Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

They see me rolling, they hating

Κυρίες και κύριοι, Ελληνίδες και Έλληνες, αλλοδαποί αν με διαβάζετε, συναγωνιστές, συνάδελφοι, μα πάνω από όλα συνάδελφοι, ήρθε η ύστατη αναγνώριση. Είχα κι εγώ σχόλιο troll στο blog μου. Αξίζω πλέον δικαιωματικά να λέγομαι blogger.
Για όσους δεν ξέρουν, το troll είναι ένα πλάσμα το οποίο, είτε γιατί δεν το παίζανε τα άλλα παιδάκια, είτε γιατί ο μπαμπάς του δεν το αγαπούσε, είτε γιατί έτρωγε μπάτσα κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του, καταφεύγει στο ίντερνετ, όπου και με τη σιγουριά του ανώνυμου μπορεί να πουλάει εξυπνάδα εκεί που κανείς δε θέλει να την αγοράσει.
Ζούμε μεγάλες στιγμές, κυρίες και κύριοι. Χωρίς άλλες περιστροφές, πάμε να δούμε το επίδοξο troll, το οποίο επιτέθηκε στο επικό και τιτανοτεράστιο άρθρο που είχα γράψει το Μάιο για το πόσο μεγάλη μάστιγα είναι τα greeklish. Η άποψή μου επί του θέματος από τότε δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Όπα. Λάθος. Μετά από αυτό, χειροτέρεψε. Δεν περιγράφω άλλο. Απολαύστε υπεύθυνα.
Ο Θεος να σας παιρνει χρονια και να τα δινει στους χρηστες greeklish. Ενα αλφαβητο στον πλανητη, μια ενα πληκτρολογιο στα κινητα, στα πισια... Ενα λ στη γλωσσα (λλλλεμε), ενα ρ, ενα μ, ενα κ, ενα ι, ενα ο, ενα ε, ενα φ, ενα β, ενα κς, ενα πς. Να μπορει ο ανθρωπος αν ξερει οτι θελει να ψαξει την "αυξομειωση" να ψαχνει για afksomiosi και οχι να δοκιμαζει σαν αυτιστικος αφξομειωση, αυξωμοιωση, αυξομειοση κλπ. Η γλωσσα φτιαχτηκε για να μας διευκολυνει οχι για να μας εμποδιζει και να μας αφηνει να συνενοουμαστε μονο αν περασουμε τις 100 θιβετιανες σαολιν δοκιμασιες για το πως γραφεται aliko izima pikiloxroon alketaldeidon στα ελληνικα...

Το επομενο σταδιο καθαρα αγγλικα για ολους. Να μπορουμε να μιλαμε με ολα μας τα αδερφια σε ολο τον πλανητη. Η γλωσσα αυτη πια μας εμποδιζει να μιλησουμε με το φουρναρη που ειναι 2 ωρες μακρια απο την πορτα μας με το αεροπλανο. Οι γλωσσες φτιαχνονται για να μπορεις να παιρνεις ψωμι 2 ωρες μακρια απο το σπιτι σου, οχι για να λιμοκτονεις απο ασυνενοησια.

Οχι αλλος τοπικισμος καφενειου.

Φυσικα αυτο ειναι η δικη μου αποψη, feel free τωρα να φατε τις σαρκες σας και να μου επιτεθειτε να μου την αλλαξετε.

Στην αρχή παραλίγο να την πατήσω. Όμως μετά από ένα νανοδευτερόλεπτο συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να κρύβομαι από τη σκληρή αλήθεια. Τα επιχειρήματά του είναι πιο σάπια και από τα ψάρια του Αλφαβητίξ. Στην αρχή είπα να το περάσω στο ντούκου. Αλλά δεν άντεξα. Κομμάτια από όνειρα δε μάζεψα. Δε γινόταν να το αφήσω έτσι. Οπότε, ξεκινάμε.
Κατ'αρχήν, τα βασικά. Υπερασπίζεσαι μετά μανίας σε πρώτη φάση τα greeklish και σε δεύτερη θέση την υιοθέτηση της αγγλικής σε όλο τον πλανήτη. Και όλα αυτά τα γράφεις στην ελληνική γλώσσα, με ελληνικούς χαρακτήρες. Την αυτοαναίρεσή σου τη θες με μακαρόνια ή με πατάτες;
Ευχάριστο μουσικό διάλειμμα και συνεχίζουμε.


Α ρε Μάικολ. Πόσο θεός ήσουν και πόσο θεός θα συνέχιζες να ήσουν αν δεν έκανες τις πλαστικές και δεν βίαζες τα παιδάκια. Τέλος πάντων. Για πάμε ένα ένα στα επιχειρήματα του παιδιού.
Ο Θεος να σας παιρνει χρονια και να τα δινει στους χρηστες greeklish.
Ο υποτιθέμενος θεός που κάθεται και κοιτάει αμέτοχος τους πολέμους της Αμερικής για τα πετρέλαια στο Ιράκ και το Κουβέιτ τόσα χρόνια και αφήνει τα παιδάκια στην Αφρική να ψοφάνε το ένα μετά το άλλο ενώ οι Δυτικοί καλοτρώνε, θα παρατήσει τις διακοπές διαρκείας που κάνει από τότε που υποτίθεται ότι έφτιαξε τον κόσμο για να πάρει χρόνια από πέντε bloggers και να τα δώσει στα καθυστερημένα του ίντερνετ. Ωραία το ξεκίνησες.
Ενα αλφαβητο στον πλανητη, μια ενα πληκτρολογιο στα κινητα, στα πισια...
Για να μη χρειάζεται να πατάς alt+shift, ε; Για να μην κάψεις δύο θερμίδες παραπάνω και χαλάσει το θεσπέσιο στρώμα λίπους που καλλιεργείς τόσα χρόνια; Σε βλέπω εγώ. Έχεις σαν όνειρο ζωής να γίνεις Έλληνας δημόσιος υπάλληλος. Ατιμούτσικο.
Ενα λ στη γλωσσα (λλλλεμε), ενα ρ, ενα μ, ενα κ, ενα ι, ενα ο, ενα ε, ενα φ, ενα β, ενα κς, ενα πς.
ΟΚ. Πάντα υπήρχε ένα λ, ένα ρ, ένα μ, ένα ξ (και όχι κς) και ένα ψ (και όχι κς). Ξέρεις ποια γλώσσα έχει όχι ένα, αλλά τρία κ; Τα αγαπημένα σου αγγλικά. Σ'άρεσε τώρα; Όσο για τα ι, τα ο και τα ε, δεν τα βγάλανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι επειδή ήταν σαδιστές, αλλά επειδή αντιπροσώπευαν διαφορετικούς ήχους στην ομιλία τους. Το γεγονός ότι με την πάροδο αυτή η ηχητική αντιστοιχία πλέον δεν υπάρχει δε σημαίνει ότι επειδή δε σου αρέσει εσένα πρέπει να πάρουμε την ορθογραφία, να της κόψουμε τα γεννητικά όργανα με σκουριασμένο νυχοκόπτη και να της τα σερβίρουμε με ρύζι και σάλτσα μουστάρδας.
Να μπορει ο ανθρωπος αν ξερει οτι θελει να ψαξει την "αυξομειωση" να ψαχνει για afksomiosi και οχι να δοκιμαζει σαν αυτιστικος αφξομειωση, αυξωμοιωση, αυξομειοση κλπ.
Τώρα θα φταίω εγώ να πω ποιος κάνει σαν αυτιστικός; Δε θα το πω όμως γιατί έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να φάω μήνυση από κάποιον που νομίζει ότι τα τρία ι είναι σαδισμός. Αν θες εσύ να γράφεις αφκσομίοσι αντί για αυξομείωση, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και μπράβο σου. Απλά, κανένας απολύτως δεν πρόκειται να σε πάρει ποτέ στα σοβαρά.
Η γλωσσα φτιαχτηκε για να μας διευκολυνει οχι για να μας εμποδιζει και να μας αφηνει να συνενοουμαστε μονο αν περασουμε τις 100 θιβετιανες σαολιν δοκιμασιες για το πως γραφεται aliko izima pikiloxroon alketaldeidon στα ελληνικα...
Γιατί, προφανώς, όλοι οι Έλληνες στον ελεύθερό τους χρόνο συζητάνε για θέματα ανάλογα με το άλικο ίζημα ποικιλόχροων ακεταλδεϋδών. Το οποίο τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι καν σωστό, γιατί όπως όλοι ξέρουμε το ίζημα των ποικιλόχροων ακεταλδεϋδών είναι κυανοπράσινο. Ανίδεε! Όσο για την ανάλυση για το γιατί φτιάχτηκε η γλώσσα, μην πηδηχτείτε από το παράθυρο ακόμα. Έχει και καλύτερο.
Το επομενο σταδιο καθαρα αγγλικα για ολους. Να μπορουμε να μιλαμε με ολα μας τα αδερφια σε ολο τον πλανητη.
Αυτή πρέπει να είναι και η καλύτερη πρόταση που άκουσα από τότε που βγήκε ο Γιωργάκης και προκήρυξε δημοψήφισμα. Υπάρχει βέβαια μια μικρή λεπτομέρεια που σου ξεφεύγει. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι δε μιλάνε όλοι την ίδια γλώσσα δεν οφείλεται στο ότι είναι κάργα ντουβάρια και δεν ξέρουν το καλό τους, το οποίο μόνο εσύ το ανακάλυψες, αλλά στο ότι κάθε γλώσσα αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό πολιτισμό. Ίσως για αυτό δεν υπάρχουν δύο γλώσσες που να μπορούν να ταυτιστούν και να μεταφραστούν η μία στην άλλη απόλυτα. Ψιλά γράμματα βέβαια για τούτον εδώ τον Σταυροφόρο της ανεμπόδιστης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.
Αλλά εντάξει. Είμαι οπισθοδρομικός. Είμαι ένας γεροξούρας σε συσκευασία δεκαεξάχρονου. Δεν πρέπει να απορρίπτω πράγματα χωρίς να δω αν έχουν κάτι να μας πουν. Και η ιδέα της μίας γλώσσας μπορεί να έχει προοπτική. Αλλά, μια που φτάσαμε ως εδώ, γιατί να μην το επεκτείνουμε; Εγώ προτείνω να έχουμε επίσης ένα είδος μουσικής, ένα είδος ρούχων, ένα μοντέλο αυτοκίνητα, ένα χρώμα και ένα φύλο. Πώς το βλέπεις;
 Η γλωσσα αυτη πια μας εμποδιζει να μιλησουμε με το φουρναρη που ειναι 2 ωρες μακρια απο την πορτα μας με το αεροπλανο. Οι γλωσσες φτιαχνονται για να μπορεις να παιρνεις ψωμι 2 ωρες μακρια απο το σπιτι σου, οχι για να λιμοκτονεις απο ασυνενοησια.
Δηλαδή με δύο λόγια μας λες ότι η χρησιμότητα της γλώσσας είναι να αγοράζεις ψωμί από την άλλη άκρη της Ευρώπης. Μάλιστα. Επίσης, αγάπη είναι ο ιδρώτας στο μπλουζάκι σου. Η σουρεαλιστική ποίηση θρηνεί έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Γιατί, όπως ο καθένας μπορεί να διαβεβαιώσει, οι πρώτοι μαμουθοκυνηγοί που άνοιξαν το στόμα τους για να πουν κάτι άλλο από άναρθρες κραυγές ένα πράγμα είχαν στο μυαλό τους. Ότι, κοντά δέκα χιλιάδες χρόνια μετά, κάποιος θα μπορεί να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στο Λονδίνο για να πάρει ψωμί. Α. Και αν λιμοκτονείς τόσο πολύ πια, θα σου πω κάτι που θα σε εκπλήξει βαθύτατα και θα αλλάξει τη ζωή σου. Πήγαινε στο φούρνο της γειτονιάς σου. Εκεί θα είναι ένας ευγενικός κύριος που θα μιλάει ελληνικά. Τη γλώσσα που μιλάμε εγώ και εσύ αυτή τη στιγμή. Θα σου δώσει ψωμί, θα του δώσεις κάτι ωραία πολύχρωμα χαρτάκια που τα λέμε λεφτά, θα του πεις ευχαριστώ και θα γυρίσεις σπίτι σου έχοντας πάρει ψωμί. Χωρίς να χρειάζεται να πάρεις κανένα αεροπλάνο. Είδες τι απλά που είναι τα πράγματα;
Οχι αλλος τοπικισμος καφενειου.
Καφενείου ποτέ! Στο Da Capo για αμπελοφιλοσοφία πάνω από το φρεντοτσίνο και πολύ πάει! (γιατί το αυτονόητο είναι τοπικισμός. Α ρε Σύριζα, κακό που μας έκανες)
Φυσικα αυτο ειναι η δικη μου αποψη,
Καλά που το κατάλαβες...
feel free τωρα να φατε τις σαρκες σας και να μου επιτεθειτε να μου την αλλαξετε.
Κοίταξε τώρα να δεις τι πρόβλημα δημιουργείται. Αν φάμε τις σάρκες μας, μετά δε θα μπορούμε να επιτεθούμε για να αλλάξουμε αυτή την άποψη που συγκλόνισε τον κόσμο, γιατί δε θα έχουμε σώμα, και ως γνωστόν φαντάσματα δεν υπάρχουν. Κατά τα άλλα, πες μας τι ώρες δέχεσαι επισκέψεις, για να έρθουμε μαζί με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και τον Εξορκιστή να σου αλλάξουμε το μυαλό.
Αυτό ήταν. Τέλος. Εδώ τελείωσε αυτό το απαύγασμα σοφίας. Αδυνατώ πραγματικά να καταλάβω τι συμβαίνει. Μήπως είναι κάτι στον αέρα; Μήπως κάποιος εκεί πάνω μου στέλνει μήνυμα; Μήπως ο Χωστήρας καμουφλαρισμένος σε ανώνυμο μου κάνει πλάκα κι εγώ ψάρωσα; Κανείς ποτέ δε θα μάθει.
Αυτά, και να προσέχετε μην πεθάνετε από την πείνα επειδή δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον φούρναρη στο Παρίσι.

15 σχόλια:

  1. Μήπως απλά είναι θέμα βαρεμάρας και αχριστίλας. Το να μάθεις να μιλάς και να γράφεις τα ελληνικά άψογα και αλάνθαστα είναι κομματάκι δύσκολο. Εμένα που δεν μου κόβει και πολύ έχω φτύσει αίμα από τα αφτιά για να καταφέρω να μην κάνω λάθη στις καταλήξεις των ρημάτων. Και παρόλο που το παλεύω χρόνια τώρα. Οπότε θέλει αγώνα η πρωτιά. Αλλά ποιος να τρέχει να μαθαίνει καλά ελληνικά να μου πεις όταν μπορεί να τα γράφει όλα σε αγγλικούς χαρακτήρες.
    Καλά του τα είπες αν και πιστεύω πως δεν τα εννοούσε αυτά που έγγραφε. Απλά τρόλαρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω απόλυτα με Peri και θα προσθέσω: καλά το λέω εγώ ότι έχεις πολλά κιλά μυαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκανες ένα τεράστιο λάθος και θα στείλω τον Αυτοματίξ να τρολλάρει σε όλο την υφήλιο των blogs. Τα ψάρια του Αλφαβητίξ δεν είναι σάπια. Απλά δεν αερίζονται καλά. Μην λέμε κακοήθειες.

    Προφανώς και τα ελληνικά συγκροτούν δύσκολη γλώσσα. Από πότε, όμως, το δύσκολο δεν απαιτεί προσπάθεια; Δεν είναι κακό να ανοίξουμε ένα λεξικό, να ρωτήσουμε κάποιο μεγαλύτερό μας ή έστω να το ψάξουμε στο διαδίκτυο.

    Ο τρολλίστικος τύπος δεν αποτελεί παρά μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Τα μικρά παιδάκια μεγαλώνουν με greeklish. Δεν ξέρουν να γράφουν. Και να μου το θυμηθείτε: το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργηση πολλών γραμματικών στοιχείων. Θα μείνουμε μόνο με όμικρον και γιότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ελληνικά είναι σίγουρα μία δύσκολη γλώσσα. Αλλά και το να ανακάμψει η χώρα είναι δύσκολο. Σημαίνει ότι δεν πρέπει να το προσπαθήσουμε; Αν εμείς, που την έχουμε και για μητρική μας, την παρατάμε έτσι και προτιμούμε να της αλλάξουμε τα φώτα παρά να ζοριστούμε λίγο για να τη μάθουμε, ζήτω που καήκαμε.
    Κι εγώ πιστεύω ότι δεν τα εννοεί. Το ανθρώπινο είδος θα πρέπει να πάει πολύ άσχημα αν όντως υπάρχουν άνθρωποι που εννοούν βλακείες σαν αυτή με το ψωμί και το αεροπλάνο στα σοβαρά. Από την άλλη, θα μου πεις, λεφτά υπάρχουν...
    Δε θα ήταν ωραία, τώρα που το σκέφτομαι, να πήγαινε το μυαλό με το κιλό; Δίνεις χίλια ευρώ και παίρνεις ένα κιλό μυαλό. Μια χαρά.
    Μετά από όλα αυτά, το μόνο που έχω να πω είναι ένα τεράστιο και εκ βάθους καρδίας συγγνώμη από τον Αλφαβητίξ για την απαράδεκτη και απρόκλητη αυτή επίθεση λάσπης προς την επιχείρησή του. Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θωμάκο, αν μου επιτρέπεις μια επισήμανση που δεν έγινε από κανέναν, ούτε από σένα, ούτε από το τρολλάκι, ούτε από τους σχολιαστές.
    Το τρολλάκι λοιπόν, επιθυμεί μια ενιαία γλώσσα για όλους. Προτείνει π.χ. τα αγγλικά.
    Πράγμα που προϋποθέτει να ξέρει κανείς αγγλικά, ναι;
    Όταν λέμε όμως να ξέρει αγγλικά, δεν εννοούμε "να έχει Lower", ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ!

    (bear with me, θα το κάνω παπλωσέντονο, αλλά θ'αξίζει τον κόπο)

    Το επισημαίνω λοιπόν, γιατί είχα πρόσφατο παράδειγμα τενεκεδοσύνης στη δουλειά μου, την Πέμπτη.
    Δυό άνθρωποι που δε μιλούσαν ΓΡΙ ελληνικά, ήθελαν να κάνουν πολιτικό γάμο. Είχαν ταλαιπωρηθεί πολύ με τη γραφειοκρατεία μας, και όταν επιτέλους τους βοήθησε μια ληξίαρχος γιατί είχε την καλή διάθεση να τους βοηθήσει, τους είπε, είστε εντάξει, ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΩ! (=you're ok, let's get you married!)

    Στην αίθουσα τελετών λοιπόν, ανακάλυψε πως δε μπορεί να μεταφράσει το κείμενο που απαγγέλεται στους συζύγους με τα φτωχά αγγλικά της, και ήλπιζε στη βοήθεια του αντιδημάρχου που θα τελούσε το γάμο. Ο οποίος δε μιλούσε αγγλικά, 35 χρονών άνθρωπος!
    Επόμενη υποψήφια για τη μετάφραση, ήταν η γενική γραμματέας του δήμου, που σαφώς και δε μιλούσε γρι αγγλικά. Μετά ψάχνανε τη γραμματέα του δημάρχου, η οποία αφιχθείσα εν Αθήναις μόλις πριν 15 χρόνια από το χωριό της φέρουσα ένα καλάθι αυγά και μια κότα ζωντανή, το αγγλικό τη μάρανε.
    Με τα πολλά, πήραν τηλέφωνο στη ρεσεψιόν, το σήκωσα εγώ, και μου ζήτησαν να βρω οποιονδήποτε στο δήμο μιλούσε καλά αγγλικά. (μιλάμε για βάση δεδομένων με 200 νούμερα)..
    Τους απάντησα πως ίσως μπορώ να βοηθήσω εγώ, και κατέληξα να τελώ το γάμο (χρέος αντιδημάρχου, λέμε! κάτσε καλά..)

    Αυτό που θέλω να πω με το παράδειγμα, είναι πως όποιος δεν ξέρει να γράψει ελληνικά και χρησιμοποιεί greeklish, δε σημαίνει πως ξέρει κι αγγλικά, σημαίνει πως είναι ντιπ τενεκές. Από ολόκληρο δημαρχείο με όλες τις καρακοτάρες που φοράνε πέντε κιλά στόκο να πάνε στη δουλειά, επί της ουσίας, κανείς δεν ΞΕΡΕΙ αγγλικά. Επειδή όμως όλη μέρα καυλαντίζουν στο fb, στα greeklish είναι αστέρια!
    Συμπέρασμα; Ούτε ελληνικά, ούτε αγγλικά ξέρει κάποιος που επικοινωνεί με greeklish. Είναι απλά τούβλο, και ψάχνει τις κωλότσεπες για επιχειρήματα.

    nailed it, κι έφυγα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσένα κανονικά θα έπρεπε να σε κάνω συντάκτρια σε αυτό το μπλογκ. Τα σχόλια σου είναι ποστ ολόκληρα. Ο γάμος που τέλεσες αποδεικνύει πολλά. Ας πούμε, το γεγονός ότι σε ολόκληρη δημόσια υπηρεσία δεν κατάφεραν να βρουν έναν που να μιλάει αγγλικά. Αλλά τι ψάχνεις; Εδώ καλά καλά οι καθηγήτριες αγγλικών δεν μπορούν να μιλήσουν σωστά αγγλικά. Αν όλοι αυτοί που "έχουν lower" ήξεραν πραγματικά αγγλικά, θα ήταν δεύτερη επίσημη γλώσσα. Αλλά ψάχνουμε κι εμείς τώρα λογική σε άτομα που δεν έχουν μάθει να πατάνε το alt και το shift.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα πιθανόν το Τρόλ σου(κοίτα που μαθαίνω και άγνωστες λέξεις!) είναι απ'αυτά τα νέα φυντάνια που δεν γνωρίζουν να διακρίνουν ένα ρήμα από ένα ουσιαστικό και γιαυτό καλύπτονται πίσω απ'τα greecklish.
    Εγώ θεωρώ ότι είναι ο πιο βλακώδες και ύπουλος τύπος γραφής που σε λίγα χρόνια θα μας ισοπεδώσει την γλώσσα
    Οπως λέει ο KANTHAR0S τα νέα παιδιά λίγα γράφουν ελληνικά και φοβάμαι ότι θα χειροτερέψουν τα επόμενα χρόνια μιας και έχουν αντικαταστήσει τα τετράδια με πληκτρολόγια.
    Και λίγα του είπες!

    Καλό ΣΒΚ με θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και υποβόσκει το ενδεχόμενο να έλεγε απλά μαλακίες για να γελάσουμε (και ότι γελάσαμε, σκάσαμε), είναι απελπιστικά πιθανόν να ανήκει όντως σε αυτή την κατηγορία. Και αυτό είναι το κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ξέρεις πάντως ότι δεν το έγραψα εγώ!!!Είμαι spell-nazi και υπέρμαχος της σωστής χρήσης κάθε γλώσσας.Greeklish kai Greutch(Γρόιτς) είναι για τον πέο καβάλα για τους λόγους που τόνισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Greutsch λέει! Εγώ αυτή τη διάλεκτο μόνο στη Φρικηπαίδεια την έχω συναντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. zoyzoy,
    ο βλακώδης
    η βλακώδης
    το βλακώδες

    (και συγνώμη κιόλας, επειδή υπερασπίζεσαι τα ελληνικά όμως..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελα ρε ephee γνωρίζεις και ορθογραφία?
    Τότε γιατί δεν την χρησιμοποιείς στα Ελληνικά παρά κάνεις τον ξύπνιο με τα greekclish?

    Τα υπερασπίζομαι με απολυτήριο Λυκείου χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και επειδή με δυσκολεύουν όπως γράφετε οι νεότεροι!

    Εκτιμώ όμως την ευγένειά σου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Zoyzoy, επειδή δεν βρισκόμαστε στο δικό μου blog, θα σου απαντήσω όσο λιγότερο προσβλητικά μπορώ, για να σου λύσω μερικές απορίες.

    Το ephee, είναι το όνομά μου. Το όνομά του ο καθένας, το γράφει όπως θέλει. Το δικό μου θα μπορούσε να γράφεται Έφη, Έφι, Effie, Effi, αλλά εγώ επέλεξα να με γράφω ephee. Αν δε σ'αρέσει όπως το γράφω, ξεκίνα από τον Ζουράρι, κι όταν φτάσεις σε μένα, ξαναμιλάμε.
    Δεν κάνω κανέναν ξύπνιο λόγω λοιπών πτυχίων. Για την "ορθογραφία" (όπως βάφτισες τη γραμματική που σου διόρθωσα), δεν απαιτείται απολυτήριο λυκείου. Είναι κάτι που μαθαίνει κανείς στο δημοτικό. Άντε στο γυμνάσιο άμα δεν τα παίρνει!

    Ποιοι νεότεροι; Πόσο συμπεραίνεις ότι είμαι επειδή διαβάζω το Θωμά που είναι πιτσιρικάς; Και πόσο είσαι εσύ που σε δυσκολεύει η ορθογραφία/γραμματική (και συντακτικό ίσως) των νεοτέρων;

    Η εκτίμηση αντιλαμβάνεσαι ότι πήγε άκλαφτη..

    Υ.Γ. Ο τυπάς που έκανε τη λίστα λεγόταν Σίντλερ. Δε σου πέτυχε η κουλτουριά φιλενάδα..Μείνε στο Δάντη που τον κατέχεις. Διαφορετικά, πέρνα από δικό μου blog, να πάρεις μια ιδέα του πόσο πλούσια είναι τα ελληνικά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.