Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τα 15 χειρότερα τραγούδια του 2011

Αγαπούλες, ετοιμαστείτε για λάσπη "Κάστρο του Τακέσι" και επίπεδο σε ιστορικά χαμηλά ετών. Σήμερον κρεμάνται επί ξύλου οι κακοτέχνες που στοίχειωσαν τα ραδιόφωνα και το MTV για το σωτήριο έτος του 2011. Αν θέλετε να ωφεληθείτε σε βάθος χρόνου και να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι χάρη στην απύθμενη σοφία μου, χάσατε. Το σημερινό άρθρο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο αγνό, καθαρό και υπέροχα απολαυστικό μίσος. Κι αν δε σας αρέσει, υπάρχει και ο Παπανούτσος. Χωρίς πολλά πολλά, πάμε στο top 15. Πατάτε το play στα βίντεο με αποκλειστικά δική σας ευθύνη:
  • 15: Justin Bieber ft Mariah Carey-All I Want for Christmas is You
    Πουλάκια μου! Νομίζατε ότι το All I Want for Christmas is You δεν μπορούσε να γίνει πιο ενοχλητικό; Λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί, αν δεν μπορεί το άτομο που κατάφερε να σπάσει τα νεύρα όλου του πλανήτη εκτός από τα δεκαπεντάχρονα κοριτσάκια, τα οποία δε μετράνε, να καταφέρει να αποτελειώσει την όποια σταγόνα ανοχής που μας είχε μείνει για το χειρότερο χριστουγεννιάτικο έθιμο ανά τον κόσμο, ποιος μπορεί; Μιλάμε για πιο πάτο και από το Last Christmas σε εκτέλεση Ελένης Λουκά. Ο μόνος λόγος που είναι τόσο χαμηλά είναι ότι ο Bieber δεν αξίζει πρωτιά ούτε καν σε τέτοια λίστα.
  • 14: Kesha-Blow
    Η άποψη του Και πού σαι ακόμα για την ξανθομαλλούσα κοπελιά που ακούει στο όνομα Kesha είναι ότι πρόκειται για ένα πορνίδιο χωρίς το παραμικρό ίχνος ταλέντου. Και, πιστέψτε με, δε βοηθάει πολύ στο να αλλάξει αυτή η γνώμη η κίνηση του να βγάλεις ένα τραγούδι του οποίου ο τίτλος στην αγγλική αργκό σημαίνει "τσιμπουκώνω". Και δεν πρέπει βέβαια να παραλείψουμε το γεγονός ότι το τραγούδι είναι άλλο ένα άθλιο αποτέλεσμα autotune, κάνοντάς με να πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν η Kesha αντί να τραγουδάει όντως τσιμπούκωνε.
  • 13: Μηδενιστής ft Demy-Μια ζωγραφιά
    Η εμετικότητα και γλυκαναλατότητα του άσματος αυτού θα μπορούσε να αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Μετά βέβαια θυμήθηκα ότι η μόνη πρόθεση που είχε αυτό το πράγμα ποτέ είναι να βγάλουν οι δημιουργοί του λεφτά από τα ερωτοχτυπημένα δεκαπεντάχρονα που βάζουν στο στάτους τους στο Facebook "παντρεμένη/ος με τον/την" και θεωρούν ότι ο άλλος/η άλλη δε θα τους παρατήσει ποτέ, αλλά αυτά τα έχω ξαναπεί. Και όχι, δε σου ζωγραφίζω τα αστέρια! Στα διάλα πια!
     
  • 12: David Guetta, Florida, Nicki Minaj-Where them girls at
    Δεν ξέρω ποιος αξίζει πιο πολύ ψόφο από τους τρεις. Ο David Guetta, που έχει μιξάρει τις πιο αηδιαστικές εμπνεύσεις του αιώνα; Ο Flo Rida, που επειδή είναι μαύρος νομίζει ότι μπορεί να ραπάρει; Ή η Nicki Minaj, που είναι σαν τη Lady Gaga που κλειδώθηκε για δύο μέρες σε ένα θάλαμο σολάριουμ γεμάτο με ήλιον; Μάλλον και οι τρεις μαζί. Α! Και σταματήστε επιτέλους να κακοποιείτε τη γαμημένη γραμματική! Κάτι τέτοια βλέπουν τα απανταχού ανεγκέφαλα και μιλάνε τη γλώσσα σαν Αλβανοί που μόλις πέρασαν τα σύνορα κρυμμένοι στο φορτηγό με τα κρέατα.
  • 11: LMFAO-Party Rock Anthem
    ΟΚ, με αφορμή αυτό εδώ το κομμάτι θέλω να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αν είσαι λευκός και δεν τυχαίνει να λέγεσαι Marshall Mathers, μην αποπειραθείς να ραπάρεις. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να το κάνεις. Απλώς θα σπάσεις τα νεύρα σου και των γύρω σου. Α! Επίσης προτείνω να κάνουμε όλοι έναν έρανο για να πληρώσουμε έναν sniper να καθαρίσει αυτούς τους δύο παπαροκέφαλους που λέγονται LMFAO. Δε φτάνει που έχουν σαν όνομα ένα ηλίθιο ιντερνετικό ακρωνύμιο, αλλά με τα κομμάτια τους (νομίζουν ότι) μας πείθουν σιγά σιγά ότι τα νύχια που γρατζουνάνε σε μαυροπίνακα είναι μουσικό όργανο.
  • 10: Britney Spears-Hold it against me
    Ας είμαστε ειλικρινείς. Η Μπρίτνεϊ δεν έκανε ποτέ καριέρα επειδή έχει ωραία φωνή. Ακόμη κι αν όντως η φωνή της είναι ωραία, κανείς δε νοιάζεται. Ο μόνος λόγος που τη βλέπαμε ήταν επειδή στα βίντεο κλιπ της γδυνόταν μαθητριούλα, αεροσυνοδός και στριπτιτζού. Αυτό εδώ το άσμα όχι μόνο έχει προσβληθεί από τη σοβαρότατη μουσική ασθένεια που λέγεται Acute Autotunitis, αλλά και η ίδια η Μπρίτνεϊ έχει προσβληθεί από την εξίσου σοβαρή ασθένεια που λέγεται Νόσος της Gaga (θα μπορούσαμε να την πούμε και Στεφανιαία, από το Στέφανι, αλλά ήταν κατειλημμένο). Ό,τι πρέπει για να τρώνε τα παιδάκια όλο το φαγητό τους.
     
  • 9: Maroon 5 ft Christina Aguilera-Moves Like Jagger
    Κατ'αρχήν, τι ψύχωση είναι αυτή που έχει πάθει τελευταία η μουσική βιομηχανία με τον Jagger? Ο Jagger είναι ένας σαπρακιασμένος πορνόγερος που αρνείται πεισματικά να καταλάβει ότι μεγάλωσε και συμμετέχει και σε νέα μουσικά σχήματα παρακαλώ, επειδή πριν σαράντα χρόνια έκανε επιτυχία με τους Rolling Stones. Και σιγά τις κινήσεις δηλαδή! Ο Μάικολ είχε καλύτερες. Όσο για το τραγούδι αυτό καθ'εαυτό, είναι πιο ανέμπνευστο, τυποποιημένο και καρμπόν κι από έκθεση για τις Πανελλήνιες. Και κάτι τελευταίο: Christina Aguilera, σκάσε!
     
  • 8: Snoop Dogg-Sweat
    Είμαι δεκαέξι χρονών, αλλά έχω αρχίσει να νοσταλγώ τις εποχές που τα ραπ άσματα είχαν να περάσουν ένα μήνυμα, το οποίο συνήθως ήταν διαφορετικό από το "στήσου στα τέσσερα, γιατί το τεράστιο μαύρο σεξοπολυβόλο μου έρχεται καρφί για την τρύπα σου". Και να σκεφτείς ότι ο Snoop Dogg ανήκε στη γενιά των ράπερ του 90 που μας έμαθαν τι πάει να πει ραπ! Ο Dr Dre, πάντως, δε θυμάμαι να έβγαλε ποτέ σαχλό σεξοτράγουδο. Παραδειγματίσου. Κι ας μην ξεχνάμε φυσικά ότι για άλλη μια φορά πίσω από το μπιτ κρύβεται ο David Guetta. Για τη χωματερή της Κερατέας.

  • 7: Katy Perry-Last Friday Night
    Βρε Κατερινάκι. Βρε Κατερινάκι που με πότισες φαρμάκι. Εγώ λέω εδώ πέρα τόσα καλά λόγια για εσένα κι εσύ βγαίνεις και με αναιρείς βγάζοντας ένα τραγούδι τόσο βαρετό και ξενέρωτο μουσικά που μπροστά του οι τρεις συγχορδίες των Πυξ Βλαξ θυμίζουν εικοσάλεπτα σόλο ηλεκτρικής κιθάρας από τον Δημήτριο Χεντριξίδη. Το φάλτσο σαξόφωνο ανάμεσα στο δεύτερο και τρίτο ρεφρέν δε βελτιώνει ιδιαίτερα την κατάσταση, ενώ το βίντεο κλιπ με την Κατερίνα σε ρόλο νερντοκόριτσου και την Rebecca-ακόμα-δε-βγήκα-από-το-αυγό-Black να τη μετατρέπει σε πάρτι άνιμαλ μου προκαλεί εφιάλτες σαν να έφαγα δύο πιάτα φασολάδα στις έντεκα η ώρα το βράδυ.
  • 6: Rihanna ft Britney Spears-S&M remix
    Ως γνωστόν εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος των remix, ειδικά όταν το πρωτότυπο μου αρέσει. Και αυτό το πρωτότυπο μου άρεσε. Ναι, εντάξει, δεν είναι ούτε Βάγκνερ, ούτε Μπαχ, ούτε καν Πασχάλης, απλά είναι ένα συμπαθητικό σαχλοτράγουδο. Πειράζει δηλαδή να ακούμε και τέτοια; Σε μικρές δόσεις κάνουν και καλό. Το πρόβλημα είναι ότι μετά το πήρε η Μπρίτνεϊ και το γάμησε. Η φωνή "γάτα που της πατάει την ουρά το λεωφορείο" που έχει η Μπρίτνεϊ δεν ταιριάζει παντού, και αποδεικνύει επιπλέον ότι μαύροι και άσπροι μουσικοί δεν πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους (ο Eminem δε μετράει).
  • 5: Πάνος Κιάμος-Από Δευτέρα
    Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής που τόσο πολύ έχει καλλιεργήσει το μουσικό ιδίωμα "Κλάψα Films" στα χνάρια του βασιλιά Γιάννη Πλούταρχου επανήλθε με ένα χιτ που μας λέει ότι θα κόψει τις κακές του συνήθειες για χάρη της γκόμενας. Από τη μία μπράβο του, κάνει καλό στον εαυτό του. Από την άλλη, απεδείχθη επίσημα και με σφραγίδα από ληξιαρχείο πλέον πόσο απελπιστικά δούλος του αιδοίου και κοπρανόφλωρος είναι. Ο Οικονομόπουλος και οι παρουσιαστές του Queer Eye for a Straight Guy δεν κλάνουν μία στο πόσο απόλυτο μηδέν πιάνει ο ανδρισμός του Κιάμου, και ο μόνος Πάνος που αναγνωρίζω εγώ για λαϊκό τραγουδιστή είναι ο Ψωμιάδης.
  • 4:Chris Brown-Look at me now
    Μελωδία. Πού είναι η μελωδία; Είχα την εντύπωση ότι ακόμη και η ραπ, το είδος "δεν τραγουδάω, απλά απαγγέλλω στο ρυθμό", έπρεπε να έχει έστω μία στοιχειώδη μελωδία, αλλά προφανώς ο Chris-κοιτάχτε-με-όλοι-δέρνω-τη-Rihanna-Brown δε μασάει από κάτι τέτοια. Σκέτο κλαπατσίμπαλο. Οι ομιλίες του Παπαδήμου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό είναι πιο μελωδικές από το Look at me now. Τα σάπια φρένα των σάπιων λεωφορείων της Θεσσαλονίκης είναι πιο μελωδικά από το Look at me now. Ακόμη κι ένα πιάτο νερόβραστο μπρόκολο είναι πιο μελωδικό από το Look at me now!
  • 3: Rebecca Black-Friday
    Η μικρή Rebecca μαθαίνει τις μέρες της εβδομάδας. Αυτό δε θα ήταν κακό από μόνο του, αν δεν αποφάσιζε να το κάνει σε μορφή τραγουδιού που ξεπερνάει ακόμα και τα άσματα των Mazoo and the Zoo για τον παπαγάλο και την κατσίκα (εν τω μεταξύ το προσέξατε ότι βγήκαν και μούφα Mazoo and the Zoo που τραγουδάνε για τον ιπποπόταμο; Η φρίκη είναι υπεράνω περιγραφής). Η μικρή Rebecca χαρακτηρίστηκε από μερικούς ως η θηλυκή εκδοχή του Justin Bieber, αλλά, όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο ανώνυμος ιντερνετικός αστειάτορας, ο Justin Bieber είναι η θηλυκή εκδοχή του Justin Bieber.
  • 2: Ralvero-You Belong in my Bedroom
    Άλλο ένα αποτέλεσμα του φαινομένου "ρουμάνικη house" που με κάνει να εύχομαι στον κατά τα άλλα συμπαθή λαό της Ρουμανίας θάνατο δια ανασκολοπισμού από τον τελευταίο ζωντανό απόγονο του Βλαντ Τέπες. Το μπιτ, όπως και όλα τα άλλα παρόμοια, βαράει κατευθείαν στο νεύρο σαν κομπρεσέρ που προσπαθεί να σπάσει τη σπονδυλική σου στήλη, αλλά δεν είναι το χειρότερο. Οι στίχοι (ή, μάλλον, ο στίχος, αφού μόνο ένας είναι) μοιάζουν σαν να τους εμπνεύστηκε παιδί από νηπιαγωγείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες που το πότισαν βιάγκρα. Ανήκεις στο κρεβάτι, σε θέλω στο κρεβάτι. Κι εσείς ανήκετε στο διάολο.
  • 1: Sak Noel-Loca People
    Επιτέλους. Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Μπροστά σε αυτό, η Μακαρένα φαντάζει Μπετόβεν. Το πράγμα αυτό (δε θα του κάνω τη χάρη να το αποκαλέσω τραγούδι) βρίσκεται επάξια στην πρώτη θέση όχι για το 2011, αλλά και για τη δεκαετία ολόκληρη. Το What the fuck, που διαρκώς αναφωνεί η γρατζουνίστρια, είναι πολύ λίγο για να περιγράψει το κλίμα που επικρατεί. Το ελεεινά εκνευριστικό ηχητικό εφέ επαναλαμβάνεται πιο πολύ και από το Κωνσταντίνου και Ελένης. To all day all night με στοιχειώνει, αφού πράγματι ακούγεται στα αυτιά μου όλη μέρα κι όλη νύχτα. Ακόμη κι η ελληνική εκδοχή δεν κατάφερε να το κάνει (πολύ) χειρότερο, κι αυτό κάτι θα πρέπει να μας λέει. Δε νιώθω πολύ καλά. Θέλω τη μαμά μου.
     
Αυτά, και να προσέχετε μην σας ζητήσει η γκόμενα να πάψετε να καπνίζετε.

9 σχόλια:

  1. Είσαι άδικος. Είναι όλα κομματάρες. Όλα. ΌΛΑ!

    Υ.Γ. Η Κάρεϋ είναι φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις διάβασα το σχόλιο μου ανατρίχιασα. Θεέ και Κύριε.

    Υ.Γ. Το υστερόγραφο ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις διάβασα το σχόλιό σου κι εγώ ανατρίχιασα. Για το υστερόγραφο δε διαφωνώ. Αρκεί να μην τραγουδάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι ο απόλυτος σνάιπερ...αλλά έχω μια ερώτηση....εσύ....που τα άκουγες όλα αυτά;!;!;!Πάλι σε κλαμπ γυρνούσες;!;!

    Παρεμπιπτόντως το "Ralvero-You Belong in my Bedroom" το κόβω για rip-off από το χιτ του Κατέλη....το γνωστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγο σε κλαμπ, λίγο στο MTV, έκανα και λίγη ενδελεχή έρευνα στον Συ Σωλήνα για την πλήρη επιστημονικότητα, και να 'μαστε πάλι εδώ Αντρέα (είτε σε λένε Αντρέα είτε όχι).
    Να έφτασε μέχρι τη Ρουμανία η χάρη του Κάτμαν πολύ αμφιβάλλω. Αλλά πάλι ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οφείλω να ζητήσω μία τεράστια συγνώμη από το κοινό μου για την ολέθρια αυτή παραπληροφόρηση. Ο Ralvero ΔΕΝ, επαναλαμβάνω ΔΕΝ είναι Ρουμάνος. Κατάγεται από την Ολλανδία. Επομένως, εύχομαι στον κατά τα άλλα συμπαθή Ολλανδικό λαό θάνατο διά ανασκολοπισμού από τους ομοφυλόφιλους που πάνε στη χώρα τους να παντρευτούν. Και πάλι συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μια ζωγραφιά μου την δίνει ελεεινά γιατί το γκομενάκι (καλό δεν λέω) αλλα τραγουδάει με ανοιχτό το στόμα και με πολλά "α" ακόμα και εκεί που δεν χρειάζοντε.

    Ζαγραφησέ μαα ταα αστέριααααα και κύκλασα μου εκείνο που θα ζασουμα εμείς...
    Μάνα εγώ και ασυυυ.....
    Και μετά να να να να να να ναααααα να να νααααα

    Και καλά αμερικανάκι που προσπαθεί να μάθει την ελληνική προφορά αλλά δεν μπορεί.
    Την γαμάς μετά αν την πετύχεις πουθενά ;
    Μηδενιστή ντροπή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το μάνα εγώ κι εσύ με το που το είδα με πήγε σε λεσβιακό οιδιπόδειο. Εγώ σου λέω ότι τη γαμάς και μετά την σαβουράς στα σκουπίδια. Ο Μηδενιστής μηδενίστηκε. Δεν ξέρω τον πρότερο χιπχοπικό του βίο, αλλά αυτό αξίζει είκοσι χρόνια στο μπουντρούμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου ρε Peri χαχαχαχαχαχαχαχαχχααχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.