Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ιντερνετικοί Τσελέμπριτις

Ο Άντι Γουόρχολ είχε δηλώσει κάποτε ότι στο μέλλον θα αναλογούν σε όλους από 15 λεπτά δημοσιότητας.
Φυσικά, αυτό είναι από μαθηματικής απόψεως μια τεράστια παπαριά καμαρωτή. Ακόμα κι αν το περιορίσουμε στον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πάνω κάτω 300 εκατομμύρια, ο συνολικός χρόνος που θα χρειαστεί για να πάρουν όλοι τα δεκαπέντε λεπτά τους είναι 8.561 χρόνια.
Έστω τώρα ότι ο άνθρωπος ζει κατά μέσο όρο 75 χρόνια, από τα οποία τα δύο τρίτα θα κοιμάται και θα δουλεύει. Μένουν επομένως 25 χρόνια, που σημαίνει ότι σε κάθε δεκαπέντε λεπτά που περνάνε θα πρέπει να χώνουμε γύρω στα 350 άτομα, κι αν εσείς μπορείτε σε δεκαπέντε λεπτά να αφιερώσετε αμείωτη προσοχή σε 350 άτομα, που στα επόμενα δεκαπέντε λεπτά θα έχουν αντικατασταθεί από άλλα 350 και ούτω καθεξής, συγχαρητήρια, κατέχετε μια εντελώς άχρηστη υπερδύναμη.
Επομένως ο Άντι Γουόρχολ έλεγε μαλακίες, κι εγώ έχω πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια μου.

Παρ'όλα αυτά, σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο να διεκδικήσει κανείς τη φήμη που θεωρεί ότι δικαιούται, χάρη σε αυτή τη μαγική εφεύρεση που αποκαλούμε ίντερνετ.
Πάρτε, για παράδειγμα, όλες τις αποτυχημένες παρεΐστικες μπάντες. Πριν το ίντερνετ, ο κάθε τύπος που είχε το ψώνιο να γίνει ο επόμενος Βινς Νιλ γυρνούσε απλά σε όλους τους φίλους του με μια κασέτα στο χέρι και έπαιζε το ένα και μοναδικό ντέμο που ηχογράφησε στο πατάρι του, με τίτλο "I fucked your mom and I'll fuck your sister too" μέχρι να ματώσουν τα αυτιά όλων των γνωστών του και να σταματήσουν να τον καλούν στα σπίτια τους.
Το αποκορύφωμα της "καριέρας" τέτοιων μουσικών πρότζεκτ ήταν χωρίς παρέκκλιση το πεζοδρόμιο της πλατείας Αριστοτέλους, όπου και θα έπαιζαν ασταμάτητα το ένα και μοναδικό τους ντέμο ή το Stairway To Heaven (γιατί όπως όλοι μας ξέρουμε οι Λεντ Ζέπελιν δεν ηχογράφησαν ποτέ κανένα άλλο τραγούδι), με τελικό απολογισμό εφτά κέρματα και μία καπότα που κάποιος πέταξε καταλάθος.
Χάρη στο ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως, πλέον κάθε ψωνισμένος μουσικάντης μπορεί να αυτοπροωθήσει το μουσικό του έργο χωρίς να χρειάζεται να ακούει κατά πρόσωπο από όποιον τον ξέρει "χέσε μας επιτέλους με το I fucked your mom and I'll fuck your sister too, εκατό φορές μας το έχεις παίξει".
Το πρόβλημα, βέβαια, με τις μπάντες που έχουν συνολικά 500 χτυπήματα στο Youtube είναι ότι αυτοί που είναι πρόθυμοι να τις ακούσουν είναι οι ίδιοι που θα τις αποκηρύξουν όταν φτάσουν τα 1000 χτυπήματα γιατί "πλέον είναι πολύ μέινστριμ". Έτσι, οι μόνοι που έχουν καταφέρει να γίνουν πραγματικά γνωστοί μουσικοί από το Ίντερνετ είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ και, στην ελληνόφωνη σκηνή, ο Παντελής Παντελίδης.
Κι αν αυτές οι δύο περιπτώσεις μας λένε κάτι, είναι ότι πρέπει να πληρώσουμε τους Anonymous για να ρίξουνε τους σέρβερ του Youtube μια για πάντα.
Αλλά δεν είναι μόνο οι μουσικοί που επωφελούνται από τις νέες δυνατότητες προβολής που παρέχει το ίντερνετ. Είναι κι οι διάφοροι κωμικοί, "κωμικοί" και διάφορες περσόνες που προσπαθούν να κάνουν το κομμάτι τους.
Αφορμή για τη σημερινή μου εγγραφή αποτελεί ο Δαυίδ Αβραμίδης.
Ο τύπος αυτός υπέπεσε στην προσοχή μου όταν άκουγα στον 1055 Rock την εκπομπή του Χαριζάνη και, ανάμεσα στα τραγούδια, διάβαζε, με αισθαντική φωνή και δραματική μουσική υπόκρουση, "βαθυστόχαστα" quotes του Αβραμίδη.
Στην πολύ πιθανή περίπτωση που δεν ξέρετε την εκπομπή του Χαριζάνη, θα σας πω ότι το χιούμορ αυτού του ανθρώπου είναι λιγότερο "λεπτή αδιόρατη ειρωνεία" και περισσότερο "παίρνω το αστείο και στο κοπανάω στη μούρη σαν βαριοπούλα".
Έχει στην εκπομπή του ένα ένθετο με σατιρικές "ειδήσεις", στο οποίο οι ειδήσεις που περιέχονται είναι του τύπου "βρέθηκε στις ανασκαφές της Αμφίπολης το Μετρό της Θεσσαλονίκης" και σαν μουσικό χαλί, όταν μιλάει, χρησιμοποιεί το "Εγώ και ο Πουφ".

Και παρ'όλα αυτά, οι ρήσεις του Δαυίδ Αβραμίδη είναι 100% αυθεντικές.
Ο Χαριζάνης είναι ο τύπος που παίζει Ρακιντζή για μουσικό χαλί, και παρ'όλα αυτά θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος να παρωδήσει τις ρήσεις του Δαυίδ Αβραμίδη είναι να τις παραθέσει αυτούσιες.
Αυτή τη στιγμή θα αναρωτιέστε σίγουρα τι στον μπούτσο είναι αυτά που λέει ο Δαυίδ Αβραμίδης; Και θα σας απαντήσω αμέσως με μερικά αυτούσια δείγματα της σοφίας του Δαυίδ.
"Η απιστία δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση".
"Μάγκας είναι ο άντρας που προσεγγίζει μια γυναίκα σαν αλήτης κι αποδεικνύει στη συνέχεια ότι είναι κύριος".
"Οι άντρες, πριν ψάξουν το απόλυτο θηλυκό, καλύτερα να ψάξουν για τον χαμένο τους ανδρισμό".
Είναι το είδος αυτό του λόγου για το οποίο εφευρέθηκε η έκφραση "σοφή η μαλακία σου". Είναι η παπαριά αυτή που θα θεωρήσει ότι είναι βαθυστόχαστο νόημα ο μέσος κάγκουρας που το πιο σοβαρό του ανάγνωσμα είναι ο Γαύρος.
Όλοι μας έχουμε στην αρχική μας έναν τέτοιο τύπο που ποστάρει τέτοιες ψαγμενιές, επειδή ήταν συμμαθητής μας στο σχολείο κι έκτοτε όλο ξεχνάμε να τον διαγράψουμε. Αλλά αυτόν τον συγκεκριμένο δε θα έπρεπε να τον ξέρω εγώ ή κανένας άλλος πέρα απ'τον στενό κύκλο των γνωστών του.
Κι όμως τα κατάφερε. Κέρδισε τα δεκαπέντε λεπτά της δημοσιότητας που του έταξε ο Γουόρχολ. Τώρα θα περάσω άλλα δεκαπέντε λεπτά προσπαθώντας να τον ξεχάσω, μέχρι αύριο το πρωί που θα βάλω πάλι να ακούσω Χαριζάνη γιατί, μεταξύ μας, είμαι κρυφός φαν του Ρακιντζή.
Αν όμως θέλουμε να μιλήσουμε για τους ιντερνετικούς τσελέμπριτις της Ελλάδας, ένας είναι αυτός που πρέπει να αναφέρουμε. Όχι ο Χωστήρας, παρά τον παραπλανητικό τίτλο του μπλογκ του. Αλλά ο Mikeius.
Ο Μιχαλιός έγραψε κάποτε ένα chain mail που είχε μια λίστα με καμιά πενηνταριά πράματα που του δίναν στα νεύρα, ονόματι Θάνατος! και το οποίο φυσικά δε χρειάζεται καν να το παραθέσω γιατί όλοι το έχετε διαβάσει εκατό φορές και πλέον το Θάνατος! αποτελεί κλασικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας και σε λίγα χρόνια θα εξετάζεται στις Πανελλήνιες.
Το 2009, όταν ακόμα το ελληνόφωνο ίντερνετ ήταν στα σπάργανα και το μόνο μπλογκ που είχε πάνω από πέντε αναγνώστες ήταν το ειδησεογραφικό (ο Dio να το κάνει) Τρωκτικό, ο Μιχαλιός ξεκίνησε το ιστορικό Φάε ένα Μαλάκα, γιατί είχε βαρεθεί να οικειοποιείται ο κάθε τυχάρπαστος το αριστούργημα που λέγεται Θάνατος!.
Εκεί συνδύασε το μισανθρωπικό του ύφος, την ευρηματική χρήση μπινελικίων και τις νέρντι αναφορές που αποκόμισε από τα χρόνια που σπούδαζε μηχανολογία (μικρός που είναι ο κόσμος...), με θέματα που ήταν αναμενόμενο να διχάσουν, γιατί αν υπάρχει μεταλλάς στην Ελλάδα που δεν έχει διαβάσει το "Έλληνες μεταλλάδες σε κατηγορίες" εγώ θα πάω να γαμηθώ με έναν εξαγριωμένο ρινόκερο.
Σιγά σιγά άρχισε να πλακώνει η τεράστια αναγνωσιμότητα και φυσικά οι κλασικοί τρολοπόλεμοι με μεγάλα ονόματα όπως ο Shinobi, ο Liberis κι ο Πολύστροφος, Κάθε καινούριο άρθρο που έβγαζε άναβε και μια καινούρια διαμάχη, η οποία ξεκινούσε από κάποιου είδους "επιχειρήματα" και κατέληγε χωρίς παρέκκλιση στο ότι οι μάνες όλων των συμμετεχόντων γαμιούνται.

Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, μια ωραία πρωία ο Μικές αποφάσισε ότι θα πάρει τα παλιά του άρθρα και θα τα διασκευάσει σε μορφή βίντεο, όπου αυτός θα αφηγείται το πόιντ με voiceover και θα ενισχύει τα αστεία με εικόνες.
Η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε με περισσότερες κατηγορίες για ξεπούλημα κι από τότε που οι Λεφτάλικα έβγαλαν το Load. "Ω, τι ντροπή! Ο Μάικιους ξεπουλήθηκε! Δεν είναι πια ο κάφρος που λατρεύαμε να του γαμάμε τη μάνα στη φαντασία μας! Βγάζει βίντεο! Προσπαθεί να εξαπλωθεί σε ένα κοινό που δε διαβάζει μπλογκς! Πλέον είναι χειρότερος κι απ'τον Λαζόπουλο!"
Φυσικά, κανείς δεν είναι χειρότερος απ'τον Λαζόπουλο, έτσι ο Μάικιους απ'το ένα αυτί του μπήκε κι απ'το άλλο αυτί του βγήκε. Και πολύ καλά έκανε, στην τελική. Ο άνθρωπος κέρδισε δημοσιότητα, αναγνωρισιμότητα, εμφανίσεις στην τηλεόραση (που ευτυχώς ή δυστυχώς ακόμα μετράει σαν κατόρθωμα) και βγάζει λεφτά για να κάνει την καυλάντα του.
Ναι, βγάζει λεφτά. Πλέον έχει δική του εκπομπή στον Παραπολιτικά FM (ο οποίος αν δεν απατώμαι είναι Μαρινάκειων συμφερόντων, ως εκ τούτου κατάπτυστος), μαζί με τον Μαλιάτση (εκείνον τον χοντρό που κράζουν μαζί σάπιες ταινίες) και τον Jeremy, ο οποίος έκανε καριέρα στο Youtube με το βασικό ατού ότι είναι ομορφόπαιδο, αν και δεν ξέρω πώς ακριβώς εκφράζεται αυτό στο ραδιόφωνο.
Επίσης, αυτοί οι τρεις κάνουνε και τουρνέ ανά την Ελλάδα με παραστάσεις stand-up comedy, την οποία θα σας εξομολογηθώ ότι πήγα και παρακολούθησα. Ο Μάικιους κι ο Μαλιάτσης ήταν αρκούντως αστείοι στις παραστάσεις τους, ο Τζέρεμι...ε...ήταν ομορφόπαιδο.
Ακολουθεί αληθινό περιστατικό: πριν το ξεκίνημα της παράστασης πλησίασα τον Μάικιους και μιλήσαμε για δύο λεπτά, όπου και εξελίχθηκε η εξής στιχομυθία:
Αυτός: Έχεις ξαναπαρακολουθήσει το stand-up που κάνουμε;
Εγώ: Όχι, αλλά σε διαβάζω από το Φάε ένα Μαλάκα, είμαι παλιός δηλαδή στο "Mikeius Experience".
Αυτός: "Mikeius Experience" λέει! Καλό! Θα το χρησιμοποιήσω για σλόγκαν όταν χρειαστεί να πουλήσω το κορμί μου!
Και γούσταρα πολύ αυτή τη φάση που έγινε, κι όχι μόνο γιατί η πιο αναγνωρίσιμη ιντερνετική περσόνα της Ελλάδας γούσταρε την ατάκα μου, αλλά γιατί φαίνεται ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τίποτε άλλο από κάποιον που κατάφερε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα.
Και σας προκαλώ όλους εσάς τους συνμπλόγκερς να κοιτάξετε τον εαυτό σας κατάματα (μπόνους πόντοι αν το κάνετε χωρίς καθρέφτη ή την μπροστινή κάμερα του κινητού σας) και να μου πείτε ότι δε θα στήνατε κώλο να είσαστε στη θέση του.
Η πιο εξοργιστική περίπτωση, όμως, για μένα, είναι ο Κοντοπίδης.

Στο βίντεο που προηγήθηκε παρακολουθήσατε τον Κοντοπίδη, έναν τύπο με αντρικά βυζιά και φάτσα σαν να τον κοπανήσανε με πατόφτυαρο όταν ήταν μικρός, να παριστάνει τον δύσκολο στο τρίπατο μουνί που λέγεται Έλενα Παπαβασιλείου.
Δεν περιμένω βεβαίως αληθοφάνεια από ένα διαφημιστικό για στοιχηματικό σάιτ. Ένα άλλο παρεμφερές σάιτ είχε δύο τύπους που σχολιάζανε ένα ματς και ξαφνικά πετάγεται απ'το πουθενά ο Λεπά κι αρχίζει να τραγουδάει "Ήρθε χι, το'βαλε ο Φαν Πέρσι".
Αλλά αν η Έλενα Παπαβασιλείου ξυπνούσε μια μέρα κι έβρισκε στο κρεβάτι της τον Κοντοπίδη, δε θα του πήγαινε πρωινό στο κρεβάτι, περιοριστικά μέτρα θα του πήγαινε.
Ο τύπος λοιπόν δεν είναι ωραίος, κάτι που τον διαφοροποιεί από τον Τζέρεμι, του οποίου το μόνο αστείο είναι το "Ωπ, ένας Φαραώ", το οποίο πάλιωσε μετά από δύο ή τρία βίντεο, αλλά παρ'όλα αυτά κάνει επιτυχία γιατί...να το ξαναπώ;...θα το ξαναπώ...γιατί είναι ομορφόπαιδο.
Επομένως ο χοντρός θα πρέπει να είναι αστείος! Άλλωστε, είναι από τα παλιά χρόνια γνωστό ότι το χιούμορ είναι το όπλο που επιστρατεύει για να γαμήσει όποιος δεν μπορεί να βασιστεί στο θεληματικό του πηγούνι και τους σμιλεμένους του κοιλιακούς.
Αν δεν πετύχει ούτε το χιούμορ, μετά είναι τα ρούφις.
Φευ, το μόνο που έχει καταφέρει να αποτυπώσει στην pop culture ο Κοντοπίδης (πλην φυσικά του urban legend ότι κατούρησε μέσα στο στούντιο του Μπογδάνου, το οποίο αν ισχύει και πάλι δεν είναι αρκετά καλό γιατί αν ήταν τόσο κάφρος θα έπρεπε να κατουρήσει τα μούτρα του Μπογδάνου) είναι το εκνευριστικό catchphrase "Έλα εδώ πουτανάκι".
Φυσικά, αυτό είναι αρκετό για να γίνει viral, αν κρίνουμε απ'τον μίστερ "Fuck her right in the pussy", αλλά τουλάχιστον ο Μάικιους χρησιμοποιούσε τη χυδαιολογία που του δίνει το δικαίωμα το μέσον του ίντερνετ να χρησιμοποιεί, για να φτάσει σε κάποιο πόιντ.
Ο Κοντοπίδης το μόνο που κάνει είναι να περιφέρεται και να πετάει κρυάδες χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ τους. Ακόμα κι ο Δούρβας, εκείνος ο χιπστεράς που τα παίρνει στο κρανίο και βρίζει θεούς και δαίμονες επειδή του φέρανε λάθος την παραγγελία του απ'το σουβλατζίδικο, παίρνει τον Κοντοπίδη και τον πατάει κάτω σε κωμική αξία.
Και παρ'όλα αυτά ο χοντρολίπαρος είναι αυτός που πλησιάζει στα πέντε μέτρα την Παπαβασιλείου κι εγώ κάθομαι εδώ και την παίζω.
Γαμώ το ίντερνετ.
Αυτά, και να προσέχετε μη σας παρατήσει η γκόμενα και τη ζητάτε μες στης Ύδρας τα στενά με ένα κουκλάκι Κοντοπίδη.

55 σχόλια:

  1. Οι μόνοι που θεωρούν τον Κοντοπίδη αστείο είναι κάτι κάγκουρες-πρώην συμμαθητές μου. Ή είναι πολύ υψηλά τα νοήματά του και δεν είμαι για εμάς ή αυτοί είναι ηλίθιοι. Θα επιλέξω το δεύτερο και θα αναρωτηθώ αν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκουν αστεία τη Χρύσα Ρώπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Χρύσα Ρώπα κι ο Κοντοπίδης είναι δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες μη αστείου. Εκτός κι αν σε κάποια φάση ενώσουν τα δαχτυλίδια τους και έρθει ο Μέγκαζορντ της μη-αστειότητας ή κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    2. Ίσα ίσα που είναι οι εντελώς ίδιες κατηγορίες μη αστείου. Γελάς όχι με αυτό που λένε αλλά γιατί και καλημέρα να σου πουν θα γελάσεις με τα χάλια τους.

      Διαγραφή
    3. Εμένα η μαμά μου με έμαθε να μη γελάω με τα χάλια των άλλων γιατί δεν είναι ευγενικό.

      Διαγραφή
    4. Kι εμένα, αλλά το γέλιο έρχεται αυτόματα. Όπως όταν βλέπεις κάποιον στο δρόμο να σαβουριάζεται. Πρώτα θα γελάσεις και μετά θα δείς αν έπαθε κάτι. Έτσι και με τους διάφορους Κοντοπιδαίους.

      Διαγραφή
    5. Ναι, σωστό κι αυτό.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος19/9/14 19:26

      Αχααααα καλο, εεεεεεεεεεε ;

      Διαγραφή
    7. Ναι, με ακούτε;
      .
      .
      .
      Ναι, με ακούτε;
      .
      .
      .
      Δεν ξέρω αν με ακούτε, ο Σπαζοκλαμπάνιας είμαι.

      Διαγραφή
  2. Τι να πώ κι εγώ δηλαδή που ήμουν σε βίντεο με τις ευχαριστίες του Μικέους;

    Πέρα από την πλάκα ο Μ. ήταν καλός γιατί έλεγε μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος διανθισμένη με μπινελίκια αλλά χωρίς να είναι αυτά αυτοσκοπός. Στα γραφόμενά του υπήρχε ισορροπία. Ακολούθησαν ένα κάρο λούζερς σε μπλόγκ και βίντεα που νομίζουν πως κάνουν χιούμορ επειδή για να μας πουν πως άλλαξαν μάρκα τσιγάρων αναφέρουν μερικές χιλιάδες κωλοτρυπογαμίδια. Ο Κοντόπας κακά τα ψέματα βγάζει γέλιο (λέμε τώρα) επειδή είναι χοντρός και μονίμως σαν άπλυτος και αγουροξυπνημένος. Δεν είναι αστείος αλλά γελοίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έλεγα τι ξέχασα να βάλω στο κυρίως άρθρο. Οι ορδές αντιγραφέων που ξεπήδηξαν μετά την επιτυχία του Μιχαλάκη. Οι οποίοι, όπως λες, κάνουν "χιούμορ" σαν παιδάκια της τετάρτης δημοτικού που μόλις ανακάλυψαν τη λέξη "μαλάκας".

      Διαγραφή
  3. Καλα εγραψες κειμενο με βιντεο που περιεχει την ΕΛΕΝΑΡΑ και θες να ασχοληθουμε με αυτο;

    Η Παπαβασιλειου ξυπναει τα πιο αγρια ενστικτα του αντρα.... να ξεσπαει πανω της.... στα τρια, με το ενα κραταει τοιχο και με το αλλο πισω. Χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να σκεφτείς ότι εμένα μ'αρέσουν οι μελαχρινές.

      Διαγραφή
    2. Manolog3 είσαι τελικά μεγάλος φάν της κοπελιάς :))

      Διαγραφή
    3. Εγω ειχα μιλησει για την Ελεναρα οταν ακομα ειχε πρωτοεμφανιστει στο reality που εψαχναν παρουσιαστες....

      Ειμαι φαν και της Ελενας αλλα και της αδερφης της.

      Αν υπαρχει θεος μακαρι να με αξιωσει να παω και με τις δυο μαζι ταυτοχρονα.

      Ουτε εμενα Θωμα μου αρεσουν οι ξανθες.

      Διαγραφή
    4. Νόμιζα ότι κατείχα όλον τον όγκο άχρηστων πληροφοριών που υπάρχει στο σύμπαν, αλλά δεν είχα ιδέα ότι η Παπαβασιλείου ξεπήδηξε από το ριάλιτι που λες (βασικά είχα ξεχάσει την ίδια την ύπαρξη αυτού του ριάλιτι).

      Διαγραφή
    5. Εισαι μικρος ακομα..... θα με φτασεις, καποια στιγμη, οταν με το καλο ψοφησω. :P

      Διαγραφή
    6. Μπα, κακό σκυλί ψόφο δεν έχει.

      Διαγραφή
  4. .............
    (θα μιλhσω πιο μετά γιατί τώρα πρέπει να κάνω κάτι που είναι πολύ-πολύ πονhρό!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα σε φοβήθηκε το μάτι μου.

      Διαγραφή
    2. είδες λοιπόν τώρα ότι δεν μπορείς να κλάρίνεις.......κρίνεις..."κρίνεις" ηθελα να πω κάποιον μέχρι πραγματικά να καταλάβεις το τι θέλει να κάνει. Δεν πειράζει, όλοι κάνουμε τα λάθη μας. Τώρα αν θεωρείς ότι ο Κοντοπίδης δεν έχει χιούμορ, αυτό είναι κάτι υποκειμενικό, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο χοντρός το διασκεδάζει αυτό που κάνει και είναι ανατρεπτικός κάφρος. Πιστεύω ότι θα άλλαζε η άποψη σου γι' αυτόν αν σε συνάντηση σας γινόταν το ίδιο με αυτό που έγινε με τον Mikeius

      Διαγραφή
    3. Δε θα το μάθουμε ποτέ, γιατί δε θα πλήρωνα λεφτά για να πάω να δω τον Κοντοπίδη λάιβ.

      Διαγραφή
  5. Γαμάτος είναι ο κοντόπας ρε. Δεν εχεις μυηθει πολυ στην χαζομαρα του και το ποσο καθυστερημενος ειναι μαλλον. Εμενα ειναι ο μονος που με κανει να γελαω στο youtube ασε που μου θυμιζει και τα νιατα μου και το ποσο καθυστερας ημουν. Απο τον μαλακα χιλες φορες πιο αληθινος και πιο αστειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα είναι να γελάσω με καθυστερημένους, θα κάτσω να κοιτιέμαι στον καθρέφτη.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος19/9/14 10:14

    Κάνουν κάτι που τους αρέσει και πληρώνονται. Μάγκες εννοείται!

    Τώρα από άποψη χιούμορ σε γενικές γραμμές ο καθένας γελάει και με κάτι διαφορετικό. Αλλά όπως και να 'χει, χίλιες φορές να βλεπεις Κοντόπα, Μιχαλάκη ή κάποιον άλλον παρά να περιμένεις την "Πολυκατοικία" στην τηλεόραση για να γελάσεις. Και τη θεωρούσαν και καλή σειρά μη χέσω.

    Από κει και πέρα αφού ο καθένας μπορεί να βγάζει ότι θέλει εννοείται ότι θα γεμίσει ο τόπος και καθιζήματα, διαλέγεις εσύ απλά ποιον θες.

    Ήθελα κι εγώ να δω Μιχαλάκη ή Κοντόπα ή Χατζηπαύλου που είχαν έρθει τουρνέ εδώ αλλά για κάποιο λόγο όλοι οι φίλοι μου θεωρούσαν τα 6 ή 8 ευρώ που χρέωναν πολλά!!!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι θεωρούσαν καλή σειρά την Πολυκατοικία; Υποθέτω οι ίδιοι που θεωρούν ψαγμενιές τις ρήσεις του Δαυίδ Αβραμίδη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/9/14 23:18

      Οσοι ακουνε παντελιδη και ελπιζουν σε διασταυρωση του με μπιμπερ για ενα μεσο τριχωτο τηλεαστερα με δασιτρυχο στηθος και μωρουδιστικη φατσα. Που θα τραγουδαει εντεχνο βαθυ στοιχο με αισθησιακη φωνη με μια κιθαρα και τιποτα αλλο πανω σε ενα σκαμπο.

      Ισως και τον κιαμο στην ιδια αφισα να τον κοιταει με αυτο το βλεμα αναμεσα σε παιδοφιλο και πεινασμενο αιλουροιδες μπροστα στη λεια του.

      Διαγραφή
    3. Ανατρίχιασα με χίλιους διαφορετικούς τρόπους διαβάζοντας αυτό το σχόλιο.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/9/14 00:30

      Why so serious ?

      Διαγραφή
    5. I'm not serious, I'm palestinious.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος22/9/14 09:00

      Ζωσμενος με εκρηκτικα, τρεχωντας με δερματινα και τραγουδωντας το holy diver ;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος22/9/14 13:58

      Το να μιλας σα να προσπαθεις να αναγουλιασεις ομως ( αντε, προσπαθωντας να κανεις το στομα σου να μιμειται ενα ψαρι που παθαινει ασφιξια ) σε βαζει στην ιδια κατηγορια με τον παντελιδη.

      Μπορει και να συμβαλεις στην μολυνση του περιβαλοντος κυνηγωντας φαλαινες για το λιπος τους τραγουδωντας καραοκε τη δισκογραφια του μπιμπερ στον ελευθερο σου χρονο.

      Διαγραφή
    8. Ε, όχι και Μπίμπερ.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος22/9/14 16:23

      Καλα. Να προσπαρμωσω το παραπανω:

      "Μπορει και να συμβαλεις στην μολυνση του περιβαλοντος κυνηγωντας φαλαινες για το λιπος τους τραγουδωντας Metallica καραοκε με την κοπελα σου. Που δεν εχεις ακομα. Σαν ερωτευμενοι πιγκουινοι."

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος22/9/14 16:26

      Και που εισαι, επειδη δεν προλαβα: Ολα αυτα θα τα κανετε με αισθησιακη φωνη, μια κιθαρα και τιποτα αλλο πανω σε ενα σκαμπο.

      Και τον Παντελιδη σε ρολο pedobear να χτυπαει παλαμακια.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος23/9/14 04:54

      Με λιγα λογια:
      -Το να τραγουδας ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ metallica
      -Πανω σε ενα σκαμπο
      -Γυμνος
      -Με μια ακουστικη κιθαρα
      -Καταστρεφωντας το περιβαλλον
      -Τον παντελιδη στο κοινο να σε κοιταει σα ξερολουκουμο ( hint: προσεχε ΠΟΙΟΙ σου πετανε γυναικεια εσωρουχα )

      Ειναι ΟΚ επεδη:
      -Βρηκαμε γκομενα
      -Τραγουδαμε Mettalica.

      Do the moonwalk motherfucker while you're at it. You have nothing to lose.

      I DARE you. I DOUBLE dare you.

      Διαγραφή
    12. Δεν ξέρω να κάνω το moonwalk.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος23/9/14 12:42

      Ενω το να τραγουδας το one, καποιο απο τα 3 unforgiven η το nothing else matters ειναι μια ευκολη ιστορια χωρις να εχεις κανει και τον γυρο και την απο τα ξυδια.

      Διαγραφή
    14. Το λες επειδή δε με έχεις ακούσει να τραγουδάω.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος23/9/14 17:28

      Θα ειχες ηδη κανει τα χαρτια σου για τη νεα γενια Metallica και θα σε δειχνανε τα καναλια με διαφορα φασης 2π/2 σε μερικα χρονια απο τωρα τα ελληνικα καναλια σε ριαλιτι για την δημιουργια της μπαντας.

      Το εχουνε προγραμματισει ηδη και ειναι μια metal boy band που θα κανει πατατατρακ, το βλεπω ηδη απο τις ιδεες που ψαρεψα στη χωματερη της δισκογραφικης και τα πρακτικα των εξεκιουτιβ για τον τιτλο του πρωτου δισκου τους:

      - Metallica II ηταν το πρωτοτυπο ονομα με το οποιο ξεκινησε ολο το εγχειρημα
      - Backstreet Iron ηταν μια προταση.
      - Red Hot Rod ηταν η προταση που τελικα αποφασισανε για την tribute μπαντα της sequel μπαντας.

      Και εισαι ακομα εδω. Τραγουδοντας το unforgiven με μια κιθαρα μονο σε ενα σκαμπο και παρεα τον καφε της παρηγοριας. Και τον Παντελιδη.

      Τι θα κανεις αν αποφασισει να ενωσετε τις φωνες σας ; Και αν καταλαθος πιει απο τον καφε σου ;

      Διαγραφή
    16. Άμα πιει απ'τον καφέ μου θα του γαμήσω το ταμ-τιριρί. Αλλιώς θα κάνουμε ντουέτο, θα χεστώ στο τάλαρο και μετά στον πούτσο μου για όλους σας.

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος24/9/14 01:48

      Ο καφες δηλαδη δεν συμβαδιζει με ενα νεο ταλαντουχο και πλουσιο τραγουδιστη με τον οποιο θα τραβηξετε στο ηλιοβασιλεμα πιασμενοι χεροι χερι και αδιαφορωντας για τις κακες γλωσσες.

      Ευγε νεε μου, ΕΣΥ εισαι το μελλον της ελλαδας. Νεος, πλουσιος, μορφωμενος στις καλυτερες καφ.... ΣΧΟΛΕΣ, σε βλεπω απο τωρα μηχανολογο με ειδικευση στο γρασαρισμα και πλουσιο καλλιτεχνικο βιογραφικο.

      Θα κανεις παταγο το βλεπω απο τωρα.

      Διαγραφή
    18. Και να 'ξερες πώς με κουράζει η δημοσιότητα.

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος25/9/14 00:20

      Θα πεσεις στο βελουδενιο στηθος του παντελιδη με το μουσικο σκορ να το γραφει ο yianni ( η ο θανος μικρουτσικος )

      Διαγραφή
  7. Μεγάλη γαμιόλα το Κάρμα. Χλεύασα Κοντόπα και τώρα η μάνα μου θέλει να την συνοδεύσω στο live του Λαζόπουλου :((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκμεταλλεύσου τουλάχιστον την ευκαιρία για να του πετάξεις ένα γιαούρτι ή μια ντομάτα.

      Διαγραφή
    2. Προς το παρόν ο πανάγθος Κθούλου δεν έχει επιτρέψει να βρεί εισιτήρια η μάνα μου. Αλλά το προσπαθεί...

      Διαγραφή
    3. Κλείδωσέ την στο μπάνιο μέχρι να περάσει η ημερομηνία του λάιβ.

      Διαγραφή
    4. Μήπως να φωνάξω το Αλβανικό ασκέρι που λέει και ο Στέφανος Χίος;

      Διαγραφή
    5. Νομίζω ότι τώρα γίνεσαι υπερβολικός.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος19/9/14 23:29

    Αν υπηρχε κατι πιο καθυστερημενο στο comedy lab και ειδικοτερα στον Μηχαλακη μας ηταν τα τρολ που τον ακολουθουσαν.

    Βασικα ψεματα. Καθυστερημενα δεν ηταν. Βασικα ηταν πιο πεινασμενα και πιο απληστα απο αυτον και πιθανοτατα να βρηκαν μια ευκαιρια για να λαδωσουν το αντερο τους στην περσονα του Μηχαλη... Συγνωμη. Μαικιους.

    Ισως ο μονος λογος που ο Μηχαλης εβγαλε λεφτα ΔΕΝ ηταν τοσο το οτι παπαγαλιζε σε βιντεο τα ιδια σκατα που εγραφε μερικα χρονια μετα το αρχικο τους γραψιμο, αλλα γιατι ειχε βρει την αγελαδα που ειναι το ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τρολ το οποιο εξοργιζε το καθε ζωαδι και γυρναγε ξανα και ξανα για να δει οχι τα βιντεο αλλα τα ξερατα που εγραφε. Το τρολ. Οχι τι εγραφε αρχικα το ζωαδι που εγραφε τα σκατα που καταφεραν να κανουν να ερθει το τρολ αρχικα.

    Και πρεπει να λειτουργησε αρκετα καλα μπορω να πω αυτο το συστημα μεχρι που αρχισε να αλλαζει ολος ο μηχανισμος αξιολογισης των σχολιων στο youtube οποτε περιπου αυτο μας βαζει στο διαστημα που αρχισε και ο Μηχαλακης μας να προχωραει σε νεα αχαρτογραφητα κομματια του ιντερνετικου τοπιου και οχι μονο τοπιου που του εδινε το σταθερο βημα / δεκανικι / μισθος με πρωτον αυτον του comedy lab.

    Τωρα, μπορει να εχεις απορια για τις αποδειξεις που μπορει να εχω για αυτο. Ξερεις κατι ομως ;

    Εκτως απο το οτι δεν ειμαι υποχρεωμενος να τεκμηριωσω ουτε μια κουβεντα απο αυτα που γραφω, εκτως απο τον λογο μου που δεν περιμενω να μετραει περισσοτερο απο το τιποτα, οι πραγματικες αποδειξεις για αυτα ειναι σε κοινη θεα κατω απο καθε βιντεο και για να τις βλεπει ο λαος και να τις κρινει ο εκαστοτε κυριος.

    Το μονο που μενει ειναι να δουμε ποσα λεφτα μπορει να αρμεξει ο Μηχαλης απο την google μεσα στον επομενο χρονο αλλα κατι μου λεει πως για να αλλαζουν οι πολιτικες σχολιων το να τσακωνεσαι και να πατας το F5 για να δεις αν ο αλλος απαντησε δεν θα μετραει πλεον τοσο ευκολα σε οτι μετρητες αξιολογουν τα λευτα που δινει στους δημιουργους / συγγραφεις / wannabe καραγκιοζηδες η google

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω κι εγώ κάτι; Στα παπάρια μου με τι τρόπο αύξανε την επισκεψιμότητά του ο "Μηχαλάκης" (που γράφεται με γιώτα). Ας πάει να έβαζε και την αδερφή του να τους κάνει κονσομασιόν. Εγώ κρατάω αν μ'αρέσει ή όχι το περιεχόμενό του, όχι ποιος τον σχολιάζει και γιατί.
      Υ.Γ. Αλήθεια, όταν έκατσες κι έγραψες αυτό το κατεβατό (το οποίο κι εσύ ο ίδιος παραδέχεσαι ότι εν τέλει δε μετράει σε τίποτα), δεν είχες τίποτα καλύτερο να κάνεις Παρασκευή βράδυ;

      Διαγραφή
  9. Εγω αμα θελω΄ιντερνετική ψυχαγωγία διαβάζω Thomas The Barbarian. Οι άλλοι ειναι οδοντόκρεμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.