Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πώς θα γινόταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ανασχηματισμός

Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι ραγδαίες. Βέβαια, είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό η Ελλάδα έχει επιβιβαστεί στη Γραμμή 300 Γκρεμός-Ρέμα του Οργανισμού Αρπάγματος, Συγκάλυψης και Θολούρας με προορισμό τον Τερματικό Σταθμό Τάρταρα. Απλά τώρα ο Οργανισμός αποφάσισε να μετατρέψει τη γραμμή σε εξπρές.
Κι έτσι, ο Πρωθυπουργός προέβη σε άλλον ένα ανασχηματισμό που δεν πρόκειται να αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Και γιατί δεν πρόκειται να αποφέρει κανένα αποτέλεσμα; θα με ρωτήσετε. Η αλήθεια είναι ότι βαριέμαι να εξηγώ τα αυτονόητα, αλλά θα τα εξηγήσω.
Δεν επέλεξε τα σωστά πρόσωπα! Το πρόβλημα, βλέπετε, με τους σημερινούς πολιτικούς, είναι ότι έχουν μείνει πολύ πίσω από τα πράγματα. Δε λέω φυσικά για προχώ ιδέες όπως δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που οι εκκλησίες έχουν πιο πολύ χρυσάφι από τσιμέντο, γιατί θα ρίξει φωτιά ο μπαμπάς του Χριστούλη και θα μας κάψει.
Αλλά αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι για να παραμυθιάζουν τον κόσμο επιτελούν το δημοκρατικό τους έργο πιο εύκολα, θα πρέπει να έχουν την αποδοχή του κόσμου. Και οι σημερινοί πολιτικοί δεν την έχουν. Αλλά εγώ είμαι εδώ.
Βλέπετε, εγώ κατά βάθος συμπαθώ το Γιωργάκη. Όπως και ο προκάτοχός του ο Κωστάκης, αν δεν ήταν για το όνομά του, δεν θα είχε περάσει καν έξω από το Μαξίμου. Αλλά να που τώρα πρέπει να κυβερνήσει. Κι εγώ θα τον βοηθήσω να διαλέξει τα κατάλληλα πρόσωπα για να στελεχώσει τα υπουργεία του.

  • Υπουργείο Οικονομικών: Σκρουτζ Μακ Ντακ
    Ως γνωστόν, ο θείος Σκρουτζ έχει λεφτά και ξέρει να τα διαχειρίζεται. Συν ότι είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να εφαρμόσει τα μέτρα του ΔΝΤ, αφού, παρά το ότι έχει τόσα λεφτά, αρνείται πεισματικά να ξοδέψει έστω και μισή δεκάρα χωρίς αντίκρυσμα. Κι επιπλέον, είναι και αγαπητός στα παιδιά. Τι άλλο θέλετε;
  • Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Τζον Ράμπο
    Και μόνο το γεγονός ότι κατόρθωσε να κάνει τέσσερις ταινίες όπου καθαρίζει εκατό μεραρχίες Βιετκόνγκ οπλισμένων μέχρι τα νύχια των ποδιών με μόνο του όπλο έναν ελβετικό σουγιά θα έπρεπε να αρκεί για να σας πείσει για το πόσο γρήγορα θα σταματήσει η Τουρκία τις παραβιάσεις του εναερίου. Υφυπουργός ο Στρατιώτης Ράιαν.
  • Υπουργείο Εξωτερικών: Νίκος Ξανθόπουλος
    Το παιδί του λαού, που έκανε τόσες και τόσες Ελληνίδες να κλάψουν με την μοίρα του, που τον ήθελε το πρωί να ρίχνει μπετά και το βράδυ να τραγουδάει στα μπουζούκια για να θρέψει την τυφλή μανούλα του και τα τρία καθυστερημένα αδερφάκια του, θα δυσκολευτεί να πείσει τα Σκόπια να αφήσουν ήσυχο το όνομα; Αναπληρώτρια η Μάρθα Βούρτση.
  • Υπουργείο Ναυτιλίας: Τζακ Σπάροου
    Πέφταν τα ελληνικά πλοία θύματα πειρατείας από Σομαλούς πειρατές; Τώρα τα σομαλικά πλοία θα πέφτουν θύματα πειρατείας από Έλληνες πειρατές. Άλλη μία πηγή εισοδήματος θα ανοίξει διάπλατα για την πολύπαθη Ελλάδα-στα μείον ότι θα επιδειχθεί μία ιδιαίτερη προτίμηση στην Καραϊβική. Υφυπουργός ο Κάπτεν Ίγκλο.
  • Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ (όχι αυτό που παίζουμε στα προπατζήδικα): Ρόμποκοπ
    Οι μεραρχίες κομμουνιστών με πλακάτ, αναρχικών με μολότοφ, ΠΑΟΚτζήδων με καδρόνια και συνταξιούχων με γιαουρτάκια βρήκαν το δάσκαλό τους. Κανείς δεν θα τολμάει πλέον να παρανομήσει μέσα στα σύνορα της Ελλάδας, αφού ο υπουργός θα είναι αμείλικτος μαζί του. Αναπληρωτής υπουργός ο Ντετέκτιβ Μονκ.
  • Υπουργείο Υγείας: Dr House
    Μπορεί να είναι στριμμένος, γεροξούρας, κακός, στραβός και ανάποδος, αλλά μπροστά του ο McDreamy κλάνει μέντες, ο George Clooney στην Εντατική είναι νοσοκόμα και ο Γιακούμπ είναι μαθητριούλα. Υφυπουργός ο Dr Who-τι, δεν είναι τέτοιου είδους doctor? Δεν πειράζει, σάμπως ο Λοβέρδος τι είναι;
  • Υπουργείο Παιδείας: Albus Dumbledore
    Αν μπορεί να εκπαιδεύσει ένα μάτσο μαλακισμένα με ματσούκια να κάνουν μαγικά και να σκοτώνουν άρχοντες του σκότους χωρίς μύτη, τότε σίγουρα μπορεί να εκπαιδεύσει ένα μάτσο μαλακισμένα χωρίς ματσούκια να περάσουν στο πανεπιστήμιο για να σερβίρουν καφέδες για την υπόλοιπη ζωή τους. Αναπληρωτής ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός.
  • Υπουργείο Εργασίας: Steve Jobs
    Πέρα από τον προφανή συσχετισμό με την εργασία, ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με τον δημιουργό του I-phone, που είναι το καλύτερο πράγμα μετά το ψωμί σε φέτες για όποιον έχει IQ κάτω από δέκα. Αν μπορεί να δημιουργήσει τέτοια κοινωνικά φαινόμενα, δεν μπορεί να κάνει τους Έλληνες να δουλέψουν;
  • Υπουργείο Πολιτισμού: Πέτρος Κωστόπουλος
    Από εκδότης και αρθρογράφος σε διάφορα διεθνούς κύρους περιοδικά, μέχρι τηλεπαρουσιαστής, DJ και μάγειρας, ο Πέτρος έχει αποδείξει ότι είναι μέσα σε κάθε πτυχή του πολιτισμού. Αναπληρωτής ο Ηλίας Ψινάκης, που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Υφυπουργός Αθλητισμού ο Τάκης Τσουκαλάς.
Τελικά είμαι πολύ καλός άνθρωπος...

9 σχόλια:

  1. "Δε λέω φυσικά για προχώ ιδέες όπως δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που οι εκκλησίες έχουν πιο πολύ χρυσάφι από τσιμέντο, γιατί θα ρίξει φωτιά ο μπαμπάς του Χριστούλη και θα μας κάψει."

    Μεγάλη αλήθεια. Νομίζω πως αν γίνει αυτό πραγματικότητα (ξέρω ξέρω θαύματα δεν γίνονται)η Ελλάδα εξοφλάει το χρέος και παίρνει και ρέστα.

    Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω απόλυτα. Εκτός βέβαια από το αρχίδι τον Τσουκαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'εμένα το λες; Εγώ το ξέρω...αυτοί που πρέπει δε φαίνεται να το παίρνουν χαμπάρι!
    Αν δε γουστάρεις Τσουκαλά, έχω και Αλέφαντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλέφαντο ναι. Τα πάντα όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έγραψα, αλλά ο Γιωργάκης δε με διαβάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπουργείο Δικαιοσύνης ή Δημόσιας Τάξης: Judge Dre
    Πρωθυπουργός: Chuck Norris
    Μια χαρά το άρθρο, φίλε! Με έναν Σκρουτζ θα είχαμε ξεπληρώσει το χρέος σε 1 χρόνο για την πλάκα, χαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kale! Posa blogs exeis?! twra to anakalypsa ayto (tyxaia evala blogspot anti gia pblogs giati mpika apo allo browser pou den exw apothikevmeno to allo. kai malista edw grafeis poly pio syxna apo o,ti sto allo, vlepw. wraia... exei na pesei anagnwsi apopse...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια που είπες Dre, τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσα να βάλω υφυπουργό Υγείας και τον Dr Dre... Επίσης, μια άλλη εναλλακτική θα ήταν ο Εφραίμ: ολόκληρες λιμνοθάλασσες πούλησε, στη ΔΕΗ θα κωλώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά, με το μαλακό, θα μας πάθεις και τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.