Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Τι ξέρει ο Λευκός Πύργος και κάνει τον ανήξερο;

Μετά την εβδομάδα που μας πέρασε, πίστευα ότι πλέον τίποτα δε θα μπορούσε να μου κάνει εντύπωση και ότι σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου θα πρέπει να βαράω speedball απευθείας στο μάτι μόνο και μόνο για να νιώσω κάτι.
Είδα τον Λαζόπουλο να λέει ότι όποιος καθηλώνεται σε μια καρέκλα (αναπηρική) καθηλώνεται και το μυαλό του.
Είδα πανελίστες και συμπανελίστες τη μία μέρα να χέζουν πατόκορφα τον Παντελίδη για το στίχο με τη γκόμενα στα Κατεχόμενα και την επόμενη μέρα να μυξοκλαίνε πάνω απ'το πτώμα του.
Είδα το Χίο να βγαίνει και να γράφει επί λέξει ότι η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Μερσεντές σκότωσε τον Παντελίδη.
Είδα την Παλαιτσάκη να αποκαλύπτει ότι ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ (sic) κι όλοι οι φαν των Πινκ Φλόιντ παγκοσμίως θρηνούν για το χαμό του Παντελίδη.

Πίστευα ότι δεν υπήρχε πλέον τίποτε άλλο να δω.
Κι όμως, η απάντηση με περίμενε στη στάση Αντιγονιδών, πάνω σε ένα καφάο.
Από μακριά αυτό το χαρτί φαντάζει ένα απλό χαρτί. Και πράγματι, έτσι ήταν στην αρχή. Ένα απλό χαρτί.
Αν ήξερε όμως το δύσμοιρο δεντρί ότι κόπηκε για να γραφούν πάνω του τέτοια ανίερα και σατανιστικά μηνύματα, θα προτιμούσε να είχε καεί κάποιον Αύγουστο από δήθεν πεταμένο τσιγάρο ασυνείδητου οδηγού για να χτιστεί το επόμενο καλοκαίρι στη θέση του το εξοχικό κάποιου Αθηναίου.
ΣΥΛΥΨΗ ΠΑΠΠΑΘΕΜΕΛΗΣ-ΨΩΜΕΙΑΔΗΣ.
Α, ναι, ξέχασα να σας προειδοποιήσω ότι το ένα βασικό συνδετικό στοιχείο που έχει όλο το κατεβατό αυτό είναι η ωρθογραφύα. Πάρτε ένα κολλύριο, για παν ενδεχόμενο, μη με ρωτάτε πού θα το βρείτε, αν είστε ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχετε ένα μαζί σας σε κάθε περίπτωση γιατί η ομάδα δε βλέπεται.
Πάλι.
Δυστυχώς, επίσης, ένα τμήμα του κειμένου δε φαίνεται κάτω από αυτόν τον καφετί όγκο που θα μπορούσε να είναι είτε πέτρα είτε ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης ή κουράδα μετά από δέκα μέρες νερόβραστο πιλάφι, οπότε προφανώς και δεν το ακούμπησα γιατί σιχαίνομαι το μαύρο ψωμί.
Ρατσισμός.
Εδώ, λοιπόν, υποθέτουμε ότι τα μεγάλα αυτά πολιτικά αναστήματα (pun totally intended) της πόλεως της Θεσσαλονίκης, Παπαθεμελής και Ψωμιάδης, συνελήφθησαν. Τώρα, έχω εν γνώσει μου την άδικη πολιτική δίωξη του Πανίκα, αλλά το μόνο έγκλημα που θα μπορούσα να προσάψω στον Παπαθεμελή είναι ότι ενέπνευσε τον Λαζόπουλο να τραγουδήσει το "Παπαθεμελή, Παπαθεμελή, απόψε ένας ναύτης το κορμί μου αμελεί".
ΚΟΜΑΤΑ-ΑΣΤΗΝΟΜΕΙΕΣ Κ.Τ.
Η ωρθογραφύα συνεχίζει να κάνει εντυπωσιακό παιχνίδι, μοιράζοντας κάθετες μπαλιές και τριπλάροντας εντυπωσιακά τις άμυνες του εγκεφάλου μας. Εδώ βέβαια ανακύπτει ένα ζήτημα αν ο ποιητής μιλάει για κόμματα ή κώματα, αν και εδώ που τα λέμε τα περισσότερα κόμματα και οι περισσότεροι ψηφοφόροι αυτών δεν απέχουν πολύ από την απόλυτη έλλειψη εγκεφαλικής λειτουργίας.
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΟΥΓΚΑΣ ΕΦΚΑΡΠΕΙΑ ΠΑΡΕΑ
Εδώ ο δικός μας κάνει την ανατροπή και γράφει δύο ολόκληρες λέξεις σωστά (Ζαφειρόπουλος, Παρέα), αλλά μας αποζημιώνει γαμώντας ασάλιωτα την Ευκαρπία. Η σύνταξη εδώ θυμίζει τις ενισχύσεις από Κολωνό, κι είμαι σίγουρος ότι όποιος τολμήσει να πατήσει Ευκαρπία θα έχει να κάνει με τον Ζαφειρόπουλο και τον Σούγκα, που'χουνε κάνει δέκα χρόνια φυλακή ο καθένας, και το κρου τους.

ΣΥΓΚΕΝΗΣ ΤΟΥ ΔΕΙΑΒΑΤΗΡΕΙΟΥ
Ως γνωστόν, τα διαβατήρια έχουν πολύ στενούς οικογενειακούς δεσμούς, τους οποίους και τιμούν σε κάθε περίπτωση γάμου, βάφτισης, πανηγυριού ή κηδείας. Δεν είναι λίγο πράγμα να είσαι συγγενής διαβατηρίου.
Και τώρα μια μικρή διακοπή για διαφημίσεις...
ΣΤΡΑΤΩΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΝΑΥΑΡΕΙΝΟ
Ευχαριστούμε που διαβάσατε τους χορηγούς μας, και τώρα επιστρέφουμε στην κανονική ροή του προγράμματός μας.
ΔΕΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ
Φως-νερό-τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις, Θεοδόσης. Εδώ το νερό ή μπαίνει για κάποιον ανεξήγητο λόγο στη γενική, ή η προφορά γυρνάει σε Καρδίτσα βέρσιον.
ΤΟ ΧΑΡΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΕΙΚΑΣΤΕΙΡΕΙΑ
Πέραν του προφανούς αστείου που θα μπορούσε να κάνει κανείς με το "εγώ χαρτώ-εσύ χαρτείς-αυτός χαρτεί" και την επακόλουθη διερώτηση του τι μπορεί να σημαίνει το ρήμα χαρτώ και ποιος είναι αυτός που χαρτεί και τι, εδώ έχουμε ένα κοσμοϊστορικό φαινόμενο για την ελληνική γλώσσα. Μετά από δυόμιση χιλιετίες, αναβιώνεται η Αττική σύνταξη (βλέπε και "τα παιδία την παίζει"). Οι σχέσεις του ζητήματος με την σύνταξη του ΟΠΑΔ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΒΕ διερευνώνται ακόμα.
ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΕΙΞΕΡΟ
Ώπα! Εδώ βγάλαμε λαβράκι. Το καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα σοβαρεύουν επειδή όλη η πρόταση έχει (σχεδόν) σωστή ορθογραφία. Ο Λευκός Πύργος, κυρίες και κύριοι, δεν είναι απλά ένα στρόγγυλο κτήριο που αποκαλείται λευκό ενώ είναι γκρι.
Ο Λευκός Πύργος είναι νοήμον ον.
Και ξέρει. Αλλά παριστάνει τον ανήξερο.
Τι ξέρει; Γιατί δε μας λέει ο ποιητής τι ξέρει ο Λευκός Πύργος; Μήπως είναι κάτι τόσο συγκλονιστικό που αν το μάθουμε θα καταρρεύσει όλο το ανθρώπινο οικοδόμημα;
Μήπως ο Λευκός Πύργος είναι στην πραγματικότητα σταθμός παρακολούθησης από τους εξωγήινους, συγκεκαλυμμένος κάτω από το ιστορικό μνημείο της Θεσσαλονίκης;
Μήπως αυτός που έγραψε το σημείωμα αυτό είναι ο ίδιος ο Λευκός Πύργος, και προσπαθεί μέσα από αυτό το κρυπτογραφημένο μήνυμα να μεταδώσει αυτό που ξέρει μόνο στους Εκλεκτούς;

Είχα καιρό να αναφερθώ στον Εκλεκτό. Επίσης είχα καιρό να χώσω άσμα των θεάρεστων Van Halen. Ας επιστρέψουμε όμως στις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις γνώσεις του Λευκού Πύργου, που τολμάει να κάνει και τον ανήξερο.
ΣΥΛΥΨΗ ΤΙΣ ΝΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ
Οι νταμπέλες είναι ειδικές πινακίδες που απεικονίζουν ιπτάμενα ελεφαντάκια. Προφανώς, τέτοιες φαντασιακές απεικονίσεις μπορεί να οδηγήσουν με τα αναρχικά τους μηνύματα σε εξεγέρσεις και πραξικοπήματα, αφού τα ελεφαντάκια δεν μπορούν να πετάξουν. Έτσι, οι νταμπέλες θεωρούνται εγκληματική πράξη και συλλαμβάνονται.
Η ΑΣΤΕΙΝΟΜΕΙΕΣ ΞΕΡΟΥΝ.
Τι ξέρουν οι αστυνομίες; Το ίδιο που ξέρει ο Λευκός Πύργος; Μήπως ξέρουν ποιος χαρτεί; Μήπως ξέρουν ποιος είναι ο συγγενής του διαβατηρίου και τι βαθμό συγγένειας έχει; Μήπως ξέρουν πώς θα λέγεται το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ποιος παλαβός θα βρεθεί να το ψηφίσει; Μήπως ξέρουν τι είναι η αγάπη; Γιατί θέλω να ξέρω. Θέλω να μου δείξουν.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΥΠΗ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
...κι ύστερα είπαμε...ε...όπως το ορίσει η ΕΠΑΕ. Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο.
Και τώρα ξέρετε.
Όχι όσα ξέρει ο Λευκός Πύργος, αλλά κάτι ξέρετε.
Αυτά, και να προσέχετε μην εκσφενδονιστείτε από καμιά μπαριέρα και μεταδοθεί η κηδεία σας ζωντανά απ'τα Αποκαλυπτικά του Μένιου Φουρθιώτη.

28 σχόλια:

  1. "Οι νταμπέλες ειναι ειδικές πινακίδες που απεικονίζουν ιπταμενα ελεφαντάκια" χαχαχχαχαχαχχαχαχαχχααχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα!!!!
    Έλιωσα...!!!!
    Ρισπεκτ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ναρκωτικά να είχε πάρει άραγε ο Ντίσνεϊ όταν σχεδίαζε ένα ελεφαντάκι που πετάει κουνώντας τα αυτιά του;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/2/16 01:07

    E, Θωμά, ξέρεις και τι είναι τα ασπρόμαυρα αυτοκόλλητα με το ερωτηματικό που βρίσκονται σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εδώ και λίγο καιρό; Κάτω από το ερωτηματικό γράφουν "ACT", "BE", ή "THINK". Πλέον βλέπω και κάτι καινούρια που γράφουν "9/3/16" και δίπλα με μικρά γράμματα ένα από τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα έχω πετύχει. Ή θα είναι μύηση σε παραθρησκευτική οργάνωση ή πολύ-πολύ πλάγια διαφήμιση για καινούριο κατάστημα Zara που θα ανοίξει κάπου στην Τσιμισκή.

      Διαγραφή
  3. Ρε μαλάκα, έλεος, είναι 7.20 το πρωί, ούτε τον γκαϊφέ μας δεν έχουμε μπρολάβει να μπιούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το διάβαζες απ'το προηγούμενο βράδυ. Αυτά συμβαίνουν όταν αφήνεις εκκρεμότητες.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/2/16 13:29

    Πω ρε φίλε κάψιμο...
    Κρίμα ρε που το 1995 δεν είχαμε κινητά με κάμερα. Έφτιαχνε ένας επιστολές με ωρθωγραφοια άπταιστη και ισχυριζόταν πως ο Μπιλ ο Κλίντον του ελέγχει τον εγκέφαλο με ράδιο μαγνητικά κύματα...

    Καλά για τον Γιώργο τον Μηνεα τον Θεό που ασχολείται με τα ενεργειακά πεδία και το δωδεκάθεο και ζητούσε από τον Γιάννη να τον προσλάβει για να κερδίζει η ομάδα στα χω πει...

    Snake.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον στέλνουμε στον Ιβάν Σαββίδη, λέω εγώ; Ακόμα και τα ενεργειακά πεδία και το δωδεκάθεο έχουν περισσότερες πιθανότητες να σταυρώσουν νίκη απ'ότι ο Τούντορ.

      Διαγραφή
  5. Μολις κατερριψες ενα απο τα επιχειρηματα μου!
    Παντα ελεγα οτι δεν εχει τοση σημασια,οταν
    καποιος γραφει ανορθογραφα, αλλα το τι ακριβως
    λεει.Πρωτη φορα που δεν καταλαβα τι θελει να
    πει ο ανορθογραφος.!!
    Ευτυχως παρηγορηθηκα με τη μουσικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φήμες λένε ότι όποιος καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τα βαθύτερα νοήματα αυτού του μηνύματος θα προσληφθεί αυτόματα ως πράκτορας στη CIA.

      Διαγραφή
  6. Κυκλοφορει σουπερ Ζουζου στη Σαλονικα και πινουν και οι εξωγηινοι ενα διαγαλαξιακο χορτο αξεπεραστο.
    Ποια Ζωνιανα και μαλακιες...ΠΟΙΑ ΑΜΣΤΕΛ-ΠΟΙΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραβάς μία τζούρα και συνδέεσαι δορυφορικά με την ψυχεδέλα του Τζιμηχέντρη λέμετε.

      Διαγραφή
  7. Ρε, όταν ειδα τη φωτογραφια στην αρχη, την πετρα την περασα για "τζιτζικι"! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν "τζιτζίκι" είναι αυτό που υποπτεύομαι, αυτό θα εξηγούσε πολλά.

      Διαγραφή
  8. Πωωωωωπωωω κάψιμοοοο!!! Πωωπωωω χάοος.. Και εγώ που είχα εντυπωσιαστει με τον άλλο που μοιράζει το βιβλίο του με ιερές γεωμετρίες, μαντεία, φιλοσοφία, ψυχική ανάταση και κάτι τέτοια.. θα το βγάλω και αυτο φωτο.
    (Ξανά, πωωωωωωωωωωωωωωωωωω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης υπάρχουν και τα αυτοκόλλητα του Παναγιώτη Τραϊανού, προέδρου του Ε.Α.Μ.Β, το οποίο μπορεί να σημαίνει και "Ένα Αρχίδι Με Βούτυρο" ή κάτι τέτοιο, και βαριέμαι να το διερευνήσω γιατί προτιμώ τα αρχίδια με ελαιόλαδο.

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε γμτ και εγώ τα βλέπω παντου τελευταία και σκέφτομαι να το ψάξω, αλλά φοβάμαι :D (έχουμε γεμίσει και με αυτοκόλλητα ενός γραφείου ντετέκτιβ αν έχεις παρατηρήσει :p, αλλα οκ αυτο δεν είναι καλτιλίκι)

      Διαγραφή
    3. Abort abort abort!! MΗΝ το ψάξεις!!!

      Διαγραφή
  9. τουλάχιστον τώρα ξέρουμε τι γινόταν στις εποχές πριν το ιντερνετ πως διέδιδε ο κόσμος τα μυνήματά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι είχα την απορία πώς δήλωναν οι βίγκαν ότι είναι βίγκαν.

      Διαγραφή
    2. δεν υπήρχαν Βίγκαν πριν από το ιντερνετ, το ινερνετ ξεκίνησε αυτή τη μάστιγα.

      Διαγραφή
  10. Πριν το ιντερνετ δεν υπήρχαν βιγκαν ρε μαλάκα Θωμά :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μακάρτνεϊ ήταν βίγκαν τριάντα χρόνια πριν το Ίντερνετ. Κι ακόμα κι έτσι δεν ήταν ο πιο μαλάκας απ'τους Μπητλς. Αυτόν τον τίτλο τον κατέχει για πάντα ο Λένον που τους γείωσε όλους για να γαμάει τη μποχλάδω.

      Διαγραφή
    2. Θα ταν ο patient zero φαίνεται.. :p

      Διαγραφή
    3. αχαχαχαχααχαχα και εγώ αυτό σκέφτηκα, ο Θωμά κανένας δεν έδινε σημασία στον Μακαρντενεη...

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος25/2/16 15:44

    ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΡΕ

    ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.

    ΒΥΖΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΛΕΜΕ....

    ΠΟΙΟΙ ΚΩΛΟΙ ; ΠΟΙΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ ; ΒΥ-ΖΙ-Α ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Αγιά Σοφιά αγνάντια βλέπω δυο μουνάκια, ΒΥΖΑΝ, ΒΥΖΑΝ, βαράτε παλαμάκια.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.