Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Φόρο ή φόλα. Διαλέχτε.

Αν τις τελευταίες μέρες ζούσατε σε μια σπηλιά, το καινούριο χοτ θέμα συζήτησης είναι η φορολόγηση των Χριστιανών. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή Παντελίδη μου, θα πείτε, και θα έχετε και δίκιο, γιατί κάποιος κατάπτυστος Οβραίος αναρχοκομμούνης πολιτικός πρότεινε κάτι που αντιτίθεται στην Ορθοδοξία και το χριστεπώνυμο πλήθος πήρε για άλλη μια φορά τους πυρσούς και τις τσουγκράνες και τα αρχίδια μας εκτελούν απλή αρμονική ταλάντωση με εξίσωση y=1,75ημ100πt m (προσπάθεια να επιδείξω τις απέραντες γνώσεις μου στην Φυσική κατεύθυνσης τρίτης λυκείου).
Φυσικά, για το ίδιο θέμα έγραψε μόλις σήμερα ο Μέγας Άλζα και να με πάρει ο διάολος και να με σηκώσει αν εγώ ο τιποτένιος τολμάω να αναμετρηθώ με τον Μέγα Άλζα. Πααίνετε να το διαβάσετε τώρα κι αμέσως. Αν δεν το διαβάσετε θα κάνω ερωτήσεις κρίσεως στο τέλος για να δω ποιος το διάβασε και ποιος θα είναι ο μαλάκας μετά; Ακριβώς.
Αυτό, όμως, που δεν είπε ο Μέγας Άλζα είναι το εξής: γιατί να φορολογήσουμε τους Χριστιανούς, όταν μπορούμε κάλλιστα να φορολογήσουμε κατευθείαν την Εκκλησία;
Σκεφτείτε το λίγο. Είναι περίπου σαν τη μαριχουάνα. Ο νόμος δεν κυνηγάει το χρήστη, αλλά τον έμπορο. Κι ανάθεμά με κι αν ο Χριστιανισμός δεν είναι ναρκωτικό, και τρις ανάθεμά με κι αν οι παπάδες δεν είναι έμποροι.
Σκεφτείτε το κι άλλο λίγο. Σήμερα το πρωί σε εκκλησία ήμουν (με ανάγκασαν, σκάστε). Το τι χρυσοποίκιλτο πολυέλαιο και ξυλόγλυπτα τέμπλα είδε το μάτι μου, είχα να δω τέτοιο γυαλιστερό μπιχλιμπίδι από τότε που μεσουρανούσε ο Φλωρινιώτης. Βάλε αυτά επί σαράντα δισεκατομμύρια εκκλησίες στην Ελλάδα, βάλε μισό ευρώ το κεράκι το μικρό ένα το μεγάλο, βάλε κάτι ψιλά που έχω στην τσέπη μου για το δίσκο, με έναν πρόχειρο υπολογισμό με περιθώριο λάθους +-5% και χωρίς να υπολογίσουμε τις λιμνοθάλασσες, η εκκλησιαστική περιουσία ανέρχεται στα είκοσι εφτά απιθανικομμύρια εκατόν ενενήντα έξι φανταστικομμύρια οχτακόσια εβδομήντα δύο παπιομμύρια ογδόντα ευρώ και τριανταδυόμιση λεπτά.
Αν το φορολογήσουμε όλο αυτό με έναν μετριοπαθή συντελεστή, πες 10%, μας φτάνουν για να πληρώσουμε το χρέος, να ξεπληρώσουμε όλα τα δάνεια που έχουμε πάρει από το Big Bang, να δανείσουμε στην Αμερική και περισσεύουν και κάτι ψιλά για καφέ.
Αλλά γιατί να το φορολογήσουμε, όταν μπορεί ο κάθε μαλάκας Έλληνας να πληρώνει από την τσέπη του για να πηγαίνουν πέντε θειάδες κάθε Κυριακή στην εκκλησία και να ακούνε έναν τράγο να απαγγέλλει τη συλλογή με τα ωραιότερα Εβραϊκά παραμύθια και να καθυστερεί την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους μερικές χιλιάδες χρόνια;
Ας πάει να γαμηθεί όμως. Εδώ πληρώνει ο κάθε μαλάκας Έλληνας την ΕΡΤ από την τσέπη του.
Όχι, κάτσε, άκυρο. Να μην πάει να γαμηθεί! Η ΕΡΤ έχει υποχρεωτικό ανταποδοτικό τέλος γιατί δεν έχει διαφημιστικά έσοδα, γιατί κανείς έτσι κι αλλιώς δε βλέπει ΕΡΤ. Εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Γιουροβίζιον. Θεμιτό. Η Εκκλησία, όμως, απαιτεί να την πληρώνουμε ενώ έχει ήδη του κόσμου τα λεφτά.
Αυτό, όπως όλοι όσοι έχουμε λειτουργικό εγκέφαλο κι όχι σκατά μέσα στο κεφάλι μας μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε, πρέπει να λάβει τέλος. Κατάργηση της μισθοδοσίας των παπάδων από το κράτος χθες κιόλας, και φορολόγηση των εσόδων της Εκκλησίας προχθές κιόλας.
Θέλετε να γίνω λίγο κάφρος; Γίνομαι λίγο κάφρος. Να μπει ειδικός φόρος κατανάλωσης στα κεριά, το λιβάνι και το δίσκο. Αυτό που σας λέω! Δεν κατάλαβα δηλαδή. Τα τσιγάρα έχουν πάει τριάμισι ευρώ και το κεράκι τη βγάζει με το ό,τι προαιρείσθε; Δεν πάει έτσι! Και μη μου πείτε τι σχέση έχει το τσιγάρο με το Χριστιανισμό...
(προσοχή: ακολουθεί αποτυχημένη απόπειρα φωτοσοπιάς που πραγματοποιήθηκε στη Ζωγραφική των Windows. Το ΚΠΣΑ δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη)
Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα την ομοιότητα, είναι ότι και τα δύο μου προκαλούν καρκίνο.
Θέλετε να σας το χοντρύνω κι άλλο; Σας το χοντραίνω κι άλλο. Έστω ότι αύριο γίνομαι Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και τι άλλο έχει από πίσω. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω (ή μάλλον το δεύτερο, γιατί πρώτα θα καταργήσω τις Πανελλήνιες. Ή μάλλον το τρίτο, γιατί πρώτα θα καταργήσω τα Θρησκευτικά. Ή μάλλον το τέταρτο...fuck it, κάποια στιγμή θα το κάνω κι αυτό τέλος πάντων) είναι να καταργήσω πλήρως τη μισθοδοσία των παπάδων. Τελείως! Φράγκο! Ο παπάς δε θεωρείται πλέον επάγγελμα! Θεωρείται χόμπι! Ξυπνάς κάθε Κυριακή πρωί και πας και λες τις μαλακίες σου στο ποίμνιο, θες και λεφτά γι'αυτό; Τέτοια δυσαναλογία προσφοράς έργου και οικονομικών απαιτήσεων έχω να δω από τότε που ο Τσάρλι Σιν ζητούσε είκοσι πέντε εκατομμύρια το χρόνο για να κάνει τον εαυτό του στο Two and A Half Men, και η διαφορά είναι ότι με τον Τσάρλι διασκέδασα λίγο. Αν θες να ζήσεις, θα κάνεις κι εγκόσμια δουλειά.
Γίνε μηχανοδηγός του μετρό στην γραμμή Άγιος Αντώνιος-Άγιος Δημήτριος (αλήθεια, Αθηναίοι, πώς είναι να μην έχετε μετρό; Σας αρέσει;), πήγαινε στη λαϊκή να πολλαπλασιάζεις ψάρια και να τα πουλάς, πήγαινε στις αιμοδοσίες και δίνε αίμα Χριστού, τέλος πάντων έναν τρόπο να βγάζεις λεφτά θα βρεις. Δε σε φοβάμαι. Στην τελική φτιάξε tribute band για τους Παπαροκάδες. Άσχημα θα'ναι;

(Με το που άκουσα αυτούς τους στίχους ένιωσα τέτοιον καταιγισμό χριστιανισμού να με βαράει που έπρεπε να βάλω το Closer των Nine Inch Nails για να νιώσω ξανά βλάσφημος και να ισορροπήσω λίγο την κατάσταση.)
Αλλά τι λέω; Αν βγω και κάνω τέτοιο πράγμα, ζήτημα είναι αν θα μείνουν δέκα παπάδες σε όλη την Ελλάδα.
Άλλος ένας λόγος λοιπόν για να το κάνω.
Προκειμένου να γεμίσω λίγο ακόμη χώρο, ακολουθεί παράγραφος α λα έκθεση Πανελληνίων για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα:
Είναι σαφής ο ρόλος που καλείται να εκπληρώσει η παιδεία και η οικογένεια, ως βασικοί φορείς κοινωνικοποίησης των ατόμων. Η μεν οικογένεια καλείται να εμφυσήσει στα παιδιά της τις αξίες του σεβασμού, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, της εργατικότητας και της αυτογνωσίας, χωρίς ωστόσο να αποδώσει την αναγκαιότητα αυτών των αξιών στα λεγόμενα ενός ανύπαρκτου όντος. Το δε εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να επικεντρωθεί περισσότερο στην παροχή ανθρωπιστικής παιδείας παρά στην τεχνοκρατική εκπαίδευση και την παροχή ψυχρών και στείρων γνώσεων, με ταυτόχρονη εξάλειψη φαινομένων πλύσης εγκεφάλου, επί παραδείγματι το μάθημα των θρησκευτικών. Και είναι απαραίτητο αυτό, γιατί μόνο ο μορφωμένος άνθρωπος μπορεί πραγματικά να έχει θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία.
Πανελλήνιες mode: OFF.
Κοιμηθήκατε; Όχι; Πολύ ωραία, γιατί ακολουθούν οι ερωτήσεις. Δεν έκανα πλάκα.

  1. Αναφέρατε το τέταρτο σχόλιο Χριστιανομαλακισμένου που παραθέτει ο Μέγας Άλζα. (10 μονάδες)
  2. Αναφέρατε την απάντηση που έδωσε ο Μέγας Άλζα στο ανωτέρω σχόλιο (20 μονάδες)
  3. Ποια είναι η κριτική που ασκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ο Μέγας Άλζα; (20 μονάδες)
  4. Ποιο παράδειγμα ενός καλού που πήγε να κάνει το Ελληνικό κράτος και το διέκοψε λόγω της Εκκλησίας παραθέτει ο Μέγας Άλζα; (20 μονάδες)
  5. Τι γνωρίζετε για τον Gabriel Max Dark; (25 μονάδες)
  6. Τι έφαγα σήμερα το πρωί; (5 μονάδες) (αυτή η ερώτηση δεν έχει κανέναν άλλον σκοπό πέραν του ότι σιγά μη σας δώσω τη χαρά να γράψετε κατοστάρια, ζωντόβολα)
Έχετε ένα τέταρτο. Όποιος αντιγράψει, θα του πάρω την κόλλα και θα του την βάλω στον πάτο.
Αυτά, και να προσέχετε μην αποφασίσει κανένας πολιτικός όταν ανέβει στην κυβέρνηση να φορολογήσει το μυαλό και την πουλέψαμε και οι δέκα.

25 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/1/13 20:52

    Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η απάντηση σε όλα είναι Alza και πέρασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ σου βάζω 20 στην έκθεση γιατί έτσι!

    και στο φώτοσοπ γιατί έχω πιεί κάτι μπύρες!

    1. Για τον πέοντα
    2. Μούτζα
    3. Πρρρρρρρρρρ
    4. Αυτό
    5. Τα πάντα
    6. Κάτι που το έχεσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναέλα ξεμέθυστος (υπολογίζω ότι η επόμενη φορά θα είναι τον Απρίλιο του 2024). Το γραπτό σου παίρνει τρία. Στα εκατό.

      Διαγραφή
  4. Καλά δεν ντρέπεσαι λίγο να λες τέτοια πράγματα για την θρησκεία σου γαμώ την θρησκεία σου ; Ντροπή σου είσαι και ανήλικο ! Και ντροπή σου που ρίχνεις κέρματα στον δίσκο αντί για πεντάευρα δεκάευρα κτλ.

    Για τις ερωτήσεις δυστυχώς δεν έχω διαβάσει ακόμα Αλζα. Περιμένω να τελειώσει το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και αν είμαι τυχερός να δω τον κάγκουρα Ρονάλντο να κλαίει πάλι. Οπότε δίνω λευκή κόλλα. Και μηδένισε με στα αρχίδια μου έχω μέσο να μπω στην δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λε ρε μάστορα; Εδώ μετράμε τα εικοσάλεπτα να πάρουμε εισιτήρια και θα δίνουμε και χάρτινα στους τράγους; Ποιος νομίζεις ότι είμαι, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας που θα αγοράσει τον Παναθηναϊκό;
      Υ.Γ: Πόσο ήρθε η Ρεάλ;

      Διαγραφή
    2. 1-1 ήρθε πρίγκιπας

      Διαγραφή
  5. Ναι, όλη μου η όρεξη ήταν να γράφω δεύτερο σχόλιο και εξετάσεις πάνω στο κείμενο στο οποίο σχολίασα. Δεν κοιτάω που παλεύει η Άλλη να βγούμε δυο νύχτες τώρα και το παλεύω κι εγώ και δεν τα καταφέρνουμε! Δεν κοιτάω τη βαλίτσα που δεν έχω ετοιμάσει. Δεν κοιτάω που έχω να διαβάσω φυσική κανένα μήνα!

    Τι κάνεις το Σάββατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, εγώ διάβασα χθες Φυσική. Μετά από ένα μήνα. Νιώθω πολύ περήφανος. Και τελικά από την πολλή σου τη βιασύνη ξέχασες να γράψεις πρώτο σχόλιο (υπεκφεύγετε, πουλάκια μου, και δε μ'αρέσει). Και το Σάββατο κάνω ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.

      Διαγραφή
    2. Ωραία. Το Σάββατο λοιπόν θα έρθεις στο W, δεν ξέρω τι ώρα. Στείλε μου στο dunnowhatusertoput@yahoo.gr το mail σου να σου στείλω το κινητό μου, ή, αν προτιμάς, απευθείας το κινητό σου.

      Γκόμενες σου γνωρίζω, με δυο κανόνες. Δεν τις ξενερώνεις, και δεν την πέφτεις στα σιγουράκια μου και τη Μαριάννα.

      Διαγραφή
  6. Και ποιος είσαι εσύ που θα μιλήσεις για τους Παπαροκάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε. Ποιος είμαι εγώ.
      Υ.Γ.: Υπάρχει κάποιος λόγος που όλοι αποφεύγετε να σχολιάσετε το κανονικό θέμα του κειμένου;

      Διαγραφή
  7. Τα μέτρα που προτείνεις είναι όλα πολύ σοφά και ενδιαφέροντα και θα προσθέσω μόνο μια λεπτομέρεια σχετικά με τα κεριά, τα λάδια και τον αγιασμό. Για κάθε αγορά ενός εκ των παραπάνω πολύ χρήσιμων αγαθών, να ζητάει ο αγοραστής ΑΠΟΔΕΙΞΗ για να είμαστε και σύμφωνοι με το παλιό ρητό. Βασικά σκέφτομαι να πάω την Κυριακή στην εκκλησία μόνο και μόνο για να αγοράσω 2 κεριά και να ζητήσω απόδειξη και να δω τα μούτρα του σκατομαλάκα που θα με κοιτάει σαν χάνος. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

    ΥΓ1. Το τεστ ούτε εγώ μπορώ να το απαντήσω πλάκα πλάκα. Βάζεις δύσκολα...χαχαχαχα
    ΥΓ2. Φέτος δίνεις πανελλήνιες; Καλή ΤΥΧΗ εύχομαι(όχι επιτυχία, όπως λέει ο ανώνυμος παραπάνω, γιατί η επιτυχία δεν μπορεί να είναι κακή εδώ που τα λέμε....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη μου τιμή, Μεγάλε Άλζα. Ήταν πολύ σημαντική παράλειψή μου που δε μίλησα για τις αποδείξεις.
      Υ.Γ: Χθες το πρωί ήπια έναν καφέ μέτριο κι έφαγα κάτι κουλουράκια που βρήκα να βόσκουν στο ντουλάπι. Ήταν τόσο εύκολο.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος1/2/13 10:44

    Ντροπή και άισχος να γράφεις τέτοια πράγματα!
    Κοίτα να διαβάσεις και όταν γίνεις παγκόσμιος δικτάτορας θα φροντίσουμε να μην υπάρχει εκκλησία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντροπή σου παιδί του σατανά που θέλεις να βάλεις φόρο στους Χριστιανούς! For God's sake!
    Όχι, πέρα από την πλάκα, έχεις δίκιο. Και να καταργήσεις και τις Πανελλήνιες γιατί η Ιστορία Κατεύθυνσης μου έδωσε έναν πονοκέφαλο απόψε.
    Και κομμένο το Πανελλήνιες mode μην σου στείλω την Πολυδούρη να κλαψουρίζει για τον Καρυωτάκη ενώ γράφεις ποστ στο ΚΠΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τις καταργήσω μόνο για τη Θετική και την Τεχνολογική. Εσείς της Θεωρητικής μου τη δίνετε. Και δεν πα να μου στείλεις και τον Παντελίδη να κλαψουρίζει για όποιαν κλαψουρίζει τέλος πάντων;

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε Θωμά, φυσιολογικό είναι να σου την δίνουν αυτές της Θεωρητικής. Αν το 80% από εμάς αποτελούν κλαψομούνες που παπαγαλίζουν ό,τι μα ό,τι βρουν από την ημέρα που γεννήθηκαν και που ακούν του κόσμου τα σκυλάδικα φυσικό είναι να απεχθάνεσαι την Θεωρητική.
      Όχι και τον Παντελίδη! Ούτε στον εχθρό μου δεν θα τον έστελνα!

      Διαγραφή
    3. Εμένα βασικά η νοοτροπία μου είναι ότι η Θεωρητική είναι η κατεύθυνση με το κατ'εξοχήν παπαγάλισμα, οπότε άτομα που πάνε οικειοθελώς να παπαγαλίζουν μου τη δίνουν. Επίσης φταίει ότι κι η αδερφή μου πήρε Θεωρητική κι έρχεται κάθε τρεις και λίγο να με πει λατινικά κι αρχαία να την πω αν τα λέει καλά και τα νεύρα μου.

      Διαγραφή
  10. Eπειδή όλοι σου είπαν ντροπή,εγώ σαν παλιοκόριτσο θα σου πώ ένα μεγάλο ΕΥΓΕΕΕΕ και λίγα είπες!!!
    Καλημέρα,καλό μήνα και καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. God bless τα παλιοκόριτσα του κόσμου. Αν υπήρχε φυσικά.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.