Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Δώσε θάρρος στο χωριάτη

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι, όταν μια κοινωνική ομάδα που επί χρόνια υφίσταται καταπίεση αρχίσουν να αποκαθίστανται τα δικαιώματά της, νομίζει ότι αυτό αυτομάτως της δίνει το δικαίωμα να καβαλήσει τον άλλον;
Ας πάρουμε για παράδειγμα τους αντικαπνιστές. Επί δεκαετίες ολόκληρες, στη δε Ελλάδα μέχρι πρόπερσι, εσύ που δεν κάπνιζες, δεν μπορούσες ούτε να πας στην εφορία χωρίς να σου φυσήξει ο εφοριακός τον καπνό του στη μούρη επειδή του διέκοψες την πασιέντζα.
Μετά, όμως, ανακαλύφθηκε ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο, αναπνευστικά προβλήματα και το λουρί της μάνας, κι οι υπουργοί υγείας ανά τον κόσμο άρχισαν να κυνηγάνε τους καπνιστές και να επιβάλλουν απαγορεύσεις.
Εντάξει, μιλάμε ακόμα για κάτι που είναι επικίνδυνο για την υγεία. Στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στους χώρους εργασίας (όπου βέβαια θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για καπνιστήριο) και φυσικά στα γαμημένα νοσοκομεία είναι απολύτως λογικό, γιατί είναι μέρη στα οποία όλοι θα βρεθούμε και δεν είσαι υποχρεωμένος να εισπνέεις τον καπνό του άλλου.
Στα εστιατόρια και πάλι εντάξει, γιατί πας για να φας, οπότε ο καπνός σου αλλοιώνει τη γεύση. Στις καφετέριες, πάει στο διάολο πάλι, στην Ελλάδα ζούμε, ανάθεμά με κι αν υπάρχει καφετέρια που δεν έχει τραπεζοκαθίσματα έξω στο πεζοδρόμιο.
Όσο για τα μπαρ, όμως, εκεί νομίζω ότι ξεκινάει η υπερβολή. Είναι σαν να λες "απαράδεκτο! Γιατί να δεχτώ να με δηλητηριάζει ο άλλος με τον καπνό του στο μέρος που θα πάω για να δηλητηριάσω τον εαυτό μου με αλκοόλ; Να βγει έξω στους 0 βαθμούς να καπνίσει!"
Βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε ακόμα χαλαρά. Στην πόλη της Νέας Υόρκης, απαγορεύεται το κάπνισμα, εκτός από όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, στα πάρκα, στις παραλίες και στις στάσεις των λεωφορείων.
Τα οποία είναι ο ορισμός του ανοιχτού-ορθάνοιχτου δημόσιου χώρου, αλλά, φυσικά, δεν μπορείς εσύ, ο κακός καπνιστής, να μολύνεις με τον βρωμερό καπνό σου τον πεντακάθαρο και υγιεινό αέρα μιας μεγαλούπολης είκοσι εκατομμυρίων!
Αλλά το καλύτερο είναι στην Αυστραλία, όπου, από πέρσι, τα πακέτα των τσιγάρων δεν έχουν πάνω το σχέδιο της εταιρείας ή οτιδήποτε, αλλά φωτογραφίες από καρκινιασμένους πνεύμονες, ή ακόμα χειρότερα πράματα.
Ναι, πράγματι, είναι μια πολύ ωραία ιδέα, καθόλου ακαλαίσθητη, και κυρίως καθόλου φασιστική και με απόλυτο σεβασμό στην επιλογή του συνανθρώπου μας να καπνίζει.
Στο ίδιο πνεύμα, προτείνω τα περιτυλίγματα από τα McDonalds να απεικονίζουν πάνω παχύσαρκους Αμερικλάνους που μετακινούνται μέσα στο Walmart με σκουτεράκια, τα μπουκάλια των αλκοολούχων ποτών να δείχνουν λιπόθυμους ανθρώπους μέσα σε λίμνες ξερατών ή ανορθόγραφα μηνύματα στο κινητό της πρώην, τα αυτοκίνητα να έχουν φωτογραφίες από διαμελισμένα πτώματα και στραπατσαρισμένες λαμαρίνες από τροχαία, και τα προφυλακτικά να έχουν ζωγραφισμένα μωρά πάνω.
Κι έτσι όλοι θα έχουμε γνώση για την επικινδυνότητα των δραστηριοτήτων που κάνουμε, κι άρα θα καθόμαστε σπίτι μας, μέσα σε μια γυάλα με ειδικά φίλτρα αέρα για να μην κολλήσουμε μικρόβια.
1984, much?
Κι όχι, δεν εννοώ το άλμπουμ των Van Halen.

Στη συνέχεια έχουμε τους μαύρους.
Οι μαύροι υπέφεραν για εκατοντάδες χρόνια προβλήματα όπως το να είναι σκλάβοι των λευκών, να δουλεύουν με χαμηλότερο μισθό από τους λευκούς, να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ξεχωριστές τουαλέτες και να κάθονται στις πίσω θέσεις των λεωφορείων και να μην μπορούν να βρουν προφυλακτικά στο μέγεθός τους.
Ωστόσο, από τότενες που ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και κάτι άλλοι νέγροντες πάλεψαν για να μπορούν οι μαύροι να έχουν ίσα δικαιώματα με τους λευκούς, άρχισε να αποκαθίσταται η θέση τους στην κοινωνία.
Ωστόσο, όπως οι ΠΑΟΚτζήδες αισθάνονται πάντα αδικημένοι από το κράτος των Αθηνών, έτσι κι οι μαύροι δεν έπαψαν ποτέ να κουβαλάνε το κόμπλεξ του "ο κακός λευκός με μισεί και θέλει το κακό μου".
Άμα ένας λευκός μπάτσος γράψει κλήση σε έναν μαύρο οδηγό, φταίει ο μαύρος που έτρεχε σαν να του βάλανε νέφτι στον κώλο; Όχι βέβαια! Φταίει ο λευκός μπάτσος γιατί είναι ρατσιστής!
Άμα σε ένα σίριαλ πρωταγωνιστούν μόνο μαύροι, ντάξει, οκ, δεν τρέχει τίποτα, τρέχει μόνο η γλώσσα μου, όπως θα έλεγε κι η Στικούδη, και τώρα πρέπει να με δολοφονήσετε γιατί ανέφερα τη Στικούδη. Άμα σε ένα σίριαλ πρωταγωνιστούν μόνο λευκοί, ΟΥ ΣΙΞ ΣΙΞ ΣΙΞ, Ο ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!
Ο ιδιοκτήτης των Λ.Α.Κλίπερς τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το ΝΒΑ, επειδή είπε σε μια ιδιωτική συζήτησή του ότι δε συμπαθεί τους μαύρους. Σε ιδιωτική συζήτησή του, γαμώ το 1984 που ζούμε!
Προκειμένου να σταματήσουν να γκρινιάζουν οι μαύροι, κάποια ιδιοφυΐα εμπνεύστηκε το μέτρο του affirmative action. Τι είναι αυτό; Ας υποθέσουμε ότι εσύ είσαι υπεύθυνος για να γίνει μία πρόσληψη κι έχεις στα χέρια σου δύο βιογραφικά, ένα από λευκό, ένα από μαύρο.
Και οι δύο υποψήφιοι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ζητάς εσύ για να κάνεις τη δουλειά σου, κανείς απ'τους δύο δεν έχει κάποιο παραπάνω προσόν από τον άλλον, τέλος πάντων είναι εξίσου κατάλληλοι για σένα.
Με βάση λοιπόν την affirmative action, θα προσλάβεις τον μαύρο γιατί...έτσι.
Γιατί όλες οι φυλετικές διακρίσεις είναι κακές, εκτός κι αν είναι απέναντι στους λευκούς.
Τρανταχτό παράδειγμα από την ιστορία είναι, βεβαίως, οι Χριστιανοί.

Στα πρώτα τριακόσια χρόνια που οι Χριστιανοί έκαναν σόλο καριέρα από τους Οβραίους, η σκληρή μοίρα τους επιφύλασσε να αποτελούν εκλεκτά εδέσματα για τα λιοντάρια στο Κολοσσαίο ή τέλος πάντων φριχτό θάνατο one way or another I'm gonna find you I'm gonna get ya get ya get ya get ya κι ας πα να ψοφήσουν οι Gay Direction που διασκευάζουν τέτοιες κομματάρες.
Φυσικά, οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες στ'αρχίδια τους που ήταν Χριστιανοί οι άλλοι, ας πα να πίστευαν και στο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας, το ζόρι που είχαν με τους Χριστιανούς ήταν ότι τους έβλεπαν σαν επαναστάτες και εστίες ανυπακοής και φοβόντουσαν για την καρέκλα τους.
Όσο αυξάνονταν οι Χριστιανοί, η ξεχειλωμένη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να κρατήσει τη συνοχή της, ώσπου μια μέρα ο Κώτσος σου λέει "άμα τους πάρω όλους αυτούς με το μέρος μου, θα καλοπεράσω" κι έβγαλε το περιβόητο Διάταγμα της Ανεξιθρησκίας.
Και τι έγινε, λοιπόν, όταν οι Χριστιανοί, αυτοί που κόπτονταν για την ανεξιθρησκία, ανέβηκαν στην εξουσία;
Τίποτα μωρέ. Κατέστρεψαν όλους τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς, αδιαφορώντας πλήρως ακόμα και για την αισθητική τους αξία, κατάργησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες, έσφαξαν όποιον έμενε στην παλιά θρησκεία, σφάχτηκαν μεταξύ τους για το ποιος εκφράζει καλύτερα το Χριστιανισμό στη φάση με τις εικονομαχίες, έκαψαν βιβλία, φιλοσοφική και επιστημονική γνώση αιώνων, έκαψαν όποιον τολμούσε να εκφέρει αντίθετη άποψη και καθυστέρησαν την εξέλιξη της ανθρωπότητας για κανένα χιλιοπεντακοσάρι χρόνια.
Τουλάχιστον δεν πέταξαν τίποτα ψάρια στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας.

Αλλά, φυσικά, όταν μιλάμε για χωριάτες και κρεβάτια, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις γυναίκες.
Όχι, αυτή τη φορά δε θα κλαυτώ πάλι που δεν έχω γκόμενα και φταίει η απελευθέρωση των γυναικών που τους δίνει το δικαίωμα να επιλέγουν σε ποιον θα κάτσουν αντί να τις σούρνει απ'το μαλλί ο πατέρας τους σε γάμο και προξενιό και να δίνει κιόλας προίκα στον άλλον για να τις φορτωθεί.
Σήμερα έχω ράμματα για τη σούφρα της πολύ συγκεκριμένης κατηγορίας των φεμινιστριών.
Οι φεμινίστριες είχαν ρόλο πριν από εκατό χρόνια, όταν και η θέση της γυναίκας σε ένα νοικοκυριό ήταν ελάχιστα καλύτερη από αυτήν ενός φούρνου μικροκυμάτων, στη δε κοινωνία ελάχιστα καλύτερη από τη σημερινή θέση της γυναίκας στη Σαουδική Αραβία (ή αυτήν που προστάζει η Βίβλος, δεν έχουν και πολύ μεγάλη διαφορά).
Σήμερα, που στον δυτικό κόσμο τουλάχιστον αυτά έχουν εξαλειφτεί, με την σποραδική εξαίρεση του κλασικού μισογύνη Ελληνάρα που βάζει τη γυναίκα να πλένει πιάτα όσο αυτός βλέπει το πολύ σημαντικό ματς Πέρα Κλανούλα-Πανχεστριακός, το μόνο που έχει απομείνει στις φεμινίστριες είναι να κατηγορούν την πατριαρχία.
Η οποία πατριαρχία είναι κάτι σαν την πλουτοκρατία του ΚΚΕ. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι, ποιοι την εκφράζουν, πού αρχίζει και πού τελειώνει, αλλά ξέρουμε ότι ευθύνεται για οτιδήποτε στραβό συμβαίνει στον κόσμο.
Έβλεπα τις προάλλες μία στο Facebook που είχε ανεβάσει ένα ηλίθιο άρθρο της Independent, ή της Guardian, ή τέλος πάντων μιας "σοβαρής" Βρετανικής εφημερίδας ξέρω γω, που θεωρούσε ότι το να υπάρχουν ξεχωριστά βιβλία ή παιχνίδια για αγοράκια και κοριτσάκια είναι κατάλοιπο της πατριαρχίας.
Γιατί, φυσικά, κάθε κοριτσάκι που παίζει με μια πλαστική κουζίνα, όταν μεγαλώσει θα καταλήξει να είναι μια άβουλη νοικοκυρά. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάθε αγοράκι που παίζει με φιγούρες Σπάιντερμαν, στην ενήλικη ζωή του θα γίνει ο Σπάιντερμαν.
Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι όντως έτσι γίνεται, κι ότι κάθε κοριτσάκι που παίζει με "κοριτσίστικα" παιχνίδια γίνεται χαρωπή νοικοκυρούλα, ο φεμινισμός πρεσβεύει ότι κάθε γυναίκα θα πρέπει να είναι ελεύθερη να επιλέγει τι θα κάνει με τη ζωή της.
Α, τι λες; Είναι ελεύθερη να επιλέγει τι θα κάνει με τη ζωή της, εκτός κι αν επιλέξει να μένει στο σπίτι, να φροντίζει το νοικοκυριό και να μεγαλώνει τα παιδιά της, στην οποία περίπτωση προδίδει το φεμινιστικό κίνημα κι άρα πρέπει να τη δολοφονήσουμε; Α, συγνώμη, φαίνεται πως δεν την είχα διαβάσει αυτή την παράγραφο.
Αλλά αυτό που πραγματικά με έκανε να θέλω να ανέβω σε ένα τζέτπακ και να εγκαταλείψω μια για πάντα τον πλανήτη, ήταν όταν άκουσα για το κίνημα του "free bleeding".

Τι είναι αυτό το "free bleeding", θα με ρωτήσετε. Στην ουσία είναι κάτι τύπισσες που αποφάσισαν ότι, κάθε φορά που έχουν τα ρούχα τους, έρχονται οι Ρώσοι, είναι οι δύσκολες μέρες του μήνα τέλος πάντων, αντί να καταφεύγουν σε σερβιέτες και ταμπόν, να αφήνουν το αίμα να τρέξει ελεύθερο και περήφανο στα μπούτια τους, γιατί, λέει, οι σερβιέτες και τα ταμπόν είναι καταπιεστική επιταγή-ποιας άλλης-της πατριαρχίας.
ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΗ ΣΚΑΤΟΒΡΩΜΑ; Το να μην κυκλοφορείς στο δρόμο σαν να έκανε επίθεση στο μουνί σου ο Βλαντ ο Ανασκολοπιστής δεν είναι επιταγή της πατριαρχίας, είναι επιταγή της γαμημένης υγιεινής, της καθαριότητας και της κοινής-fucking-λογικής! Τράβα πλύσου, γαμώ την πατριαρχία σου και την αξύριστη μασχάλη σου!
Αλλά τι περιμένεις από τύπισσες που θεωρούν ότι ακόμα και το συναινετικό σεξ αν περιλαμβάνει πέος είναι βιασμός. Κάτι μου λέει ότι οι περισσότερες από δαύτες ονειρεύονται πώς και πώς να τις βιάσει κάποιος.
Αλλά ακόμα κι ο βιαστής θα έπρεπε να πληρωθεί για να τις βιάσει δαύτες.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας σφάξει ένας Χριστιανός μαύρος όταν θα βγείτε στο δρόμο για τσιγάρο επειδή έχετε πέος κι άρα αποτελείτε απειλή για το φεμινιστικό κίνημα.

18 σχόλια:

  1. Όπως είχα αναφέρει, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, θεωρείται offensive (από το σχολείο κυρίως) να μην είσαι χριστιανός γιατί ο νεοέλληνας είναι προοδευτικός μόνο στα χαρτιά-πουθενά αλλού.
    Στις ημέρες μας, έχει παρεξηγηθεί το νόημα του φεμινισμού. Φεμινισμός δεν είναι το free bleeding ή οι αξύριστες λεσβίες που μόλις δουν άνδρα κατεβάζουν Χριστοπαναγίες σαν να μην υπάρχει αύριο. Ας μη γελιόμαστε. Ειδικά στον τομέα της εργασίας.δε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ισότητα. Και το να είσαι φεμινίστρια είναι να διεκδικείς τα δικαιώματά σου και να έχεις αξιοπρέπεια, να μην τρέχεις πίσω από έναν άνδρα, να έχεις τη δύναμη να πατήσεις πόδι στον άλλον κτλ. Όχι οι μαλακίες για ξεχωριστά παιχνίδια, που δεν ισχύουν κιόλας, ιδίως με την είσοδο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών που, με κάποιες εξαιρέσεις, δεν απευθύνονται ακριβώς σε κορίτσια ή σε αγόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν υπάρχει ισότητα στον τομέα εργασίας. Οι γυναίκες έχουν πολλές περισσότερες θέσεις εργασίας, μόνο και μόνο επειδή έχουν βυζιά. Μιλάω για τις θέσεις που θα μιλάει ή θα εξυπηρετεί κάποιον πελάτη. Από κει και πέρα οι μισθοί πλέον είναι ίδιοι σε άντρες και γυναίκες για ίδια πόστα.

      Διαγραφή
    2. Επομένως αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι να βάλουμε βυζιά. Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι ρε Πρόεδρε.

      Διαγραφή
    3. Κάντε πλαστικές γιατί χανόμαστε.

      Διαγραφή
    4. Άντρας δίχως βύζους, Εκκλησία χωρίς Τζίζους.

      Διαγραφή
  2. Για κάτσε λίγο, δηλαδή με λες ότι επειδή πάω σε μέρος που πουλάει ανθυγιεινά προϊόντα, πρέπει να ανέχομαι το τσιγάρο; Όχι, αγόρι μου, γιατί όταν κάποιος καπνίζει, δηλητηριάζει όλον τον αέρα με κάτι επιβλαβές για τη δικιά μου υγεία. Αλλά το παραβλέπω κι αυτό. Ο απλούστερος λόγος είναι ότι ο καπνός βρωμάει και τέλος. Δεν βλέπω πολύ κόσμο να βγαίνει άπλυτος στα μπαρ. Αν μου βρωμάει, και μάλιστα σε εσωτερικό χώρο χωρίς την ειδική ταμπελίτσα, είναι υποχρεωμένος ο άλλος να το σβήσει δεν πα' να κάθεται και 15 τραπέζια μακριά. Και γιατί να μη βάλουμε χαλασμένα συκώτια στα αλκοολούχα; Εξαιρετική ιδέα! καταλαβαίνεις, όμως, ότι δεν είναι το ίδιο τα πνευμόνια στα τσιγάρα με τα μωρά στα προφυλακτικά ή το άλλο που λες στα αυτοκίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αν μου βρωμάει, και μάλιστα σε εσωτερικό χώρο χωρίς την ειδική ταμπελίτσα, είναι υποχρεωμένος ο άλλος να το σβήσει δεν πα' να κάθεται και 15 τραπέζια μακριά."
      Πρώτον, άμα πας και το πεις αυτό το πράμα στα σοβαρά, σε αυτόν που καπνίζει στα 15 τραπέζια μακριά, στην καλύτερη θα γελάει μαζί σου 10 χρόνια, στη χειρότερη θα φας ξύλο. Δεύτερον, ο μόνος που μπορεί να "υποχρεώσει" τους πελάτες να μην καπνίζουν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Εσένα (όχι εσένα συγκεκριμένα, τον οποιονδήποτε butthurt αντικαπνιστή) ποιος σε γαμάει. Αν δηλαδή εμένα με ενοχλεί να βλέπω ανθρώπους να φοράνε κόκκινα πουκάμισα, θα πρέπει να απαιτήσω να μη φοράει κανείς κόκκινα πουκάμισα όταν βγαίνω έξω; Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μην κάνει κάτι επειδή ενοχλεί εσένα.
      Θα με πεις, "δεν είναι το ίδιο, το κάπνισμα βλάπτει την υγεία μου", αλλά η Θεσσαλονίκη είναι από τις μία πιο μολυσμένες πόλεις της Ευρώπης. Τα καρκινογόνα που θα γλιτώσεις από το μπαρ που δε θα καπνίζουν, θα τα αναπνεύσεις ούτως ή άλλως από τα καυσαέρια. Κι ούτε και το να τρως κάθε μέρα γύρο κάνει καλό στην υγεία, αλλά δε σε βλέπω να πτοείσαι.
      Επίσης το να βάλεις πνεύμονες με καρκίνο στα τσιγάρα και σάπια συκώτια στα αλκοολούχα δεν είναι καθόλου εξαιρετική ιδέα, είναι εντελώς ηλίθια ιδέα, κι αυτό γιατί ζούμε στον 21ο αιώνα κι όλοι ξέρουμε τι συνέπειες έχει και το αλκοόλ και το κάπνισμα. Αυτός που καπνίζει ή πίνει τα κάνει και τα δύο εν γνώσει του, και το να προσπαθείς να τρομοκρατήσεις έναν ενήλικα που αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του δε μου φαίνεται ότι συνάδει με την ελευθερία που θέλουμε να λέμε ότι έχουμε. Αυτά.

      Διαγραφή
    2. Αν ο ιδιοκτήτης δε θέλει να συμμορφωθεί, πιστεύω διάφοροι κρατικοί φορείς θα χαρούν να τον διδάξουν, χρεώνοντας τον το κατάλληλο αντίτιμο. Εφ' όσον απαγορεύεται στο κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους, το σβήνει επειδή το λέω εγώ, ναι. Δε θα έπρεπε καν να το έχει ανάψει.

      Τώρα όσον αφορά τις εν λόγω καμπάνιες, δουλεύουν αποθαρρύνοντας τον κόσμο από το να τα χρησιμοποιήσει, ιδίως σε υποσυνείδητο επίπεδο. Έστω και ένα άτομο να καθυστερήσουν - γιατί πλέον τα 12χρονα έχουν ήδη αγοράσει τα πρώτα τους αλκοολούχα, έστω κι αν πρόκειται μπυρίτσες από ψιλικατζίδικο - η καμπάνια θεωρείται επιτυχημένη.

      Διαγραφή
    3. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τέτοιου είδους καμπάνιες είναι ηλίθιες και προσβάλλουν τη νοημοσύνη πρώτα πρώτα αυτού που τις βγάζει.
      Επίσης, πού ακριβώς είδες να απαγορεύεται το κάπνισμα; Στην Ελλάδα ζεις. Όσο η πλειοψηφία του κόσμου καπνίζει, κανένας κρατικός φορέας δεν πρόκειται να σκιστεί για να εφαρμόσει απαγόρευση του καπνίσματος. Σκέψου απλά ότι κατεβαίνεις υποψήφιος. Προτιμάς τις ψήφους πενήντα καπνιστών ή τριών αντικαπνιστών;
      ,,,αυτό λέω κι εγώ.

      Διαγραφή
    4. Ο νόμος υπάρχει. Και είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας αρκετά υψηλόβαθμος αντικαπνιστής. Αλλά ποιος κάθεται να το ψάχνει;

      Διαγραφή
  3. Εμένα μου άρεσε το κείμενο και γάμησε πάτους και ευτυχώς που γαμάνε τα κείμενά σου γιατί εσύ..... έλα, δεν άντεξα, την είπα τη μαλακία μου!
    Η παράγραφος κάτω από την εικόνα που εμενα δε μου ανοίγει όλα τα λεφτά!

    πάντως έτσι γίνεται πολλά χρόνια. Όσες προσπάθειες και να έγιναν για έρθει ισότητα σε όποιο τομέα και αν πάρεις, κάποια στιγμή κάπου κάπως χάθηκε η μπάλα και σε μερικά δεν έχουν γίνει βασικά πράγματα για ισότητα αλλά γίνονται δευτερεύοντα πράματα μόνο και κάπου αλλού αρχίζει να εκτροχιάζεται η κατάσταση και πάμε προς την άλλη μεριά της ζυγαριάς...

    Πάντως για τους μαύρους ισχύει ακόμα ο νόμος με το hate crime που λέγανε και στο south park?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εμένα μου ανοίγει η εικόνα, ήταν ένα πακέτο από Μάλμπορο που έχει μια εικόνα του Τζάστιν Μπίμπερ κι έλεγε "αν καπνίζετε, τα παιδιά σας θα βγουν έτσι". Θα ψάξω να την ξαναβρώ.

      Διαγραφή
    2. Κατά τα λοιπά συμφωνώ με αυτά που λες.

      Διαγραφή
  4. Ωραίο κείμενο και συμφωνώ σε κάποια σημεία,αλλά λίγο μονόπλευρο.

    Φεμινισμός δε σημαίνει μισανδρία,ούτε μπίχλα,ούτε είναι όλες οι φεμινίστριες αξύριστες λεσβίες,που δε γνωρίζουν την ύπαρξη ταμπόν. Είναι θλιβερό ορισμένες γυναίκες να παρεξηγούν την έννοιά του και ενώ θέλουν να αγωνιστούν για την ισότητα,να φτάνουν στο αντίθετο άκρο. Θα σου πω,όμως,πού ακριβώς χρειάζεται ο φεμινισμός στη σημερινή εποχή:
    - όταν,μετά από ένα βιασμό,πολλοί σπεύδουν να πουν: "Τα 'θελε αυτή,γιατί φορούσε φούστα μέχρι τον κώλο". Λες και υπάρχει γυναίκα που να επιδιώκει κάτι τέτοιο!
    - όταν κάποια έχει ελεύθερη σεξουαλική ζωή,αμέσως χαρακτηρίζεται "πουτάνα" και λοιπά κοσμητικά,ενώ στην περίπτωση του άντρα: "ααα,ο τάδε είναι έμπειρος/ζει τη ζωή του/το διασκεδάζει".
    - όταν κάποια φοράει μίνι και τρέχουν όλοι οι αναμάρτητοι να την πούνε τσουλάκι.
    - όταν μία γυναίκα έχει 30% λιγότερες πιθανότητες να προσληφθεί σε ηγετικές θέσεις από έναν άνδρα.
    - όταν δε γουστάρει κάποια κάποιον και αμέσως μετατρέπεται σε ξινομούνα και αγάμητη,ενώ ο άλλος έχει όλο το δικαίωμα να απορρίψει την οποιαδήποτε δίχως να χαρακτηριστεί.
    Αλλά δυστυχώς,έχει δίκιο ο Γιάννης παραπάνω,που λέει πως όταν διεκδικούμε κάτι με πάθος,συνήθως φτάνουμε στην υπερβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που λες είναι μια αλήθεια, με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό που δεν λαμβάνει κανείς τους Westboro Baptists ότι εκπροσωπούν το σύνολο του Χριστιανισμού, και βεβαίως όταν λέω "οι φεμινίστριες κάνουν το τάδε ή το δείνα" δεν εννοώ ότι όλες οι φεμινίστριες κάνουν το τάδε ή το δείνα. Επειδή όμως οι "όλοι οι άντρες είναι γουρούνια" είναι αυτές που ακούγονται, γι'αυτό υπάρχει τέτοια αντίδραση.
      Κατά τ'άλλα, θα διαφωνήσω με το τελευταίο πόιντ σου, γιατί όποια δε με θέλει ΕΙΝΑΙ ξινομούνα κι αγάμητη.
      Κι αφού το γάμησα, να πω ότι εξίσου ηλίθιες είναι κι οι ανδρικές αντιδράσεις που παραθέτεις, απλά δεν κολλούσαν στο πνεύμα της συγκεκριμένης ανάρτησης.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος6/5/14 05:52

    Έχεις αδικο σε πολλά πράγματα,αλλά βαριέμαι να κάτσω να στα απαριθμήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.