Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μια ανάρτηση χωρίς κανένα θέμα.

  • Για κάποιο λόγο μου φαίνεται ιδιαίτερα αστεία η λέξη Αλαμπάμα. Ίσως έχει κάτι να κάνει με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της είναι τα γνωστά χριστιανοταλιμπάν ρεντνέκουλα που περνάνε την ώρα τους πυροβολώντας χωρίς λόγο, βοσκώντας τα ζωντανά τους, τρώγοντας ζώα που ισχυρίζονται ότι έχουν γεύση σαν κοτόπουλο και γαμώντας τα ξαδέρφια τους. Κι ας μην ξεχνάμε το special επεισόδιο του Top Gear όπου οι Κλάρκσον, Χάμοντ και Μέι έπρεπε να περάσουν από μια πόλη της Αλαμπάμα άθικτοι, με τα αυτοκίνητά τους να γράφουν πάνω ότι ο Μπους τον παίρνει, το Nascar και η country μουσική τον παίρνει, ο Χριστιανισμός τον παίρνει και ο Χάμοντ (αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι σίγουρος ποιος του έκατσε να βγει πούστης) τον παίρνει. Sweet Home Alabama indeed.
  • Εδώ που τα λέμε, αν η Ευρώπη ήταν η Αμερική, η Ελλάδα θα ήταν η Αλαμπάμα. Και μη μου πείτε τι κοινό έχει ο Νεοέλληνας με ένα μάτσο απολίτιστους καράβλαχους.
  • Και μια και μιλάμε για Χριστιανισμό, γιατί είναι τόσο πολύ Χριστιανή η Lady Gaga? Θέλω να πω, η γυναίκα είναι ακριβώς ό,τι καταδικάζει η Χριστιανική θρησκεία, και μετά στα τραγούδια της ασχολείται πιο πολύ με τον Τζίζα κι απ'όσο τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, θέμα με το οποίο με τη σειρά του ασχολείται πιο πολύ κι απ'όσο το ΚΚΕ με το να μην προτείνει τίποτα. Και μετά έχεις και τον κάθε παπάρα στο γιουτούμπ να σου λέει ότι η Lady Gaga είναι Ιλουμινάτι και Μασόνος  και δεν ξέρω γω τι άλλος ήρωας από βιβλίο του Νταν Μπράουν και ότι τα βίντεο κλιπ της προσβάλλουν το Χριστιανισμό. Ντάξει, μπορεί να προσβάλλουν την αισθητική μας, αλλά για το Χριστιανισμό δε θα το έλεγα.
  • Τελικά την πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο την έχουν αυτοί που γράφουν σαπουνόπερες. Παίρνεις μια παρέα πλούσιων να κάνουν αλλαξοκωλιές μεταξύ τους και με το υπηρετικό προσωπικό (ή εναλλακτικά βάζεις έναν πλούσιο και μια φτωχιά να ερωτεύονται και να συνωμοτεί όλος ο κοινωνικός τους περίγυρος για να χωρίσουν), βάζεις και μια ίντριγκα της πυρκαγιάς μπας και υπάρξει κανείς που δεν καταλάβει ότι η ίδια ιστορία έχει γίνει σίριαλ άλλες δεκαπέντε χιλιάδες φορές, και βγάζεις χαλαρά ένα εικοσάλεπτο διαλόγων από κάτι όπως το να πεις ότι τελείωσε ο καφές. Για παράδειγμα:
    Χριστόδουλος: Αντωνία, είναι κάτι που πρέπει να σου πω.
    Αντωνία: Τι θέλεις να μου πεις, Χριστόδουλε;
    Χριστόδουλος: Φοβάμαι, Αντωνία, ότι μας τελείωσε ο καφές.
    Αντωνία: Τι εννοείς με αυτό, Χριστόδουλε;
    Χριστόδουλος: Εννοώ, Αντωνία, ότι μας τελείωσε ο καφές.
    Αντωνία: Στ'αλήθεια μου λες ότι μας τελείωσε ο καφές;
    Χριστόδουλος: Ναι, στ'αλήθεια σου λέω ότι μας τελείωσε ο καφές.
    Αντωνία: Αδυνατώ να το πιστέψω! Δεν μπορεί να μας τελείωσε ο καφές!
    Χριστόδουλος: Κι όμως, Αντωνία, πρέπει να το πιστέψεις. Μας τελείωσε ο καφές.
    Αντωνία: Όχι. Δεν μπορεί στ'αλήθεια να μας τελείωσε ο καφές!
    Χριστόδουλος: Ξέρω ότι είναι θλιβερό, μα όντως μας τελείωσε ο καφές.
    Αντωνία: Χριστέ μου! Και τι θα κάνω τώρα, που μας τελείωσε ο καφές;
    Χριστόδουλος: Θα πρέπει να πας στο σούπερ μάρκετ και να πάρεις καφέ.
    Αντωνία: Δεν μπορώ...είμαι πολύ ταραγμένη από το γεγονός ότι μας τελείωσε ο καφές.
    (απόσπασμα από την καινούρια μου σαπουνόπερα "Καφετιέρα Ζωή" που θα παιχτεί στο Μέγκα όταν και αν βρω λεφτά να τη γυρίσω).
  • Από τον Μπίμπερ μέχρι τις αδερφές Όλσεν κι από την Μπρίτνεη μέχρι την Γουίλοου Σμιθ, που αν δεν ήταν ο μπαμπάς της ο Fresh Prince of Bel Air αυτοπροσώπως δε θα τραγουδούσε ούτε στη μπανιέρα της, η βιομηχανία του θεάματος μας έχει προσφέρει απλόχερα μικρομέγαλα που κυνηγάνε τη δόξα και τη λόξα των γονιών τους. Αλλά αυτό είναι το αποκορύφωμα:

    Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά: ο μικρός είδε μια ωραία πρωία στην τηλεόραση τους Flo Rida και Lil Wayne κι αποφάσισε να τους μιμηθεί. Αυτό θα ήταν ίσως πολύ χαριτωμένο αν α) οι Flo Rida και Lil Wayne είχαν την παραμικρή καλλιτεχνική αξία και β) ο μικρός "ράπαρε" σε κάποιο βιντεάκι του America's Funniest Home Videos (ακόμα παίζει αυτή η εκπομπή;) που θα έκανε τον μικρό καμιά δεκαριά χρόνια μετά να ντρέπεται που γεννήθηκε. Αντ'αυτού, οι γονείς του θεώρησαν πρέπον να τον βάλουν να γυρίσει βίντεο κλιπ με ένα μάτσο γκόμενες. Κοίτα, δε λέω ότι πέρασε άσχημα ο μικρός, απλά πάντα είχα την εντύπωση ότι τα φυσιολογικά εξάχρονα αγοράκια θα έπρεπε να παίζουν με αυτοκινητάκια, όχι με αραπίνες λάγνες ξεκωλιάρες.
  • Εδώ που τα λέμε, πάντως, το ότι οι πολιτικοί μας έκλεβαν τόσα χρόνια δεν είναι τόσο αξιοπερίεργο. Στην Αμερική ένα σωρό αθρώποι κάνανε καριέρα κλέβοντας πράγματα: ο MC Hammer, ο Vanilla Ice, ο Steve Jobs...(μη μου κάνετε μήνυση).
  • Είχατε ποτέ την ευτυχία να έχετε μέσα στο δωμάτιό σας μια γυναίκα δηλητήριο, που στάζει καυτό ερωτισμό, που κάθε της βλέμμα είναι μια γλυκιά λαβωματιά βαθιά μέσα στον αντρικό εγωισμό σας κι όλο σας το είναι αποσυντονίζεται μόλις τη βλέπετε; Ναι, καλά καταλάβατε, έβαλα για wallpaper στην οθόνη μου τη Mia Wallace. Α, δεν καταλάβατε αυτό; Συγνώμη.
  • Τις προάλλες μια συμμαθήτριά μου έλεγε ότι σηκώθηκε τέσσερις η ώρα το πρωί για να διαβάσει. Επειδή πιθανότατα δεν πιστέψατε αυτό που διαβάσατε, ή το πιστέψατε αλλά δε θελήσατε να το πιστέψετε, ή έχουν περάσει υπερβολικά πολλά χρόνια από τότε που δώσατε Πανελλήνιες και δε συμμερίζεστε τον πόνο του δεκαεφτάχρονου που έχει τόσα πολλά φροντιστήρια που πηγαίνει στο σχολείο για να ξεκουραστεί, το ξαναπάω άλλη μια φορά αργά, κατανοητά, στα ελληνικά: ξύπνησε...στις τέσσερις...η ώρα...το πρωί...για να διαβάσει. Και μια στα αγγλικά: She woke up...at four A.M...in order to study. Και αν το διαβάσει αυτό η μάνα μου θα μου πει "δε βλέπεις τι κάνουν οι συμμαθητές σου;", κι αν της πω εγώ ότι το τάδε το κάνουν οι συμμαθητές μου θα μου πει "δε με νοιάζει τι κάνουν οι συμμαθητές σου".
  • Γιατί κέρδισε χθες το βράδυ η Εθνική Ελλάδος; Όχι, σοβαρά, γιατί;
  • Την Κυριακή θυμήθηκα γιατί δεν τρώω κρέπες με μερέντα. Γιατί είναι αδύνατο να φας κρέπα με μερέντα χωρίς να γίνεις κώλος. Βρε δεν πα να έχεις κάνει διδακτορική διατριβή στο Princeton με τίτλο "Βρώση κρέπας: μια μελέτη στη βελτιστοποίηση της τεχνικής για την αποφυγή διαρροής γέμισης", μόλις πας να τη δαγκώσεις θα πεταχτεί η μερέντα από μέσα και θα λερωθείς σε μέρη του σώματός σου που δε θα έπρεπε να λερωθείς, και θα μοιάζεις σαν οχτάχρονο που αποφάσισε ότι η τούρτα γενεθλίων, εκτός από νόστιμη, έχει ιδιαίτερες ιδιότητες σαν μάσκα προσώπου, παρ'όλο που είσαι δεκαοχτώ χρονών μαλάκας και δεν μπορείς να φας μια κρέπα. Αλλά είπαμε. Κανείς δεν μπορεί. Όχι, ούτε ο Τσακ Νόρις. Ναι, η κρέπα είναι πιο πάνω από τον Τσακ Νόρις, get used to it.
  • Μετά από πολλά χρόνια που τα είχα όλα είκοσι στο γενικό κι έχανα ένα δέκατο τρίτο από κάτι καλλιτεχνικά και κάτι θρησκευτικά, φέτος με μεγάλη συγκίνηση έχω την τιμή να εκπροσωπήσω το ένδοξο σχολείο μου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και να πάρω στα στιβαρά μου μπράτσα την περήφανη γαλανόλευκη. Στραγάλια θα βρείτε στην είσοδο δεξιά, ευχαριστώ.

    Γιατί τίποτα δε λέει "απόδοση τιμής στους ήρωες της ελληνικής ιστορίας και ενθύμηση των μεγάλων στιγμών του έθνους" όσο το να παρασημοφορείς τους επισήμους με την ανοιχτή παλάμη.
  • Κάποτε ο Αλ Μπάντι σκόραρε τέσσερα touchdown. Τα υπόλοιπα επιτεύγματα της ζωής του ήταν να παντρευτεί μια γυναίκα που σιχαίνεται ακόμη και να ακουμπήσει, να κάνει μια πανηλίθια κόρη κι έναν αειπάρθενο γιο που ακόμη και μέσα στην αθλιότητα της ζωής τους ντρέπονται να παραδεχτούν ότι τον έχουν για πατέρα, και να δουλεύει για τρεις κι εξήντα σαν πωλητής παπουτσιών σε ένα κατάστημα από το οποίο όπως φαίνεται ψωνίζουν μόνο χοντρές γυναίκες. Το ηθικό δίδαγμα είναι: Μην παίξετε ποτέ football.
  • Αν οι άσχημες της πραγματικής ζωής ήταν το ένα δέκατο όσο όμορφες είναι οι "άσχημες" των σήριαλ της τηλεόρασης, ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος.
  • Master G.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας τελειώσει ο καφές.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...μα τέσσερις η ώρα το πρωί ρε πούστη μου;

29 σχόλια:

  1. Έπρεπε να της πεις κι εσύ "σιγά το κατόρθωμα μωρή, εγώ δεν κοιμήθηκα καθόλου χτες το βράδυ, ξεχάστηκα με το διάβασμα"
    Α, και θάνατος στους γονείς του μικρού ράπερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ γιατί δε θα θυσίαζα ποτέ τον ύπνο μου για να διαβάσω. Θάνατος indeed.

      Διαγραφή
  2. Eγώ σε καταλαβαίνω αγόρι μου! Ανήκουμε και οι δυό στη φάρα των "άριστα με μια ώρα διάβασμα την ημέρα το πολύ"! Γι' αυτό σε πάω!

    Τα στιβαρά μπράτσα σου θα τα δω 1-7 Δεκέμβρη (αν θυμάμαι καλά!) που θα ανέβω Σαλόνικα λέμε!

    Και για την κρέπα, εγώ έκανα μια διατριβή που δίνει τη λύση: Είσαι έτοιμος;

    Μαχαίρι και πιρούνι! Έτσι, με λίγη εξάσκηση μόνο το πιάτο γίνεται σκατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μεγάλα μυαλά συναντιούνται που λένε. Όσο για την κρέπα, αυτό δε μας δίνει λύση για τα μαγαζιά της Γούναρη που την παίρνεις στο όρθιο (την κρέπα ντε...που πήγε το μυαλό σας).

      Διαγραφή
    2. Στο όρθιο... Δεν την παίρνεις (την κρέπα, πάντα)!

      Για την εμφάνισή μου θα σου' χω νέα μέχρι τέλη του μηνού λογικά, θα σου στείλω πιεμ και με πέρσοναλ ίνφο λέμε! Και φυσικά με τις απαιτήσεις υποδοχής, το πρόγραμμα των μουσικων, την ώρα που θα μου παραδώσετε το κλειδί της πόλης, και άλλα τέτοια βαρετά πλέον.

      Διαγραφή
    3. Σιγά εσύ. Μέχρι κι ο Χωστήρας ήρθε πάνω και δε μας ζήτησε το κλειδί της πόλης.

      Διαγραφή
    4. ....NO WORRIES.....I has already the town-keys....και καμιά δεκαριά άλλων πόλεων ακόμα

      Διαγραφή
    5. What you don't has is the ability to speak English.

      Διαγραφή
    6. it's because you has the gay-tz!!

      Διαγραφή
    7. And you has μαλακία στον εγκέφαλο. Κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο.

      Διαγραφή
  3. Θα πάρω σβάρνα τις παρελάσεις στο κέντρο να σε δω... Και όταν σε δω (δηλαδή όταν αρχίσω να φωνάζω ΘΩΜΑΑΑΑΑΑ και γυρίσεις), θα το παιζω μετά στις συμμαθήτριες σου ότι τα χαμε και με παράτησες γιατί ήθελες κάτι καλύτερο, θα σου ανεβάσω μετοχές λέμε.

    (και για να μην ακούσω καμία κακία, όχι δεν είμαι τόσο άσχημη που να διεκδικώ το βραβείο καλύτερης σαύρας απο τον Τ-Ρεξ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που δεν είμαι σε σχολείο του δήμου Θεσσαλονίκης, άρα δεν κάνω παρέλαση στο κέντρο, και σιγά μη σου πω σε ποιο σχολείο είμαι.

      Διαγραφή
    2. Αιντε ρε εγώ για σένα το κάνω!

      Διαγραφή
  4. Και όταν αυτή θα περάσει πρώτη στην ιατρική ή σε κάτι τέτοιο θα έχει το θρασος να πει στην τηλεόραση "είχα σύστημα, ουσιαστικά διάβαζα μόνο όσο έπρεπε χωρίς να θυσιάσω άλλα πράγματα απ τη ζωή μου" κι εμείς θα λέμε ααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άξινος και ξερός, θα συμπληρώνουμε όσοι την ξέρουμε.

      Διαγραφή
  5. Καλά, από όλες τις γεύσεις που βρίσκεις στη Γούναρη, μερέντα διάλεξες;..Ιερόσυλε!
    Αλλά θα μου πεις, άμα σου παίρνει είκοσι λεπτά να ξεπεράσεις το σοκ πως τελείωσε ο καφές, για να διαλέξεις άλλη γεύση κρέπας, πόσο να σου παίρνει; Ας είναι, θα το δεχτώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To θέμα είναι ότι εγώ άμα θέλω βγαίνω στη Γούναρη για κρέπα και κάθε μέρα, οπότε μπορώ να τις πάρω όλες με τη σειρά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/10/12 13:02

      Τις κρέπες πάντα!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/10/12 13:04

    Έλεος από τις 4 διάβασμα για να έχεις καλές πιθανότητες να μείνεις άνεργος!
    Ψόφος στους γονείς το ράπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μου ντε.
      Υ.Γ: Ε, ναι, τις κρέπες, πόσες φορές θα το πούμε;

      Διαγραφή
  7. Θα μουντζώσεις, ρε; Πες αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή αν αφήσω τη σημαία για να μουντζώσω θα μου πέσει, κι επειδή αν μου πέσει θα γίνω ρεζίλι διεθνώς, δε θα μουντζώσω.

      Διαγραφή
    2. E, μούντζωσε με το άλλο χέρι, βρε παληκάρι μου!

      Διαγραφή
  8. Εγώ είχα ένα βλαμμένο απέναντι από το σπίτι μου που διάβαζε κάθε βράδυ μέχρι τις 4:00. Και μετά είχα τη μάνα μου να με πρήζει ότι αυτός ξενυχτάει διαβάζοντας ενώ εγώ κοιμάμαι νωρίς! Τι να πεις? Έπρεπε βέβαια να προσέχουν τι ευχονται γιατί αργότερα στη φοιτητική μου ζωή δε κοιμόμουν ποτέ πριν τις 6:00...Τους έκανα το χατήρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά έκανες. Πάντα πρέπει να ακούμε τους γονείς μας.

      Διαγραφή
  9. Αχ, πανελλήνιες, πονεμένη ιστορία αγαπητέ βάρβαρε! Έδωσα δύο χρονιές σερί (2010 & 2011), οπότε οι μνήμες μου είναι ακόμη νωπές.

    Σημαία, ε; Καλή φάση, εύγε νεανία! Πες μου που θα είσαι, για να ανέβω να σε καμαρώσω!

    Η κρέπα με νουτέλα είναι τρελή αδυναμία λέμε και με τη χρήση μαχαιροπίρουνου και πετσέτας στα πόδια, δε λερώνεσαι. Οκ, θα νιώθεις σα να τρως στο “Bateau le Calife” στο Παρίσι, αλλά δε καταντάς σαν 8χρονο.

    Υ.Γ.: Ξιφολόγχη και φάλαγγα στους γονείς του μικρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πούτσα και ξύλο λέμε, τέτοια αποβράσματα δεν αξίζουν να ζουν.
      Υ.Γ: Δε νομίζω ότι θες να ταξιδέψεις πεντακόσια χιλιόμετρα για να με δεις.

      Διαγραφή
    2. Χεχε! Πίστεψέ με, δεν ξέρεις πόση μούρλια κουβαλάω! Μωρέ με την επιθυμία για ταξίδι που έχω αυτή την περίοδο, ακόμα και για να πάρω παγάκια απ` την Αλάσκα θα πήγαινα!

      Διαγραφή
    3. Μπράβο, να μου φέρεις κι εμένα γιατί μου τελείωσαν.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.