Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Φοιτητικές εκλο-yes

Εδώ Πολυτεχνείο. Εδώ Πολυτεχνείο. Σας ομιλεί το μπλογκ των ελεύθερων αυνανιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αυνανιζόμενων Ελλήνων.
Σας μεταδίδω ότι εχθές έλαβον χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των φοιτητικών συλλόγων ανά τη χώρα, οι οποίες εξελίχθηκαν πλήρως ομαλά με το επιβεβλημένο ξυλίκι μεταξύ Δαπιτών και αριστερών.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας κάνουμε μια παρουσίαση όλων των διαγωνιζομένων.
Εν αρχή ην η ΔΑΠ.
Της οποίας τα αρχικά κατά πάσα πιθανότητα σημαίνουν Δηλώνουμε Απροκάλυπτα Πρηξαρχίδηδες.
Είδες Δαπίτη; Σε είδε πρώτος.
Αν οι Δαπίτες είχαν ύμνο (το "Και α και ου" δεν είναι ύμνος, είναι ο χαμένος κρίκος της εξέλιξης μετά τον πίθηκο), θα ήταν το Every Breath You Take.

Αυτό το τραγούδι μιλάει για έναν stalker του κιαρατά και μετά πάνε όλοι και το παίζουν στους γάμους τους.
Και μετά απορείτε γιατί πάμε κατά διαόλου σαν κοινωνία.
Αλλά έλεγα για τους Δαπάρες. Ο Δαπάρας της σχολής σου (κλίνεται κατά το "ο γαμιάς της γειτονιάς σου") θα είναι το πρώτο πράγμα που θα δεις πριν καν πας στη γραμματεία για να γραφτείς. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα κινείσαι, αυτός θα σε πιάσει από κοντά και θα έρθει να σε "βοηθήσει να γραφτείς".
Τέτοια είναι η εμπιστοσύνη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να έχουν τον μαγικό χάρτη που είχε ο Χάρι Πότερ και του εμφάνιζε την ακριβή τοποθεσία κάθε ανθρώπου μέσα στο μαγικό οικοτροφείο του. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι όπου και να πας, όσο και να προσπαθήσεις να κρυφτείς, ακόμα κι αν μεταμφιεστείς σε αιγυπτιακή μούμια, θα καταφέρουν να έρθουν να σε χαιρετήσουν και να σου πουν για την επόμενη παρτάρα που θα κάνουν στην τάδε κλαμπάρα,
Γιατί φυσικά πρέπει να ξέρουμε ότι ένας Δαπάρας που σέβεται τον εαυτό του θα έρθει πάντα να σε προσεγγίσει σαν φιλαράκι. Έλα δικέ μου να πιούμε σφηνάκια, έχω και σημειώσεις για το τάδε μάθημα που ο καθηγητής περνάει τρία άτομα σε κάθε εξεταστική γιατί δεν του κάθεται η γυναίκα του, διοργανώνουμε το τάδε σεμινάριο για Autocad ή δεν ξέρω γω τι.
Είναι λες και η ΔΑΠ δεν είναι καν πολιτική παράταξη.
Κι η αλήθεια είναι ότι δεν είναι. Και δεν είναι γιατί οι περισσότεροι Δαπάρες σκαμπάζουν από πολιτική όσο σκαμπάζει ο Βαργκ Βίκερνες από χριστιανική ηθική. Υπάρχουν οι εξής δύο λόγοι που κάποιος φοιτητής γίνεται μέλος της ΔΑΠ:
α) Ο δεξιός μπαμπάς του έταξε κονεδιά με τον βουλευτή Καλοχαιρέτα με το που θα τελειώσει τη σχολή, ή
β) Νόμιζε ότι άμα γραφτεί στη ΔΑΠ θα βρει γκόμενα.
Η μόνη φορά που θα δεις Δαπίτες να προσεγγίζουν κάτι που μοιάζει με πολιτική συζήτηση είναι όταν θα καυχηθούν ότι χάρη στη δική τους παρέμβαση θα παιχτεί πτυχιακή εξεταστική, γιατί αλλιώς οι διοικήσεις των πανεπιστημίων που έχουν να ξεφορτωθούν πέντε εκατομμύρια αιώνιους φοιτητές δε θα το σκεφτόντουσαν από μόνοι τους.
Από την άλλη μεριά έχουμε τους φετινούς νικητές του Σ.Φ.ΗΛ.ΜΗΧ, τα ΕΑΑΚ. Οι τυπάδες αυτοί είναι κατά βάση αναρχοαυτόνομα σχήματα και σε κάθε σύλλογο εμφανίζονται και με διαφορετικό ευφάνταστο ακρωνύμιο. Μερικά παραδείγματα είναι το ΑΡ.ΑΓ.Ε. στους ηλεκτρολόγους-μηχανολόγους, το Α.ΦΟΙ.Σ.Α. στους αρχιτέκτονες και το Φ.Ε.Ρ.ΜΑ στους μαθηματικούς.

Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα του ακρωνυμίου που έχω υπόψη μου είναι στους πολιτικοί μηχανικοί που λέγονται Αντιδομή, αλλά συγχωρείται γιατί έχει το Αντί- μέσα και το Αντί- είναι αυτό που συνοψίζει σε μία λέξη το τι είναι τα ΕΑΑΚ.
Αν οι Δαπάρες μιλάνε πιο πολύ για γκόμενες παρά για πολιτικά, οι ΕΑΑΚίτες μιλάνε αποκλειστικά και μόνο για πολιτικά. Συνήθως είναι αυτοί που βγάζουν τις αφίσες για τις συνελεύσεις του συλλόγου, στις οποίες γράφουν θέματα: α) Αντίδραση στο τάδε κυβερνητικό νομοσχέδιο, β) Συμμετοχή στην τάδε πορεία, γ) Στήριξη της δείνα κατάληψης,...ω) Ζητήματα σχολής.
Στα οποία ζητήματα σχολής τσουβαλιάζουν από το ότι δεν υπάρχει εργαστήριο για το τάδε μάθημα μέχρι το ότι οι τυρόπιτες του κυλικείου είναι στρόγγυλες και δεν ξέρουν από ποια γωνία να αρχίσουν να τρώνε.
Αγαπημένες τους συνήθειες είναι επίσης το να κράζουν τους Δαπίτες (οι οποίοι ανταπαντούν σε αυτό το κράξιμο με επιχειρήματα επιπέδου "Κράζεις; Θαυμάζεις!"), την κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ (που δεν έχουν κι άδικο εδώ που τα λέμε) και το Φοι.Μ.Η., την παράταξη που δημιουργήθηκε σαν τσόντα μια βδομάδα πριν τις περσινές εκλογές και κέρδισε.
Άλλες δράσεις τους περιλαμβάνουν να στήνουν τραπεζάκια πάνω απ'το κυλικείο και να φτιάχνουν καφέδες σε τιμή "ό,τι έχετε ευχαρίστηση" (που έτσι κι αλλιώς αποκλείεται να είναι χειρότεροι απ'του κυλικείου), να πίνουν μπύρες Βεργίνα, η οποία μπύρα Βεργίνα κάνει την Άμστελ να φαντάζει τσέχικη μοναστηριακή, και να διοργανώνουν "εναλλακτικά" πάρτι στο Πολυτεχνείο όπου θα παίζει ρεμπέτικα ή χιπ-χοπ κάποιου Έλληνα ραπά που έκλασε ο Tupac και βγήκε αυτός ή ρέγκε.
Δηλαδή το ένα CD του Μπομπ Μάρλεϊ που πήρανε κάποτε τζαμπέ με την Ελευθεροτυπία. Έτσι κι αλλιώς α) κανείς δεν ξέρει άλλον καλλιτέχνη της ρέγκε, β) κανείς δεν ξέρει πώς ξεχωρίζουν δύο διαφορετικά τραγούδια της ρέγκε και γ) σε αυτά τα πάρτι ούτως ή άλλως δεν μπαίνεις αν δεν έχεις στρίψει γάρο σε κόλλα Α4, οπότε δεν πρόκειται να καταλάβεις τη διαφορά.
-Τι είναι αυτά που λες ρε; Άκου εκεί την πίνουν οι ΕΑΑΚίτες. Εσύ σε λίγο θα μας πεις κι ότι ο Όζι είναι πρεζάκι.

Στην ίδια συνομοταξία μπορεί να βρει κανείς την ΑΡ.ΕΝ, η οποία είναι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε αντίθεση με το μπαμπά-κόμμα δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα αρκετούς πρώην Πασόκους σατανιστές να την ψηφίσουν.
Και δεν είναι ότι δεν προσπάθησε.
Ναι, αυτό είναι ένα πανό με τον Γιούγκι. Εικάζω ότι τα επόμενα θα έχουν τον Πίκατσου, τον τυπά με το Death Note και καμιά γκόμενα τυλιγμένη με πλοκάμια από χταπόδι.
Αλλά όταν αναφερόμαστε σε φοιτητικές παρατάξεις, πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τα φραγκοδίφραγκα και να πιάσουμε το real deal. Το βαρύ πυροβολικό. Το χάρντκορ πράμα. Τον Άσσο τον άφιλτρο.
Στη στεριά δε ζει το ψάρι.
Ούτε ο Κνίτης με φρικιά.
Από το 1981 μέχρι σήμερα, η μόνη διαφορά είναι ότι οι γκόμενες άρχισαν να ξυρίζουν τις μασχάλες τους.
Είναι πάντα σοβαροί και αγέλαστοι. Κάθε τρίτη λέξη που λένε είναι "ο λαός". Είναι οι μόνοι αριστεροί που δεν την πίνουν ανοιχτά και ξεδιάντροπα (στο σπίτι τους δεν ξέρουμε τι κάνουν), γιατί "τα ναρκωτικά είναι το όργανο του καπιταλισμού για να αποπροσανατολίζει τη νεολαία από την πάλη των τάξεων" (σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, φύλλο της 14ης Απρίλη του 1997, σελίδα 16, στήλη 3).
Κι είναι πάντα αυτοί που θα μπουκάρουν μέσα στην αίθουσα ταυτόχρονα με τον καθηγητή, γιατί παίζουν πούστικα και περιμένουν ότι τότε θα μαζευτεί ο κόσμος για να ακούσει το κάλεσμα στα όπλα. Ο καλύτερος βέβαια καθηγητής που είχαμε ήταν αυτός που έγραψε τον αλαλάζοντα Κνίτη στην καραπουτσακλάρα του και ξεκίνησε μόνος του να γράφει το μάθημα στον πίνακα.
Πραγματικά όμως, δεν μπορώ να δώσω αρκετή έμφαση στο πόσο σοβαροί και αγέλαστοι είναι πάντα οι Κνίτες. Έχω δει ιεραπόστολους, φεμινίστριες και μέλη σε φιλολογικές λέσχες που είναι πιο κουλ και χαρούμενοι από τους Κνίτες.
Οι μόνες εκδηλώσεις τις οποίες οργανώνουν ποτέ είναι ομιλίες για τη θέση του κομμουνισμού στη σύγχρονη κοινωνία (διάβαζε: στο πατάρι, ανάμεσα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και την κούτα με τα σεμεδάκια που μας έκανε δώρο η θεία Κούτσαινα στο γάμο και "θα χαθεί" στην επόμενη μετακόμιση που θα κάνουμε).
Κι η μόνη ένδειξη ότι διαθέτουν κάποιου είδους "χιούμορ" είναι ότι εκτυπώνουν κατά καιρούς τις γελοιογραφίες του Ριζοσπάστη και τις κολλάνε στους τοίχους της σχολής.
Χα χα...χα...χα...χα...χα...χα.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας την πέσουν τίποτα αριστεροί με καδρόνια εκεί που τραγουδάτε αμέριμνοι "Και α και ου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ".

20 σχόλια:

  1. Οι Δαπίτες είναι απολιτίκ πλάσματα σκυρίως Άντε να υπάρχουν κάποιοι Νεοδημοκράτες εκεί μέσα. Ευτυχώς εμένα με χουν καταλάβει ότι δεν τους ψηφίζω κι έχουν πάψει να με ενοχλούν. Άλλοι, πάλι, που το παίζουν "εγώ δεν τους ψηφίζω", δε χάνουν ημερίδα τους και μετά αναρωτιούνται γιατί τους γράφουν στους εκλογικούς καταλόγους. Γιατί άραγε;
    Η δική μας Εαακ λέγεται Smass Media κι ευτυχώς είναι πολύ νορμάλ, δεν έχουμε τις περιπτώσεις που περιγράφεις. Περισσότερο κοπέλες είναι, που παίζει να τις έχουν πάρει και με καλλιστεία. Και πλένονται και ξυρίζονται. ΜΑΤΗΜΠΑΝΑΓΙΑ.
    Επίσης, η αφίσα της Αρ. Εν. σας με έκανε να γελάσω δυνατά. Μα Γιούγκι; Μα Γιούγκι; Τα ποστς του Δαυίδ Αβραμίδη καλύτερο ντεκόρ έχουν.
    Τέλος, τους Κνίτες τους ξέρεις, γραφικοί, σε ένα μεγάλο ποσοστό φανατισμένοι κι αν τους ρωτήσεις τι λέει ο Μαρξ, που τόσο πολύ υπερασπίζονται, θα θυμηθούν ότι ξέχασαν το μάτι της κουζίνας ανοιχτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Smass Media?...Smass Media. SMASS MEDIA! Όχι. Αυτό νομίζω ότι είναι χειρότερο και απ'τον Φ.Ε.Ρ.ΜΑ (ο Φερμά ήτο διάσημος μαθηματικός, διάσημος δηλαδή σε όσους ασχολούνται με μαθηματικά, εξ ου και Φ.Ε.Ρ.ΜΑ.).

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/5/15 09:49

      ΑΡ.ΕΝ. Αριστερη Ενωτητα.

      Τωρα εχετε 50 ευρω απο μενα αν μπορειτε να δωσετε εξηγηση για την ταυτοχρονη συνηπαρξη τους σε ακαδημαικο χωρο με τα ΕΑΑΚ και τους νεολεους του ΣΥΡΙΖΑ ( ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Ριζοσπαστικής Αριστεράς ) σε λιγοτερο απο 500 λεξεις και αποφευγωντας χαρακτηρισμους που θα παρεπεμπαν στην Κανελη η την Κωνσταντοπουλου.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω το καλύτερο είναι η Εκτός Ύλης Εαακ του Παιδαγωγικού.

      Διαγραφή
    4. Η Αρ.Εν ΕΙΝΑΙ οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και πάλι κατεβαίνουν κόντρα με τα ΕΑΑΚ και την Πανσπουδαστική, οπότε το πόιντ σου ισχύει.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/5/15 17:13

      Το ολο παραδοξο παραμενει αλυτο ομως.

      Αριστερη ΕΝΟΤΗΤΑ.
      ΕΝΙΑΙΑ ανεξαρτητα αριστερα κινηματα.
      Πανσπουδαστικη κινηση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

      Ποια ειναι η διαφορα τους αν αφαιρεσεις τα παρτι, το καταστατικο με το οποιο ιδρυθηκαν ( και το οποιο κανενας δε διαβασε ποτε πλην αυτων που το γραψανε ) και το γεγονος οτι τους αρεσει ο μπαφος, ο Μικης Θεοδωρακης, η ακατασχετη πολυλογια και σιχαινονται το ξυρισμα ( αυτο συμπεριλαμβανει και τους αντρες ).

      Και γιατι δεν ενωνωνται αλα power ranger. Φοβουνται μη τους περασουνε για ανηψακι του Γκοτζιλα και τους ριξουν πυρηνικα ;

      Διαγραφή
    6. Λες και δεν τα ξέρεις. Κι ένας αριστερός μόνος του να μείνει, θα διασπαστεί με τον εαυτό του.

      Διαγραφή
  2. Οι Δαπιτισσες παιρνουν τις πιο ωραιες πιπες... αποδεδειγμενα και τις εκμεταλλευεσαι πολυ ευκολα. Πουτσα λουσα και χορο.

    Που κολλανε τα ΕΑΑΚ με τους "αναρχοαυτονομους" οπως το λες; Τι δουλεια εχουν οι αναρχικοι με τους ΚΚΕ-δες (μ-λ για την ακριβεια); Σοβαρεψου.

    Αμα σε εκλογες ή σε συνελευση, δεν εχεις ανοιξει πυροσβεστηρα να γινει της πουτανας μεσα στο αμφιθεατρο και να μην ξερουν απο που τους ερχονται οι φαπες και οι καρεκλες, εισαι μυρωδιας! :P Καποια στιγμη πηγαν να βαψουν τον τοιχο μας κατι πασπιτες, ακομα τρεχουν με τα ρολα στον κωλο. :P

    Η πανσπουδαστηκαριοι εε τι να πεις γι' αυτους χρονια τωρα δειχνουν πως εκτος απο τα ΜΑΤ υπαρχουν και τα ΚΝΑΤ.... ειδικα το 98 στη καταληψη του πολυτεχνειου εναν εναν τους εδιναν στους μπατσους. Οπως ειχαν κανει και το 73 οι "καλοι" αριστεροι οταν κλειδωσαν στο πολυτεχνειο ατομα για να γλιτωσουν το τομαρι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυτεχνείο ρε γαμώ την αγαμία μου. Ούτε Δαπίτισσες δεν έχουμε. Μόνο Δαπίτες. Δηλαδή άχρηστα όντα. Ούτε για πίπες δεν κάνουνε.
      Οι ΕΑΑΚ Μουλούδες είναι; Έχουμε τόσους Μουλούδες στις σχολές μας; Νόμιζα ότι οι Μουλούδες είναι αστικός θρύλος κι αποκύημα της φαντασίας του Λιακόπουλα.
      Επίσης υπάρχουν ακόμα Πασπίτες;

      Διαγραφή
  3. Σκατά σε όλους. Και για να μην ξεχνιώμαστε ο τελευταίος κομμουνιστής θα κρεμαστεί από τα άντερα του τελευταίου σοσιαλιστή, ενώ και οι δυο μαζι θα κρεμιούνται από τα άντερα του τελευταίου αναρχουγκανου. Κάτι σαν human centipede αλλά με άντερα για ενώσεις...

    Μπα δεν κατέβηκε η "πασπαρα"? Τόσο πουλητάρια ειναι τα σημερινά παιδάκια; Δεν έχουν λίγη τσίπα που ο πασοκοσωλήνας έθρεψε τους γονείς τους; Σήκω Ανδρέα να τους δεις, τα ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ της αλλαγής.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε. Καμία τσίπα. Αρκουδέηδες και αλητεία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/5/15 19:04

      na rwtiso,ton xitler ti ton exete?

      Διαγραφή
    3. Χεσμένο. Και κοίτα να δεις τι δεν είχαμε ακούσει τόσον καιρό, ε; Όποιος δεν είναι αριστερός είναι χιτλερικός.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/5/15 22:25

      Φιλολογος ηταν ο αδολφος ρε συ στο διπλανο χωριο. Τα ειχε ξεσκισει τα παιδακια στη γραμματικη ρε. Αυτα με τη σειρα του χεζανε καθε πρωι μεσα στα αρβιλα μετα το πρωινο και πριν το αρμεγμα των αγελαδων και το χωραφι.

      Διαγραφή
    5. Κοίτα να δεις...που μόλις κάποιος χρησιμοποιήσει με ελαφρές παραλλαγές την φρασεολογία του...ήθους των αριστερούληδων, they go ape-shit και φωνάζουν "χίτλερ-χίτλερ"...

      Έχει πλάκα Θωμά όπως και να το κάνεις.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος17/5/15 11:56

      Το προβλημα δεν ειναι οι αριστεροι γενικα. Καποιοι σπουδασανε, κανανε καριερα και αν τους πιασεις θα πεταξουν και μερικα πραγματα που θα περασουν για σωστα. Καποιοι αλλοι το κλεισανε γιατι δε τραβαγε η μηχανη.

      Το προβλημα ειναι ενα. Ειναι οι ελληνες συνδικαλιστες αριστεροι. Ξερεις τωρα, αυτοι που εχουνε πιασει τον Σταλιν / Μαο / Φιντελ / Κανταφι ( ναι, ΚΑΙ αυτος απο κατι τετοιες μαλακιες ξεκινησε ) απο τα παπαρια και τον αρμεγουν για οτι χρηματα μπορουν να ξεζουμισουν και τους οποιους λαδωνουν οι γυρω τους για να σταματησουν να μιλανε.

      Συνηθως αυτη τη νοοτροπια μπορεις να την πεις και "πολιτικες παροπιδες" και να τις συγκρινεις με το τροπο σκεψης του μεσου χρυσαυγιτη ταριφα σε επιπεδο μπουρδολογιας.

      Και ναι, οσο και να σε ενοχλει η σκεψη αν τους βαλεις διπλα διπλα θα ερθει η μερα που θα τραβηξεις και εσυ αυτη την αναλογια.

      Αυτο που περιμενω ειναι η μερα που θα εφευρεθει εκεινο το τσιπακι που βαζανε στον Cartman για να σταματησει να βριζει, μονο που εδω θα χτυπαει με μετρητη λεξεων η τη φραση "εντιμη συμφωνια" η τη λεξη κωλοτουμπα.

      Ισως να ησυχαζαμε για λιγο και απο τους μεν και απο τους δε. Για λιγο.

      Διαγραφή
  4. Φοιτητικες εκλογές... Συνελευσεις που ξεκινουσαν το πρωϊ και τελειωναν αργα το απογευμα... Αποφασεις για καταλήψεις... ΔΑΠίτες με ανασηκωμενους γιακαδες των lacoste κονδομανικων τους, ΠΚΣιτες με τα μαυρα ΤShirt, EAAKιτες με ραστα μαλλι και μουσια που 3 χρονια αργοτερα τους συναντουσες στα γραφεια του ΤΣΜΕΔΕ φρεσκοξυρισμενους και με φραντζουλα, ΠΑΣΠιτες που νομιζαν οτι ειναι ΔΑΠιτες (κι ομως πριν 10-15 χρονια ειχε το πολυτεχνειο και ΠΑΣΠιτες) κλπ κλπ... Φασαρίες και ξυλικια στις συνελευσεις. Πεσίματα στα τραπεζάκια την αλλη μερα πανω στον όροφο...

    Ωραια χρονια!!! Αναπολω ωρες ωρες! Αλλα πιο πολύ αναπολώ το κωλαράκι της Ευας της Καϊλής που εβλεπα στο κυλικειο της σχολης! Ναι ήταν σειρουλα μου το Ευακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ίδια σκατά θα είναι όσα χρόνια και να περάσουν. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει ΠΑΣΠ (θα ξαναυπάρξει με άλλο όνομα, είμαι σίγουρος). Η νεολαία θα μας σώσει ρε, έτσι δε λένε; Γι αυτό βγαίνει η ΔΑΠάρα με τον κάθε παπάρα. Μέχρι να καταργηθούν ΟΛΕΣ οι παρατάξεις και να ψηφίζει ο φοιτητής άτομα, έτσι σκέτα, χωρίς τίποτα από πίσω δουλειά δεν κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν οι φοιτητές. Μουαχαχαχαχα.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.