Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αν η 28η Οκτωβρίου γινόταν το 2011...

  • Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στέλνει τελεσίγραφο στην Ελλάδα και της ζητάει να επιτρέψει τη διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων. Ο Γιώργος, με τα λίγα ελληνικά που ξέρει, του απαντάει "ΟΧΙ. Η Ελλάδα δεν πουλιέται, εκτός φυσικά από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αμερική και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο". Ο Μπερλουσκόνι αμφιταλαντεύεται για λίγο ανάμεσα στο αν προτιμάει να πολεμήσει τους Έλληνες ή αν είναι καλύτερα να πάει να κάνει κανένα από τα αγαπημένα του πάρτι με ούζα με ανήλικες μοντέλες, αλλά τελικά διαλέγει το πρώτο. Τα μέσα ενημέρωσης λένε για δέκα δευτερόλεπτα ότι ξεσπάει πόλεμος και μετά περνάνε στις αναλύσεις για το κούρεμα.
  • Οι Έλληνες, με το που ακούν ότι οι Ιταλοί είναι προ των πυλών, τους πιάνει μια κρίση πατριωτισμού εφάμιλλη με αυτή που επέδειξαν όταν η μεγάλη Ελληνίς Έλενα Παπαρίζου κέρδισε στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον με το θεάρεστο άσμα My Number One. Δυστυχώς όμως, υστερούν κατά πολύ των εχθρών, καθώς η Τρόικα δεν εγκρίνει δαπάνη για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και οι στρατιώτες αναγκάζονται να εξοπλιστούν με αυτοσχέδια όπλα όπως μαχαίρια και τηγάνια από τις κουζίνες τους. Επιπλέον υστερούν και στην τεχνική, αφού κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας δεν τους μαθαίνουμε να καθαρίζουν εχθρικούς πολεμιστές αλλά Καλλιόπες. Παρά τις τρανταχτές ελλείψεις τους, όμως, οι Έλληνες πολεμιστές αγωνίζονται με πάθος και φτάνουν μέχρι και το Αργυρόκαστρο-το οποίο, όμως, αμέσως θα δώσουν πίσω, γιατί ο Καρατζαφέρης παραπονιέται ότι γεμίσαμε Αλβανούς.
  • Τα πατριωτικά άσματα δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από την Εθνική Αντίσταση 2011. Το "Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά" γνωρίζει νέες δόξες σε εκτέλεση Γιάννη Πλούταρχου (ο οποίος θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τον Al Bano αλλά πάνω από όλα είναι σωστός πατριώτης), ενώ το "Βάζει ο Ντούτσε τη Στολή του" γίνεται τεράστια επιτυχία στην χιπ-χοπ διασκευή του από τον Stereo Mike με φωνητικά από την Ελένη Φουρέιρα. Οι γυναίκες με πολλή αυτοθυσία δίνουν και τη ζωή τους για τον αγώνα και φυσικά πλέκουν τη φανέλα του στρατιώτη. Ο στρατιώτης όμως αρνείται να τη φορέσει γιατί δεν είναι Calvin Klein. Ακόμη και στον πόλεμο στα βουνά της Πίνδου, δεν μπορεί κανείς να πάει με φανέλα από το γιουσουρούμ.
  • Τελικά η Ιταλία τα βρίσκει σκούρα και αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από τη Γερμανία. Από τη μία βέβαια η Γερμανία δεν έχει κανένα όφελος να μας κατακτήσει δια του πολέμου, γιατί ούτως ή άλλως μας αγόραζε με δόσεις. Τελικά όμως θα πολεμήσει για την τιμή των όπλων και για να έχουν κι αυτοί μια αργία με άδεια από τη σημαία. Η συντριπτική ισχύς των Γερμανών κατατροπώνει την σθεναρά αντίσταση των Ελλήνων και θέτει τη χώρα υπό κατοχή. Εγκαθίσταται από τους κατακτητές κυβέρνηση δοσίλογων (αυτή η ίδια που έχουμε δηλαδή). Το πρώτο έργο της κυβέρνησης αυτής είναι να βάλει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ. Ξεσπούν αντιδράσεις, όμως, και τελικά το μέτρο μετατρέπεται σε "απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 το βράδυ πλην Σαββάτου", υπό το φόβο του χαρακτηρισμού ως εγκληματία πολέμου, για τη στέρηση από τους Έλληνες του βασικού και αναφαίρετου δικαιώματός τους να πηγαίνουν στα μπουζούκια.
  • Φυσικά, μετά από λίγο καιρό κανείς δεν μπορεί πια να πηγαίνει στα μπουζούκια. Πέφτει μαύρη πείνα και ο κόσμος βουίζει από ιστορίες αδερφών που σφάχτηκαν μεταξύ τους για το ποιος θα πρωτοφάει μια κατσαρίδα που βρήκαν στο μπάνιο. Η ερώτηση "Τι θα φάμε σήμερα, μαμά;" αντικαθίσταται από την "Ποιον θα φάμε σήμερα, μαμά;", ενώ η μαύρη αγορά δίνει και παίρνει. Παρά την πείνα όμως, το κυριότερο προϊόν που εμπορεύονται οι μαυραγορίτες είναι τσιγάρα, γιατί ως γνωστόν ο Έλλην χωρίς φαΐ μπορεί, χωρίς τζούρα όχι. Θα περίμενε κανείς ότι σε τέτοιες δύσκολες εποχές η Εκκλησία θα στεκόταν στο πλευρό του βασανισμένου λαού. Όμως, η Εκκλησία είναι ακόμη σπασμένη με το κράτος που είχε το θράσος να προτείνει τη φορολόγησή της και έτσι μας κρατάει μούτρα.
  • Η τηλεόραση μετατρέπεται σε ένα καθοδηγούμενο από το καθεστώς μέσο που μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις κατά το συμφέρον των κυβερνώντων (ναι, οκέι, δε θέλω σχόλια, το ξέρω ότι το "μετατρέπεται" είναι περιττό). Επιπλέον, λόγω του ότι δεν έχουμε πια αρκετούς Εβραίους, οι Γερμανοί αποφασίζουν να κάνουν το Ολοκαύτωμα με τους ομοφυλόφιλους και τας εκγλούτους κορασίδας (κοινώς ξεκώλια), οπότε η μισή ελληνική τηλεόραση ξεκληρίζεται. Εξάλλου, εφαρμόζεται συσκότιση, κάτι όμως που κανείς δεν παίρνει χαμπάρι γιατί ήδη κανείς δεν άναβε ρεύμα. Τουλάχιστον αναπτύσσεται η σαπωνοποιία, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς η μόνη ανάπτυξη που ξέρουμε είναι η ανάπτυξη του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα.
  • Δεν θα περίμενε κανείς φυσικά από τους Έλληνες να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Άλλωστε, του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει και όταν οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη. Επειδή βέβαια ο Έλληνας αν δε διασπαστεί δεν μπορεί, δημιουργούνται δύο κύρια μέτωπα αντίστασης: το Ε.Α.Σ (Έλληνες Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα), το οποίο κάνει αντάρτικο πόλης καμουφλαρισμένο σε μορφή λαϊκής πανηγύρεως για να μην το πάρει χαμπάρι η Γκεστάπο, και το Ε.Γ.Α.Χ. (Έτσι Γαμάνε Αυτοί που σας Χρωστάνε), το οποίο δρα κυρίως στα βουνά αλλά κατεβαίνει κάθε Κυριακή στο Καραϊσκάκη για να δει το Θρύλο. Οι δύο οργανώσεις αποφασίζουν να συνεργαστούν για να ανατινάξουν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου και να κόψουν έτσι την τροφοδοσία των Γερμανών, αλλά τελικά δεν χρειάζεται γιατί γίνεται κατολίσθηση στα Τέμπη (όχι ρε πούστη, τι λες τώρα!). Απογοητευμένοι οι μεν γυρίζουν στις κατσαρόλες τους και οι δε στη Θύρα 7.
  • Παράλληλα, δε λείπουν και οι μεμονωμένες πατριωτικές ενέργειες. Ένας ανώνυμος μέχρι τότε ανάρχας ανεβαίνει στην Ακρόπολη, κατεβάζει τη γερμανική σημαία και στη θέση της υψώνει λάβαρο με τον Μπομπ Μάρλεϊ να καπνίζει πεντάφυλλο με φόντο το Α στον κύκλο. Τα ΜΑΤ όμως τον παίρνουν χαμπάρι και του απαντούν με δακρυγόνα. Ο ανάρχας βέβαια δεν χαμπαριάζει από τέτοια, καθώς έχει φάει δακρυγόνο από τις παλιές καλές ελεύθερες μέρες για να κλαίνε και τα δισέγγονά σου. Τελικά βρίσκει καταφύγιο στα Εξάρχεια. Το όνομα αυτού του επαναστάτη, το οποίο θα μνημονεύουν γενιές και γενιές Ελλήνων ως υπόδειγμα πατριώτη, είναι Μανώλης Λέτσος.
  • Όπως οι παππούδες μας μετέτρεψαν σε λαϊκό προσκύνημα την κηδεία του Κωστή Παλαμά, έτσι θα μετατρέψουν και οι σύγχρονοι Έλληνες σε λαϊκό προσκύνημα την κηδεία της Άννας Βίσση, η οποία θα εμφυσήσει το πατριωτικό αίσθημα στον κόσμο με άσματα όπως "Όσο έχω φωνή θα σου αντιστέκομαι" και "Γκεστάπο από Νάιλον". Ο κόσμος πλημμυρίζει σε μια προσπάθεια να δώσει στην κυβέρνηση δοσίλογων και στον κατοχικό στρατό το μήνυμα ότι δεν κάμπτεται από τη δύναμή του. Τα ΜΑΤ απαντούν με τον μόνο τρόπο που ξέρουν: με δακρυγόνα. Μετά από αυτή τη συντριπτική ήττα, οι επιζώντες απλά κάθονται σπίτι και βλέπουν σε επανάληψη την Υπολοχαγό Νατάσα. Παρ'όλα αυτά η λύτρωση δε θα αργήσει να έρθει.
  • Οι Γερμανοί βαριούνται πια να παίζουν μαζί μας. Ούτως ή άλλως, έχουν βουτήξει αρκετούς ελληνικούς πόρους για να ξεπληρώσουν όλα τα δάνεια που έχουμε συνάψει μαζί τους και όσα θα συνάψουμε στο άμεσο μέλλον, οπότε γυρνάνε πίσω στη Γερμανία γιατί, όχι τίποτα άλλο, αλλά σε λίγο καιρό είναι και το Οκτόμπερφεστ. Οι Έλληνες αρχικά διαμαρτύρονται, γιατί δεν ασχολούνται πια οι Γερμανοί μαζί μας κι έτσι δεν έχουμε πια ποιον να βρίσουμε. Μετά βέβαια κάνουν λαϊκό δικαστήριο για τους δοσίλογους, τους καταδικάζουν, ψηφίζουν πάλι τριακόσιους άχρηστους, ο Ολυμπιακός αποκλείεται από το Τσάμπιονς Λιγκ, οι Τούρκοι κάνουν παραβιάσεις στον εναέριο και δε μας πετυχαίνει η μαλακία, οπότε ο κύκλος της γκρίνιας συνεχίζεται, ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας πετύχει κανένα στραγάλι στην παρέλαση.

10 σχόλια:

  1. Φοβερός!
    Χαραμίζεσαι παιδί μου εδώ, θα'πρεπε να'χες εκπομπή στην ΤΒ με τέτοιο ταλέντο.
    Τι να λένε μπροστά σου Λαζόπουλοι και Αρβύλες:))

    Καλό 3ημερο με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι που με φάγανε τα συμφέροντα, αλλιώς όχι σε τούτη εδώ την τηλεόραση, αλλά από το BBC και το CNN θα με κυνηγούσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποκλίνομαι. Μεσα από την πραγματική μυθοπλασία σου σχολίασες τα πάντα όλα.

    Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι δεν γνωρίζουμε ούτε την ανάπτυξη της Μπαρτσελόνα.

    Πάω για ύπνο. Έπεσε βαριά η ταβέρνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιότατος. Συγχαρητήρια, νεαρέ! Αύριο να έρθεις με τον κηδεμόνα σου για να τον συγχαρώ αυτοπροσώπως.

    Καλό το άρθρο, εκεί που είπες για τα ΜΜΕ που ελέγχονται γέλασα ειρωνικά, λες και μας κάνει πλάκα ο Θεός ο ανύπαρκτος...

    Ζήτω η 28η Οκτωβρίου. ΖΗΤΩ ΤΟ ΝΑΙ! Πάντα ΝΑΙ θα λέμε από δω και πέρα! ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ! Kenpachi out.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διόρθωση: Θα θέλαμε να γνωρίζουμε την ανάπτυξη της Μπαρτσελόνα, αλλά μόνο από την τηλεόραση στο Τσάμπιονς Λιγκ τη βλέπουμε. Από την άλλη, δεν κάνει να πας για ύπνο βαρυστομαχιασμένος. Μπορεί να δεις κανέναν εφιάλτη ότι όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα.
    Ken, αυτά είναι. Κρατάμε θετική στάση απέναντι στη ζωή. Τι είπε άλλωστε ο Τζίζας; Στρίψε και το άλλο μάγουλο. Και ποιοι είμαστε εμείς για να αμφισβητήσουμε το Τζίζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/10/11 16:56

    είναι θλιβερό το πόσο δίκιο έχεις!!!
    Ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή η φαντασία σου θα αφήσει εποχή. Αν ξυπνήσω κάποια μέρα και τα δω όλα αυτά να γίνονται, δε θα παραξενευτώ καθόλου. Πάντως αν ήταν να διώξουν τα ξεκώλια από την τηλεόραση οι Γερμανοί, θα έλεγα να τους πουλήσουμε όχι μόνο τον Άλφα, αλλά και το Βήτα και το Γάμα.
    Εβραίοι μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά κάλλιστα οι νέοι Χίτλερ θα μπορούσαν να φτιάξουν πακιστανικά σαπούνια. Αυτό είναι το μόνο κενό στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακάρι να είχα άδικο...αλλά δυστυχώς, η μόνη φορά που είχα άδικο ήταν τότε που νόμιζα ότι είχα άδικο. Και όλη την αλφάβητο γενικώς ας τους πουλούσαμε. Αν και δεν το βλέπω. Ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί και οι Γερμανοί να αρέσκονται στο greek xekoli και να μην είμαστε εμείς οι μόνοι ανώμαλοι. Αυτό για το πακιστανικό σαπούνι δε θα ήταν άσχημο. Θα μπορούσαν να μας πλένουν τα παρμπρίζ με τους συμπατριώτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι ρατσίστας !!!

    Πολύ καλός όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γι'αυτό μ'αρέσω τόσο πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.