Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η Ιστορία μέσα από δελτία ειδήσεων

Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση: http://makrykaikonto.blogspot.gr/
Το μπλογκ αυτό, για το οποίο πιθανότατα δεν δίνετε δεκάρα και ούτε καν θα πατήσετε το σύνδεσμο, ανήκει στον Tommy Stark, κι αν και είναι πιο ανορθόγραφο κι από το θάνατο, εν τούτοις τα λέει ωραία. Μη με ευχαριστείς, τη δουλειά μου κάνω, το μόνο που θέλω είναι εκατό χιλιάδες ευρώ σε μικρά, μη σημαδεμένα χαρτονομίσματα σε μια μαύρη σακούλα στον τρίτο σκουπιδοντενεκέ της οδού Αγίας Θέκλας στο λιμάνι στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Και τώρα συνεχίζουμε με το κάψιμο εγκεφάλου σαν καλά παιδάκια. Διαβάστε τα παρακάτω στο κεφάλι σας με φωνή Σίας Κοσιώνη, Έλλης Στάη, Όλγας Τρέμη ή και Θοδωρή Δρακάκη αν είστε εντελώς καμένοι.
  • Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η σύνοδος κορυφής μεταξύ του ηγέτη των Εβραίων Μωυσή και του Πλανητάρχη Γιαχβέ στο όρος Σινά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Μωυσής προσυπέγραψε το πακέτο διάσωσης "Δέκα Εντολές", το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τη Δευτέρα. Μερικά από τα μέτρα που θα επιβληθούν είναι η απαγόρευση της κλοπής, της μοιχείας και του φόνου. Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμφωνία αυτή στο Κόμμα Καλοπέρασης Εβραίων (Κ.Κ.Ε), το οποίο χαρακτηρίζει τις "Δέκα Εντολές" σκληρές, βάρβαρες και αντιλαϊκές και προσκαλεί όλο τον Εκλεκτό Λαό σε πορεία διαμαρτυρίας στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο Μωυσής δηλώνει: "Έχουμε μια σκληρή πορεία μπροστά μας, αλλά κάποια στιγμή θα βγούμε από την έρημο".
  • Σάλο έχουν προκαλέσει στον Συ Σωλήνα τα ερασιτεχνικά βίντεο από την Τροία που δείχνουν Έλληνα πολεμιστή να σέρνει με το άρμα του το κουφάρι του νεκρού Έκτορα. Εικάζεται ότι ο Έλληνας πολεμιστής είναι ο Αχιλλέας, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που αναστατώνει το στράτευμα με τα καμώματά του. Ο Πάρις, αδερφός του Έκτορα και υπουργός Άμυνας της Τροίας, δήλωσε χαρακτηριστικά, "Αν τονε πετύχω πουθενά, θα του γαμήσω τη φτέρνα". Στο μεταξύ, διέρρευσαν στο Wikileaks πληροφορίες για επιχείρηση του ελληνικού στρατού με τίτλο "Δούρειος Ίππος". Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Οδυσσέας, διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις φήμες. "Εμείς οι Έλληνες δεν πολεμάμε με βρώμικα κόλπα και μπαγαποντιές, παρά μόνο με την ανδρεία μας και την ικανότητά μας. Τι; Τι είναι αυτό εκεί το γιγάντιο ξύλινο άλογο; Α, μην ανησυχείτε, αυτό είναι άρμα για το Gay Pride".
  • Ο Αστέρας Σπάρτης αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ με ήττα 300-0 από τον Κεραυνό Περσίας. Ο αγώνας, που διεξήχθη στο γήπεδο των Θερμοπυλών, ήταν άνισος, ενώ ακόμα διερευνάται η ανάμιξη του διαιτητή Εφιάλτη και το κατά πόσον σφύριξε αντικειμενικά. Ο Αστέρας έπαιξε με πείσμα, ψυχή και φιλότιμο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να νικήσει τους ακριβοπληρωμένους αστέρες που παρέταξε στο γήπεδο ο Ξέρξης. Ο προπονητής του Αστέρα, Λεωνίδας, απολύθηκε, και πιθανός αντικαταστάτης του θεωρείται ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ενώ ο Κεραυνός Περσίας θα αναμετρηθεί στην επόμενη φάση με τον Άγιαξ Σαλαμίνας, με στόχο να φτάσει στον μεγάλο τελικό στις Πλαταιές.
  • Εκτελέστηκε σήμερα με κώνειο ο μεγάλος φιλόσοφος, ράπερ και τηλεπαρουσιαστής Σωκράτης. Ο Σωκράτης έκανε τα πρώτα του βήματα ως ράπερ με μεγάλες επιτυχίες όπως "Εν Οίδα Ότι Ουδέν Οίδα" και "Σωκράτους Μαιευτική, Muthafuckas". Ως καταξιωμένος τραγουδιστής του είδους του ίδρυσε την Socrates Records, δισκογραφική που ανέδειξε ένα ακόμα μεγάλο ταλέντο, τον Πλάτωνα, ενώ η τηλεοπτική επιτυχία ήρθε με την εκπομπή "Η ώρα του φιλόσοφου", η οποία είχε σπάσει τα ρεκόρ τηλεθέασης πριν τελικά το ΕΣΡ την κόψει με την κατηγορία της εισαγωγής καινών δαιμονίων. Ο Σωκράτης, πιστός μέχρι το τέλος στις αξίες και τα ιδανικά του, αρνήθηκε να ασκήσει έφεση, πίνοντας τελικά το κώνειο και συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.
  • Τον πόλεμο στην Περσία κήρυξε σήμερα ο Αλέξανδρος. Στόχος του πολέμου είναι η απελευθέρωση του Περσικού λαού από τον στυγερό δικτάτορα Δαρείο και η επιβολή της Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ωστόσο, τον κατηγορούν ότι βάζει τη χώρα σε άδικα έξοδα, τα οποία πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, και ότι τα κάνει όλα για το πετρέλαιο. Οι κατηγορίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες, αφού δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα το πετρέλαιο. Τα πρώτα στρατεύματα αποχωρούν αύριο, και εκτός από την άρτια εκπαίδευσή τους έχουν στη διάθεσή τους το μυστικό όπλο που αναπτυσσόταν κρυφά στα μυστικά εργαστήρια του Μακεδονικού υπουργείου Άμυνας, τη σάρισα. Πάντως, έμπειροι αναλυτές επισημαίνουν ότι το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής είναι υπερβολικά σύνθετο για να επιλυθεί με τη βία, και παρομοιάζουν την κατάσταση με Γόρδιο Δεσμό.
  • Αναταραχές έχουν ξεσπάσει στα Ιεροσόλυμα μετά τη σύλληψη του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης "Ο Χριστός κι η Παναγία κι οι Δώδεκα Απόστολοι". Ο αρχηγός της, Ιησούς, φέρεται να σχεδίαζε να ανατρέψει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, μετατρέποντας το νερό σε κρασί, για να μεθύσει τους στρατιώτες και να κάμψει τις αντιστάσεις τους. Ο Ιησούς προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας μέσω της Λίμνης Γεννησαρέτ, όμως τον περίμεναν στην άλλη πλευρά και τον οδήγησαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πόντιο Πιλάτο. Αυτός ήταν απασχολημένος με το να πλένει τα χέρια του, οπότε η δίκη αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, αν δεν αρχίσουν απεργία οι δικηγόροι. Τα εύσημα για την επιχείρηση παίρνει ο undercover αστυνομικός Ιούδας, ο οποίος παρίστανε τον αναρχικό για να παίρνει πληροφορίες για την οργάνωση. Μάλιστα δήλωσε, "Ήταν σίγουρο ότι θα επιτύχω τη σύλληψη. Τι, μπρίκια κολλώ;"
  • Τις προκλήσεις συνεχίζει η Εκκλησία της Ρώμης, με τις εξής σκανδαλιστικές δηλώσεις του καρδινάλιου Ουμβέρτου: "Κι ο Χριστός εκπορεύει το Άγιο Πνεύμα. Το στέλνει στο περίπτερο για τσίχλες, τσιγάρα, κοκακόλες και εισιτήρια για το λεωφορείο. Είναι παράλογη η επιμονή της Κωνσταντινούπολης στο αντίθετο. Όλοι ξέρουμε άλλωστε ότι εμείς είμαστε οι πραγματικοί απόγονοι του Χριστού. Αυτοί θέλουν να κλέψουν την ιστορία και την κληρονομιά μας, κι αν δε μας αποδεχθούν ως τέτοιους, οι συνέπειες θα είναι πολύ βαριές". Όταν ο αρχηγός της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ερωτήθηκε επί του θέματος, η απάντησή του ήταν η εξής: "Αφήστε τους να λένε. Σε καμιά δεκαριά χρόνια το πολύ το ζήτημα θα έχει ξεχαστεί". Ακολούθως, έγινε διακοπή ρεύματος, ολική έκλειψη ηλίου, σεισμός και η γυναίκα του Αυτοκράτορα τον κεράτωσε με τον κουροπαλάτη.
  • Σε πεδίο μάχης μεταβλήθηκε το γήπεδο όπου διεξαγόταν ο αγώνας Αγγλία-Σκωτία. Γύρω στο εξηκοστό λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 0-0, ο εξαιρετικά ταλαντούχος επιθετικός της Σκωτίας William Wallace βρέθηκε μόνος του με τη μπάλα εναντίον της αντίπαλης εστίας και ο τερματοφύλακας της Αγγλίας, Σερ Λάνσελοτ, για να σώσει την ομάδα του από βέβαιο γκολ, έβγαλε ένα τσεκούρι και τον αποκεφάλισε. Ο διαιτητής, όπως ήταν φυσικό, του έδειξε την κόκκινη κάρτα, αλλά ο Λάνσελοτ αποκεφάλισε και αυτόν. Οι Σκωτσέζοι, αγανακτισμένοι, εισέβαλαν στο γήπεδο για να λιντσάρουν τον Λάνσελοτ, όμως ο αρχηγός της Αγγλίας Αρθούρος τους αποδεκάτισε με ένα σπαθί που είχε βρει σφηνωμένο σε έναν βράχο κοντά στο γήπεδο. Εκατοντάδες οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες. Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από την αντιπολίτευση για το ως πότε θα παίρνουν τέτοιες διαστάσεις τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.
  • Ο Χριστόφορος Κολόμβος προσάραξε σήμερα στην Ινδία. Οι δηλώσεις του ήταν: "Η Ινδία έχει αλλάξει πολύ από τις περιγραφές που όλοι μας γνωρίζαμε. Ήξερα ότι η Ινδία είναι μια εξωτική χώρα με πολλά πράγματα να ανακαλύψεις και να εξερευνήσεις, αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε μας προσδοκία. Ακόμη και οι Ινδιάνοι είναι διαφορετικοί. Εν πάση περιπτώσει, η άφιξη στην Ινδία είναι ένα μικρό βήμα για μένα, αλλά ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα". Ακολούθως, ο συνεργάτης του Αμέρικο Βεσπούτσι του πήρε το μικρόφωνο απ'τα χέρια και είπε στην κάμερα: "Βρε μαλάκα, πότε θα καταλάβεις επιτέλους ότι δεν είναι εδώ η Ινδία; Σου είπαμε στην Ευρώπη να πάρεις κανένα GPS μαζί σου, εσύ τίποτα! Σε είπαμε ότι έπρεπε να στρίψεις αριστερά στην Αλμπουκέρκη, κι εσύ μας έχεις γραμμένους στα μεγαλειώδη παπάρια σου!", στις οποίες δηλώσεις ο Κολόμβος ανταποκρίθηκε πετώντας του ένα αυγό, το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως το αυγό του Κολόμβου.
  • Ένα μεγάλο πάρτυ τσαγιού που είχε διοργανωθεί στο λιμάνι της Βοστώνης αμαυρώθηκε από μερικούς ανεγκέφαλους, οι οποίοι, σε κατάσταση μέθης και μεταμφιεσμένοι ως Ινδιάνοι, μπήκαν σε πλοία και άδειασαν τα φορτία τσαγιού που αυτά περιείχαν, αφήνοντας το πάρτυ χωρίς προμήθειες. Τα πάρτυ άνιμαλς της πόλης ξενέρωσαν και πήγαν σπίτια τους. Ο βασιλιάς της Αγγλίας καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση. Κύκλοι της αστυνομίας, όμως, εκφράζουν φόβους ότι η βάρβαρη αυτή επίθεση είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό βανδαλισμό από ένα μάτσο σουρωμένων Ινδιάνων, και αφήνουν να εννοηθούν συνδέσεις με τη γνωστή επαναστατική-τρομοκρατική οργάνωση "4 Ιούλη". Οι έρευνες συνεχίζονται.
  • Συνεχίζεται για τριακοστή μέρα η λαϊκή εξέγερση στη Γαλλία, μετά την καταστροφή της Βαστίλλης. Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει την αδικαιολόγητη χρήση βίας που κάνει ο στρατός του Λουδοβίκου, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη συζητούν για επέμβαση. Οι βομβαρδισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο, και το ίδιο θα συνέβαινε και με τις αεροπορικές επιδρομές αν είχαν εφευρεθεί τα αεροπλάνα. Τα γυναικόπαιδα προσπαθούν με κάθε μέσο να διαφύγουν στο εξωτερικό, αλλά δεν τα καταφέρνουν γιατί πού να τρέξεις, κοπέλα μου, με δύο μέτρα φούστα; Κατά τ'άλλα, οι αντάρτες δημοσιοποιούν σήμερα το μανιφέστο τους, το οποίο και αποκαλούν "Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη".
  • Ειδήσεις από την Ελλάδα σε τίτλους: οι ένοπλες συγκρούσεις με τους Οθωμανούς συνεχίζονται. Συγκινούν το πανελλήνιο οι δηλώσεις του οπλαρχηγού Γεώργιου Καραϊσκάκη, "Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Αν πεθάνω, κλάστε μου τον πούτσο", προς τιμήν του οποίου (του Καραϊσκάκη, όχι του πούτσου του Καραϊσκάκη) αναμένεται να ανεγερθεί στάδιο. Ένας νέος χορός γίνεται της μόδας στα απανταχού κλαμπ, αυτός του Ζαλόγγου. Το ματς Ελλάδα-Τουρκία στο Μεσολόγγι λήγει 0-0, χάρη στην ηρωική έξοδο του αγγλικής καταγωγής τερματοφύλακα Λόρδου Μπάιρον, η οποία θα μείνει στην ποδοσφαιρική ιστορία ως "Έξοδος του Μεσολογγίου", ενώ το τραγούδι που συνθέτει ο Διονύσιος Σολωμός για να υμνήσει αυτό το ιστορικό κατόρθωμα, "Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι", γίνεται πρώτο στα πανευρωπαϊκά τσαρτς. Τέλος, ένα νέο φαγητό, η πατάτα, ξετρελαίνει τον κόσμο, ενώ ένας ιδιοφυής μάγειρας έφτιαξε με αυτήν την πρωτότυπη και trendy συνταγή του μουσακά.
  • Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη μετά την στυγνή δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν σε γνωστό θέατρο της Ουάσινγκτον. Ο Λίνκολν, που ήταν γνωστός για τη δράση του υπέρ των μαύρων (ή των Αφροαμερικανών, όπως επιβάλλει η πολιτική ορθότης να λέμε), πυροβολήθηκε από τον Τζον Γουίλκες Μπουθ, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μόλις συλληφθεί. Ερωτηθείσα επί του θέματος, η γειτόνισσα του Μπουθ δήλωσε τα εξής: "Πέφτω από τα σύννεφα. Ο Τζόνι ήταν πάντα πολύ καλό παιδί. Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά που λένε. Ο Τζόνι είναι αθώος". Μέσα στα πολιτικά σχέδια του προέδρου Λίνκολν, μεταξύ άλλων, ήταν η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η καταπολέμηση του καπνίσματος, η δωρεάν παροχή υγείας και η κατασκευή διαστημικού προγράμματος.
  • Μία επαναστατική εφεύρεση παρουσίασε σήμερα ο Γερμανός εφευρέτης Καρλ Μπεντς. Το δημιούργημά του, το οποίο αποκαλεί "αυτοκίνητο", χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που λέγεται "κινητήρας εσωτερικής καύσης" και κινείται με ταχύτητα δεκαπέντε χιλιομέτρων την ώρα για περίπου δέκα λεπτά. Οι υπέρμαχοί του λένε ότι κάποια στιγμή θα κατακτήσει τον κόσμο, ωστόσο η πλειονότητα παραμένει δύσπιστη. "Πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάτι που θα αντικαταστήσει το άλογο. Κανείς δεν παίζει με τα συμφέροντα των εταιρειών σανού", δηλώνουν οι ειδικοί, ενώ και η κοινότητα των Άμις δηλώνει την πίστη της στο άλογο. Ήδη, άλλωστε, πληθαίνουν οι φωνές για έναν δημόσιο κίνδυνο με την κάλυψη της επαναστατικής εφεύρεσης, ειδικά μετά τα αυξημένα κρούσματα βήχα στις αδέσποτες γάτες που εδρεύουν γύρω από τους δρόμους που ο Μπεντς δοκίμασε την εφεύρεσή του.
Αυτά, και να προσέχετε μην πάτε σε κανένα θέατρο και δολοφονηθείτε, αν και πολύ αμφιβάλλω ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που έχει λεφτά και για θέατρα.

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/6/12 00:23

    Σταμάτησα το φαϊ για να μη μου βγει από τα ρουθούνια.Τρελλή έμνευση.ΟΚ καλό γλείψιμο και thx για τη διαφημίση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόμμυ μπήκα κι εγώ στο μπλογκ σου σήμερα, άφησα κι ένα σχόλιο αλλά κόλλησε και δε δημοσιεύτηκε, θα το ξαναγράψω και θα εγγραφώ μόλις βρεθώ σε πισί αύριο.
      Θώμα ο,τι καλύτερο έχεις γράψει τον τελευταίο καιρο. Να το ξανακάνεις!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/6/12 01:48

      A Βάρβαρε επειδή μεσολαβεί Κυριακή τα χρήματα θα τα πάρεις από Τετάρτη.Ευχαριστω για την κατανόηση.Master εδ'ω μάλλον λέω thx ε?

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, τα λεφτά την Τετάρτη, αλλά τελευταία ευκαιρία. Και θα το ξανακάνω.

      Διαγραφή
    4. Έτσι λένε οι κανόνες ευγενείας...

      Διαγραφή
  2. Με διαφορά γάμησε αυτό το ποστ. Μπορώ να πω ότι ο Σωκράτης ήταν και πολύ γαμώ. Και καλά που μου θύμισες τον Σπρίνγκστην ψήθηκα για born in the USA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα θεωρηθεί πως με τρώει ο κώλος μου, αλλά θα τολμήσω να το προτείνω. Γιατί δεν το κάνεις εβδομαδιαίο (ή έστω μηνιαίο) το δελτίο ειδήσεων; Αφού από την Κοσιώνη και την Τρέμη τα λες καλύτερα... δεν ξέρω, σκέψου το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τους παραπάνω αναγνώστες. Ένα από τα καλύτερα σου παληκάρι μου. Εύγε και έμπαινε Γιούτσο εεεεε Τόμας.
    Ξέχασες πάντως να αναφέρεις σαν γεγονός την γέννηση σου ! Ιστορική στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έκανα γιατί έχω και μια μετριοφροσύνη ας πούμε.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος24/6/12 10:36

    Πουλιτζεράτο!
    Έξτρα εύσημα για το "αριστερά στην Αλμπουκέρκη", θυμάμαι ακόμα τότε που το ακούγαμε με την αυθεντική "φωνή" του Μπαγκς Μπάνι, πριν τον όνειδο των μεταγλωτίσεων... συγκινήθηκα τώρα, άσε με

    elPre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω κι εγώ ο καψερός που το έχω ακούσει μόνο από τη μεταγλώττιση...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/6/12 02:24

      http://www.youtube.com/watch?v=e8TUwHTfOOU
      Η Νεοϋορκέζικη προφορά είναι που κάνει τη διαφορά...

      elPre

      Διαγραφή
  6. ΕΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑ!!!

    γλυστρίδα σου βάλανε στα δάχτυλα πάλι κι έκατσες κι έγραψες ολόκληρο βιβλίο;;;(ναι το διάβασα και μ' άρεσε και άντε και γαμήσου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό,τι γουστάρω μου βάλανε στα δάχτυλα κι όσο θέλω θα γράφω και σου ανταποδίδω τις ευχές.

      Διαγραφή
  7. " "Ο Χριστός κι η Παναγία κι οι Δώδεκα Απόστολοι" "

    ΈΓΡΑΨΕΣ.Αναμένουμε και αναμετάδοση της πολύκροτης δίκης του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και στα υπόλοιπα νέα, την αύξηση του τουρισμού στα νησιά μας απο Φράγκους και λοιπούς ιππότες, την εμφάνιση ενός νέου τηλε-προφήτη ονόματι Mohammed και τις φονικές πλημμύρες μετά από καταρρακτώδεις κατακλυσμούς με τον ανέτοιμο κρατικό μηχανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γίνουν κι αυτά όταν έρθει η ώρα τους. Προς το παρόν βαριέμαι.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.