Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Party like it's 1999


-Ρε μαλάκα άκυρε, λάθος τραγούδι του Prince έβαλες.
Το ξέρω, αλλά αυτό μ'αρέσει περισσότερο από το 1999. Και σάμπως ακούτε ποτέ τα τραγούδια;
Ως γνωστόν, η ζωή του μηχανικού είναι δύσκολη.
Ανάμεσα στο να σχεδιάζει μηχανήματα που ίσως καλά καλά δεν ξέρει καν σε τι χρησιμεύουν, να προσπαθεί να καταλάβει διπλά, τριπλά και της μάνας τους το μουνί-απλά ολοκληρώματα, να ακούει για τόρνους και φρέζες να του φρεζάρουν το μυαλό, και στο να βλέπει εκατό ψωλές και δέκα τρολ χωρίς ψωλές, δε θέλει και πολύ για να σαλτάρει και να γίνει κάτι σαν κι εμένα.
Ευτυχώς, υπάρχουν και τα πάρτι.
Επειδή λοιπόν έχω μια βδομάδα να γράψω, ξέρω ότι σας έλειψα τα μάλα, και δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω μέχρι να αρχίσει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ακολουθεί βαθυστόχαστη λογοτεχνική ανάλυση της αφίσας γραμμή προς γραμμή.
Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου νομικής και χημικών μηχανικών.
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πώς ακριβώς δουλεύει ένα πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης, καθώς σίγουρα θα χρειαστεί να ξοδέψεις λεφτά στο πάρτι αυτό καθ'εαυτό. Ίσως να θέλει να μας τονίσει αυτό το φιλοσοφικό παράλογο, κάτι που φαίνεται κι από το "του συλλόγου νομικής και χημικών μηχανικών", που στα ελληνικά σημαίνει ότι οι χημικοί μηχανικοί και η νομική έχουν τον ίδιο σύλλογο. Αλλά από την άλλη...
Το πολυτεχνείο με έκανε δικηγόρο.
...βλέπεις αυτό κι αρχίζεις να αναρωτιέσαι:
Πραγματικά, πώς γκένιν ατό; Είναι βέβαια γνωστό ότι το Πολυτεχνείο προσφέρει μια πολύ ευρεία γκάμα γνωστικών πεδίων και μαθημάτων, όπως είναι τα Μαθηματικά Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, V, VI και το καινούριο που θέλει να βγάλει ο Τζορτζ Λούκας, τα Στοιχεία Μηχανών Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και το λουρί της μάνας, η Στατιστική, η Αριθμητική Ανάλυση, τα Μπετά 1 έως 148, η Ανάλυση Σημάτων, τα Καύσιμα, η Δυναμική, η Αεροδυναμική, η Υδροδυναμική, η Θερμοδυναμική, η Σκατοδυναμική, η Μπουγατσοκοπτική Ι (με λέιζερ), ΙΙ (με φωτόσπαθο) και ΙΙΙ (με κατάνα), το Στρίψιμο Μπάφου, η Πώληση Ψυγείων σε Εσκιμώους, το Τίτσου Ι και ΙΙ και η Παράδοση Πίτσας.
Η τομή αυτού του συνόλου, όμως, με το σύνολο των μαθημάτων που απαιτούνται για να γίνει κανείς δικηγόρος, είναι πιο κενή κι από το κεφάλι του Γρηγόρη.
Στο Πολυτεχνείο γίνεσαι Μηχανικός. Ή Αρχιτέκτονας. Μην κοιτάτε που ο τίτλος του πτυχίου λέει Αρχιτέκτων Μηχανικός, οι Αρχιτέκτονες δεν είναι μηχανικοί. Κάτι χαζογκομενίτσες είναι που σχεδιάζουν όμορφα σπιτάκια και δεν ξέρουν γρυ από μαθηματικά.
-Ενώ οι Μηχανικοί ξέρετε.
Οι Korn είναι για τον πούτσο.
Από την άλλη, βέβαια, το να γίνεις μηχανολόγος και δικηγόρος ταυτόχρονα είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιδέα, από τη στιγμή που σε κάθε δεύτερο μάθημα οι καθηγητές μας μας τονίζουν ότι "ο μηχανολόγος είναι με το ένα πόδι στη φυλακή" και "αν γίνει κανένα ατύχημα σε εργοστάσιο που δουλεύετε, εσάς θα πάνε μέσα".
Ο δε συμπαθής Κύπριος που μας διδάσκει Μορφοποιήσεις, μας περιέγραψε σήμερα ότι στις μηχανές που φτιάχνουν τα σύρματα, το σύρμα βγαίνει με 200 χιλιόμετρα την ώρα, και μία φορά που κόπηκε ένα τέτοιο σύρμα γέμισε όλο το μηχανουργείο σύρματα και κάνανε μια βδομάδα να ξαναξεκινήσουν την παραγωγή.
Είναι λες και οι ίδιοι μας οι καθηγητές δε θέλουν να γίνουμε μηχανολόγοι.
Δεν θα ξαναπχιώ.
Μπράβο, φίλε μου. Είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική απόφαση για τη ζωή σου. Επικροτώ τα μάλα ότι αποφάσισες να μην ξαναπχιείς. Το πχιοτό δεν είναι καλό πράμα. Καταστρέφει καργιέρες. Εσύ έχεις μια λαμπρή καργιέρα μπροστά σου για να την καταστρέψεις με το πχιοτό. Οπότε πολύ καλά θα κάνεις που δε θα ξαναπχιείς. Μακάρι να είχα κι εγώ τη δύναμη να το πάρω απόφαση ότι δε θα ξαναπχιώ.
Ελάτε να πχιούμε.
...ρε μαλάκα, καλά ρε μαλάκα, μηδέν θέληση; Μηδέν αποφασιστικότητα; Τίποτα; Τόσο πουθενάς είσαι; Μόλις στην προηγούμενη αράδα είπες ότι δε θα ξαναπχιείς και τώρα λες ελάτε να πχιούμε; Τι είναι αυτά; Με την πρώτη δυσκολία λύγισες; Μηδέν αντίσταση δηλαδή; Μηδέν πειθαρχία; Πώς θα κάνεις καργιέρα μηχανικού ρε; Κρίμα τα νιάτα σου και την ομορφχιά σου δηλαδή. Κάτι άνθρωποι σαν κι εσένα με αηδγιάζουν. Ελάτε να πχιούμε λέει. Τίποτα. Τόσοι κόποι και προσπάθχειες για να κόψει το πχιοτό, τίποτα, στον κουβά όλα. Αμάν πχια. Αυτό μόνο. Αμάν πχια.
Παίξε πανκ.
Οκ, αυτό δεν είναι και δύσκολο, απλά παίρνεις μια κιθάρα, παίζεις αριθμό συγχορδιών μεγαλύτερο από ένα και μικρότερο από τρία, γκαρίζεις από πάνω τρεις στίχους που λένε περίπου "Γαμιέται το κράτος, το κράτος γαμιέται, γαμιέται το κράτος, το κράτος σκατά" αλλά ίσως με λίγο πιο ποιητική διατύπωση, βουαλά.

Ε, φίλε, έχεις αναπτήρα;
Η αιώνια κραυγή αγωνίας του καπνιστή διαφόρων ειδών τσιγάρου, ή αυτού που τον έχουν φάει τα κουνούπια το καλοκαίρι στο εξοχικό του και προσπαθεί να βάλει φιδάκι, ή του πυρομανή, ή αυτού που πουλάει φτηνά οικόπεδα στην Πάρνηθα. 
Γαμημένοι αναπτήρες. Κατέχουν την τρίτη θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη Αντικειμένων Που Εξαφανίζονται Πριν Προλάβεις Να Γυρίσεις Το Κεφάλι Σου, πίσω από τα κλειδιά και τα στυλό, και μπροστά από εξίσου άξιους αντιπάλους όπως τα τηλεκοντρόλ, οι κάλτσες στα στεγνωτήρια και η θέλησή μου για διάβασμα.
Και μετά υπάρχουν βέβαια εκείνοι οι γαμημένοι καβατζόπουστες, που σαν καλός Χριστιανός που είσαι τους δίνεις αναπτήρα να ανάψουν το τσιγάρο τους και μετά τον παίρνουν και τον βάζουν στην τσέπη τους σαν να μην τρέχει τίποτα κι άμα τους ρωτήσεις κιόλας πού πήγε ο αναπτήρας σου σου κάνουν το Βιετναμέζο.
Όχι εγώ, ένας φίλος μου. Εγώ δεν καπνίζω.
Όποιος δεν πίνει, είναι από την Κατερίνη.
Όποιος δεν πίνει, ναι. Όποιος δεν πίνει ΤΙ, το κέρατό μου; Νερό, είναι λίγο δύσκολο να επιβιώσεις χωρίς νερό. Γάλα; Όχι, αυτή είναι η Ιωάννα Καραθανάση του 1055 Rock. Φυσικούς χυμούς φρούτων; Κακώς, κάνουν πολύ καλό στην υγεία κι έχουν πολλές βιταμίνες. Αλκοόλ; Αφού εσύ ο ίδιος είπες λίγο πιο πάνω ότι δε θα ξαναπχιείς, τώρα τι μας τα γυρνάς.
Αλλά ακόμα κι αν ισχύουν οι εντελώς αβάσιμες υποψίες μου ότι με το "πίνει" ο συγγραφέας της αφίσας υπονοεί τη χασισοποσία, κάτι που προφανώς δεν ισχύει και οι άνθρωποι δε μου έχουν δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα κι εγώ είμαι απλά ένας αισχρός συκοφάντης, πού σκατά κολλάει η Κατερίνη;
Τι είναι δηλαδή η Κατερίνη; Καμία πόλη στη Γιούτα, τίγκα στους Μορμόνους, που θεωρούν ότι οτιδήποτε πιο αμαρτωλό από το να βλέπεις κινούμενα σχέδια κάθε Σάββατο πρωί θα σε στείλει κατευθείαν να καίγεσαι στα τρίσβαθα της κόλασης, αλλά το να έχεις πέντε γυναίκες είναι οκ;
Την τελευταία φορά που θυμάμαι, φυσιολογική πόλη ήταν η Κατερίνη. Και αλκοολούχα ποτά έπιναν, κι όλο και φαντάζομαι σε κάποιο καταγώγιο θα πίνανε μπάφους και θα παίζανε προ.
Πραγματικά, θέλει πολλά ναρκωτικά για να κολλήσει η Κατερίνη με αυτό το στίχο.
...oh, fuck.
Πάρτυ και δώσ'τη.
Έτσι είναι. Δεν είναι σωστό μόνο να την παίρνεις. Καβατζόπουστα, ε καβατζόπουστα. Πρέπει να τη δίνεις κιόλας. Το λεγόμενο δούναι και λαβείν. Οι φίλοι μας οι χημικοί δικηγόροι ή ό,τι σκατά τέλος πάντων βγαίνει από το σύλλογο νομικής και χημικών μηχανικών την έχουν ψυλλιαστεί σωστά τη δουλειά. 
Μάχονται για την κοινωνική δικαιοσύνη. 
Να γυρίζει λέμε, να γυρίζει. 
Τι; Όχι, σωστά, πώς μου ήρθε εμένα πάλι το μπαφουπονοούμενο; Αφού είναι ξεκάθαρο, δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ίχνος χασισίου εκεί μέσα. Εκατό φορές τα ίδια θα λέμε;
Πτέρυγα πολιτικών μηχανικών, δεύτερος όροφος.
Ε, τι; Αυτή η πρόταση απλά σου λέει πού θα γίνει το πάρτι, ώστε να ξέρεις και να μην έρθεις και ψάχνεις σαν το μαλάκα δέκα ώρες. Γιατί πρέπει το κάθε τι να έχει κι ένα βαθύτερο νόημα που μόνο εγώ το πιάνω και σας το λέω; Ο Μαέβιους Παχατουρίδης είμαι; Για να ξεκαβαλάμε λίγο το καλάμι σας παρακαλώ.
Φράιντεϊ 4/4, ώρα 11:00 ο' κλοκ.
...
...
Και μετά απ'όλη αυτή τη μαλακία, που χρησίμευσε απλά για να σας πω ότι την Παρασκευή έχει πάρτι στο Πολυτεχνείο κι εννοείται ότι θα πάω τρέχοντας και χοροπηδώντας και κατρακυλώντας στις κατηφοριές γιατί δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω απ'το να βλέπω ψωλές, ψωλές κι άλλες ψωλές...
-...λέει και Νομική μέσα...
...πάω να ψωνίσω τίποτα να είμαι σένιος για το πάρτι.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας ρίξουν τίποτα στην πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό που θα πιείτε σαν καλά παιδάκια και καταλήξετε στην Κατερίνη.

21 σχόλια:

  1. Τόση ανάλυση σε μια αφίσα, ούτε τριτοδεσμίτης να σουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό το ποστ καθόταν κρυμμένο σε μια γωνιά και ρουφούσε κοκαΐνη από πρεζέμπορα στην Κολομβία και μετά πηρε μια Λαμποργκίνι και έσπασε το φράγμα του ηχου.....μαλάκα τι ταχύτητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Need for speed και τέθοιους.
      Υ.Γ. Από πρεζέμπορα κοκαΐνη; Πολύ προχώ ο πρεζέμποράς σου.

      Διαγραφή
    2. δηλαδη τι ηθελες να διαβάσεις; "Από προμηθευτη κοκαΐνης";, "κοκαϊνέμπορα"; "ντίλερ κοκαΐνης"; Ενώ το "πρεζέμπορας" είναι γρηγορο σαν το ποστ

      Διαγραφή
    3. Κοκέμπορα. Άιντε, όλα εγώ θα σε τα λέω.

      Διαγραφή
    4. Το "κοκέμπορα" είναι σαν να πουλάει κοκ ή κόκα-κόλα.

      Διαγραφή
    5. Ή cock αγγλιστί, που λέμε κι εμείς οι Εγγλέζοι.

      Διαγραφή
  3. Είσαι από Αγγλία;

    (χιχιχιχιχιχιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης,η αφίσα μου φάνηκε έξυπνη και μ' άρεσε. Κατά τ' άλλα,κόψε τα ναρκωτικά.

      Διαγραφή
    2. Άμα λέω όμως ότι θα γίνεις Γιούλη, παρεξηγιέσαι.
      Υ.Γ. Προσπάθησα, αλλά ήταν πολύ σκληρά και μου έκοψαν το ψαλίδι.

      Διαγραφή
  4. εγώ είμαι τρελή ελικά που απ' όλο το ποστ η αφίσα δεν μου έκανε καμμία εντύπωση;;

    χμ.. θα το κοιτάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/4/14 16:10

    Να το προσέξεις ότι πας σε πάρτυ αγνώστου προελεύσεως ενώσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/4/14 13:25

    Μια χαρά είναι η αφίσα, έχεις να δεις πολύ χειρότερες στην πορεία, όπως οι δικές μας που ήταν του στυλ "Γαβ γαβ βραδιά με μπόλικα πανέρια. Πάρτι σχολής. Όλα τα σκυλιά ελεύθερα".

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε ρε, άλλο το Ανώτατο Παρακμιακό Ίδρυμα κι άλλο η Ανώτατη Παρακμή Θεσσαλονίκης.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.