Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Κανονικά θα 'πρεπε να διαβάζω τώρα

Όπως θα ξέρετε εκτός κι αν τις τελευταίες δύο μέρες αποφασίσατε να εγκαταλείψετε τα εγκόσμια και να πάτε να κρυφτείτε κάτω από μια πέτρα γιατί η γυναίκα σας σας έπιασε με την αδερφή της στο κρεβάτι, την Πέμπτη το πρωί απολαύσαμε στην Ελληνική τηλεόραση σκηνές απείρου κάλλου(ς).
Αναφέρομαι φυσικά στα μαπίδια που έπαιξε ο εκπρόσωπος τύπου των Χρυσών Αυγών από κότες αλανιάρες του υπέροχου πατριωτικού και δημοκρατικού αυτού κόμματος που λέγεται Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, με την Κανέλλη.

Μόνο που το όλο περιστατικό ήταν μια μεγάλη παρεξήγηση. Ο άνθρωπος έριξε το νερό στη Δούρου όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί ο κλιματισμός στο πλατό του Παπαδάκη ήταν ελαττωματικός και ο Ηλίας έκανε μια προσπάθεια να δροσίσει την κοπέλα.
Φυσικά! Η Λιάνα, βέβαια, παρεξήγησε το κίνητρο της πράξεώς του και του επιτέθηκε. Ο Ηλίας, μεγαλόψυχος άνθρωπος, δε θέλησε να αντεπιτεθεί, έλα όμως που παρατήρησε ένα κουνούπι στο πρόσωπο της Λιάνας και θέλησε να το διώξει! Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να ελέγξει τη δύναμή του, γιατί σαν γνήσιος οπαδός του νους υγιής εν σώματι υγιή ο Ηλίας ασκείται καθημερινώς, και το ελαφρύ αυτό χτύπημα του βγήκε μπουνιά.
Την χτύπησε κατά λάθος, κυρίες και κύριοι! Αλήθεια! Δεν μπορούσε όμως να σταματήσει, γιατί το απαίσιο εκείνο φτερωτό κτήνος εξακολουθούσε να περιτριγυρίζει απειλητικά τη Λιάνα, και συνέχισε να προσπαθεί να το διώξει. Τελικά έπεσαν διαφημίσεις, και ο Ηλίας έντρομος είδε το κουνούπι να στρέφεται κατά πάνω του, κι αυτός ήταν ο λόγος που τράπηκε σε φυγή, ενισχύοντας τις κακές εντυπώσεις που είχε ήδη άθελά του δημιουργήσει στο πανελλήνιο.
Αυτή είναι, κυρίες και κύριοι, η πάσα αλήθεια. Και τώρα ο δύσμοιρος Ηλίας κρύβεται, γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί το σκάνδαλο που -εντελώς άθελά του, επαναλαμβάνω- δημιούργησε.
Ναι. Μάλλον η ζέστη με πείραξε στο κεφάλι.
Καλοκαιράκι, ε; Η μόνη εποχή που μπορείς να ξεχάσεις τους σκληρούς ρυθμούς της καθημερινότητας, έστω για λίγες μέρες, και να καθίσεις στο σπίτι σου, αγκαλιά με τον ανεμιστήρα, και απολαμβάνοντας το έπος αυτό της ελληνικής τελεόρασης που λέγεται Ρετιρέ. Με ή χωρίς Γιουλάκη και Ξινή.
Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, φίλοι και λεσβίες φίλες, τον άλλο σημαντικό λόγο για τον οποίο μας αρέσει το καλοκαίρι. Βλέπετε, στις χώρες της Ευρώπης που βασιλεύουν οι κακοί καπιταλιστές που μας θέλουν υποχείριά τους αλλά αν ψηφίσουμε Αλέξη θα μας βγάλει από το μνημόνιο και θα μείνουμε και στο ευρώ και θα μάθουν αυτοί να μας υποτιμάνε κι ασταδιάλα τέλος πάντων, ο καλός θεούλης, επειδή είναι εργατικοί και λοιπά όμορφα, αποφάσισε για να αντισταθμίσει το κάρμα να μην τους δώσει καλοκαίρι.
Κι έτσι, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην πιο υπέροχη χώρα του κόσμου, τρυφερές ξανθές υπάρξεις από τη Γερμανία, την Τσεχία, την Πολωνία, τη Σουηδία και φυσικά, για να μην κλαίει κι ο Μανωλιός, τη Ρωσία, και να σκυλιάζουν οι δικές μας οι ξεΐγκλωτες και να πάνε στα κομμωτήρια να χτυπάνε τη μία ντεκαπάζ πίσω από την άλλη και μην κουράζεστε κορίτσια, δεν το φτάνετε το αυθεντικό που να χτυπιέστε κάτω, άντε να κάνετε τώρα κανένα κουίζ στην Κοσμοψώλιταν.
Λοιπόν, παίδες, η ώρα έφτασε. Ανοίξτε το πουκάμισο να φαίνεται η τρίχα για πουλόβερ...
και βουρ στις παραλίες.
Φέτος, όμως, τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα. Χάρη στη μεγάλη δυσφήμιση που πέφτει κατά της χώρας μας αλλά εμείς θα ψηφίσουμε Αλέξη και θα διώξουμε τα μνημόνια και θα γίνουμε ο παράδεισος και θα έρθει κι ο θεός και θα φυτρώσει στη μέση και το δέντρο της γνώσης και θα απαγορεύσει στον Αδάμ και την Εύα να το φάνε, φέτος τα ξανθά αναμένεται να μη μας προτιμήσουν όπως παλιά, κι ο ανταγωνισμός θα γίνει πολύ σκληρός.
Αλλά εμείς δε μασάμε. Σε αυτή την κρίση, όλα τ'άλλα να ψοφήσουν, δυο πράγματα θα επιβιώσουν, το greek souvlaki και το greek kamaki. Τι να κλάσουν τώρα οι ξενέρωτοι οι Γερμανοί μπροστά στην ανατριχιαστική εμπειρία που λέγεται Έλληνα Άντρα! Τα κορίτσα έρχονται εδώ τόσα χρόνια για να νιώσουν ένα γνήσιο, αγνό, εκατό τοις εκατό αρσενικό και θα το νιώσουν και φέτος.
Τι κι αν δεν έχουμε λεφτά; Ο Έλληνας είναι πάντα όρθιος, το ίδιο κι η ψωλή του.
Αλλά, αλίμονο! Το πιθανότερο είναι ότι θα μείνεις, και αυτό το καλοκαίρι, με το greek souvlaki στο χέρι.
Αλλά μη σε παίρνει από κάτω. Κι αυτό να γίνει, θα έχεις μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξασκήσεις τα μούσκουλά σου και να είσαι έτοιμος για το επόμενο καλοκαίρι.
Χτυπώντας φραπεδιές εννοούσα, μα τι νομίσατε, παλιοπροστυχάντζες;
Φραπές. Το ποτό των θεών. Φήμες λένε ότι ο μαγικός ζωμός στο Αστερίξ στην πραγματικότητα ήταν φραπές. Φήμες λένε ότι κι ο Τσακ Νόρις φραπέ πίνει. Φήμες λένε ότι το αστείο με τον Τσακ Νόρις έχει πεθάνει μαζί με τη ντίσκο. Φήμες λένε ότι όλες αυτές οι φήμες δεν υπάρχουνε στ'αλήθεια και τις βγάζω απ'το μυαλό μου. Φήμες λένε ότι αν ξαναπώ άλλη μια φορά τη φράση "φήμες λένε" θα δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα και θα μας καταπιεί όλους, οπότε το σταματάω εδώ.
Πάντως οι φήμες είναι πολύ κακό πράγμα. Ξέρω έναν τύπο που 'ξερε έναν τύπο που 'ξερε έναν τύπο που 'ξερε έναν τύπο που 'ξερε έναν τύπο που 'ξερε έναν τύπο που 'ξερε έναν τύπο που 'ξερε έναν τύπο που 'ξερε έναν τύπο που 'ξερε έναν τύπο που 'ξερε έναν τύπο...
κι αυτός ο τύπος τέλος πάντων τα είχε με μία που τον παράτησε κι αυτός την έβγαλε πουτάνα. Ε, μετά από αυτό η κοπέλα γαμήθηκε. (το ξέρω, το αστειάκι ήτο για τον πούτσο καβάλα...όπως κι η γκόμενα εκείνου του τύπου (δεύτερο στη σειρά; Μιλάμε έχω ξεσκιστεί σήμερα...όπως κι η γκόμενα εκείνου του τύπου!...(τρίτο...θα είναι άραγε το μακρύτερο; Να φωνάξουμε την γκόμενα εκείνου του τύπου, θα ξέρει από τρίτα μακρύτερα! (τέταρτο! Καλύτερα να το σταματήσω εδώ γιατί το θέμα κοντεύει να γαμηθεί...σαν την γκόμενα εκείνου του τύπου! (πέμπτο, ε; Δεν το τραβάω άλλο γιατί στο τέλος θα γίνει της ιεροδούλου...ξέρετε ποιας ιεροδούλου! (και ναι, κυρίες και κύριοι, μόλις σκόραρα το έκτο λογοπαίγνιο στη σειρά, beat that Master και πάρε και τ'αρχίδια μου που τόλμησες να με προκαλέσεις. Κι αν δεν τα θες, τα δίνω στην γκόμενα εκείνου του τύπου που θα τα θέλει. Μετράει αυτό για έβδομο; Σιγά μη σε ρωτήσω κιόλας, μετράει και παραμετράει).
Το point λοιπόν είναι ότι οι φήμες δεν είναι καλό πράγμα και μπορεί και να καταστρέψουν τη ζωή του ανθρώπου. Το ηθικό δίδαγμα της εβδομάδας; Πείτε το κι έτσι. Κι αν δε σας αρέσει, ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα.
Κι αυτός, κυρίες και κύριοι, ήταν κι ο λόγος που ο Στέφανος Δουλειές πέθανε. Γιατί αρνήθηκε να πάει σε γιατρό. Δεν είχε απλά την προστασία ενός μήλου, είχε την προστασία ΤΟΥ μήλου. Ή έτσι νόμιζε. Αφού πέθανε, η προστασία δεν ήταν και πολύ αποτελεσματική. Εκτός κι αν αυτό ήταν εξαρχής το σχέδιο. Μπορεί να υπάρχει δάκτυλος του Βασίλη Θύρες εδώ. Το πράγμα βρωμάει πιο πολύ κι από Amish με προφίλ στο Facebook.
Και μετά από όλες αυτές τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, ήρθε η ώρα να πάω να φάω. Ξέρετε, αυτός ο μοναδικός κοιλιακός δεν συντηρείται από μόνος του.
Αυτά, και να προσέχετε μη σηκωθεί από την καρέκλα του ο Προκόπης Παυλόπουλος και σας σκοτώσει στο ξύλο.

18 σχόλια:

  1. Πω, πω, τι σουρεαλισμό προκαλεί αυτό το διάβασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το παρατηρήσεις, όμως, ο σουρεαλισμός περιέχει μέσα του το ρεαλισμό. Που σημαίνει ότι για να είσαι ρεαλιστής πρέπει να είσαι σουρεαλιστής. Ή κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
  2. Ότι έγραψες για Κασίδα μπορούσε άνετα να είναι επίσημη γραπτή ανακοίνωση της χρυσής λαμπρής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμαρα είμαι στις κακές μου, οπότε μπορεί και να καταφέρω να τα κάνω 8, αν κάτσω... Ωραίο κειμενάκι πάντως...
    Παίζει να σου κατέβαζα σεντόνι, ή εστω μια απάντηση αλλά με περιμένει γκομενα στο αντιρατσιστικό. Ξέρεις ρε τι είναι γκόμενα; Μη στεναχωριέσαι, ούτε εγω ξέρω, μιλάμε για φίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξακολουθείς να προκαλείς; Καλά... θα τα πούμε στο ρινγκ εμείς οι δύο.
      Και βέβαια ξέρω τι είναι γκόμενα. Το είδα μια φορά στο λεξικό. Τώρα μιλάμε για φίλη ή κι εσύ σε friendzonάκιας το γύρισες;

      Διαγραφή
    2. Κι όταν βρεις χρόνο ρίξε το σεντόνι. Όχι τίποτα, αλλά μ'έφτιαξες. Για σεντόνι, μην παρεξηγηθούμε.

      Διαγραφή
    3. Όχι, δεν τρελάθηκα να το γυρίσω σε friendzonάκια τώρα στα γεράματα που λέει ο λόγος (γεραμάτα λέει ο λογος).
      Βέβαια ο λόγος που είχα τα νεύρα μου όταν εγραψα το προηγούμενο σχόλιπ ήταν ένας καλυνυχτάκιας. Τώρα έχω κι άλλο λόγο, η αποτυχία του αποψινού -από μουσικής απόψεως, γιατί τα σουβλάκια ήταν εξαίρετα!
      Περίμενε σεντονάκι αύριο, αν δεν είμαι αυτόφωρο για βιαιοπραγία εν βρασμώ ψυχής.

      Διαγραφή
    4. Καλά, μην μας πάθεις και κανένα εγκεφαλικό από το βρασμό ψυχής.

      Διαγραφή
    5. Φαίνεται δεν την έπιασες τη λεπτή ειρωνεία.

      Εγώ λέω για το περιστατικό στου Παπαδάκη "...εγώ σας το 'πα" σε όλους όσους "συγκλονίστηκαν".

      Τώρα μωρέ θυμηθήκαμε τα εγκλήματα της ΧΑ... Χτες το Mega είχε ρεπορτάζ και έδειχνε "δράσεις" της χρυσής αυγής από το '88...
      Παραλία... Για να μη χάσω την ακροαματικότητα θα τα γράψω στο δικό μου μπλογκ αυτά που σκέφτομαι τώρα οπότε ασ' το το σεντόνι, γι' αυτό το θέμα. Αν μου βγει με τα άλλα καλώς.
      Τουρίστες όντως δε θα 'χουμε πολλούς, γιατί δε θέλουν να πάνε στην Ελλάδα. Γιατί τα ΜΜΕ τους τους έχουν πείσει ότι εκείνοι δουλεύουν για να μας τα δίνουν κι εμείς τα κάνουμε φραπέδες, που δεν είναι και τελείως ψέματα, μεταξύ μας...
      Αλλά κι εκείνοι, έξυπνοι άνθρωποι, αντί να κάνουν τις διακοπές τους εδώ να ενισχύσουν την οικονομία να μη μας τα σκάνε άλλο, θέ'νε να πάνε αλλού για εκδίκηση. Τι να πεις, η ηλιθιότητα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό προσόν...
      Οι φήμες είναι πολύ κακό πράμα. Στο τρανζίσον στο Jobs σε έχασα, δηλαδή για να είμαι ακριβής δεν κατάλαβα τίποτα...
      Πάω να φάω και μετά θα γράψω ένα ακόμα ψιλόμισογύνικο κειμενάκι σε δύο επίπεδα.

      Διαγραφή
    6. Εδώ που τα λέμε, όταν η βενζίνη κάνει 1,70 (κι αν την πετύχεις τόσο) κι όταν ο Ελληνομαλάκας σου ζητάει του κόσμου το χρήμα για να σε βάλει να μείνεις σε έναν αποξηραμένο βόθρο και σου σερβίρει τηγανισμένο λάστιχο εφτά ευρώ το πιάτο, μαλάκας είναι ο Γερμανός να πάει στην Τουρκία και να απολαύσει ίδια ποιότητα στα μισά λεφτά;
      Μην ανησυχείς πάντως, αυτό με τον Jobs ούτε εγώ το πολυκατάλαβα.

      Διαγραφή
  4. Πως και δεν το σκέφτηκε η Χ.Α το σενάριο αυτό να δικαιολογηγθεί?
    Είδες όταν δεν έχεις φαντασία είσαι καταδικασμένος?

    Και'συ πάντα φαγωμένος να γράφεις γιατί νηστικός ....άστα βράστα!

    Πάντως για φυσικές ξανθές δεν νομίζω να βρείς φέτος στις παραλίες εκτός να'ναι χειρουργημένες ή με μαύρη ζώνη μετά απ'την δυσφήμηση που έχει υποστεί η χώρα στον εξωτερικό.

    Και που'σαι μόνο λεσβίες σε διαβάζουν??

    Τα θαλασσινά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, είδες; Δεν έχω παρατηρήσει πάντως η πείνα να επηρεάζει την έμπνευσή μου. Και απευθυνόμουν ειδικά στις λεσβίες φίλες μου (που πάει να πει ότι έχω κι άλλες) γιατί μιλούσα για το καμάκι στα φυσικά ξανθά. Άλλη μία οικτρή παρεξήγηση!

      Διαγραφή
  5. Ρε Θωμά ξεκίνησες τα ναρκωτικά ;
    Συνέχισε τα μου αρέσεις και έτσι. Όχι σαν άνδρας εννοώ σαν καλλιτέχνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πόση κατρακύλα ακόμα.....

      Διαγραφή
    2. Όχι, δεν τα ξεκίνησα. Ακόμα. Ο Μανωλιός παρακαλείται εκ της διευθύνσεως να βγάλει το σκασμό γιατί βαρέθηκα.

      Διαγραφή
    3. ναι αλλά εγώ γάμησα Βραζιλιάνα...........


      ΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΑΑ

      Διαγραφή
    4. ...φουσκωτή κούκλα με ετικέτα made in Brazil?

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.