Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Για όλα φταίνε οι άλλοι...

Η Ελλάδα είναι κάτι σαν το γνωστό τραγούδι που λέει "σ'αυτό τον κόσμο που μόνος μου ζω δεν υπάρχουν κανόνες, μα μόνο εξαιρέσεις".
Σε ποια άλλη χώρα θα συναντήσετε το φαινόμενο του να δηλώνει ο μισός πληθυσμός ακόλουθος μιας θρησκείας χωρίς πραγματικά να πιστεύει, παρά μόνο για να ακολουθεί τα έθιμά της που έχουν να κάνουν με μάσα, αρνάκια και κοψίδια;
Σε ποια άλλη χώρα θα συναντήσετε το φαινόμενο τύπων που κυκλοφορούν με ρούχα ντιζάινερ, I-phone με 200 ευρώ λογαριασμό το μήνα και αυτοκίνητα που καίνε μισή Λιβύη βενζίνη στο χιλιόμετρο, να πάνε να σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν;
Σε ποια άλλη χώρα θα συναντήσετε ανθρώπους που έχουν όνειρο ζωής να μπούνε σε ένα δημόσιο με υπεράριθμους υπαλλήλους, ώστε να μπορούν να παίρνουν σταθερό μισθό χωρίς να κάνουν τίποτα, και να έχουν και το μισό κόσμο να τους βρίζει για αυτό;
Και φυσικά, σε ποια άλλη χώρα θα συναντήσετε το φαινόμενο να μη φταίνε ποτέ οι ίδιοι, παρά κάποιοι άλλοι;
Ελλάδα, χώρα του φωτός.
Το θέμα μας λοιπόν σήμερα είναι ότι στην Ελλάδα κανείς ποτέ δε φταίει. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Όπως λέει ένα άλλο τραγούδι, αυτός ο άλλος, αυτός ο άλλος, είναι ευεργέτης μου μεγάλος. Γιατί παίρνει το φταίξιμο και δε χρειάζεται να φταίξω εγώ. Αλλά όντως φταίνε οι άλλοι; Κατ'αρχήν, ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι άλλοι; 
Αρχικά, για όλα φταίει το κράτος. Δε βρίσκεις δουλειά; Φταίει το κράτος. Ο δρόμος κάτω από το σπίτι σου έχει λακκούβες; Φταίει το κράτος. Δεν μπορείς να πληρώσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ, άσχετα αν προχθές κατέβαζες δυο-δυο τους Ιωάννεις Οδοιπόρους στα μπουζούκια; Φταίει το κράτος. Έχασε ο Παναθηναϊκός; Δεν μπορείς να βρεις τα κλειδιά σου; Δε σου σηκώνεται; Η γκόμενά σου έχει περίοδο; Η μάνα σου σου σπάει τα νεύρα; Το κινητό σου έμεινε από μπαταρία; Βρήκες μια τσίχλα κολλημένη κάτω από το κάθισμα στο λεωφορείο; Μάντεψε ποιος φταίει. Αν δεν το βρίσκεις, θα δώσω μια μικρή βοήθεια. Αρχίζει από "Το κρ-" και τελειώνει σε "-άτος".
Και καλά μέχρι εδώ. Ας υποθέσουμε ότι, όντως, για όλα αυτά, φταίει το κράτος. Αυτό το περιβόητο κράτος, από τον Άλφα του Κενταύρου μας προσγειώθηκε, ή μήπως ξεπήδηξε από το όγδοο μυθιστόρημα της γνωστής σειράς, "Ο Χάρι Πότερ και το Ελληνικό Δημόσιο"; Όχι. Από ότι θυμάμαι, αυτό το περιβόητο κράτος το απαρτίζουν γύρω στους 700000 συμπολίτες μας, οι οποίοι ΔΕΝ απήχθησαν από εξωγήινους, ΔΕΝ εξαναγκάστηκαν από τη Χούντα, αλλά με τη θέλησή τους είναι σε αυτό το περιβόητο κράτος. 
Επιπλέον, αυτό το περιβόητο κράτος απαρτίζεται και από τους βουλευτές, υπουργούς και λοιπούς πολιτικούς. Οι οποίοι επίσης μας ήρθαν κατευθείαν από τα βάθη της Κολάσεως; Ναι, φυσικά. Από το πασίγνωστο εργοστάσιο πολιτικών "Σατανάς Α.Ε.", όπως μπαίνεις Κόλαση τρίτο καζάνι δεξιά, στου διαόλου τη μάνα αριστερά και λίγο παραδίπλα από τις δεξαμενές σκατά που απεικόνιζε ο Αρκάς στη "Ζωή Μετά".
Όχι, κάτσε, με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι δεν ισχύει αυτή η πληροφορία. Ναι, ναι, τελικά αυτούς τους σατανάδες το Ελληνικό εκλογικό σώμα τους ψήφισε. Όσο τέλος πάντων από αυτό ψήφισε και δεν πήγε στις απανταχού ψαροταβέρνες για χταποδάκι, σαρδελίτσα και ουζάκι. Κάνοντας έτσι το έργο των party dogs πιο εύκολο. Άρα, τελικά, για όλα αυτά που φταίει το κράτος, κατά βάθος εσύ φταις. Περαστικά.
Η άλλη μόδα είναι να φταίνε οι Γερμανοί. Εμ, βέβαια! Από πάντα βέβαια φταίγανε οι Γερμανοί, λόγω Κατοχής, Χίτλερ, Γκεστάπο και άλλα τέτοια όμορφα που προσπαθούν να διηγηθούν οι παππούδες στις οικογενειακές μαζώξεις αλλά τελικά χάρη στο Αλτσχάιμερ καταλήγουν στο γάμο της θειας-Δοξούλας που χόρευαν σαράντα μέρες και σαράντα νύχτες.
Αλλά τώρα το κακό παράγινε. Λύσσαξε βλέπεις η κιουρία Μέρκελ να μας φέρουν το ΔΝΤ και το Μνημόνιο και την Τρόικα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Γιατί; Μα δεν είναι προφανές; Εμείς δεν κάναμε τίποτα. Ποτέ δε φταίξαμε και δεν είναι καιρός να αρχίσουμε τώρα. Η κιουρία Μέρκελ είναι ανθελληνίδα! Κι επειδή δεν την πηδάει ο άντρας της, βρίσκει να πηδάει εμάς. Αχ, κακό που μας βρήκε τους καψερούς.
Το γεγονός, βέβαια, ότι από τότε που ο Καραμανλής θείος μας έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παίρναμε τα ωραία λεφτουδάκια των άλλων Ευρωπαίων ως επιχορηγήσεις για τουρισμούς, καλλιέργειες και μεγάλα έργα, και τα κάναμε Μερσεντέ, καζίνα και στριπτιζάδικα, είναι τελείως άσχετο. Η Μέρκελ μωρέ τα φταίει όλα!
Οι δε πιο ψαγμένοι θα σας πουν ότι για όλα φταίνε οι Εβραίοι. Αυτοί, μάλιστα, δεν περιορίζονται μόνο στο να ρίξουν το φταίξιμο στους Εβραίους, αλλά και να εξηγήσουν με επιχειρήματα πώς και γιατί οι Εβραίοι ελέγχουν τις παγκόσμιες οικονομίες, τις τράπεζες, το ΔΝΤ και φυσικά, γιατί θέλουν να χρεωκοπήσει η Ελλάδα, να μείνουμε όλοι στους δρόμους, να ψάχνουμε στα σκουπίδια κάτι να φάμε, να αλληλοσκοτωνόμαστε από την πείνα και άλλα τέτοια που θα ζήλευε και η Ζιμπάμπουε.
Κατ'αρχήν, κανέναν δε συμφέρει να χρεωκοπήσει η Ελλάδα, γιατί τότε δε θα μπορούμε να τους δώσουμε πίσω τα αμέτρητα δανεικά που έχουν στοιβαχθεί από το 1821 και θα μείνουν με το πουλί στο χέρι. Εντάξει μέχρι εδώ;
Δεύτερον, ας υποθέσουμε ότι όντως για όλα φταίνε οι Εβραίοι. Τότε ο Χίτλερ, που πήρε έξι εκατομμύρια από δαύτους και τους έκανε σαπούνι Μασσαλίας ειδικά για το ευαίσθητο δέρμα των μωρών, γιατί αντιμετωπίζεται από όλους, ειδικούς και μη, σαν στυγνός εγκληματίας και όχι σαν ευεργέτης της ανθρωπότητας;
Τρίτον, αυτό το περιβόητο τραπεζικό σύστημα, το οποίο, χάριν διαλόγου, θα υποθέσουμε ότι ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τους κακούς Εβραίους, ποιος το τάιζε λεφτά τόσα χρόνια; Ποιοι έβγαζαν οκτώ δάνεια και δεκαέξι πιστωτικές κάρτες για να ικανοποιήσουν το πρότυπο του Έλληνα από τις φούσκες του Χρηματιστηρίου μέχρι και το κανόνι των Lehman? Ποιανών τις περιουσίες έπαιρναν οι τράπεζες όταν αυτοί δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν τα δάνεια που τόσο βλακωδώς και απερίσκεπτα είχαν συνάψει; Του Φούφουτου;
Και μην πείτε, "οι τράπεζες και τα ΜΜΕ φταίνε που παίρναμε όλοι δάνεια." Σοβαρά; Κι εσύ ρε μεγάλε τι ήσουν, μωρό, που μόλις δει ένα φανταχτερό παιχνίδι στη διαφήμιση θέλει να το αγοράσει; Απ'όσο ξέρω, οι τραπεζικές συναλλαγές γίνονται μεταξύ ενηλίκων. Δηλαδή ατόμων που δύνανται να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Αλλά, όπως φαίνεται, οι Έλληνες δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Αλλιώς δε θα έψαχναν πάντα κάποιον άλλον για να τη φορτώσουν.
Πάντα όμως! Ακόμη και στα πιο χαζά θέματα. Έχασε ο Παναθηναϊκός; Φταίνε οι διαιτητές. Έχασε ο ΠΑΟΚ; Φταίει το Αθηναϊκό κατεστημένο. Τράκαρα με το αυτοκίνητο; Ο άλλος ο μαλάκας φταίει που του δώσανε το δίπλωμα νύχτα που χορεύαν μάγισσες γυμνές στην πανσέληνο. Δεν μου πέτυχε ο μουσακάς; Φταίει ο Ερμής που είναι ανάδρομος.
Πώς γίνεται, ρε γαμώτη μου, και οι αρχαίοι Έλληνες δεν έψαχναν ποτέ κάποιον άλλον να του φορτώσουν το φταίξιμο; Κάτι μου λέει πως δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να το καταλάβω αυτό.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας αναγκάσουν οι κακοί Εβραίοι να συνάψετε δάνειο με τις τράπεζές τους.

14 σχόλια:

  1. ΑΑΑΑΑΑ, να μου κάνεις τη χάρη!
    Εγώ κατηγορώ τους χριστιανούς (επειδή λόγω καινής διαθήκης άργησαν να ασχοληθούν με το εμπόριο και τους πήραν φαλάγγι οι εβραίοι), και τους Κρητικούς, γιατί μου ανεβάζουν το στομάχι στα φρύδια με την κουραδομαγκιά τους!
    Με τη Μέρκελ δεν έχω τίποτα, ούτε με τους ναζί, ίσα ίσα, βγάλανε τους φούρνους μικροκυμάτων, τη μαργαρίνη, και τα volkswagen..

    Άσχετο.. που όλοι οι εβραίοι έχουν mercedes τι σου λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα ρε αγόρι μου! Άντε μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χίτλερ δεν πήρε έξι εκατομμύρια. Αυτό αποτελεί προπαγάνδα των Εβραίων, την οποία έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο. Πολιτικά, οικονομικά, τουριστικά και λοιπά.

    Όσο για τα υπόλοιπα δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Τα έλεγε ο Σωκράτης πριν 2.500 χρόνια. Δεν υπάρχει γνώση. Όχι γνώσεις. Γνώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μου λέει εμένα η Mercedes των Εβραίων; Τίποτα. Αν δικαιούται η Βίσση να βγάζει τραγούδια, περί ορέξεως γύρο με τζατζίκι. Αν μη τι άλλο, δείχνει την τρομερή μεγαλοψυχία τους, που συγχώρησαν το έθνος που ανέδειξε τον υποτιθέμενο σφαγέα τους και προτιμούν τα προϊόντα τους.
    Οι Χριστιανοί γενικά τις χρειάζονται τις κατηγορίες τους. Οι ίδιοι άλλωστε πιστεύουν στο "στρίψε και το άλλο μάγουλο". Καλό θα τους κάνει.
    Η μαργαρίνη, πάλι, ποτέ δε μ'άρεσε. Ούτε η γεύση της, ούτε η μυρωδιά της. Ειδικά όταν τη μαγειρεύεις βρωμοκοπάει. Άσε που έχει και τρανς λιπαρά. Κακό για την υγεία. Εγώ πάντα στο ψωμί σκέτη μερέντα άλειφα.
    Κρήτη δεν έχω βρεθεί ποτέ και δε σκοπεύω στο προσεχές μέλλον. Αλλά οι μαντινάδες ρε πούστη μου. Τι σπάσιμο, ρε θεοί του Ολύμπου; Έμαθε το κάθε καθυστερημένο να κάνει ηλίθιες ομοιοκαταληξίες κι εμείς δε λέμε τίποτα.
    Κάνθαρε, μη μου αρχίζεις κι εσύ για τους Εβραίους, γιατί, εντάξει, ωραία είναι αυτά για τα μυθιστορήματα του Νταν Μπράουν, αλλά όταν μιλάμε για την πραγματικότητα, πρέπει να κοιτάμε πρωτίστως τα δικά μας χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θωμά, το άρθρο ήταν δεν ήταν καλό. Ήταν θαυμάσιο.
    Όταν διαβάζω άτομα με τέτοιες απόψεις, αποκτώ ελπίδες για το μέλλον. Είναι πράγματι πολύ ενθαρρυντικό που δεν είναι όλοι μια άθλια μούργα σε αυτή τη χώρα, αλλά υπάρχουν άτομα που σκέφτονται υπεύθυνα. Συμφωνώ εντελώς σε όλα όσα λες. Χτύπησες διάνα totally.

    Επί τη ευκαιρία: Στο facebook υπάρχουν "αναρχικοί" με σημαίες της παλαιστινιακής αρχής. Τα συνθήματά τους είναι από τα πιο αντισημιτικά που έχω ακούσει (π.χ SS Σιωνιστές). Όταν ήμουν νεότερος είχα φάει το παραμύθι των "καημένων" Παλαιστινίων, που καταδιώκονται. Μέχρι να αντιληφθώ ότι Παλαιστίνιοι = Άραβες = κατακτητές της πατρίδας των (κρατηθείτε) ΕΒΡΑΙΩΝ. Οι Εβραίοι, με τους οποίους έχουν πρόβλημα από τον τυπικότατο νεοναζί μέχρι τον "αναρχικό" και συνωμοσιολόγο, είχαν να δουν πατρίδα 2 χιλιετίες. Έχω πάει Ισραήλ και έχω να πω τα εξής: Στη Λωρίδα της Γάζας είναι Αιγύπτιοι (αιγυπτιακά διαβατήρια, κουλτούρα αραβοαιγυπτιακή κλπ). Στην Δυτική Όχθη (από όπου είχα την τύχη να περάσω για να πάω στη Νεκρή Θάλασσα) υπάρχει μετριοπαθές καθεστώς, επειδή διοικούν ΙΟΡΔΑΝΟΙ (ανήκε στην Ιορδανία). Επίσης, το ίδιο το κράτος των Εβραίων έχει 7 εκατομμύρια κατοίκων από τους οποίους τα 2 είναι μουσουλμάνοι με εβραϊκή υπηκοότητα. Α, οι "καημένοι" οι μουσουλμάνοι έχουν δικά τους χωριά/πόλεις με τζαμιά και μιναρέδες, παρακαλώ! Την ίδια στιγμή που σε μουσουλμανικές χώρες δέχονται συχνές επιθέσεις οι αλλόθρησκοι. Επειδή όμως βγήκα, ως συνήθως, off topic, θα πάω παρακάτω:

    Ξέρεις τι σιχαίνομαι? Όχι αυτούς που πιστεύουν σε θεό. Είναι αποκλειστικό τους δικαίωμα. Αλλά σιχαίνομαι απίστευτα τα καθιζήματα, τα οποία ό,τι και να τους πάει στραβά θα πουν "μοιραίο ήταν" ή θα χρησιμοποιήσουν την trademark ατάκα "δεν πιστεύω σε συμπτώσεις". Εγώ ξέρω ότι ΟΛΑ είναι συμπτώσεις. ΟΛΑ. Το αν ο άλλος ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ τις συμπτώσεις όπως θέλει (το παπαδαριό -των Καθολικών κυρίως- ήταν άριστο σε αυτό) είναι άλλο θέμα και δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Συνεπώς, είναι ΑΝΕΥΘΥΝΟ να ρίχνεις τις ευθύνες σε άλλους. Σαν να πηγαίνω οπλισμένος μέχρι τα δόντια και να ξεκληρίζω ένα χωριό και όταν με ρωτήσουν γιατί να απαντήσω "με αποκαλούσαν εγκληματία από παιδί δίχως αιτία". ΟΧΙ. Το δρόμο προς την καταστροφή μπορεί να σου τον δείχνουν, αλλά η τελική απόφαση είναι πάντα ΔΙΚΗ ΣΟΥ. Αυτό πιστεύω.

    Έθιξε σημαντικά ζητήματα αυτό το άρθρο. Άξιος, φίλτατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, ναι. Και τον άλλον τον τριμάλακα το Νορβηγό που πριν κανα-δυο μήνες ξεπάστρεψε εκατό άτομα δεν τον έστειλε ο θεός, ψυχοπαθής ήταν και νόμιζε ότι τον έστειλε ο θεός.
    Αυτό το πράγμα που διάφοροι πιάνουν τυχαία γεγονότα και χτίζουν ολόκληρες θεωρίες μου τη δίνει. Ακόμη και το 11888 τυχαίο δε νομίζω. Αλλά θυμάμαι το κείμενο του Maddox περί 11ης Σεπτεμβρίου κι έλεγε για έναν μαλάκα που, διπλώνοντας το χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων με ένα συγκεκριμένο τρόπο έβγαζε δύο φλεγόμενους πύργους...πάρε και σύνδεσμο:
    http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=911_morons
    Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι γιατί τους επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους;
    Τα double standards των μουσουλμάνων πολύ μ'αρέσουν. Αν θέλουμε εμείς να χτίσουμε δικό μας ναό σε δική σας χώρα, θα το χτίσουμε και θα μας κόψετε και την κορδέλα στα εγκαίνια. Αν θέλετε εσείς να χτίσετε δικό σας ναό σε δική μας χώρα, λιθοβολείστε. Κατά τ'άλλα, οι μουσουλμάνοι σέβονται τον εβραϊσμό και χριστιανισμό-που θα έπρεπε άλλωστε, αφού ο χριστιανισμός είναι Judaism Service Pack 3 και ο μουσουλμανισμός είναι Judaism 2.0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς όμως Θωμά μου, όλοι (ΜΑ ΟΛΟΙ) χρησιμοποιούν το θεό σαν πρόσχημα γιατί βολεύει και συμφέρει. Από τους Ναζί με το "Got Mit Uns", μέχρι τις προεκλογικές ομιλίες ρεπουμπλικανών υποψηφίων, και μέχρι το "Ο θεός είναι μεγάλος" των Μουσουλμάνων, όλοι χρησιμοποιούν την ίδια ιδέα σε βολικές παραλλαγές, γιατί απλά έχει απήχηση στα πρόβατα.
    Να σου θυμίσω (επειδή είσαι και μικρούλης) τις συγκεντρώσεις που έκανε ο Χριστόδουλας (a.k.a. "σας πάω") που κατάφερε να βγάλει όλα τα γερόντια στους δρόμους για τη συνθήκη Σέγκεν.
    Ύστερα μην ξεχνάς πως το Ισλάμ τώρα πια, δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ του 15ου αιώνα των επιστημών και των γραμμάτων. Τώρα, ο νόμος τους είναι ο θεός, που πάει να πει οι κατά καιρούς άρχοντές τους, ορίζουν τι έχει αποφασίσει ο "θεός"..
    Και τέλος, είναι πολύ βολικό να κρατάς μια χώρα στο σκοτάδι και την αμορφωσιά.. Βλέπε Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Ισλάμ του 15ου αιώνα των επιστημών και των γραμμάτων, αν δεν πέφτω τόσο έξω, ήταν την ίδια περίπου εποχή με την Ιερά Εξέταση και τις λοιπές χριστιανικές ομορφιές...Τώρα που στη Δύση τα πράγματα είναι πιο ελεύθερα (δε μιλάω για εδώ), κάποιος πρέπει να παίξει το ρόλο του Μουτζαχεντίν, δε νομίζεις;
    Ο Χριστόδουλος μόνο για το Σέγκεν έβγαλε τους παππούδες στους δρόμους; Για τις ταυτότητες τίποτα; Εγώ πιστεύω ότι, αν ζούσε τώρα, θα είχαμε τέτοιες ομορφιές και για το τσιπάκι του Αντίχριστου και το χάραγμα του 666 (αν έχει τύχει ποτέ να δεις πρωτοσέλιδα της Ελεύθερης Ώρας θα έχεις καταλάβει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, σε κάποια φάση συνέπεσαν αυτά, αν και η Ιερά Εξέταση άρχισε πολύ πιο νωρίς. Και πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος πρέπει να παίζει το ρόλο του Μουτζαχεντίν.. 'Α, ναι, μην ξυπνήσουν τα όρνια!

    Η συνθήκη Σέγκεν ήταν ακριβώς αυτό που έφερε τις καινούργιες ταυτότητες, για το ίδιο πράγμα μιλάμε. Για τα εξώφυλλα της Ελεύθερης ώρας, μην το πιάσουμε καν, οι άνθρωποι ζουν σε παράλληλο σύμπαν. Πρόσφατα άλλαξαν τη λέξη "τσιπ" σε "μικροτσιπ" για να περιγράψουν ένα ηλεκτρονικό σύστημα που επιβάλλει ο Δήμος Τρικκαίων στους εργαζόμενους, το οποίο λειτουργεί σαν "ρολόι ημερομισθίων",..και το οποίο προσωπικά χρησιμοποιώ εδώ και πέντε χρόνια.
    Τι ντουβλέκια, τζίζας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α, συγγνώμη, δεν το ήξερα. Νόμιζα ότι είχε να κάνει μόνο με τα σύνορα.
    Αν είχα πάντως ένα ευρώ για κάθε μαλακία που έγραφε η Ελεύθερη ώρα (έστω και μόνο στα εξώφυλλα), θα ξεπλήρωνα το ελληνικό χρέος μόνος μου και δε θα κλαίγανε και οι αγανακτισμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ σε όσα γράφεις αδερφέ. Θα συμπληρώσω μόνο πως μεγάλο φταίξιμο σε πολλά πράγματα (γενικά μιλάω) το έχουν οι παλιοαμερικάνοι. Αυτοί με τις μυστικές υπηρεσίες που εκλέγουν ακόμα και τον πρωθυπουργό μας. Ουστ. Μπορεί να τον φήφισα και εγώ αλλα αν δεν έβαζαν αυτοί το χεράκι τους δεν θα έβγαινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και πώς ακριβώς, αν θέλεις δηλαδή κι αν ξέρεις, φταίνε οι Αμερικάνοι που το μισό εκλογικό σώμα πήγε διακοπές και από τους υπόλοιπους οι μισοί σχεδόν ψήφισαν το Γιωργάκη, όταν οι υπόλοιπες εναλλακτικές ήταν η χειρότερη ΝΔ των τελευταίων 35 χρόνων και τα κόμματα που όλο λένε, λένε και ποτέ δεν πράττουν;
    Πάντως για πολλά φταίνε, είναι η αλήθεια. Μερικά πρόχειρα που μου έρχονται στο μυαλό είναι η Κορέα, το Βιετνάμ, το Ιράκ και οι χολιγουντιανές ταινίες. Αλλά το θέμα δεν ήταν στο τι φταίνε οι Αμερικάνοι, αλλά στο τι υποτίθεται ότι δε φταίνε οι Έλληνες. Από το 1880-τόσο και το Τις Πταίει κρατάει αυτή η συνήθεια. Φτάνει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντάξει, με αποκάλυψες. Εγώ φταίω. Μην το πεις όμως σε κανέναν άλλον, θα μπλέξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.