Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Κλείνουν και τον τάφο τους!

Κάποτε, επί κυβερνήσεως πατρός (ή και παππού κατά τον γνωστό αστικό θρύλο, δε θα τα χαλάσουμε εκεί) Μητσοτάκη, ο συμπαθής κωμικός-παύλα-πολιτικός Βασίλης Λεβέντης, οργισμένος από το βίαιο κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού που διατηρούσε, Καναλιού 67, κατήγγειλε αλητεία, φασισμό, προδοσία και Αρκουδέηδες.

Εικοσιφεύγα χρόνια μετά ο Βασίλης Λεβέντης διέψευσε τα πλαστογραφημένα γκάλοπ που έδειχναν μηδέν Λεβέντης (μηδέν οι ώρες τους!). Οι καρκίνοι σε όλα τα σόγια του Παπανδρέου και του Μητσοτάκη προφανώς δεν έπιασαν, αλλά ο αγαπητός Βασίλης βρίσκεται στη βουλή.
Ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι Αρκουδέηδες πάνε να κλείσουν άλλα κανάλια, πολύ δυναμικότερα από το πάλαι ποτέ Κανάλι 67.
Μιλάμε φυσικά για τα αισχρά τσοντοκάναλα της διαπλοκής, Μέγκα, Αντένα, Σταρ, Άλφα και Σκάι.
Όπως ίσως θα θυμάστε, για όλη τη διάρκεια της πολυχρονεμένης μας κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ, και ειδικά στις μέρες πριν το δημοψήφισμα, αυτήν την τεράστια νίκη της δημοκρατίας μας και τονωτική ένεση ελπίδας και αξιοπρέπειας, τα εν λόγω κανάλια, άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο, έπαιζαν εναντίον της κυβέρνησης με τέτοια μεροληψία που διαιτησίες του Γιάχου και του Σπάθα σε παιχνίδια του Ολυμπιακού θυμίζουν Πιερλουίτζι Κολίνα.
Φυσικά, μετά τις δύο κόκκινες και πέναλτι εναντίον του Ολυμπιακού είναι πλέον εμφανές ότι ξεκίνησε και επίσημα η πρασινοκιτρινοασπρόμαυρη παράγκα του Αλαφούζου, του Ιβάν και του Μελισσανίδη.
Λευτεριά στον Ολυμπιακό της καρδιάς μας, την ομάδα που κερδίζει και τη διαιτησία.
Επιστρέφοντας στα τσοντοκάναλα, η Εθνοσωτήριος ΣΑΝΕΛ με την πυγμή που τη χαρακτηρίζει (κι όχι φυσικά ορμώμενη από κάποιο ταπεινό κίνητρο εκδίκησης ή φίμωσης) πήρε την απόφαση να θέσει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο που απ'το '89 και μετά ήταν απ'άκρου εις άκρον ένα "μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε".
Το τοπίο ασυδοσίας με τις προσωρινές άδειες που παρατείνονται επ'αόριστον, ωσάν το Μετρό Θεσσαλονίκης ή την κυκλοφορία του Chinese Democracy (αυτό θα ήταν αστείο αν το είχα γράψει το 2007, τώρα είναι απλά αποτυχημένο, σαν την καριέρα των Guns N' Roses μετά το '94) θα λάβει τέλος. Επιτέλους θα δημοπρατηθούν άδειες.
Απλά θα είναι μόνο τέσσερις.
Προφανώς το πρόβλημα που περιορίζει τον αριθμό των αδειών που θα δοθούν δεν είναι τεχνικό, γιατί πλέον με τις ψηφιακές συχνότητες δεν γίνεται στο φάσμα ο σκοτωμός που γινόταν παλιά στα πειρατικά ραδιόφωνα με τον Ψάλτη που έπαιζε Χριστοδουλόπουλο και τον Γαρδέλη που έπαιζε Duran Duran κι αλληλοκαβαλιόντουσαν οι συχνότητες και δεν ξεχώριζε το τι άκουγες.

Άρα το θέμα δεν είναι τεχνικό, έτσι; Δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να βλέπουν τα παιδιά σου τα Στρουμφάκια και ξαφνικά να πεταχτεί ανάμεσα απ'τα χιόνια ένα ξέμπαρκο βυζί και να στιγματιστούν για πάντα οι αθώες παιδικές ψυχούλες.
Επομένως το θέμα είναι η εξυγίανση των οικονομικών των καναλιών, τα οποία επιβιώνουν παίρνοντας διάφορα θαλασσοδάνεια ή μασώντας κρατικό χρήμα. Σε αντίθεση φυσικά με όλη την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία και δη τους ψηφοφόρους των ΣΑΝΕΛ!
Κι όπως απεφάνθη ο υπουργός Νίκος Παππάς, κατόπιν έρευνας από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, πανεπιστημιακό ίδρυμα με κύρος εφάμιλλο του γνωστού αγγλικού Πανεπιστημίου του Πούτσεστερ, η ελληνική αγορά σηκώνει μόνο τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας.
Καταλάβατε, κύριοι; Δεν το λέμε εμείς αυτό το πράμα, η αγορά το λέει! Τι νομίζετε, ότι μπορείτε με τη μαγκιά σας και τον τσαμπουκά σας εσείς οι διαπλεκόμενοι να παίζετε το νταούλι κι η αγορά να χορεύει; Δεν πάει έτσι! Δεν καταλαβαίνει η κυρία αγορά από νταούλια αφού. Και ποιος δεν το ξέρει αυτό άλλωστε.
Για να δείξει, δε, ο υπουργός Παππάς ότι και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες παίζει μπάλα η αγορά κι όταν καπνίζει ο λουλάς εσύ δεν πρέπει να μιλάς, παρέθεσε έναν πίνακα με τον αριθμό των καναλιών εθνικής εμβέλειας σε κάθε χώρα της Ευρώπης.
Κάποιοι κακεντρεχείς ωστόσο έψαξαν και βρήκαν ότι ο πίνακας είχε ένα-δύο-πέντε-δέκα-είκοσι λαθάκια, καθιστώντας τον έτσι εξίσου αξιόπιστο με πίνακα δρομολογίων του ΟΑΣΘ.
Αλλά τι είναι ένα-δυο μικροψεματάκια μπροστά σε αυτόν τον τόσο ιερό σκοπό της πάταξης της διαπλοκής;
Φυσικά εξυπακούεται ότι η αψεγάδιαστη αυτή κυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ θα τηρούσε αυτή τη στάση ακόμα κι αν τα "μπομπολοκάναλα" παίρνανε επί εικοσιτετραώρου βάσεως πίπες απ'τον Τσίπρα και γλείφανε τα δάχτυλα των ποδιών της Γεροβασίλη.

Η οποία Γεροβασίλη, επειδή ως γνωστόν ή το κάνεις ή δεν το κάνεις, δεν έχει "προσπαθώ", που έλεγε κι ο Μαστρογιόντα, ανακοίνωσε ότι θα "μπει τάξη" και στα ιντερνετικά μέσα.
Το ίντερνετ γέλασε, γιατί το ίντερνετ ξέρει.
Θυμάστε το όχι και πολύ μακρινό παρελθόν που στην φίλη Τουρκία ο Ερντογάν ή στη φίλη Ρωσία ο Πούτιν έκλειναν μπλογκ και κατέβαζαν λογαριασμούς απ'το Τουίτερ, και σύσσωμος ο αριστερός ήτοι προοδευτικός (εμφανή συνώνυμα αυτά τα δύο) κόσμος τους κατηγορούσε για φασισμό;
Τίποτα, αυτό, να δω αν το θυμάστε ήθελα.
Θερίζει πλέον το Αλτσχάιμερ και μάλιστα και σε μικρές ηλικίες.
Επίσης, θα μπει τάξη και στα ραδιόφωνα. Καταλάβατε, Γαρδέλη και Ψάλτη; Καβαλήστε τις χιλιάρες σας, φορτώστε τα μανούλια σας και μην μας τη βγαίνετε πολύ με κόκκινο. Γκέγκε;
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά ραδιόφωνα, όπως και έντυπα, που μπαίνουν μέσα. Κι άρα, σύμφωνα πάντα με το αλάνθαστο σκεπτικό της κυβέρνησης, πρέπει να μπουν σε τάξη. Ραδιόφωνα όπως το Στο Κόκκινο 105,5 και έντυπα όπως η Αυγή.
Θα κλείσουν μ'ένα νόμο και μ'ένα άρθρο! Και θα'ναι και μέρα μεσημέρι.
Είπαμε. Το ζητούμενο είναι πάντα το τι λέει η αγορά. Μην τυχόν και πιστέψει κανείς τους εγκάθετους νεοφιλελέδες που λένε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο τη φίμωση της αντίθετης άποψης και την επικράτηση των προπαγανδιστικών της μέσων! Αστεία πράγματα.
Όπως είπε άλλωστε κι ο υπουργός Βερναρδάκης, η αυτονομία των ΜΜΕ είναι παθογένεια της δημοκρατίας.
Ε, μα, βέβαια! Πώς την έχετε δει δηλαδή; Ό,τι θέτε εσείς θα κάνετε; Τι νομίζετε, ότι ζείτε σε καμιά δημοκρατική χώρα; Η μόνη αυτονομία που επιτρέπεται είναι των αυτοκινήτωνε, εφτά λίτρα στα εκατό χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο. Και τη βενζίνη θα μας τη δίνει η Βενεζουέλα.
Η οποία δεν υποτάχθηκε στον καπιταλισμό κι έτσι σήμερα εγγυάται αξιοπρέπεια και ευημερία σε όλους τους πολίτες της.
Μωρέ δε με γελάς εμένα. Κάπου τα ακούω εγώ να έρχονται τα ελικόπτερα. Κάπου τους ακούω τους πιλότους να πηδάνε στα πιλοτήρια, να ανάβουν τις μηχανές και να επιταχύνουν στους διαδρόμους απογείωσης πριν να είναι αργά.

Κάπου τα ακούω να έρχονται. Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή.
Και κατά βάθος, σε όλους αυτούς τους προοδευτικούς και δημοκράτες ανθρώπους που μας κυβερνάνε, πάντα με γνώμονα την ισορροπία της αγοράς και πάντα παλεύοντας να διορθώσουν τις παθογένειες της δημοκρατίας, κόντρα σε διαπλεκόμενα τσοντοκάναλα, ακροδεξιούς αγρότες που διαμαρτύρονται για υποσχέσεις που δεν έλαβαν ποτέ και γραβατωμένους νεοφιλελέδες που αφού ψήφισαν ΝΑΙ καλά να πάθουν, σε όλη αυτή λοιπόν την κυβέρνηση που μας έφερε την ελπίδα και ξεμπέρδεψε με το παλιό, ξέρετε τι εύχομαι;
Να μην προλάβουν να μπουν στα ελικόπτερα.
Αυτά, και να προσέχετε να μη βάλει τάξη η Γεροβασίλη στο μπλογκ σας. Αρκουδέηδες!

18 σχόλια:

  1. Να σε δω να προπαγανδίζεις εδώ μέσα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ειδάλλως θα σου κλείσουν το μπλογκ κι εσένα μέσα στη στενή γιατί έτσι να γελάω μέχρι το πρωί Μετά από το μεσημέρι θα πρέπει να κάνω κι εγώ το ίδιο και θα σταματήσω να γελάω!

    Ρε στην Ιταλία πριν 3-4 χρόνια που είχα πάει είχε τόσα πολλά κανάλια που ξεκινούσε μια ταινία στο πρώτο κανάλι και μέχρι να τελειώσω το ζάπινγκ όταν ξαναέφτασα σε αυτό άρχιζε άλλη ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης η ΕΡΤ θα πάρει όλη μια άδεια; Δηλαδή μπορεί να προσλάβει άλλους 5000 να φτιάξει άλλα 2-3 κανάλια; Θέλω να πληρώνω κι άλλα κι άλλα κι άλλα για την υπέροχη ΕΡΤ μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΡΤ είναι υπεράνω αδειών. Η ΕΡΤ είναι κατάκτηση των θυσιών και του αίματος του ελληνικού λαού (βλέπε και "νεκρούς της ΕΡΤ").
      Υ.Γ. Προτιμώ να μου σβήνουν τσιγάρα στα μάτια και να μου βάζουν αγκαθωτούς κάκτους στον κώλο παρά να προπαγανδίσω υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  3. Ο ΠΑΟΚ δεν ειναι μαγκια-ειναι αυτοταπεινωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/2/16 12:18

    Προσυπογράφω. Οι "άνθρωποι" ειναι επικίνδυνοι τα έχουμε ξαναπεί και τα έχουμε ξαναπεί από τότε που ολοι ειχαν πιει το kool-aid έχοντας πέσει στη μαρμιτα και τώρα το παίζουν εξαπατημένοι και αναμασάνε την γνωστή παπαριά του "μα αυτό δν ειναι αριστερά, είναι κάτι άλλο, ας ξαναδοκιμάσουμε".

    Η φάση ειναι τώρα που θυμήθηκαν τα κανάλια, έλεγε ένας από δαύτους προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πετώντας το αμίμητο "Μα δανειζόντουσαν χωρίς ασφάλειες και υποθήκες", λες και στην Γελλάδα δεν δανειζόταν άνετα και προεγκεκριμένα 10.000 οποιος ήθελε χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο...τα κανάλια τους πειράξανε, που δανειζόντουσαν από τις τράπεζες με υποθήκη έσοδα διαφήμισης και συμψηφισμούς με διαφημιστικά πακέτα. Τι να πεις; Πετάμε ένα "τσοντοκάναλα" σαν άλλοι Πακιστανοί αρχηγοί της Χ.Α και έδεσε το "στόρι". Και τι έγινε, που βγηκε το αρχίδι ο Παππάς στη Βουλή και παρουσίαζε ψευδή στοιχεία? Αφού ειναι "τσοντοκάναλα" και η "τσόντα" ενοχλεί την αριστερά. Βλέπεις το ηθικό πλεονέκτημα δεν ειναι τυχαίο. Δεν βλέπουν "τσόντες"...ας πούμε. Στην "δημοκρατία" του ανώτατου Σοβιέτ, δεν χωράνε ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια. Και ειδικά, κανάλια που δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν το άλλοτε κανάλι του Κουρή που έβγαζε τον Μπουγιουκλάκη στις λαικές αγορές να μαζεύει απόψεις για την κακιά δεξιά και ενίοτε έτρωγε κάνα καφάσι στο κεφάλι, προφανώς από ακροδεξιούς πωλητές λαικής αγοράς, με αποτέλεσμα να βγαίνει ο Ευάγγελος ο Γιαννόπουλος να κάνει δηλώσεις για προσπάθεια φίμωσης...Άλλωστε μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η ΕΡΤ που ετσιθελικά την πληρώνουμε όλοι για να ακούμε, πόσο καλά τα λέει η παρουσιάστρια Ειδήσεων της Β. Κορέας. Παθογένειες τέλος! Μόνο ΕΡΤ!

    Όσο για το ίντερνετι; Δώσε βάση και σε αυτό. Τώρα που νομοθετικά ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ και σε ΣΑΙΤ, ξεκινά η προσπάθεια ανταμοιβής των απανταχού Κουρήδων που παρείχαν το kool-aid και ο έλεγχος μέσω του "στήριξε αν θες να λάβεις μια διαφημισάρα 300.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού ας πούμε" Άμα δεν στηρίξεις, θα φας το πούλο και κάτσε και βγάλε άκρη με την συρρικνωμένη αγορά της διαφήμισης από ιδιωτες, μιας και αυτούς τους έχουμε τινάξει τα πέταλα...


    Τέλος πάντων αυτά, σε μέσες άκρες και έτσι στο γρήγορο και στο πόδι.

    Υ.Γ Πάντως ας υπολογίζει ο Παππάς ότι σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος με την πούτσα που θα φάνε, αν προσφύγουν τα κανάλια.

    Υ.Γ2: O τελειωμένος κρατικοδίαιτος φαρμακέμπορας περιμένει πως και πως τη κρατική διαφήμιση...στα σάιτ. Κάτσε να δεις γλέντια.


    Snake.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν ανησυχώ. Ας είναι καλά ο Λάκης με τις ανθρωπιστικές του απόψεις περί αναπηρίας, να τα λέει να μας ανοίγει τα μάτια... φαντάζομαι ο Κοντομηνάς θα πληρεί όλα τα κριτήρια οικονομικής υγείας για την άδεια του καναλιού του, έτσι; Μην πάθουμε κανένα κακό...

      Διαγραφή
    2. Προσυπογράφω Snake.
      Θωμά το Λάκη δε θα τον πιάνεις στο στόμα σου! ΤΟ ΛΑΚΗ!
      Νταξει, μπορει να είπε μια μαλακία για τους ανάπηρους, αλλά είναι η φωνή του λαού, χαρίζει γέλιο και χαρά στους πικραμμένους χωρίς να λειτουργεί ως γραφείο προπαγάνδας του γκουβέρνου. Εύχομαι η πολυχρονεμένη κυβέρνησή μας να μην κόψει το κανάλι του κ.Κοντομηνά που μπορεί να χρωστάει αλλά φιλοξενεί στους κολπους του τέτοιο πολιτιστικό ογκόλιθο οπως ο κ. Λάκης μας.
      Αν και εδώ που τα λέμε, ακόμα και να τον κλείσουν τον αλφα, νομίζεις οτι θα γλυτώσουμε απο το Λάκη; ψιλιαζομαι πως ειναι 1 βήμα μακρια απο την ερτ.

      Διαγραφή
    3. Α ναι και ο Παπάς είναι από τα πολύ επικίνδυνα τυπάκια..

      Διαγραφή
    4. Αν υποψιαστώ ότι υπάρχει περίπτωση να πηγαίνουν τα ωραία μου λεφτάκια στον ΞεφτιΛάκη, έχω ήδη φύγει ανθρακωρύχος στο Βλαδιβοστόκ.

      Διαγραφή
  5. Ναι τα ωραία σου λεφτάκια εδώ και πολλά πολλά χρόνια πάνε γενικότερα σε ένα σκασμό άχρηστους γελοίους και σε ελάχιστους ικανούς και σοβαρούς. Συνήθισέ το. Ο Λάκης είναι η κορυφη του παγόβουνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Στον Λάκη βάζω την κόκκινη γραμμή. Κι αν ξέρουν από κάτι καλά οι Συριζαίοι, αυτό είναι οι κόκκινες γραμμές.

      Διαγραφή
  6. νιώθω ηλίθια κάθε φορά που μπαίνω εδώ μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά είσαι. Εγώ νιώθω ηλίθιος κάθε φορά που βγαίνω εκεί έξω.

      Διαγραφή
  7. Ειμαι στον τεταρτο χρονο που εχω κλεισει την
    τηλεοραση. Ανακαλυψα οτι για τα νευρα που ειχα
    δεν εφταιγε το εναμιση λιτρο καφε που πινω τη
    μερα, αλλα η τι βι. Ασε που ανακαλυψα εναν αλλο
    κοσμο στο ιντερνετ.
    Συνεπως το καλυτερο που θα μπορουσε να κανει ο
    Παππας πριν ανεβει στο ελικοπτερο (αν προλαβει)
    θα ηταν να μην εδινε καμια αδεια, μπας και
    ξυπνησει κανενα μυαλο απ αυτα που υπνωτιζουν τα
    καναλια.
    Γιατι οσο να πεις, τριαντα χρονια Πωποτας ενα
    βημα μπρος,δυο πισω, στον αντενα, περασε στο dna
    μιας γενιας και παμε ετσι.
    Απ την αλλη, εχω και μια απορια..πως θα την
    χτυπησεις την διαπλοκη βρε χρυσο μου, οταν
    ξημεροβραδιαζεσαι στα καναλια της?? οεο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενάμιση λίτρο καφέ λέει. Εγώ άμα πιω τόσον καφέ σε μία μέρα θα περνάω από τοίχους.
      Υ.Γ. Θα τη χτυπήσει εκ των έσω καλέ. Τι δεν καταλαβαίνεις πχια;

      Διαγραφή
    2. Να μου τα εξηγειτε αυτα, γιατι δεν τα πιανω
      με τη μια :)
      Υ.Γ. Η απαραιτητη ημερησια δοση για να ειμαι
      ηρεμη και χαλαρη, με λιγοτερο περναω εγω μεσα
      απο τοιχους!

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει η εξαιρετική θεωρία προφανώς του Παπά(ρα) οτι ο αριθμός 4 απομακρύνει τη διαπλοκή. Οπότε, 4 κανάλια, 4 εφημερίδες, 4 περιοδικά και 4 site. Τώρα γιατί 4 καναλάρχες αποκλείεται να διαπλέκονται, δεν ξέρω, δεν διαθέτω την ευφυϊα και τη μόρφωση αριστερού υπουργού οπότε θα σας γελάσω.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.