Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Άνθιμε, σου βρήκα νέους Αγίους!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το παρόν άρθρο δεν πρόκειται να έχει την παραμικρή σχέση με την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Όχι, δε με πείθετε, καμία. Βαρέθηκα και κουράστηκα. Κουράστηκα και βαρέθηκα. Α, επίσης, κουράστηκα. Τι να κάνουμε. Αν σας νοιάζει τόσο πολύ το ζήτημα, να πάτε στον Πρετεντέρη. Κι όταν αποφασίσουν τελικά αν και ποιος θα κυβερνήσει μέχρι να πάμε σε εκλογές, ειδοποιήστε με κι εμένα για να μπορέσω να βάλω τις γάτες της γειτονιάς να κλαίνε εγκαίρως. 
Η κοινωνία αλλάζει. Εξελίσσεται. Προχωράει μπροστά. Και η Εκκλησία δεν μπορεί φυσικά να μένει στα ίδια! Γιατί ωραία τα ανεκδοτάκια και οι παραβολές του Τζίζα, αλλά ποτέ στην ιστορία του θεάματος δεν κράτησε το ίδιο σόου για 2011 χρόνια χωρίς καμία ανανέωση.
Και οι ιερείς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, δεν έχουν και καμία ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα για να φέρουν σε πέρας αυτή την ανανέωση, πέραν βέβαια του πολέμου μισαλλοδοξίας που είναι κάτι σαν τις εγκυμοσύνες για τη Μενεγάκη. Ευτυχώς, όμως, έχω εγώ. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, λοιπόν, σας παρουσιάζω τα άτομα που πρέπει να αγιοποιηθούν είτε τώρα είτε όταν με το καλό πεθάνουν, μαζί βεβαίως βεβαίως με τα απαραίτητα συνοδευτικά έθιμα, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η Εκκλησία δε μένει πίσω, αλλά προσαρμόζεται στα ήθη της κοινωνίας και ξέρει πολύ καλά πώς να προσαρμόσει και τη λατρεία σε αυτά. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε τον κόσμο για να πάρει μετά το καπελάκι του και να φύγει για ηλιοθεραπεία, αλλά είναι εκεί ψηλά και μας βλέπει. Κι εμείς πρέπει λοιπόν να βρούμε τον τρόπο να εκφράσουμε καλύτερα το θέλημά του. Πάρτε αντίδωρο, μαυροδάφνη κι αν είστε σε τρελά κέφια κόλλυβα και ξεκινάμε.

  • Άγιος Στέφανος ο Εργατικός:
    Προστάτης άγιος των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των κινητών τηλεφώνων και των οθονών αφής, που με θεόπνευστη ευφυΐα ενσωμάτωσε σε όλα του τα gagdets γιατί διευκόλυναν την επικοινωνία του ποιμνίου με το θεό. Η μνήμη του εορτάζεται στις 5 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται πανηγυρικός εσπερινός στους απανταχού ιερούς ναούς και αμέσως μετά μοιράζεται το πρόγραμμα Agiasmos.exe σε φλασάκι για να ξορκίσει το κακό από τους απανταχού υπολογιστές.
  • Αγία Αιμιλία η Οίνοικος
    Η εξ Αγγλετέρας ορμώμενη αγία, κατά κόσμον Amy Winehouse, που με τη θεία φωνή της κήρυσσε στα πλήθη το λόγο του θεού, ορίζεται προστάτιδα της πρέζας και του ουισκιού. Ξέρω τι θα μου πείτε, ότι η Εκκλησία δεν αποδέχεται αυτά τα πράγματα. Κι εγώ σας λέω ότι η Εκκλησία αναθεώρησε. Άλλωστε, περισσότεροι άνθρωποι έχουν δει το θεό σε κατάσταση μαστούρας παρά μέσω προσευχής. Η μνήμη της εορτάζεται στις 23 Ιουλίου, οπότε οι πιστοί συγκεντρώνονται στους ιερούς ναούς, πίνουν σφηνάκια αγιασμού και μετά συμμετέχουν στη λιτανεία της ιερής σύριγγας, με την οποία η Αιμιλία ερχόταν σε επικοινωνία με το θεό.
  • Όσιος Οσάμα ο Πυργορίπτης
    Παρότι μουσουλμάνος, ο Οσάμα αξίζει αγιοποίησης από τη χριστιανική εκκλησία, καθώς με το χτύπημά του κατέφερε ένα ισχυρό πλήγμα στην απληστία, την οποία είχε θεοποιήσει το αμερικανικό έθνος. Μαρτυρικός, άλλωστε, υπήρξε ο βίος του, αφού επί χρόνια ασκήτευε στις σπηλιές του Αφγανιστάν, μέχρι να τον βρουν οι infidel Αμερικάνοι υπό τον Αντίχριστο Ομπάμα και να τον θανατώσουν για την πίστη του. Η μνήμη του προστάτη αγίου της τρομοκρατίας εορτάζεται (φυσικά) στις 11 Σεπτεμβρίου και τα παραδοσιακά έθιμα περιλαμβάνουν πόση μπουκαλιών μπύρας (τα οποία μετά θα μετατρέπονται σε μολότοφ) και ρίψη αεροπλάνων σε εκκλησίες.
  • Άγιος Αθανάσιος ο Βέγγος
    Προστάτης άγιος της κωμωδίας και του τρεξίματος, ο Αθανάσιος έχει μείνει στις καρδιές του ποιμνίου ως ο "καλός μας άνθρωπος", και όχι άδικα, αφού, βλέποντας τι τραγικός είναι αυτός ο κόσμος και που οδεύει και σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα, μόνο ο Αθανάσιος μπορούσε να ξαναφέρει το γέλιο στις καρδιές των ανθρώπων-αν και, τώρα που το σκέφτομαι, η Εκκλησία είναι μια κωμωδία από μόνη της, αλλά πάει στο διάολο. Στις 2 Μαΐου, ημέρα εορτασμού του Αθανάσιου, διοργανώνονται προς τιμήν του αγώνες δρόμου, με έπαθλο το πολυπόθητο πρώτο στασίδι πίστα και για τον δεύτερο δώρο οι πολυέλαιοι στο γάμο του.
  • Άγιος Νικόλαος ο Κοντός και Αγία Αγγέλα η Τερατόμορφη:
    Προστάτες των συμφερόντων της Ευρωζώνης και των οικονομικών μέτρων, ο Νικόλαος και η Αγγέλα έκαναν πραγματικά θεϊκή υπομονή με τα καραγκιοζιλίκια των αντίχριστων Ελλήνων, γιατί ήξεραν ότι (ο κακός μας) ο καιρός γαρ εγγύς. Το σχέδιό τους βέβαια είναι προφανώς η σωτηρία της Ευρωζώνης (και μπορεί και της Ελλάδας) από τη χρεωκοπία που στέλνει ο διάολος για να μας δοκιμάσει. Τιμώνται στις 27 Οκτωβρίου και ο λαός γιορτάζει αυτή τη μεγάλη γιορτή με συμβολική αναπαράσταση δημοψηφίσματος.
  • Άγιος Θεόδωρος ο Ορεξάτος:
    Προστάτης των χοντρών, των πολιτικών, του Ράδιο Αρβύλα και του ΠΑΣΟΚ. Η ιστορία της ζωής του είναι πραγματικά συγκλονιστική. Κάποτε διέπραττε έκλυτο βίο, τρώγοντας και πίνοντας δεξιά και αριστερά, αλλά κάποια ημέρα του ήρθε η θεϊκή αποκάλυψη και έκτοτε ζει ασκητικά (κάτι που δεν του φαίνεται, γιατί έχει χαμηλό μεταβολισμό), προσπαθώντας να αποτρέψει τον κόσμο από την ακολασία του να έχεις λεφτά, με τη βοήθεια πάντα του πιστού του φίλου και συνεργάτη Οσίου Ευαγγέλου του Φορομπήχτη. Τιμάται στις 19 Φεβρουαρίου και στην εορτή του στήνονται από το λαό πλουσιοπάροχα τραπέζια, γιατί, ως γνωστόν, μαζί τα φάγαμε.
  • Άγιος Ιωάννης ο Πλούταρχος:
    Ο άγιος αυτός άνθρωπος, ο φλογερός αυτός κήρυκας του χριστιανικού ήθους, ο πρώτος που μαζί με τον Αλ Μπάνο έθεσε τα θεμέλια για μια νέα αρχή μεταξύ της Ελληνικής και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δεν αξίζει να είναι ο προστάτης άγιος των μπουζουκιών; Γιατί, αν δεν είναι το "Αχ κορίτσι μου" μία σύγχρονη παραβολή για το πώς πρέπει να είμαστε πιστοί στο Χριστό κι αν δεν είναι το "Καλύτερο παιδί" προφητεία για την Δευτέρα Παρουσία, οπότε και τα καλύτερα παιδιά θα πάνε στον Παράδεισο και οι υπόλοιποι διάλο, τότε τι είναι; Τιμάται κάθε χρόνο με την έναρξη της χειμερινής σεζόν στο Ποσειδώνιο, οπότε και ραίνεται τιμητικά με άνθη, καθώς άδει τα γεμάτα ήθος άσματά του.
  • Άγιος Μιχαήλ ο Μυτοκόπτης
    Άξιος προστάτης της μουσικής τέχνης. Αρχικά μάλιστα είχε προταθεί να γίνει και προστάτης των παιδεραστών, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε γιατί θυμήθηκαν ότι ολόκληρη η χριστιανική εκκλησία είναι προστάτιδα των παιδεραστών. Ο Μιχαήλ είχε προικιστεί με θεϊκή φωνή, αλλά η αγιότητά του δεν φτάνει ως εδώ. Στη διάρκεια της ζωής του εκτέλεσε και ένα μεγάλο θαύμα: από μαύρος έγινε άσπρος. Γι' αυτόν το λόγο μερικοί πιστοί θεώρησαν ότι είναι ο Χριστός και προέβησαν σε ακρότητες: αντικατέστησαν το Πάτερ Ημών με το Billie Jean, ανακήρυξαν το Thriller σε Πιστεύω τους και αντί να κάνουν το σταυρό τους κάνουν moonwalk.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει επίσης στον Άγιο Αντώνιο και τον Άγιο Δημήτριο, προστάτες της κόκκινης γραμμής του μετρό, στο νοσοκομείο "Παναγιά" της Θεσσαλονίκης και φυσικά στον προστάτη άγιο όλων των Ελλήνων, τον Άι Στοδιάολο.
Αυτά, και να προσέχετε μην τυχόν σας ζητήσει ο Σαμαράς για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

7 σχόλια:

  1. Υπέροχος!
    Τέτοια έμπνευση με τα θεία!
    Οι ημερομηνίες είναι τυχαίες ή σημαίνουν κάτι που δεν έπιασα εις βάθος:))

    Τέτοιο ταλέντο θα'πρεπε να το αξιοποιήσεις διακωμωδώντας τους πολιτικούς!

    Καλό απόγευμα με θαλασσινά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στους περισσότερους οι ημερομηνίες είναι ημερομηνίες θανάτου. Ο Οσάμα είναι 11 Σεπτεμβρίου σε αφήνω να μαντέψεις γιατί, οι Νικόλαος και Αγγέλα εορτάζονται ανήμερα του κουρέματος και ο Θεόδωρος λόγω των εκλογών που θα γίνουν.
    Όσο για τους πολιτικούς, δε χρειάζεται. Σκέτη κωμωδία είναι από μόνοι τους. Εκτός κι αν, όπως είχε πει κάποτε η Ευγενία-Σύζυγος Αδώνιδος-Εθνική Μπουμπούκα-Μανωλίδου, αυτό δεν είναι κωμωδία, αυτό είναι βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σωστά δεν αναλώθηκες σε αγίους δευτερευούσης σημασίας όπως π.χ. Άη-ποντ,Άη-σαρρεντερ,Άη-γουιλσαρβάηβ και Άη-σατδεσεριφφμπαταηντιντεντσουτδεντεπιουτη!!!Κλασσικα καλός Τόμας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα θα πω :

    Αϊ Τόμας δε Μπαρμπέριαν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί ρε συ είναι δεδομένοι και απορώ πώς δεν έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες. Υποθέτω ότι, με τα χάλια που έχουν τα ελληνικά ταχυδρομεία, δεν τους παρεδόθη ακόμα το φωτοστέφανο. Κι ας μην ξεχνάμε φυσικά τον Άη Οφδετάιγκερ.
    Ευχαριστώ για την αγιοποίηση, αν και δεν έχω κάνει ακόμη θαύμα-θα προσπαθήσω πάντως να βγει κυβέρνηση σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ για την έγκρισή σας, ω Μεγάλε Συνθέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.