Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Η νέα μόδα των άθλιων διασκευών

Σας το έχω ξαναπεί νομίζω ότι το χειρότερο, αθλιότερο, ανθελληνικότερο-όχι, κάτσε, αυτό είναι από άλλο blog-μεγαλύτερο έκτρωμα και σκουπίδι που σχετίζεται με τη μουσική είναι το remix.
Προσπαθώ να κατεβάσω τραγούδια και τα 9 στα 10 είναι ηλίθια remix, που 99 στις 100 υποβιβάζουν το αρχικό τραγούδι-όσο σκατά κι αν είναι το αρχικό (βρήκα εγώ κάποτε τυχαία remix του Αναθεώρησα της Ζήνα με δείγμα από το Poker Face...ένιωσα σαν να είχα δει το Μητσοτάκη με δαντελωτά εσώρουχα και ζαρτιέρες).
Το καινούριο φρούτο όμως είναι να παίρνεις δείγμα-οτιδήποτε, από στίχο, μπιτ, μέχρι και ολόκληρο το τραγούδι και να βάζεις άλλο στίχο από πάνω-από ένα τραγούδι της δεκαετίας του 80 και πιο πίσω και από εκεί να μιξάρεις. Σε χρόνο ρεκόρ, έχεις κατακτήσει τα charts, την κορυφή του Έβερεστ και το μικρό Γαλατικό χωριό που αντιστέκεται ακόμη και πάντα θα αντιστέκεται στον κατακτητή μαζί.
Έτσι κι αλλιώς, ποιος ακούει τη μουσική του MTV? Όσοι δεν έχουν πάει ακόμη φαντάροι, άντε και κανένας δυο ξεχασμένοι ακόμη. Ποιος θα το καταλάβει; Είναι το τέλειο έγκλημα!
Ε, όχι και ποιος θα το καταλάβει! Αυτά τα τραγούδια είναι σαν την Ku Klux Klan. Και να θες να τα αποφύγεις, θα σε βρουν και τότε...Μα απ' το φτιαγμένο Impreza του κάγκουρα θες, μα απ' το τρέντι ρουχάδικο που έστω θα περάσεις απ' έξω όπως θα είσαι στην Αριστοτέλους, μα απ'το πάρτι που θα κάνουν τα τοπικά κωλόπαιδα και θα φέρουν ειδικά ηχεία για να ακούγονται ως το διαστημικό σταθμό MIR, δεν υπάρχει λυτρωμός από τα μπιτάκια που βιάζουν την ποπ μουσική του 80.
Πιστεύω ότι, κι επειδή έχετε μία τάση να μη με πολυπιστεύετε (αν υπήρχε Θεός, θα έριχνε φωτιά και θα σας έκαιγε), ήρθε η ώρα να παραθέσω παραδείγματα.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΩΤΟ

Δεν ξέρω τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση, εγώ πάντως σας λέω ότι αυτό άκουσε και πέθανε ο Bobby Farrell.
Εδώ είδαμε κάτι DJ της πλάκας, που η μεγαλύτερη επιτυχία που είχαν σκεφτεί από μόνοι τους κατάφερε να μαζέψει...και χίλιους θεατές στο Youtube, να κλέβουν ξεδιάντροπα την εισαγωγή από ένα παλιό τραγούδι των Boney M, να προσθέτουν τον εντελώς ξεκάρφωτο στίχο Barbara Streizand (μα που τα βρίσκουν;) και να το νούμερο ένα στο top 20 του MTV και να τα κοριτσόπουλα να κοπανιούνται αλύπητα στα κλαμπ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αν υπήρχε μουσικό κράτος, οι Black Eyed Peas θα έπρεπε να εκτελεστούν για εσχάτη προδοσία.
Έτσι ξέρω κι εγώ ρε παιδιά! Να πάρω το soundtrack ενός 80s musical και να κάνω επιτυχία. Κι άντε, καλά, το από πάνω έχει τουλάχιστον ένα μπιτ πιασάρικο, αυτό κοπιάρει ένα γλυκανάλατο τραγούδι στο  ρεφρέν και ενδιάμεσα έχει ένα γρατζουνιστικό μπιτ που στην κλίμακα εκνευριστικότητας ήχων "γύφτος με Ντάτσουν και καρπούζια" παίρνει 10-για τη σύγκριση, ο σκουριασμένος μεντεσές παίρνει 9 και η Τζούλια Αλεξανδράτου όταν τραγουδάει και δεν έχει βουλωμένη ό,τι τρύπα υπάρχει στο σώμα της παίρνει 9,5.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ
Απόδειξη ότι ό,τι κάνουν οι άλλοι καλά οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα και ότι κάνουν οι άλλοι άσχημα οι Έλληνες το κάνουν χειρότερα.

Μπράβο παιδιά...πιστεύω ότι οι Yazoo θα είναι πολύ περήφανοι που το δημιούργημά τους μεταβλήθηκε σε λαϊκοπόπ σκυλάδικο από μία Γεωργιανή τραγουδιάρα που κάνει επιτυχία στην Ελλάδα έχοντας βγει από ριάλιτι και έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασία με τον Sakis και διαφήμιση σοκολάτας που ειδικεύεται στις γλυκανάλατες διαφημίσεις-άσχετο, το νέο τραγούδι της Lacta ερμηνεύει ο Μουζουράκης. Θέλω πολύ να δω αν θα το διακωμωδήσει ως Μένιππος ή θα το αφήσει να περάσει έτσι...-πάρα πολύ περήφανοι θα είναι. Εγώ στη θέση τους θα αυτοκτονούσα από την πολλή υπερηφάνεια.
Από την άλλη βέβαια, θα μου πεις, έτσι όπως είναι οι καινούριες ιδέες που βγαίνουν, καλύτερα τα 80s remix. Λάθος! Ακόμη και το αποκύημα μιας νύχτας με μπίρες και ουίσκια του Πέτρου Κωστόπουλου σε συνεργασία με τη Βανδή και τον στυλίστα της Lady Gaga δε θα είναι χειρότερο από αυτές τις αθλιότητες-και το αθλιότητες είναι πολύ επιεικής λέξη, έχω πλούσιο λεξιλόγιο και γνωρίζω πολύ καλά αγγλικά αλλά δεν έχω βρει ακόμη την κατάλληλη λέξη για όλα αυτά.

3 σχόλια:

  1. Ξέρεις τι με ανησυχεί-αηδιάζει-τρελαίνει πιο πολύ στην τωρινή φάση όπως Black Eyed Peas?
    Η επιτροφή στη eurodance και το rave!
    Έλεος, έπηξα στα νιάτα μου να ακούω από παντού Snap.. ΟΧΙ ΑΛΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά όχι μόνο είναι η επιστροφή της eurodance, αλλά η επιστροφή της διασκευασμένη, δηλαδή ακόμη χειρότερα απ' ότι αν όλος ο κόσμος άρχιζε ξαφνικά ν' ακούει την παλιά! (αν σου πω ότι έχω στο κινητό μου το Rhythm is a Dancer θα με βρίσεις;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα, έχω ακούσει και χειρότερα.. Εξάλλου το original όσο κι αν το'χω σιχαθεί, δεν παύει να είναι κλασικό πλέον. Την απομίμηση δεν αντέχω!
    Χτες πετύχαμε με τον άντρα ένα γύφτο με δυνατή house (?!?) στο αμάξι, και με χάλια ηχεία. Αυτό που ακουγόταν έξω ήταν το "τζζ-τς-τζζ-τς-τζζ-τς-τζζ-τς" που μεταφράζεται εύκολα: Σημαίνει "πού-στης-πού-στης-πού-στης-πού-στης"

    Άσχετο: Κάνεις μια χάρη πλιζ να βγάλεις τη λεκτική επαλήθευση από τα σχόλια; Χασομέρι είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.