Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη

Εδώ και κανένα μήνα περίπου οι επιστήμονες στο CERN ανακάλυψαν ένα σωματίδιο που κινείται πιο γρήγορα από το φως.
Βέβαια αυτό εδώ στην Ελλάδα πέρασε ελαφρώς στο ντούκου γιατί α) αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με το πώς θα ανακαλύψουν οι πολιτικοί έναν τρόπο για να ληστεύουν τον κόσμο με την ταχύτητα του φωτός και β) σύμφωνα με την Ελληνική λαϊκή σοφία το κόψιμο είναι το πιο γρήγορο πράγμα στον κόσμο, αφού αν σε πιάσει ούτε φως προλαβαίνεις να ανάψεις ούτε να σκεφτείς.
Από την άλλη, όμως, συνέχεια κατηγοράμε και λέμε ότι στην Ελλάδα δε γίνεται επιστημονική έρευνα και ότι πιο πολύ κατάληψη παρά μάθημα γίνεται. Κι αυτό είναι μια πικρή αλήθεια. Αλλά τώρα που πικραθήκατε, σας έρχομαι εγώ με ένα ταψί επιστημονικό μπακλαβά και μία μπανιέρα ερευνητική τούρτα σοκολάτα.
Γιατί εδώ και ένα χρόνο έχω ανακαλύψει ένα σωματίδιο που όχι μόνο πάει πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός, αλλά παίρνει το νετρίνο του CERN, το βάζει κόντρα στην παραλιακή και το ρίχνει τρία φανάρια.
Θα με πείτε τώρα "Αφού το ανακάλυψες εδώ και ένα χρόνο, γιατί μας το λες τώρα;" Γιατί έπρεπε να το ερευνήσω! Έπρεπε να καθορίσω τους μαθηματικούς τύπους που εκφράζουν τη συμπεριφορά του, τις ιδιότητές του, να εμβαθύνω στα φαινόμενα που σχετίζονται με αυτό και να εξηγήσω τα μυστήρια του σύμπαντος! Κι έπειτα, βαριόμουν κιόλας.
Αλλά ήρθε η ώρα να γίνει η αποκάλυψη. Το εκπληκτικό αυτό σωματίδιο ονομάζεται ηλιθιόνιο.
Χειροκρότημα παρακαλώ. Όχι; Καλά. Πάμε στο ψωμί για να σας αποδείξω πόσο πρέπει να υποκλιθείτε στη μεγαλοφυΐα μου.
Το ηλιθιόνιο, όπως δηλώνει άλλωστε και το όνομά του, είναι το σωματίδιο της ηλιθιότητας, κάτι που έρχεται να καταρρίψει τη θεωρία ότι η ηλιθιότητα έχει κυματική φύση (αυτό, βέβαια, δε μας εμποδίζει να θεωρούμε ότι η ανθρωπότητα πλήττεται από κύματα ηλιθιότητας). Το σωματίδιο αυτό βέβαια είναι πολύ μικροσκοπικό. Φήμες λένε ότι είναι ακόμη μικρότερο από το μυαλό του Γιωργάκη.
Αυτό το μικροσκοπικό σωματίδιο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Για να καταλάβετε, μπορεί να πάει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και πίσω ένα εκατομμύριο φορές σε ένα δευτερόλεπτο και να κάνει και διάλειμμα για καφέ στη Λάρισα.
Φυσικά το σωματίδιο δεν κάνει διάλειμμα για καφέ. Αφενός γιατί δεν πίνει καφέ, και αφετέρου γιατί ο ρόλος του στη φύση είναι να ταξιδεύει συνεχώς και να δημιουργεί παντού ανά τη γη πεδία ηλιθιότητας. Ένα μόνο ηλιθιόνιο μπορεί να δημιουργήσει πεδίο ηλιθιότητας με ισχύ 100 Jumbo/s (όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο, αυτή είναι η μονάδα ηλιθιότητας στο S.I., οριζόμενη ως πτώση IQ που προκαλεί μια διαφήμιση του Jumbo ανά δευτερόλεπτο).
Οι μαθηματικοί τύποι που διέπουν την κίνηση και τις ιδιότητες του ηλιθιονίου δε θα δοθούν εδώ. Ο ένας λόγος είναι ότι τα μηχανήματα του Βασιλάκη Πόρτα (ή του μακαρίτη Στέφανου Εργασία αν έχετε) δεν είναι αρκετά έξυπνα για να απεικονίσουν τέτοια δείγματα ανθρώπινης σοφίας.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν θα είστε αρκετά έξυπνοι για να τα καταλάβετε. Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ έπαθα πολιτισμικό σοκ. Μέχρι να μπορέσω να πω ότι τα κατάλαβα, είχα πάθει αλωπεκίαση, κοκίτη, γρίπη των πουλερικών και μου είχε γυρίσει το κεφάλι μέσα έξω. Ας είναι καλά το Καπιλαρίν. Σημείωξις: Αν είσαι ο Τσακ Νόρις, η παραπάνω παράγραφος δεν ισχύει. Τουλάχιστον είμαι αρκετά έξυπνος για να θέλω τη ζωή μου.
Ο τρίτος λόγος είναι ότι με πιέζουν ανώτερα συμφέροντα. Αν υπάρχει έστω κι ένας εκεί έξω που να μπορεί να καταλάβει αυτά τα θανατηφόρου δυσκολίας μαθηματικά και μέσω αυτών να φτάσει στην ανακάλυψη της Αλήθειας εγώ πάω χαμένος. Αλήθεια. Είναι ξωπίσω μου. Ελέγχουν κάθε λέξη που λέω ή γράφω. Ναι. Δε σας δουλεύω.
Βασικά μπορεί και να σας δουλεύω. Δεν ξέρω. Έχει θολώσει το μυαλό μου από την υπερπροσπάθεια.
Μπορώ όμως να σας πω ότι η ανακάλυψη τούτου εδώ του σωματιδίου, το οποίο εσείς ούτε στον ύπνο σας δεν είχατε δει, εξηγεί πάρα πολλά.
Εξηγεί γιατί οι μαθητές σχίζονται να κάνουν κατάληψη για να έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις και κατά τη διάρκεια αυτής της κατάληψης σπάνε τις εν λόγω εγκαταστάσεις.
Εξηγεί γιατί οι κάγκουρες βάζουν τούρμπο, προγραμματίζουν εγκεφάλους, βάζουν αεροτομές-σιδερώστρες και αγωνιστικά καθίσματα στα Saxoralla, ενώ το μεγαλύτερο δρομολόγιο που κάνουν είναι Μπουρνάζι-Αιγάλεω.
Εξηγεί το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή, τον Καρατζαφέρη, τον Ψωμιάδη και τον Δημοσθένη Βεργή.
Εξηγεί γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν σε μια θρησκεία που λέει ότι ένας τύπος που λεγόταν Τζίζας περπατούσε πάνω στο νερό, μετέτρεπε το νερό σε κρασί, έκανε τα δύο ψάρια πέντε χιλιάδες, σήκωνε ανάπηρους από το κρεβάτι, πέθανε και αναστήθηκε για να σώσει τον κόσμο από την αμαρτία και όλα αυτά ενώ είχε γεννηθεί από παρθένα μητέρα την οποία γονιμοποίησε ένας άγγελος με έναν κρίνο.
Εξηγεί γιατί αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτή τη θρησκεία όταν οι εκπρόσωποί της κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που τους προστάζει η εν λόγω θρησκεία.
Εξηγεί γιατί οι πολιτικοί που έχουμε επιβαρύνουν τους φτωχούς, τους υπάλληλους, τους συνταξιούχους και αφήνουν στην απέξω τους πλούσιους, τα αφεντικά και τους παπάδες.
Εξηγεί γιατί κάνουν τόση τηλεθέαση τα τούρκικα σίριαλ, ο Λαζόπουλος, η Ζωή της Άλλης και η Τατιάνα, γιατί υπάρχει τόσος κόσμος που ακούει Σάκη, Νίνο, Μιχάλη Χατζηγιάννη και Τζάστιν, γιατί πηγαίνει ακόμα κόσμος και πληρώνει δεκαπέντε ευρώ για να δει την καινούρια αηδία όταν μπορεί να τη δει τζάμπα στο σπίτι του από torrent και γιατί ο κόσμος δεν πληρώνει εισιτήριο όταν μπαίνει στο λεωφορείο και μόλις βγει βρώμα ότι μπήκε ελεγκτής ζητιανεύει δεξιά κι αριστερά εισιτήριο για να μην πληρώσει το πρόστιμο.
Όλα είναι πλέον ξεκάθαρα. Stephen Hawking λυπάμαι, αλλά ήρθες δεύτερος. Μην στενοχωρηθείς όμως, γιατί θα είσαι πάντα πρώτος στις καρδιές μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ανάπηρος και αντί να βγει στην Ομόνοια να ζητιανεύει λύνει τα μυστήρια του Σύμπαντος. Για όλους τους άλλους χέστηκα. Πόδια έχετε.
STUPIDITY

Αυτά, και να προσέχετε μην ταξιδέψετε κατά λάθος στην εποχή των δεινοσαύρων.

4 σχόλια:

  1. Ρε συ, δεσμεύεται το ηλιθιόνιο; Θέλω να πω, παίζει να μας ψεκάζουν και με δαύτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά το ηλιθιόνιο είναι σαν τη ραδιενέργεια: όπως αυτή εκλύεται από το ουράνιο, το πλουτώνιο, το ράδιο, έτσι κι αυτό εκλύεται από το κατίνιο, το πουτάνιο, το καγκούριο, το ανθίμιο, το λαζοπούλειο, το κοσμοπολιτάνειο και γενικότερα τα ηλιθιενεργά στοιχεία, τα οποία δεν τα έχει ο περιοδικός πίνακας γιατί έβαλε χέρι η CIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρομερή ανακάλυψη το ηλιθιόνιο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον τύπο Thomas the Barbarian που μετά από πολύχρονη μελέτη κατάφερε να το κάνει γνωστό και σε εμάς τους θνητούς.
    Ξέχασες να αναφέρεις το μαλακιόνιο που δυστυχώς έχει διοχετευτεί στον οργανισμό των περισσότερων από εμάς.
    Να φανταστώ πως το ηλιθιόνιο εφόσον μολύνει κάποιον η ασθένεια μετά είναι ανίατη έτσι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανίατη δε λες τίποτα...ούτε χημειοθεραπεία, ούτε τεχνητή νοημοσύνη, ούτε ο Τσακ ο Νόρις δεν τη θεραπεύουν...Γιατί αν η μαλακία ήταν καρκίνος, όλη η Ελλάδα θα ήταν Θεαγένειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.