Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο λαός απαιτεί τον Κατέλη στη Βουλή!

Πριν από δύο μέρες πέθανε ο Steve Jobs. Και εγώ κάτι πρέπει να πω. Και θα πω.
Μπράβο μαλάκα! Πρώτα γεμίζεις τον κόσμο με τους I-ψωνάρες, που κοιτάζουν υποτιμητικά όποιον πληβείο δεν ήταν αρκετά fashion victim για να σου τα σκάσει και να αγοράσει το Ipod, το Ιphone, το Ipad, το McBook και τον Ι-δονητή (και όχι, αυτό δεν ήταν κακόγουστο αστείο) και τώρα την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια; Αυτό δεν το δέχομαι! Κι έπειτα, εμάς που μας αφήνεις; Σε έναν κόσμο που θα βασιλεύει ο Μπιλ; Τόσα I-μαλακίες έβγαλες, ένα Ι-willsurvive δεν μπορούσες; God damn δηλαδή!
Κατά τα άλλα, είχαμε πορείες διαμαρτυρίας (έλα!), αστυνομική βία στις πορείες διαμαρτυρίας (σώπα!), κόσμο να λέει στα παράθυρα ότι δε βγαίνει με τα νέα μέτρα (τι λες τώρα!) και την ΑΕΚ να απολύει τον προπονητή της (ε, όχι ρε κίναιδε, αυτά δε γίνονται δηλαδή!).
Αφού λοιπόν τελειώσαμε με την επικαιρότητα, θα περάσουμε σε ένα από τα διαχρονικά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα: τους βουλευτές.
Στην Ελλάδα, αν θέλεις να μπορείς να βγεις στην παρέα σου, να τους δηλώσεις ότι θέλεις να κατέβεις υποψήφιος και να βγεις βουλευτής και να μην σε κοιτάξουν με το γνωστό ύφος "ο γιατρός είπε να του λέμε σε όλα ναι", θα πρέπει να ανήκεις σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: α), γιος, ανιψιός ή ξάδερφος πολιτικού, βου) κομματόσκυλο και γου) διασημότητα.
Οι μεν δύο πρώτες περιπτώσεις είναι ευνόητες. Η τρίτη είναι αυτή που θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα του σημερινού επεισοδίου, γιατί αποτελεί ένα παράδοξο. Εικάζεται ότι ο Τσακ Νόρις δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει τα ελληνικά παράδοξα, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί γιατί όποιος τολμούσε να εκστομίσει την ερώτηση έτρωγε στριφογυριστή κλωτσιά για να πεθάνουν και τα δισέγγονά του.
Από τη μία, λοιπόν, τα κόμματα συχνά πυκνά κατεβάζουν υποψηφιότητες που έχουν υπάρξει διασημότητες. Κι όταν λέμε διασημότητες, δεν εννοούμε βέβαια μία τυχάρπαστη τσουλίτσα γ'κατηγορίας που παρουσίαζε ένα φεγγάρι μία εκπομπή της κακιάς ώρας στο Ό,τι πάρεις ένα ευρώ TV, αλλά για άτομα που είναι γνωστά ανά την Ελλάδα (διεθνής καριέρα δεν είναι απαραίτητη αλλά εκτιμάται).
Από την άλλη, οι διασημότητες που επιλέγονται δεν φημίζονται ιδιαίτερα για την ευφυΐα τους. Μερικοί από αυτούς αν τους βάζαμε να κάνουν test Turing το κομπιούτερ θα έβγαινε πιο άνθρωπος από αυτούς. Αναμενόμενο, βέβαια, γιατί οι τελευταίοι γνωστοί στο πανελλήνιο Έλληνες μαθηματικοί, φιλόσοφοι και επιστήμονες ήταν ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης και ο Δημόκριτος, και αυτοί έχουν πεθάνει εδώ και δυόμιση μιλένιουμ, οπότε δε μας κάνουν.
Τώρα, σύμφωνα με τα μέσα, μας πλησιάζουν νέα μέτρα, χρεωκοπία, το ξεπούλημα της χώρας, η καταστροφή του κόσμου, ο πράσινος καβαλάρης της Αποκάλυψης, το τσιπάκι του Αντίχριστου, η διεθνής καριέρα της Άννας Βίσση, η ανάσταση του Freddy Mercury και οι πρόωρες εκλογές.
Σε αυτό το πνεύμα, ο Thomas the Barbarian έρχεται να μοιράσει απλόχερα τη σοφία του στα κόμματα, αν βέβαια αυτά θέλουν να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, και να δώσει λύσεις στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό, που πιθανότατα θα του στήσει ανδριάντα για την προσφορά του στην κοινωνία (όχι, δεν μιλάω συχνά σε τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό μου, γιατί;). Ας δούμε λοιπόν τους διάσημους που αξίζουν να μπουν στη Βουλή. Γιατί αν μπορούν η Ράπτη, η Καϊλή, ο Ανατολάκης, η Γκερέκου, ο Γκλέτσος και ο Ψινάκης, γιατί όχι κι αυτοί;

  • Τζούλια! Γιατί δηλαδή, πιο έξυπνοι είναι οι Ιταλοί και ανεβάζουν τις δικές τους πορνοστάρ στη Βουλή; Τώρα πια οι Έλληνες θα λένε "Γαμώ τη Βουλή" και θα το εννοούν με την καλή έννοια. Στα συν, η τιμή της σαμπάνιας θα πέσει κατακόρυφα. Στα μείον, η ρατσιστική αντιμετώπιση της οποίας πιθανώς θα τύχει λόγω της συνεργασίας της με τους δύο μαύρους. Όσο για κόμμα; Εννοείται στο ΚΚΕ. Η Τζούλια είναι μια κομμουνίστρια του έρωτα (no pun intended, αλλά παραείναι προφανές). Μπροστά της (και πίσω της) όλοι, φτωχοί και πλούσιοι, άσπροι και μαύροι, είναι ίσοι.
  • Ντούσαν Μπάγιεβιτς: Ο άνθρωπος που έχει απολυθεί από τις μεγαλύτερες ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες και έχει καταφέρει να ενώσει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο (εναντίον του). Ιδανικός για τη θέση του υπουργού Αθλητισμού, αλλά, όπως περίτρανα έχει αποδείξει και ο Loverδος δεν είναι ανάγκη να ξέρεις τι σου γίνεται για να πας σε ένα υπουργείο. Θα μου πείτε, δεν ξέρει ελληνικά. Γιατί, μήπως ο Τζέφρυ ξέρει;
  • Νίκος Τσιλιπουνιδάκης: Ένας μαχητής της έγκυρης, έγκαιρης, αντικειμενικής και σοβαρής ενημέρωσης επί του φλέγοντος κυριολεκτικά θέματος των λικνιζόμενων κώλων στο πολύπαθο νησί της Μυκόνου. Τα ρεπορτάζ του θα μείνουν στην ιστορία ως απαύγασμα σοφίας και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δημοσιογράφους. Larry King, BBC και κάτι άλλα γατάκια θα έπρεπε να κοιτάξουν να μάθουν από αυτόν τον πρωτεργάτη της διανόησης. Τι θα έκανε στη Βουλή; Θεωρώ ότι προς τιμήν του θα έπρεπε να δημιουργηθεί το Υπουργείο Μυκόνου και Κώλων.
  • Νίκος Ευαγγελάτος: Τι κι αν το κοινό του γύρισε την πλάτη; Στις καρδιές μας θα μείνει πάντα ως ο άνθρωπος που έβγαζε πρώτος τα πιο καυτά θέματα στον αέρα. Ποιος Μάκης τώρα και ποιος Πρετεντέρης. Τι να κλάσουν μπροστά στον μεγαλειώδη αυτό Έλληνα, τον άνθρωπο που πονάει το λαό, όπως αποδεικνύει η ρήση του "Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα;" Με τον Νίκο στη Βουλή, η διαφθορά, τα σκάνδαλα και οι μυστικές συνομιλίες θα αποτελέσουν παρελθόν-το ίδιο βέβαια και ο ύπνος μας, αλλά ποιος νοιάζεται;
  • Μάκης Ψωμιάδης: Γιατί αν δεν μπορεί ο άνθρωπος που έχει κάνει τα μισά εγκλήματα του ποινικού κώδικα και σχεδιάζει να κάνει τα άλλα μισά όταν μεγαλώσει χωρίς να έχει μπει ούτε μία μέρα φυλακή να παραμυθιάσει την Τρόικα και το ΔΝΤ για να μη μας τα πρήζουν με το μνημόνιο, τότε ποιος μπορεί. Ο Αχιλλέας Μπέος θα μπορούσε να προσπαθήσει, αλλά χρειάζεται να διαλύσει πολλές ομάδες ακόμα για να φτάσει στα επίπεδα του Big Mac με πατάτες και διπλό αναψυκτικό.
  • Μαλάμω. Γιατί τα λέει έξω από τα δόντια.
  • Τρύφωνας Σαμαράς: Ο άνθρωπος πίσω από το θρύλο. Ο κομμωτής, αθλητής, πρωταγωνιστής στα κωμικά σκετς του Ράδιο Αρβύλα, ράπερ για ένα φεγγάρι και πολλά άλλα. Ο άνθρωπος που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους με την πολεμική ιαχή "Ξεπατώθηκα!". Εναλλακτικά, ο Χριστόφορος Κοτέντος. Γιατί το "Σκίστε!" είναι το μόνο που κοντράρει το ξεπατώθηκα. Και γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα να αποκτήσει η Ελλάδα τη δική της fashion police (η οποία αν γίνει, θέλω να είμαι από τους πρώτους που θα γίνουν μπάτσοι της).
  • Σάκης Ρουβάς: Θα μας κάνει μακαρόνια με κιμά για να φάμε. Όλα γύρω μας γυρίζουν, σκέψεις, σχέσεις, λέξεις, όλα. Αν τον ψηφίσουμε, όλα καλά, όλα καλά θα μας πάνε. Γιατί θα χύσει αίμα, δάκρυα και ιδρώτα για το καλό της χώρας. Θα τραβήξει ζόρι αν δεν καταφέρει να μας γλιτώσει από το κακό δουνουτού. Αυτόν θέλουμε, μην το αρνούμαστε. Γιατί αντέχει, κομμάτια από όνειρα μαζεύει. Θέλουν ή δε θέλουν, θα μας πει απόψε. Τα μυστήρια θα κόψει. Φτάνει. Ως εδώ.
  • Άνθιμος: Ο μέγας πολεμιστής του πνεύματος. Όταν ο Λιακόπουλος λέει για τον Πολέμαρχο τον Ελ, εννοεί τον Άνθιμο. Ονομαστοί θα μείνουν και θα μνημονεύονται από τις επόμενες γενιές οι πόλεμοί του με τους Σκοπιανούς, τον Αντίχριστο Μπουτάρη, την Κάρτα του Πολίτη που θα φέρει το χάραγμα του Θηρίου και φυσικά την αμαρτία. Ο δεύτερος Θεάνθρωπος. Ο προφήτης, ο ηγέτης, ο τιτάνας της θρησκευτικής αλλά και της κοσμικής ζωής. Είναι θέλημα Θεού άλλωστε, το λέει και η Καινή Διαθήκη: "Και ο Άνθιμος ανέβηκε σε έναν θρόνο από άγιον πυρ και το Άγιο Πνεύμα τον έστεψε με κλάδο δάφνης. Και ο Θεός είδε ότι ήταν καλό." (Κατά Θωμά Ευαγγέλιο, Χωρίον 6.66).
Αυτά, και να προσέχετε μην σας χαλάσει το Iphone.

7 σχόλια:

  1. Κοίτα, για λόγους που θα πάρει 2,5 ποστ να αναλύσω, προτιμώ κάποιον σαν τον Ψινάκη στη Βουλή, παρά κάποιον σαν τον Πάγκακο.
    Ενδικτικό επιχείρημα, πως ο Ψινάκης έχει ήδη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, και αν υπάρχει ένας λόγος να ασχοληθεί με την πολιτική αυτός σίγουρα δε θα είναι η κονόμα.

    Και μια που είπα κονόμα, σκατά στον τάφο του Steve Jobs, όχι για όλες τις μαλακίες που λάνσαρε, αλλά για το γεγονός πως παραιτήθηκε αποκλειστικά και μόνο επειδή ήταν στα στερνά του. Η απληστία σε όλο της το μεγαλείο.
    Προτείνω σάβανο με τσέπες.. άσταδγιάλα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Θωμά θα ήθελα στην βουλή και Ελένη Λουκά, Γιώργο Γεωργίου, Βέρα Λάμπρου (στο Ναυτιλίας αυτή, γιατί το νινι σέρνει...)τον Νίκο Κατέλη τον οποίο τον γράφεις στον τίτλο αλλά τον ξέχασες στην πορεία (τέτοιος που είσαι)και τον κύριο Σειρινάκη. Θα μπορούσα να γράψω και άλλους αλλά δεν θέλω να κάνω ποστ στο ποστ σου.
    Για τον Στιβ στην καραπουτσακλάρα μας. Και ας πατώσει και η Μηλαρία (Apple). Κάτι άκουσα για μια κόρη που δεν αναγνώρισε αφού είχε χύσει μέσα σε μια μήτρα. Προτίμησε να το παίξει στείρος παρά πατέρας, λες και δεν είχε να το μεγαλώσει. Αλλά πάλι ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω ; Ωπ λάθος είμαι ο Περίνιο. Καλό ταξίδι γαμημένε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ ο Πάγκαλος ας πούμε δεν έχει ήδη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ...όσο για τον Στιβ, μου τη σπάει επειδή έκανε εκατομμύρια με πράγματα που όταν τα βλέπεις λες "πώς δεν το είχα σκεφτεί εγώ πρώτος" και τώρα όλοι τον βγάζουν ιδιοφυΐα και Έντισον της εποχής μας. Ασταδιάλα ρε γλείφτες!
    Κοίταξε, η Ελένη Λουκά είναι πολεμίστρια του Θεού αλλά μετά τον Άνθιμο δεν χωράει κι άλλη. Γεωργίου και Λάμπρου εντάξει, ο Κάτμαν είχε ήδη κατέβει υποψήφιος με τον Βεργή οπότε το θεώρησα αυτονόητο. Ο Σειρηνάκης μέχρι και πρωθυπουργό τον βλέπω, τέτοιο μπουρδέλο που είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πάγκαλος ρε φίλε δεν έχει να πληρώσει τον φόρο που του ήρθε !!! Πλάκα μας κάνεις ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι αυτά που μαζί τα φάγαμε τι τα έκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι πονηρός και συκοφάντης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι ρε, είμαι και το παραδέχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.