Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Σύριζα-Θρησκεία-Αυτοδυναμία

-...τι είπατε; ....Τι είπατε; Τι είπατε;! ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ!
Αυτό που ακούσατε, φίλτατε. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει όλοι να στηρίξουμε την αυτοδυναμία του Σύριζα.
-Λοιπόν...εσύ ή χάζεψες τελείως, ή κατεβαίνει κανένας φίλος του πατέρα σου με τον Τσίπρα και φοβάσαι μη χάσεις το χαρτζιλίκι, ή σου έταξε γαμήσι καμιά εναλλακτική γκόμενα.
Νάιν, νάιν και νάιν. Το σύνολο τουέντι σέβεν.
-Μα...πώς; Εσύ στις εκλογές του Ιανουαρίου μας έγραφες ολόκληρο άρθρο που εξηγούσες γιατί δε θα ψηφίσεις Σύριζα! 
Το ξέρω.
-Για κοίτα με στα μάτια λοιπόν και εξηγήσου.
Αμέσως, ντάρλινγκ. Αλλά πρώτα ένα τραγουδάκι, γιατί επιβάλλεται.

Ας αρχίσουμε από τα δεδομένα: η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στις 21 Σεπτεμβρίου του σωτηρίου έτους δύο χιλιάδαι και δεκαπέντε θα είναι μνημονιακή.
Τι με κοιτάτε έτσι; Κομίζω γλαύκα εις Αθήνας, μπουγάτσα εις Θεσσαλονίκας, κοκαΐνη εις το Μεντεγίν με αυτή την είδηση. Εκτός κι αν κάποιος από εσάς πιστεύει ότι υπάρχει έστω και μία στο εκατομμύριο ότι θα πάρει κυβερνητική πλειοψηφία ο Λαφαζάνης, το ΚΚΕ ή η Χρυσή Αυγή.
Για την ακρίβεια, οι Σταλινοφασίστες, οι Χιτλεροφασίστες και οι Λαφαζανοφασίστες μαζί δεν πρόκειται να πάρουν πάνω από 20%, κι αυτό με την προϋπόθεση ότι το ΚΚΕ θα ξεκολλήσει από το δογματισμό του και θα αποδεχτεί ότι υπάρχουν κι άλλα αριστερά κόμματα, κι αυτά με τη σειρά τους θα καταδεχτούν να συμμαχήσουν με τα αγράμματα ναζιστοϋπανθρωπάρια του Μιχαλολιάκου (που μαι τι σηρά τουσ θέλλουν να ανήξουν τα καιφάληα ώπηου ήνε κουμούνη).
Εν ολίγοις πιο πιθανό είναι να μου κάτσει αύριο η Ariana Grande παρά να βγει αντιμνημονιακή κυβέρνηση στις 21 Σεπτεμβρίου.
Επομένως από την επόμενη Δευτέρα θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα κληθεί να εφαρμόσει μνημόνιο.
Τα κόμματα που φέρονται ότι θα στηρίξουν το αυριανό μνημόνιο είναι η ΝΔ, το ό,τι-έχει-απομείνει-από-το-ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ο τιτανοτρισμέγιστος Λεβέντης...και ο Σύριζα.
Μη μου πείτε για τον Καμμένο. Αν καταφέρει και μπει στη βουλή μετά τα τραβολογήματα του Χαϊκάλη με την οφσόρ και με το να διαβάζει ιντερνετικές τρολιές ενώπιον του πανελληνίου, εγώ θα τα βροντήξω όλα κάτω και θα πάω να γίνω προπαγανδιστής του φεμινιστικού κινήματος στη Σαουδική Αραβία.
Από αυτά, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και ο Λεβέντης προφανώς θα κυμανθούν σε μονοψήφια ποσοστά και έτσι απλά θα γίνουν κολαούζοι του μεγάλου κόμματος που θα γίνει ο "κορμός" της κυβέρνησης. Το οποίο θα είναι...;
No one knows.

Από τη μία, ο Μεϊμαράκης, με το γενικότερο προφίλ "ταβερνιάρη" που τον διακατέχει, μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του λαϊκοδεξιού ψηφοφόρου που κατά βάθος ακόμα φοβάται ότι θα έρθουν οι κουμμουνισταί και θα του πάρουν το κομπόδεμα απ'το στρώμα.
Επειδή όμως ο Βαγγέλας καταφέρνει να μιλήσει και σοβαρά όταν θέλει, ταυτόχρονα καταφέρνει να τραβήξει και τον "αστό" ψηφοφόρο που είχε σιχαθεί με τον Σαμαρά. Κάτι το οποίο δε λέει και τίποτα, βέβαια, γιατί ο μόνος πολιτικός που ανταγωνιζόταν τον Σαμαρά σε σιχαμάρα ήταν ο Βενιζέλος.
Όχι ότι η φυγή του Βενιζέλου θα βοηθήσει σε τίποτα το ΠΑΣΟΚ. Είναι ήδη καμένο χαρτί. Απλά η επιστροφή των ψηφοφόρων του ασώτου Γιωργάκη, μαζί με το ελαφρώς πιο επικοινωνιακό προφίλ της Φώφης (πενήντα χρονών γυναίκα κι ακόμα τη φωνάζουν Φώφη) θα εξασφαλίσει ότι θα μπουν στη Βουλή με σχετική άνεση και δε θα παίζουν τον υποβιβασμό μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Τώρα όμως μιλάμε για τη ΝΔ. Η ΝΔ, στην προεκλογική της εκστρατεία, έχει δύο χαρτιά να παίξει: το ένα είναι ότι, έχοντας σαράντα χρόνια φούρναρης, δε θα τη βαραίνει η πολιτική απειρία που βάρυνε τον Τσίπρα. Ταυτόχρονα, βέβαια, αυτά τα σαράντα χρόνια τη βαραίνουν με μίζες, ρεμούλα και σκάνδαλα.
Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι η ΝΔ μνημονιακή ήτο και μνημονιακή παρέμεινε, επιδεικνύει δηλαδή συνέπεια στη θέση της, εν αντιθέσει...
Εν αντιθέσει με τον Τσίπρα, βεβαίως βεβαίως.
Ο οποίος συνειδητοποιεί ότι, έχοντας εκτελέσει μία από τις θεαματικότερες κωλοτούμπες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία μετά τη Νάντια Κομανέτσι, πλέον δεν μπορεί να πουλήσει αντιμνημόνιο, παρ'όλο που ακόμα δηλώνει ότι δεν το πιστεύει για την τιμή των όπλων και των νταουλιών που βάρεσε.
Έτσι το μόνο που του μένει να βασίσει την εκστρατεία του, η μόνη Ελπίδα που του έμεινε, είναι η υπόσχεση ότι θα καταφέρει να καταπολεμήσει τη διαφθορά, το πελατειακό σύστημα και τη λαμογιά που έθρεφαν επί σαράντα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Με τέσσερις λέξεις: Ξεμπερδεύουμε με το παλιό.
  • Αλέκος Φλαμπουράρης, ετών 78.
  • Αριστείδης Μπαλτάς, ετών 72.
  • Παναγιώτης Κουρουμπλής, ετών 64.
  • Νίκος Βούτσης, ετών 64.
  • Θοδωρής Δρίτσας, ετών 68.
  • Τάσος Κουράκης, ετών 67.
  • Τασία Χριστοδουλοπούλου (σύζυγος Δρίτσα), ετών ούτε-κι-η-ίδια-ξέρει.
-Μη μπλέκεις τον Ταραντίνο με τον Φερεντίνο. Μπορεί σωματικά-ηλικιακά να είναι γερασμένοι, αλλά τα μυαλά τους να αντιπροσωπεύουν το νέο!
Δεν το λες και τελείως λάθος. Ας δούμε λοιπόν τι είναι το νέο που πρεσβεύουν τα μυαλά που έχουν απομείνει στον Σύριζα.
Από τη μία μεριά έχουμε αυτούς που εξακολουθούν να αυτοπροσδιορίζονται σαν κομμουνιστές ή ακόμα και μαρξιστές για έξτρα χαρντκοριλίκι, υιοθετώντας δηλαδή μια κοσμοθεωρία που εδώ και εικοσιπέντε χρόνια έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (που θα'λεγε και μια ψυχή).
Από την άλλη μεριά έχουμε τους κλασικούς Πασοκοθρεμμένους πολιτικάντηδες που απλά μυρίστηκαν ότι ο ήλιος ο πράσινος-ο ήλιος που ανατέλλει πλέον έχει δύσει για τα καλά και μεταπηδήσανε στο άρμα του Σύριζα για να μην ξεμάθει ο κώλος τους τα βουλευτιλίκια.
Και κολλημένος στη μέση με δαύτους...

Ο Τσίπρας. Η Τσιπράρα μας. Η πρωθυπουργάρα μας. Που δεν έχει κολλήσει ένσημα γιατί-σύμφωνα με τον μέντορά του Φλαμπουράρη-και ποιος τριαντάχρονος έχει προλάβει να κολλήσει ένσημα!
Η αλήθεια είναι ότι τα ένσημά του τα έχει κολλήσει, και ως καταληψίας (με αίτημα να μπορούν οι μαθητές να μπαινοβγαίνουν από το μάθημα όποτε θέλουν, παρακαλώ!), και ως αφισοκολλητής, και ως πρόεδρος κόμματος. Η μόνη πραγματική δουλειά που έκανε ήταν όταν εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός στην κατασκευαστική...
-Και πού ήθελες να εργαστεί ένας πολιτικός μηχανικός, σε κομμωτήριο σκύλων;
...του μπαμπά του.
Βρε λες γι'αυτό τέτοια πρεμούρα με τον Μπόμπολα;
Κι ενόσω ο Τσιπράρας μας λέει ότι θα ξεμπερδέψει με το παλιό, ταυτόχρονα, επειδή βλέπει ότι αυτοδυναμία γιοκ και ο Καμμένος πάει για φούντο, όπως και όλες οι προηγούμενες αρπαχτές που έφυγαν απ'τη μαμά ΝΔ για σόλο καριέρα, αφήνει ανοιχτές πόρτες για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;!;!;!.
Λοιπόν, δύο εκδοχές υπάρχουν εδώ πέρα. Ο Τσίπρας είτε μας δουλεύει, είτε μας χοντροδουλεύει.
Τουλάχιστον ο Λαφαζάνης με τα σποτάκια του μας τρολάρει ανοιχτά μες στα μούτρα μας και μπράβο του που το παραδέχεται.
Το ότι η πολιτική του πρόταση είναι μεγαλύτερο τρολάρισμα από τα σποτάκια του είναι θέμα για άλλη συζήτηση, αλλά τουλάχιστον δεν παριστάνει ότι δε μας δουλεύει.
Ας φτάσουμε όμως στην κατακλείδα. Ανάμεσα σε έναν καταιγισμό δηλώσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δεν πολυακούστηκε η δήλωση του Βούτση ότι "δεν είναι απαραίτητο να στηρίξουμε το μνημόνιο που ψηφίσαμε αν δεν κυβερνάμε".
Κι είναι να μην του βάζουμε ιδέες του κιαρατά του Αλέξη...
Στις 21 Σεπτεμβρίου λοιπόν δύο είναι τα πιθανά σενάρια:
α) Η ΝΔ βγαίνει πρώτη με 2-3% διαφορά και σχηματίζει μνημονιακή συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Λεβέντη αναλόγως τα κουκιά. Ο Σύριζα, μαθημένος στις κωλοτούμπες, αφήνει τη ΝΔ να καεί με το τρίτο μνημόνιο, ξεχνάει ότι φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, το ξαναγυρίζει σε αντιμνημονιακή παντιέρα, βασισμένος και στο ότι ο Έλλην ψηφοφόρος δε θυμάται τι έφαγε χθες, το παίζει και λίγο μεταμέλεια "δε φταίω εγώ, οι κακές παρέες με παρασύρανε" και σε δύο-τρία χρόνια ξανά προς την αντιμνημονιακή δόξα τραβά.
β) Ο Σύριζα βγαίνει πρώτος με 2-3% διαφορά και σχηματίζει μνημονιακή συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Λεβέντη αναλόγως τα κουκιά. Φορτώνεται ο ίδιος όλο το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε. Επειδή η αριστερά έχει στη φύση της το να διασπάται συνέχεια σαν το ουράνιο-235 (με τη διαφορά ότι η αριστερά δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για να παράγει κάτι χρήσιμο), δε θα πάρει πάνω από τρεις μήνες μέχρι να αρχίσουν οι τάσεις, οι συνιστώσες, τα κινήματα και τα διανύσματα να παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια, και να ξεμείνει η κλασική Πασοκαρία που κωλοκάθεται στην καρέκλα με οξυγονοκόλληση. Εκλογές σε κανένα εξάμηνο (κακό), όπου και ο Τσίπρας θα έχει γίνει κουρέλι πλέον στη συνείδηση του κόσμου και θα πάρει τα παπάρια μου (that's the way I fuckin' like it).

-Κι άμα βγει σε κανένα εξάμηνο ο Λαφαζάνης τι θα κάνεις, νεοφιλελεδάκι;
Άμα βγει, θα πάω να ποντάρω ό,τι έχω και δεν έχω για κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τον ΠΑΟΚ.
Βασισμένος πού ακριβώς να βγει; Στο star power που εκπέμπουν η Ζωάρα κι η Ραχηλάρα, ή στο ότι θα πάνε τη χώρα στη δραχμή, που εδώ capital controls επιβλήθηκαν για δύο μήνες και κόντεψε να λαλήσει το σύμπαν; Ή που θα παγιωθεί κι αυτός στο μπετό 5% σαν τον μπαμπά-ΚΚΕ (που δεν πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για 10% κομμουνιστικά κόμματα στην Ελλάδα του 2015, ή πουθενά στον πλανήτη for that matter), ή που θα εξαφανιστεί από 'κει που ήρθε.
Γιατί αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από την εφτάμηνη πορεία της πρώτης-φοράς-αριστερής κυβέρνησης, είναι ότι όλοι πολύ εύκολα σκίζουν τα μνημόνια όσο είναι αντιπολίτευση. Μέχρι κι ο Σαμαράς, όσο το μνημόνιο ήταν υπό την κηδεμονία μόνο του Γιωργάκη, μίλαγε για Ζάππεια και παπαριές.
Αλλά ένα περίεργο πράγμα: μόλις ανέβουν όλοι οι αντιμνημονιακοί στην κυβέρνηση, ξαφνικά πέφτει μπροστά τους το τσεκούρι της πραγματικότητας: πρέπει να πληρωθούν υπάλληλοι, ταμεία, υποχρεώσεις, να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά. Το αντιμνημόνιο αυτά δεν τα πληρώνει. Και δώσ'του η κωλοτούμπα, και δώσ'του η υπογραφή, τα ίδια Αλεξάκη μου, τα ίδια Αλεξή μου.
Σε αυτές τις εκλογές θυμόμαστε το σλόγκαν του Σύριζα από τον Ιανουάριο:
Ψηφίζουμε και φεύγουν.
Αυτά, και να προσέχετε μην πάρετε τον Λαφαζάνη με το ταξί σας κούρσα για Νομισματοκοπείο.

20 σχόλια:

  1. Μέσα σε όλη τη καταστροφή των "μπρώτη φουρά" και γενικότερα το μπλέξιμο με το κράμα φασιστερών, πζεγκασμένων, παλαιοπασόκων αυριανοτομπριστών (βλέπε slang.gr), ιδεοληπτικών ηλίθιων, ανεπάγγελτων απατεώνων, αυτιστικών μίμων, ψυχασθενών γονων πρώην προέδρων κομμάτος, Φωτοπουλο-συνδικαληστων, αλλά και αφελών & χρήσιμων ηλίθιων, το μόνο καλό που μπορεί να έρθει είναι όντως να μπουν επιτέλους οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να τελειώνουμε μια και καλή με δαύτους.

    Βέβαια από την άλλη, η μαλακία του γέλληνα δεν γνωρίζει όρια και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν και ποτέ, θα απαλλαγούμε από αυτό το χρονιο καρκίνωμα..Είδωμεν.

    Πάντως τσέκαρε λίγο αποδόσεις για το πως πλήρωσε το ταξί ο Δραχμαζάνης...Έχει κλειδώσει φαβορί, πως πλήρωσε απευθείας με τσιμπούκια, γιατί δεν ήθελε να μπλέξει με τη χαρτούρα του δελτίου...




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ βάρδα μην ψοφήσει το καρκίνωμα των φασιστερών και βγει το καρκίνωμα των Χρυσών Ναζών...ποτέ δεν ξέρεις...κι αυτοί "ποτέ δεν έχουν κυβερνήσει, ας τους δοκιμάσουμε".
      Υ.Γ. Έλα ρε κι εσύ που ρωτάς πώς πλέρωσε ο Λαφαζάνιστερ τον 'ρίφα...με τα 100 δις που τύπωσε η Ραχήλ, βέβαια. Όλα εγώ πια;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/9/15 11:55

      Με τον μαλάκα τον Γέλληνα όλα τα περιμένεις. Η μαλακία του και η ηλιθιότητα του δεν γνωρίζουν όρια και δεν δένονται από κανένα νόμο του Σύμπαντος. Ικανοί είναι σε κάποια φάση να δώσουν χρίσμα στον Πακιστανό πρόεδρα των Αυγών και στον Λιακουρα την κρυφή Μπέμπα Μπλανς. Εδώ ρε βρήκα άτομο που τριγυρνούσε με αφίσες Τσύριζα κολλημένες στο αυτοκίνητο, αλλά επειδή ηταν χαμηλά στη λίστα (κοινως δεν ειχε κολλήσει ενσημα στην αφισοκολληση αρκετά) δεν τον βόλεψαν κάπου και τώρα κάνει το ίδιο πάνω κάτω για τα Αυγά και περιμένει να τον βολέψουν.

      (Snake)

      Διαγραφή
    3. Θα ήταν να γελάς άμα δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, δε θα κάτσω να στεναχωρηθώ γι'αυτή τη χώρα. Όσα μνημόνια κι αν υπογραφούν, όσες κυβερνήσεις κι αν αλλάξουν, απλά καθυστερεί το αναπόφευκτο. Εγώ παίρνω το πτυχίο μου, φεύγω και μετά ας βγάλουν και τους Ερυθρούς Χμερ άμα γουστάρουνε.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/15 19:50

    Κάτι η Ariana Grande, κάτι οι Queens of the stone Age, με έφτιαξες για τα καλά σήμερα. Πάρε το δώρο σου:
    http://ic.pics.livejournal.com/therealxander/52505697/40744/40744_600.gif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την πω την αμαρτία μου, η μικρή Αριάνα ήτο σούπερ-ντούπερ-υπερ-τιτανοτεραστιο-γαμησο-καύλα όταν ήταν κοκκινομάλλα πριν 3-4 χρόνια. Τώρα είναι απλά σούπερ-ντούπερ-υπερ-γαμησο-καύλα (χωρίς το τιτανοτεράστιο).

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/9/15 20:41

      Αρα εχει ημισιο χρονο ψωλης τα 3-4 χρονια για να περασει τον ενα πουτσο δρομο

      Διαγραφή
    3. Για την ακρίβεια οι υπολογισμοί μου δίνουν 3 χρόνια, 8 μήνες, 13 μέρες, 5 ώρες, 27 λεπτά και 6 δεύτερα.

      Διαγραφή
  3. Καταλαβαίνεις ότι ο Σύριζα έχει πιάσει πάτο όταν ένας ΟΥ ΣΙΞ ΣΙΞ ΣΙΞ δεξιός τονε θέλει να βγει στην εξουσία για να κάνει μαντάρα. Τα χω δει όλα με αυτήν την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά οι υποστηρικτές του θα έπρεπε να δουν τον πάτο που έχει πιάσει. Ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα, αυτό που ήταν το 4% του 2009, έχει πάει κατά κύριο λόγο στο Λαφαζάνη. Αυτό που έχει μείνει με τον Τσίπρα είναι αυτό που ήρθε από τότε και μετά...δηλαδή η Πασοκαρία. Καλύτερα λοιπόν να καταποντιστούν τώρα μια και καλή, παρά να τη βγάλουν δύο-τρία χρόνια στη λούφα, να ξεφορτωθούν τις ευθύνες του μνημονίου που υπέγραψαν και μετά να ξανακατσικωθούν στο σβέρκο μας σαν το παλαιό ΠΑΣΟΚ.
      Υ.Γ. Φυσικά η ΝΔ δεν μπαίνει στο απυρόβλητο. Έχει πολλά πράγματα να απολογηθεί και πολλή σαβούρα να ξεσκαρτάρει. Προς το παρόν προέχει να ηττηθεί η προσπάθεια επαναπλασαρίσματος του ΠΑΣΟΚ κι ύστερα βλέπουμε.

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω πάντως ότι θ' αναδειχθεί, χωρίς αυτοδυναμία, ο πασοκοποιημένος Σύριζα. Είναι στη νοοτροπία του Έλληνα αυτός ο τρόπος σκέψης κι από τη στιγμή που ο Σύριζα έχει περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί στην εξουσία από το ορίτζιναλ, πολλοί εκεί θα στραφούν. Κι αν με ρωτάς, θα τα πάει καλά κι η ΝΔ. Στην Ελλάδα και στην πολιτική της ειδησεογραφία εστιάζουμε στα πρόσωπα, ιδίως δε στους πολιτικούς αρχηγούς. Η επιλογή του Με'ι'μαράκη ως μεταβατικού αρχηγού ήταν σωστή, υπό την έννοια ότι - όπως λες - ο Σαμαράς προκάλεσε δυσαρέσκεια, σε σημείο που ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ζήτησε την παραίτησή του. Απεχθάνομαι τη ΝΔ ως νοοτροπία, απεχθάνομαι πολλά μέλη της και τη διαφθορά και την υποκρισία που αντιπροσωπεύουν, αλλά έχω να αναγνωρίσω ότι το προφίλ που πλασάρει έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού - ακόμα και των επικριτών του.
      Τα "μεγάλα" κόμματα βρίσκονται, όσα και καλά αλλάζουν σκεπτικό, στη φάση "στο μπουρδέλο αλλάζουμε τις κουρτίνες". Κι αυτή η τακτική ουδέποτε έπιασε.
      Υ.Γ. Εντάξει, δεξιό σε είπα, όχι ηλίθιο. Έχεις αποδείξει πολλάκις ότι δεν τους εγκρίνεις.
      Υ.Γ.2 Πιστεύω οι Λαφαζανικοί - που δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη - δε θα πάρουν παραπάνω από 3%.
      Υ.Γ.3 Γενικά θεωρώ αυτές τις εκλογές τη χειρότερη από τις παρωδίες.

      Διαγραφή
    3. Εγώ πιστεύω ότι, απ'τη στιγμή που αποδείχθηκε ότι πλέον κι ο Σύριζα ψηφίζει μνημόνια, και με δεδομένη την ταλαιπωρία που τράβηξαν ειδικά οι συνταξιούχοι με τις κλειστές τράπεζες καλοκαιριάτικα, θα βγει πρώτη η ΝΔ, όχι φυσικά με αυτοδυναμία και όχι με καμιά διαφορά που να πεις ουάου.
      Σε κάθε περίπτωση ο πρώτος θα χρειαστεί να μαζέψει τα κουκιά από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Λεβέντη και να ψηφίσει ακολουθώντας το μνημόνιο, οπότε όποιος βγει πρώτος τώρα καίγεται για τις επόμενες εκλογές όταν αυτές γίνουν. Δηλαδή ουσιαστικά αυτό είναι το διακύβευμα, πέραν από την εσωτερική εκκαθάριση του Τσίπρα στους αντιφρονούντες.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος14/9/15 10:35

    Το είπε ξεκάθαρα ο Τσίπρας: "Αποκλείω συνεργασία με τη ΝΔ". Αρα πολύ πιθανόν να συγκυβερνήσουν :P

    Επίσης, δε θα βγει κόμμα με μεγάλη διαφορά ή πολύ μεγάλα ποσοστά γιατί πλέον δεν υπάρχει κόμμα που να υπόσχεται στον ΕΛλην αυτό που θέλει. "Λεφτά υπάρχουν. Ψηφίστε με και θα σας τα δώσω!"

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς ρε συ δεν υπάρχει. Ο Λαφαζάνης αυτό υπόσχεται. Απλά θα είναι δραχμές. Λεφτομέρεια τώρα.

      Διαγραφή
    2. όχι, όχι, ούτε καν ο Λαφαζάν δεν το λέει. Απλά λέει για άλλο δρόμο. Πρέπει κάποιος να βγει και να πει, μόλις βγούμε θα σου δώσουμε ένα τσουβάλι χρυσό. Ετσι θα πιάσει 50%

      Διαγραφή
    3. Γι αυτό είμαι εγώ εδώ. Πού θα τα βρω; Εκεί που τα βρήκαν κι οι υπόλοιποι.

      Διαγραφή
    4. Καλά που κάθισες και τα γραψες εσύ γιατί εγώ γράφω paper και βαριόμουν να τα γράψω..
      εύγε νέε μου, θα πας μπροστά.
      Όταν ο μπαρμπΑλέκος είπε αυτό το αμίμητο "και που να προλάβει να βάλει ένσημα" μου ρθε νταμπλας. Τι λέ ρε ο μπάρμπας; Εμείς που δουλεύουμε απο τα 24 μαλάκες είμαστε; Και δεν είχε καν ο πατέρας μας εταιρεία να μας βάλει να κόψουμε κανα δελτίο παροχής. Μετά μου λένε να εμπιστευτώ έναν άνθρωπο που χει ως επάγγελμα "στέλεχος κόμματος" μόνο και μόνο επειδή είναι συνομήλικός μου. Και με την κλασσική μανιχαϊστική προσέγγιση: "Γιατί, προτιμάς το Βενιζέλο/Σαμαρά κλπ;". Η προσέγγιση της φραπελιάς: Μια και η ιατρική δεν έχει θεραπεύσει τον καρκίνο => τον θεραπεύει η φραπελιά. Α σιχτιρ πια..

      Διαγραφή
    5. Κοίτα, έτσι κι αλλιώς τα τελευταία...μπόλικα χρόνια η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα γίνεται με όρους "το μη χείρον βέλτιστον". Το θέμα είναι το ποιος κρίνεται ως χείρων και ποιος ως μη χείρων.
      Προσωπικά ούτε ο Βαγγέλας με αντιπροσωπεύει, γιατί δεν έχει λίγα βαρίδια απ'το παρελθόν κι αυτός (Κένταυροι, εξοπλιστικά, συν το στιλ κλασικού πολιτικάντη του '80), αλλά και να εκφράζει το "νέο" ο Τσίπρας που αποτελεί το go-to παράδειγμα πολιτικού που αναδείχθηκε απευθείας μέσω του παλαιοκομματικού συστήματος, μόνο και μόνο επειδή είναι ηλικιακά νέος, εγώ το θεωρώ κοροϊδία.

      Διαγραφή
  5. Και ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία και όλα τα φιλελέ, Ποτάμια, Δράσεις και άλλα βοθρολύματα εκτός βουλής. Έτσι για να γουστάρετε εκεί στον μακρινό βορά χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λυπάμαι μόνο που δεν κατεβαίνει το ΚΟ.ΛΑ.Ν. με τον αγωνιστή Λεβεντοσπύρο. Εναλλακτικά θα ψήφιζα ΒΥΖ.ΑΝ., αλλά και τον αγωνιστή Κατακουζήνα τον φάγανε τα κυκλώματα.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.