Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Μ.Α.Λ.Α.Κ.Ι.Α: Η μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο

Μπορεί σήμερα να είναι η τελευταία μέρα του χρόνου που μας αποχαιρετά, ωστόσο οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δεν αφήνουν τόπο για ευχές ή τις πατροπαράδοτες παπαρίτσες του τύπου"θα αρχίσω δίαιτα, θα αρχίσω γυμναστήριο, θα κόψω το τσιγάρο, θα σταματήσω να βουτάω τα κιλοτάκια από τη μπουγάδα της από πάνω, θα μάθω να μην ανακατεύω ουίσκι με βότκα και γιεγκερμάιστερ και μετά να καταλήγω να ξερνάω ημιλιπόθυμος πάνω στον τάφο του παππού μου".
Η χώρα έχει μπει πλέον σε πορεία εκλογών, μετά την αποτυχία ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας, του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα που έχει ανάλογες βαριές αρμοδιότητες και ευθύνες με μια σακούλα παντζάρια, και έτσι τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Ήδη ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου ανακοίνωσε την επάνοδό του στο πολιτικό προσκήνιο με ένα νέο κόμμα.
Και σε μία τέτοια κίνηση, μόνο μία απάντηση μπορεί να υπάρξει.
Σήμερα λοιπόν, ημέρα 31 Δεκεμβρίου του σωτηρίου έτους 2014, ανακοινώνω την ανασύσταση-επανίδρυση της Μοναδικής Αξιόπιστης Λύσης για την Αξιοκρατία, την Κοινωνική Ισότητα και την Ανάπτυξη.
Eδώ μπορείτε να βρείτε tο μανιφέστο του πρωτοποριακού αυτού κόμματος, που συστάθηκε για πρώτη φορά προ των εκλογών του 2012 και αγαπήθηκε άμεσα από τον κόσμο αλλά δεν κατάφερε να αναδειχθεί στη Βουλή καθώς πολεμήθηκε λυσσαλέα από τα καθιζήματα και τους Αρκουδέηδες.

Στη σημερινή ανάρτηση, θα παρουσιάσω τους υποψήφιους βουλευτές που δέχτηκαν να συμπράξουν με την επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε και δυναμική αυτή πολιτική πρόταση.
  • Ιβάν Σαββίδης
    Ο γνωστός Ρώσος επιχειρηματίας, με μεγάλο ιστορικό δραστηριότητας στη χώρα μας που περιλαμβάνει την αγορά της καπνοβιομηχανίας της Ξάνθης, του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς και γνωστής ιδέας-θρησκείας-μαστούρας-ποδοσφαιρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, έχει ήδη διατελέσει Βουλευτής στη Ρωσία με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Κι ως γνωστόν, στον Πούτιν Πουτινιές δε χωράνε. Με την μεγάλη του εμπειρία στην οικονομική διαχείριση είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, όπου και θα στελεχώσει το υπουργείο με στελέχη επιπέδου Ντρογκμπά, Μπερμπάτοφ και Ροναλντίνιο. Κι άσε τον Μαρινάκη να είναι δήμαρχος Πειραιώς να πούμε.
  • Σμήναρχος Επαμεινώνδας Κάκαλος
    Ο θρυλικός τηλεοπτικός Σμήναρχος, φυσικά εν αποστρατεία πλέον καθώς έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε που απολαύσαμε τη δράση του, προσφέρθηκε να βοηθήσει με την εμπειρία του στο Υπουργείο Άμυνας. Γιατί αν μπορεί να κάνει ζάφτι τους Ντάλας, Πλαπούτα, Βλάχο και Χλαπάτσα, μετά όλα τα υπόλοιπα είναι ανέκδοτα. Εξίσου σημαντικά στελέχη του νέου Υπουργείου αναμένεται να αποτελέσουν ο έμπιστος βοηθός του Κάκαλου, Καραβανέας, καθώς και η επί σειρά ετών καφετζού του λόχου, Μπουμπού. Στα θέματα στρατού ξηράς ειδικό σύμβουλο θα αποτελέσει ο Τζον Ράμπο, ενώ στο ναυτικό πολύτιμη βοήθεια θα προσφέρει η Αλίκη.
  • Τζενάρο Γκατούζο
    Ο θρυλικός Ιταλός αμυντικός έχει δηλώσει ανοιχτά ένθερμος υποστηρικτής, και μάλιστα στο εκατό τοις εκατό, της πολιτικής μας προσπάθειας.

    Έτσι, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Υπουργείο Αθλητισμού, όπου και θα προτάξει ισχυρό κατενάτσιο απέναντι στη γηπεδική βία, θα κάνει δολοφονικά τάκλιν για ρήξη χιαστών και τερματισμό καριέρας στα συμφέροντα που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και θα μαρκάρει λυσσαλέα τους παράγοντες που κατηγορούνται για πιτσικουλιές. Για εκπρόσωπο τύπου, ο "Ρίνο" ζήτησε τον γνωστό για την ευγλωττία του αθλητικογράφο Γιώργο Γεωργίου.
  • Φουσέκης
    Ο Φουσέκης (με φήτα, όπως λέμε φάκα), γνωστός και με τα ονόματα Νίκος Κούκος, Νίκος Κορόμπος, Νίκος Ματσαμπλόκος, Νίκος Καβουρδούκος και Νίκος Κάλαντας του Καβουρδίρη του Κώστα, πήρε τηλέφωνο στα γραφεία του κόμματός μας, για να προτείνει τον εαυτό του για τη θέση του υπουργού εξωτερικών και διαπραγματευτή των ελληνικών συμφερόντων με την πλευρά της Μέρκελ. Φυσικά το τηλεφώνημα αυτό μας φάνηκε ύποπτο, έτσι τον ρωτήσαμε "από αυνανισμό πώς πάμε". Αυτός απάντησε "δεν ξέρω παιδιά από αυτά, εγώ ασχολούμαι με τις ταβανόπροκες". Κι έτσι έληξε άδοξα μια ιδιαίτερη προοπτική συνεργασίας για το κόμμα μας. Μισό, χτυπάει το τηλέφωνο. Ναι, γεια σας; Όχι, δεν κάνουμε πίτσες με φυστικοβούτυρο.
  • Καθηγητής Γεώργιος Βέλτσος
    Ποιος να είναι άραγε καταλληλότερος για υπουργός Παιδείας από τον Βέλτσο, τον άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη φιλοσοφία και τη μόρφωση; Με πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας (που για κάποιο λόγο απαιτούν να υπάρχει μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας ένα τούβλο;), επιλογής θεμάτων (θέμα εξετάσεων: "Γιατί;" στο οποίο η μόνη απάντηση που βαθμολογήθηκε με 10 ήταν η "Γιατί όχι;") και αξιολόγησης (βαθμολόγηση με 10 σε όποιον περάσει τη Συγγρού απέναντι από πάνω, πηδώντας τη νησίδα) θα φέρει μια πραγματική επανάσταση στην παιδεία της χώρας. Για υφυπουργό Θρησκευμάτων, ο καθηγητής ζήτησε τον αγαπητό σε όλους Άγγελο Αναστασιάδη.
  • Χωστήρας
    Ως ο αυτόκλητος άρχοντας του μπλόγκινγκ που ποτέ κανείς δε ζήτησε γιατί το μπλόγκινγκ ήταν είναι και θα είναι μια αταξική κοινωνία ιμάτζιν ολ δε πίπολ, ο Χωστήρας κερδίζει επάξια με το πουλί του...σπαθί του την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εντυπωσίασε την κεντρική επιτροπή του κόμματος στην προκαταρκτική συνέντευξη με το επικοινωνιακό του χάρισμα, χρησιμοποιώντας ατάκες όπως "αν δεν ψηφιστούν τα νέα μέτρα θα πάθετε όλοι γκέιτζ", "το κυβερνητικό επιτελείο έχει κάνει έναν γκαρκίνο τσιγάρα από την αγωνία του για τη χώρα", "εδώ και τρεις μέρες έχουν περάσει εβδομήντα δύο ώρες", ενώ έκλεισε με το συγκινητικό ποίημα του διάσημου ποιητού Ταβανία, "Τώρα μου μιλάει, τώρα μου γελάει".
  • Όζι Όσμπορν
    Ο γνωστός καλλιτέχνης, που από πολλούς θεωρείται πρωτοπόρος του είδους του Χέβι Μέταλ και αποτελεί τη μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα, ενώ έχει και ικανή γνώση της Ελληνικής γλώσσας...

    ...αυτοπροτάθηκε στο αρχηγείο της Μ.Α.Λ.Α.Κ.Ι.Α. για το Υπουργείο Υγείας. Όταν εμβρόντητοι τον ρωτήσαμε τι σχέση έχει με τον τομέα, απάντησε "έχω πιει ό,τι ουσία υπάρχει και δεν υπάρχει κι είμαι ακόμα ζωντανός, τι άλλο θέλετε;". Φυσικά δεν είχαμε αυτό ακριβώς στο μυαλό μας όταν λέγαμε για Υγεία, αλλά δε μας κάνει καρδιά να πούμε όχι στον Όζι, έτσι θα τον συμπεριλάβουμε στο ψηφοδέλτιο και θα του δώσουμε καμιά επιτροπή για τους σιδηροδρόμους να έχει να παίζει.
  • Captain Planet and the Planeteers
    Ο μόνος "πράσινος" υπερήρωας (γιατί πράσινος χωρίς εισαγωγικά είναι ο Green Lantern...και ο Hulk...έχει διάφορους τέλος πάντων), είναι και ο ιδανικός υποψήφιος για το υπουργείο Περιβάλλοντος. Κάθε φορά που κάποιος πετάει κάτω ένα χαρτάκι, ή καίει στη σόμπα του εφημερίδες, πόδια από καρέκλες και μελαμίνες, ή βάζει πυρκαγιά στο δάσος της Πάρνηθας για να πουλήσει αυθαίρετα, ή πετάει τον καναπέ του στο ποτάμι, ή κλάνει μέσα στο ασανσέρ, οι πέντε Πλανητάρχες (ανίψια του Τάσου Μπουγά) θα ενώνουν τα δαχτυλίδια τους και θα καλούν σε δράση τον Κάπταιν Πλάνετ, ώστε να επανέλθει η ευαίσθητη περιβαλλοντική ισορροπία στα ίσια της.
  • Στέφανος Μαξ
    Ως ένας άνθρωπος που έχει κάνει τη Μ.Α.Λ.Α.Κ.Ι.Α. επιστήμη, ο μικρός Στέφανος δε θα μπορούσε να λείπει από το νέο κυβερνητικό σχήμα. Καθώς όμως το γραφείο του κυβερνητικού εκπρόσωπου, το οποίο σαφώς κι έχει περισσότερη σχέση με τα media και τα stredia, έχει ήδη καταληφθεί από τον Χωστήρα, ο Στέφανος θα τοποθετηθεί σε ένα λιγότερο προφανές αλλά εξίσου βαρύνον και σημαντικό πόστο: αυτό του Υπουργείου Εμπορίου και Ανάπτυξης, στο οποίο έχει εξίσου μεγάλη εμπειρία, αν κρίνουμε από τις παροιμιώδεις αναρτήσεις του στις οποίες περιέγραφε τις αγορές του από το σούπερ μάρκετ. Σαν υφυπουργός φημολογείται ότι θα προσληφθεί ο ιδιοκτήτης των Μικέλ.
  • Ταξίαρχος Στάθης Θεοχάρης
    Σκουλήκι! Μ'άκουσες; Σκουλήκι...Κάθαρμα...ποιος άλλος θα ήταν καταλληλότερος για να αναλάβει το δύσκολο υπουργείο της Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον πιο σκληροτράχηλο αστυνομικό της ελληνικής τελεόρασης, που με δικές του προσπάθειες εξιχνίασε τον σκοτεινό σίριαλ κίλερ Ευλογητό...όχι, στάσου, μπέρδεψα τις φωσκολιάδες. Σε μια εποχή που η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, μόνο ο Ταξίαρχος Θεοχάρης μπορεί να βάλει την τάξη. Σε περίπτωση που την πρότασή μας αρνηθεί ο ορίτζιναλ Θεοχάρης, Γιώργος Βασιλείου, βολευόμαστε και με την απεικόνισή του από τον Σεφερλή.
Αυτά, και καλή μας χρονιά.

18 σχόλια:

  1. Kαι για πες ποια θεά σε ενέπνευσε για την ανάρτηση! *εμότικον με γυαλία ηλίου*
    Υ.Γ. Προτιμώ Χωστήρα περισσότερο από Βούλτεψη. Τουλάχιστον ο Χωστήρας δεν έχει δυσλεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή. 1-0.
      Υ.Γ. Μπορεί να μην έχει δυσλεξία, αλλά έχει yolo swag bitchez. Οπότε θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά.

      Διαγραφή
  2. Χίλιες φορές Μ.Α.Λ.Α.Κ.Ι.Α μέχρι και με Στέφανο Μαξ, παρά τους ανικανους, τους φασιστερους των συνιστωσών και των κορμοράνων ή τους υπόλοιπους παρανοϊκούς.

    Καλού κακού...παω να ετοιμάσω διαβατήριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σ'έδινα κι εσένα ένα υπουργείο, αλλά δεν μπορούσα να αφήσω απ'έξω το Θεοχάρη.

      Διαγραφή
    2. Δεν θέλω ρε. Δεν έχω τέτοια βίτσια. Τέτοιες επιδιώξεις έχουν κάτι παιδαρέλια που γλύφουν τους φασιστερούς κάθε μέρα στα μπλόγκια και στο φβ, μπας και χωθούν πουθενά. 1981 φάση all over again. Όταν θα χορτάσουνε φασιτερό ξύλο (όπως κάποτε χορτάσαμε "σοσιαληστικό" ξύλο) θα είναι αργά...

      Διαγραφή
    3. *φασιστερό ξύλο.

      Διαγραφή
    4. Το αριστερό ξύλο δεν είναι φασιστικό ρε. Μη σε ξανακούσω να λες τέτοια.

      Διαγραφή
    5. Ναι έχεις δίκιο. Το δικό τους ξύλο και η δικιά τους λεκτική και φυσική βία, είναι ώθηση σε αυτόν που το δέχεται να "αναμορφωθεί" με τα ιδεώδη της φασιστεράς. Λάθος μου. Χιχι.

      Διαγραφή
    6. Αργείς αλλά μαθαίνεις.

      Διαγραφή
  3. Το ξέρεις ότι έχεις την ψήφο μου μόνο και μόνο για το Στέφανο Μακσ. Θα περάσω από τα γραφεία να μοιράσω προστ και να μιλήσουμε για κανα ρουσφέτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουσφέτι; Ποιο ρουσφέτι; Εμείς εδώ στη Μ.Α.Λ.Α.Κ.Ι.Α. είμαστε κατά των ρουσφετιών. Πέρνα στα ιδιαίτερα και θα τα πούμε εκεί.

      Διαγραφή
  4. Πού δηλώνω μέλος; Με Γκατούζο και Ταξίαρχο Θεοχάρη δεν φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυβερνητικός εκπρόσωπος....οποία τιμή μου να συμμετάσχω σε ένα κυβερνητικό σχήμα με τέτοιες προσωπικότητες. Δε με λες όμως, εμείς......τι ιδεολογικο προσαναμα....προσανατολισμό έχουμε; Αυτόν; 1-0;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε αντί-ΠΑΣΟΚ, αντί-ΝΔ, αντί-ΣΥΡΙΖΑ, αντί-ΚΚΕ, αντί-Χρυσή Αυγή, αντί-Καμμένος, αντί-Ποτάμι και αντί-Κύθηρα.

      Διαγραφή
    2. και αντι-λαλλούν διπλοπενιές

      Διαγραφή
  6. Στέφανος Μαξ στο Υπουργείο Εμπορίου και Ανάπτυξης;
    Ο Στέφανος δε θα το 'κανε ποτέ αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.