Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η Ιστορία μέσα από δελτία ειδήσεων: The Sequel

Ναι, είναι επίσημο, άρχισα πάλι να ανακυκλώνω τις παλιές μου ιδέες. Την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα δείτε το "Καιάδας 4543: Δεν μου έχουν μείνει άλλοι γκρεμοί για μπάζωμα" ή το "Μεγάλο λεξικό των μεγάλων λεξικών του Thomas The Barbarian" ή "Έλληνες που δεν είχα κατηγοριοποιήσει ακόμα σε κατηγορίες" ή ακόμα και "Ο Εκλεκτός δεν είχε πάθει τελικά αμνησία, έτσι άφηνε τους άλλους να πιστεύουν". Προς το παρόν, ο μάχιμος δημοσιογράφος Thomas The Barbarian θα αναλάβει την ψύχραιμη, έγκυρη και (κυρίως) έγκαιρη ενημέρωσή σας.
Και για να μην το πιούμε έτσι ξεροσφύρι, πάμε σε ένα άσμα ιστορικού περιεχομένου.

  • Μία νέα εφεύρεση που αναμένεται να φέρει την επανάσταση στον τομέα των μεταφορών, των επικοινωνιών, της εξοικονόμησης ενέργειας και της ποιότητας ζωής ανακοίνωσε έγκριτη επιστημονική ομάδα. Το όνομα αυτής της ιδιοφυούς εφεύρεσης είναι τροχός και αποτελείται από ένα στρόγγυλο κομμάτι ξύλου το οποίο κατρακυλάει στο έδαφος και βοηθάει τον άνθρωπο να σέρνει με μεγαλύτερη ευκολία τα ψόφια βουβάλια. Χαρακτηριστικά δήλωσε για την εφεύρεση αυτή ο αρχηγός της επιστημονικής ομάδας τα εξής: "Ουργκ... μπουργκ ... γκούγκου ...αγκχ ...καμπούμ ....ζντανγκ". Πολλοί είναι πάντως αυτοί που διατηρούν σκεπτικιστική στάση απέναντι στο νέο τεχνολογικό επίτευγμα, πιστεύοντας ότι τίποτα δε θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει το καβάλημα του μαμούθ.
  • Ανησυχία προκαλείται στις χρηματαγορές από την αποκάλυψη ότι ο Μίδας, βασιλιάς της Φρυγίας, διαθέτει το χάρισμα να μετατρέπει ό,τι αγγίζει σε χρυσό. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι η παγκόσμια αγορά θα κατακλυστεί από πληθωριστικό χρυσό, ο οποίος δε θα έχει αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία, κάτι που αναμένεται να έχει ιδιαίτερα επώδυνες συνέπειες στην τσέπη του καταναλωτή. Ήδη, το χρηματιστήριο της Βαβυλώνας έχει σημειώσει δραματική πτώση, ενώ και στην Αθήνα οι επενδυτές πουλάνε σε εξευτελιστικές τιμές τα φρυγικά ομόλογα. Τα επιτόκια εξωτερικού δανεισμού αναμένεται να εκτιναχθούν στα ύψη, ενώ και οι τιμές του πετρελαίου δε θα μείνουν ανεπηρέαστες από την αστάθεια στην οικονομία της Μέσης Ανατολής.
  • Τη λήψη μέτρων για την προστασία και την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών εξήγγειλε στη χθεσινή συνέλευση της Εκκλησίας του Δήμου ο υπουργός οικονομικών της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, Σόλων. Το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο αποκαλείται με το κωδικό όνομα "Σεισάχθεια", αναμένεται από το επιτελείο του υπουργείου ότι θα τονώσει την αγοραστική κίνηση και θα φέρει στα δημόσια ταμεία έσοδα της τάξεως των πέντε εκατομμυρίων οβολών. Η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να επιτεθεί στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα "λαϊκίστικα και ψηφοθηρικού χαρακτήρα, που ουδόλως ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού", ενώ το ΚΚΕ ζήτησε την απόσχιση του κράτους από την Αθηναϊκή Συμμαχία.
  • Αίσθηση προκαλεί στην κοινή γνώμη η στυγνή δολοφονία του αρχηγού του Ρωμαϊκού κράτους, Ιούλιου Καίσαρα, με μαχαιριές από ομάδα τρομοκρατών της οποίας ηγείτο ο νεαρός προστατευόμενός του και θεωρούμενος ως επικρατέστερος για την διαδοχή στην αρχηγία του κόμματος, Βρούτος. Η μητέρα του Βρούτου δήλωσε ότι ο γιος της ήταν πολύ καλό παιδί και δεν πείραξε ποτέ κανέναν, αφήνοντας ωστόσο υπονοούμενα ότι ο Ιούλιος δεν ήταν απλώς πολιτικός καθοδηγητής, αλλά και πατέρας του Βρούτου. Στο μεταξύ συλλυπητήρια μηνύματα φτάνουν από αρχηγούς κρατών από κάθε γωνιά του πλανήτη, με το πιο συγκινητικό να προέρχεται από τον αρχηγό του ΧΑΓ (Χωριό Ανυπότακτων Γαλατών), Μαζεστίξ: "Μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι".
  • Συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι διαμαρτυρίες και τα επεισόδια στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες ξεκίνησαν από την κάκιστη διαιτησία στο ντέρμπι κορυφής μεταξύ των Πράσινων και των Βένετων, για την δέκατη όγδοη αγωνιστική της Υπερλίγκας, αλλά πολύ σύντομα μετεξελίχθηκαν σε γενικότερο κίνημα ενάντια στο αυταρχικό κράτος του Ιουστινιανού. Κάδοι απορριμάτων κάηκαν, βόμβες υγρού πυρός εκτοξεύθηκαν προς κάθε κατεύθυνση, ενώ οι δυνάμεις καταστολής βαράνε ψαχνό κατόπιν εντολής της Θεοδώρας. Το κίνημα αυτό αρχικά είχε ονομαστεί "Αγανακτισμένοι στον Ιππόδρομο", αλλά πολύ σύντομα μετονομάστηκε σε "Στάση του Νίκα", καθώς πρωτοστάτησαν σε αυτό οι απολυμένοι της ομώνυμης βιομηχανίας αλλαντικών.
  • Ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βυζαντινοί-Οθωμανοί, που διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης, έληξε με τελική νίκη των φιλοξενούμενων 0-1. Οι γηπεδούχοι, με προπονητή τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες και σίγουρα ήταν υποδεέστεροι της ισχυρότατης Οθωμανικής ομάδας, ωστόσο έπαιξαν λυσσαλέα και με σκληρή άμυνα κρατούσαν το 0 μέχρι και το ενενηκοστό λεπτό. Τότε όμως, ο προπονητής των Οθωμανών Μωάμεθ, παίζοντας με την νέα επιθετική τακτική "Κερκόπορτα" που είχε μελετήσει καλά στις προπονήσεις, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των σκληροτράχηλων Βυζαντινών και να πάρει έτσι τους τρεις βαθμούς της νίκης. Έτσι οι Βυζαντινοί υποβιβάστηκαν και ο προπονητής τους απολύθηκε, ενώ αμέσως μετά τη λήξη σημειώθηκαν επεισόδια, καταστροφές και λεηλασίες από ορισμένους θερμοκέφαλους οπαδούς των Οθωμανών.
  • Το καλλιτέχνημά του "Χαμόγελο της Τζοκόντα" ολοκλήρωσε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Το έργο αυτό έγινε δεκτό από τους κριτικούς τέχνης με διθυραμβικές κριτικές, οι οποίοι επισημαίνουν ως δυνατότερο σημείο του έργου τη δυσερμήνευτη έκφραση του μοντέλου, της διάσημης Μόνα Λίζα, γνωστότερη και από τις προκλητικές φωτογραφήσεις της για τη Victoria's Secret. Αναλόγως με την οπτική, μπορεί κανείς να ερμηνεύσει ότι η Τζοκόντα είναι χαρούμενη, αδιάφορη, εκνευρισμένη, ενθουσιασμένη, εξοργισμένη, μπερδεμένη, ελαφρώς επιδοκιμάζουσα, ελαφρώς αποδοκιμάζουσα ή δυσκοίλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανερχόμενος αυτός καλλιτέχνης είναι στο επάγγελμα μηχανολόγος μηχανικός, κάτι το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μια μακραίωνη παράδοση μηχανολόγων με καλλιτεχνικές ανησυχίες, η οποία θα φτάσει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη.
  • Αναταράξεις προκαλεί στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης η ίδρυση του κόμματος "95 Θέσεις" από τον Μαρτίνο Λούθηρο, παλαιό μέλος του Ρωμαιοκαθολικού Κόμματος το οποίο αποσχίστηκε σε μία κρίσιμη ψηφοφορία της Βουλής, και η τοιχοκόλληση του μανιφέστου του στον καθεδρικό ναό της Βιτεμβέργης, με το οποίο επιτίθεται ανοικτά στο διεφθαρμένο ισχύον καθεστώς, που έχει ξεχάσει την ιδεολογική του βάση και λειτουργεί με καθαρά οικονομικά και ψηφοθηρικά κριτήρια. Οι Ρωμαιοκαθολικοί εξαπέλυσαν αμέσως επίθεση στο νέο κόμμα, χαρακτηρίζοντάς το ως "καιροσκοπικό", "προτεσταντικό μόρφωμα", "εγκληματική οργάνωση", και εκτιμούν ότι δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα να εδραιωθεί στην πολιτική σκηνή. Το κόμμα πάντως ήδη κερδίζει απήχηση στις Γερμανικές χώρες, ειδικά μετά από την κίνηση της διανομής τροφίμων μόνο για Γερμανούς.
  • Ένα νέο φυτό ανακαλύφθηκε στην νέα ήπειρο που ονομάζεται Αμερική. Το φυτό αυτό λέγεται καπνός και περιέχει την ουσία νικοτίνη, η οποία θεωρείται ότι ανακουφίζει από το άγχος και αυξάνει την εγρήγορση του εγκεφάλου, ενώ θεωρείται ότι ταιριάζει εξαιρετικά με τον καφέ και μετά το σεξ. Η κατανάλωση της ουσίας αυτής γίνεται με την καύση των φύλλων του φυτού και την εισπνοή του παραγόμενου καπνού. Οι ειδικοί πάντως εφιστούν την προσοχή, καθώς η υπερβολική χρήση του φυτού μπορεί να προκαλέσει διάφορες ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως πνευμονοπάθειες, καρκίνο, τσιγαρόβηχα και προσέλκυση αντικαπνιστών.
  • Τα θεατρικά βραβεία της Βρετανίας σάρωσε ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Ουίλιαμ Σαίξπηρ για το έργο του "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", κερδίζοντας το βραβείο σεναρίου, σκηνοθεσίας, πρώτου αντρικού και γυναικείου ρόλου, δεύτερου αντρικού και γυναικείου ρόλου, τρίτου αντρικού και γυναικείου ρόλου, μουσικής, σκηνικών, φωτογραφίας, ειδικών εφέ και το ειδικό βραβείο συνεισφοράς στην αγγλική γλώσσα. Οι αντίπαλοί του, και ηττημένοι στη διαδικασία των βραβείων, υποστηρίζουν ότι ο Σαίξπηρ δεν άξιζε όλα τα βραβεία που πήρε, ότι το φιλοθεάμον κοινό δεν τον αγαπάει πραγματικά και δεν είναι παρά ένα κατασκεύασμα των κριτικών και της επιτροπής των βραβείων και ότι, μετά από πεντακόσια χρόνια, κανείς δε θα θυμάται τα έργα του.
  • Συναυλία συμπαράστασης στα θύματα της βουβωνικής πανώλης έδωσε χθες στην όπερα της Βιέννης ο μεγάλος καλλιτέχνης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Στη συναυλία συμμετείχε ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι τιμή του να συνεργάζεται με τόσο μεγάλους καλλιτέχνες. Ο Μότσαρτ καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο του ακροατηρίου, το οποίο μάγεψε με τη βιρτουοζιτέ που επέδειξε. Ήταν ένα γεγονός για το οποίο θα μιλάει για χρόνια ολόκληρη η κοσμική Βιέννη.
  • Την πτώχευση της Ελλάδας κήρυξε και επίσημα ο πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης, με τον εξής λακωνικό τρόπο: "Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν". Αμέσως, η αντιπολίτευση έσπευσε να τον χαρακτηρίσει ανίκανο, ανεύθυνο και αξύριστο και να ζητήσει την άμεση προσφυγή της χώρας σε πρόωρες εκλογές. Η έξοδος της χώρας από την κρίση και η επιστροφή των δανεικών στις μεγάλες δυνάμεις αναμένεται να ανατεθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόικα. Αντιμνημονιακά συλλαλητήρια έχουν ήδη αρχίσει να διοργανώνονται στην Πλατεία Συντάγματος και στο Λευκό Πύργο (παρ'όλο που η Θεσσαλονίκη δεν ανήκει ακόμα στο ελληνικό κράτος).
Αυτά, και να προσέχετε να μην πιστεύετε τι λένε τα δελτία ειδήσεων των Μπομπολαίων, των Κυριακαίων, των Μαλέληδων, των Κοντομηνάδων και των Αλαφούζηδων. Μόνο εμείς εδώ στο ΚΠΣΑ κάνουμε δημοσιογραφία.

16 σχόλια:

  1. δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβλεπα να χαρακτηρίζουν τους Βυζαντινούς ως "σκληροτράχηλους"....τι να πω. Σε λίγο θα πεις και τους Ιταλούς "κακοντυμένους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ είδα εφημερίδα να λέει ότι προχθές ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά και δεν άξιζε την ήττα. Τι άλλο να σε πω.

      Διαγραφή
  2. Νομίζω στο ΕΜΜΕ θα σε εκτιμήσουν πολύ. Έχουμε και γκόμενες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας και της Κύπρου. Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/2/14 09:10

    Δεν ξέρω αν εχει γαμηθει η ιστορια περισσότερο στην ιστορίας της από αυτή την ανάρτηση........Κατά τα άλλα άλλαξε κλάδο,γαμα τη μηχανολογία,έλα στην ιστορία!!!Έχουμε και πολλά θηλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα είμαι λακωνικός:
    Γάμησες

    (και το πραγματικό soundtrack του άρθρου, ασχέτως των λογοπαιγνίστικων που έβαλες, είναι το "Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/2/14 11:40

    Ευτυχώς που δεν υπάρχει τηλεόραση ακόμα γιατί αλλιώς θα είχες ξεπουληθεί κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξεπουληθώ θέλω κι εγώ, αλλά δε με ξεαγοράζει κανείς. Έχεις κανένα καλό κονέ;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος25/2/14 19:57

    Δεν ξαναγράφεις το βιβλίο της ιστορίας του σχολείου λέω γω να μη μαθαίνουν τα παιδάκια μαλακίες; Να κάνεις και τουρνέ στα σχολεία (λύκεια ε;;;) να υπογράφεις σε βυζά νεαρών κορασίδων...

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι το προσθέτεις το λύκεια ρε μαλάκα, αυτονόητο είναι, αφού πριν δεν έχουνε βυζιά.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.