Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γελοιοβίζιον 2012

Το ξέρω, πέφτω χαμηλά. Κι αυτό λέει πολλά για κάποιον σαν κι εμένα. Αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ. Πείτε με γκέουλα, πείτε με Πουλόπουλο, δε με νοιάζει. Υπόσχομαι πάντως ότι το επόμενο θα είναι αντάξιο των ποιοτικών προσδοκιών σας. Βασικά δε χρειάζεται καν να το διαβάσετε αυτό. Δεν είναι για εσάς. Είναι απλά οι σκέψεις μου φωναχτά. Απευθύνεται μόνο σε εμένα. Ξεχάστε ότι αυτή η εγγραφή υπάρχει.
...δε φύγατε ακόμα, ε; Σας ξέρω εγώ καλά. Ψοφάτε για τέτοια.
Και να σκεφτείς ότι δε σκόπευα καν να γράψω τίποτα για αυτό το πράγμα. Αλλά μπήκα στο mood μετά από αυτό που είδαν τα ματάκια μου. Κάνοντας λοιπόν ζάπινγκ πέφτω πάνω στη Μελέτη, η οποία συζητούσε με την χοντρή, την Ιταλίδα και τρεις αδερφές (όχι του Τσέχωφ) για τι άλλο; Για τη Γελοιοβίζιον φυσικά. (εν τω μεταξύ η Ελεονώρα κατάλαβε επιτέλους ότι ανήκει στην κατηγορία εκείνη γυναικών στις οποίες δεν πάει το βαμμένο καροτί, και επανήλθε στο πλατινέ με το οποίο τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε. Μπράβο Ελεονώρα. Μας κάνεις εθνικά υπερήφανους. Η Ελληνίδα είναι πλατινέ. Φτάνει με τις ξενόφερτες μόδες. Επειδή δηλαδή το έκανε η Rihanna πρέπει να το κάνουν όλες; Ζήτω οι ξανθιές!)
Η Ελεονώρα, λοιπόν, που λέτε, έβγαλε σε τηλεφωνική γραμμή την Μαντώ, παλιά εκπρόσωπο της χώρας με αντίστοιχη επιτυχία με τη φετινή, να πει κι αυτή τη μαλακία της. Και την είπε. Συγκεκριμένα, η κιουρία δήλωσε ότι δεν άξιζε δεύτερη θέση η Ρωσία, η οποία έστειλε αυτό:

το οποίο συνδυάζει τις δύο μεγάλες αγάπες του Χωστήρα, τις Ρωσίδες και τις ώριμες. (Οκέι, θα πέσει μπινελίκι γι'αυτό, αλλά άξιζε τον κόπο).
Δήλωσε λοιπόν ότι δεν άξιζε δεύτερη θέση, αλλά το γιατί έχει σημασία. Δεν άξιζε, λέει, γιατί γελοιοποιεί το θεσμό!
...
...σας αφήνω ένα λεπτό για να συνειδητοποιήσετε τι μόλις διαβάσατε, και συνεχίζω.
...
...ακόμα; Τέλος πάντων. Είπε στ'αλήθεια ότι γελοιοποιεί το θεσμό. Μάλιστα. Δηλαδή, για να καταλάβω, η ιδιαίτερα σοβαρή καλλιτέχνις Μαντώ πιστεύει ότι ένα τηλεοπτικό γεγονός (ε, κάνε μου τη χάρη που θα το αποκαλέσω θεσμό) το οποίο, μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει φιλοξενήσει (πατάτε το play με αποκλειστικά δική σας ευθύνη στα βίντεο που ακολουθούν):
α)ένα τραβέλι με κοστούμι από αλουμινόχαρτο και άστρο στο κεφάλι σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο,

β)έναν Ισπανό wannabe Borat που εμφανίστηκε στη σκηνή με τη συνοδεία πλαστικής πανηγυριώτικης κιθαρίτσας για πεντάχρονα,

γ)έναν τρόφιμο του ΠΙΚΠΑ που το έσκασε, βρέθηκε στη Βοσνία, τον πέρασαν για τραγουδιστή και τον στείλανε να τραγουδήσει και ήθελε να φέρει και την αγαπημένη του κότα πάνω στη σκηνή αλλά οι κανονισμοί δεν τον άφηναν,

δ)ένα δεκαπεντάχρονο που έφαγε την πρώτη του χυλόπιτα και βγήκε να τραγουδήσει τον πόνο του ξεμαλλιάζοντας ένα βιολί και ο κόσμος τον λυπήθηκε και του δώσανε πρωτιά,
ε) μια μαριονέτα γαλοπούλα,

και στ) τα δίδυμα ξαδέρφια του Bieber από την από 'δω μεριά του Ατλαντικού, και μάλιστα δύο, επαναλαμβάνω ΔΥΟ φορές:

το τηλεοπτικό γεγονός, λοιπόν, που φιλοξένησε όλα αυτά τα νούμερα, περίμενε τις γιαγιάδες από τη Ρωσία για να γελοιοποιηθεί;
Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί την κατάσταση, κιουρία μου. H Γιουροβίζιον δε χρειάζεται κανέναν για να την γελοιοποιήσει. Είναι ήδη μια γελοιότητα από μόνη της, ακόμη κι ο Μπετόβεν να κατέβαινε από τον ουρανό για να συμμετάσχει, κάτι που δε θα γινόταν ποτέ αλλά αν λέμε ρε παιδί μου, πάλι μια γελοιότητα θα ήταν. Αξίζει μόνο για να δεις λίγο, να γελάσεις με την μαλακία που δέρνει το ανθρώπινο γένος και μετά να πετάξεις την τηλεόραση από το παράθυρο, με κίνδυνο να σκοτώσεις κανέναν και να σε πάνε μέσα, αλλά τουλάχιστον να είσαι ασφαλής από τέτοιου είδους θεάματα. Οπότε όποιος την παίρνει στα σοβαρά είναι τουλάχιστον γελοίος ο ίδιος.
Τουλάχιστον στην Αυστρία πιάσανε το νόημα και στείλανε κάτι ανάλογο του επιπέδου της:

Αλλά εντάξει. Ας μην είμαι άδικος. Αν εξαιρέσεις αυτούς εδώ τους γίγαντες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και τα καμάρια της Ιρλανδίας, φέτος ήταν από τις καλές χρονιές. Οι περισσότερες χώρες μπήκαν στον κόπο να στείλουν τραγούδια, βλέπετε. Και τραγουδιστές. Με φωνή. Και χωρίς να τα βγάζουν όλα έξω. Και μάλιστα μία από αυτές τις χώρες νίκησε. Σουηδία τη λέγανε; Ναι. Γενικά ρε παιδί μου επέστρεψαν στην κανονική, ποπ και τέθοια βέβαια, αλλά κανονική, μουσική.
Εκτός από την Ελλάδα, φυσικά. Μασάμε εμείς από τέτοια; Η συνταγή είναι γνωστή. Στέλνουμε τη γκομενίτσα με το μισό φόρεμα να τραγουδήσει την κλασική γιουροβιζιονιά "πήγαμε να ξανακάνουμε το Number One αλλά κάτι στράβωσε στην πορεία" και βουρ για δεκάδα. Τι διάλο; Μετά από τόσα άδικα, σκληρά και βάναυσα μέτρα λιτότητας που βέβαια αν βγει ο Αλέξης πρωθυπουργός θα τα καταργήσει και θα ζήσουμε όλοι μαζί ωραία και καλά με 1500 ευρώ κατώτατο μισθό, μας το χρωστάνε οι κιαρατάδες. Πάρε τώρα τη δέκατη έβδομη θέση για να μάθεις.
Αλλά εντάξει, δεν πρέπει να ανησυχούμε. Σε όλο και κάποιο ξεσκισάδικο της Ιεράς Οδού θα καταλήξει κι η Ελευθερία Ελευθερίου, κι η ζωή συνεχίζεται. Μωρέ δε λες καλά που δεν κέρδισε, να μας έβαζε πάλι η ΕΡΤ να πληρώνουμε στη ΔΕΗ κανένα ειδικό τέλος Γιουροβίζιον; Για τέτοια είμαστε τώρα; Σουηδία ρε!
Μετά ήταν η Κύπρος, η οποία θέλησε να ακολουθήσει τη συνταγή της μαμάς Ελλάδας και τελικά τα πήγε και καλύτερα. Κατά τα λοιπά, οι Άγγλοι, που δε μαθαίνουν ποτέ, στείλανε έναν μπάρμπα με περίεργο όνομα που είχε κάνει κάποτε μια επιτυχία κι από τότε τον είχε ξεχάσει κι ο θεός, στιγμές απείρου κάλλους (και απείρου κάλου) ζήσαμε με τα τραγούδια (ας τα πούμε) της Ουκρανίας και της Ρουμανίας, ενώ η πιο αδικημένη χώρα ήτο αδιαμφισβήτητα το Σαν Μαρίνο, το οποίο έστειλε ένα τραγούδι για το Facebook:

Λοιπόν, μόλις μου τελείωσε η όρεξη για να γράφω για τη Γελοιοβίζιον. Αυτό ήταν όλο. Η πτώση επιπέδου, IQ, ηθικών αξιών και τιμών στο χρηματιστήριο μόλις τελείωσε (καλά, αυτό το τελευταίο δεν ισχύει, μην πάτε να αγοράσετε ακόμα). Η επόμενη εγγραφή θα έχει πραγματική ποιότητα. Νομίζω. Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, ούτε και την ξερή μου στη γκιλοτίνα. Θα προσπαθήσω πάντως. Ίσως. Δεν ξέρω. Ανάλογα με τα κέφια. Ή μπορείτε απλά να διαγράψετε το σύνδεσμο από τους σελιδοδείκτες σας, να διαγράψετε και τις μνήμες σας με τη βοήθεια του Will Smith και να μην ξαναμπείτε ποτέ. Ναι. Είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο.
Αυτά, και να προσέχετε μην τυχόν πέσετε στο ζάπινγκ σε εμπεριστατωμένη ανάλυση μεσημεριανάδικου για το πόσο άδικη ήταν η θέση της χώρας μας και γιατί δεν της βάλανε ένα καλύτερο ρούχο της κοπέλας και πότε θα μάθουμε επιτέλους να στέλνουμε συμμετοχές της προκοπής.

14 σχόλια:

  1. Άμα σου πω ότι κι εγώ το σκεφτόμανε να γράψω και δεν το έκανα λόγω απώλειας χρόνου θα με πιστέψεις;
    Βέβαια εγώ δυο συμμετοχές είδα κι αυτές γιατί έτυχε και γύρισα νωρίς από το μπάνιο. Άλλα ακούγοντας κόσμο να λέει ότι ήταν στημένη και ότι έτσι είναι τα τελευταία πέντε-έξι-εφτά χρόνια, από μετά τους φλώρους τους Lordi τέλος πάντων, δε θες και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε πολλοί, ε; Εγώ το είδα όλο το μπουρδέλο, για να έχω εμπεριστατωμένη άποψη να 'ούμ'. Κι άμα είναι φλώροι οι Lordi, δε θέλω να φαντάζομαι τι είναι οι υπόλοιποι του event.

      Διαγραφή
    2. Φλώροι ως hardrockαδες που κάνανε ότι είναι. Για το θεσμό είναι ότι καλύτερο έχει παίξει.

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν Thomas, εγώ την γουροβίζιον την έκοψα όταν στείλαμε τον Αλκαίο. Μέχρι τότε όμως την παρακολουθούσα φανατικά και έχω να σου πω ότι άγγιξες μια πολύ ευαίσθητη πτυχή του εαυτού μου βάζοντας το κομμάτι της Βοσνίας.

    Είναι ό,τι πιο εκνευριστικό έχω ακούσει ποτέ μου, και όταν βρίσκομαι σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας το βάζω για να μου σπάσω λίγο τα νεύρα.

    Για φέτος το μόνο που έχω να πω είναι πως, αν δεν έχετε δει συνέντευξη της δικιάς μας στα ΑΓΓΛΙΚΑ, δεν έχετε δει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ήξερα ότι κάπου βαθιά μέσα μας εμείς οι δύο θα έχουμε κάτι τόσο βαθύτατα κοινό. Και να σε πω και κάτι; Καλά έκανες και την έκοψες. Σιγά το σοβαρό γεγονός.

      Διαγραφή
  3. Περιμένω αφενός τοποθέτηση του Χωστήρα (ο οποίος τις τελευταίες μέρες είναι πολύ down και αρχίζει να ανησυχεί η μπλογκόσφαιρα). Αφετέρου, και που έκανες αναφορά πολύ τους ήταν, έχω πάψει να βλέπω εδώ και μερικά χρόνια, πιο μαλακία θεσμός δεν υπάρχει. Όλοι οι απολιτίκ ή πρόβατα θυμούνται να κάνουν εξωτερικές πολιτικές με τα "δωδεκάρια" που δίνει η μία χώρα στην άλλη σε αυτό το φεστιβάλ ηλιθιότητας και κιτσαρίας. Προτιμώ να βλέπω ξανά και ξανά το ξέσπασμα του "A Few Good Men" για να σκοτώσω την ώρα μου: http://www.youtube.com/watch?v=5j2F4VcBmeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ περιμένω την τοποθέτησή του. Μου είχε λείψει λίγο το χάρντκορ κρητικό βρισίδι. Κι όσο γι'αυτό δε θα μπορούσες να έχεις περισσότερο δίκιο. Η Ελλάδα δωδεκάρι στην Κύπρο, η Κύπρος δωδεκάρι στην Ελλάδα και άει σιχτίρ από κει, κι οι δυο μαλακίες στείλατε, η Αρμενία μποϊκόταρε το διαγωνισμό επειδή έγινε στο Αζερμπαϊτζάν και τ'αρχίδια μας κουνιούνται. Αλλά μακράν το χειρότερο ήταν η κρίση εθνικής υπερηφάνειας που τους έπιασε όλους το 2005, μετά το Γιούρο, τους Ολυμπιακούς και τη νίκη της Παπαρίδου (όχι, δεν έχω κάνει κανένα ορθογραφικό, γιατί;) Αν τότε ασχολιόταν κανείς και με κάτι άλλο εκτός από το βρακί της Έλενας (που δε λέω, μια χαρά κώλο έχει η γυναίκα, αλλά ξεφτίλα), μπορεί και σήμερα να μην ήμασταν σε αυτά τα χάλια. Αυτό το σκέφτεται κανένα βόδι που ξοδεύει τα ωραία του λεφτά για να ψηφίσει την Κύπρο και το επόμενο πρωί ζητιανεύει από τη μάνα του για τσιγάρα;

      Διαγραφή
  4. Σαν διοργάνωση και κατά πλειοψηφία τα τραγούδια είναι για τον πούτσο (Από την βάλανο ως τα αρχίδια) ΑΛΛΑ
    κατά καιρούς έχουν αναδειχτεί κάποια ωραία τραγουδάκια. Μην με ρωτήσεις ποια όμως. Απλά θυμάμαι πως άκουγα ορισμένα και ακουγόντουσαν.
    Και επίσης έχουν περάσει αξέχαστες και αξιομνημόνευτες μουνάρες και βλέπαμε κώλους βυζιά μπούτια και διάφορα όμορφα πράματα. Και μια από αυτές η Κροάτισσα η Σερερίνα, Σεραβάινα γύρισε και πορνό με τον γκόμενο της από την στεναχώρια της που δεν βγήκε πρώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, από μουνάρες άλλο τίποτα. Αν το βάλεις στο mute, κάνει για μπανιστήρι. Αν και φέτος για κάποιο λόγο ήτο περιορισμένες, οι περισσότερες σεμνά ντυμένες, και οι άλλοι στείλανε παππούδες, γιαγιάδες και wannabe Justin Timberlake και ψιλοξενέρωσα. Μόνο η Ελλάδα και η μικρή αδερφή Κύπρος εμπιστεύτηκαν τη δύναμη του ξεκωλιού.

      Διαγραφή
  5. Basika ego theoro ola ta komatia pou paretheses sto poli sosto klima tis giourobizion.. Ego spazomai kai xaliemai otan pame kai stelnoune (kai kala) kala tragoudia.. Oi rosides itan ena oraio komati gia giourobizion alla protimo to sagapo tou rakitzi kai as xtipise apithmeno pato.. O rakitzis itan akribos sto klima. Poutsa kai xilo stin manto pou itan gtp. Exei kai apopsi to palio xxxxoano..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MON DIE TI PRWINATZOUDES POU EISTE???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι να γουστάρεις μωρή χαμούρα, μου 'μαθες και το mon dieu (μια μαλακία πήγες να γράψεις και λάθος την έγραψες).

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.