Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Total Eclipse of the Mind

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Αυτό είναι λογικό, άλλωστε, αφού η τελευταία φορά που δεν ήμουν στην Ελλάδα ήταν την ημέρα του γάμου της Κέιτ και του Γουίλιαμ, κατά την οποία ήμουν στην Αγγλία ως επίσημος προσκεκλημένος του βασιλικού γάμου.
Στη χώρα αυτή είναι πια ελάττωμα να είσαι έξυπνος. Γιατί αν είσαι έξυπνος καταλαβαίνεις την ηλιθιότητα που τη διέπει στο πλήρες μέγεθος αυτής και βασανίζεσαι. Ενώ αν είσαι ηλίθιος είσαι ένα, οπότε δεν παίρνεις μυρωδιά και συνεχίζεις να είσαι ευτυχισμένος μέσα στην ηλιθιότητά σου.
Το είπε άλλωστε και ο Τζίζας. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. Κι ο Τζίζας είναι γιος του θεού. Τουλάχιστον έτσι μας λέει η Συλλογή με τα Ωραιότερα Εβραϊκά Παραμύθια. Ποιος ξέρει, μπορεί να ήταν και στιγμιαίο λάθος. Βέβαια και κάτι άλλες χαριτωμενιές είχε πει ο Τζίζας, όπως το "ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλέτω" και "ο έχων δύο χιτώνας να δίνει τον έναν".
Εντάξει, ήταν μικρός. Όλοι κάνουμε βλακείες όταν είμαστε νέοι.
Τέλος πάντων. Η χώρα φαίνεται αυτή την περίοδο να περνάει ολική έκλειψη μυαλού. Δε λέω για τους κουκουλοφόρους. Αυτοί ούτε καινούριο φαινόμενο είναι και νιώθω ότι μπορούμε να απορρίψουμε τη θεωρία της ανιάτου βλακείας για την ύπαρξή τους. Δυστυχώς, νιώθω ότι θα ήταν καλύτερα να είναι βλάκες.
Άλλωστε, οι υπόλοιποι, που διατείνονται ότι θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά, προσπάθησαν να τους απωθήσουν και να δώσουν στον κοσμάκη να καταλάβει ότι άλλο εμείς κι άλλο αυτοί. Γι'αυτό και προέβησαν μεταξύ τους σε πετροπόλεμο.
Ειρηνικά. Πετροπόλεμος. Ξαναλέω. Πετροπόλεμος. Από την πέτρα και, για μαντέψτε, τον πόλεμο. Πόλεμος. Και Ειρήνη. Σαν το έργο του Τολστόι. Μόνο που, σε αντίθεση με το έργο του Τολστόι, αυτό δεν είναι δείγμα ευφυίας. Μαντέψτε τι δείγμα είναι.
Από την άλλη, είχαμε δακρύβρεχτες δηλώσεις του Βενιζέλου. Ότι, αν δεν ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες (του Αυτιά, όχι αστεία) είναι το πιο βάρβαρο νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί ποτέ σε όλο τον κόσμο (λέγε τέτοια, μαλάκα, να μας μείνει η γιαγιά στα χέρια και να τρέχουμε), δε θα έχουμε μούτρα μετά να σταθούμε στη σύνοδο κορυφής.
Βέβαια! Τι θα πει ο κόσμος! Αν δεν ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο, δε θα μας παίζουν τα άλλα παιδάκια! Κι εγώ θα το πω στη μαμά μου! Αντί να παραθέσει έστω και ένα λογικό επιχείρημα του γιατί πρέπει όντως η Βουλή να εγκρίνει αυτό το συνονθύλευμα μειώσεων μισθών και αυξήσεων φόρων, κάνει επίκληση στο συναίσθημα λες και απευθύνεται σε μανάδες που πρέπει να στείλουν τους γιους στους στον πόλεμο!
Και μετά είχαμε και την Παπανδρέου να μας λέει ότι αυτή δεν ήθελε να ψηφίσει ένα συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, αλλά μετά την έπιασε ο Τζέφρυ και την είπε ότι αν δεν το ψηφίσει δε θα πάρουμε την έκτη δόση και αποφάσισε να το ψηφίσει γιατί δεν ήθελε λέει να πάρει πάνω της την ευθύνη για το ότι δε θα πάρουμε τη δόση!
Τι λες τώρα; Να μη σώσουμε να την πάρουμε την κωλοδόση! Πρεζάκια είμαστε και τη θέλουμε τόσο πολύ πια αυτή τη δόση; Για να πάρουμε τη δόση δηλαδή εσύ θα απαρνηθείς τα πιστεύω σου και θα ψηφίσεις κάτι με το οποίο δε συμφωνείς!
Αλλά μας το λέει κιόλας, ότι παρόλο που θα το ψηφίσει θα έχει βάρος στη συνείδησή της. Χεστήκαμε και η βάρκα γέρνει! Μην το ψηφίζεις το μπουρδέλο, να γλιτώσεις κι εσύ το βάρος στη συνείδησή σου, να γλιτώσουμε κι εμείς, κι ας μας κοροϊδεύουν μετά οι άλλοι που λέει κι ο Βάγγος.
Και να σκεφτείς ότι νόμιζα ότι οι ηλίθιοι είναι οι γαύροι. Για κάποιον λόγο που η επιστημονική ιδιοφυΐα δεν έχει καταφέρει ακόμη να εξηγήσει και σκέφτεται να καταφύγει στο μεταφυσικό, ο Ολυμπιακός κέρδισε χθες στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το θέμα είναι ότι κέρδισε την Ντόρτμουντ. Η Ντόρτμουντ, για όσους νομίζουν ότι το οφσάιντ είναι μουσικό ιδίωμα και η Ρεάλ συνέχεια του σουρεάλ, ήταν περυσινή πρωταθλήτρια Γερμανίας. Ωπ! Τι είπες; Γερμανίας; Τα πιάσαμε τα λεφτά μας.
Και για να πανηγυρίσουν λοιπόν τη νίκη τους τα κόκκινα αγόρια επί της ομάδας που αντιπροσωπεύει τη μισητή Γερμανία, εφηύραν το σύνθημα που κάνει το Ρίτσο να ντρέπεται που αυτοαποκαλούταν ποιητής, "Έτσι γαμάνε αυτοί που σας χρωστάνε".
Κατ'αρχήν, μικρέ μου καθυστέρα, δεν τους γάμησες εσύ. Τους γάμησαν έντεκα ακριβοπληρωμένοι γκασμάδες από τους οποίους κανείς δεν ήταν Έλληνας. Δεύτερον, από ό,τι θυμάμαι, στην ενδεκάδα της Ντόρτμουντ δεν ήταν βασικοί ούτε η Μέρκελ ούτε ο Σόιμπλε (ο οποίος και να ήθελε είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι). Τρίτον και μακρύτερον, ζώον όρθιο, περίμενε να δεις και πώς γαμάνε αυτοί που τους χρωστάς! 
Γερμανικές τσόντες έχεις δει; Είναι ανώμαλοι αυτοί. Πολύ πιο ανώμαλοι από όσο θέλεις να πιστεύεις εσύ ότι είσαι, μετά την θέαση και των δύο (!) ταινιών της Τζούλιας.
Αλλά εντάξει. Από τους γαύρους το περιμέναμε. Δε μας εκπλήσσει. Μη σου πω το αντίθετο μάλιστα. Από αυτούς που (υποτίθεται ότι) έχουμε επιλέξει να μας εκπροσωπούν στη Βουλή όμως; Θα θεωρούσε κανείς ότι, από τη στιγμή που δεν εφαρμόζουμε το σύστημα της Αρχαίας Αθήνας, στην οποία όλοι οι πολίτες αποφάσιζαν για όλα, θα διαλέγαμε τους καλύτερους.
Μάλλον όμως, αν κρίνω από το γεγονός ότι έχουμε ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και μοντέλα στη Βουλή και τον Ψινάκη (αγνώστου ιδιότητος) στο δημοτικό συμβούλιο του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, ζητάω πολλά. 
Τελικά λάθος έκανα. Όχι τώρα τελευταία, αλλά από τότε που υπάρχει Ελλάδα κρατάει η έκλειψη...
ECLIPSE
...όχι ΑΥΤΗΝ την έκλειψη, βρε ζώα!

Είναι παράξενο. Έχουμε εδώ και τριανταπέντε χρόνια τον πράσινο ήλιο, αλλά είμαστε πάντα σε πηχτό σκοτάδι. Και τώρα που όχι απλά βουτάμε στα σκατά, αλλά κάνουμε και ψαροντούφεκο μέσα σε αυτά, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να βγει να δώσει μια λύση που να έχει έστω και την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας, τόσο στο να δώσουμε στο κακό ΔΝΤ και στους κακούς Γερμανούς τα λεφτά τους τα οποία παίρναμε για επιχορηγήσεις και τα κάναμε Μερσεντέ, όσο και στο να μην ζήσουμε στιγμές κατοχής που μας διηγούνται οι παππούδες μας και μετά πέφτει το Αλτσχάιμερ και μας λένε για το Χρηματιστήριο.
Χρειαζόμαστε εφτακόσιες χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους; Όχι. Πρέπει να τους απολύσουμε; Όχι. Τι θα κάνουμε; Μήπως να κάνουμε καλύτερη διαχείριση αυτών, γιατί τόσα χρόνια όλοι είναι διευθυντές και κανείς δεν είναι στα γκισέ και κάνει ο κόσμος δέκα χιλιόμετρα ουρές; Λέω εγώ τώρα.
Μπορεί να φορολογηθεί η Εκκλησία; Μπορεί και παραμπορεί. Και δηλαδή ψέματα μας λέει ο Άνθιμος; Ναι, ψέματα σας λέει. Σε όλα; Στα περισσότερα. Και δηλαδή έχει περιουσία η Εκκλησία; Αν έχει λέει. Και με τους μισθούς των ιερέων τι θα κάνουμε; Να τους πληρώσουν μόνοι τους. Γιατί να την επιβαρύνουμε τόσο πολύ την Εκκλησία, δεν μπορεί η πολιτεία να τους πληρώνει; Συγνώμη, η μαμά μου μου έχει πει να μη μιλάω σε μαλάκες.
Και με τόσες χιλιάδες ανέργους τι θα κάνουμε; Θα φτιάξουμε θέσεις εργασίας για αυτούς. Μα πως, αφού το δημόσιο είναι υπεράριθμο; Δε θα τους βάλουμε στο δημόσιο. Και τι θα κάνουμε, μαγικά; Όχι, θα δημιουργήσουμε μεγάλα έργα και βιομηχανίες.
Και πώς θα το κάνουμε αυτό; Θα προσελκύσουμε επενδυτές απ'έξω. Και μαλάκες είναι οι επενδυτές απ'έξω να έρθουν εδώ με τέτοια φορολογία και τέτοια γραφειοκρατία; Θα καταργήσουμε τη γραφειοκρατία και θα μειώσουμε τη φορολογία. Κι αν τη μειώσουμε πώς θα παίρνει λεφτά το κράτος; Γιατί, τώρα που την έχει στο Θεό παίρνει;
Κι αλήθεια, χρειαζόμαστε τόσους εξοπλισμούς; Όχι ιδιαίτερα. Μα δε θα μας κάνει πόλεμο η Τουρκία; Όχι, εκτός κι αν λέει ψέματα ότι θέλει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μα δεν πρέπει να είμαστε ασφαλείς, αν και σε περίπτωση που; Αν και σε περίπτωση που, ας κοιτάξουν να κάνουν τη θητεία εκπαίδευση στα όπλα αντί για καθάρισμα πατάτας και μετά τα ξαναλέμε.
Και για παιδεία, υγεία και λοιπά; Για αυτά είναι που πρέπει να ξοδεύουμε. Και πού θα βρίσκουμε να ξοδεύουμε; Θα καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή. Και τι θα κερδίσουμε; Ένα μόνο άτομο χρωστάει 630 εκατομμύρια, ρωτάς και τι θα κερδίσουμε; Μα δεν είναι δύσκολο; Στην Αμερική πώς γίνεται; Μήπως είναι καλύτεροι οι Αμερικάνοι ή απλά έχουν πιάσει το νόημα;
Αλλά ποιος θα βρεθεί να τα πει όλα αυτά; Αυτός που θεωρεί το Λαζόπουλο σύγχρονο Αριστοφάνη και τους απόφοιτους του Greek Idol τραγουδιστές; Αυτός που ξημεροβραδιάζεται στις καφετέριες δίνοντας πέντε ευρώ για νεροζούμι και ανεβάζοντας αμπελοφιλοσοφίες στο Facebook μέσω του Iphone και μετά κλαίγεται ότι δε βγαίνει; Αυτός που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να διορίσουν τους συγγενείς του και τώρα τους αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας;
Μάλλον όχι.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας γαμήσουν αυτοί που σας χρωστάνε.

14 σχόλια:

  1. Αχ! από αύριο αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο αυτό θα λέει όλη η Ελλάδα!
    Κοίτα πως μας γαμάνε αυτοί που τους χρωστάμε!

    Καλά χείμαρος είσαι παιδάκι μου στόμα έχεις και μιλιά δεν έχεις λέμε!

    Θέλω να δω τον αστρολογικό σου χάρτη σίγουρα Ερμή με Δία σύνοδο τέτοια ευφράδεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μου λες εμένα για αστρολογικά και τέτοια, γιατί τα έχω σε χαμηλότερη υπόληψη και από τους πολιτικούς.
    Βασικά εγώ στην αρχή αυτό το σύνθημα ήθελα να κράξω και μετά μου προέκυψε η υπόλοιπη εγγραφή. Να που κάναν και σε κάτι καλό οι γαύροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Τόμας, ωραίος. Το αστείο μέσα σ'όλα είναι ότι αν μας το 'καναν αυτό Αλβανοί σε αγώνα αλβανικής vs ελληνικής ομάδας, θα γινόταν ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ από μέρους μας. ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ. Αλλά όταν το κάνουμε εμείς είμαστε μάγκες με 2 κιλά αρχίδια. Πόσο σιχαίνομαι τα κόμπλεξ μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν και γαύρος και όχι γκασμάς, εμένα μου άρεσε που ο παοκ έβγαλε πανό για την απαγόρευση μετακινήσεων των πολίτικων. Αυτό δείχνει ότι ακόμα και οι ούγκ έστω και έτσι ξέρουν η καταλαβαίνουν..Όπως σε ενοχλούν οι γαύροι, εμένα με ενοχλούν όλοι οι λιγούρηδες που αγόρασαν bmw και τζιπ και το έπαιζαν "άπλες" τόσα χρόνια βάζοντας τις μανάδες τους να κάνουνε τσιμπούκια σε πολιτικά γραφεία.Και πίστεψε με ότι οι παραπάνω είναι πολλοί πιο αγράμματοι από τους χούλιγκανς.Προτιμώ να γελάω με την κερκίδα της κάθε ομάδας πάρα με όλους αυτούς τους εθνοσωτήρες με τα πτυχία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, οι Αλβανοί είναι άλλο, μην τους μπλέκεις με εμάς, έρχονται εδώ και μας κλέβουν τις δουλειές, μην το ξεχνάς αυτό! Ε, ρε, μαλακία με τα δύο χέρια που δέρνει μερικούς...
    Αυτό το φαινόμενο που περιγράφεις είναι το άκρον άωτον της βλαχιάς (με την κακή έννοια), της κλανομαγκιάς, του "με ξένο κώλο πούστης" και φυσικά της ηλιθιότητας που χαρακτήριζαν και ακόμα χαρακτηρίζουν τους περισσότερους Ελληναράδες της γενιάς που (νόμισε ότι) πλούτισε με το χρηματιστήριο. Η βλακεία των θυροεφτάδων και των ΜΠΑΟΚιών ωχριά μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι γερμανικές ομάδες τα τελευταία χρόνια τρώνε απανωτές πούτσες από τις ελληνικές ομάδες. Και τι έγινε λοιπόν ; Μας χάρησαν τίποτα χρέη ;

    ΑΡΧΙΔΙΑ !!!

    Αλλά τα μυαλά ορισμένων γκασμάδων όπως λέει και ο Monsieur παραμένουν λουσμένα με κομπόστα. Κρίμα.
    Και μαλάκα Τόμας εγώ πιστέω είσαι Ταύρος με Κριό επάνω σε έναν Τοξότη και οι Δίδυμοι να πέρνουν τσιμπούκι στον ταύρο και τα υγρά τα φτιάχνουν Red Bull. Με τις υγείες σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Perinio το σχολιο σου ειναι respect..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τ'αρχίδια του Καράμπελα, αν μου επιτρέπεις τη συμπλήρωση.
    Και μαλάκα Πέρη εγώ πιστεύω ότι παίρνεις μπάφο με πρέζα πάνω σε κόκα και λίγο LSD έτσι για τη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι σκληρός μαζί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dura lex sed lex, που λέγαν και οι φίλοι μας οι Ρωμαίοι. Βέβαια από την άλλη είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι, οπότε μπορεί να έλεγαν και μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ..Και όντως ρε φίλε.. Αν πατάνε στην άποψη της Βάσως που τυγχάνει και ψυχοπονιάρα, για να το ψηφίσει το ρημάδι (που σιγά μη δεν το ψήφιζε...) η Βάσω αλήθεια, δεν έχει τηλεόραση; ραδιόφωνο; internet; ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΕΞΩ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ μπας και την πιάσει το ψυχοπονιάρικο και δεν πουλήσει τον κοσμάκη σα γδαρμένο αδέσποτο προς βρώση;

    Και σε παρακαλώ.. Λίγα με την εκκλησία! Μειώθηκαν τα έσοδα από τα κεράκια λένε οι τραγόπουστες, και χέστηκε η Φατμέ!
    Αν όσοι δεν πατάνε σε εκκλησία πέρα από κηδείες και μνημόσυνα πήγαιναν να κάνουν μια αποποίηση θρησκεύματος, θα σού'λεγα από που θα παίρνανε μισθό οι παπάδες, και που θα τα βάζανε και τα κεράκια, και τα μανουάλια μαζί!

    Ρε Θωμά; Αφού με συγχίζεις, τι σε διαβάζω; Α, στον κόρακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχουν ανάγκη αυτοί...θα πουλήσουν πάλι καμιά λιμνοθάλασσα και θα έρθουν στα ίσα τους.
    Και για κάνε μου τη χάρη...η σύγχυση που σου προκαλώ είναι δημιουργική σύγχυση. Μετά πας κι εσύ στο δικό σου μπλογκ και τα χώνεις περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι Ρωμαίοι κάνανε και μεγάλα όργια επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.