Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Hair of the Dog

Η μέρα που θα ξεμείνω από τραγούδια για να ταιριάξω με την ανάρτησή μου θα είναι και η μέρα που θα πεθάνω.

Χάρηκα κι εγώ λοιπόν ότι για ένα μεσημέρι στα δέκα χρόνια κατάφερα να πετύχω αστικό για το σπίτι μου που να επικρατούν σχετικά ανθρώπινες συνθήκες και να μην είναι φορτωμένο σαν νταλίκα με μοσχάρια στο Μπαγκλαντές.
Κι όπως μπαίνω μέσα, γυρνάω και βλέπω το θέαμα που μου πάγωσε τα σωθικά.
Τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, χάρη σε κάποιον σχεδιαστή της Volvo που προφανώς δούλευε Πέμπτη πριν από τριήμερο δέκα λεπτά πριν σχολάσει κι είπε "δε γαμιέστε κι εσείς και το λεωφορείο σας", έχουν το ρεζερβουάρ στη μέση της καμπίνας, που σημαίνει ότι χάνονται τέσσερις θέσεις πάνω στη ρόδα και στο σημείο αυτό μπορεί να κάτσει μόνο άτομο που δεν έχει προλάβει το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ.
Αλλά αυτό πιθανότατα δεν ενδιέφερε κανέναν σας.
Πάνω σε αυτή τη ρόδα, όμως, καθόταν μια κοπέλα που φορούσε βερμούδα με αξύριστα πόδια.
Δεν πρόλαβα καν να γράψω την τελεία στην προηγούμενη πρόταση κι ήδη ακούω τον οργισμένο όχλο από τις φεμινίστριες που κραδαίνουν φλεγόμενα σουτιέν κι έρχονται κατά το σπίτι μου ετοιμάζοντας να με σταμπάρουν με το πυρακτωμένο σίδερο που γράφει "ΣΕΞΙΣΤΗΣ".
-Και ποιος είσαι εσύ, θλιβερέ και τρισάθλιε αγάμητε μηχανολόγε, που θα υπαγορεύσεις στις γυναίκες τι θα κάνουν με το σώμα τους! Τα άτριχα πόδια είναι προπαγάνδα του καπιταλισμού για να πουλάνε οι καπιταλιστές αποτριχωτικές κρέμες! ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!
Ναι, ε; Ας το δεχτούμε ότι φταίνε οι κακοί καπιταλιστές. Τον προηγούμενο αιώνα, όταν οι φεμινίστριες είχαν κάτι καινούριο να πουν στην κοινωνία και δεν ήταν Κνίτες με βυζιά, ένα απ'τα σημάδια που είχαν σαν δείγμα απελευθέρωσης ήταν το να καπνίζουν δημοσίως.
Ήταν άλλες εποχές. Ο καρκίνος ήταν δείγμα απελευθέρωσης.
Ξέρετε τι έκαναν οι καπιταλιστές; Άρχισαν να βγάζουν τσιγάρα και διαφημιστικές καμπάνιες για να πουλήσουν περισσότερους καρκινοσωλήνες στο γυναικείο κοινό. Πλέον η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια δεν ήταν αποκλειστικό προνόμιο των φαλλοκρατών! Whoop-de-do!
Πάρτε το χαμπάρι. Όσο και να χτυπάτε τον κώλο σας χάμω, at the end, capitalism wins. Νόμος. Και δεν τα βάζεις με τον νόμο αν δεν είσαι οι Τζούντας φάκιν Πριστ.

-Εν πάση περιφτώσει, δεν είναι ο καπιταλισμός το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι εσείς τα φαλλοκρατικά γουρούνια έχετε την απαίτηση να είμαστε εμείς άτριχες και περιποιημένες κι εσείς να βγαίνετε έξω λες και είστε αρκούδες. Double standards, motherfucker!
Ουάου! που θα'λεγε κι ο Μπαρουφάκης. Απ'όλα τα double standards που εφαρμόζονται στον πλανήτη γη, αυτό που σας πείραξε και θέλετε να εξαφανίσετε είναι το να μπορούν οι γυναίκες να βγαίνουν και να κυκλοφορούν με το πόδι του Νταρακλίτσα.
Δηλαδή ο κόσμος καίγεται και το πόδι χτενίζεται.
Κι έπειτα αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη δεν έχει καν τον καιρό που ντε και καλά θα βάλεις βερμούδα αλλιώς θα ανεβάσεις εκατόν πεντακόσιους βαθμούς Κελσίου και θα πεθάνεις από spontaneous human combustion λες και είσαι ντράμερ των Spinal Tap.
Εφόσον είσαι κοπέλα και βαριέσαι να ξυρίσεις τα πόδια σου (μην ντρέπεστε, είστε χιλιάδες εκεί έξω και ζείτε ανάμεσά μας, η τεμπελοσκυλίαση δε γνωρίζει φύλο) μπορείς κάλλιστα να βάλεις μακρύ παντελόνι και να μην μάθει κανείς ότι βαριέσαι να κουνήσεις την πέτσα σου.
Αλλά όχι! Η τύπισσα έπρεπε να βάλει βερμούδα, χωρίς να έχει καν ζέστη, και να μας δείξει τον Καραπιάλη που κρύβει μέσα της σε όλο του το μεγαλείο. "Κοιτάξτε με! Έχω αξύριστα πόδια και τα δείχνω σε όλους σας! Παίρνω τις κοινωνικές νόρμες σας και τις κατουράω στη μάπα! Damn, if I were any more edgy everyone who touches me would bleed for three days!".
-Μα αυτό ακριβώς! Η αποτρίχωση είναι μια ηλίθια κοινωνική νόρμα που δεν προσφέρει τίποτα! 
Η οποία ηλίθια κοινωνική νόρμα ανάγεται στην αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα από τότε περίπου που σταματήσαμε να κυνηγάμε μαμούθ.
Από την άλλη, οι μισές απ'τις περιποιήσεις που κάνετε επειδή "σας τις επιβάλλουν τα φαλλοκρατικά γουρούνια", στην πραγματικότητα τις κάνετε για να ζηλέψουν οι φιλενάδες σας. Οι άντρες κατά βάση χέστηκαν.
Όχι, αλήθεια. Στηθείτε στην Αριστοτέλους και ρωτήστε όποιον άντρα περνάει μπροστά σας αν θα απέρριπτε μια γυναίκα επειδή έχει κυτταρίτιδα ή δυο-τρία παραπανίσια κιλά. Αν σας απαντήσει καταφατικά σε αυτή την ερώτηση, η αμέσως επόμενη ερώτηση θα πρέπει να είναι "και γαμάς καθόλου στη ζωή σου;".

Ή μήπως θεωρείτε φαλλοκρατική καταπίεση το μανικιούρ και το πεντικιούρ; Σας πληροφορώ ότι οι μόνοι άντρες που ενδιαφέρονται για το αν έχετε ωραίο πεντικιούρ είναι οι ποδολάγνοι, κι αυτοί είναι και δεν είναι το 5% του πληθυσμού.
Αν νιώθετε τόσο καταπιεσμένες από το 5% του πληθυσμού, τότε μάλλον εσείς επιλέγετε να καταπιεστείτε από μόνες σας.
Κι εντάξει, δεν αντιλέγω. Ας πούμε ότι είναι μια ηλίθια κοινωνική νόρμα τα άτριχα πόδια που δεν προσφέρει και καμία απολύτως ευκολία, γιατί η αποτρίχωση θέλει χρόνο που θα μπορούσες κάλλιστα να αξιοποιήσεις αγοράζοντας σουτιέν, οινόπνευμα και σπίρτα.
Ας πάμε σε ένα λίγο άσχετο παράδειγμα. Σε όλον τον ανεπτυγμένο κόσμο έχει επικρατήσει το σύστημα μονάδων SI, το οποίο έχει την ευκολία ότι όλες οι μονάδες κλιμακώνονται σε πολλαπλάσια του δέκα και διευκολύνουν πάρα πολύ τα μαθηματικά.
Σε όλον; Όχι! Υπάρχει το μικρό γαλατικό χωριό που αντιστέκεται. Κι αυτό το χωριό είναι οι ΗΠΑ. Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι (κατά το "οι φίλοι μας τα ζώα") χρησιμοποιούν το δικό τους σύστημα, στο οποίο ένα μίλι ισούται με 5280 πόδια που ισούνται με 12 ίντσες το καθένα και μια λίβρα που ισούται με είκοσι οχτώ μπανάνες και δεν ξέρω γω τι.
Πήγαινε λοιπόν εσύ και κάτσε να εξηγήσεις στον Αμερικάνο ότι το σύστημα που χρησιμοποιεί είναι λανθασμένο και άβολο και θα έπρεπε να το αντικαταστήσει με το SI. Ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο Αμερικάνος; Θα σου δείξει μεγαλοπρεπώς τα παχύσαρκα παπάρια του και θα παραγγείλει επιδεικτικά μπροστά σου δέκα λίβρες τηγανιτό μπέικον.
Κι είναι λογικό, γιατί αυτό που του μάθαιναν σε όλη του τη ζωή είναι να μετράει τα πράγματα με λίβρες και πόδια. Όλοι οι γύρω του κάνουν το ίδιο. Μπορεί να κάτσει και να καταναλώσει φαιά ουσία για να μάθει να μετράει σε κιλά και μέτρα, αλλά γιατί να το κάνει; Έτσι έχει καλωδιωθεί ο εγκέφαλός του.
Κι εμένα, με τον ίδιο τρόπο, έχει καλωδιωθεί ο εγκέφαλος μου να θεωρεί τα αξύριστα γυναικεία πόδια αντιαισθητικό θέαμα.
-Μα τα double standards!
Ναι, τι; Όπως ξαναείπα, υπάρχουν ένα κάρο double standards σε σύγκριση με τα οποία το double standard της αποτρίχωσης είναι μια κλανιά στα φουγάρα της Πτολεμαΐδας. Και τα περισσότερα από αυτά έχετε καταφέρει να τα αντιμετωπίσετε επιτυχώς.
Για την ακρίβεια, μέχρι να μας κατακτήσουν οι Τζιχαντιστές επειδή οι Αμερικάνοι την περίοδο του ψυχρού πολέμου ήταν ηλίθιοι και στην προσπάθειά τους να υποσκελίσουν τη Σοβιετική Ένωση κατάφεραν να ενισχύσουν την μόνη πληθυσμιακή ομάδα που ήταν χειρότερη από τη Σοβιετική Ένωση...

...μέχρι λοιπόν να μας κατακτήσουν οι Τζιχαντιστές και να επιβάλλουν μπούργκα, πολυγαμία και κλειτοριδεκτομή, έχετε εξαιρετική θέση στην κοινωνία.
Κι αν θέλετε να μιλήσουμε για double standards, κανένα απολύτως πρόβλημα.
Γιατί να πηγαίνουν μόνο οι άντρες στρατό;
Γιατί όταν έχετε κάποιο βαρύ αντικείμενο να κουβαλήσετε ζητάτε τη βοήθεια κάποιου άντρα και δεν το κουβαλάτε μόνες σας;
Γιατί να πληρώνουν οι άντρες στα ραντεβού;
Γιατί να κάνουν οι άντρες την πρώτη κίνηση σε ένα φλερτ;
Γιατί όταν προσπαθεί να σας μιλήσει ένας άντρας εσείς απαντάτε μονολεκτικά και περιμένετε από αυτόν να κουβαλήσει όλη τη συζήτηση;
Είναι ή δεν είναι όλα αυτά ηλίθιες κοινωνικές νόρμες και double standards?
Και τελικά ποια είναι η μυστική συνταγή του καβουροπάτι;
Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις δε θα απαντήσετε εσείς που κραδαίνετε τα φλεγόμενα σουτιέν, γιατί δε σας συμφέρει (και γιατί δεν ξέρετε τη μυστική συνταγή του καβουροπάτι). Και δε σας συμφέρει γιατί έχετε μια σκληρή αλήθεια μπροστά σας που σας χαλάει το σύνδρομο καταδίωξης που έχετε λες και είστε ο Τζόι Ντι Μάιο.
Κι αυτή είναι η εξής: δεν είναι τα πάντα φαλλοκρατική προπαγάνδα και καταπίεση.
Δεν θέλουμε όλοι οι άντρες να σας έχουμε υποχείρια που θα μας φέρνετε τις παντόφλες στον καναπέ.
Απλά οι άντρες και οι γυναίκες δεν είναι το ίδιο φύλο. Ισότιμα φύλα ναι, βεβαίως. Αλλά όχι το ίδιο. Κι ο λόγος είναι μια ασήμαντη μικρή λεπτομέρεια που λέγεται αναπαραγωγή του είδους. Εμείς έχουμε πούτσα κι εσείς έχετε μουνί. Βιολογικά είμαστε διαφορετικοί κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Κοινωνικά είμαστε ίσοι; Ίσως όχι ακόμα. Θα έπρεπε να είμαστε; Βεβαίως. Θα το πετύχετε αυτό με το να κυκλοφορείτε με αξύριστα πόδια; Όχι. Απλά θα πηδάμε όλοι τις αποτριχωμένες χαζογκόμενες και εσείς θα μείνετε με συντροφιά δέκα γάτες και θα νομίζετε ότι προσθέσατε το δικό σας λιθαράκι στην ισότητα των φύλων, ενώ στην πραγματικότητα κλάσατε μια μάντρα παπάρια στην κοινωνία.
Κι αν αυτό με κάνει σεξιστή, γούστο μου και καπέλο μου και θα το βάλω κι αυτοκόλλητο στον προφυλακτήρα του monster truck που θα οδηγώ στους αυτοκινητόδρομοι του Τέξας ακούγοντας Τζόνι Κας και πίνοντας Bud Light.
Αυτά, και να προσέχετε μην κοπείτε στο ξύρισμα.

52 σχόλια:

  1. Οκει, ας τακτοποιήσουμε κάποια πράγματα.
    1. Το οτι χαλάει εσένα ή οποιονδηποτε άλλον αισθητικά η τρίχα και δηλώνεις οτι "έπρεπε να βάλει παντελόνι" είναι δικό σου θέμα και όχι δικό της. Αν κρυώνει ή ζεσταίνεται, άσε την ίδια να ανησυχεί.
    2. Το ότι κάπόιος είναι βόλικα καλωδιωμένος και έμαθε τα πράγματα ως έχουν, δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να θετούν challenges-es ώστε να σπάσουν κάποια στερεότυπα. Does history ring any bells? Κοινώς, βλακεία το ποιντ με τις λίβρες.
    3. Η πληρωμή δείπνου (που ήδη έχει αρχίσει να καταρρίπτεται τα τελευταία χρόνια) και το να κάνεις την πρώτη κίνηση είναι φοβερά πλήγματα προς εμάς τους άντρες, έχεις δίκιο. Τι να φτουρήσει ο εξαναγκαστικός γάμος μικρων παιδιων, η παρενόχληση στον χώρο εργασιας, η συνεχης πιεση να ανταποκρινεσαι σε στανταρ που ακυρωνουν το ενα το άλλο μπροστα σε αυτά. Στάξανε μασκαρες.
    4. Ίσως στοχος ζωης καποιων γυναικων ΔΕΝ ειναι να βρει καποιον να τη πηδάει γιαυ'το δεν χρειαζεται να αναλωνεται σε απαρχαιωμενες ιδεες και θυσιάζει το δικο της point of view. Γιατι, *gasp*, η ζωη μιας γυναικας δεν πετριγυριζεται στο αν θα βρει πούτσο ή κακομοιρηδες να την ανέχονται. Γαμάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ξαναλέω ότι αυτό το συγκεκριμένο στερεότυπο είναι το τελευταίο που αξίζει δικιά του εκστρατεία. Μόνος σου λες για την παρενόχληση στον χώρο εργασίας και τα τοιαύτα. Όσο για τον εξαναγκαστικό γάμο μικρών παιδιών, πας πάλι στις χώρες των Τζιχαντιστών. Εκεί οι άνθρωποι έχουν μείνει διακόσια χρόνια πίσω και κάθε κίνηση μετράει, οκ, αλλά τώρα μιλάμε για δυτικό κόσμο.
      Και μην το κοροϊδεύεις καθόλου. Είναι ή δεν είναι double standards? Έστω και ήσσονος σημασίας. Όσο έχει να ανταποκριθεί σε "ρόλους" και αντικρουόμενα στερεότυπα η γυναίκα, τόσο κι ο άντρας. Ξαναλέω, μιλάμε για το δυτικό κόσμο κι όχι για τους υπανάπτυκτους του Ιράν.
      Και βεβαίως δεν έχω κανένα ρόλο να της πω να ξυρίσει τα πόδια της και ποιος είναι ο στόχος ζωής της. Απλά να μην νομίζει ότι είναι κάποιου είδους statement ή ότι ακόμα κι αν το προορίζει για statement, ότι θα του δώσει κανείς σημασία του εν λόγω statement. Ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα και στον δυτικό, επαναλαμβάνω για τρίτη φορά, δυτικό κόσμο. Νομίζω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε πλέον χωρίς να βγάζουμε τις τσουγκράνες και τα φλεγόμενα σουτιέν. Αν δε σε καλύπτω κάπου, εδώ είμαστε.

      Διαγραφή
    2. Το θέμα όμως είναι οτι δεν ξέρεις τι επιλογές έχει κάνει και γιατί. Δεν είναι όλα τάση επίδειξης, η κοπέλα βαριόταν/δεν ήθελε/δεν είχε τη διάθεση/δεν της αρέσει/υγειονομικά μπορεί να μην πρέπει να ξυρίζεται. Τελεία και παύλα. Δεν έτριψε τη γάμπα της στη μούρη σου ούτε φορούσε μπλούζα "ΚΟΙΤΑ ΤΙΣ ΠΟΔΑΡΕΣ ΜΟΥ, ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΗ". Και εδώ έχω ένα ερώτημα. Που ήταν όλη αυτή η γκρίνια περι double standards των αντρων ΠΡΙΝ αναβιωθεί το φεμινιστικό ζήτημα τα τελευταία δυο χρόνια; Μικρά ή μεγάλα στανταρ, αντρικά ή γυναικεία, το ποιντ δεν είναι παρά μια τυπική κακομαθημένη entitlement σε φάση "ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ". Ο πυρήνας του σωστού φεμινισμού προσπαθεί να καταρρίψει τα στερεότυπα ανθρωπινης συμπεριφορας προς τις γυναίκες ΚΑΙ τους άντρες. Παράδειγμα, το πρότυπο-καρτικούρα του μάτσο άντρα που δεν πρέπει να δείξει ευαισθησία όπως κάνει μια γυναίκα. Γιατί, τι χειρότερο απο το να είσαι και να φέρεσαι σαν γυναίκα σύμφωνα με μερικούς, right; Παράδειγμα 2: Τα δικαιώματα υπεράσπισης ΑΝΤΡΩΝ θυμάτων βιασμου, γιατί, ναι υπάρχουν και αυτά. Και ππολλά παραδείγματα που ευχαρίστως να έθετα αλλα επειδή παρεκλίνουμε απο το κεντρικο μας θέμα, δεν θα το κανω. Κάποια πράγματα πάντα θα φαντάζουν πιο ποταπά, και αυτό δεν έχει απαραίτητα να κάνει με τον φεμινισμο ή τα ανθρωπιστικα δικαιώματα. Όλοι άλλωστε έχουμε δει εικόνες με ανάπηρους, μαύρα Αφρικανάκια και επιζώντες καρκίνου που λένε "ΔΕΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ". Αλλά απο έστω και αν αλλάξει κάτι τόσο 'χαζο΄ και ποταπό κατά την άποψη σου, είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

      Διαγραφή
    3. "Ο πυρήνας του σωστού φεμινισμού προσπαθεί να καταρρίψει τα στερεότυπα ανθρωπινης συμπεριφορας προς τις γυναίκες ΚΑΙ τους άντρες."
      Τότε δε μιλάμε πλέον για φεμινισμό, αλλά για ισότητα. Και κατ'εμέ αυτά τα δύο δεν έχουν την ίδια σημασία, από ετυμολογική ακόμα άποψη: φεμινισμός=female. Έχει να κάνει με την πρόοδο των γυναικών. Κι αυτό είχε νόημα όσο οι γυναίκες αντιμετωπίζονταν σαν οικιακές συσκευές παύλα φουσκωτές κούκλες, αλλά σήμερα πλέον που έχουμε την ίση ή περίπου ίση θέση πρέπει να ξανατεθεί σε νέες βάσεις. Τα παραδείγματα που θέτεις (και μάλλον πιο ισχυρά απ'αυτά που έθεσα εγώ) δείχνουν ότι πλέον δε μιλάμε για την πρόοδο της γυναίκας έναντι του άντρα, αλλά για την κοινή πρόοδο όλης της ανθρωπότητας.
      Αλλά επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι αυτό το συγκεκριμένο θέμα δε με προδιαθέτει για την τόσο σημαντική αλλαγή στην κοινωνία.

      Διαγραφή
    4. Κάνεις λάθος και θα σου εξηγήσω γιατί.
      Το πρώτο παράδειγμα που έθεσα, το κόμπλεξ του μάτσο άντρα που δεν πρέπει να δείξει ευαισθησία, πηγάζει και αυτό απο σεξιστική προδιάθεση. "Μην κάνεις σαν γυναίκα, μην κλαις σαν γυναίκα, μην περιποιεισαι τον εαυτό σου σαν γυναίκα" - key point being, μην είσαι γυναίκα - αν δεν γεννήθηκες γυναίκα (διακριτικό nod στον χλεύασμο που δέχεται η γκει και η τρανς κοινότητα ακριβως επειδη ο θηλυπρεπισμός είναι του Σατανά.) Which makes it a sexist issue, which in turn, makes it a feminism issue.
      Στο δεύτερο παράδειγμα, έκανα το λάθος να μην εξηγήσω το ποιντ που ήθελα να κάνω όταν το διατύπωσα. Η αντιμετώπιση απο πλευράς των αντρων κατά του φεμινισμου ως προς αυτό το θέμα. ΜΕΓΑΛΟ παράδειγμα που μπορείς να το ψάξεις και μόνος σου, οι δηλώσεις του ηθοποιου Shia LaBeouf (ναι του χαζούλη απο τους Τρανσφορμερς.) οτι βιάστηκε απο γυναίκα. Με μια μικρή αναζήτηση, θα δεις σχόλια σε άρθρα και βιντεο όπως "Lol, he should have enjoyed it" "he's lying for attention, men can't be raped", "what a sissy". Ο βιασμός δεν είναι σεξ, ειναι επίδειξη δύναμης. Και ένας άντρας δεν πρέπει να είναι αδύναμος λέμε χωρίς να μας κάνουν ταυτόχρονα έκπληξη οι περιπτωσεις βιασμου μιας γυναικας. Τρομακτικό αλλά συνηθισμένο. Όποτε ρίχνοντας φως στις περιπτωσεις θυματα-αντρων θα βοηθήσει τον κόσμο να καταλαβει οτι ανεξαρτητως του τι φορουσες, που βγηκες το βράδυ, τι υπονοησες μεσω φλερτ, κανεις δεν ειναι ασφαλης. Which in turn, would help women, which makes it a feminist issue, also.

      Διαγραφή
    5. Με αυτή τη λογική, κάθε κοινωνικό θέμα είναι φεμινιστικό θέμα. Εγώ το βλέπω αντίστροφα: κάθε φεμινιστικό θέμα είναι κοινωνικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Μπορεί να έχω κι άδικο.

      Διαγραφή
    6. Ντάξει, όχι κάθε κοινωνικό θέμα, απλά αν παρατηρήσεις τον τρόπο που έχει δημιουρηθεί η κοινωνια μας, πάντα θα οφελει "λίγο" περισσότερο τον άντρα. Και αυτό διακρίνεται σε πολλές πτυχες και τομεις. Όποτε, we've got a long way to go.

      Διαγραφή
  2. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
    Είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας να ξυρίζεται ή όχι, κάτι που το έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς και διάφοροι φεμινιστικοί ιστότοποι, ενώ έχουν ιδρυθεί και διάφοροι σύλλογοι με σκοπό την απενοχοποίηση των γυναικών που έχουν επιλέξει συνειδητά να μην ξυρίζονται. Οπότε, όχι, τα beauty standards έχουν αρχίσει να ξεπερνιούνται. Είναι τα ίδια beauty standards που έχουν επιβληθεί από την αντίστοιχη βιομηχανία.
    Επίσης, το παράδειγμα με τις λίβρες και τα πόδια είναι άστοχο γιατί δε σε κάνει να καλύτερο από την κατηγορία των φεμινιστριών που καταδικάζεις, οι οποίες υποτίθεται ότι τα ρίχνουν όλα στην πατριαρχία και στον καπιταλισμό, μαζί με τον τρόπο σκέψης που υπαγορεύουν.
    Τέλος, θεωρώ ότι θίγεις τις ελαφρότερες περιπτώσεις των double standards, που πλέον έχουν ξεπεραστεί. Οι γυναίκες πλέον κάνουν πρώτη κίνηση, πληρώνουν, κουβαλάνε αντικείμενα. Double standard ήταν όταν ο άνδρας υμνείται ότι "έριξε το μιλφάκι" όταν τα φτιάχνει με μεγαλύτερή του, ενώ η γυναίκα δέχεται κατηγορίες τύπου "θα μπορούσε να ήταν ο πατέρας σου". Όταν ένας δυναμικός άνδρας εισπράττει διθυράμβους ενώ η γυναίκα θεωρείται "υστερικιά". Όταν ο άνδρας δηλώνει "κατά του γάμου" κι όλα είναι κουλ, ενώ αν το πει γυναίκα αυτό, μόνο βουντού δε θα της κάνουν. Και πολλά, πολλά άλλα, πιο σοβαρά από τα προαναφερθέντα.
    Άρα μια γυναίκα μπορεί να ξυρίσει ή όχι τα πόδια της, μη ενδιαφερόμενη για τα δικά σου στάνταρ. Sad but true.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα δεν είναι η βιομηχανία. Αν αύριο έρθει τούμπα ο κόσμος και θεωρηθεί beauty standard η τρίχα στο πόδι, η βιομηχανία μεθαύριο θα έχει βγάλει ήδη σαμπουάν για τα πόδια. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, η οποία είναι να βγάζουν λεφτά από τα πάντα.
      Κατά τ'άλλα, και αυτά τα double standards που αναφέρεις εσύ, έστω και ότι είναι πιο ισχυρά από αυτά που προβάλλω εγώ, έχουν αρχίσει να ξεπερνιούνται. Κομπλεξικοί μικροψώληδες που θα λένε "αστεϊσμούς" του τύπου "τράβα φτιάξε μου ένα σάντουιτς" θα υπάρχουν πάντα, όπως θα υπάρχει κάθε είδους κατακάθι της κοινωνίας. Αλλά πλέον δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία.
      Κατά τ'άλλα, ό,τι και στον Queer Punk.

      Διαγραφή
    2. Ξεπερνιούνται; Δε θα το λεγα, εφόσον αυτά τα έχω ακούσει κι από άτομα που το παίζουν φεμινιστές και φιλελεύθεροι.Μπορεί να μην είναι η πλειοψηφία (και πάλι καλά!), αλλά επειδή ακριβώς υπάρχουν ακόμα ως νταμπλ στάνταρ, το να λέμε "ε, οκ, πάντα θα υπάρχουν τέτοιοι, σιγά" δεν είναι λύση. Δεν είναι λύση, ιδίως αν απαιτεί το να κάνεις τα στραβά μάτια στην υποκρισία των δήθεν προοδευτικών, που υποτίθεται έχουν τη γυναίκα πιο πάνω από αυτούς".
      Επιμένω ότι η βιομηχανία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που παράγει στερεότυπα για να πουλήσει. Τους βολεύει να ναι η γυναίκα ξυρισμένη γιατί πιθανότατα βγάζουν περισσότερα από όσο αν η γυναίκα δεν ξυριζόταν. Κι επειδή έχει αυτά τα συμφέροντα, θα επιβάλλει αυτά τα πρότυπα. Ναι;

      Διαγραφή
    3. "Άτομα που το παίζουν φεμινιστές και φιλελεύθεροι". Ίσως να έχω τη μύγα και να μυγιάζομαι. Αλλά τι θα πει "η γυναίκα πιο πάνω από αυτούς;". Το σωστό είναι να μην είναι κανείς πάνω από κανέναν, τουλάχιστον όχι με βάση τυχαίες ιδιότητες που δεν έχουν να κάνουν με τις ικανότητές τους. Κι ούτε φυσικά είπα "ε, σιγά". Αλλά από τη στιγμή που μια άποψη αποτελεί (ισχυρά) μειοψηφία, τότε δε μπορεί να θεωρηθεί standard, είτε double είτε single.

      Διαγραφή
    4. Τα στάνταρ χωρίζονται σε ατομικά κι ομαδικά. Μπορεί να μην αφορούν πλέον ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας -και το ξαναλέω, πάλι καλά-αλλά είναι ατομικά στάνταρ που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κάτι το αδιάφορο. Αλλά ας μη λέμε τα ίδια, υπάρχει ίση πιθανότητα να έχω δίκιο επί του θέματος, με το να χεις εσύ δίκιο.
      Τώρα για το αν έχεις εσύ τη μύγα ή όχι, εσύ το ξέρεις καλύτερα. Κι αν θεωρείς ότι την έχεις, στο χέρι σου είναι να το αλλάξεις.

      Διαγραφή
    5. Εφόσον λοιπόν είναι ατομικά στάνταρ κι όχι ομαδικά, κακό για τα άτομα που τα έχουν. Δε νομίζω ότι σε εκείνη την περίπτωση η κοινωνία θα μπορεί να κάνει κάτι για αυτά τα άτομα.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/4/15 22:10

    Δε μου λε ρε θωμα, η γουρουνοτριχα τι ηλεκτρικη αντισταση εχει ; Την πιθανοτητα να ειναι ηλεκτρολογα γκομενα και να γουσταρει τριψιματα σου περασε απο το μυαλο ; Μπορουσες να αρχισεις κολπα φωναζωντας: "θελω να καμψω τις αντιστασεις σου".

    Αν της εξηγουσες δε πως αν σε γρασαρει σωστα θα αυξηθει η αποδοση σου και θα μειωθει η αεργος τριβη σε συνδιασμο με τις βελτιωμενες αποδωσεις σε οριζοντα χρονου τοτε θα ειχες μια βασιμη ελπιδα στο χερι.

    Θεωρητικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι μόλις σιχάθηκα τις γυναίκες και τη μηχανολογία μαζί.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/4/15 08:24

      Οι χοντρες γκομενες ειναι γκομενες. Και οι τριχοτες δεν ειναι συνονυμες με την κτηνοβασια.

      Αλληλεγγυη στις γκομενες με τα ελλατωματα τους. Πιες Sprite.

      Διαγραφή
    3. Εσένα έτσι πως σε κόβω θα έχεις αφίσα την Ουρανία Μιχαλολιάκου και στο μαξιλάρι σου τη Φρόσω απ'τους Δε Κόπανοι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/4/15 15:36

      Και τη Θεκλα φιλαρακι και τη Μπαλαμω και ολο το ρεμπετικο συρφετο που κοβεται απο το πιο τελειωμενο σκυλαδικο αναμεσα στο τελος και το πουθενα.

      Με μια αλλαγη τα λαδια ακομα και ο πιο τελειωμενος μυλος ολα τα αλεθει.

      Διαγραφή
    5. Είσαι γραμμένος στην κλαδική των σαβουρογάμηδων;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος28/4/15 15:46

      Η μονη που δινει στανταρακι βαρεα και ανθυγειινα με η χωρις εισφορες αλλα σιγουρη αποκατασταση.

      Κωλοι υπηρχαν και θα συνεχυσουν με η χωρις λεφτα.

      Διαγραφή
    7. Αυτό έπρεπε να είχε πει ο Τζέφρι και θα ήταν μέσα.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος28/4/15 15:58

      Ο πατερας του επρεπε να το πει αλλα με τις μαλακιες που κανει σε ολη τη σειρα φωναζει "γαμω τη μανα σου" σε ολη τη σειρα και τον κανουν με τα κομματακια.

      Κυριολεκτικα.

      Διαγραφή
    9. Όχι ο Τζέφρι το μούλικο απ'το θρόουνς ρε. Ο Τζέφρι Παπανδρέου.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος28/4/15 16:13

      A. Αυτος. Εδω δινει διαλεξεις για την διαχειριση κρισεων, τι σε κανει να πιστευεις οτι ΔΕΝ θα το εχει πεταξει σε ανυποπτο χρονο,

      Το προβλημα δεν ειναι τι λεει. Ποιοι τον πληρωνουν για να κανει τις διαλεξεις ειναι η πρωτη απορια που αξιζει να ξεστομισεις και αφου δεχτεις οτι ειναι δουλεια ακομα και των πανεπιστημιων να φερνουν και απο κανενα celebrity για το ροκ το δευτερο πραγμα που πρεπει να ρωτησεις ειναι ποιοι μαλακες απο τους φοιτητες τον παιρνουν σοβαρα.

      Διαγραφή
    11. Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι εύκολη: κανένας.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/4/15 15:47

    Ολες εχουνε δικαίωμα στο τριχωτό πηγούνι...στο πόδι κόλλησες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/4/15 20:55

    Δε μου αρέσουν οι τρίχες στα γυναικεία πόδια. Αφτώ.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aν εχει τριχες στα ποδια σκεψου τι γινεται αλλου! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, είμαι σε πολυτεχνείο. Έχω δει "τύπισσα" που είναι σαν αλμπίνος με μαλλί τύπου mullet (αυτό που είχαν κάποτε οι αμερικανόβλαχοι, το ξυρισμένο πλάι και χαίτη πίσω). Δε με φοβίζει τίποτα πλέον.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/4/15 21:06

      Καποιος γαμαει τον μαγκαιβερ και δεν ιδρωνει το αυτι του ενω ταυτοχρονα σιδερα μασαει σχεδιαζοντας να εξαφανιστει απο το νησι του Lost σε 24 ωρες.

      Διαγραφή
    3. Έχω να δω τέτοιο σχόλιο...κανά οχτάρι χρόνια...ναι...με τέσσερα παιδιά...

      Διαγραφή
  7. Πάντως εγώ ως αδερφή έχω το αντίστροφο πρόβλημα. Όι περισσότεροι άντρες ξυρίζουν πόδια χααχχαχααχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε. Και το ακόμα πιο μυστήριο είναι ότι εμείς οι στρέιτ αυτούς που ξυρίζουν πόδια τους λέμε αδερφές κι εσείς οι αδερφές τους αποκηρύσσετε. Και τελικά τι στον μπούτσο;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/4/15 21:08

      εγω που.... ξυριζομαι.... κοντρα.... ειμαι σιχαμενος ; Πες μου γιατρε !

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι γιατρός αλλά ναι, είσαι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/4/15 00:58

      Πρεπει να διαμαρτυρηθω !!! ο πουτσος μου εχει επιδερμιδα μωρου και δειχνει μεγαλυτερος !

      Διαγραφή
    5. Πολύ Sex & The City έβλεπες ανώνυμε...

      Διαγραφή
  8. "Κι ειναι μυθος ειναι μυθος, το δασυτριχο μου στηθος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυλάσσεις Θερμοπύλες!

      Διαγραφή
    2. Κάθε φορά που ένας άντρας ξυρίζει το στήθος του, μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία λιθοβολείται.

      Διαγραφή
  9. Ελα θωμα πες την αληθεια τωρα εσυ ξυριζεις και τον πουτσο σου! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το στήθος μου πάντως όχι. Αν θες να μάθεις για τον πούτσο μου, έλα αύριο βράδυ και να έχεις πλύνει τον κώλο σου.

      Διαγραφή
    2. Αγαπη φροντιδα και προδερμ ρε τι μας περασες! :P

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/4/15 21:10

      Manolo7, σου εμπιστευωμαι τον πουτσο μου αλλα οχι το ξυρισμα του.

      Πρωτα κερνας σινεμα και δειπνο !

      Διαγραφή
    4. Κοίτα που έγινα και matchmaker. Tinder και μαλακίες.

      Διαγραφή
  10. Με βρηκατε μικρο και με πειραζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.