Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ιεροσυλίες...

Το λεξικό μας λέει ότι ιεροσυλία είναι κάθε αθέμιτη πράξη που προσβάλλει κάτι το ιερό ή το αξιοσέβαστο.
Τουλάχιστον το λεξικό που έχω στο σπίτι μου έτσι το λέει. Αν δε συμφωνείτε, στείλτε μου το λεξικό σας να δω τι ορισμό έχει κι αν μ'αρέσει καλύτερα. Τα έξοδα αποστολής θα βαρύνουν αποκλειστικά εσάς.
Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για πράγματα που αποτελούν ιεροσυλίες. Όχι βέβαια με τη θρησκευτική έννοια του όρου, γιατί κι ο Τζίζας ας πούμε περπατούσε στο νερό αλλά δεν είδα να ρίχνει φωτιά να μας κάψει όταν έλεγαν τέτοια για τον Τσακ Νόρις, αλλά για απόπειρες μίμησης τιτανοτεράστιων πραγμάτων που μόνο προσβλητικές είναι. Για να ιδούμε:

  • Νέα τεύχη Λούκι Λουκ:
    Γιατί, ρε άνθρωποι; Ο Goscinny πέθανε, ο Morris πέθανε, αφήστε λοιπόν τον φτωχό και μόνο καουμπόι να βγει στη σύνταξη με αξιοπρέπεια! Ποιος είναι αυτός, ήθελα να 'ξερα, που γράφει τα καινούρια τεύχη, να πάω να τον καρυδώσω τώρα αμέσως. Είναι σαν να πεθαίνει ο Αρκάς και να βγει ένας άλλος και να φτιάχνει καινούριες γελοιογραφίες: απλά, δεν είναι το ίδιο. Και μια λεπτομέρεια που ίσως να μην ξέρατε. Η Ντόλυ, η πιστή φοράδα του ΦκΜΚ (Φτωχού και Μόνου Καουμπόι) στην πραγματικότητα ήταν αρσενικό άλογο και μόνο εδώ στην Ελλάδα του κάναμε αυτή την αλλαγή φύλου. Και μετά σου λέει είμαστε ομοφοβικοί...

  • Καινούρια επεισόδια 50-50:
    Αυτό είναι ακόμη χειρότερη ιεροσυλία από το Λούκι Λουκ, γιατί οι σεναριογράφοι ακόμα ζουν. Αν δεν ξέρετε τι έγινε, το τρίο Στούτζες έκανε κατάληψη με όπλα στο τσιπουράδικο του κυρ Βασίλη κρατώντας ομήρους, καταδικάστηκαν για αυτό σε κοινωνική εργασία σε γηροκομείο, και στο ενδιάμεσο αποφάσισαν να παραβούν τις δέκα εντολές για να τη σπάσουν στις γυναίκες τους. Α! Και η Μαρία παρατάει τον Παυλίτο για έναν σφίχτερ που δουλεύει μαζί της στο γυμναστήριο, η Ναταλίτσα κι ο Αχιλλέας επιστρέφουν από την άλλη μεριά του Ατλαντικού σαν φουλ Αμερικλανάκια και γενικώς ένα άθλιο κουλουμάχατο που αντί να αναβιώσει το θρύλο, του μπήγει το παλούκι βαθιά μέσα...στην καρδιά, γιατί μας διαβάζουν και παιδιά. Ξέρετε τι θα γινόταν αν βάζαν εμένα να γράψω καινούρια επεισόδια για το 50-50; Θα τους πετούσα το συμβόλαιο στα μούτρα και θα τους έλεγα ότι οι θρύλοι δεν βγάζουν καινούρια επεισόδια, αλλά μένουν στη μνήμη του κοινού σαν θρύλοι! Α, και μόνο εμένα μου φαίνεται παράξενο που όλοι ανεξαιρέτως οι πρωταγωνιστές πίνουν μπίρα Φιξ; Α, είπα μήπως.
  • New Beatle, New Fiat 500 και New Mini:
    Ας δούμε λίγο γιατί τα παλιά αυτοκίνητα αυτού του είδους έγιναν θρύλοι και σύμβολα. Το κοινό που είχαν ήταν ότι ήταν απλά, φθηνά αυτοκίνητα, για τον κοσμάκη που τότε δεν είχε και πολλά πολλά λεφτά. Ήταν μικρά, χωρίς πολλές ανέσεις όπως κλιματισμό και στέρεο, αλλά ταυτόχρονα στιβαρά και ανθεκτικά σαν μαραθωνοδρόμος που έκανε λοκατζής στη Σιβηρία. Τα καινούρια μοντέλα δεν έχουν αυτό το στοιχείο, είναι αυτοκίνητα σαν όλα τα άλλα, που απλά φέρνουν στο σχεδιασμό στα παλιά. Επιπλέον είναι πανάκριβα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της κατηγορίας, γιατί πληρώνεις το ρετρό σχέδιο. Τέλος, δεν τα οδηγεί ο απλός κοσμάκης, αλλά οι τρεντογκόμενες που τρώνε λεφτά μπαμπά! Και μια που το αρχίσαμε, γιατί να μη βγάλουμε καινούρια έκδοση κι από αυτό εδώ, ας πούμε:
    CAR RACISM
  • Πριγκιπέσα και Στα Είπα Όλα από το Βασίλη Καρρά:
    Λοιπόν, κατ'αρχήν, ας συμφωνήσουμε σε κάτι. Ο Βασίλης Καρράς δε θα έπρεπε να τραγουδάει. Ο άνθρωπος έχει φωνή σαν να καπνίζει ένα σακί κάρβουνο κάθε μέρα, και θα έπρεπε να του απαγορευτεί το τραγούδι ως όπλο μαζικής καταστροφής από τη Συνθήκη της Γενεύης, του Σέγκεν και του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή. Αν προσπαθήσεις να τον ακούσεις, θα καεί ο ενισχυτής σου από το πολύ μπάσο. Αλλά όταν παίρνει τέτοια τραγούδια, τα προσαρμόζει στο ηχητικό βασανιστήριο που αποκαλεί φωνή και όχι μόνο δε λέει κανείς τίποτα, αλλά έχεις και τα χαζοχαρούμενα από κάτω στα σχόλια στο Εσύ Σωλήνα να λένε σε άπταιστα greeklish ότι η εκδοχή του Καρρά είναι η καλύτερη, καταλαβαίνεις ότι αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου.
  • Χάμπουργκερ/Γύρος Goody's:
    Το σωστό χάμπουργκερ είναι μια εμπειρία ηδονής. Πρέπει να το δαγκώνεις και να στάζουν τα καυτά, γευστικά, σχεδόν πρόστυχα ζουμιά στο σαγόνι σου. Να το μασάς και να νιώθεις ότι αυτό που τρως κάποτε έτρωγε χορτάρι και μουγκάνιζε. Να το καταπίνεις και να νιώθεις τη χοληστερίνη σου να ανεβαίνει δέκα μονάδες στη μπουκιά! Αυτή η αηδία που τολμάνε να αποκαλούν χάμπουργκερ στα Goody's είναι πιο στεγνή κι από την έρημο Ατακάμα στη Χιλή, έχει υφή καουτσούκ και η σόλα του παπουτσιού μου έχει περισσότερη γεύση! Όσο για το γύρο, πρέπει να είσαι τελείως fashion victim για να πας στα Goody's να φας γύρο όταν τριγύρω υπάρχουν ένα σωρό μαγαζιά που λέγονται...πώς λέγονται, να δεις; Α,ναι: ΓΥΡΑΔΙΚΑ!
  • Transformers-the movies:
    Τα Transformers ήταν παιδικό της δεκαετίας του 80 και ίσως και λίγο 90, δεν ξέρω γιατί είμανε κι αγέννητο τότε. Το παιδικό είχε να κάνει με τον πόλεμο μεταξύ των Autobots και των Decepticons, που ήταν εξωγήινες φυλές ρομπότ που μεταμορφώνονταν σε αυτοκίνητα. Ο Michael Bay τι έκανε; Έβαλε τον πόλεμο των εξωγήινων ρομπότ να παίζει από πίσω σαν background και μας έδειχνε τις προσπάθειες ενός παπαρόπουλου να πηδήξει τη Μέγκαν Φοξ. Ναι, δε λέω, αγαπάμε Μέγκαν, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο της ταινίας! Και τι έκανε ο Michael Bay? Έβγαλε και δεύτερη ταινία στο ίδιο ακριβώς μοντέλο! Και τώρα πάει και για τρίτη. Κανένας άνθρωπος να τον πυροβολήσει στο άδειο του κεφάλι δεν υπάρχει;
  • Γιωργάκης (γιος-εγγονός)-Κωστάκης (ανιψιός)
    Αυτοί οι δύο άνθρωποι δε θα έπρεπε να είχαν γίνει Πρωθυπουργοί. Ούτε καν βουλευτές. Για την ακρίβεια, ακόμη και το να περάσουν έξω από τη Βουλή και να ταΐσουν τα περιστέρια πολύ τους πάει. Απλά, επειδή ο ένας είχε μπαμπά και παππού πρωθυπουργό και ο άλλος θείο πρωθυπουργό και πρόεδρο δημοκρατίας, θεωρήσαμε ότι θα έχουν κληρονομήσει τις ικανότητές τους. Να, μαλάκες! Χάρη σε αυτούς τους δύο μας ήρθε το ΔΝΤ, για το οποίο τώρα εσείς κλαίτε με αναφιλητά. Αν τους αφήναμε να κάθονται, μια χαρά θα ήμασταν!
  • Αγανακτισμένοι:
    Για να συμβουλευτούμε για άλλη μια φορά το λεξικό:
    αγανάκτηση: οργή, έντονη δυσαρέσκεια, θυμός. Δια της επαγωγής βγάζουμε και το αγανακτισμένος: αυτός που διακατέχεται από οργή ή έντονη δυσαρέσκεια. Ας δούμε τώρα και τον ορισμό που δεν έχει το λεξικό για τους αγανακτισμένους:
    αγανακτισμένος: αργόσχολος που συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα με άλλους αργόσχολους εν είδει λαϊκής πανηγύρεως, που περιλαμβάνει μαζική παρασημοφόρηση της Βουλής με την ανοιχτή παλάμη, γηπεδικά συνθήματα και παίξιμο ντραμς με κατσαρόλες. Εκεί που έχεσε η αγανάκτηση βγήκατε εσείς.
    INDIGNATION
Αυτά, και να προσέχετε μην τυχόν ακούσετε τον Καρρά να σκοτώνει και το "Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ".

    7 σχόλια:

    1. Σκατά στον τρίτο κύκλο του 50-50! Για τους πραγματικούς φαν της σειράς δεν υπήρξε ποτέ. Συμφωνώ επίσης για τα ρετρό αυτοκίνητα που βγαίνουν σε μοντέρνα γραμμή και πανάκριβα (μετά σιχτιρίζω το σκαραβαίο που πουλήσαμε το '93) κι ακόμα πιο πολύ συμφωνώ για τους αγανακτισμένους!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Ωπ, δεν το ήξερα πως παίζει τριτος κύκλος 50-50.. (το πήρα πάνω μου τώρα επειδή δεν το ήξερα..)
      Για τα αμάξια, θα προσθέσω πως τα πρώτα μοντέλα είχαν και κάποια χαρακτηριστικά που ούτε για πλάκα δε βρίσκεις στις καινούργιες εκδόσεις. Αν παράταγες έναν παλιό σκαραβαίο σε μια αλάνα για δέκα χρόνια, το μόνο που χρειαζόσουν να του βάλεις για να το πάρεις και να φύγεις, ήταν μπαταρία. Για κάν'το αυτό τώρα με οποιοδήποτε αυτοκίνητο κι έλα να μου πεις.
      Για τα χάμπουργκερ κλπ των goody's δεν έχω να πω κάτι, είναι της ίδιας ποιότητας με τους αγανακτισμένους.. ΧΑΠΑΤΟ!

      Τέλος, για γαπ και κωστίκα, έχω να πω μόνο πως κάτι τέτοια στο χωριό μου τα πνίγουμε στο νεροχύτη να μη χαλάσει η ράτσα...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Σκατά δε θα πει τίποτα...δεν είναι μόνο ότι είναι εντελώς ανέμπνευστο, αλλά ουσιαστικά δε λειτουργεί σαν σειρά, αλλά σαν διαφημιστικό όχημα για τη Φιξ...
      Έφη, την καλύτερη δουλειά έκανες που δεν το ήξερες...Τα σημερινά αμάξια είναι πια μη μου άπτου, όχι για δέκα χρόνια, ούτε για δέκα μήνες αν τα παρατήσεις δεν κρατάνε.
      Μα σοβαρά τώρα, είναι δυνατόν να πουλάνε τέτοιο πράγμα για χάμπουργκερ και μάλιστα δύο ευρώ; Το McDonalds το έχει 1 και δεν είναι τόσο σκατά. Και σε ρωτάω εγώ τώρα: Γιατί διώξανε το Burger King από την Ελλάδα;
      Άτομα όπως ο ΓΑΠ και ο Κωστάκης, με κάνουν να σκέφτομαι ότι τελικά ο Καιάδας δεν είναι τόσο κακό πράγμα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Δεν ξέρεις να εκτιμάς την αιθέρια φωνή του τροβαδούρου-Καρρά?!? Θα σου στείλω δέμα τον Shinobi, χαχα! Αν, βέβαια, αρχίσει να κάνει cover σε άσματα όπως το "Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ", ε θα τα χαλάσουμε... θα του στείλω φάκελο με σύφιλλη, άνθρακα και υπερνοθευμένη κόκα. See how he sings then... Αν και μερικά κομμάτια του, θα την πω την αμαρτία μου, μου αρέσουν... αλλά, εγώ τη μια στιγμή ακούω Vivaldi, την άλλη Progressive/Death/Viking/Thrash Metal, και μετά μπορεί καπάκι να ακούσω και Οικονομόπουλο ή Κιάμο, εκεί θα κολλούσα...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Τροβαδούρος είναι ο Καρράς ή τρομπαδούρος; Όσο για το τι ακούς, θα μπορούσε να δοθεί η εξήγηση της αντικλιμάκωσης: ξεκινάς με βαριά κουλτούρα, περνάς μετά στο μέταλ για να σου φύγει η Κωσταλίαση και ρίχνεις μετά κι έναν Κιάμο για να έρθει να γίνει το επίπεδό σου ελληνικός λαός...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Τυχαίνει να παίζεις Battlefield?
      Atacama Desert με το καράβι και το Black weapon...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Όχι ιδιαίτερα. Δηλαδή καθόλου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.