Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αν ο Αστερίξ ήταν Έλληνας...

Σημείωση: Αν δεν ξέρετε ποιος είναι ο Αστερίξ, θα σας παρακαλέσω να φύγετε από εδώ και να πάτε να κάνετε σχόλιο του τύπου "eisai kai gamo ta gkomenakia, pame g kana kafe" στη φωτογραφία καμιάς γκόμενας στο Facebook. Άντε με το καλό.


  • Το μικρό Ελληνικό χωριό αντιστέκεται και πάντα θα αντιστέκεται στον κατακτητή, που δεν είναι άλλος από το ΔΝΤ, και αυτοί που τρώνε ξύλο θα είναι τα ΜΑΤ, που θα λένε συνέχεια "Διοριστείτε και ξαναδιοριστείτε, μας έλεγαν!"
  • Το φίλτρο που δίνει την υπερφυσική δύναμη στους ανυπότακτους δεν έχει τίποτα το μυστικό-είναι απλά ο μαγικός φραπές. Ο Οβελίξ έχει την επίδραση μόνιμη, καθώς έπεσε στο σέικερ όταν ήταν μικρός.
  • Για να ταιριάξουν με την κοινωνία της νέας τους καταγωγής, ο Αλφαβητίξ από ψαράς που πουλάει αμφίβολης ποιότητας εμπορεύματα γίνεται σουβλατζής που πουλάει αμφίβολης ποιότητας εμπορεύματα, ο Αυτοματίξ με την τάση του να γκρινιάζει επί παντός επιστητού γίνεται ταξιτζής και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ τις χειρωνακτικές δουλειές τις κάνουν Αλβανοί.
  • Το παλιό του επάγγελμα όμως διατηρεί ο Κακοφωνίξ, για ευνόητους λόγους, αλλά και ο Οβελίξ, ο οποίος παράγει κάτι το απόλυτα άχρηστο και όλη την υπόλοιπη μέρα τριγυρνάει στα δάση, αποκτώντας το φαγητό του και δέρνοντας Ρωμαίους.
  • Ο Μαθουσαλίξ, σαν συνταξιούχος που είναι, περνάει τη μέρα του περιμένοντας με τις ώρες να εξυπηρετηθεί από τον Πανοραμίξ, βλέποντας τηλεόραση και παίζοντας τάβλι με άλλους παππούδες.
  • Οι πειρατές που τις τρώνε κάθε φορά που πέφτουν πάνω στους ανυπότακτους υπάρχουν ακόμη, αλλά στην ελληνική βερσιόν έχουν τη μορφή βάζελων που προσπαθούν ειρηνικά να πάνε στο Ολυμπιακό Στάδιο όταν κατά λάθος πέφτουν πάνω στους φίλους μας.
  • Συχνά-πυκνά θα ξεκινήσουν καβγάδες γύρω από τη φρεσκάδα των εμπορευμάτων του Αλφαβητίξ, οι οποίοι όμως δε θα έχουν ως πυρομαχικά ψάρια αλλά μολότοφ, λοστούς και καδρόνια-τι να μας κλάσουν τώρα οι φλώροι οι Γαλάτες και τα ψάρια τους...
  • Τα τσιμπούσια, στα οποία ο Κακοφωνίξ δε δένεται και δε φιμώνεται γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε μία περίεργη αντίληψη για το ποιος έχει το δικαίωμα να τραγουδάει, και στα οποία θα σερβίρονται σουβλάκια, λουκάνικα και άφθονο κρασί, δε θα λαμβάνουν χώρα στο τέλος της περιπέτειας αλλά καθημερινώς και αδιαλείπτως.
  • Οι ανυπότακτοι, όταν δεν δέρνουν τους κατακτητές, κάθονται όλη μέρα και σχολιάζουν τις επιδόσεις του ΠΑΟΚ, τις νέες τάσεις στις μολότοφ και την πουτάνα τη Μέρκελ, που δε θα τους λυγίσει ποτέ και μπλα μπλα μπλα.
  • Οι κατάδικοι δεν καταλήγουν στην αρένα με τα λιοντάρια, αλλά στο Big Brother.
  • Αντί για "μα τον Τουτάτις" και "μα τον Ερμή", οι ήρωες του κόμικ σαν σωστοί Έλληνες θα λένε "γαμώ τον Τουτάτις", "γαμώ την Αφροδίτη" και "γαμώ τον κεραυνό του Δία".
  • Επίσης, τα διάφορα λατινικά ρητά που λένε κατά καιρούς οι στρατιώτες αντικαθίστανται από τα διάφορα greeklish ρητά που λένε διάφορα μαλακισμένα στο Facebook και τα ασπάζονται ο Λαζόπουλος και ο Κανάκης.
  • Η Φραμπαλά παραμένει ο μεγάλος έρωτας του Οβελίξ, όμως στην ελληνική βερσιόν, παρόλο που είναι αρραβωνιασμένη, του κάθεται, όπως επίσης και στον Αστερίξ, τον Πανοραμίξ, τον Μαζεστίξ, τον Κακοφωνίξ, τον Αυτοματίξ, τον Αλφαβητίξ, πέντε-έξι ΜΑΤατζήδες, τους βάζελους που τις τρώνε συνέχεια, τον Ιντεφίξ και κανένα-δυο άλογα.
  • Όλες οι υπόλοιπες γυναίκες του χωριού ξημεροβραδιάζονται στα κομμωτήρια και στις καφετέριες, καπνίζοντας σαν φουγάρα και με μικρά διαλείμματα για ξεκατίνιασμα, με ψάρια ή χωρίς.
  • Μερικοί χαρακτηριστικοί τίτλοι περιπετειών: "Ο Αστερίξ στους Σκοπιανούς", "Ο Αστερίξ στους Τούρκους", "Ο Αστερίξ στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός", "Ο Αστερίξ και η μίζα", "Το ρουσφέτι του Οβελίξ", "Το αυθαίρετο των θεών", "Ο αγώνας των κλεφτών", "Η Οδύσσεια του Αστερίξ (όπου ψάχνει να βρει φθηνή βενζίνη)", "Ο Μεγάλος Κάφρος", "Οι μίζες του Καίσαρα", "Το χρυσό I-Phone", "Ο Αστερίξ και η Ντενίση" καθώς, φυσικά, και το κορυφαίο όλων "Γιάννης ο Γαλάτης". Η μόνη περιπέτεια που παραμένει απαράλλαχτη είναι η "Διχόνοια", καθώς ταιριάζει στην κατάστασή μας ταμάμ.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.

5 σχόλια:

  1. Υπέροχο ποστ. Απλά για Πούλιτζερ. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ, κι εγώ νομίζω ότι αυτή τη φορά ξεπέρασα τον εαυτό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαμάτη έμπνευση Thomas. Τα συννεφάκια στο σκίτσο εσύ τα έγραψες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, εγώ (μη φανταστείς, αυτό το βρήκα στο Ίντερνετ και το έφτιαξα με τη Ζωγραφική των Windows-αυτό είναι από το "Αστερίξ ο Μονομάχος", που μαλώνει τον Οβελίξ επειδή έσπασε την πόρτα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχαχα, έκανα καινούριο συκώτι ρε! Φοβερή έμπνευση!!! Και πάντα μα πάντα επίκαιρο (και σε 20 χρόνια μην σου πω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.