Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Hello Kniti

Είναι κάποιες φορές που οι πραγματικοί τσιμεντένιοι τοίχοι λένε πράγματα πιο ενδιαφέροντα από τους ηλεκτρονικούς του φουμπού.
Ένας από αυτούς ανήκει στο τμήμα μηχανολόγων του Απουθού. Το φυλλάδιο αυτό ενημερώνει τη φοιτητιώσα νεολαία για μια εκδήλωση του ΚΚΕ, η οποία σαν στόχο έχει να ξεκαθαρίσει ορισμένες ιστορικές ανακρίβειες, και δυστυχώς δεν πρόλαβα να παρευρεθώ γιατί ήμουν πολύ απασχολημένος με το να έχω καλύτερα πράματα να κάνω, αλλά σας προσκαλώ να το απολαύσετε μαζί μου.
Λοιπόν...παραιτούμαι. Έφτασε η στιγμή που τελικά η πραγματικότητα ξεπερνάει τον συγγραφέα, κι ο συγγραφέας δεν έχει πλέον τι να πει κι έτσι καθίσταται πια άχρηστος. Δε μου μένει πλέον τίποτε άλλο παρά να αποσυρθώ σε μια μικρή γραφική λίμνη στην Ιαπωνία, όπου κάτω από τον ίσκιο μιας κερασιάς θα βρίσκω τη γαλήνη ψαρεύοντας χταπόδια.
...
...ή μάλλον όχι. Δεν μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι. Γιατί αν το αφήσω να περάσει έτσι και δεν αφήσω τον οργισμένο δαίμονα μέσα μου να ξεθυμάνει, θα καταλήξω να κοπανάω τα αρχίδια μου στον τοίχο.

Διάβασα, διάβασα και ξαναδιάβασα αυτή την πρόταση που λέει "Ο φασισμός-ναζισμός ήταν γέννημα του καπιταλισμού, μια άγρια και εκμεταλλευτική μορφή διαχείρισης του συστήματος", όπως και την άλλη που λέει "στόχος όλων των κρατών ήταν η ανατροπή του εργατικού καθεστώτος της Σοβιετικής Ένωσης". Αυτή τη στιγμή είμαι στην 27η επανάληψη και ακόμα δεν έχω καταλάβει αν τα μάτια μου κάνουν πουλάκια ή αν έπαθα πρόωρη δυσλεξία. 
Ουσιαστικά αυτό που μας λέει αυτό το φυλλάδιο είναι ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε για να μπορέσουν οι καπιταλιστές α)να αναπτύξουν τις οικονομίες τους μετά την κρίση του '30 και β) και κυριότερο, να γκρεμίσουν τον σοσιαλιστικό παράδεισο που προσπαθούσε να δημιουργήσει ο οραμαριστής Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, γνωστός και σαν Στάλιν.
Ρε παιδιά. Ρε παιδιά. Είπαμε να πίνουμε κανένα αφορολόγητο φού και φού, αλλά εσείς την κροκοδειλιάσατε τελείως τη φάση. Στέγνωσαν η Σκόδρα και το Ελμπασάν. Στην Τέσσερα έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός. Ψάχνουν οι άνθρωποι να στρίψουν και δεν έχει μείνει ούτε κοτσάνι. Μέχρι κι ο Άγγελος Αναστασιάδης κατεβάζει Παναγίες.
Αν από αυτές τις προτάσεις που επισήμανα αντικαταστήσεις τον καπιταλισμό με τα Νεφελίμ, τον Χίτλερ με τον Πολέμαρχο και τον κομμουνισμό με τους Ελ, αυτή η θεωρία θα μπορούσε να την είχε βγάλει κάλλιστα ο Λιακόπουλος.
Γιατί οκ, πες ότι το πρώτο μέρος ισχύει, γιατί πράγματι ο πόλεμος απαιτεί να πέσει αυξημένο βάρος στη βιομηχανία (όπλα, πυρομαχικά, πολεμικά οχήματα, πλοία και αεροπλάνα, τσιγάρα και φωτογραφίες από την γυναίκα σου που έχεις αφήσει πίσω στην πατρίδα κι αν την δείξεις σε κανέναν θα φας σφαίρα στο αμέσως επόμενο πλάνο), δημιουργώντας έτσι θέσεις εργασίας τόσο στη βιομηχανία όσο και σε αυτά καθεαυτά τα μέτωπα.
Για να γίνουν βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει και μια αρχική δόση ρευστού που να τα χρηματοδοτεί, το οποίο ρευστό με την κρίση του '30 είχε στεγνώσει, αλλά εντάξει μωρέ, οι κακοί καπιταλιστές έκαναν συμφωνία με τον γεροδιάολα και τους τα έδωσε.
Και ρωτάω τώρα εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, που δεν ξέρω και πολλά πολλά από αυτά, το ότι λίγα χιλιόμετρα δυτικά από τους Σοβιετικούς ήταν ένας αστείος τυπάκος ονόματι Χίτλερ, ο οποίος απειλούσε να σφάξει όλη την Ευρώπη, δεν έχει να κάνει τίποτα με τον Β' Παγκόσμιο;
Και σε αυτό απαντάει μια άλλη καταγγελία-καταπέλτης των ηρωικών Κνιτών.
"Μας λένε ψέματα αυτοί που υποστηρίζουν ότι έφταιγε ο μανιακός Χίτλερ και η δίψα του για αίμα".
Μα φυσικά! Ο Χίτλερ δεν ήταν ούτε κατά διάνοια αιμοδιψής μανιακός! Όπως άλλωστε δεν ήταν αιμοδιψείς μανιακοί και οι Ιωσήφ Στάλιν, Μάο Τσε Τουνγκ, Κιμ Ιλ-Σουνγκ και απόγονοι, Πολ Ποτ, Νικολάι Τσαουσέσκου, Ενβέρ Χότζα, Γιόζιπ Μπροζ "Τίτο", Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα και μερικοί άλλοι που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν.
Όχι, όχι. Ο Χίτλερ ήταν το poster boy αυτού που αποκαλούμε ισορροπημένη, συγκροτημένη και ψύχραιμη προσωπικότητα.

Μερικά χαζοεκατομμυριάκια Εβραίοι που γίνανε σαπούνια ήταν μια ιστορική λεπτομέρεια που δε σημαίνει απολύτως τίποτα.
Και φυσικά αυτός ο τύπος δε θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνει το πειθήνιο σκυλάκι των κακών καπιταλιστών Ρούσβελτ και Τσώρτσιλ.
Το λέει άλλωστε και η ίδια η λέξη Ναζισμός, που όπως όλοι μας ξέρουμε προέρχεται από μια αρχαία Σαξονική ρίζα που χοντρικά σημαίνει "θυσιάζω νεαρές παρθένες στο βωμό του καπιταλιστικού συστήματος" και σε καμία περίπτωση δεν είναι σύντμηση της λέξης Nationalsozialismus, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι κακοήθεις.
Το κόμμα απ'το οποίο προήλθε ο Χίτλερ λεγόταν "Γερμανικό Εργατικό Κόμμα", λέει; Σύμπτωση.
H αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε από την Χιτλερική Γερμανία και άκμασε στην διάρκειά της λεγότανε Volkswagen, δηλαδή Αυτοκίνητο του Λαού; Σύμπτωση ρε κι αυτό.
Το ότι πριν το ξέσπασμα του πολέμου η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση υπέγραψαν σύμφωνο να μην επιτεθεί η μία στην άλλη; Κι αυτό σύμπτωση...
Το ότι μετά το ξέσπασμα του πολέμου, αλλά πριν η Γερμανία γυρίσει κόντρα στην ΕΣΣΔ, Χίτλερ και Στάλιν φέρονται να κανόνιζαν πώς θα μοιράσουν τον κόσμο μεταξύ τους όταν θα κέρδιζαν τον πόλεμο, ε να μην είναι κι αυτό σύμπτωση;
Όχι, αυτό είναι ολοκάθαρη συκοφαντία. Φάνηκε άλλωστε από το πόσο υπεράνω υπήρξε ο Στάλιν, όταν οι Δυτικοί του πρότειναν να μοιράσει την ηττημένη πλέον Γερμανία στα δύο.
Ούτε ένα γραφικό χωριουδάκι της Βαυαρίας δεν πήρε ο Στάλιν υπό τη σφαίρα επιρροής του. Τι να το κάνει άλλωστε;
Αλλά ας επιστρέψουμε στο φυλλάδιο.
Οι Κνίτες, που για κανένα λόγο δε θα είχαν συμφέρον να παραποιήσουν καμία ιστορική πραγματικότητα, μας λένε ότι οι Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν τη Ναζιστική Γερμανία με "επενδύσεις των μονοπωλίων τους".
Κάθε φορά που ένας κομμουνιστής διαμαρτύρεται για "καπιταλιστικά μονοπώλια", ο Παναγριώτατος Θεσσαλονίκης Άνθιμος εγκαλεί τον Μπουτάρη για "έλλειμμα θρησκευτικής ανεκτικότητας".
Αλλά ας υποθέσουμε ότι ακόμα κι αυτό είναι αλήθεια. Ότι δηλαδή οι κακοί καπιταλισταί όχι απλά ήθελαν να νικήσει ο Χίτλερ τους καλούς κομμουνιστές, αλλά κι ότι τους βοηθούσαν επενδύοντας πάνω τους. 
Πώς κολλάει σε όλη αυτή τη σατανική σκευωρία ότι σε όλη τη διάρκεια του πολέμου το Λονδίνο βομβαρδιζόταν καθημερινά από τη Λουφτβάφε; Γιατί ακόμα κι αν ο Χίτλερ ήταν τόσο αιμοδιψής και παρανοϊκός που δε θα δίσταζε να βομβαρδίσει ακόμα κι αυτούς που τον βοηθούσαν (που δεν ήτανε μωρέ αιμοδιψής παρανοϊκός...), ο Τσώρτσιλ θα έπρεπε να του είχε βάλει το μπαστούνι του στον κώλο.
Τόση εμπάθεια να είχε πια με τους δύσμοιρους κομμουνιστές που θα ανεχόταν να του βομβαρδίσει ο Χίτλερ την πρωτεύουσά του, μόνο και μόνο για να χάσει τον πόλεμο η Σοβιετική Ένωση και να συντριβεί έτσι ο κομμουνιστικός παράδεισος;
Συμπτώσεις ρε παιδάκι μου, συμπτώσεις...
Ή θα μας πει ότι η Αμερική έσπρωχνε την Ιαπωνία. Η οποία Ιαπωνία, σύμφωνα με τους κακούς καπιταλιστές ιστορικούς, ήταν και η αφορμή που η Αμερική μπήκε στον πόλεμο λόγω της καταστροφής του Περλ Χάρμπορ, και η οποία στο τέλος του πολέμου-αφού είχε ηττηθεί ο Χίτλερ, άρα είχαν αποτύχει τα σατανικά τους σχέδια εναντίον του εργατικού καθεστώτος της Σοβιετικής Ένωσης- έφαγε δύο πυρηνικές βόμβες στο κεφάλι.
Θα ήθελα πολύ να δω πώς φέρεται η Αμερική σε αυτούς που δεν σπρώχνει.
Για την ιστορία του πράγματος, παρατίθεται και το δεύτερο μισό αυτού του ιστορικού ντοκουμέντου, το οποίο όμως δε λέει τόσο κεφαλαιώδους σημασίας πράματα, απλά μας λέει ότι ουσιαστικά στο ΚΚΕ οφείλουμε που δε μας λένε Φρίτσηδες σήμερα, κάτι που άλλωστε το ξέραμε ήδη (δεν το ξέραμε;).
"Γι'αυτό, μαθαίνουμε την αλήθεια!"
Εντάξει. I rest my case πλέον. I've paid my dues time after time κι άλλα τέθοια που λέει ο Μέρκιουρης στο We Are The Champions.
Μετά από αυτό, το επόμενο που έχουμε να ακούσουμε είναι ότι το Τείχος του Βερολίνου το χτίσανε οι Δυτικοί για να αναχαιτίσουν τα κύματα των πολιτών που, εξουθενωμένοι και τσακισμένοι από τις κακουχίες και τις στερήσεις του κακού καπιταλισμού, είδαν τον παράδεισο της Ανατολικής πλευράς κι έτρεχαν-κατά κύματα!-να ζήσουν σε ένα μέρος όπου θα είχαν την ευτυχία να παίρνουν κωλόχαρτο με δελτίο.
Τι θα σου πει άραγε κάποιος που ζούσε στην Ανατολική Γερμανία ή τη Σοβιετική Ένωση, αν τον ρωτήσεις τι γνώμη έχει για τον κομμουνισμό;
Και το χειρότερο δεν είναι ούτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν τέτοιες απερίγραπτες μπούρδες, ούτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα διαβάζουν και τα πιστεύουν, αλλά ότι και οι δύο αυτές ομάδες ανθρώπων ανήκουν κι έχουν θέση στους κόλπους του πανεπιστημίου.
Αυτά, και να προσέχετε μην επενδύσετε στο Χίτλερ για να χτυπήσει τον κακό κομμουνισμό κι αντ'αυτού βομβαρδίσει εσάς.

28 σχόλια:

  1. Βάρβαρε, τσουτσέκι του καπιταλισμού, τα γράφεις όλα αυτά μόνο και μόνο για να εμποδίσεις τους ανυποψίαστους πολίτες να στηρίξουν τη δίκαιη πορεία μας!!!! Και τράβα κάνε καναν πόλεμο, αφού στην ιμπεριαλιστική ειρήνη οι εργατικές μάζες καταπιέζονται ρε! Δάκτυλε τον Αμερικάνων, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι!!!!

    Και για να σου λύσω την απορία, η γραμματέας μου είναι Βουλγάρα 50-, και μας πρήζει τις ωοθήκες όλη μέρα με τον κομμουνισμό που της τα παρείχε όλα, αλλά μετρημένα, για να μάθει να εκτιμά και άλλες τέτοιες πίπες. Την μία και μόνη φορά που καταδέχτηκα να της απαντήσω, τη ρώτησα γιατί επί κομμουνισμού στη Βουλγαρία γάμαγες όποιον ήθελες για ένα καλσόν ή ένα πακέτο τσιγάρα. Ακόμη δεν απάντησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, θα είχε καμιά "θέση" επί του "καθεστώτος" και θα γούσταρε. Οι άλλοι πάλι, που δεν έχουν ζήσει από το καθεστώς και νομίζουν ότι όλα ήταν ρόδινα, βγάλανε στο Ριζοσπάστη έρευνα στην οποία το 53% των Ρώσων νοσταλγεί το καθεστώς. Σε λίγο θα μας πουν ότι επί Στάλιν κάθε πολίτης έπαιρνε και μία κάρτα ελευθέρας για τα καλύτερα μπουρδέλα της Μόσχας.

      Διαγραφή
  2. Θωμά, χρυσό μου, τα φυλλάδια των Κνιτών (κυρίως) ανακυκλώνουν το ίδιο λεξιλόγιο. "Καπιταλισμός", "Ιμπεριαλισμός", "μονοπώλιο" "ταξική πάλι" και δε συμμαζεύεται...δε χρειάζεται να έχεις προσδοκίες ως προς τι θα διαβάσεις. Από εκεί και πέρα θαυμάζω το κουράγιο σου που διαβάζεις κομματικές αφίσες κάθε είδους γιατί βλέπεις τι συμβαίνει στη σχολή σου και τέθοια. Εγώ δεν έχω την απαιτούμενη υπομονή πλέον.
    Όσο για τους ίδιους τους Κνίτες, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει κόσμος που ασχολείται σοβαρά μαζί τους. Δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά καθώς δικό σου το μπλογκ, μπορείς να γράψεις για ό,τι σε προβλημάτισε, σου την έδωσε κτλ. Απλά ρε πούστη μου, αναρωτιέμαι γιατί σε αυτή τη χώρα δίνουμε τόση έμφαση σε ηλίθιους, λαμβάνοντας υπόψιν τα ποσοστά του ΠΚΣ στις περσινές εκλογές. Αν δε δίναμε, θα βούλιαζαν στο βούρκο της αφάνειας και θα ζούσαμε όλοι καλύτερα, χωρίς να τρώμε στη μάπα την κάθε μη έγκυρη αφίσα.
    Τέλος πάντων, μη δίνεις σημασία ρε αγόρι μου. Αυτοί έχουν καταντήσει πιο γραφικοί κι από τα ρεπορτάζ του Σταρ για τους κώλους στη Μύκονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άνθρωποι έχουν τέτοια αναφυλαξία με οτιδήποτε το "καπιταλιστικό" που για να κάνουν το κομμάτι τους είναι έτοιμοι ακόμα και να βγάλουν λάδι τον Χίτλερ. Ε, γαμήδια δηλαδή. Θέλουν κάποιον να τους δώσει τη σούφρα ανά χείρας.

      Διαγραφή
    2. @ The writer

      Kαλο θα ηταν να διαβαζεις τις αφισες των παραταξεων για να μπορεις να εχεις ολοκληρωμενη αποψη οταν διαφωνεις με το να λες, δεν με ενδιαφερει και δε δινω δεκαρα γι' αυτους τους δινεις αυτοματως αξια, βγαζοντας την ουρα σου απεξω.

      Καλα τα "κατηγορω" αλλα να ξερουμε και γιατι τα λεμε. Προσωπικα δεν πιστευω στην αστικη δημοκρατια γι' αυτο και δεν ψηφιζω, ιδεολογικα ανηκω στην αναρχικη ταξη και πιστευω στο συνολο Παρολα αυτα μιλησα αυτονομα σε ΓΣ γιατι ΔΕΝ θελω παραταξεις μεσα στις σχολες. Ακουω απο πολλους να λενε την ιδια βλακεια, οι παραταξεις δινουν σημειωσεις, οι παραταξεις κλεινουν τις σχολες, αλλα κανεις δεν μπηκε εστω και μια φορα απεναντι τους.

      Και εγω οταν ημουν φοιτητης με κουραζε να ακουω τις ιδιες και τις ιδιες λεξεις, με κουραζε να ακουω για προλεταριατα, καπιταλισμους, και αλλες τετοιες εκφρασεις. Με κουραζε ακομα και το "συντροφε". Παρολα αυτα ομως πρεπει να παραδεχτουμε οτι σε ολη την ιστορια, ο αγωνας ηταν παντα ταξικος, ειναι το μονο αδιαμφισβητητο.

      Το κακο ομως ειναι πως οι νεοι (ας μεινουμε στους φοιτητες) ξερουν ή πλασαρουν μονο την μιση εννοια της "ταξης" δηλαδη αυτη του πλουσιου/φτωχου. Υπαρχει ομως και η αλλη, αυτη που ειναι στο μυαλο, οι "αριστεροι" λοιπον στην Ελλαδα το περνανε στο ντουκου.

      Διαγραφή
    3. Εγώ τις διαβάζω, μη μου ανησυχείς. Όχι όλες με την ίδια προσοχή, αλλά διαβάζω. Χωρίς την ίδια υπομονή με το πρώτο έτος, αλλά διαβάζω.

      Διαγραφή
  3. εγώ ήρθα εδώ απλά για να φανώ να ανεβάσω καμιά θέαση στο μπλογκ μου.
    Καλό ήταν το κείμενο, γέλασα
    #πιοτίμιοςπεθαίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο κώλος είναι το μουνί του μέλλοντος, εσύ είσαι το μουνί του παρόντος.

      Διαγραφή
  4. Δυστυχως το ΚΚΕ και γενικα η ψευτο-αριστερα της Ελλαδας εχει κανει και συνεχιζει να κανει πολλα λαθη. Θα μπορουσαμε να το πιασουμε απο τα Δεκεμβριανα του '45 και τη Συμφωνια της Βαρκιζας που εφερε σε ρηξη τον μεγαλο Αρη με το ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ας μην ξεχναμε την διαγραφη του απο το ΚΚΕ και τις καταγγελιες εις βαρος του, ωστε να φτασουμε στο 2011 για να αποκατασταθει η λανθασμενη τοτε πολιτικη σταση του κομματος απεναντι στο προσωπο του. Δεν εχει ομως καποιο νοημα.

    Συμφωνω οτι το ΚΚΕ ανακυκλωνει τα ιδια και τα ιδια με τη γνωστη καραμελα που δεν λεει να λιωσει, ισως γιατι ειναι ρομαντικοι, ισως γιατι δεν εχουν κατι νεο να προτεινουν; Γενικα η αριστερα σαν ιδεολογια εχει πολλες παραμετρους και αυτο γιατι ο καθενας βλεπει τελειως διαφορετικα τον κοσμο που θελει να δει, αντιθετα με τη δεξια που οι πλειοψηφια των οπαδων της ειναι υπερ του κεφαλαιου, του καπιταλισμου, και του εθνικισμου με οτι αυτο συνεπαγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ δε μιλάμε όμως ούτε για ανακύκλωση λόγων, ούτε για ξύλινη γλώσσα, ούτε για παρωχημένες ιδέες, μιλάμε για χοντρή παραποίηση της ιστορικής αλήθειας-ότι για τον παγκόσμιο πόλεμο δε φταίει ο Χίτλερ! Ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα για τους κακούς καπιταλιστές είναι σωστά, θα πρέπει να τρώει κανείς πολύ κουτόχορτο/Κνιτόχορτο για να πάει να βγάλει λάδι τον Χίτλερ.

      Διαγραφή
  5. Καλά ότι έγραψες "διάνα", είναι περιττό να στο πω. Πάντως δεν θέλω να εκπλήσεσαι με κάτι τέτοια.

    Βλέπεις, οι έρωτες του 1939 ανάμεσα στα φασισταριά των δύο πλευρών του ίδιου νομίσματος, δεν ξεχνιούνται εύκολα. Μπορεί να κράτησαν όσο κράτησαν επισήμως, αλλά η φλόγα...είναι ακόμα και σήμερα ζωντανή. Μιλάμε για θυελλώδη έρωτα, ο οποίος κρατεί καλά. Προσπαθούν να τον κρύψουν μεν, αλλά κάτι τέτοια είναι από αυτά που τους ξεφεύγουν δε. Όπως λέει και ο λαος "η καύλα και η πείνα δεν κρύβονται" και εδώ ταιριάζει γάντι. Βέβαια δεν καρφώνονται μόνο από κάτι τέτοια...Που να τους δεις π.χ να παπαγαλίζουν τα ίδια πράγματα κατά του Ισραήλ, των Εβραίων κτλ. Κοινώς ο κόσμος (ο λογικός κόσμος) το χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.

    Τεσπα, καλή η πλάκα, αλλά το πράγμα είναι σοβαρό. Αυτοί οι ένα μάτσο θρησκόληπτοι φανατικοί είναι επικίνδυνοι, όπως και να το κάνουμε. Το πόσο επικίνδυνοι έχει αποδειχθεί ιστορικά και με κοντά στα 100εκ νεκρούς. Τους ξέρουμε, τους έχουμε μάθει και κάποια στιγμή πρέπει να μπουν και σε αυτή την έρμη τη χώρα επιτέλους στο ακριβώς ίδιο κάδρο με τα ξαδελφάκια τους...από την άλλη μεριά του ίδιου νομίσματος που προέρχονται.

    Υ.Γ: Ο Τζορτζ Πάτον, έβλεπε μπροστά λένε... Αλλά δεν τον ακούσανε μετά τη λήξη του πολέμου, λένε...Θα είχαμε ξεμπλέξει δια παντώς με τα εναπομείναντα φασισταριά. Για λίγα μηνάκια μπάχαλου παραπάνω, θα χε γλυτώσει ο πλανήτης 50 χρόνια και εκατομμύρια νεκρούς, αν τον ακούγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπλήσσομαι για την ανακάλυψη και μόνο ότι υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί που επιβιώνουν με αρνητικό IQ. Θα πρέπει σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα να σκύψει πάνω από αυτό το φαινόμενο.
      Υ.Γ. Άμα τους σφάζεις χρησιμοποιώντας σφυροδρέπανο, δεν είσαι φασίστας. Δεν το ήξερες; Αδιάβαστος. Αύριο θα έρθεις στην ΚΟΒ με τον κηδεμόνα σου.

      Διαγραφή
    2. Σφυροδρέπανο=κάνει όσους δεν συμφωνούν μαζί μας...αόρατους. Χιχιχι. Πάντως κάποιος πρέπει να τους μελετήσει σίγουρα. Η επιστημονική κοινότητα θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα μελετώντας τους. Κακώς έχει μελετήσει μόνο τους άλλους. Πρέπει να μελετήσει και αυτούς και όλους τους αριστεροφασίστες.

      Βέβαια από την άλλη, ίσως η επιστημονική κοινότητα δεν θέλει να κλειστεί σε τρελάδικο ή ακόμα χειρότερα να πέσει θύμα μη...φασιστικής βίας. Μάλλον για αυτό δεν τους έχουν μελετήσει ακόμα.

      Διαγραφή
    3. Μωρέ για κάτι τέτοιους οι επιστήμονες που αρμόζουν είναι οι "επιστήμονες" του Σαλιαρέλη, αλλά μην το πάμε πάλι στα ποδοσφαιρικά. Δε θυμάσαι τι είχαν αποφανθεί την άλλη φορά οι ειδήμονες; Το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτισμός. Όχι όσο το σφυροδρέπανο.

      Διαγραφή
    4. Χε χε...Άσε όντως μην το πιάσουμε και τούτο. Αλλά τι έχουμε τραβήξει με δαύτους ρε Βάρβαρε;...Αστυνομία σκέψης-έκφρασης και judge jury and executioner όταν είσαι πολύ άτυχος. Νταξ' τι να πεις...

      Αργύρη καριόλη φέρ'το πορτοφόλι

      Διαγραφή
    5. Τούμπα-Ιράν-Καμπότζη-Βιετνάμ.

      Διαγραφή
    6. Μόνο ΠΑΟΚ.

      Μπατατούδη καριόλη φέρε πίσω τα λεφτά.
      (γραμμένο σε τοίχο στη Γένοβα)

      Διαγραφή
  6. Ρε μαλάκα όταν είδα γραμμένο το "Μας λένε ψέματα αυτοί που υποστηρίζουν ότι έφταιγε ο μανιακός Χίτλερ και η δίψα του για αίμα" στην αφίσα νόμιζα ότι κάποιος το έγραψε με στυλό επίτηδες για να τους τρολλάρει.
    Εγώ πάντως πιστεύω ότι θα έπρεπε να πας και να ηχογραφήσεις τα πάντα. Μπορεί να μην επιβίωνες από τη χαζομάρα αλλά αν επιβίωνες θα είχες υλικό να γελάς για την υπόλοιπη ζωή σου. Να το άκουγες με μέτρο όμως, 5 λεπτά τη φορά!
    Πάντως ναι, όσα χρόνια και αν περάσουν πάνω κάτω ή ακριβώς τα ίδια θα λένε. Οσοι έχουν πάει φοιτητές θα στο επιβεβαιώσουν

    Υ.Γ.: Τα γκούντις θεωρούνται κομμουνιστικά; Γιατί εμάς κάνανε τα πρώτα χρόνια συχνά μαζώξεις στα γκούντις για κάποιο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε δεν την πρόλαβα. 9 Νοεμβρίου έλεγε και το είδα σήμερα. Το πόσο στεναχωρέθηκα δε λέγεται.

      Διαγραφή
  7. Πέρα από την γραφικότητα κάθε κομματικής αφίσας και κυρίως των φοιτητικών, θα ήθελα να σημειώσω κάτι. Αδίκως κατά την γνώμη μου επαναστατείς με το κομμάτι που αφορά τον Αδόλφο. Τρελός δεν ήταν. Ένας τρελός δεν μεθοδεύει επί χρόνια την κατάκτηση της εξουσίας, ούτε προετοιμάζεται με αυτό τον τρόπο γι πόλεμο. Μεγαλομανής, υστερικός, απάνθρωπος ναι. Το να θεωρούμε πως ο μεγαλύτερος πόλεμος στην ιστορία του είδους μας ήταν αποτέλεσμα της τρέλας ενός ανθρώπου, αφενός βολεύει στο να ξεχαστεί η συλλογική ευθύνη του Γερμανικού έθνους αλλά και των συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που στήριξαν και εξέθρεψαν τον Αδόλφο νομίζοντας πως θα τον χειραγωγούν εσαεί, αφετέρου η τρέλα, αν την πάρουμε κυριολεκτικά, ακυρώνει τις όποιες ευθύνες του Χίτλερ, διότι ένας τρελός δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος των πράξεών του.

    Όσο για τον Φασισμό της εποχής εκείνης, τον ανέχτηκαν (στην καλύτερη) τόσο τα κομμουνιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα, όσο και οι αστικές δημοκρατίες της Ευρώπης. Αμφότεροι πίστευαν/ήλπιζαν πως οι Ναζιστές θα συγκρούονταν με τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους και αφενός θα τους εξόντωναν, αφετέρου στην συνέχεια ο Ναζισμός θα ήταν εύκολο να νικηθεί ως αποδυναμωμένος. Οι Σοβιετικοί δεν ενδιαφέρθηκαν να χτυπήσουν τον Χίτλερ όταν εισέβαλε στην Γαλλία και οι Δυτικοί δεν ενδιαφέρθηκαν να ανοίξουν το περίφημο 2ο μέτωπο που ζητούσε επιμόνως ο Στάλιν παρά μόνο όταν διέβλεψαν την νίκη των Σοβιετικών και θέλησαν να τους προλάβουν πριν απελευθερώσουν/καταλάβουν όλη την Ευρώπη. Ο Χίτλερ ήξερε πως η έχθρα κομουνιστών και αστών ήταν τέτοια που θα τους έπαιρνε χρόνια να συμμαχήσουν εναντίων του, και (ως μη τρελός) το εκμεταλλεύτηκε περίφημα. Αν πέσει ποτέ στα χέρια στου το "Σημείο καμπής" του Κλάους Μανν διάβασέ το. Πιστεύω αξίζει για να δείς το επικίνδυνο παιχνίδι που παιζόταν την περίοδο του μεσοπολέμου και οδήγησε τον Χίτλερ στην εξουσία. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επομένως κι οι ίδιοι οι Σοβιετικοί σκόπευαν να κάνουν αυτό για το οποίο οι Κνίτες κατηγορούν τους "καπιταλιστές", δηλαδή να κάνει γι'αυτούς τη βρωμοδουλειά ο Χίτλερ. Αυτοί θέλουν να μας πουν όμως ότι ο Στάλιν ήταν ο ήρωας κι ο καλός της ιστορίας (ήρωες που στέλνουν όποιον διαφωνεί στη Σιβηρία να σπάνε παγόβουνα ομολογουμένως δεν ξέρω πολλούς).

      Διαγραφή
    2. Από οτι ξέρω ναι. Σε αυτό τον πόλεμο, όπως και σε κάθε άλλο θα έλεγα, οι αντιμαχόμενοι δούλευαν πρωτίστως για την πάρτι τους. Οι Σύμμαχοι δεν είπαν λέξη όταν ο Χίτλερ προσάρτησε την Αυστρία και την Τσεχοσλοβακία. Και αν ο τελευταίος μπορούσε να εισβάλει στην ΕΣΣΔ χωρίς να περάσει από την Πολωνία κουβέντα δεν θα είχαν πεί. Κήρυξαν δε τον πόλεμο με την εισβολή στην Πολωνία επειδή η τελευταία θα μπορούσε να γίνει προγεφύρωμα για την απόκτηση των πόρων των χωρών της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας. Όχι επειδή νοιάστηκαν για τους κατοίκους της. Ομοίως πολλοί κομουνιστές και μέσα στην ίδια την Γερμανία, πίστευαν πως μια μάχη Ναζιστών και Αστών θα αποδυνάμωνε και τους 2 ωφελώντας μακροχρόνια τους ίδιους. Όλα αυτά τα μικροπολιτικά παιχνίδια, αλλά και το πως εξελίχθηκαν τα διάφορα καθεστώτα μετά τον πόλεμο, δεν ακυρώνουν το γεγονός πως κάποιοι πολέμησαν και κάποιοι όχι. Και όπως και να το κάνουμε οι Γάλλοι για παράδειγμα δεν αντιστάθηκαν, ενώ οι Ρώσοι το έκαναν καλύτερα από όλους. Και λέω καλύτερα από όλους διότι αντιμετώπισαν την γερμανική μηχανή στο απόγειο της δύναμής της και βγήκαν νικηφόροι.Το πως διαχειρήστηκαν την νίκη αυτή, στην συνέχεια είναι άλλο θέμα. Ομοίως και στην δική μας περίπτωση αντίσταση κατά την Κατοχή έκαναν αποτελεσματικότερη οι αριστεροί. Το οτι μετά από μαλακία δεν δέχτηκαν το μοίρασμα του κόσμου που έγινε στην Γιάλτα (αν δεν κάνω λάθος) και μας έβαζε στην σφαίρα επιρροής των Δυτικών και οδηγηθήκαμε σε έναν εμφύλιο είναι ένα ιστορικό λάθος το οποίο όμως δεν μπορεί να ακυρώνει την προηγούμενη συμβολή τους. Αλλά τώρα μην περιμένεις από μια κομματική αφίσα περισσότερα από το σύνθημα και την προπαγάνδα.

      Διαγραφή
    3. Βγήκαν νικηφόροι, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, γιατί ο Χίτλερ έκανε την τραγική μαλακία (που είχε κάνει εκατό χρόνια πριν από αυτόν ο Ναπολέων και όλοι ξέρουμε πώς του βγήκε) να επιτεθεί στη Ρωσία μέσα στο χειμώνα. Κατά τ'άλλα δεν έχεις κι άδικο.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος19/11/14 17:25

    Το κακό είναι ότι δεν γνωρίζεις ιστορία.Καλό το υφάκι αλλά να το κατέχουμε και το 'άθλημα'.Κατά τα άλλα καλά!Για να σου λύσω και την βασική απορία όταν λένε ότι δεν έφταιγε ο Χίτλερ,οι κνίτες το βλέπουν με την μαρξιστική και γενικότερα ιστορική οπτική(έστω δογματική και στείρα στον τρόπο παρουσίασης και ανάλυσης),ότι την σύγχρονη ιστορία την καθορίζει η δυναμική του κεφαλαίου και οι μάζες.Ο κάθε Χίτλερ και Στάλιν δεν ξεπήδησαν από το πουθενά.Αν δεν υπήρχε το κατάλληλο ιστορικό πλαίσιο δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για πες μου εσύ που σαφώς γνωρίζεις ιστορία, ποια είναι η ιστορική πραγματικότητα; Η ιστορική πραγματικότητα είναι ότι ο Στάλιν ήταν ήρωας κι έσωσε τους πάντες, ναι; Κι ότι μερικά εκατομμύρια νεκρών στα γκουλάγκ δεν υπήρξαν ποτέ, ή ήταν λάθος μετάφραση από κάποιον που δεν ήξερε Ρώσικα, ναι; Αν έτσι κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια, fine by me.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/11/14 15:34

      Πρώτα απ'όλα δεν υποστήριξα ότι γνωρίζω την Ιστορία στο βάθος που γνωρίζει ένας ιστορικός.Φυσικά όμως έχω κάποιες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και σε θεωρητικό επίπεδο και σε επίπεδο γεγονότων.Αμφιβάλω αν έχεις διαβάσει έστω και ένα εξωσχολικό βιβλίο ιστορίας.Και πρόσεξε αυτό δεν είναι κακό,αλλά μαζί με το υφάκι του γνώστη γίνεται!Ο Στάλιν δεν ήταν κανένας ήρωας(άφησα τέτοια υπόνοια;),μάλιστα σύμφωνα με τον Ζούκωφ (ήρωας του Β παγκοσμίου και νικητής της μάχης του Στάλιγκραντ),αν ο Στάλιν συνέχιζε να το παίζει Στρατάρχης,οι Γερμανοί θα είχαν φτάσει στην Μόσχα.Ο Στάλιν σαν ηγέτης ήταν πολύ λίγος,τον μόνος τρόπο που ήξερε για να διατηρείτε στην εξουσία ήταν η τρομοκρατία.Ακόμη και ο Χιτλερ σε επίπεδο ηγεσίας ήταν χιλιόμετρα μπροστά από τον Στάλιν μιας και την ΄αυλή΄ την είχε ΄'κερδίσει΄'.Ο Στάλιν φοβόταν και την σκιά του.Τώρα για τα Γκουλάγκ,πρέπει να μας πεις από πια σκοπιά τους ασκείς κριτική και τα καταδικάζεις.Από την σκοπιά του Γκουαντάναμο,από την σκοπιά του Απαρτχάιντ,από την σκοπιά του Μακαρθισμού ;Από πια θέση;Εγώ για παράδειγμα γνωρίζω τα ακριβή δεδομένα για τα Γκουλάγκ και τα καταδικάζω από την σκοπιά του κομμουνιστή και ανθρωπιστή αλλά καταδικάζω και όλα τα υπόλοιπα.Δεν τα χρησιμοποιώ ηθελημένα ή μη για να κάνω προπαγάνδα ψυχροπολεμική ή για να για να καθαγιάσω άλλες φρικαλεότητες,όπως θα έκανε ένας Αμερικανός πολιτικός την περίοδο του ψυχρού πολέμου.

      Διαγραφή
    3. Τα Γκουλάγκ τα καταδικάζω από την πολύ προφανή σκοπιά του ότι πέθαιναν άνθρωποι μέσα. Κάτι άλλο;

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος23/11/14 04:52

    Και μέσα και έξω μην σου πω πως πέθαιναν φίλε μου.Αλλά αυτό δεν είναι κριτική.Πρώτα εντοπίζουμε την ιστορική πορεία των Γκουλαγκ,τις συνθήκες που επικρατούσαν εκεί,ποιος πήγαινε εκεί και γιατί,πόσοι πέθαιναν,πότε και γιατί και μετά παίρνουμε θέση.Αλλιώς η θέση μας και η καταδίκη μας είναι κούφια από όποια οπτική θέλεις ή θέλω να την δεις ή να την δω.Αν τα έχεις κάνει όλα αυτά,καλά κάνεις και παίρνεις θέση.Αλλά απ'ότι υποψιάζομαι από την φράση "Κι ότι μερικά
    εκατομμύρια νεκρών
    στα γκουλάγκ δεν
    υπήρξαν ποτέ ή
    ήταν λάθος
    μετάφραση από
    κάποιον που δεν
    ήξερε Ρώσικα, ναι;" και απ'το αρχικό κείμενο δεν γνωρίζεις τα ιστορικά και στατιστικά δεδομένα και παίρνεις θέση άκριτα και άλογα.Το θέμα,για να το κλείσουμε και γενικότερα κάπου εδω,Γκουλαγκ έτυχε και το πιάσαμε.Ελπίζω να κατάλαβες το γενικότερο πρόβλημα που θίγω.Ε είστε άμπαλοι εσείς οι μηχανολόγοι-μηχανικοί με την ιστορία πως να το κάνουμε!Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.