Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

George Papandreou and the Lamoya: The Greatest Hits

Αυτός είναι ο Γιώργος ο Slow.
Όχι ο Γιάννης ο Slow, o Γιώργος ο Slow, ντουβάρια!
(Παρεμπιπτόντως, πώς κατάφερε η Βόδαφον να βγάλει μία διαφήμιση που να μη με κάνει να θέλω να βγάλω τα μάτια μου και να τα πετάξω στα σκυλιά όπως έκανε και ο Ίρος με τους όρχεις του Οδυσσέα-ζητιάνου στη ραψωδία Σ, στίχος 100, που είναι το μόνο που θυμούνται όλοι από την Οδύσσεια μετά το άνδρα μοι ένεπε, είναι απορίας άξιο).
Αυτός λοιπόν είναι ο Γιώργος ο Slow. Και κατά βάση το παιδί δε φταίει. Είναι απλώς ο λάθος άνθρωπος στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Προσπαθήστε μόνο να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του. Έγινε πρωθυπουργός σε μία χώρα της οποίας τη γλώσσα καλά καλά δεν ξέρει, επειδή κάποτε ο πατέρας του διόριζε κόσμο στο δημόσιο σε αυτή τη χώρα.
Και μετά επειδή ο προκάτοχός του έβαλε ψεύτικα στοιχεία για να μπούμε στην Ευρωζώνη, τώρα βρέθηκε στην πολύ δυσάρεστη θέση να πρέπει να επιβάλλει στο λαό αυτής της χώρας μέτρα για να επιστρέψει στην Ευρωζώνη τις επιχορηγήσεις που έγιναν βίλες, καζίνα, μερτσεντέ και στριπτιζάδικα. 
Σοφοκλή είσαι πουθενάς. Πέθανες και τέτοια τραγωδία δεν έγραψες.
Φυσικά, ο Γιώργος σε αυτή του την προσπάθεια δεν είναι μόνος. Δε θα μπορούσε άλλωστε. Μαζί του βρίσκεται μία πλειάδα ταλαντούχων πολιτικών που βλέπουν αυτό που κάνουν ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα. Που δεν προκαλούν τον κόσμο, που ξέρουν ποιο είναι το καλύτερο για όλους και, προπάντων, είναι εδώ για το καλό μας.
Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε μερικά από τα πιο πετυχημένα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΓΑΠ από την εκλογή της. Καθίστε αναπαυτικά, πάρτε πατατάκια/κοκακόλα/ουίσκι/τσιγαρλίκι και ετοιμαστείτε για ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που θα κάνει τον Andrew Lloyd Webber να μοιάζει Δαλιανίδης στο Ρετιρέ.

  • Το Τσιγαράκι σου και Σ'Άλλη Παραλία: Ένα αγαπημένο oldie but goodie από τους ευτυχισμένους καιρούς του "Λεφτά Υπάρχουν", όταν η μπάντα έκανε τα πρώτα της βήματα (προς την καταστροφή). Το μέτρο αυτό έμεινε γνωστό για τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες, που δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι δε θα συνόδευαν τον αγαπημένο τους φραπέ με το γλυκό άρωμα του Καρέλια. Τελικά το τραγούδι ήταν εισπρακτική αποτυχία, αλλά η ποιότητά του εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα.
  • Καλλικράτη Εσύ Σούπερ Σταρ: Ένα κομμάτι-σταθμός στην καριέρα του συγκροτήματος, που ένωσε δήμους και δίχασε κόσμο και κοσμάκη. Χαρακτηριστική ήταν η διαμάχη που ξεσήκωσε ο Καλλικράτης ανάμεσα στους διάσημους μουσικοκριτικούς Άνθιμο και Μπουτάρη. Έγιναν μέχρι και διαδηλώσεις προκειμένου να μη βγει αυτό το μέτρο, για να αποδειχθεί τελικά ότι δεν επηρέαζε κανέναν σε τίποτα.
  • Στην Υγειά της Αδιόριστης: Με μια κίνηση ματ, ο Γιώργος παγώνει το κοινό του και τις προσλήψεις στο δημόσιο. Οι συνέπειες αυτού του μέτρου είναι εντυπωσιακές. Η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα, σαν αντίδραση για το περιεχόμενο του τραγουδιού. Έτσι ο κόσμος δεν έχει λεφτά για να αγοράσει τον καινούριο δίσκο του συγκροτήματος. Ο Γιώργος κάνει ό,τι θα έκανε κάθε μπάντα που σέβεται τον εαυτό της μπροστά σε μια εισπρακτική αποτυχία: αλλάζει κιθαρίστα.
  • Σου δίνω την καρδιά μου: Το συγκρότημα αφήνει για λίγο τις οικονομικές υπερπαραγωγές και κάνει το κατιτίς του για να βοηθήσει τους κατατρεγμένους και άρρωστους αυτού του τρόπου, σε σύνθεση του Andy "The Lover" Loverdos. Χάρη σε αυτό το μέτρο, ο κόσμος αισθάνεται πλέον υποχρεωμένος να γίνει δωρητής οργάνων-όχι ότι δεν είναι, άλλωστε. Αυτό το τραγούδι δε δέχεται αντιδράσεις, γιατί στη σημερινή politically correct κοινωνία ακόμη και παιδιά να σφάζεις, αν πεις ότι το κάνεις για φιλανθρωπία συγχωρείσαι.
  • Εφεδρεία και λαχτάρα να σε νοιάζομαι: Ένα κομμάτι που ξεσήκωσε σάλο στις τάξεις του πιο πιστού κοινού της μπάντας, το οποίο είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι πάσης ηλικίας και ειδικότητας. Κριτική δέχθηκε το συγκρότημα από το γνωστό για την αθυροστομία του μέλος Ted "We Ate Them Together" Pagkalos, ο οποίος αποδοκίμασε τη χρήση της λέξης εφεδρεία στη θέση του απόλυση, το οποίο θεωρήθηκε πολύ προσβλητικό.
  • Πίνω μπάφους και κυβερνώ: Ένα τραγούδι-ύμνος στα μαλακά ναρκωτικά, κατακρίθηκε από πολλούς για την προτροπή να απελευθερωθεί η χρήση. Οι επικριτές πάντως έχουν άδικο, καθώς υπάρχει ήδη δεδικασμένο και μάλιστα με αναφορές και προτροπές για πολύ σκληρότερα ναρκωτικά. Πρόκειται για το μεγάλο σουξέ της εποχής "Σας Πάω" του μεγάλου ράπερ ArchBishop of Athens and All Greece Christodoulos.
  • Ελληνική Παιδεία: Ένα κομμάτι που φτιάχτηκε ειδικά από την ταλαντούχα συνθέτη Ann "La Professoressa" Diamond, αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο από τους νέους. Ενδεικτικό είναι ότι οι φοιτητές ανά τα πανεπιστήμια της χώρας κάνουν καταλήψεις χάρη σε αυτό το μέτρο. Παραμένει ακόμα στα charts, αν και αναμένεται να εκτοπιστεί σύντομα από τη νέα μεγάλη υπερπαραγωγή.
  • Αν έχεις σπίτι, κατέβαινε: Ένα κομμάτι καταπέλτης, που τα χώνει άγρια σε αυτούς που τολμούν να έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα, την ίδια ώρα που πολλοί συνάνθρωποί μας κοιμούνται σε χαρτόκουτα, σταθμούς μετρό και γέφυρες. Το κομμάτι, βέβαια, δεν τολμάει να θίξει την Εκκλησία, γιατί θα ρίξει φωτιά ο εν ουρανοίς αντιπρόσωπος του Ανθίμου και θα μας κάψει.
  • Μη Φας, Έχουμε Αύξηση ΦΠΑ: Ένα μέτρο που έκανε τις τιμές του φαγητού να ανέβουν κατακόρυφα, δια χειρός Vagos "The Dragon" Venizelos. Φυσικά, ποιος νοιάζεται για το φαΐ και για τέτοιες σαχλαμάρες, όταν μπορεί να απολαμβάνει ζωντανά αυτό το απόσταγμα μουσικής ομορφιάς που παράγουν οι GPatL, γνωστοί και σαν PASOK σε μερικούς κύκλους, ίσως επειδή το GPatL είναι σαν τον ήχο που παράγει κανείς όταν έχει λόξιγκα.
  • Άνοιξε Επάγγελμα Να Διαβώ: Ένα λαϊκό κομμάτι με το οποίο πωρώθηκαν τόσο πολύ οι ταξιτζήδες που σταμάτησαν να εκτελούν το θεάρεστο έργο τους. Το αν θα γυρίσουν στη δουλειά τους αποτελεί θρίλερ. Φημολογείται, δε, ότι ο Michael Jackson βγήκε από τον τάφο και δήλωσε στην τηλεόραση ότι αισθάνεται πολύ λίγος που τόλμησε να αποκαλέσει το σουξεδάκι του Thriller.
  • Ήταν η Ζωή μου Κόλαση και την έκανες Απόδειξη: Το τελευταίο σουξέ της πιο αμφιλεγόμενης μπάντας government rock όλων των εποχών, που ρίχνει το αφορολόγητο στα 5000 ευρώ-με αυτά τα λεφτά, κύριε, στην Αφρική θεωρείσαι εκατομμυριούχος, μην έρχεσαι τώρα να μας ζητάς και τα ρέστα-και ταυτόχρονα βάζει τους πολίτες να ψάχνουν να βρουν αποδείξεις. Εννοείται πως οι αποδείξεις για ενοίκια, λογαριασμούς, κινητά, μεταφορικά και τέτοια δε μετράνε. Τι την περάσατε την GPatL, ψιλικατζίδικο;
Αυτά, και να προσέχετε μην τυχόν το μαγνητόφωνο σας μασήσει την κασέτα.

3 σχόλια:

  1. Ωραίος! Αρκετά φρικηπαιδικό ύφος στο άρθρο, αλλά μου άρεσε πάραυτα! Αν και προτιμώ να είμαι επιφυλακτικός με τους πολιτικούς και να μη βγάζω συμπεράσματα πριν το τέλος της θητείας τους, το άρθρο είναι ντοκουμέντο πολλών καρατίων. Συγχαρητήρια!

    Υ.Γ: Ακούς εκεί Vagos "The Dragon" Venizelos... ποιός είσαι, ρε μεγάλε?!? xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σηκώθηκα και έριξα και ζεϊμπεκιά με το Στην υγειά της Αδιόριστης. Μεράκλωσα.
    Αυτά είναι κομμάτια με ύφος και μουσική διάνοια.
    Ωραίος ρε Τόμας. Μικρέ ταλαντούχε κεντρικέ επεξεργαστή της σωστής πληροφόρησης. Εύγε αγόρι μου.
    Πως πάει το σχολείο ρε ; Κανά καφέ προλαβαίνεις να πιεις στο ενδιάμεσο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ, η Φρικηπαίδεια...τι μου θύμισες τώρα. Μεταξύ άλλων Τσακ Νόρις, Ρετιρέ, Παπάς The Game και το κορυφαίο όλων Μητσοτάκης...
    Ποιος είμαι; Δεν ξέρεις ρε ποιος είμαι; Πάλι καλά...
    Πέρη, εμένα το αγαπημένο μου ήταν το Πίνω Μπάφους και Κυβερνώ. Όσο για το σχολείο, αν προλαβαίνω λέει...όλο κάτι τετράωρα και πεντάωρα κάνουμε. Τώρα που βγάλαμε και 15μελές δε θα γίνει και καμιά κατάληψη; Στάνταρ. Άρα καλά πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.