Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Chinese Democracy

Σιγά μη βάλω και Γκανς εν Ρόζες χωρίς τον Σλας. Αυτό είναι σαν πίτσα χωρίς μπέικον.
Σήμερα, λοιπόν, είναι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, γνωστές και σαν η μέρα που τόσο περίμεναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που αυτή τη στιγμή υπολογίζονται ότι είναι ισάριθμοι με τα δεκαδικά του πι.
Κάθισα και σκέφτηκα και είδα ότι μ'αγαπάς μόνο εσύ και τι μουνί η Παπαρίζου ρε φίλε μου και παρεκτρέπομαι από το ζητούμενο για άλλη μία δισεκατομμυριοστή φορά, κάθισα και σκέφτηκα τέλος πάντων τι θα έπρεπε να ψηφίσω, γιατί είναι ένα όντως πολύ σημαντικό ζήτημα, σήμερα το πρωί την ώρα που έχεζα.
Η αποχή δεν είναι λύση. Μπορεί να το βλέπεις ως "δεν υπάρχει κανείς να ψηφίσω, όλοι είναι τα ίδια σκατά, μας κλέψαν τα λεφτά, μας φάγαν τις δουλειές, νιεχ νιεχ νιεχ", λες κι όλοι που είναι τα ίδια σκατά ήρθαν εδώ πέρα ουρανοκατέβατοι και δεν είναι προϊόν της κοινωνίας σου, αλλά σκέψου ότι για κάθε ψήφο που δε ρίχνεις, δίνεις μεγαλύτερη αξία στην ψήφο του Χρυσαυγίτη και της γιαγιάς που δε θυμήθηκε κανείς να την πει ότι ο Αντρέας πέθανε. Αυτό θες ρε Πασόκε Σατανιστή;
Εκτός βεβαίως κι αν έχεις ακόμα τα εκλογικά σου δικαιώματα στην Πέρα Κλανούλα και το ξεχνάς μέχρι να έρθουν οι εκλογές και το θυμάσαι και λες "ε, δε γαμιέται, θα τα μεταφέρω στις επόμενες εκλογές". Τότε δικαιολογείται, κάπως, γιατί πού να καις βενζίνες.
Το λευκό και το άκυρο είναι ακόμα πιο μαλακία, γιατί είναι η μαλακία του να μη μετράει η ψήφος σου συν την επιπρόσθετη μαλακία ότι ξεκουνήθηκες απ'το σπίτι σου για να πας να απέσχεις, ενώ θα μπορούσες απλά να κάτσεις σπίτι σου και να την παίζεις σαν σωστός μαλάκας που είσαι.
Πάει ο άλλος στο εκλογικό κέντρο για να πάρει το ψηφοδέλτιο και να ζωγραφίσει πάνω μία πούτσα. Χαίρω πολύ, Σκορδομπούτσογλου. Χάρηκες; Κάτι έκανες; Μια πούτσα έκανες. Ντεμέκ ότι έκανες στέιτμεντ; Αρχίδια μύδια. Θα το δει ο πρόεδρος της εφορευτικής, θα πει "φάε έναν μαλάκα εδώ πέρα που του'χουμε δώσει κι εκλογικά δικαιώματα", θα μετρήσει ένα άκυρο, θα το τσαλακώσει και θα πάει στο επόμενο.
Εκτός κι αν γινόταν το άλλο γαμάτο που είχε προτείνει κάποιος, νομίζω ο Μάικιους όταν ακόμα τα τελευταία οχτώ του άρθρα δεν ήταν για τον πούτσο, που το ποσοστό των λευκών αντιστοιχεί σε κενές έδρες στην τελική σύσταση της βουλής ή του δημοτικού συμβουλίου.
Κι έβγαινε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ξέρω γω ένα συμβούλιο "τριμελής επιτροπή από πεντέξι άτομα".
Αποκλείουμε βεβαίως και τους φασίστες (Χρυσή Αυγή), τους φασίστες που για κάποιο λόγο δεν κάνει να λες ότι είναι φασίστες (ΚΚΕ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) και κάτι οικολογικά-ανεξάρτητα-αβάδιστα-αβίαστα-αβασάνιστα σχήματα που οι δυνητικοί τους ψηφοφόροι είναι λιγότεροι από τους δημοτικούς τους συμβούλους, και μας μένουν ο Κρασοπατέρας Μπουτάρης, ο Καλαφάτης με το "Εντάξει" και ο Μηταφίδης από τον Σύριζα.
Δυστυχώς, το προεδρείο της Μοναδικής Αξιόπιστης Λύσεως για την Αξιοκρατία, την Κοινωνική Ισότητα και την Ανάπτυξη (δηλαδή εγώ) έκρινε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πόστο ανάξιο για να κατεβάσει υποψηφιότητα κι έτσι αναμένει τις εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ.
Λέω να μπω να δω τι υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους θα κατεβάσει το "Εντάξει", και απογοητεύτηκα. Κοτζάμ Καλαφάτης, με στήριξη από ολόκληρη ΝΔ, και δεν μπήκε στον κόπο να φτιάξει στο σάιτ του μια ενότητα που να έχει τους δημοτικούς σύμβουλους όλους μαζί να λέει ο καθένας "Γεια σας, είμαι ο Μαέβιους Παχατουρίδης και βλέπετε το Jackass".
Εσύ τώρα δηλαδή ζεις στον εικοστό πρώτο αιώνα;
Δηλαδή, Εντάξει.
Επομένως οι μόνες εναλλακτικές επιλογές που έχουν μείνει είναι ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ κι ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ 2.0? Γαμάτα. Και το καλό είναι ότι και οι δύο έχουν στις τάξεις τους στελέχη ικανά να πείσουν και τον πιο δύσκολο ψηφοφόρο.
Στον Μηταφίδη, ας πούμε, κατεβαίνει ένας και μέσα σε όλα τα άλλα άπειρα προσόντα του (αν θυμάμαι ήταν μπετατζής, όχι ότι είμαστε κοινωνικά ρατσιστές απέναντι σε όποιον δεν είναι μηχανολόγος μηχανικός) αναφέρει κι ότι είναι μέλος του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ των δυτικών συνοικιών.
Γιατί αν δεν είναι αυτό προσόν, τότε δεν ξέρω κι εγώ ποιο είναι.

Ο άλλος, πάλι, επιλέγει να προσεγγίσει τον ψηφοφόρο με μια πιο ποιητική διάθεση.
"Γεννήθηκα στο γκρι της Θεσσαλονίκης, γιος του Χ και της Υ. Κι επειδή το γκρι ταιριάζει απόλυτα με το κόκκινο εντάχθηκα από μικρός στην αριστερά μας."
...
...
...
-Τάσος Λειβαδίτης.
Ε, συγνώμη, δεν άντεξα.
Ο ίδιος, λίγο παρακάτω στο σύντομο βιογραφικό του, δηλώνει ότι "συχνάζει σε καφενεία αλλά και στα ρολόγια της ΔΕΗ όπου περνά ευχάριστα συνδέοντας τα κομμένα ρεύματα".
Ομολογουμένως, είχα σχηματίσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το τι θα πει "περνώ ευχάριστα", αλλά εδώ θα με πεις ο άλλος ακούει Κορν, οπότε δε γαμείς.
Και φυσικά η κορυφαία υποψήφια είναι μία που γεννήθηκε υποψήφιος, χάρη στο αλάνθαστο ένστικτο του Μηταφίδη που είχε ψυχανεμιστεί από καιρό ότι η Κοντσίτα θα κερδίσει τη Γιουροβύζιον.
Από την άλλη, ο Κρασοπατέρας δε σε αφήνει καν να διαβάσεις τα βιογραφικά των υποψηφίων του για να σε κερδίσει. Γιατί μια εικόνα ισοδυναμεί με 843,75 λέξεις (ναι, ξέρω, κανονικά θα έπρεπε να είναι χίλιες, γαμώ τον πληθωρισμό μου).

Γκιατί όποιος ντεν του αρέσουν οι Μάνογουορ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΚΑΜΗΤΕΙ!
Εν τέλει το τι ψήφισα δε σας αφορά.
Εκλογικό απόρρητο, duh.
Για την περιφέρεια δεν μπορώ να πω ότι έκατσα και τόσο πολύ να το σκεφτώ, κυρίως γιατί ούτε που θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κάποιον να ασχολείται με την περιφέρεια.
Κι έπειτα, όλοι οι υποψήφιοι, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κοσκινίσματος για τις δημοτικές, είναι ένας κι ένας. Ο Ιωαννίδης είναι ο γνωστός μαλάκας προπονητής του Γαύρου που το '95 με την ΤΣΣΚΑ που δηλητηρίασαν τους παίκτες τους θυμήθηκε να κάνει φαιρ πλέι αφού εξασφάλισε διαφορά 30 πόντων.
Ο νυν περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει το πιο γελοίο όνομα που έχω ακούσει για πολιτικό, αν και σίγουρα πιο εύχρηστο από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Όσο για την υποψήφια του Σύριζα, με το γκριζαρισμένο καρέ μαλλί της, το βεβιασμένο χαμόγελο που δείχνει την κούραση από τα βάσανα της ζωής, και το λουλουδάτο φουλάρι τυλιγμένο γύρω απ'το λαιμό, ε, συγνώμη, αυτή δεν είναι περιφερειάρχης, αυτή είναι η θειά μου η Σμαρούλα από την Δώθε Πορδούλα.

Μπαίνω τέλος πάντων στο παραβάν, πέφτει στο μάτι μου το ψηφοδέλτιο του Τζιτζικώστα, βλέπω και την Βούλα Πατουλίδου υποψήφια αντιπεριφερειαρχέσα Θεσσαλονίκης και λέω ντάξει, θα ρίξω αυτό κι όπως θα το ρίχνω θα λέω "για την Ελλάδα ρε γαμώτο"...
...
...
...μαλάκα, ο Τζιτζικώστας δεν κατέχει καθόλου μάρκετινγκ. Έπρεπε να βγάλει σποτάκι με την Πατουλίδου να λέει "ψηφίζουμε Τζιτζικώστα, για την Ελλάδα ρε γαμώτο". Θα τον ψήφιζαν μέχρι κι οι πέτρες.
Αρχίζω λοιπόν να κοιτάω τους υποψήφιους συμβούλους, και βλέπω σε κάποια φάση "Σαμαράς Αντώνιος". Και λες, ρε πούστη, πόσο γαμάτη τρολιά θα ήταν να ρίξεις ένα ψηφοδέλτιο που ο μόνος που έχει σταυρό να λέγεται Αντώνης Σαμαράς;
Ή έτσι άφησα τους άλλους να πιστεύουν, δε θα σας πω και τι ψήφισα.
Και βγαίνω έξω που λέτε από το εκλογικό τμήμα, και πέφτω πάνω στο δημοψήφισμα για το νερό. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ ή όχι.
Βέβαια αυτό το δημοψήφισμα, για όποιον είναι να πάρει την τελική απόφαση, δηλαδή τους Γερμανούς, σημαίνει ό,τι σημαίνει και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο η γνώμη που έχει γι'αυτόν ο Αλέφαντος, αλλά εδώ ο άλλος περνάει ευχάριστα συνδέοντας κομμένα ρεύματα, οπότε τι να πεις.
Αλλά το καλύτερο είναι το πώς διεξήχθη το διαβόητο δημοψήφισμα. Κάθονται σε ένα τραπεζάκι έξω από το κέντρο μία μανδάμ κι ένας παχουλοκομψός. Δύο στοίβες από χαρτάκια, που η μία γράφει ναι και η άλλη γράφει όχι, χωρίς φάκελο, χωρίς παραβάν, κι η κάλπη εντελώς διάφανη ώστε να μπορεί κανείς να δει πόσο ανεπηρέαστα ψήφισαν "ΟΧΙ" όλοι οι Θεσσαλονικείς.
Μην ξανακούσω κανέναν σας να πει ότι είμαστε Σοβιετία.
Κανέναν όμως.
Ακόμα και στις Σοβιετίες είχανε λίγη τσίπα παραπάνω.
Οπότε κι εγώ το καθίκι παίρνω το χαρτάκι με το ΝΑΙ από την ανέγγιχτη στοίβα, μόνο και μόνο για να δω τα μούτρα τους καθώς θα έριχνα το ναι.
Η μεν μανδάμ, ευγενέστατη, λέει, "να, πάρε να ψηφίσεις το όχι σου", ο δε παχουλοκομψός, μόλις με βλέπει να παίρνω, με το χαμόγελο του Τζόκερ, το ναι, κάνει, τάχα γελώντας, ότι πάει να με εμποδίσει. Εγώ, πάντα χαμογελώντας σαν διαφημισόμουνο της Ρεντ Μπουλ στην Καμάρα, λέω "συγνώμη, πέσατε σε πνεύμα αντιλογίας", αυτή λέει "εντάξει, δικαίωμά σου είναι" (κι από μέσα της "το μουνί που σε ξέρναγε, γαμημένε καπιταλιστή") κι εγώ αποχωρώ, γελώντας μόνος μου σαν τον ηλίθιο για τα επόμενα δέκα λεπτά.
Εντάξει.
Για όλα τ'άλλα, υπάρχει η Μάστερκαρντ.
Αυτά, και να προσέχετε μη βγει στην περιοχή σας Χρυσαυγίτης δήμαρχος κι άντε μετά να βρείτε Πακιστανό να σας μαζέψει τις ντομάτες από το χωράφι.

12 σχόλια:

  1. Εγώ έβγαλα μίσος όταν ψήφιζα για περιφερειάρχη. Μου δώσαν τόσα άκυρα πράγματα, Νεοδημοκράτες, Πασόκους Σατανιστές, Οικολόγους, Δημιουργίες, Συριζαίους που πρέπει να ψήφισα κάτι τελείως random. Στο Δήμο τουλάχιστον ήξερα κάποια πράγματα παραπάνω. Και στο εκλογικό κέντρο που ψήφιζα είχαν βάλει Bob Marley. Επαναστάτες, όχι αστεία. Είμαι σίγουρη πως μετά την καταμέτρηση των ψήφων θα πάνε για ομαδικό μπάφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, σίγουρα θα σκάνε έναν και στην καταμέτρηση. Αυτό θα εξηγούσε πολλά, τέλος πάντων.

      Διαγραφή
    2. Κατάλαβα. Όλο το Ελληνικό θα βγάλει τον Damian Marley (αφού ο Μπομπ έχει πεθάνει) με Cypress Hill για δεύτερο γύρο.

      Διαγραφή
  2. Έχουν αρχίσει και μου τη δίνουν οι ''τι ζούμε θεέ μου, δεν έχει πιο κάτω πότε θα κάνει ξαστεριά'' και μόλις έρθει η ώρα της κάλπης θα την κάνουν με ελαφρά γιατί όλοι μπλα μπλα τα ίδια σκατά είναι....
    Με τους ψευτοεπαναστάτες του καναπέ και του κώλου που όσο μιλάω για αυτά τόσο εξοργίζομαι...Άσε δε,αυτούς που σου λένε ''εγώ να τους ξαναψηφίσω???Με τίποταααα''...ε αυτοί λοιπόν Θωμά μου,είναι οι ίδιοι που θα τους ξαναψηφίσουν...Το τι είδαν σήμερα αυτά τα έρμα μάτια μου,δε στο συζητώ θα φας φρίκη...Η κρίση ,λέει, μας κάνει πιο ώριμους ανθρώπους.Παπαρ(γ)ια καπαμά.Στην Ελλάδα μας κάνει απλά πιο μαλάκες...
    Όσο για τη ΧΑ δε θα σχολιάσω καν,γιατί όταν μιλάω για χρυσαύγουλα,παλινδρομεί το φαγητό στο στομάχι μου και ο εμετός δεν αργεί να ξεπροβάλλει...
    Και σε όποιον με ρωτάει τι ψηφίζω,δεν ντρέπομαι να απαντήσω...λέω σε όλους το ίδιο...''είμαι ιδανική και ανάξια απολιτίκ''...
    Φιλιά Θωμάκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που λες είναι γονίδια και δεν εξαλείφονται από το DNA του Έλληνος.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/5/14 05:15

    Υπάρχει και η αποχή ως πολιτική στάση και οχι των καλομαθημένων ελληναραδων..Επίσης ο φασίστας δεν είναι ποτέ μόνος του,συνοδεύεται από μαχαίρι συνήθως ματωμένο........μη τα γαμάμε ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δηλαδή ο φασίστας αντί για ματωμένο μαχαίρι έχει πέτρες και μολότωφ δεν είναι φασίστας; Μη με διαολίζεις τώρα. Εξίσου φασίστες είναι και οι μεν ακραίοι κι οι δε, απλά για κάποιο λόγο ο φασίστας που επιτίθεται στις τράπεζες τον αγαπάμε περισσότερο απ'τον φασίστα που επιτίθεται στους Πακιστανούς.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/5/14 03:09

      Σορρυ αυτή είναι η θεωρία των δύο άκρων,η οποία ειναι ανιστορητη και ηλίθια!Κανείς σοβαρος ιστορικος δεν την αποδεχεται..
      Οσο για τα παιδάκια που πετάνε πέτρες και μολοτοφ είναι είτε χουλιγκάνια που βγάζουν το άχτι τους (οπως λόγου χαρη τα παόκια στο γήπεδο) είτε μηδενιστές που σημαίνει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ηθική που εσύ αποδεχεσαι και θα καταστρέψουν τα πάντα αν χρειαστεί γιατί πιστεύουν στη καταστροφή είτε παρακρατικοί που κάνουν διάφορα για να βρίσκει η αστυνομία λόγους να επεμβαίνει στις πορείες.!

      Επιπλέον υπάρχει διαφορά στο να εχεις ως αίτημα τη δικαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου ώστε να μην υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί,ένα αίτημα που υπάρχει από την αυγή της ανθρωπότητας, από το να ζητάς στρατοπεδα συγκέντρωσης για να χωσεις μετανάστες,εβραίους,ομοφυλόφιλους,αμεα και οποιον αλλον δεν ανήκει στην αρια λευκή φυλή,επειδή έτυχε να γεννηθεί διαφορετικός από σένα.Αν εξομοιώνουμε αυτά τα δύο,τότε δύο αιώνες πολιτικής,επιστημονικής και κοινωνικής προοδου απο τη γαλλική επανάσταση και μετά πήγαν στράφι. Νομίζω θα καταλάβεις τη διαφορά,διοτι αυτά δεν είναι αναρχικές μαλακίες κτλ,αλλά συμπερασματα του φιλελευθερισμού,της κυρίαρχης ιδεολογία τους τελευταίους δύο αιωνες!Για να μη λες!

      Εντέλει αν κάποιος πιστεύει σε μια "δημοκρατία" βασισμένη στο χυμένο αίμα του αδύναμου, οφείλω όχι απλά να τον παραβλέψω μα και να τον πολεμήσω,διότι αυτό που αυτός ονομάζει δημοκρατία δεν είναι παρά ενα στυγνό καθεστώς με πολύ καλή προπαγάνδα!
      Δεν θα συνεχίσω άλλο!Από εκεί και πέρα ο ίδιος ο διαφωτισμός τα εξηγεί πολύ καλύτερα από μένα..!

      Διαγραφή
    3. Κοίτα, όλα αυτά περί σοσιαλισμού και ισότητας είναι πολύ ωραία όταν τα τραγουδάει ο Τζον Λένον, αλλά ας έρθουμε λίγο στην πραγματικότητα.
      Μόνο εγώ βρίσκω κάτι το ολοκληρωτικό και το ισοπεδωτικό στο να είναι όλοι ίσοι και να μην ξεχωρίζει κανείς; Ή είναι τυχαίο που, όπου πήγε να εφαρμοστεί σοσιαλισμός "άνωθεν" κατέληξε σε hardcore δικτατορίες; Άμα πας στις χώρες που πέρασαν ο Στάλιν, ο Τσαουσέσκου, ο Χότζα κι ο Πολ Ποτ να τους μιλήσεις για το πόσο καλός είναι ο σοσιαλισμός, θα σε κοιτάνε σαν να πήγες στο Νιούκασλ και να εκθειάζεις τη Θάτσερ.
      Το ότι το να είναι όλοι ίσοι αντικρούεται ακόμα κι από τη θεωρία της φυσικής επιλογής δε σου λέει τίποτα; Η φυσική επιλογή πρεσβεύει ότι επιβραβεύεται ο δυνατότερος, ο εξυπνότερος, ο ικανότερος εν τέλει, όχι με κανέναν άλλο τρόπο, αλλά με αυτό καθ'εαυτό το δικαίωμα στη ζωή.
      Ή πάρε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Αυτό που κάνει τα ηλεκτρόνια να κινούνται μέσα στα καλώδια δεν είναι τίποτε άλλο από τη διαφορά δυναμικού, γιατί το κύκλωμα τείνει να εξισορροπήσει τη διαφορά στα δύο άκρα. Όταν εν τέλει η διαφορά εκμηδενιστεί, ξέρεις τι γίνεται; Τίποτα. Το κύκλωμα σταματάει να δουλεύει.
      Κι αν εν πάση περιπτώσει είναι τόσο επιθυμητό πράμα η εξίσωση, οκ, ας γίνει. Αλλά να εξισωθούμε όλοι στην υψηλή στάθμη, όχι στη χαμηλή. Κι αυτά που λέει το ΚΚΕ ότι θα δώσει σε όλους βασικό μισθό 1500 ευρώ, χωρίς να έχει κυβερνήσει ούτε μια μέρα, είναι σαν τον ταρίφα που λέει "αν με κάνουν πρωθυπουργό για μια μέρα θα τα φτιάξω όλα". Μαλακίες δηλαδή, που τις λένε εκ του ασφαλούς γιατί ξέρουν ότι δε θα χρειαστεί ποτέ να τις αποδείξουν.
      Πάμε τώρα και στο θέμα της βίας. Λες ότι αυτοί που πετάνε τις πέτρες και τις μολότοφ είναι είτε βαλτοί, είτε χαζά παιδάκια. Όταν όμως γινόντουσαν τα μπάχαλα, ο Λαζόπουλος, το μεγαλύτερο παπαγαλάκι της Αριστεράς, στα ύψη τότε της τηλεοπτικής του δόξας και της προπαγανδιστικής του δύναμης, δεν έλεγε ούτε ότι είναι βαλτοί, ούτε ότι είναι χαζά παιδάκια, αλλά ότι "η βία φέρνει βία". Συστημικός κι αυτός, ε;
      Αυτοί που κάψανε τους ανθρώπους ζωντανούς στη Μαρφίν ήταν κι αυτοί βαλτοί, ή κι αυτοί χαζά παιδάκια; Ή μήπως δε μετράνε αυτοί οι άνθρωποι, επειδή εκπροσωπούν το βρωμερό καπιταλισμό, και μετράνε μόνο οι μετανάστες, οι εβραίοι κι οι ομοφυλόφιλοι;
      Ή μήπως είναι βαλτοί ή χαζά παιδάκια η 17 Νοέμβρη, οι Πυρήνες της Φωτιάς κι όλοι αυτοί που κατά καιρούς κάνουν προσχεδιασμένα εγκλήματα; Φασίστας δεν είναι αυτός που προσπαθεί να επιβάλλει στους πάντες την άποψή του με τη βία; Ή μήπως επειδή δεν υπογράφουν τις προκηρύξεις τους με το 14/88, τότε συγχωρούνται;

      Διαγραφή
  4. Γενικά επειδή στις δημοτικοπεριφερειακοτέτοιες κατεβαίνει ο κάθε άχρηστος (λίγο περισσότερο άχρηστος από οποιοδήποτε των βουλευτικών μόνο και μόνο επειδή δεν κάνει απολύτως τίποτα, άχρηστος με όλη τη σημασία δηλαδή) απλά προσπαθείς να ψηφίσεις το λιγότερο καθίζημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κι άχρηστος ο Κρασοπατέρας. Έχει να παραθέσει έργο. Πεζοδρόμησε την Αγίας Σοφίας. Δεν είναι αυτό έργο;

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.