Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Φιλανθρωπικές κινήσεις

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.

Κι επειδή τα Χριστούγεννα είναι μέρες που αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας, κοινωνικοί φορείς ανά την Ελλάδα και τον κόσμο ανακοίνωσαν φιλανθρωπικές δράσεις που θα λάβουν. Ας δούμε μερικές από αυτές.
  • Judas Priest
    Η θρυλική μέταλ μπάντα ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας συλλογής Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών με τον τίτλο "Merry Priestmas". Αυτό το λογοπαίγνιο ήταν τόσο φτηνό που μέχρι κι ο Τζάμπας από τη Mediamarkt με κοιτάζει με το βλέμμα οίκτου και ντροπής που κοιτάζουμε συνήθως τα παιδάκια απ'το ΠΙΚΠΑ. Στη συλλογή αυτή θα περιέχονται μεταλλικές εκτελέσεις παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων ασμάτων όπως ο Μικρός Τυμπανιστής, η Άγια Νύχτα, τα Χιόνια στο Καμπαναριό και το All I Want For Christmas Is You της Μαράια Κάρει, ενώ τα έσοδα του δίσκου θα διατεθούν για τη θεραπεία του μικρού φίλου της μπάντας Snake Plissken, ο οποίος πάσχει εκ γενετής από το σύνδρομο "είναι τρελός ο καραφλός".
  • ΟΑΣΘ
    Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με οποιονδήποτε έχει παρευρεθεί ποτέ σε "λαϊκή συνέλευση" ή "επιτροπή αγώνα", είναι φιλανθρωπική οργάνωση. Έτσι, αποφασίστηκε, για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, να κάνουν αυτό που απαιτούν όλοι οι...ε... λογικά σκεπτόμενοι πολίτες και να δώσουν δωρεάν μετακίνηση στους άνεργους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους που μεταβαίνουν στη δουλειά τους, δηλαδή όλους αυτούς που χρησιμοποιούν λεωφορεία, ενώ με κάθε εισιτήριο οι επιβάτες θα παίρνουν δώρο μια γαλοπούλα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και με κάθε κάρτα απεριορίστων διαδρομών ο ΟΑΣΘ θα τους πληρώνει το πετρέλαιο για το χειμώνα.
  • Βασίλης Λεβέντης
    Ο μεγάλος αυτός πολιτικός αρχηγός έχει χαρίσει ιστορικές στιγμές καλτίλας στο πανελλήνιο. Τα φετινά Χριστούγεννα θα χαρίσει ακόμα περισσότερες, καθώς θα κυκλοφορήσει συλλεκτικό DVD box set, σε μια υπέροχη θήκη, όπου θα περιλαμβάνονται οι μεγάλες του επιτυχίες "Αλητεία", "Αρκουδέηδες", "Κλείνουν το Κανάλι 67-Κλείνουν και τον τάφο τους", "Μηδέν οι ώρες τους", "Κάποια ζώα δε με πιστεύανε" και "Να πάνε στο διάλο όλοι τους", καθώς και director's cut τηλεφωνικές συνομιλίες με καθιζήματα που δεν είχαν μεταδοθεί ποτέ μέχρι τώρα. Τα έσοδα από αυτή τη συλλεκτική έκδοση θα διατεθούν στις πιτσαρίες της επικράτειας, ώστε αυτές τις γιορτές να καταφέρουν όλοι οι άποροι συμπολίτες μας να φάνε ένα κομμάτι πίτσα.
  • Ιπτάμενοι Αναρχικοί
    Μετά από την αποκάλυψη της ύπαρξής τους από το δαιμόνιο δημοσιογραφικό επιτελείο του ΑΝΤ1, οι Ιπτάμενοι Αναρχικοί αποτελούν πλέον τον υπ'αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο στη χώρα μας.

    Αλλά οι Ιπτάμενοι Αναρχικοί δε θέλουν να περάσουν αυτή την εικόνα προς τα έξω. Έτσι, αυτά τα Χριστούγεννα θα χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους για τον καλό σκοπό του να μοιράσουν χαρά στα μικρά παιδιά, που περιμένουν τα Χριστούγεννα περισσότερο από όλους. Σε ομάδες των οχτώ κάθε τοπική κατάληψη θα επανδρώνει κι από ένα έλκηθρο, ενώ με το σάκο τους θα μοιράζουν στα μικρά παιδιά δώρα όπως Μολότοφ, έργα του Μπακούνιν, τζίβες για τα μαλλιά, σκηνές για ελεύθερο κάμπινγκ στον Αρμενιστή, Αλβανό πρώτης ποιότητας και ορό γλυκόζης για την επόμενη απεργία πείνας.
  • EBU
    H EBU (European Broadcastin Union, Ευρωπαϊκή Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών) έκανε ήδη το δώρο της στην Ελλάδα με το να επιτρέψει στον δημόσιο τηλεοπτικό φορέα της ΝΕΡΙΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα στην επερχόμενη Eurovision που θα διοργανωθεί στην Αυστρία μετά τη νίκη της Κοντσίτας. Οι αναστεναγμοί ανακούφισης από τους "Eurofans", οι οποίοι μέχρι προχθές δεν ήξεραν πώς θα καταφέρουν να επιζήσουν μετά τον αρχικό αποκλεισμό της ΝΕΡΙΤ από τον διαγωνισμό, ήταν τέτοιου μεγέθους που διαλύθηκε η συνηθισμένη ομίχλη που επικρατεί πάνω από τη Θεσσαλονίκη και εξηφανίσθη το γνωστό άρωμα Θερμαϊκίλας, ενώ πλέον η ΝΕΡΙΤ ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον διαγωνισμό, στον οποίο φέρονται να έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής ο Κώστας Μπίγαλης, η Κατερίνα Στανίση κι ο Γιάννης Πάριος.
  • ΠΑΟΚ
    Ως γνωστόν, οι σκληροπυρηνικοί φίλοι του ΠΑΟΚ είθισται να εκφράζουν την αφοσίωσή τους στην ομάδα ακολουθώντας το ρητό "ΠΑΟΚ κι ας μη γαμήσω ποτέ". Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ανησυχώντας για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η πρακτική στον πληθυσμό των μελλοντικών γενεών Παοκτζήδων, αποφάσισε να ανταμείψει την αφοσίωση αυτή με τον εξής τρόπο: χίλιοι τυχεροί κάτοχοι διαρκείας που θα επιλεγούν με κλήρωση κερδίζουν ένα κουπόνι αξίας 100 ευρώ το οποίο μπορεί να εξαργυρωθεί σε επιλεγμένα συνεργαζόμενα στούντιο της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί εξ'ολοκλήρου από τον προσωπικό λογαριασμό του Ιβάν Σαββίδη, ενώ στους υπόλοιπους φίλους του ΠΑΟΚ θα δοθούν ως δώρα ένα μπουκάλι Jack Daniels και ένα αντίτυπο του Powerslave, κατά το "ΠΑΟΚ, ουίσκι και Iron Maiden δίσκοι".
  • Πανελλήνια Εμπορική Ομοσπονδία Σεξοβοηθημάτων
    Σε παρόμοιο κλίμα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Π.Ε.Ο.Σ. δείχνει αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που δυσκολεύονται στην εξεύρεση ερωτικού συντρόφου λόγω της οικονομικής κρίσης και, εν όψει των νέων παραλαβών σε δονητές, dildos, μαστίγια, εξωτικά εσώρουχα και φουσκωτές κούκλες, προσφέρει εντελώς δωρεάν τα αποθέματά της σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μα, στους οποίους είναι ψέμα και συκοφαντία ότι ανήκει ο συγγραφέας του παρόντος. Η παραλαβή γίνεται στα σπίτια των ενδιαφερόμενων με απόλυτη εχεμύθεια, με βανάκι που δε φέρει διακριτικά και σε απλό χαρτονένιο κουτί. Η Π.Ε.Ο.Σ. δήλωσε ότι, λόγω της μεγάλης ζήτησης κι άρα της μικρής επάρκειας των αποθεμάτων, προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτούς που έχουν να γαμήσουν δεκατέσσερις μήνες.
  • Χαλυβουργική
    Ένας από τους πυλώνες της κραταιάς...και ανθηρής...είπαμε να λέμε και καμιά μαλακία αλλά μην το χέσουμε χριστουγεννιάτικα...ελληνικής βαριάς βιομηχανίας αποφάσισε να δείξει το ευαίσθητο κοινωνικό του πρόσωπο. Η Χαλυβουργική με χθεσινή της ανακοίνωση δήλωσε ότι οι γραμμές παραγωγής της θα δουλέψουν εντατικά ούτως ώστε, μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, να έχει παράγει ένα εκατομμύριο τρίγωνα, τα οποία και θα διανεμηθούν δωρεάν στα παιδάκια της χώρας για να πουν τα κάλαντα. Τα τρίγωνα θα σχεδιαστούν ειδικά από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου με σήμα τον Άγιο Δημήτριο ώστε να κάνουν 44% πιο γλυκό και εύηχο "τινγκ-τινγκ-τινγκ" από τα συμβατικά τρίγωνα κι έτσι να προσφέρουν στα κάλαντα ρυθμική υποστήριξη που θα ζήλευε κι ο Ντέιβ Λομπάρδος.
  • Υπουργείο Υγείας
    Το Υπουργείο Υγείας, με μια δράση την οποία είχε προωθήσει ο Μπουμπούκος κατά τη διάρκεια της θητείας του, θα προσφέρει στο Πανελλήνιο ένα μοναδικό δώρο για αυτά τα Χριστούγεννα: με το παντελές χάος που επικρατεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τα νοσοκομεία που υπολειτουργούν, τα γενόσημα φάρμακα και την προσφορά φθηνών χειρουργικών επεμβάσεων στη Βουλγαρία, μέχρι τις 31/12 θα έχει απαλλάξει την Ελλάδα από τουλάχιστον 37.000 γέρους, αυξάνοντας έτσι το βιοτικό επίπεδο για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Την κίνηση έχει ήδη επικροτήσει ο έγκριτος επιστήμονας που προεδρεύει του Ανώτατου Παρακμιακού Ιδρύματος.
  • ΣΥΡΙΖΑ
    Καλά όλα τα υπόλοιπα, αλλά μπροστά στην μέγιστη φιλανθρωπία που θα προσφέρει ο Ανδρέας Τσίμπλας... Αλέξης Τσίπρας και ο Σύριζα δεν κλάνουν μία, τι να λέμε τώρα. Με την καταψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη μη εύρεση 180 βουλευτικών ψήφων για να γίνει η εκλογή, ο Σύριζα θα δώσει στο λαό το μοναδικό δώρο της ευκαιρίας να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του. Κι αφού φυσικά θα έχει αποφασίσει υπέρ του Σύριζα, θα ξεδιπλωθεί όλο το φιλανθρωπικό έργο που έχει να επιδείξει η νέα κυβέρνηση, η οποία θα προσφέρει σε όλους βασικό μισθό χιλίων ευρώ στο δημόσιο, δωρεάν παιδεία χωρίς φροντιστήρια, περίθαλψη στο Χέρφιλντ (χμ...χμ...) κι από ένα καλλωπιστικό λεφτόδεντρο σε κάθε αυλή, μπαλκόνι, ταράτσα και φωταγωγό.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας τρακάρει ένα έλκηθρο που το σέρνουν Ιπτάμενοι Αναρχικοί.

32 σχόλια:

  1. Εγώ νομίζω ότι τα έσοδα από το merry Priestmas πρέπει να δοθούν στο φίλο του Φίδη για εντατικά μαθήματα αγγλικών ώστε να γράφει το tonight σωστά.

    Κατά τ' άλλα στηρίζουμε την κίνηση του Άδωνι (ή Αδώνιδος δεν ξέρω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα ναι ρε! Να πανε τα εσοδα στο "Σκαμπό", καλά λέει ο πρόεδρας. Εγω είμαι ανίατος. Την δόση μου να πάρω μόνο τον Ιούνη (διπλή) και ειμαι καλά.

      Διαγραφή
    2. Μη σε δω μόνο πάλι στην Ομόνοια να ζητιανεύεις.

      Διαγραφή
    3. Αδώνιδος, που είναι και εραστής εξαίρετος - δεν το λέω εγώ, το λέει η Ευγενίτσα μας!

      Διαγραφή
    4. Τον έχει και μεγάλο λέει.

      Διαγραφή
    5. Χριστέ μου, το κάνα εικόνα και ξέρασα τα σωθικά μου

      Διαγραφή
    6. Καλά ρε, αφού στις ειδήσεις κρύβουν πλέον όλα τα "καλά", ούτε πτώματα δείχνουν ούτε τίποτα, τι φάτσα του Αδώνιδος γιατί δεν τη βάζουν σε τετραγωνάκια που είναι και πιο σκληρή εικόνα;

      Διαγραφή
    7. Εδώ ρε μαλάκα δείχνουνε χωρίς λογοκρισία τη φάτσα της Ουρανίας, ο Άδωνις σε πείραξε;

      Διαγραφή
  2. Tι DVD box set του Λεβέντη ρε? Ζούμε στην εποχή του Full HD. Θα περιμένω το blu ray.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε κάτσε ρε φίλε. Αρχικά τα στιγμιότυπα ήταν σε κασέτες. Παραλίγο να έβγαινε η συλλογή σε Betamax.

      Διαγραφή
    2. Μαλάκα η Betamax ειναι κλασεις ανώτερη από το VHS...δεν ξερω μου ρθε.

      Διαγραφή
    3. Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας από τον Snake Plissken.

      Διαγραφή
    4. Nαι αλλα δεν ξερεις που θα σου χρειαστεί...Που ξερεις μπορει να χρειαστεί να ταπώσεις κανάν χιπστεροπιθηκα...Να σου λεει για VHS και να πουλάει μούρη (ενω δεν εχει προλαβει καν VHS). Του πετας και συ ενα Betamax ρε φλώρε και αντε γαμήσου και τον έστειλες στην χιπστεροκολαση.

      Διαγραφή
  3. Aυτό το box set του Λεβέντη το θέλω.
    Επίσης, ξέχασες να αναφέρεις ότι οι Ιπτάμενοι Αναρχικοί θα προσφέρουν τις απαραίτητες μετακινήσεις εντός της περιοχής των Εξαρχείων προκειμένου να μην ανεβαίνεις τη Μπενάκη και τη Μαυρομιχάλη και θα πετάνε μολότοφ στα σπίτια για να τα ζεστάνουν και μπλούζες που θα γράφουν "666 το χάος είναι σέξι" .
    Στηρίζουμε Άδωνι σε αυτήν του την προσπάθεια προσμένοντας να κάνει και την προσπάθεια να απαλλάξει αυτό το σύμπαν από την παρουσία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήτα το να στο φέρει ο Άι Βασίλης.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΜΑΜΑΑΑΑΑ!

      Διαγραφή
    4. Λυπάμαι, αλλά κάπως έπρεπε να το μάθεις.

      Διαγραφή
    5. Ναι, αλλά όχι έτσι. Όχι έτσι...

      Διαγραφή
    6. Τι ήθελες; Να σου φέρω γαλατάκι και μπισκοτάκια και να σε χα'ι'δέψω στην πλάτη στοργικά πριν σου κάνω τη μεγάλη αποκάλυψη. Α, και να ξέρεις, είσαι υιοθετημένος.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το ήξερα. Δε θα μπορούσαν θνητοί γονείς να έχουν φέρει στον κόσμο μια τέτοια τελειότητα.

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν άκου, κράτα αυτό με το Λεβέντη που γάμησε μάνες και ήταν compensation για όλο το ποστ και ξαναγράψε καινούριο σαν το προηγούμενο, αλλιώς θα πω στη μέλλουσα γυναίκα σου ότι φωτοσοπάρεις το θεληματικό πιγούνι και κρύβεις τα κίτρινα εφηβικόσπυρα με τόνους
    κονσίλερ-κοντσίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πας να ψηφίσεις στις εκλογές του Στέφανου Μαξ, λέω εγώ;

      Διαγραφή
    2. τρία ψηφαλάκια έριξα.
      Όχι, τέσσερα

      Διαγραφή
  5. Εμένα αυτό που μου έμεινε είναι ότι πήρατε πρότζεκτ στους μηχανολόγους για να σχεδιάσετε τρίγωνα και θα πάρετε λεφτά. ΟΚ όχι οι 2 διδακτορικοί, 6 μεταπτυχιακοί και 12 προπτυχιακοί που θα φάτε το καβλί να τα φτιάξετε, αλλά ο επιβλέπων :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, απ'τον κώλο μου το έβγαλα το πρότζεκτ. Δε θα μπορούσαμε να αναλάβουμε κάτι τόσο επιστημονικό.

      Διαγραφή
    2. H αλήθεια είναι πως είστε για πιο απλά πράγματα, πιο μπρουτάλ και καθημερινά. Π.χ να φτιάξετε κανα πέτρινο τσεκούρι για κυνήγι, καμιά πέτρα για μύλο αλευριού, τέτοια..

      Διαγραφή
    3. Τα εργαστήριά μας αυτή τη στιγμή είναι πολύ απασχολημένα με το άκρως απόρρητο πρότζεκτ του τροχού.

      Διαγραφή
  6. Βλέπω ο Μαξ είναι μαστιγα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.