Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τα 20 χειρότερα τραγούδια του 2012, part 1

Και ναι, αγαπητοί μου φίλοι, έφτασε πάλι εκείνη η ώρα της χρονιάς. Η ώρα που αφήνουμε τις υπόλοιπες ασχολίες μας και βουτάμε σε αγνό mainstream music εμετό. Με την απαραίτητη σάλτσα φυσικά.
Πρώτα, όμως, θα αποδώσουμε εύφημους μνείες, λόγω έλλειψης χώρου, στην Τέιλορ Σουίφτ, που αν δεν έχει συναισθησία δεν δικαιολογείται αλλιώς ο στίχος "Loving him was red", στον Τζέισον Ντερούλο, που με το στίχο "I only miss you when I'm breathing" είναι και επίσημα ο μεγαλύτερος μουνόδουλος του κόσμου, και στη Λέιντι Γκάγκα, η οποία όλη τη χρονιά δεν έβγαλε τίποτα και δε μου έδωσε ούτε μία αφορμή να την κράξω.
Και τώρα στο ψητό. Τα γνωστά, πατάτε το play μόνο αν είστε σίγουροι ότι όντως θέλετε να το κάνετε, εγώ δε φέρω καμία ευθύνη, αιωνία σας η μνήμη και λοιπές ομορφιές.
  • 20. Madonna ft Nicki Minaj, M.I.A-Give Me All Your Luvin
    Αγαπητή Madonna, είσαι πενήντα πέντε χρονών. Ξέρεις τι κάνουν οι περισσότεροι πενηνταπεντάρηδες που ξέρω; Κάνουν μια δουλειά που δεν τους αρέσει, για να πάρουν λεφτά που δεν τους φτάνουν, από τα οποία τα μισά θα πάνε στην εφορία και τα άλλα μισά στον τεμπελχανά γιο τους που σπουδάζει Κομμωτική Αιδοίου στο Kolopeteinitsa Institute of Technology. Δε λέω να κάνεις κι εσύ αυτό, αλλά μη μου κάνεις και τα καραγκιοζιλίκια που έκανες στα εικοσιπέντε σου, που μου το παίζεις και τσιρλίντερ με τους παίχτες του football (που δεν είναι ούτε foot, ούτε ball, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα). Κι άντε, αυτό ας το αφήσω. Αλλά έπρεπε να βάλεις και την Nicki Minaj μέσα, έτσι; Είναι σαν να φτιάχνεις σπανακόρυζο και να λες "Χμ, τι να κάνω για να γίνει πιο νόστιμο; Α, το βρήκα! Θα βαρέσω μια μαλακία και θα ρίξω τα χύσια μέσα! Τώρα θα γίνει και γαμώ!" Λες και το κάνεις επίτηδες δηλαδή.
  • 19. Rihanna ft Eminem-Numb

    Όπως ξέρουμε όλοι, αν η μουσική ήταν φαγητό, η ποπ θα ήταν η τσιχλόφουσκα. Δε σε χορταίνει, δε σου κάνει καλό, δε σου προσφέρει τίποτα, απλά έχει ωραία γεύση για ένα ή δύο λεπτά και μετά απλά τη μασάς μηχανικά μέχρι να βρεις κάπου να τη φτύσεις. Αν πάλι αυτή η συγκεκριμένη έμπνευση του σαλεμένου απ'τις μπουνιές του Κρις Μπράουν εγκεφάλου της συμπαθούς μαυρούκας ήταν φαγητό, θα ήταν τσιχλόφουσκα με γεύση καμένο λάστιχο. Η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ονόμασε το νέο της άλμπουμ "Unapologetic", κάτι που είναι καθαρό θράσος, γιατί θα έπρεπε να απολογείται για αυτό το πράγμα. Η συμμετοχή του μόνου λευκού ράπερ που αναγνωρίζω σε αυτό το πράγμα, πάντως, δε μου κάνει εντύπωση, γιατί αφενός ο Έμινεμ είναι has been από το 2004 και δεν του το είπαμε ακόμα, αφετέρου αυτό ΔΕΝ είναι το χειρότερο τραγούδι που συνεργάστηκε με τη Ριάνα.
  • 18. Παντελής Παντελίδης-Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω

    Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Thomas the Gamikoulas, στην ανάρτηση "Τα 20 Πιο Γαμάτα τραγούδια του 2012", πιθανότατα θα έγραφε τα εξής, αλλά σε greeklish: "Το "Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω" αποτελεί μια τομή στη σύγχρονη μουσική. Η προχωρημένη κι αντισυμβατική ματιά στη ρυθμική άποψη του τραγουδιού και το ασύμμετρο μέτρο, που τόσο ασύμμετρη δεν ήταν ούτε η απειλή, η τόσο μη πεπατημένη και ιδιαίτερα πρωτότυπη θεματική των στίχων, μα πάνω απ'όλα τα αριστοτεχνικά σόλο του Παντελή στην κιθάρα, που έκαναν τον Έντι Φαν Χάλεν να πάρει φόρα και να πηδηχτεί από το παράθυρο αφού πρώτα εφάρμοσε την κιθαρίτσα του για κλύσμα, όλα αυτά συντελούν σε ένα υπέροχο μουσικό αποτέλεσμα". Σε αυτό εδώ το σύμπαν το τραγούδι είναι ένα αίσχος. Κι όπως λέει κι ο ποιητής, ταιριάζουν δεν ταιριάζουν, άλλος τη γαμάει. Γκέγκε; Κι εμείς φάγαμε πίτα. Δεν πρήξαμε τα ούμπαλα του κόσμου όμως.
  • 17. Will.I.Am ft Britney Spears-Scream And Shout

    Μαντέψτε ποιος γύρισε από τη λίστα των υποψήφιων καλεσμένων στο Dancing With The Stars? Η Μπρίτνεϊ! Ζήτω! Η πάλαι ποτέ πριγκίπισσα της ποπ είναι και πάλι εδώ με...φαρυγγίτιδα. Τι έπαθε η φωνή σου, κούκλα μου; Γιατί προσπαθείς τόσο πολύ να ακουστείς σαν τον Καρρά με hangover? Τέλος πάντων. Η Μπρίτνεϊ λοιπόν είναι ακόμα εδώ, χωρίς να νοιάζεται κανείς, σε ένα ακόμα ηλεκτρονικό γρατζουνιστήρι του μεγαλύτερου ηλίθιου και ανίκανου που βρήκε τη μουσική σκηνή μετά τον Pitbull, που θα είναι και ό,τι πιο hot στα κλαμπ για τα επόμενα επτά δευτερόλεπτα...όπα, πίσω. Η Μπρίτνεϊ, η γυναίκα που με τόσο κόπο κατάφερε να γίνει η νούμερο ένα φαντασίωση και των τριάμισι δισεκατομμυρίων αντρών του πλανήτη, και λίγο τραγουδίστρια, κατέληξε να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ σε τραγούδι του WILL.I.AM? Ναι, συγνώμη που θα στο πω, Μπρίτνεϊ, αλλά η καριέρα σου πέθανε. Ή, μάλλον, τη γάμησες και ψόφησε.
  • 16.  Νίκος Οικονομόπουλος-Πουτάνα στην Ψυχή
    Ο Νίκος Οικονομόπουλος, που κατέχει εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια τον τίτλο του Έλληνα με το πιο αδερφίστικο μαλλί έβερ, αποφάσισε να βγάλει ένα βαρύ λαϊκό τραγούδι. Για αυτό το τραγούδι, επέλεξε την πρωτότυπη θεματολογία "είσαι μια αχάριστη, μια σκορδόπιστη, μια τρίχα απ'τα παπάρια μου, φύγε απ'τη ζωή μου, όσο εγώ θα οδηγώ στην Παραλιακή με εκατόν σαράντα και θα αναλογίζομαι τα χρόνια που μου 'φαγες με τα ψεύτικα λόγια σου". Και ρωτάει τον marketing director, "Ρε συ, το κομματάκι είναι καλό, αλλά πώς θα το απογειώσουμε;" "Λοιπόν, θα χώσουμε μέσα ένα ωραίο μπινελίκι. Δεν είδες ο Τους;" "Τι λες για το "πουτάνα";" "Νικολάκη, αγόρι μου, εσύ χαραμίζεσαι εδώ πέρα. Έπρεπε να είσαι στο Χάρβαρντ και να διδάσκεις". Κι έτσι βγήκε το τραγούδι που σάρωσε όλο το μουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας...
    ...ναι, πώς. Εμένα τ'αρχίδια μου ακόμα κουνιούνται.
  • 15.  Maroon 5 ft Wiz Khalifa-Payphone

  • Εδώ έχουμε τον Άνταμ Λιβάιν, γνωστό για την ικανότητά του να κλαψουρίζει σαν να του πατάνε την ουρά ακόμα κι όταν περιγράφει το τρίο που έκανε χθες το βράδυ με τη Μπιγιονσέ και τη Σακίρα, να κλαψουρίζει για άλλη μια φορά στη γνωστή θεματολογία της αχάριστης και λοιπά και λοιπά που θα συγκλονίσουν όποιον θεώρησε κάποτε ότι οι Nickelback είναι καλλιτέχνες, με το ρεφρέν να μας λέει ότι είναι σε ένα καρτοτηλέφωνο...όπα, πίσω. ΚΑΡΤΟΤΗΛΕΦΩΝΟ; ΟΚ, μετά από αυτό εγώ πάω να δω τον ET, γιατί γυρίσαμε κι επισήμως στο 1982. Τέλος πάντων, κι επειδή κανένα σύγχρονο ποπ τραγούδι δεν είναι πλήρες χωρίς συμμετοχή ενός ράπερ, έχουμε τον Wiz Khalifa, έναν τύπο που έγινε γνωστός επειδή έβγαλε ένα τραγούδι με θέμα το πώς έβαψε το αυτοκίνητό του, κάτι που δε θα ήταν τόσο μεμπτό αν έκανε έστω μια προσπάθεια να ραπάρει καλύτερα από τη γιαγιά μου.
  • 14. Carly Rae Jepsen-Call Me Maybe
    Εδώ έχουμε μια καστανή Τέιλορ Σουίφτ να τραγουδάει ένα τραγούδι αναπάντητου έρωτα τόσο κοντά στην πραγματικότητα όσο μια διαφήμιση του Axe, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι ότι αυτή την τύπισσα την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό ο Τζάστιν Μπίμπερ. Η ντροπή του χρωμοσώματος Y, ο οποίος δεν μπορεί καλά καλά να μπει σε ένα μπαρ και να αγοράσει αλκοόλ, μπορεί να κάνει κάποιον διάσημο. Διάολε. Επίσης, τον Ιούνιο έκανα το λάθος να ακούσω αυτό το πράγμα, μετά από την πλύση εγκεφάλου που μου έκανε το 9gag και τα post που παρωδούσαν το ρεφρέν-παύλα-πιο-awkward-πέσιμο-στην-ιστορία, και για τον επόμενο μήνα δεν μπορούσα να το βγάλω από τον εγκέφαλό μου. Έδινα φυσική και σκεφτόμουν το Call Me Maybe. Έβλεπα τσόντες και σκεφτόμουν το Call Me Maybe.  Έβριζα το Λαζόπουλο και σκεφτόμουν το Call Me Maybe. ΑΑΑΑΑΑΑ! ΦΤΑΝΕΙ! ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!
  • 13. Flo Rida-Whistle

    O Φλο Ράιντα (ξάδερφος της Άλα Μπάμα, ανιψιός της Κάλι Φόρνια και ταμένος στον Άι Ντάχο) είναι από εκείνους τους τύπους που με κάνουν να κατανοώ το λόγο ύπαρξης της Κου Κλουξ Κλαν. Ξεκίνησε διασκευάζοντας το You Spin Me Right Round και κάνοντας τα κεφάλια μας να στριφογυρνάνε σαν τη Λίντα Μπλερ στον Εξορκιστή (είχε και την Kesha μαζί, για να δείτε για πόση ποιότητα μιλάμε), συνέχισε με διασκευή του Blue Da Ba Dee, του άσματος που έμεινε στην ιστορία σαν "Nokia tune με στίχους" και κανείς ποτέ δε ζήτησε από κανέναν να το διασκευάσει, ειδικά από αυτόν, στην πορεία έκανε μια διασκευή του Levels ενός Σουηδού ντιτζέη  και τώρα έχουμε αυτό, το οποίο παραδόξως δεν είναι διασκευή, αλλά είναι ένα ακουστικό booklet ειδικά μελετημένο για να μυήσει τις γυναίκες στην ευγενή τέχνη της πεολειξίας. Κοινώς, για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα είναι πίπες.
  • 12. LMFAO-Sorry for Party Rocking
    Δεν θα το θυμάστε, αλλά στο περσινό edition είχα απευθύνει έκκληση να γίνει ένας έρανος για να προσλάβουμε έναν σνάιπερ να φυτέψει από μια σφαίρα στα κεφάλια των δύο νόθων γιων του Κάρλος Βαλντεράμα με τη Ντόνα Σάμερ. Όπως φαίνεται, όμως, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει λίγο από το περίσσευμά του για έναν καλό σκοπό, κι έτσι αυτά τα δύο ελεεινά αποβράσματα όχι μόνο ζουν, αλλά βγάζουν και νέα "τραγούδια", όπως το κατάπτυστο Sexy and I know it και τώρα αυτήν εδώ τη μαλακία που με κάνει να αναπολώ το Party Rock Anthem σχεδόν με νοσταλγία και κάποια θλίψη στο βάθος της ψυχής και διάφορα τέτοια που δεν τα αναφέρω γιατί ο Χωστήρας θα με λέει πάλι αδερφή. Και ναι, θα έπρεπε να λυπάστε για το party rocking. Γιατί είναι η ενδέκατη πληγή του Φαραώ, το όγδοο θανάσιμο αμάρτημα και ο τριακοστός κατασκευαστής πλυντηρίων (βρείτε ποιο είναι άσχετο και κερδίστε μια καφετιέρα).
  • 11. Nicki Minaj-Stupid Hoe

    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ! Ο ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ! ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΩΡΑ! Οκ, οκ, ας μιλήσουμε σοβαρά. Στα πρώτα βήματα της καριέρας της η Nicki Minaj έβγαζε μεν τρισελεεινή μουσική, αλλά από την άλλη ήταν αρκετά γαμησάμπλ για να δικαιολογήσει το γιατί ακριβώς έκανε καριέρα. Μετά όμως, η κυρία την είδε μαύρη Lady Gaga (η οποία βγάζει και μουσική καμιά φορά...λεπτομέρειες) και, ναι, γιατί ακριβώς έκανε καριέρα; Ο στίχος είναι η επανάληψη της φράσης stupid hoe καμιά πενηνταριά φορές, το τραγούδι είναι το ηχητικό αντίστοιχο του Two Girls One Cup, αλλά μακράν το χειρότερο είναι το βίντεο κλιπ, όπου η δικιά μας προσπαθεί να μιμηθεί τη χορογραφία της Σακίρα σε ένα παλιότερο βίντεό της και μοιάζει σαν ξεβρασμένη φώκια που την ξέχασαν στο σολάριουμ. Σακίρα, πάντα σε αγαπάμε. Ακόμα κι αν διάλεξες την πουστάρα τον Πικέ.
Επειδή σαν να βλέπω κάποιους εκεί πίσω να έχουν ξεραθεί στον ύπνο, το κόβω εδώ και συνεχίζουμε σε μερικές μέρες, οπότε και θα αποκαλυφθεί και ο νικητής που κερδίζει τις 150.000 κλωτσιές με Βέρμαχτ. ΟΚ; ΟΚ.
Αυτά, και να προσέχετε μην δείτε εφιάλτες μετά τη θέαση της μάπας της Nicki Minaj.

18 σχόλια:

  1. ...Και δεν πηρες καν χαμπαρι τους Die Antwoord να ξερασεις τα ματια σου μεσα στ'αυτια σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι χαίρομαι που δεν τους πήρα χαμπάρι.

      Διαγραφή
  2. Μπλουεργκ.
    Απλα μπλουεργκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ετσι!!!
    μ' αρέσει όταν μιλάς αντρίκια και τα λες όξο απ' τα δόντια σαν τη Μαλάμω!!!

    ....αλλά που στο χίλιο διάολο ξέρεις τόσο γκέη "τραγούδια";;;

    όπως λέει η μάνα μου, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων' οι κότες!!!

    αυτά, και προσοχή μη δεις στον ύπνο σου τον Εμινεμ να πιπώνει τον Παντελίδη και δίπλα το πουλάκι Τσίου να κερνάει σπέρμα τη Μπιγιονσέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κουρέας που πάω και κουρεύομαι γιατί έχει προσφορά πέντε ευρώ βάζει μονίμως 102,6 Plus FM. Δε φταίω. Όσο για το πουλάκι Τσίου, ευχαριστώ ρε πούστη. Μου έδωσες εφιάλτες μέχρι το 2029.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/12/12 13:17

    eleos to paizete mousikh kai kati egine kai vrizete kiolas ! aparadekto athro !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος σε ανάγκασε να το διαβάσεις; Τι; Κανείς; Τότε σκάσε.

      Διαγραφή
  5. Την εικόνα του Οικονομόπουλου με πλατινέ μαλλί,ελπίζω -για το δικό σου το καλό- να την έχεις ξεχάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς ναι. Όχι ότι τώρα είναι καλύτερος, αλλά λέμε τώρα.

      Διαγραφή
  6. 20) Αν ξεχάσεις ποιος το τραγουδάει, ίσως να πειστείς ότι είναι πιασάρικο. Μετά από ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, όμως, σου έρχεται να ξεράσεις.
    19) Αυτή η θεά η writer ας είναι καλά που σε ενημέρωσε για το εξάμβλωμα ώστε να περιποιηθείς δεόντως.
    18)Αυτός ο Παντελίδης τείνει να γίνει η Πολυδούρη της μουσικής. Wait, η Πολυδούρη τουλάχιστον έχει ένα ενδιαφέρον στην ανάλυση της.
    17)Ας κάνει κάποιος ευθανασία στον Will.i.am
    16) Δεν το χω ακούσει, ούτε πρόκειται.
    15) Κάποτε το λάτρευα. Τώρα μου είναι ψιλο-αδιάφορο.
    14)Άσε, εγώ είχα πάει για καφέ τον Αύγουστο και με θυμάμαι να έχω ξελαρυγγιαστεί να το τραγουδάω στον δρόμο.
    13)Μην το ψάχνεις, μόνο την "Μαρία Με Τα Κίτρινα" δεν έχει διασκευάσει ακόμα.
    12)Τώρα λένε ότι κάνουν διάλλειμα από την μουσική. Σου φεξε!
    11)Σπαστικό τραγούδι. Βρε ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που δεν σου έδωσα το κατάλληλο κρέντιτ. Η αλήθεια είναι ότι το τραγούδι Flo Rida-Mary with the Yellows θα είχε αρκετή φάση (30π rad τουλάχιστον).

      Διαγραφή
  7. Αφού τα ξέρεις κιόλας τα τραγούδια μμπράβο! έχω ακούσει κανα δυο έτσι έξω αλλά ούτε που θυμάμαι τίτλους και τέτοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα σκληρή έρευνα για να τα βρω. Το αποτέλεσμα με δικαιώνει.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος15/12/12 20:24

    Ευτυχώς δεν έπεσα στην παγίδα σου να πατήσω play!!!!
    Γάμησε το άρθρο αλλά θα περιμένω και το δεύτερο για να κάνω εκφέρω καλλιτεχνική γνώμη!Μπουχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γαμωτο, μου χει χαλασει ο ηχος σ αυτο το πισι. ΠΑω στο άλλο και επανέρχομαι. ΚΑιρος ο κοσμος να εκτιμησει το τρας ως τρας και να μην το αποφευγει γιατι παει στα εντεχνα μετα, που ειναι εξισου τρας αλλα δεν το ξερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το εκτιμάω για χαρά το τρας, γι'αυτό το κάνω ολόκληρο αφιέρωμα.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.