Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Βγάλτε την κεραία, βάλτε το Playstation!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το παρόν ποστ θα ασχοληθεί με την ελληνική τηλεόραση. Εξαιτίας αυτού, η ΕΜΥ εξέδωσε μετεωρολογικό δελτίο όπου αναμένεται μεγάλη πτώση του επιπέδου (και της θερμοκρασίας, κάτι που ήταν αναμενόμενο γιατί είμαι και αστειάτορας τρομάρα μου). Συνεχίζετε την ανάγνωση με αποκλειστικά και μόνο δική σας ευθύνη.
Ωραία. Κι αφού έμεινα χωρίς αναγνώστες με IQ πάνω από 10 περνάω στο κυρίως μέρος. Ή μάλλον δεν περνάω στο κυρίως μέρος. Πρώτα θα ευφράνω την καρδιά σας με μια γερή δόση αγνό, παρθένο μίσος. Ναι, καλά καταλάβατε, θα αναγορεύσουμε την πιο μισητή προσωπικότητα της τηλεόρασης.
Σίγουρα θα σκέφτεστε Λαζόπουλο, Κανάκη, Τρέμη, Πρετεντέρη, Χατζηνικολάου ή Μενεγάκη. Από την άλλη όμως, ο Λαζόπουλος και ο Κανάκης ήταν αστείοι πριν αρχίσουν να το παίζουν αριστεροί, οι δημοσιοκάφροι υποστηρίζουν ανώτερα συμφέροντα και άρα πρέπει να μισούμε περισσότερο τα ανώτερα συμφέροντα. Όσο για τη Μενεγάκη, είναι υπερβολικά ηλίθια για να μπορείς να την κρίνεις με τα στάνταρ των ανθρώπων.
Χωρίς άλλες περιστροφές λοιπόν, σας αναγγέλλω τη νικήτρια, η οποία δεν είναι άλλη από την Τατιάνα Στεφανίδου. Με το που τη βλέπω, τα άντερά μου ρίχνουν το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας από το πολύ γύρισμα και το τσαντιλόμετρο χτυπάει πεντακόσια GD/s (το GD/s ή Greek Driver per second είναι η μονάδα μέτρησης της τσαντίλας στο S.I. ήτοι η τσαντίλα που βγάζει ένας Έλληνας οδηγός ανά δευτερόλεπτο).
Μιλάμε για απίστευτα επίπεδα μίσους. Θέλω να της ανοίξω το κεφάλι στα δύο, να βγάλω τον εγκέφαλό της, να τον αλείψω στο ψωμί και να τον φάω με μερέντα. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχει καταφέρει να εδραιώσει τα δύο χειρότερα είδη της ελληνικής τηλεόρασης, τα οποία είναι το κουτσομπολίστικο και το "Κόπρα Γουίνφρεϊ Σόου", και να βλέπεις όλες τις κατίνες να την προσκυνούν.
Επιπλέον, είναι και άσχημη. Όχι, δεν είναι άσχημη. Είναι τόσο άσχημη που όταν την είδε ο μαγικός καθρέφτης που ρωτούσε η κακιά μητριά της Χιονάτης αν είναι πιο όμορφη, έβγαλε system error, 404 και Μπλε Οθόνη του Θανάτου. Ακόμη και η φάτσα της μου τη δίνει ρε! Δηλαδή σε περίοδο μεγάλη αναβροχιάς και απελπισίας πρώτα θα πήδαγα το κουφάρι του Καντάφι και μετά αυτήν!
Και το χειρότερο είναι ότι είναι παντρεμένη με τον Ευαγγελάτο. Φαντάζεστε τα παιδιά τους; Χειρότερη μίξη δεν έχει ξαναγίνει. Δηλαδή κάτι πήγε να κάνει το Εθνικό ζεύγος Μπουμπούκων, αλλά είστε πολύ πίσω. Κι ευτυχώς.
Τώρα πλέον πάμε στο κυρίως μέρος. Και ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η ελληνική τηλεόραση. Ελληνική. Τρόπος του λέγειν. Ισπανοτουρκική είναι. Αλλά δε γαμιέται με το Μητσοτάκη; Τέλος πάντων. Για να δούμε τι καινούρια φρούτα έχει να μας προσφέρει αυτή η σεζόν που έρχεται.
Κατ'αρχήν, τα σήριαλ. Το Mega έβαλε και αυτό τούρκικο. Γιατί εδώ και πεντακόσια τόσα χρόνια, ο Έλληνας θέλει τον Τούρκο του. Τι να μας λέει τώρα ο Μωάμεθ ο Πορθητής με τις Κερκόπορτες που τάχα πήρε την Πόλη και κάτι έκανε. Αυτή είναι η πραγματική κατάκτηση της Ελλάδας από τους γείτονες εξ ανατολής.
Μετά, έχουμε τα υπόλοιπα. Φαίνεται ότι, για κάποιο λόγο, τα σίριαλ της Ισπανικής τηλεόρασης εξαντλήθηκαν. Έτσι οι υπεύθυνοι του Mega θυμήθηκαν ότι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι μια χώρα που μας αγαπάει και δε θέλει να μας αφήσει να χρεωκοπήσουμε. Η Αμερική. Και έτσι θα διασκευάσουν το My name is Earl.
Εγώ πάντως ανυπομονώ να δω να μεταφέρονται στην Ελληνική τηλεόραση και άλλα σήριαλ, αφού θα ανοίξει ο δρόμος. Ενδεικτικές προτάσεις: Οι Παπαδόπουλοι (μία οικογένεια από κίτρινα κινούμενα σχέδια που ζει στη μέση ελληνική κωμόπολη και τα κάνει όλα λίμπα), ο Σπίτης (ένας στριμμένος γιατρός που βρίσκει όλες τις σωστές διαγνώσεις στους παππούδες του ΙΚΑ) και -γιατί όχι;- η Άννι Κοζάνη, μια έφηβη που βάζει μια ξανθιά περούκα και μεταμορφώνεται στη μεγαλύτερη ποπ σταρ που έβγαλε το X-Factor.
Αλλά δεν είναι μόνο το Mega που έχει πρωτοποριακές ιδέες για αντιγραφές από τα Αμερικανά. Υπάρχει και ο ANT1, ο οποίος βάζει στο πρόγραμμά του μια ελληνική βερσιόν του Queer Eye for a Straight Guy. Ω, θεοί του Ολύμπου, τι έμελλε να ζήσουμε.
Κατ'αρχήν, ας προσπεράσουμε το γεγονός του πόσο απελπιστικά ηλίθιο είναι το κόνσεπτ (έμαθα και το κόνσεπτ τρομάρα μου) της πρωτότυπης εκπομπής. Δηλαδή υπάρχουν άντρες οι οποίοι είναι τόσο απελπισμένοι από την ερωτική τους ζωή, που είναι πρόθυμοι να ζητήσουν και να ακολουθήσουν τις συμβουλές πέντε ατόμων που γεννήθηκαν αρσενικά, αλλά στην πορεία ανακάλυψαν ότι τους αρέσει να ρουφάνε μεγάλα, σκληρά και τριχωτά πέη;
STRAIGHT GUYS

Αλλά η ελληνική βερσιόν αναμένεται ακόμη καλύτερη από την αμερικάνικη. Γιατί οι παράγοντες του ΑΝΤ1 δεν αρκέστηκαν μόνο στο να βρουν πέντε πούστηδες, αλλά βρήκαν και την αφρόκρεμα των πούστηδων. Κρατιέστε; Ηλίας "Είσαι Θεά Μωρή Κουλή" Ψινάκης, Τρύφων "Ξεπατώθηκα" Σαμαράς και Βασίλειος "Το σολάριουμ βαράει στον εγκέφαλο" Κωστέτσος.
Νιώθω τα επίπεδα τεστοστερόνης να πέφτουν κατακόρυφα. Τώρα πρέπει να καβαλήσω μηχανή χιλίων κυβικών, να βρίσω τη μάνα του διαιτητή στο γήπεδο, να φάω βρώμικο έξωθεν του γηπέδου, να ακούσω ολόκληρη τη δισκογραφία των Rammstein και να βιάσω τη Μέγκαν Φοξ σε ένα σοκάκι του Χάρλεμ, και όλα αυτά μόνο και μόνο για να έρθω στα ίσια μου.
Αλλά εντάξει. Ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα. Με τέτοιες μούρες, μπορεί και οι συμμετέχοντες να το δουν για πλάκα. Οι Έλληνες έχουν μέσα στη φύση τους το troll. Με την κατάλληλη αφορμή, όχι τρολ γίνονται, αλλά τρόλεϊ Κολιάτσου Παγκράτι.
Κατά τα λοιπά, επιστρέφει στις οθόνες μας το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι μικρών και μεγάλων που λέγεται Wipe Out. Αλλά, από φόβο ότι μπορεί να υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να βαριέται να βλέπει τους συνανθρώπους του να τρώνε τούμπες και να πέφτουν στις λάσπες, οι παράγοντες προσπάθησαν να το κάνουν πιο ενδιαφέρον.
Και πώς κάνεις πιο ενδιαφέρον ένα ήδη τρομερού ενδιαφέροντος πρόγραμμα; Κάνεις συμφωνία με ένα τούρκικο κανάλι και βάζεις τους εχθρούς εξ ανατολής να ανταγωνιστούν τα δικά σου αρούγκανα! Και έτσι έγινε.
Στα υπόλοιπα κανάλια, έχουμε την Μενεγάκη (ηλίθια) στη μεσημεριανή πλέον ζώνη, κάνοντάς το πιο εύκολο να την πετύχω στο ζάπινγκ και να μου κάνει τα νεύρα ανδρικό στρινγκ, την Μελέτη με κόκκινο μαλλί να προσπαθεί να ρίξει το όργανό μου σε νέα ιστορικά χαμηλά, την Ανίτα Πάνια και τους καθυστέρες της, το γνωστό Κάτι Ψήνεται ή μάλλον Κάτι Ξύνεται και το τελειωτικό χτύπημα "Όσο έχω Φωνή".
Όπα, κάτσε. Αυτό δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσω έτσι. Γιατί εξακολουθούν μερικοί να ασχολούνται με τη Βίσση; Το γεγονός ότι δεν μας έχει ρίξει ο Τσακ Νόρις στριφογυριστή κλωτσιά για την ιεροσυλία που διαπράττουμε δε σημαίνει ότι πρέπει να παίζουμε το κεφάλι μας κορώνα γράμματα. Ας σταματήσει κάποιος αυτή την τρέλα!
Αλλά μακράν το χειρότερο πρέπει να είναι το Masterchef Junior. Και όχι, δε μιλάω για την παρουσίαση από τη Μπεκατώρου, αυτή ηλίθια είναι, τόσο μπορεί, τόσο κάνει. Αλλά διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά ρε πούστη μου; Εγώ έφτασα στα δεκαπέντε πριν με εμπιστευτεί η μάνα μου να τηγανίσω αυγό και υπάρχουν γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να μαγειρεύουν; Και μάλιστα ανταγωνιστικά; Και μάλιστα στην τηλεόραση; Και μάλιστα σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης;
Και γιατί να βγάλεις το παιδί σου στην τηλεόραση; Τι θα κερδίσεις, γαμώ το ψώνιο σου, βλαμμένε γονέα; Και κυρίως τι θα κερδίσει το παιδί σου; Στην πιθανότερη περίπτωση που δεν θα κερδίσει, θα έχεις τσακίσει την αυτοπεποίθησή του, θα το έχεις κάνει ρεζίλι πανελληνίως και θα το κοροϊδεύουν τα άλλα παιδάκια στο σχολείο! Για να ικανοποιήσεις εσύ ρε μαλάκα το κόμπλεξ σου να βγεις στην τηλεόραση!
Και μάλιστα με κριτική επιτροπή. Βέβαια, αν δεν υπήρχε κριτική επιτροπή να κατακεραυνώνει τα παιδάκια, και δείχνανε απλώς τα παιδάκια να μαγειρεύουν, δε θα βγάζανε ούτε την παρέλαση. Αλλά για ποιον πούστη λόγο να λες στα παιδάκια ότι δεν ξέρουν να μαγειρεύουν (γιατί δε θα ξέρουν) και μάλιστα μέσα στη μάπα τους, χωρίς να επαναλάβω το "σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης". Μόνο ο Maddox βγάζει τα παιδάκια άχρηστα, αλλά δεν τους το τρίβει στη μούρη (εκτός κι αν ξέρετε κανέναν σοβαρό γονέα που θα άφηνε τα παιδιά του ξέμπαρκα στο ίντερνετ να διαβάζουν Maddox).
Αυτά, και να προσέχετε μην τυχόν κάνοντας ζάπινγκ πέσετε στην Τατιάνα.

4 σχόλια:

  1. Δεν φτάνει που σε διαβάζουμε μας την λες κιολας άκου iq ραδικιού τέσπα το προσπερνώ για να μην οργιστώ.
    Τατιάνα δεν πάω ούτε με σφαίρες αλλά από πρόσωπο δεν έχεις δίκιο και μάτι σκίζει άσχετα ότι είναι όταν την ακούς σε ξενερώνει τελείως.
    Τσι πούστιδοι όταν τις δω θα σου πω εντυπώσεις!
    Αννιτα ούτε με σφαίρες!
    Με το wipe out έριχνα πολύ γέλιο!
    Τώρα με τους Τούρκους απέναντι δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί πιστεύω θα στεναχωρηθεί πολύ ο Τρύφωνας που δεν θα "ξεπατωθεί" εκεί!

    Αντε τσαγια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτσε, δε σε είπα IQ ραδικιού, απλά υπέθεσα ότι οι μη-ραδικιού θα έφευγαν μετά την μάλλον ξεκάθαρη προειδοποίησή μου.
    Εμένα ακόμη και η φάτσα της μου τη σπάει. Δεν αντέχω. Τσι πούστηδοι τι εντυπώσεις να έχεις; Ψινάκη, Τρύφωνα και Κωστέτσο σε λέω μόνο. Ανίτα είναι η αναπληρωματική Μις Μίσος μου.
    Ντάξει, το Wipe Out έχει γέλιο αλλά μετά από λίγο εξαντλείται, δηλαδή για πόσο θα γελάς με τις τούμπες και τις βουτιές στη λάσπη;
    Άντε, καφέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τιμάει που διάβασα όλο το κείμενο και μου άρεσε; Μεταξύ μας και η Τατιάνα μου αρέσει. Εμφανισιακά βεβαίως βεβαίως. Αντιθέτως μισώ τα τούρκικα κι όλες αυτές τις αντιγραφές από αγγλικές και αμερικάνικες εκπομπές. Αφού δεν το έχουμε γαμώ το κέρατο μου, γιατί τις αντιγράφουμε; Και ποια ζώα τις παρακολουθούν. Κια το λέω αυτό με κάθε σεβασμό στα θυαμάσια ζώα της φύσης.

    Πάω για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αν σε τιμάει εσύ θα το κρίνεις. Η Τατιάνα δε μου αρέσει ούτε εμφανισιακά. Αν μας δείχναν κατευθείαν το αμερικάνικο θα ήταν καλύτερα για όλους μας. Και εμείς θα βλέπαμε κάτι της προκοπής, και αυτοί θα πλήρωναν μόνο τους υπότιτλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.