Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Varoufuck this shit

Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να περιγραφούν με την ατάκα που είπε ο θανατοποινίτης του Αρκά στον δεσμοφύλακα που τον οδηγούσε στο απόσπασμα:
-Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε...
Αλλά ανάμεσα σε αλληλοαντικρουόμενες δηλώσεις, κωλοτούμπες, καταλήψεις, επεισόδια, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και επιθέσεις σε βενζινάδικα, ένας είναι ο πραγματικός σταρ αυτού του θίασου.
Ο Γιάνης με το ένα νι.
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης.
Ο οποίος ερωτηθείς γιατί γράφει το όνομά του με ένα νι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι Γιάννηδες με δύο, απήντησε με την εξής πολύ διασκεδαστική ιστορία: όταν ήταν στο δημοτικό, η δασκάλα του τον μάλωνε γιατί έγραφε το Γιάνης με ένα νι, κι έτσι αυτός από πείσμα όταν έγινε μεγάλος και παγκοσμίως γνωστός οικονομολόγος το έγραφε επίτηδες με ένα νι για να της την πει.
Όπως και κάθε άλλος φυσιολογικός άνθρωπος που, στα σαράντα του χρόνια, προγραμματίζει τις ενέργειές του με στόχο να την πει στη δασκάλα που είχε στο δημοτικό.
Hey! Teacher! Leave this kid alone!

Ο Πίσω από τις Λέξεις Τσίπρας διάλεξε τον Γιάνη ως υπουργό Οικονομικών με το σκεπτικό ότι είναι οικονομολόγος. Είναι ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο σκεπτικό, αν σκεφτεί κανείς ότι όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί οικονομικών ήταν λαμόγια.
Πριν από αυτό, ο Γιάνης ήτανε γνωστός κυρίως ως τηλεμαϊντανός σε διάφορες ειδήσεις και Παπαδάκηδες, όπου έβγαινε και βασικά εξηγούσε ότι αν η Ελλάδα πάει στη δραχμή θα γίνει του μουνιού το πανηγύρι.
Τουλάχιστον αυτό θυμάται ο Σταύρος Θεοδωράκ...
-Α! ΟΥ! ΜΠΟΜΠΟΛΙΣΤΑΝ! ΘΑΝΑΤΟΣ!
...ης, ο οποίος σε ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα διάβασε μια από τις εν λόγω συνεντεύξεις του Γιάνη ενώπιον της Βουλής χωρίς να πει ότι αυτά που διάβαζε ήταν λεγόμενα του Γιάνη.
Η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον του τμήματος αυτού που υποστηρίζει τη δραχμή, των οποίων ο αριθμός κυμαίνεται ανάλογα με τον καιρό, την απόδοση του Παναθηναϊκού και τη θέση της Αφροδίτης σε σχέση με τον Κρόνο) ήταν του τύπου "τι λέει αυτός ρε!" και "πετάχτε τον έξω".
Δεν ήταν παράδοξη αυτή η αντίδραση, αφού οι Συριζαίοι είναι ικανοί να υιοθετήσουν τη θεωρία της επίπεδης γης αν το Μπομπολιστάν πει ότι η γη είναι στρόγγυλη. Απλά μόλις ο Σταύρακας αποκάλυψε ότι αυτά που διάβαζε τα είχε πει ο Γιάνης, όλοι αυτοί που αντιδρούσαν ξαφνικά θυμήθηκαν ότι έχουν αφήσει το αμάξι τους στο παρκόμετρο.
Αλλά αυτό το άρθρο δεν είναι για τον Σταύρακα. Είναι για τον Γιάνη.
Ο οποίος, με το που βγήκε στη βουλή και ανακοινώθηκε ως υπουργός Οικονομικών ξαφνικά απέκτησε ένα κύμα από θαυμάστριες, τις λεγόμενες και Βαρουφίτσες.
Γιατί συνέβη αυτό;
Επειδή οι φεμινίστριες είναι ακόμα κατασκηνωμένες κάτω από το σπίτι μου μετά την τελευταία μου ανάρτηση, δε θα πω "γιατί είστε ηλίθιες", απλά ότι το 99% δίνει το κακό όνομα στις υπόλοιπες.
Και τι ζόρι τραβάω εγώ, θα μου πείτε. Δεν είναι ωραίος, αλλά αρέσει. Είναι φάση το αγόρι! Είναι αλήτης! Είναι μηχανόβιος! Φοράει το πουκάμισο έξω απ'το παντελόνι σαν να μην τρέχει τίποτα! Κυκλοφορεί χωρίς μπατσικό γύρω του! He's a cowboy! On a steel horse he rides!

Όπως θα έλεγε γεμάτος πόνο και καψούρα ο Στάθης Ψάλτης σε ένα πρόγραμμα πολύ σπέσιαλ με πολλά αχ και βαχ, Τσίπρα μ'ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Γιάνης.
Ο Τσίπρας φυσικά το ήξερε. Κι επέλεξε το κωλόπαιδο για την κρίσιμη θέση του διαπραγματευτή, γιατί ως γνωστόν η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι θα σκίσει τα μνημόνια.
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις από την πραγματικότητα βέβαια απέχουν όσο ο Άρης Θεσσαλονίκης από την Α' Εθνική, αλλά αυτό δεν το είπε κανείς στον Γιάνη.
Βλέπετε, η μαντάμ Μέρκελ (sic!) είχε συνηθίσει από τους προηγούμενους υπουργούς οικονομικών να έρχονται και να της γλείφουν τη μπότα στο πίσω δωμάτιο αμέσως πριν τη συνέντευξη τύπου. Όταν ο Γιάνης έσκασε μύτη κι αντί να επαναλαμβάνει "yes mistress" με σκυμμένο κεφάλι τόλμησε να επιδείξει το παραμικρό ίχνος αλαζονείας, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε κι ο Ντάισελμπλουμ φρύαξαν απ'το κακό τους.
Το πρόβλημα ήταν αλλού: δύο μόλις μέρες αφού ο Αλέξης έφερε την Ελπίδα και τραγούδησαν μαζί το Στη Ντισκοτέκ, συνειδητοποίησε ότι υποσχέθηκε να βάψει αυγά και το μόνο που είχε ήταν πορδές.
Αφού ο προσωπικός του γεωπόνος τον επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν ακόμα η εποχή που ανθίζουν τα λεφτόδεντρα, ο Αλέξης έντρομος συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να πληρώσει τον ουρανό, τα άστρα, την Άρτα και τα Γιάννενα έχοντας στο ταμείο τέσσερα κέρματα και ένα μισοφαγωμένο πιτόγυρο.
Αφού σκέφτηκε πολλές λύσεις όπως το να πουλήσει το κορμί του, να πλένει τζάμια στα φανάρια και να παίζει ακορντεόν στην Ομόνοια, αποφάσισε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ρίξει τα μούτρα του, να ξανακολλήσει ένα-ένα με σελοτέιπ τα κομματάκια που έσκισε το μνημόνιο και να γλείψει τη μπότα της Μέρκελ.
Αλλά υπήρχε πρόβλημα. Ο Γιάνης, ο οποίος είχε δείξει τόση αποφασιστικότητα και πυγμή, ήταν πλέον καμένο χαρτί στους απέναντι. Ο Αλέξης δεν είναι ηλίθιος. Είναι πάρα πολλά άλλα πράγματα, αλλά δεν είναι ηλίθιος. Έτσι αποφάσισε να δώσει στον Γιάνη ένα γκεϊμπόι να παίζει και έδωσε σημαντικότερο ρόλο στο στέλεχος με το επικό ονοματεπώνυμο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο οποίος και αποτελεί την τρίτη ή τέταρτη σημερινή αναφορά σε κάποιο αριστούργημα του 80's κινηματογράφου.
Αλλά ο Γιάνης δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσει έτσι και να φύγει απ'το φως της δημοσιότητας. Να θυμάστε το όνομά του. Θα ζήσει για πάντα.

Έτσι, προχθές το βράδυ, πήρε την κυρά του αγκαζέ και πήγανε να φάνε σε ένα εστιατόριο στα Εξάρχεια.
Και οκ, τα Εξάρχεια δεν είναι ακριβώς το μέρος που περιμένει να βρει κανείς τα γκουρμέ εστιατόρια που σερβίρουν ξέρω γω φιλέτο από άαρντβαρκ μαριναρισμένο σε σως από γκότζι μπέρι, Σο φάκιν γουάτ! Ο Γιάνης είπαμε είναι αλήτηζ! Παίρνει τους καθωσπρεπισμούς και τους χύνει στα μούτρα! Ήθελε να πάρει την κυρά του και να την πάει να φάνε κοψίδια και σπληνάντερα!
Το θέμα είναι ότι θα μπορούσε να την είχε πάει εξίσου καλά στα Βλάχικα στη Βάρη, ή στη Χασιά, ή στο Μαραθώνα, ή στη Βαγδάτη, ή βασικά σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη δεν περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Ακαδημίας και Χαριλάου Τρικούπη.
Όπως ξέρει όποιος κατοικεί στην Ελλάδα και είναι πάνω από δύο χρονών, στα Εξάρχεια κατοικοεδρεύουν οι αναρχοαπαυτόνομοι. Κι αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι απαγορεύεται να περνάμε από εκεί, αλλά όταν είσαι μέλος της φάκιν' κυβέρνησης και πηγαίνεις στα Εξάρχεια, πιθανότατα την επόμενη μέρα έχεις προγραμματισμένο να βάλεις την αγαπημένη σου κόκκινη φανέλα και να κάνεις περιήγηση στα γραφικά στενοσόκακα της Τούμπας.
Έτσι λοιπόν, διερχόμενοι περαστικοί αναρχοαπαυτόνομοι διαπίστωσαν ότι έχει αθηναϊκές πινακίδες βρίσκεται ο Βαρουφάκης μέσα και για κάποιον απροσδιόριστο λόγο μπήκαν μέσα κι άρχισαν να τον βρίζουν και να του πετάνε γυάλινα αντικείμενα.
Nobody could have seen that coming!
Όπως γλαφυρά περιγράφει ο ίδιος ο Γιάνης, τον συγκίνησε ιδιαίτερα η στάση της γυναίκας του που, με το που ξεκίνησαν τα όργανα, αυτή μπήκε μπροστά του για να τον προστατεύσει από την επίθεση.
Και οκ, οι φεμινίστριες ακόμα δεν έχουν φύγει κάτω απ'το σπίτι μου και δε θέλω να διαιωνίσω στερεότυπα περασμένων εποχών ότι ο άντρας φοράει τα παντελόνια και πρέπει να προστατεύει τη γυναίκα κι είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι...αλλά...
...
...ΑΛΛΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!
Δεν ντρέπεσαι; Εσύ τόσον καιρό μας παρίστανες τον γκραν γαμάω και τον αλητήριο και τον "κλεφτρόνι και τζέντελμαν" της κυβέρνησης κι ότι δε σε σκιάζει Μέρκελ καμιά, και μόλις έρχεται η ώρα να δείξεις το πραγματικό σου αντριλίκι, βάζεις για ασπίδα τη γυναίκα σου;
Ας έβαζες το Μακέδο!

Πέμπτο; Έκτο; Έχω χάσει το μέτρημα.
Αφού τέλος πάντων οι ανάρχες ξέμειναν από τασάκια να πετάξουν, ο Γιάνης ως άλλος Τζίζαντας Χριστός είπε "αφήστε τους να έρθουν κοντά μου" και τους εξήγησε ότι δεν έχει σημασία που είναι πλέον πολιτικός, γιατί πάντα σύχναζε στα Εξάρχεια και νιώθει Εξαρχειώτης και δεν τον εμποδίζει τίποτα να ξανάρθει.
Θα ξαναπάς στα Εξάρχεια, ε;
Όπως έλεγε κι η αρκούδα στο ανέκδοτο, "Γιάνη...δεν έρχεσαι στο δάσος για κυνήγι".
Αυτά, και να προσέχετε μη σας μαλώσει η δασκάλα σας στο δημοτικό και καταλήξετε για την υπόλοιπη ζωή σας να συστήνεστε ως Γηόργος Κονσταντηνήδης.

17 σχόλια:

  1. Καταρχην εχει εξηγησει πολλες φορες για το γραφει με ενα "νι" και η απαντηση ειναι η εξης και οχι αυτο που λες εσυ. Το ονομα κανονικα ειναι Ιωαννης με δυο νι το γιαννης "τυπικα" δεν υφισταται αρα μπορεις να το γραψεις οπως θες αρα τα δυο "νι" ειναι πλεονασμος. Και το Μανωλης καποιοι το γραφουν με "ω" και καποιοι με "ο" ποιο ειναι το σωστο; Και τα δυο.

    Παμε ομως παρακατω, ο Βαρουφακης δεν ηταν ποτε μαιντανος και εβγαινε προ κρισης να μιλησει, εσεις τον μαθατε τωρα. Επισης το να βαλεις μπροστα εναν καθηγητη οικονομικων ως υπουργο στην αντιστοιχη θεση μονο καλο εχει να σου δωσει. Το κακο με τον βαρουφακη ηταν πως λογαριαζε χωρις τον ξενοδοχο. Και τι εννοω, πολυ ευκολα θα μπορουσε να πει "αντε γαμησου ρε Ευρωπη", ο συριζα και ο ελληνικος λαος δεν το θελει. Θελει και να μην χρωσταει και να ειναι μεσα στο Ευρω. Ελα ομως που δεν γινονται ολα αυτα.

    Αρα για την οικονομικη πολιτικη δεν ειναι υπευθυνος μονο ο υπουργος οικονομικων, αλλα ολη η κυβερνηση. Επισης ο Βαρουφακης δεν εφαγε λεφτα απο τα ταμεια και του την επεσαν τα ΜΜΕ οπως και σε ολη την κυβερνηση επειδη τιποτα αλλο δεν εχουν να τους προσαψουν σε σχεση με καποια αδικηματα. Επειδη λοιπον ειναι τοσο επικοινωνιακος αρχισαν να χτυπουν οπου βρηκαν ειτε αυτο λεγεται εμφανιση, ειτε μηχανη ειτε δεν ξερω τι.

    Η θεση του Βαρουφακη σαν οικονομολογος ειναι σωστη, αλλα επειδη δεν αποφασιζει εκεινος το λαθος ειναι η σταση του.

    Επισης κατι αλλο εσεις που εχετε ξεμενει στα εξαρχεια να σας πω πως φυσαει αερας επαναστασης και σε αλλες πολεις και περιοχες πολυ πιο σωστα και δυναμικα. Αν θελετε τωρα να κοιτατε το δεντρο αντι για το δασος περαστικα. Δε μιλαω προσωπικα αλλα γενικα. Κουβεντα να γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, δεν είναι Γιάνης, είναι Γιανάκης. Επίσης είμαι σίγουρος πως τον θυμάμαι να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να λέει τα τύπου "άντε γαμήσου ρε Ευρώπη".

      Διαγραφή
    2. Όσο για το ένα νι:
      http://www.iefimerida.gr/news/189103/giati-o-varoyfakis-grafei-gianis-me-ena-n-aisthitiko-provlima-kai-i-kontra-me-ti-daskala

      Διαγραφή
  2. Διακρίνω μία απέχθεια/αντιπάθεια για τα Εξάρχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα Εξάρχεια καμία, απλώς οι πολυκατοικίες τους είναι πολύ ξεπερασμένης αρχιτεκτονικής. Για τους ανθρώπους τους πάλι...

      Διαγραφή
  3. XΘΕΣΙΝΟΙ ΠΟΥΣΤΟΠΑΣΟΚΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΥΡΙΖΟΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΣ και από δίπλα ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ επικίνδυνοι και από κάτω ένα συνονθύλευμα ηλιθίων, χαζών περιορισμένης "ευθύνης", "δώσε μου λαϊκισμό και την ψυχή μου πάρε", ζώων που θυμήθηκαν στα γεράματα να ασχοληθούν με τα "πόλιτικς" και φυσικά οι αφελείς...

    ΡΕ ΟΥΣΤ!!!

    Σε άλλα νέα,

    Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναποτύσονται νεφώσεις οι οποίες θα δίνουν σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη (κυρίως στα ορεινά) και πιθανόν τοπικά στον ορεινό άξονα της Πίνδου.

    Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή μικρή άνοδο φτάνοντας την Παρασκυή 1/5 στους 24-26 βαθμούς και το Σαββατοκύριακο στους 26-28 βαθμούς Κελσίου.

    Παράλληλα, οι άνεμοι θα διατηρηθούν εξασθενημένοι και μόνο σε πολύ τοπικό επίπεδο οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα οι θάλασσες να είναι καλοτάξιδες.

    Τέλος, δε θα λείψουν οι τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες της ημέρας κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

    Σε ελεύθερη μετάφραση; Παιδιά κομπλέ ο καιρός...βγαλτε τα τρίλιτρα, τα τετράλιτρα, τα ρυμουλκούμενα με σκάφη, μηχανές cross, jet ski και ντου για τριήμερο...Την Κυριακή στην επιστροφή θα μιλήσουμε στις κάμερες (αν στηθούν..γιατί ως δια μαγείας δεν στήνονται εδώ και 3 μήνες) στα διόδια για την "εξαθλίωση"...που μας χτύπησε κατακέφαλα...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά που με ενημέρωσες για τον καιρό. Κι ότι έλεγα να ψήσω.

      Διαγραφή
  4. Θωμά, παιδί μου, δεν είναι ότι συμπαθώ ή στηρίζω το Βαρουφάκη. Πιο πολύ τον έχω βρει γραφικό και με ενοχλεί που έχει αναδειχθεί σε σελέμπιτι-γιατί ένας πολιτικός έχει εκλεγεί για να κάνει ένα συγκεκριμένο έργο, όχι για να γίνεται μέλος της σοουμπίζ. Αλλά, έχω ορισμένες ενστάσεις ως την κριτική που του ασκείς. Η μία αφορά το γεγονός ότι εστιάζεις σε πράγματα άσχετα με την πολιτική του πορεία (τύπου αφιερώνεις πολλές παραγράφους για το επίμαχο γεύμα στα Εξάρχεια). Δεύτερον, αποσιωπάς (και στο χει πει κι ο Μanolo πιο πάνω) το γεγονός ότι οι οικονομικές κινήσεις της κυβέρνησης δεν είναι αποτέλεσμα ατομικών αποφάσεων, αλλά υπάρχει ένα ολόκληρο υπουργείο με το επιτελείο του για αυτή τη δουλειά. Τέλος, δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος υπερπροβεβλημένος υπουργός, που η προβολή του είναι αντιστρόφως ανάλογη του έργου του. Ο Άδωνις π.χ., για διαφορετικούς λόγους, είχε προβληθεί εξίσου πολύ.
    Όπως περίμενες, θα σταθώ στο θέμα των Εξαρχείων. Δίνεις στον αναγνώστη να καταλάβει ότι η περιοχή αποτελείται μόνο από κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες. Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι, σύμφωνοι. Αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτοί. Προσωπικά, έχω γνωρίσει αρκετά αξιόλογα άτομα εκεί, του αναρχικού περισσότερο χώρου, ανθρώπους που μαγειρεύουν σε συλλογικές κουζίνες, οργανώνουν συνελεύσεις και συζητήσεις, στηρίζουν τα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα ή, έστω, είναι άτομα που έχουν να σου μάθουν πράγματα, αν κάτσεις και συζητήσεις μαζί τους. Όχι, δεν είναι ο Παράδεισος, αλλά ούτε και το δύσβατο μέρος που δε μπορείς να αναπνεύσεις.
    Υ.Γ. Επειδή έχω διαφωνήσει σε ποστ σερί μαζί σου και θα με κοιτάς με μισό μάτι, να ξεκαθαρίσω κάτι: δεν είμαι η αστυνομία σκέψης που θα σε μαζέψει. Θα εκφράσω και τη διαφωνία μου, χωρίς να προσδοκώ να σου αλλάξω γνώμη, αλλά στο πλαίσιο του διαλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι κάπου με έχασες. Δεν είπα εγώ ότι τα Εξάρχεια είναι γκέτο. Ότι είναι ο Άγιος Παντελεήμονας κι ο Σταθμός Λαρίσης που φοβάσαι να περπατήσεις ακόμα και τη μέρα. Εγώ, εσύ, ο καθένας μια χαρά μπορούμε. Αλλά ο πολιτικός που θα έρθει να κάτσει σε έναν χώρο όπου ξέρει ότι μαζεύονται οι ανάρχες, ε, τα τραβάει ο κώλος του μετά ό,τι κι αν πάθει.
      Κι έπειτα αυτό που μου λες είναι σαν το "μα δεν πάνε στα γήπεδα μόνο χούλιγκανς, πάνε κι ήσυχοι άνθρωποι κι οικογένειες με παιδιά". Οκ. Αυτοί που θα κάνουν τη ζημιά δεν είναι οι οικογένειες με τα παιδιά, είναι οι χούλιγκανς. Άρα σο γουατ.

      Διαγραφή
    2. Όπως εσύ πιθανότατα γνωρίζεις τα γήπεδα και τους ανθρώπους τους, έτσι κι εγώ είχα την υποχρέωση να σου εξηγήσω κάποια πράγματα για μια περιοχή που πιστεύω πως γνωρίζω καλύτερα από σένα, απλά και μόνο γιατί την έχω επισκεφθεί πιο πολύ. Και δεν πιστεύω ότι μπορείς να σχηματίσεις ολοκληρωμένη άποψη για μια περιοχή από τη μία, άντε δυο, φορές που την έχεις επισκεφθεί και, κυρίως, για τους ανθρώπους της.
      Για να μην παρεξηγηθώ, πέρα από τους μπαχαλάκηδες, εκεί κυκλοφορούν κι άνθρωποι που στηρίζουν την αριστερά και την κυβέρνηση. Ουκ ολίγες φορές η νεολαία του Σύριζα έχει χρησιμοποιήσει κτήρια, κυρίως το Στέκι των Μεταναστών στην Τσαμαδού, για τις εκδηλώσεις της. Είναι, λοιπόν, διαφορετικό για έναν αριστερό υπουργό να τρώει στα Εξάρχεια, από το να φάει εκεί ένας δεξιός, που, ακόμα κι αν δεν πάθει αυτά που παθε ο Γιάνης, σίγουρα θα εισπράξει στραβές ματιές.

      Διαγραφή
    3. Ξέρεις ότι αναρχικοί είναι αυτοί που αντιτίθενται σε κάθε μορφή κυβέρνησης, όσο "αριστερή" κι αν αυτή διατείνεται ότι είναι, έτσι; Αλλιώς θα πρέπει να αρχίσουμε από τα μαθήματα ελληνικών. Από εκεί και ύστερα, ακόμα κι αν στα Εξάρχεια συχνάζουν υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν πρόκειται να εμποδίσει τους πέντε-δέκα-είκοσι ηλίθιους να την πέσουν σε όποιον πολιτικό βρουν μπροστά τους.

      Διαγραφή
    4. Οι αναρχικοί αντιτίθενται σε κάθε μορφή και σύστημα εξουσίας κι είναι κατά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Οι μπαχαλάκηδες φυσικά και το χουν παρερμηνεύσει - αλλά το να ρίχνεις ξύλο στον τάδε πολιτικό άνευ λόγου πλησιάζει πιο πολύ το μηδενισμό. Κανένα μάθημα ελληνικών, λοιπόν, μόνο να αναγνωρίσουμε ότι οι μπαχαλάκηδες είναι άνθρωποι που πιάνονται από την ιδεολογία για να στραφούν στο μηδενισμό κι είναι άτομα που οι σοβαροί του Κινήματος δεν εγκρίνουν.

      Διαγραφή
    5. Ο αναρχισμός τι ακριβώς πρεσβεύει; Ότι η κατάρρευση του "κακού καπιταλιστικού συστήματος" θα έρθει με ειρηνικές διαπραγματεύσεις, καθίστε ρε παιδιά να το συζητήσουμε; Δε νομίζω. Ακόμα κι αυτοί που δεν εκφράζονται ανοιχτά ως μπαχαλάκηδες, "ιδεολογικά" πρεσβεύουν τη βίαιη ανατροπή του "συστήματος".

      Διαγραφή
    6. Δε θα απαντήσω με τη γενικούρα "οι αναρχικοί πιστεύουν" γιατί η άποψη που 'χει ο καθένας για το πώς θα ανατραπεί το σύστημα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Θα σου πω ωστόσο ότι οι άνθρωποι δεν είναι κατά της βίας,αλλά δε θα χτυπήσουν τον υπουργό, αν τουλάχιστον ανήκουν στους σοβαρούς. Είναι υπέρ της ελευθερίας, της άμεσης δημοκρατίας και της αυτοδιαχείρισης.
      Δε θα κάτσω να αναλύσω τα της ιδεολογίας τους. Ψάξε το μόνος σου, μίλα με ανθρώπους ΕΚΤΟΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (και το τονίζω αυτό), συγκέντρωσε απόψεις κι έλα και πες μου "Ιωάννα, έχεις/δεν έχεις δίκιο"

      Διαγραφή
    7. Ρασκολνικωφ1/5/15 19:25

      δεν ειναι κατά της κοινοβουλετικής δημοκρατιας,αλλά κατά της αστικής δημοκρατίας.Anyway παντως :P

      Ποιοι από ολους τους αναρχικούς θωμα;;Ο ροσιναντε που στηρίζει συριζα ή Αλφα Καπα;Οι πλατειακοι και οσοι αράζουν τσαβελλα ή οσοι ειναι σε συνελευσεις;Αυτοι του Βοξ ή ο Θερσιτης;;Και αυτά είναι ελάχιστα σε οτι υπαρχουν.Δεν υπαρχει μια αποψη,υπαρχουν ενα καρο τάσεις,προβληματικές για τη δική μου πολιτική ανάλυση,αλλά ρευματα σκεψεις. Τώρα αμα διαβάζεις Καθημερινη,δεν εχεις περάσει ποτέ από τα Εξάρχεια ή έχει περασει λίγο από πλατεια και πιστεύεις ότι όλοι έχουν ίδια υλικά συμφέροντα,αφεντικά και εργάτες, λογικό ειναι να τα εξωμοιώνεις όλα,τα σάπια και τα υγιη,γιατί μόνο έτσι μπορεις να τα υποβιβάσεις. Αλλά θα συμφωνήσω με την Ιωάννα,μιλα με ανθρώπους και όχι με ιντερνετικες περσόνες,διάβασε και μετά μιλα.

      ΥΓ:μιας και μιλήσατε για βία,βία δεν είναι να δουλεύεις 12 ώρες για 300 ευρώ;;;;αναρωτιεμαι..

      Διαγραφή
    8. Και ποια είναι δηλαδή τα σάπια και ποια τα υγιή; Απ'τη στιγμή μάλιστα που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους περί σάπιων και υγιών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσοι διαβάζουν Καθημερινή ανήκουν στα σάπια. Αυτό αδιαπραγμάτευτο. Όσο για το υστερόγραφό σου, γράψε κι ένα "η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία" και θα είσαι μέσα.

      Διαγραφή
    9. Ρασκολνικωφ12/5/15 03:33

      εξαρταται τη πολιτικη σου θεση,δε θα στο πω εγω!η καθημερινη ειναι λατρεια γιατι λεει αληθειες για το κοσμο τουτο!και αυτο αδιαπραγμάτευτο! τωρα για το υστερογραφο θα αναψω ενα τσιγαρο (καποια στιγμη) και θα αφησω το καπνο να γεμισει το δωματιο σε μια ιντελεκτουελ κατάσταση που μολις επινοησα γιατι βαριέμαι να απαντησω!

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.