Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πράγματα που έχει θεοποιήσει το ίντερνετ χωρίς λόγο

Θυμάστε κάποτε, πριν πολλά πολλά χρόνια (το 2012, δηλαδή, αλλά στον κόσμο του ίντερνετ δύο χρόνια είναι γεωλογικός αιώνας) που κάθε γαμημένο άρθρο που έβγαζα είχε τη μορφή λίστας; Η Πέπεριτζ Φαρμ το θυμάται, αλλά υποθέτω και εσείς το θυμάστε. Και μετά το 2013 υποσχέθηκα ότι δε θα κάνω άλλες λίστες κι αντ'αυτού ανακάλυψα τις άκυρες ιστορίες που ο Εκλεκτός μαζί με μια άκυρη βυζαρού έσωζαν τον κόσμο από κακοποιούς όπως οι Γκέι Νταϊρέξιον. Και τώρα έχουμε 2014 και ξανακάνω λίστες. Του χρόνου θα αρχίσω να γράφω χαϊκού, δεν ξέρω. Πάμε τώρα στο προκείμενο.

Και με αυτή την κίνηση έχασα όλο το streetcred που με τόσο κόπο είχα χτίσει. Δεν πειράζει, υγεία πάνω απ'όλα.
  • Γάτες
    Γαμημένες. Γάτες. Δεν μπορείς να ανοίξεις το ίντερνετ και να μη δεις μπροστά σου μία γάτα να τρώει σαβούρδα, ή μία γάτα να πηδάει από καναπέ σε καναπέ, ή μια γάτα να χέζει στο πάτωμα, ή μία γάτα να τρώει ό,τι βρει μπροστά της, ή μία γάτα να γαμιέται και να ξεσκίζεται και να την παίρνουν παρτούζα δέκα αρσενικές γάτες, ή δεν ξέρω γω τι. Οι γάτες είναι παντού. Οι γάτες κυριαρχούν στο σύμπαν. Οι γάτες είναι ανώτερες από τους ανθρώπους. ΑΑΑΑΡΓΚ! Έχω σιχαθεί να βλέπω γάτες μπροστά μου περισσότερο κι απ'όσο έχει σιχαθεί η μάνα του Γρηγόρη να την ξεσκίζω κάθε βράδυ, αλλά αυτό δε σας αφορά και τέλος πάντων λέγαμε για τις γάτες. Ως γνωστόν, μισώ κάθε πλάσμα που αναπνέει, ιδιαίτερα τους ανθρώπους, οπότε δε θα μπορούσαν να μου ξεφεύγουν οι γάτες. Αλλά οι γάτες είναι καριόλες, και δεν κάνουν καν για κατοικίδια. Κοιμούνται όλη τη μέρα εκτός απ'όταν κοιμάσαι εσύ, τα κάνουν όλα μπουρδέλο κι αν πας να παίξεις μαζί τους more often than not θα καταλήξεις γρατζουνισμένος. Ε, για όλα αυτά έχουμε τις γυναίκες, δε χρειαζόμαστε και τις γάτες.
    Α, και όσο μιλάμε για γάτες, ψόφος σε αυτόν εδώ το γαμιόλη:

    Ακόμα και το μπασταρδάκι ο Τζόφρεϊ από το Γκέιμ οφ Θρόουνς πιο συμπαθητικός είναι.
  • Τα Minions από το Despicable Me

    Το φαινόμενο του να παθαίνουν ψύχωση ενήλικοι άνθρωποι με ταινίες και προγράμματα που απευθύνονται σε μικρά παιδιά είναι μάλλον συνηθισμένο στο θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ, αν κρίνουμε από το ανησυχητικά υψηλό ποσοστό ενήλικων ανδρών που γουστάρουν να βλέπουν το Μικρό μου Πόνυ. Ντάξει, κι εγώ γουστάρω άπειρα Μπομπ Σφουγγαράκη, γιατί στις πρώτες σεζόν ιδίως είχε μπόλικο ενήλικο χιούμορ και δεν ήταν απλά ένα ηλίθιο παιδικό (έγινε στην πορεία). Αλλά τα Μίνιονς μου χτυπάνε στο νευρικό σύστημα. Ίσως να φταίνε οι ψιλές φωνούλες, κάτι που νόμιζα ότι είχαμε ξεπεράσει από την εποχή των Chipmunks, ή του hair metal, αλλά αρχίδια. Και όλοι τρελαίνονται και τα βρίσκουν γλυκούλικα. Επειδή είναι μικροσκοπικά και κίτρινα. Ξέρετε τι άλλο είναι μικροσκοπικό και κίτρινο; Οι ψωλές των Κινέζων. Δε σας βλέπω όμως να τρελαίνεστε.
  • Τζένιφερ Λόρενς
    Ως γνωστόν, η μέση τύπισσα που ξημεροβραδιάζεται στο 9gag είναι μια ανασφαλής χοντροκώλα που τρώει άπειρα γλυκά, κινείται για να πάει από καναπέ σε ψυγείο και πίσω σε καναπέ και αν μπορούσε δε θα έβγαινε απ'το σπίτι ποτέ. Όπως είναι λογικό, η μέση σταρ του Χόλυγουντ, που έχει όλη μέρα από πίσω της τρεις γυμναστές, πέντε διατροφολόγους, εφτά κομμώτριες, δέκα μακιγιέζ και τριάντα ενδυματολόγους, δεν είναι κάτι που η μέση τύπισσα μπορεί να συσχετιστεί εύκολα. Ώσπου βγήκε η Τζένιφερ Λόρενς, μία ηθοποιέσα που έπαιξε την δυναμική κι ανεξάρτητη πρωταγωνίστρια στο Χάνγκερ Γκέιμς και μετά έβγαινε και δήλωνε ακομπλεξάριστα ότι τρώει δέκα μάφινς στην καθισιά κι ότι καταβάθος γούσταρε να γίνει ένας βρωμύλος, ένας άπλυτος σκύλος και τέτοια που μιλάνε στην ψυχή του χρήστη του 9gag. Δεν λέω ότι είναι κακό να υπάρχει κι ένας ακομπλεξάριστος σταρ, αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ ακομπλεξάριστου και γελοίου, κι όταν βγαίνεις σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης να μιλάς για τις εντερικές σου κινήσεις, έχεις αφήσει αυτή τη γραμμή διακόσια χιλιόμετρα πίσω και συνεχίζεις μέχρι να πιάσεις επίπεδο Βας-Βας και Κάτμαν.
  • Αυτή εδώ η πουτάνα:

    Εντάξει, είναι όμορφη. Αλλά είναι Ρωσίδα. Οι Ρωσίδες είναι μουνάρες. Αν αυτή έβαζε υποψηφιότητα στα ρώσικα καλλιστεία, δε θα έβγαινε ούτε Μις Νοβοροσίσκι. Εντάξει, παίρνει και έξτρα πόντους επειδή είναι όμορφη γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο. Αυτός είναι ο δεύτερος απ'τους δύο λόγους που έδωσα τόση αξία στη Γιούλη (ο πρώτος είναι ότι είμαι μαλάκας). Αλλά ξαφνικά όλοι στο ίντερνετ κάνουν λες και ανακάλυψαν τη χαμένη δίδυμη αδερφή της Μπιγιονσέ που είναι ακόμα πιο μουνάρα. Μπιγιονσέ, ε; Πόσον καιρό είχα να το θυμηθώ αυτό το κορίτσι; Κοίτα να δεις που ξεπέρασα τη μεγαλύτερη συγγραφική εμμονή μου. Λέγαμε τέλος πάντων για τη στρατηγέσα του Πούτιν. Το καταλαβαίνω ότι ο μέσος χρήστης του 9gag πήζει τόσο πολύ στη μαλακία που αρκεί να του δείξεις μια αξιοπρεπή γκόμενα για να σου δώσει λάικ, αλλά έλεος πια.
  • Nirvana

    Γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 90, τα κυρίαρχα μουσικά ρεύματα της δεκαετίας του '80 είχαν φτάσει σε σημείο γελοιότητας με την υπερβολή τους και την πλήρη έλλειψη πρωτοτυπίας τους, με αποτέλεσμα εκείνη η περίοδος να συναγωνίζεται σε παραγωγή μουσικού σκουπιδαριού το 2014. Ποιος, λοιπόν, θα ερχότανε να δώσει μια νέα πνοή νοήματος και ουσίας στη μουσική βιομηχανία που είχε κι επισήμως στερέψει από ιδέες; Μα, φυσικά, ένας πρεζάκιας που έπαιζε τέσσερα ακόρντα και από πάνω τραγουδούσε με φωνή "Κουϊκάρας-ελάτε παιδιά, έχω κι άλλο Νέσκουικ στο σκουριασμένο βανάκι μου" άσματα για κλαμένα μουνιά. Και τρία χρόνια μετά θα τον έβρισκαν με τα μυαλά του τιναγμένα στον τοίχο. Και σήμερα, αυτόν τον τύπο που έπαιζε κάτι ελάχιστα παραπάνω από έντεχνο, τον έχουνε ανακηρύξει όλοι αδιαμφισβήτητα ηγέτη και μουσική ιδιοφυΐα. Επειδή σκότωσε το hair metal? Σιγά το κατόρθωμα. Κι η Lady Gaga θα μπορούσε να το είχε κάνει.
  • Μπάφος
    Μπορεί εδώ στην Ελλάδα ακόμα να συσχετίζουμε το μπάφο με τους αποτυχημένους της ζωής και τα τσογλάνια της θύρας 4, στην Αμερική όμως έχουν φτάσει πλέον σε σημείο που το να την πίνεις είναι πιο αποδεκτό από το να καπνίζεις. Ναι. Στο prime time τους δείχνουν άτομα να αποτίουν φόρο τιμής στον Μπομπ Μάρλεϊ και δεν τρέχει ζάντα, αλλά μην τυχόν κι ανάψει κανείς τσιγάρο, φωτιά που έπεσε να μας κάψει. Το ότι βέβαια όταν ο μπάφος καίγεται βγάζει κι αυτός πίσσα, που είναι η ουσία του τσιγάρου που προκαλεί τον καρκίνο, είναι κάτι που διαφεύγει από τα Αμερικανάκια (λογικό βέβαια, γιατί Αμερικανάκια είναι). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν χρειάζεσαι τόσο πολύ τον συμπαθή κατά τ'άλλα μπάφο για να σου ανοίξει τους ορίζοντες και να δεις νέα πράματα και να περάσεις καλά στην τελική, μάλλον εσύ έχεις το πρόβλημα.
  • Zombie apocalypse
    Ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια λατρεύουν τους νεκροζώντανους. Είναι γνωστό και σεβαστό αυτό. Βρικόλακες και ζόμπι έχουν πολλά να προσφέρουν στη μυθοπλασία. Ακόμα και μετά που βγήκε το Τουάιλάιτ και ο αιμοσταγής και κτηνώδης βρικόλακας ξεφτιλίστηκε σε έναν χορτοφάγο γκέι Βρετανό που στραφταλίζει σαν ντισκόμπαλα και stalkάρει ανήλικα κοριτσάκια. Και μετά φυσικά βγήκε και το Walking Dead και έδειξε πόσο γαμάνε τα ζόμπι μπλα μπλα μπλα. Αλλά υπάρχουν μερικοί ηλίθιοι που τα'χουν μπλέξει τόσο πολύ στο κεφάλι τους που λένε ότι είναι έτοιμοι και γουστάρουν να γίνει zombie apocalypse αύριο. Ρε γκασμά, δεν είσαι ο Norman Reedus. Δεν είσαι καν ο Μαϊκλοτζάκσον να αρχίσουνε τα ζόμπια να χορεύουνε τριγύρω σου. Ούτε καν μπορείς να μετρήσεις πόσες μάντρες αρχίδια θα κλάσεις στα ζόμπια.
  • Μετρικό σύστημα
    Ως γνωστόν, αν έχεις σύνδεση ίντερνετ (ή κλέβεις από το γείτονα) και ζεις στην Ευρώπη ή στην Ιαπωνία ή τέλος πάντων σε κάποιο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, διορίζεσαι αυτόματα θεματοφύλακας του μετρικού συστήματος, της επιστήμης και του ορθολογισμού γενικότερα. Έτσι, όποτε κάποιος κάνει το λάθος να πει ότι έχει ύψος έξι πόδια ή βάρος διακόσιες λίμπρες ή ότι έβαλε ένα γαλόνι βενζίνη, θα πεταχτεί από κάτω στα σχόλια ένας εξυπνάκιας και θα αφήσει σχόλιο του τύπου "Δηλαδή έχεις ύψος εκατόν εξήντα τρεις μπανάνες; Χα, χα, κοιτάξτε με, είμαι πολύ αστείος γιατί κράζω τους Αμερικάνους που χρησιμοποιούν το Αγγλοσαξονικό σύστημα κι είμαι ανώτερος και δεν είμαι ένας μαλάκας που δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει όλη μέρα παρά να σαπίζει στο ίντερνετ". Κατά τ'άλλα, αν ο Αμερικάνος έρθει και κοροϊδέψει ένα στοιχείο του πολιτισμού σου ή της καθημερινότητάς σου τέλος πάντων, φτου κακά, είναι ο κακός Αμερικάνος, στην πυρά με τις ξενέρωτες. Καθόλου double standard, τι λες τώρα.
  • Πόκεμον
    Αναφέρθηκα και πιο πάνω στην ψύχωση ενήλικων ανθρώπων με προϊόντα που θεωρητικά απευθύνονται σε παιδιά, με πολύ τρανταχτό παράδειγμα τα βυζιά. Αλλά τα Πόκεμον είναι τόσο ψηλά στη λίστα της λατρείας του ίντερνετ που μπροστά στις ορδές των Ποκεμανιακών (δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η λέξη, κι αν μόλις την εφηύρα πρέπει να έκανα τη μεγαλύτερη μαλακία της ζωής μου) οι εξτρεμιστές μωαμεθανοί της Αλ Κάιντα φαντάζουν σαν το κοινό φιλολογικής βραδιάς του Μαέβιους Παχατουρίδη. Άμα δεν ξέρεις πώς λέγονταν όλα τα εκατόν πενήντα ένα ορίτζιναλ Πόκεμον, ή ποιες είναι οι ειδικές επιθέσεις του τάδε Πόκεμον, ή ποιο αρχίδι του Ας Κέτσαμ φαγουριζόταν όταν παρέλαβε το εκατοστό εικοστό όγδοο μετάλλιο της καριέρας του σαν εκπαιδευτής Πόκεμον, δεν είχες childhood, δεν αξίζεις να ζεις και θα καίγεσαι αιώνια σε ένα καζάνι της κόλασης ενώ τα ηχεία θα παίζουν όλη τη δισκογραφία του Μπίμπερ σε λούπα. Τα Πόκεμον είναι ίσως τα μόνα πλάσματα που κοντράρουν στην κατηγορία "ανεξήγητη λατρεία από μεριάς του ίντερνετ" τις γάτες. Αλλά χάνουν. Μην τα ισοπεδώσουμε κι όλα. Είπαμε. Οι γάτες κυριαρχούν στο σύμπαν.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας κηρύξει τον πόλεμο η Ρωσία με μια στρατιά από εκπαιδευμένα Πόκεμον και ζόμπι επειδή δε χρησιμοποιείτε στη χώρα σας το μετρικό σύστημα.

22 σχόλια:

  1. Έχω σταματήσει να μπαίνω 9gag. Θέλω την ψυχική μου υγεία ήσυχη.
    Grumpy cat ρε μουνιά!
    Η στρατηγήνα του Πούτιν δουλεύει για τον Πούτιν. Ξέχνα όσα λένε, πως η δουλειά δεν είναι ντροπή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι.
    Κοίτα, μεγάλωσα με Πόκεμον, ξέρω πολλά πράγματα για αυτά τα παιχνίδια, αλλά δεν είμαι τόοσο φιγουρατζού όσο αυτοί που αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τελικά μόλις τελείωσα την ανάρτηση έμαθα ότι η Ρωσίδα στην πραγματικότητα είναι Ουκρανέζα. Και συνειδητοποίησα, συνάμα, γιατί με έξυνε το δεξί μου αρχίδι.

      Διαγραφή
  2. κάνεις λάθος μουσικά για τον Κομπέιν.
    Ούτε οι στίχοι του, ούτε η μουσικη του ηταν Πυξ-Λαξ.
    Μπορεί να σοκαρίστηκε ο μέσος μεταλλάς το 90' όταν είδε το αγαπημένο του ιδιωμα να κατρακυλάει στα τσαρτς επειδη ένας κακοκουρεμένος με λίγο ντιστόρσιον στην κιθάρα μεσουρανούσε, αλλά ούτε το μέταλ πέθανε, ούτε ο Κομπέιν ηταν κανένα τυχαίο πρεζόνι. Οι συγχορδίες και οι μουσικές του ηταν πολλές παραπάνω από 4 ίδια ακόρντα, ενώ οι στίχοι του θύμιζαν Νταλί με αναβολικά.
    Θα τον καταλάβεις ίσως αργότερα. Τώρα πάω να ακούσω το in bloom και μετά βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως επιμένω ότι ο Κομπέιν ήταν πιο μαλάκας κι απ'το Χωστήρα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον Καμπόσο. Επίσης, να ξέρεις νεαρέ άσχετε, ότι το zombie apocalypse ξεκίνησε να είναι στη μόδα όταν ένας τύπος στη βαλτιμόρη (νομίζω) έφαγε ζωντανό έναν άλλον τύπο. Έγινε μόδα, και μεταλλάχτηκε σε αυτό που βλέπεις. Η ιστορία αυτή πρέπει να ξεκίνησε το καλοκαίρι του '12.

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάντως επιμένω ότι ο Κομπέιν ήταν πιο μαλάκας κι από σένα. Κι ο τύπος που ξεκίνησε τη φάση με τα ζόμπι πιο μαλάκας απ'όλους σας μαζί.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος31/3/14 12:49

      Καλά εσύ νομίζεις ότι άξιοι αντιπρόσωποι του πάουερ μέταλ είναι οι Ντράγκον Φορς και οι Ράπσοντι...

      Φλώρος ζομπάνθρωπος που αστράφτει με γκλίτερ θα βγει άραγε;

      Πρόεδρας ΑΠΙ

      Διαγραφή
    5. Τι λες ρε μαλάκα; Είπα εγώ ότι οι Ντράγκονφορς είναι άξιοι; Σε λίγο θα με πεις ότι είπα ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα. Άντε στα δγιάλα απ'εδώ χάμου.

      Διαγραφή
  3. Έχεις δίκιο πως η Κάνναβη είναι πια πιο αποδεκτή από το ταμπάκο.
    Μα δεν καπνίζουν τη μαριχουάνα με καπνό αλλά συνήθως δια νερού ή σκέτη. Οπότε δεν έχει πίσσα. Γι αυτό και μπορεί να συνταγογραφηθεί και σε καρκίνο του πνεύμονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή η σκέτη κάνναβη δεν έχει πίσσα; Πώς γκένιν ατό, που θα έλεγε κι ο συμπαθής Ογκουνσότο;

      Διαγραφή
  4. O τιτανοτεραστιος Μικυ Ρουρκ ειχε πει την εξης ατακα στον παλαιστη που μου εχει μεινει...."Then that Cobain pussy had to come around and ruin it all" συγκρινοντας την εποχη των 80s με τα 90s. Ειναι ο καθενας πως το βλεπει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο συμφωνώ με τις γάτες; Ελεος! Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου, γάτες...να σουρλουκίζονται! Και τώρα που σου γράφω, παίζει διαφήμιση για σκυλοτροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν παίζει τη διαφήμιση του Τζάμπο με την προβατίνα, καλά να λες.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος30/3/14 14:46

    Εγώ είμαι redneck ρε και επιζώ σε ένα zombie apocalypse,τι θες τώρα εσύ;;Ωωω!

    ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΓΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΤΟ ΤΖΟΦΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γράψε τίποτα καινούριο και λίγα για τη grumpy cat.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γράψω, κι η grumpy cat τον παίρνει και γέρνει και γυροφέρνει.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος5/4/14 05:02

    Θέρμανση ψύξη κλιματισμός,όλα σε αγγλοσαξονικό.Τσέκαρε το βιβλίο της στατικής του Johnston,αν το έχεις για να δεις τι δορυφόρο σχεδίασαν οι Αμερικάνοι σε αγγλοσαξονικό και έπεσε πριν καλά-καλά απογειωθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μαλάκα, δε λέμε να σχεδιάζουν πράματα σε αγγλοσαξονικό, μη με τρελαίνεις κι εσύ τώρα, μιλάμε για την καθημερινή χρήση ύψους, βάρους και μήκους που δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/4/14 17:15

      Μάλλον δεν κατάλαβες ότι σε εφαρμογές θέρμανσης ψύξης κλιματισμού σχεδιάζονται όλα σε αγγλοσαξονικό.

      Διαγραφή
    3. Για να τελειώνουμε, αυτό που με ενοχλεί εμένα είναι το κράξιμο προς τις casual χρήσεις αγγλοσαξονικού για να πεις ξέρω γω πήρα μία λίμπρα φέτα ή έχω ύψος έξι πόδια, όχι επιστημονικές εφαρμογές που έχει σημασία. Οκ;

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.