ.

22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/6/15 17:19

    Ποιου Σάρουμαν ρε άσχετε, του Σάουρον είναι. Και μην πας να μου πουλήσεις "έκανα επίτηδες το ίδιο λάθος με τον Jimmy Carr" γιατί σ' εμένα αυτά δεν πιάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση: Κανείς δεν ξέρει. Ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι λοιποί ευρωπαίοι. Μπορεί να βγει σε καλό, μπορεί και όχι. Μπορεί και να μη γίνει τίποτα ουσιαστικό. Απλά ο κόσμος ποντάρει στο γεγονός ότι με το ναι δε βγήκε εδώ και χρόνια κανένα καλό. Από κει και πέρα ο καθένας αποφασίζει (ελπίζω με την κρίση του και όχι με την κρίση των άλλων - όποια μεριά κι αν είναι αυτή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αλκοολικός μιλάς πάντα νηφάλια.

      Διαγραφή
    2. Πίνω καφέ τέτοιες ώρες ρε, είναι νωρίς για ξύδια!

      Διαγραφή
    3. Εγώ άμα είναι καλοκαίρι ξεχωρίζω μόνο ότι είναι μέρα ή νύχτα. Κι αυτό όχι πάντα.

      Διαγραφή
    4. Πρόεδρε, θες να γίνεις Πρόεδρος;

      Διαγραφή
    5. Ο λαός απαιτεί τον Απίτη στη Βουλή.

      Διαγραφή
    6. το σκέφτομαι. Εδώ ο Γιούνκερ εμφανίζεται σουρωμένος άρα θα υπάρχουν καλά προνόμια και για μας!

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος9/7/15 22:56

      In soviet russia comrade vodka drinks YOU

      Διαγραφή
  3. Συμβουλή: μη διαβάζεις ιντερνετικούς διαλόγους, ειδικά σε τέτοια εποχή, εκτός κι αν έχεις να τα σκας σε ψυχιάτρους. Ποτέ. Πήγαινε μια βόλτα, άρχισε το LOL - μέχρι σε τέτοιο σημείο έφτασα, να προτρέπω κόσμο να αρχίσει το LOL -, τα ναρκωτικά, το χόρτο, μιας που θα το χεις εύκαιρο από το κάμπιγκ, ρίξτο στο αλκοόλ, αλλά πραγματικά, μη βάζεις τον εαυτό σου σε αυτή τη διαδικασία. Μία φορά έκανα το λάθος να αναλωθώ σε αυτά, για λίγο το γλίτωσα το ψυχιατρείο.
    Υ.Γ. Όπως είχε πει μια φίλη "Ο Συριζαίος συνδυάζει τη γκρίνια του Κνίτη με τη γκρίνια Πασόκου". Στην ίδια συζήτηση καταλήξαμε ότι σοβαρούς Συριζαίους δε θα βρεις ποτέ, είναι urban legend. Συνήθως συνοδεύονται από φανατίλα και μάντεψε ποιος δε μπορεί τη φανατίλα και κέρδισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα έχεις κάνει στη μηχανολογία, μετά κι ο πιο χάρντκορ ιντερνετικός καυγάς μεταξύ Συριζοτρόλ, Νουδουτρόλ κι ακόμα και Χρυσαυγοτρόλ γίνεται δροσιστικό διάλειμμα.

      Διαγραφή
    2. Τέτοιες στιγμές χαίρομαι που σπουδάζω στο Έμμε. Κι εμάς μας καίγεται ο εγκέφαλος, αλλά όχι και σε τέτοιο σημείο.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι είστε ελάχιστα χειρότεροι.

      Διαγραφή
  4. Αποδείξεις και τεκμηρίωση ή δε συνέβη ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαριέμαι. Έλα ξανά τον Οκτώβριο.

      Διαγραφή
    2. Θα ρθω τον Οκτώβρη. Κι αυτό είναι δέσμευση.

      Διαγραφή
  5. Eγώ όχι θα ψηφίσω. Όταν φέρουν οι σύντροφοι Τσακαλώτος, Βαλαβάνη, Σταθάκης κλπ τα λεφτά τους μέσα. Γιατί με τα λεφτά στο εξωτερικό και αγωνιστικούς χαιρετισμούς ξέρω και εγώ να πουλάω επανάστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thomas The Barbarian2/7/15 19:19

      Με τέτοιες προϋποθέσεις κι εγώ ψηφίζω όχι με χέρια και πόδια.

      Διαγραφή
  6. ποιος ήταν εκείνος ο σοφός που έλεγε πως οι καυγάδες στο ίντερνετ είναι σαν τους παραολυμπιακούς...όσο ωραίοι και αν είναι παραμένουν καθυστερημένοι.

    Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά το όχι, αλλά γνωρίζω πως μετά το ναι απλά θα είμαστε με δανεικό χρόνο.

    Προσωπικά θα ακολουθήσω τις διαταγές της Θεάς Καφροδίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.