Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι 10 δουλειές που δε θα έκανα με τίποτα

  • 10. Συμβουλευτική γραμμή αυτοκτονίας:
    Ίσως κάποιοι από εσάς να τη βρίσκατε με το να κάθεστε και να ακούτε ένα μάτσο αποτυχημένους στο τηλέφωνο να σας εξιστορούν την ιστορία της μίζερης ζωής τους και γιατί θέλουν να θέσουν τέρμα σε αυτή καταπίνοντας ένα κουτί με καθαρτικά, εγώ πάλι όχι. Και να είχε και καμία σοβαρή χρησιμότητα; Αν εγώ ήμουν αρκετά απελπισμένος για να θέλω να με σκοτώσω, το τελευταίο που θα σκεφτόμουν θα ήταν "Απολύθηκα στα σαράντα πέντε μου και δε θα με προσλάβουν πουθενά, η γυναίκα μου με χώρισε για τα μάτια της αδερφής μου, οι φίλοι μου με παράτησαν σύξυλο, τα παιδιά μου δε θέλουν να με βλέπουν και οι γονείς μου με αποκλήρωσαν, αλλά από τότε που μου είπε εκείνος ο τύπος στο τηλέφωνο ότι η ζωή είναι ωραία, δε θέλω πια να φουντάρω από το Σούνιο!" Άρα αυτοί που το κάνουν κατά βάθος δεν είναι σίγουροι και δεν θα αυτοκτονούσαν ούτως ή άλλως. Βλακέντιοι!
    Θα το έκανα, αν...: έπαιρνα 30000 ευρώ το μήνα και σύνταξη στα 5 χρόνια εργασίας.
  • 9. Παρουσιαστής σε τηλεμάρκετινγκ:
    Δεν υπάρχει τίποτα που να λέει περισσότερο "η καριέρα σου ως ηθοποιός είναι ξοφλημένη" από το να προσπαθήσεις να πείσεις την πληθυσμιακή ομάδα που έχει συνολικό IQ χρησιμοποιημένου μυξομάντηλου να αγοράσει την καινούρια ηλίθια έμπνευση για όργανο γυμναστικής με δονήσεις ή το καινούριο μίξερ που ψιλοκόβει το κρεμμύδι όπως ψιλοκόβει ο Τσακ Νόρις όποιον κάνει το λάθος να διαφωνήσει με αυτόν ή την νέα συλλογή με τα καινούρια τραγούδια του Notorious Big και του Kurt Cobain. Το δικό μου υποκριτικό ταλέντο βέβαια φτάνει μέχρι το να υποκριθώ ότι δεν έφαγα εγώ όλες τις σοκολάτες όταν ήμουν οκτώ χρονών, αλλά αν είχα, θα το θεωρούσα προσβολή να το σπαταλούσα σε κάτι τέτοιο.
    Θα το έκανα, αν...: έπαιρνα το 100% των εισπράξεων.
  • 8. Βαποράκι:
    Σε αυτή τη χώρα, με το εμπόριο ναρκωτικών συμβαίνει ότι και με την κλοπή. Αυτοί που κλέβουν τσιχλόφουσκες από τα περίπτερα σαπίζουν στη φυλακή, και αυτοί που κλέβουν προϋπολογισμούς από τα δημόσια ταμεία είναι έξω και περιφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Έτσι κι εδώ. Ο μεγαλέμπορας κάνει ντόλσε βίτα στην Κολομβία και τα τσιράκια μαθαίνουν τη χαρά της οπίσθιας εισαγωγής στο μεγαλύτερο σχολείο: τη φυλακή. Από όσο θυμάμαι, τουλάχιστον, δεν έχω γίνει ποτέ αποδέκτης παθητικής πρωκτικής συνουσίας, και θέλω να παραμείνουν έτσι τα πράγματα-συν την πλήρη απέχθειά μου προς την παρανομία, που περιλαμβάνει και αυτούς που είναι τόσο ηλίθιοι που θα έπρεπε να τους απαγορεύεται να κυκλοφορούν.
    Θα το έκανα, αν...:νομιμοποιούταν το εμπόριο ναρκωτικών.
  • 7. Κλόουν σε παιδικά πάρτι:
    Κάτσε ρε, γιατί το έβαλα αυτό σε αυτήν εδώ τη λίστα; Τι το κακό υπάρχει με το να είσαι κλόουν σε παιδικά πάρτι; Είναι κακό το να ντύνεσαι γελοία, να στήνεσαι μπροστά σε ένα μάτσο πιτσιρίκια, να κάνεις ένα σωρό καραγκιοζιλίκια, να μιλάς σαν ηλίθιος, να προσπαθείς να φτιάξεις ζωάκια από μακρόστενα μπαλόνια, να κρατήσεις το ενδιαφέρον ενός ακροατηρίου που είναι στο τσακ να αρχίσει να χαζεύει μία πεταλούδα που πετάει έξω από το παράθυρο και αν δεν τα πετύχεις όλα αυτά να πρέπει να ανεχτείς μία στρατιά κακομαθημένα να σε γιουχάρουν...ναι, τελικά κακό είναι.
    Θα το έκανα, αν...:μπορούσα να είμαι σίγουρος ότι κανείς δε θα μάθει τίποτα.
  • 6. Οδηγός λεωφορείου:
    Σας φαίνεται κόλαση το να οδηγείτε μία ώρα στο κέντρο της πόλης για να πάτε στη δουλειά σας; Φανταστείτε να έπρεπε να οδηγείτε στο κέντρο της πόλης για οκτώ ώρες. Και το όχημα που οδηγείτε να είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το δικό σας όχημα. Και να αναλαμβάνετε την ευθύνη να κουβαλήσετε και εκατόν πενήντα άτομα με αυτό. Και αυτά τα άτομα να συζητούν στα φωναχτά λες και βρίσκονται στις δύο άκρες του Ολυμπιακού Σταδίου, να γκρινιάζουν για τα αρθριτικά τους λες και δίνει κανείς a fuck και να σας κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις του τύπου "γιατί αυτό το λεωφορείο δεν πάει στην Καλαμαριά, εγώ δε θέλω να αλλάξω". Και να σας βρίζει ολόκληρος ο κόσμος επειδή μερικοί συνδικαλιστές αποφάσισαν ότι δεν τους φτάνουν τα επιδόματά τους και πρέπει όλοι μαζί να απεργήσετε. Σας φαίνεται ακόμα κόλαση;
    Θα το έκανα, αν...:μπορούσα να απαγορεύσω τις γριές από τα λεωφορεία.
  • 5. Υπάλληλος σε McDonalds:
    Είναι η ξεφτίλα των κακοπληρωμένων εργασιών για πολυεθνικές. Και τα Marks & Spencer είναι πολυεθνική που δε δίνει δεκάρα για τους υπαλλήλους της, αλλά το χειρότερο που μπορείς να πάθεις ψωνίζοντας από τα Marks & Spencer είναι να σε χαρακτηρίσουν φλούφλη. Τώρα που το σκέφτομαι, ακόμη και να δουλεύεις καθαριστής σε δημόσιες τουαλέτες είναι καλύτερο από το να δουλεύεις στα McDonalds. Στην πρώτη περίπτωση σκουπίζεις τα σκατά. Στη δεύτερη, τα σερβίρεις στον κόσμο.
    Θα το έκανα, αν...:με άφηναν να μαγειρέψω φαγητό που να μπορεί πραγματικά να φάει ένας άνθρωπος.
  • 4. Δάσκαλος:
    Είσαι καλά, ρε; θα μου πείτε. Έχεις τρεις μήνες διακοπές το καλοκαίρι, άλλον ένα διάσπαρτο στη χρονιά, δουλεύεις πέντε ώρες την ημέρα, είσαι δημόσιος υπάλληλος άρα μόνιμος, έχεις μισθό, και μας λες ότι το επάγγελμα του δασκάλου είναι το τέταρτο από τον πάτο; Πρώτον, αν καταφέρετε και διοριστείτε σαν δάσκαλοι και μάλιστα μόνιμοι, εγώ σας δίνω ένα εκατομμύριο. Δεύτερον, οι τέσσερις μήνες διακοπές και το ελαφρύ ωράριο δεν μου φαίνονται και ιδιαίτερη αποζημίωση για την ηθική βλάβη που σου προξενείται με το να προσπαθείς επί πέντε ώρες να μάθεις σε τριάντα αγγελούδια (εκπεσόντα) ότι 3+3 κάνει 6 και όχι εφτά και ότι τα ρήματα γράφονται με ωμέγα, ενώ ταυτόχρονα έχεις την ευθύνη να τα προσέχεις να μην γκρεμοτσακιστούν από τις σκάλες και να μην πάθουν καμιά γρατζουνιά και τρέχουν από πίσω σου οι υπερπροστατευτικές μανάδες τους.
    Θα το έκανα, αν...:μου καθόταν η Μέγκαν Φοξ.
  • 3. Δημοσιογράφος:
    Αν ήθελα να πληρώνομαι για να κοροϊδεύω τον κόσμο, θα μπορούσα πολύ απλά να γίνω αστρολόγος-μέντιουμ και τέτοιες αρχιδιές, και υποπτεύομαι ότι πλέον ο κόσμος πιο πολύ τους αστρολόγους έχει σε υπόληψη παρά τους δημοσιογράφους. Και όχι μόνο αυτούς που το αξίζουν, αλλά και αυτούς που πρέπει να τρέχουν όλη μέρα σαν τους μαλάκες προκειμένου να ψαρέψουν καμιά είδηση που θα παρουσιάσουν τα μεγαλοαφεντικά ενώ αυτοί θα πρέπει να προσπαθούν να βγάλουν άκρη με χιόνια, καύσωνα, την ηλιθιότητα του κόσμου από τον οποίο προσπαθούν να πληροφορηθούν και τελικά, αν βρεθεί κάποιος να αναγνωρίσει τη δουλειά τους, αυτός να είναι το Ράδιο Αρβύλα.
    Θα το έκανα, αν...:μου καθόταν η Μπιγιονσού.
  • 2. Ατάλαντος μουσικός/καλλιτέχνης/ηθοποιός:
    Πρώτον, έχει γεμίσει η χώρα από δαύτους, και δε χρειάζεται να γίνω κι εγώ ένας ακόμα. Δεύτερον, αν σε γνωρίζει κανένας σοβαρός άνθρωπος, μετά δε θα έχεις μούτρα να τον αντικρύσεις. Τρίτον, η δόξα που γνωρίζεις είναι εφήμερη και μετά από δύο χρόνια πρέπει πάλι να βρεις άλλη δουλειά, ή να ζεις με τα λεφτά της μάνας σου, ή να είσαι επαγγελματίας τεμπέλης όπως κάνουν τόσοι και τόσοι άλλοι με τεράστια επιτυχία και καταστροφικά αποτελέσματα. Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι χάρη σε αυτούς υπάρχει η χειρότερη από όλες τις δουλειές. Θα τα δείτε όμως και παρακάτω.
    Θα το έκανα, αν...: μου καθόταν η Μέγκαν Φοξ ΚΑΙ η Μπιγιονσού.
  • 1. Πανελίστας σε μεσημεριανάδικο:
    Πρώτον, για να είσαι τέτοιος, πρέπει να είσαι και αδερφή, και, όπως προανέφερα, θέλω να ελπίζω ότι η μόνη χρήση του πρωκτού μου θα παραμείνει η αφόδευση. Δεύτερον, η όλη δουλειά είναι το να ασχολείσαι με τη δεύτερη χειρότερη επαγγελματική κατηγορία από όλες, δηλαδή τους ατάλαντους μουσικούς, καλλιτέχνες, ηθοποιούς και δε συμμαζεύεται μαϊντανούς. Και όχι μόνο να ασχολείσαι με αυτούς, αλλά να πρέπει να ασχολείσαι και στα σοβαρά, λες και ενδιαφέρεται κανείς πραγματικά να μάθει όλες τις λεπτομέρειες για το με ποιον, πού και πότε γαμιέται η Τζούλια στη νέα της υπερπαραγωγή και για το τι κάνει ο Λάτσιος από τότε που χώρισε με τη Μενεγάκη. Δε νομίζω να χρειάζεται κι άλλο.
    Θα το έκανα, αν...: ξεχάστε το. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε αυτό και στο να κάνω τρίο με τη Μέρκελ και το Μητσοτάκη, διαλέγω το δεύτερο.
Αυτά, και να προσέχετε μην σας πουλήσουν τίποτα ναρκωτικά.

6 σχόλια:

  1. Θα έκανα ευχαρίστως την δουλειά της συμβουλευτικής γραμμής αυτοκτονίας αλλά με την εξής διαφορά. Θα έπαιρνα εγώ τηλέφωνο αυτούς που πίστευα πως του αξίζει αυτοκτονία. Και δεν θα ήταν απλώς δουλειά, θα ήταν λειτούργημα.

    Ο Τζακ Νόρις είναι παρουσιαστής σε τηλεμάρκετινγκ.

    Αν δεν είσαι κακός βρωμόπουστας φίλε Τόμας δεν γίνεται να συμμετέχεις σε πάνελ μεσημεριανού. Όχι απλά αδερφή. ΚΑΚΟΣ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν, συμφωνώ σε όλα, και θα σου πω μπράβο που απορρίπτεις και το επάγγελμα του δασκάλου που είναι ένα σοβαρό επάγγελμα για όσους το κατέχουν, με την έννοια ότι είναι μεγαλύτερη μαλακία να κάνει κάποιος το δάσκαλο ενώ δεν του αρέσει καθόλου μόνο και μόνο για το δημοσιοϋπαλληλίκι και το μισθό.

    Ένα επάγγελμα που δε θα έκανα εγώ είναι ταχυδρόμος στην περιοχή του Λυκαβηττού. Ο λόγος είναι τα πάρα πολλά σκαλιά της περιοχής. Θα το έκανα μόνο αν μου νοίκιαζε η υπηρεσία το δικό μου τελεφερίκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τη δική σου γραμμή αυτοκτονίας δεν έχεις κι άδικο...για τον Τσακ (και όχι Τζακ) Νόρις το ήξερα, απλά είπα να το αφήσω μη μας πάρει και μας σηκώσει.
    Όσο για τις βρωμόπουστες, σε πιάνω...οι απλές αδερφές δεν θα μπορούσαν να έχουν τέτοια επίπεδα κακίας και κατινιάς για να κάνουν αυτό το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα, το θέμα στη διδασκαλία είναι να αγαπάς τα παιδιά. Εγώ, που θα ήθελα να τα βάλω σε ένα καζάνι και να τα βράσω, δεν θα μπορούσα να κάνω το επάγγελμα ούτε για εικοσιπέντε μισθούς το χρόνο.
    Γιατί είναι κακό να είσαι ταχυδρόμος στο Λυκαβηττό; Ξέρεις τι κορμί θα κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, κοίτα να δεις.. τα ναρκωτικά δεν τα νομιμοποιούν, αλλά το εμπόριο ναι. Δηλαδή τη διακίνηση. Απλά πρέπει να είσαι και χρήστης, και δεν έχεις συνέπειες!

    Εγώ πάλι, δε θα ξανάκανα κάτι που έχω κάνει στο παρελθόν. Εργάτρια κλώστριας σε κλωστοϋφαντουργείο. Χειμώνα 40 βαθμούς κελσίου, και το καλοκαίρι έχω δουλέψει με 52 βαθμούς. Κι όλο αυτό με 65% υγρασία (τόσο θέλει το νήμα), και να μη μπορείς να ιδρώσεις καν, να κοντεύεις να σκάσεις κυριολεκτικά, και το κερασάκι στην τούρτα, να εισπνέεις και βαμβάκι, να σηκώνεσαι το πρωί να βήχεις σα φυματικός, και να φτύνεις βαμβακόμπαλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε θέλω ούτε να το φαντάζομαι, όχι τη χρήση ναρκωτικών, έτσι κι αλλιώς και μόνο που ζω στην Ελλάδα πάει ο εγκέφαλός μου, αλλά για το κλωστοϋφαντουργείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.