Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Οι 10 μεγάλες γελοιότητες του φετινού Μουντιάλ

Όπως όλοι σας ξέρετε, διάγουμε μέρες Μουντιάλ. Ένα Μουντιάλ που μπορεί να περιγραφεί με το εξής ανέκδοτο: Ήταν ένας Άγγλος, ένας Ιταλός, ένας Ισπανός κι ένας Πορτογάλος σε ένα αεροπλάνο από τη Βραζιλία. Ο Έλληνας δεν ήτανε.
Ναι, ξέρω, γελάσατε.
Αφού λοιπόν καταφέραμε να διαψεύσουμε όλες τις προβλέψεις και να περάσουμε τον όμιλο, πάμε να δούμε αυτό που λέει ο τίτλος χωρίς πολλά πολλά. Κι ας βάλουμε λίγη βραζιλιάνικη μουσική για να μπούμε στο κλίμα.

Τι, σάμπα θέλατε; Λυπάμαι, χάσατε. Αλλά παρ'όλα αυτά, επειδή σας ξέρω τι λιγούρια είστε (κι εγώ είμαι μηχανολόγος), θα φροντίσουμε και γι'αυτό.

  1. Οι "οδηγοί επιβίωσης γυναικών για το Μουντιάλ"
    Ξέρετε τώρα, τα κλασικά σεξιστικά "αστειάκια" του τύπου "να έχεις ανά πάσα στιγμή ζεστά σουβλάκια και κρύα μπύρα", "σεξ στο ημίχρονο και μόνο αν κερδίζουμε", "αν περάσεις μπροστά απ'την τηλεόραση χωρίζουμε" και τέθοια όμορφα. Το ερώτημα είναι το εξής: Έχεις ίντερνετ; Υπάρχει σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων καφετέρια που δείχνει Nova ή ΟΤΕ TV; Αν απάντησες καταφατικά σε αυτή την ερώτηση, τότε μπορείς να δεις όλα τα σοβαρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το Τσάμπιονς Λιγκ, το Ουέφα, τη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Κόπα Λιμπερταδόρες. Άρα δεν είσαι στερημένος από μπάλα και δεν περίμενες όλη τη χρονιά να έρθει το Μουντιάλ. Άρα σκάσε και μην αναρωτηθείς γιατί ο τάδε που "δεν ασχολείται με μπάλα" σου έφαγε τη γκόμενα.
  2. Οι ευαίσθητοι αριστερούληδες
    Εδώ και κανένα μήνα, έχει γίνει πολύ της μόδας ανάμεσα σε διάφορους έμπορες ανωτερίλας να κοιτάζουν αφ'υψηλού όποιον βλέπει μπάλα με το "πώς μπορείς να βλέπεις ένα προϊόν που έχει βαφτεί με αίμα, οι άνθρωποι στην Βραζιλία πεινάνε και δεν έχουν να φάνε κι εσύ βλέπεις χρυσοπληρωμένους καραγκιόζηδες μπλα μπλα μπλα" και λοιπά επιχειρήματα σαν κι αυτά που χρησιμοποιούν οι χορτοφάγοι για να μη σε αφήσουν να φας μια μπριζόλα σαν άνθρωπος. Συγνώμη, δεν το ξέραμε ότι επειδή κάποιοι, κάπου, με κάποιον τρόπο, υποφέρουν, εμείς δεν πρέπει να ευχαριστηθούμε τίποτα στη ζωή μας. Οι καλύτεροι βέβαια ήταν αυτοί που έλεγαν "να μην πάει κανένας τουρίστας στη Βραζιλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας". Way to go, brother. Έτσι, τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν για τη διοργάνωση δε θα αποφέρουν κανένα απολύτως έσοδο! Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο θα χορτάσουν οι πεινασμένοι της Βραζιλίας! Μαλάκα μου, ούτε ο Τσίπρας δε θα έλεγε τέτοιες μαλακίες.
  3. Το "άντε γαμήσου μωρή πεταμένη"
    Η ιστορία έχει ως εξής. Στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου, η Κολομβία επικράτησε της Ελλάδας με 3-0. Η γνωστή σταρ Σοφία Βεργκάρα, η οποία μπορεί να περιγραφεί με πολλά επίθετα εις -άρα, και η οποία παριστάνει στο Modern Family τη γυναίκα του τιτανομέγιστου, και εξηνταφεύγα πλέον ετών, Αλ Μπάντι, ξεπληρώνοντας έτσι τα δέκα χρόνια που δούλευε σαν πωλητής παπουτσιών για να ταΐσει τον υπερμεγέθη κώλο της τεμπελχανούς Πέγκυ, η οποία βέβαια δεν ήταν και καθόλου άσχημη για να λέμε του στραβού το δίκιο αλλά δεν είναι το Married With Children το θέμα μας και πάλι έχασα τον ειρμό της πρότασης και πάμε ξανά. Η γνωστή σταρ Σοφία Βεργκάρα πανηγύρισε τη νίκη της χώρας της γράφοντας στο Facebook "Vamos Colombia". Και ακολούθησε αυτό:
    Μπράβο, παιδιά. Έτσι επιδεικνύουμε τρεις χιλιάδες χρόνια πολιτισμού.
  4. Η διαιτησία
    Εντάξει, το καταλαβαίνω, πρέπει να πέσει μια αβάντα στη Βραζιλία, γιατί αν δεν σηκώσουν την κούπα, ή έστω φτάσουν τελικό, μετά η κυβέρνηση της Βραζιλίας δε θα έχει τίποτα να επιδείξει στον κόσμο για να τον κοιμίσει και μετά θα γίνει της τανασπού το κάγκελο. Και στο πρώτο παιχνίδι η Βραζιλία δεν τσουλούσε. Η Κροατία θα μπορούσε να της πάρει το χι. Σε κάποια φάση, ένας άκυρος παίχτης της Βραζιλίας ονόματι Φρεντ νομίζει ότι βρίσκεται στις νεροτσουλήθρες στη Μύκονο και κάνει βουτιά που θα ζήλευε κι ο Καραγκούνης. Κι έτσι κερδίζει ένα πέναλτι που δε θα έπαιρνε ούτε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Και λίγο μετά ακυρώνεται κανονικό γκολ της Κροατίας. Δηλαδή σαν την Κορέα του 2002 περιμένετε να πάτε μπροστά; Κρίμα που δε σας απέκλεισε η Χιλή.
  5. Αυτοί που κράζουν για το πέναλτι με την Ακτή Ελεφαντοστού
    Την Τρίτη το βράδυ, καθώς πλησίαζε το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με την Ακτή, το σκορ ήταν 1-1, κι ενώ είχαμε κάνει τρία δοκάρια κι οι αράπηδες έβαλαν γκολ στη μοναδική ευκαιρία που έκαναν στον αγώνα, ο αποκλεισμός πλησίαζε τα κωλομέρια μας σαν αφρικάνικη ψωλή. Και στο 92' ο Σαμαράς, παίχτης γνωστός για την υπέροχη κώμη του την οποία λούζει με Head and Shoulders™...

    ...μπαίνει στην περιοχή των Αφρικανών και κερδίζει πέναλτι. Ορισμένοι Ελληνάρες λοιπόν, που έχουν σαν αγαπημένο τους χόμπι να κράζουν την Εθνική γιατί "δεν προσφέρει θέαμα", λες και το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τη Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Σίτι να επιδείξει, άρχισαν να ωρύονται ότι δεν ήταν πέναλτι κι ότι ο Σαμαράς μπουρδούκλωσε μόνος του τα πόδια του. Πρώτον, υπήρχε επαφή και τα γερμανικά δίκτυα λένε ότι ήταν όντως πέναλτι. Δεύτερον, εντάξει, δεν ήταν καραμπινάτη περίπτωση, αλλά παραπέμπω ξανά στο 4. Σε αυτό το Μουντιάλ έχουν γίνει τέτοιες μαλακίες από τους κόρακες που ο Κάκος μοιάζει με Κολίνα. Αυτό σας πείραξε;
  6. Η ξαφνική εθνική υπερηφάνεια
    Από εκεί λοιπόν που, μετά το 3-0 με την Κολομβία οι γνωστοί κλαψιάρηδες και οι γνωστές Κασσάνδρες άρχισαν τα "εντάξει, είμαστε άχρηστοι, θα γίνουμε πάλι ρόμπες λαχουρένιες σαν το Μουντιάλ της Αμερικής του '94, πάμε σπίτια μας και μας περιμένει η μαμά με το παστίτσιο", πέρασε η Ελλάδα και το γύρισαν σε "Ελλαδάρα, Ελληνική ψυχή, είμαστε οι πρώτοι, είμαστε οι γαμιάδες, θα φτάσουμε τελικό και θα το σηκώσουμε μέσα στο Μαρακανά". Ε...κατουρήστε και λίγο ρε παιδιά. Έναν όμιλο περάσαμε και χυθήκατε όλοι στην Ομόνοια και στο Λευκό Πύργο λες και κάτι έγινε. Έχοντας παίξει ένα καλό ματς. Και μπροστά μας έχουμε την Κόστα Ρίκα που έπαιξε μπαλάρα και πέταξε έξω Ιταλία κι Αγγλία. Άμα περάσουμε, εντάξει, στήστε και τριήμερο πανηγύρι σουβλίζοντας αρνιά απ'τα Σάλωνα.
  7. Ο Κατσουράνειος πόλεμος
    Αμέσως μετά το ματς με την Ιαπωνία, όλοι οι προπονητές του καναπέ ανακάλυψαν ποιος έφταιγε που η Ελλάδα δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Κατσουράνη. Εντάξει, μπορεί να μεγάλωσε, μπορεί να μην έχει τις αντοχές που είχε στο παρελθόν, μπορεί να μην θέλει πια να παίξει ποδόσφαιρο, μπορεί και να τον πειράζουν τα Ντάβιντοφ που καπνίζει στα πνευμόνια, δεν ξέρω τι σκατά, αλλά ποιον έχουμε καλύτερο; Τον Τζιώλη; Μήπως υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο κανένας απόγονος του Ριβάλντο και δεν τον ξέρω; Μέσα σε τέσσερις μέρες, έγινε σελίδα στο Facebook "Όχι στον Κατσουράνη την Κυριακή με την Κόστα Ρίκα" και μάζεψε εκατό χιλιάδες λάικ. Οπότε υποθέτω ότι αν δεν ξαναπαίξει ο Κατσουράνης στην Εθνική, θα πάρουμε την κούπα μέσα στο Μαρακανά, θα φύγουν τα Μνημόνια, θα πέσει ο Σαμαράς (όχι ο Γιώργος που έπεσε προχθές, ο Αντώνης) και θα ζούμε όλοι ευτυχισμένοι χωρίς να δουλεύουμε.
  8. Αυτοί που μπερδεύουν τα οπαδιλίκια με την Εθνική
    Την ξέρετε την ιστορία. Ο Παοκτζής θα κράξει που δεν πήρε τον Κλάους κι οι μισοί παίκτες είναι από τον Ολυμπιακό (που, κατά τεκμήριο, είναι η καλύτερη ομάδα του σάπιου Ελληνικού πρωταθλήματος, άσχετα που τη μισούμε όλοι), ο γαύρος θα αντικράξει που παίζει συνέχεια ο Κατσουράνης και τα φιλαράκια του, ο βάζελος θα παραπονεθεί που δεν δίνει ευκαιρία ο Σάντος στους πιτσιρικάδες του και τα λοιπά. Το κορυφαίο που αντίκρισα ήταν στα σχόλια του Γκαζέτα, όπου κάποιος διεκήρυσσε με μένος ότι είναι με την Κόστα Ρίκα, κι ότι ελπίζει η Ελλάδα να φάει πέντε γκολ, για τον καταπληκτικό λόγο ότι ο Σάντος έχει γεμίσει την ομάδα με παίκτες του διορισμένου και δεν παίρνει κανέναν από την ΑΕΚ. Μπράβο, φίλε, το βρήκες. Ιδού κι η ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Σάντος με παίχτες από την ΑΕΚ: Νίκας, Μανίκας, Λιας, Καραμπαλίκας, Γενικολιάς, Βουρδουμπάς, Κεντρικόπουλος και μπροστά μόνος του ο Νίκωνας.
  9. Ο Λουίς Σουάρες
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης μένει στην ιστορία του Μουντιάλ για τη βίαιη συμπεριφορά του. Ποιος δε θυμάται το κουτουλίδι που έσκασε ο Ζιντάν στον Ματεράτσι, επειδή ο Ματεράτσι είπε στο Ζιντάν κάτι για την αδερφή του; Σε εκείνη τη φάση, όμως, ο Ζιντάν είχε δίκιο κι ο Ματεράτσι ήταν απλά ένας πουτάνας γιος, οπότε δε σπιλώθηκε το όνομα του Ζιντάν. Εδώ, υποθέτω, ο Λουίς Σουάρες είδε πολλές φορές το Τουάιλαϊτ, επηρεάστηκε, νόμιζε ότι έγινε βαμπίρ κι επειδή δεν έβλεπε γύρω του καμιά παρθένα εύκαιρη πήγε να πιει το αίμα του Κιελίνι. Πόσο πήγε το μαλλί; Τέσσερις μήνες αποκλεισμό από όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, τρεις αγωνιστικές επιπλέον απ'την Ουρουγουάη, οι χορηγοί τον έστειλαν από εκεί που ήρθε, η Μπαρτσελόνα έστρεψε το ενδιαφέρον της στον Πίου και τώρα η Λίβερπουλ τον βλέπει κι αυτή σαν Κατσουράνη. Και μετά σας πείραζε ο Μαραντόνα που μύταρε άσπρες γραμμές.
  10. Οι εκφωνητές της ΝΕΡΙΤ
    Το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής θα μείνει στην ιστορία ως το Μουντιάλ της ηχορύπανσης. Από τη μία οι καταραμένες βουβουζέλες, το όργανο αυτό του σατανά που όποιος ζούσε κοντά σε γήπεδο της Νότιας Αφρικής προτιμούσε να μετακομίσει δίπλα στο αεροδρόμιο, κι από την άλλη ο Πουρουπουπούς κι ο Θεοφιλόπουλος. Κι εκεί που νομίζαμε ότι δεν πρόκειται να ξαναζήσουν τέτοιο δράμα τα αυτιά μας, έρχεται φέτος η ΝΕΡΙΤ και μας γαμάει τα πέταλα με όλους τους άχρηστους που αποφοίτησαν από τη "Σχολή Αθλητικών Μεταδόσεων Μανώλης Μαυρομάτης". Αυτό το ρημαδιασμένο το τρανζίσιον που φέτος το ανακάλυψαν και το κοτσάρουν δώδεκα φορές σε δέκα λέξεις, κάτι μεγαλοστομίες και ποιητικές παπαριές που θα μπορούσε κάλλιστα να εκστομίσει ο Μαέβιους Παχατουρίδης, και η κορυφαία στιγμή στο ματς με την Ακτή, όπου ο σπίκερ πετάει το απίστευτο "Πέντε παίκτες της Ακτής βρίσκονται ανάμεσα στον Έλληνα παίκτη", κάτι που εμένα προσωπικά με παραπέμπει σε σκληρή ομοφυλοφιλική παρτούζα.
Αυτά, και να προσέχετε μην είχατε παίξει Βραζιλία για κατάκτηση του Μουντιάλ και τελικά το πάρει η Ελλάδα και πάτε μεγαλοπρεπώς κουβά.

59 σχόλια:

  1. Για τους αριστερούληδες, αξίζει να τονιστεί η υποκριτική τους τάση να υπερασπιστούν τα Βραζιλιανάκια. Ναι, ρε μαλάκα, τόσα χρόνια υπήρχε φτώχεια κι εκμετάλλευση εκεί, τώρα σε έπιασε το αίσθημα αλληλεγγύης; Άι σιχτίρ και νευρίασα τώρα!
    Τώρα για οπαδιλίκια, εθνικές υπερηφάνειες, ε, τώρα θα τους μάθεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ίδιοι, όμως, δε λέγανε τίποτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Ή όσοι λίγοι λέγανε τους αντιμετωπίζανε σαν γραφικούς τρελούς, σαν το Λεβέντη. Τότε βλέπεις τους είχε πάρει όλους η εθνική υπερηφάνεια μη χέσω.

      Διαγραφή
    2. Η αριστερά ήταν κάθετα αντίθετη με την ανάληψη των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004. Καταλάβαιναν που και πως θα φαγωθούν τα χρήματα, και επειδή Έλληνες ήταν κι αυτοί, ήξεραν πως θα καταντούσαν τα ολυμπιακά έργα μετά. Όσο για τα μουντιάλ, Ολυμπιακούς αγώνες και άλλα τηλεοπτικά προϊόντα, αυτό που κράζει ο περισσότερος κόσμος είναι το γεγονός πως ξοδεύονται πολύ περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζονται για να γίνουν οι αγώνες. Εδώ είσαι και εδώ είμαι, όταν σε 2 χρόνια η Βραζιλία διοργανώσει τους Ολυμπιακούς, πόσα επιπλέον δισεκατομμύρια για εγκαταστάσεις θα δαπανήσει για αναβαθμίσεις των φετινών γηπέδων. Και σε μιά χώρα με 60% αναλφαβητισμό και πραγματική φτώχεια όχι μαλακίες, αυτό είναι το λιγότερο προκλητικό.

      Διαγραφή
    3. Αυτό θα έπρεπε να το σκεφτεί η FIFA και η Ολυμπιακή Επιτροπή πριν δώσει τις διοργανώσεις στη Βραζιλία, όχι; Αλλά από εκεί και πέρα, το να μη δούμε τα ματς στην τηλεόραση ή το να ποστάρουμε ένα δακρύβρεχτο στάτους στο Facebook ως συμπαράσταση στους πεινασμένους της Βραζιλίας, σημαίνει ένα απόλυτο τίποτα. Είναι σαν το "κάντε ένα like για να θεραπευτεί το τάδε παιδάκι από τη λευχαιμία". Μηδέν εις το πηλίκιον, που έλεγε και μια ψυχή.

      Διαγραφή
    4. Κοίτα, ο καθένας θέλει να αντιδράσει ή διαμαρτυρηθεί με όποιο τρόπο μπορεί. Το πιθανότερο είναι χωρίς αποτέλεσμα αλλά οκ. Μήπως κι όσοι υπογράψαμε κατά του νομοσχεδίου για το ξεπούλημα των αιγιαλών θα κάνουμε κάτι; Όχι. Απλά να μην πούμε πως δεν κάναμε τίποτα.

      Διαγραφή
    5. Οπότε ουσιαστικά το μόνο που μας νοιάζει είναι να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, όταν πάμε το βράδυ για ύπνο.

      Διαγραφή
    6. Όχι ακριβώς. Απλά είπαμε κάνεις ο,τι μπορείς έστω κι αν δεν πιστεύεις πως μπορεί να αλλάξεις κάτι. Προσπαθείς να είσαι σωστός και συνεπείς με τα πιστεύω σου. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πώ.

      Διαγραφή
    7. Έτσι είναι Θωμά μα τα κανάλια έδειχναν το χορό της Γιάννας και λίγοι πληροφορήθηκαν πως κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη.
      Σε προσωπικό επίπεδο βέβαια το κλίμα ήταν τέτοιο που αν έλεγες κάτι κατά οι περισσότεροι απλώς σε κοίταζαν σα παλαβό.

      Διαγραφή
    8. Δεν είναι ίδιες περιπτώσεις όμως. Όταν η Ελλάδα διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς, ζούσαμε όλοι την ευμάρεια των δανεικών και το βλαχομπαρόκ λάιφστάιλ του Κωστόπουλου. Η πείνα δεν υπήρχε στο μυαλό κανενός. Στη Βραζιλία ήταν γνωστή η πείνα κι η φαβέλα.
      Από την άλλη, πέρα από την τεράστια τρύπα στα οικονομικά και τα ρημαγμένα στάδια που μας άφησε η Ολυμπιάδα, άφησε επίσης και έργα συγκοινωνιακής υποδομής (Μετρό, Τραμ, Αττική Οδός, Ελευθέριος Βενιζέλος), τα οποία δε μου λέει κανείς ότι, ελλείψει των αναγκών για την Ολυμπιάδα, δε θα σέρνονταν ακόμα στα εργοτάξια σαν το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Το κάθε τι έχει δύο όψεις και δε χρειάζεται ούτε να πανηγυρίζουμε, ούτε να δαιμονοποιούμε.

      Διαγραφή
  2. Aν δε δω μπαλα οι μονες που θα το καταλαβουν ειναι δυο-τρεις γκομενες που με ξερουν. :P

    Δυο φορες εχω παρακολουθησει ματς της Ελλαδος το 99 στο ΟΑΚΑ με την Αλβανια που εγινε ο χαμος με τα φασιστακια και το 03 με την Ισπανια στη Λεωφορο που στο πεταλο της 13 ειχαν μαζευτει παναθηναικοι και αεκτζηδες και εβριζαν τον Ολυμπιακο. Μετα ηρθε η επιτυχια του 04 καταλαβα οτι δεν ξερω απο μπαλα και αφησα τους επιστημονες οπαδους που δεν ξερουν τι σχημα εχει το τοπι και πληρωμενους δημοσιογραφους να γραφουν την ιστορια του ποδοσφαιρου.

    Μουντιαλ χωρις Μανωλο και Θεοφιλοπουλου... ειναι σαν να παρακολουθεις σχολικο πρωταθλημα.

    Την ειδα τη διαιτησια και στα αλλα ματς και ποσο σπρωχνουν την Βραζιλια, αντε μην πρασινησει ο Χουλκ και τους παρει ολους παρτουζα. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι δεν έπρεπε να δωθεί ούτε το μουντιάλ ούτε οι Ολυμπιακοί στη Βραζιλία αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από κει και πέρα τα δις έχουν ξοδευτεί και θα ξοδευτούν και άλλα σε δυο χρόνια, το αν θα δεις μπάλα εσύ από την Πετρούπολη δε θα αλλάξει κάτι. Και όποιος ήθελε να πάει να δει μουντιάλ από κοντά δεν το βρίσκω κακό, ίσα ίσα που μπορεί να πάρουν και κάτι πίσω από αυτά που ξοδεύτηκαν. Προφανώς και έπρεπε να ξοδευτούν αλλού αλλά πόσες κυβερνήσεις κάνουν αυτό που πρέπει και όχι ότι δείχνει ωραίο προς τα έξω;
    Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι λένε ότι κάνουν κάτι επειδή είναι τώρα στη Βραζιλία ότι γίνεται. Πιο πριν το μόνο άτομο που είχα ακούσει να τους βρίζει ήταν ο πατέρας μου που έλεγε "να πα να γαμηθούν οι μαλάκες, αντί να τους μάθουν 5 πράματα τους μαθαίνουν ντρίμπλες". Και μετά τους Ολυμπιακούς πάλι θα ξεχαστεί η Βραζιλία και θα βρεθεί άλλη φτωχή χώρα. Λες κι εμείς με τους Ολυμπιακούς είχαμε λεφτά!
    Κάπου είχα δει ότι έχει ανοίξει ένας λογαριασμός που όποιος θέλει βάζει λεφτά γι αυτούς που τους διώξανε από τα σπίτια τους. Αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι ας το ψάξει να το βρει να δώσει λεφτά, άμα θυμηθώ που σκατά το είχα δει θα το γράψω.

    Εμένα πάντως πιο πολύ με εκνευρίζει η ατάκα "τόσα προβλήματα έχουμε στην Ελλάδα και ασχολούμαστε με τη μπάλα; Τώρα έγινε και αυτό με τους δικαστικούς μπλα μπλα μπλα". Και μπάλα να μην υπήρχε πάλι δε θα γινόταν τίποτα με αυτούς και πάρα πολλοί δε θέλουνε (το αποτέλεσμα φάνηκε στις εκλογές πόσους πήραν μαζί Ελιά και ΝΔ, αλλά και πόση αποχή είχαμε). Επίσης από τώρα και στο εξής προτείνω: να απαγορεύσουμε να βγαίνουμε έξω να πίνουμε, απαγόρευση εισόδου σε καφετέριες, στοπ σε ολόκληρο τον αθλητισμό, διάολε, ας σταματήσουμε και το CERN, διακόπτουμε όλες τις σπουδές γιατί που θα μας χρησιμεύσει το πτυχίο εξόν από κωλόχαρτο αφού θα είμαστε άνεργοι, να μη διαβάζουμε βιβλία, να μην ακούμε μουσική κτλ κτλ γιατί έχουμε σημαντικότερα προβλήματα στην Ελλάδα έτσι;
    ΟΧΙ, όλα πρέπει να γίνονται παράλληλα, από κει και πέρα ο καθένας βάζει τις προτεραιότητές του. Πως για ένα μήνα θα βλέπουμε μπάλα 2-4 ώρες τη μέρα δε θα επηρεάσει τίποτα.

    Έχω πάει σε πορείες, έχω πάει στο Σύνταγμα με τους "αγανακτισμένους", έχω φάει χημικά στη μάπα, έχω βριστεί με μπάτσους, έχω πάει συλλαλητήρια και εκδηλώσεις ΑΛΛΑ έχω πάει να πανηγυρίσω και την κατάκτηση του euro το 2004 όπως και στα ημιτελικά. Αν δεν πήγαινα για το euro τι διαφορά θα υπήρχε;

    Τέλος, πολύ χαίρομαι που βλέπω τους αγώνες στο ίντερνετ με αγγλόφωνους σπίκερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή προτιμάς τους αγγλόφωνους από τον Χελάκη;;; ΣΟΚ!!!

      Διαγραφή
    3. Μήπως ο Θεός ήταν Έλληνας;

      Διαγραφή
    4. ναι ρε, Έλληνας είμαι

      Διαγραφή
    5. όταν κατουράω εσύ κρατάς ομπρέλα

      Διαγραφή
    6. Το ίδιο κι όταν πετάς μαλακίες.

      Διαγραφή
    7. ναι γιατί φτύνω όταν τις πετάω και από τόσο ψηλά είναι σα ψιχάλες βροχής

      Διαγραφή
  4. Το 2ο Θωμάρα. Το 2ο...Είναι πολύ πιο εκνευριστικό, πολύ πιο εξοργιστικό από τον βλάκα που θα πάθει "ανάταση" το..."φρόνημα" του επειδή είναι χαζός και δεν ξέρει που σταματά ο αθλητισμός και που αρχίζουν άλλες παντελώς άσχετες μαλακίες. Να ανακεφαλαιώσουμε; Σύμφωνα λοιπόν με τους "ευαίσθητους", όσοι βλέπουν τη μπαλίτσα τους (γιατί entertainment ειναι damn it) είναι: Φασίστες (ω τι έκπληξη!), Ναζίδες (ω τι έκπληξη επίσης, πραγματικό ψωμοτύρι ε;) , χαζοί, λαουτζίκος, αμόρφωτοι και άλλα χίλια δυο...Εδώ μάλιστα μας είπανε κιόλας πως όποιος βλέπει την εθνική του (στη προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα) είναι επίσης Ναζί, Φασίστας, τραμπούκος κτλ κτλ. Μάλιστα...Ειδικά μάλιστα αν τολμήσει να φωνάξει και γκολ, τότε είναι όχι μόνο Ναζι αλλά πιο 3ο Ράιχ και από το 3ο Ράιχ...

    Δηλαδή σύμφωνα με αυτή τη "λογική" (αυτή ντε την αλάνθαστη των ευαίσθητουληδων που όλο κωλοτούμπες για να καλύψει τα κενά τους κάνουν και πάντα ακάλυπτα είναι τα πισινά τους), ο Νιγηριανός που βλέπει την εθνική του είναι ΝΑΖΙ. Ο Αλγερινός είναι ΝΑΖΙ, Ο Ιάπωνας, ο Κοσταρικανός και πάει λέγοντας...Όλοι είναι ναζίδες και φασίστες δηλαδή...Μιλάμε για ωδή στην διαννόηση τώρα όχι αστεία.

    Τέλος πάντων από που να τα πιάσεις και τι να πρωτοπείς. Για δέσιμο είναι και ζουρλομανδύα. Η πολύ "αριστεροσύνη" τους έχει μετατρέψει σε κλινικές περιπτώσεις. Πραγματικά ας ασχοληθεί ένας ψυχίατρος με το θέμα. Νόμπελ θα πάρει (αν αντέξει την χρόνια έκθεση σε τέτοιες περιπτώσεις).





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν κατάλαβες. Όλοι οι υπόλοιποι είναι εντάξει. Μόνο ο Έλληνας μας ενοχλεί, γιατί, ως γνωστόν, ο Έλληνας φταίει για όλα και δε δικαιούται τίποτα. Άσε τώρα.

      Διαγραφή
  5. Έλεος με την ξενίκευση Θωμά, δηλαδή ειλικρινά, μίλησες με κανένας που εναντιώνεται στο Μουντιάλ σοβαρά, να ακούσεις τα επιχειρήματα του ή απλά ό.τι πιάσαμε από εδώ και από εκεί;

    Λοιπόν άκου να δεις. Όχι, τα λεφτά που ξοδεύτηκαν δεν θα "ξαναγυρίσουν μέσω του τουρισμού" στους πολίτες. Τα λεφτά του τουρισμού θα πάνε στις μεγάλες επιχειρήσεις που ελέγχουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα μέσα μεταφοράς, οι οποίες πληρώνουν τους σκλάβους-εργαζομένους με ψίχουλα, και τους στέλνους και καμία συμμορία να τους κανονίσει αν αντιδράσουν.

    Δεύτερον, για να βρεθούν τα λεφτά του Μουντιάλ (τη διοργάνωση του οποίου ζήτησε η Βραζιλία, δεν της το δώσανε με το ζόρι), από περσυ ήδη αυξήθηκαν οι φόροι στα ΠΑΝΤΑ, αυξήθηκαν τα εισιτήρια των λεωφορείων, και όλα αυτά με τρομερή ανεργία και ελλέιψεις σε σοβαρούς τομείς όπως υγεία. Αλλά δεν πειράζει, όλα αυτά είναι για "ευαίσθητους αριστερούληδες", μην τυχόν και χαλάσεις εσύ την ζωάρα σου.

    Τρίτον, έχεις ιδέα πόσα άτομα χάσανε τα σπίτια τους; Πόσες φυλές ιθαγενών ξεριζώθηκαν, πόσα ζώα χάθηκαν με την αποψίλωση των δασών; Όχι γιατί είπαμε, αυτά είναι για "διάφορους έμπορες ανωτερίλας".

    Τέταρτον, για μένα ναι, είναι όλοι εθνικιστές. Βάλτε το καλά στο ρημάδι το μυαλό σας ότι το ποδόσφαιρο υπάρχει, όπως και η θρησκεία, για να αποσπά το μυαλό, και δεν έχω δει μισό σκεπτόμενο άνθρωπο να ασχολείται ιδιαίτερα με αυτά.

    Τέλος, οι ίδιοι οι κάτοικοι της Βραζιλίας δεν θέλουνε το Μουντιάλ και διαδηλώνουνε εδώ και μήνες για αυτό, αλλά εμείς είμαστε "ευαίσθητοι αριστερούληδες"!
    Και δεν είπε κανείς ότι "επειδή κάποιοι, κάπου, με κάποιον τρόπο, υποφέρουν, εσείς δεν πρέπει να ευχαριστηθείτε τίποτα στη ζωή σας". Αλλά ναι, το λέμε όταν εσείς θέλετε να ευχαριστηθείτε με το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ για το οποίο υποφέρουν άλλοι. Αλλά μη τυχόν και πει κανείς κάτι για ό,τι φχαριστιέστε εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *στην πρώτη πρόταση εννοούσα "γενίκευση".

      Διαγραφή
    2. Πρώτον, κάποιοι έξυπνοι έλεγαν "να μην πάει κανείς στη Βραζιλία για να δει το Μουντιάλ". Το να μην πάει κανείς στη Βραζιλία σημαίνει ότι κι αυτοί που έδωσαν τα λεφτά τους δε θα τα πάρουν πίσω, έστω ότι είναι κι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι αυτό λογικό; Ή θα βοηθήσει τους πολίτες της Βραζιλίας που πεινάνε; Απλώς τόσα δισεκατομμύρια θα έχουν ξοδευτεί για το απόλυτο τίποτα. Κανείς δε θα πάρει απολύτως τίποτα. Ούτε οι επιχειρήσεις, ούτε οι πολίτες. Αλλά βέβαια, μη σώσουν και πάρουν τίποτα οι κακές επιχειρήσεις.
      Δεύτερον/τρίτον, το ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανέλαβε όχι μία, αλλά δύο πολυδάπανες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ γνωρίζει τις κοινωνικές ανισότητες που επικρατούν, όλα αυτά τα ήξεραν. Οι φαβέλες, τα καρτέλ των ναρκωτικών κι οι συμμορίες δεν είναι αποτέλεσμα του Μουντιάλ, προϋπήρχαν, κι η κυβέρνηση της Βραζιλίας είναι αυτή που επέλεξε αντί να τα αντιμετωπίσει, να στήνει αθλητικές φιέστες. Κι αν δεν απατώμαι, αυτή η κυβέρνηση θεωρείται/αυτοαποκαλείται αριστερή και σοσιαλιστική.
      Κι η αποψίλωση των δασών στη Βραζιλία ήταν ζήτημα πολύ πριν το Μουντιάλ, καθότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια από εκεί προέρχεται μεγάλο ποσοστό της ξυλείας που χρησιμοποιούμε στο δυτικό κόσμο. Αλλά όχι, και για τα δάση φταίει το Μουντιάλ.
      Τέταρτον, στην αρχή της παραγράφου μας λες "έλεος με τις γενικεύσεις" και τώρα έρχεσαι και μας λες "για μένα είναι όλοι εθνικιστές" και "δεν έχω δει μισό σκεπτόμενο άνθρωπο να ασχολείται με το ποδόσφαιρο". Αντίφαση, much? Αλλά βέβαια, εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο δεν είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι, άρα πού να την καταλάβουμε την αντίφαση.
      Οι ίδιοι οι κάτοικοι της Βραζιλίας που διαδηλώνουν καλά κάνουν. Εμείς, με το να μη δούμε ένα ματς στην τηλεόραση, τους βοηθάμε σε κάτι; Όχι. Δεν αλλάζει τίποτα στο τι θα καταφέρουν οι κάτοικοι της Βραζιλίας με τις δηλώσεις τους.
      Και τέλος, θα σου θέσω το εξής απλό ερώτημα: τρως κρέας; Αν τρως κρέας, τότε συγχαρητήρια, ευχαριστιέσαι με το ίδιο ακριβώς πράγμα για το οποίο υποφέρουν οι αγελάδες, τα γουρούνια και τα κοτόπουλα. Επιχείρημα, ε; Φοβερό, τι να σε πω.

      Διαγραφή
    3. Ναι, δεν τρωω κρεας. Και δεν αγοραζω δερματινα ειδη. Και ηδη προσπαθω να μην τρωω γαλακτοκομικα.

      Οποτε, πριν για αλλη μια φορα μας βγαλεις υποκριτες, ΡΩΤΑ.

      Και ναι, δεν δινω δεκαρα για τις μεγαλες επιχειρησεις, και ειλικρινα θεωρω γελοιο οτι τους υπερασπιζεσαι. Μαλλον οχι γελοιο... Τρομακτικο.

      Εχει πλακα που αναφερεις οτι εχουν δηθεν σοσιαλιστικη κυβερνηση, λες και εγω υπερασπιστηκα αυτο το καθεστως. Θες απεγνωσμενα να με βγαλεις αριστερη; Εχασες. Καποιοι απο εμας ξερουμε καλυτερα απο το να υππστηριζουμε οποιοδηποτε απο αυτα τα καθεστωτα, και τελος, δεν ειναι αναγκη να εισαι αριστερος για να βλεπεις τα αρνητικα του καπιταλισμου.

      Διαγραφή
    4. Με γεια σου με χαρά σου τότε, αφού είσαι τόσο ευαίσθητη που δεν τρως ούτε κρέας, άσε εμάς τους αναίσθητους να τρώμε κρέας και να βλέπουμε ποδόσφαιρο.
      Συνεχίζεις τις αντιφάσεις: απ'τη μία "θέλω απεγνωσμένα να σε βγάλω αριστερή", κι από την άλλη "θεωρείς τρομακτικό ότι υπερασπίζομαι τις μεγάλες επιχειρήσεις". Όχι, δεν υπερασπίζομαι τις μεγάλες επιχειρήσεις. Υπερασπίζομαι ένα γαμημένο πράγμα που λέγεται λογική. Εκτός κι αν εσύ θεωρείς λογικό να βάλεις λεφτά σε κάτι και να μην πάρεις πίσω ούτε δεκάρα. Στην οποία περίπτωση, αν εσύ αυτό το θεωρείς λογικό, τότε εγώ δε δίνω δεκάρα για σένα.
      Έστω όμως ότι είμαι όντως τόσο σκατόψυχος και υπερασπίζομαι τις μεγάλες επιχειρήσεις, φτου κακά. Αν ενθυμούμαι καλώς, οι σπουδές σου έχουν κάτι να κάνουν με σκανδιναβικές γλώσσες, ενώ οι δικές μου με μηχανολογία. Ποιο απ'τα δύο επιστημονικά αντικείμενα, άραγε, να έχει μεγαλύτερη χρησιμότητα στο ΤΕΡΑΣ και τον ΣΑΤΑΝΑ που λέγεται ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ; Αυτό που σου φαίνεται τρομακτικό (κοίτα μεγαλοστομίες...) εμένα μου φαίνεται απολύτως λογικό.
      Και τέλος, ναι, δεν είναι ανάγκη να είσαι αριστερός για να βλέπεις τα αρνητικά του καπιταλισμού, αλλά δε σε βλέπω να βλέπεις κανένα θετικό. Αλλά ξέχασα, ο καπιταλισμός είναι το ΤΕΡΑΣ, ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ου 666 και τ'αρχίδια μου κουνιούνται.

      Διαγραφή
    5. 1)Δεν είχε καμία αντίφαση αυτό που είπα. Δεν είναι ανάγκη να είμαι αριστερή για να βλέπω τις πρακτικές των μεγάλων επιχειρήσεων. Στην τελική, θεωρώ ότι το να απολαμβάνω κάτι το οποίο προκαλεί δυστυχία είναι άσχημο και υποκριτικό.

      2)Οι σπουδές μου έχουν να κάνουν με τις Διεθνείς Σχέσεις και τον πόλεμο, κάτι που μου δίνει το δικαίωμα να λέω ότι έχω αρκετές γνώσεις σχετικά με τα πολιτικά καθεστώτα, και τα διεθνή οικονομικά. Απλά τυχαίνει να ξέρω σουηδικά.

      3) ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ; Βασικά το δικό σου αντικείμενο έχει μεγαλύτερη χρησιμότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις. Τεχνικές γνώσεις κτλ. Το δικό μου δεν έχει απολύτως καμία, καθώς ασχολείται με το κατά πόσο η τάδε χώρα σκοπεύει να κάνει λάχανο γιαχνί την δείνα χώρα, και τί σκατά είναι η αιγιαλίτιδα ζώνη.

      4)Γιατί να ΠΡΕΠΕΙ να βρω θετικό στον καπιταλισμό;;; Επειδή δεν είμαι αριστερή; Τι λογική είναι αυτή; Από που προκύπτει ότι πρέπει να βρω ντε και καλά κάτι θετικό;

      Διαγραφή
    6. Και για να τελειώνουμε, μπορεις απλά να πεις "ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ, ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και οσοι δεν ειστε πρεπει ντε και καλα να βρειτε θετικα στον καπιταλισμο α και επισης θα εχω a priori την αποψη οτι ειστε και σαρκοφαγοι οπως ειχα βγαλει και την αποψαρα οτι δεν εχετε ιδεα τι ειναι η γλουτενη και ναι χεστηκα που εχετε αλλεργιες, απλα ειστε ολοι χιψστερς" και να τελειωσει εκει το θεμα γιατι ακρη δεν βγαζουμε με ατομα που θεωρουν πραγματα πριν καν σε ρωτησουν.

      Διαγραφή
    7. Όσο για το δεύτερο σχόλιό σου, εσύ δε θεωρείς εκ των προτέρων ότι ο καπιταλισμός δεν έχει θετικά; Για την ακρίβεια, ξέρεις καν τι είναι ο καπιταλισμός; Εκτός βέβαια από Σατανάς, τέρας και καταστροφέας ανθρώπινων ζωών. Αν ναι, πες μου κι εμένα μπας και τη βγάλουμε αυτή την πολυπόθητη άκρη.
      Υ.Γ. Πόσο είναι πια αυτό το τεράστιο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν αλλεργία στη γλουτένη; Είναι πάνω από το 1% του ανθρώπινου πληθυσμού; Και ναι, υποθέτω ότι είστε και σαρκοφάγοι, γιατί είναι η συντριπτική πλειοψηφία του ανθρώπινου πληθυσμού και γιατί το έχουν υπαγορεύσει κάτι χιλιάδες χρόνια εξέλιξης. Αφού λοιπόν δεν είσαι, συγνώμη, έσφαλα.

      Διαγραφή
    8. Δεν είπα εγώ ότι το αντικείμενό σου δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά ότι το δικό μου έχει πολύ πιο άμεση χρησιμότητα. Από τη στιγμή όμως που τις αποκηρύσσεις μετά τέτοιας βδελυγμίας, και λες ότι δε δίνεις δεκάρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ε, εγώ δίνω δεκάρα. Αν αυτό είναι τρομακτικό, τότε συγχαρητήρια, είμαι ένας στυγνός εγκληματίας και -god forbid- καπιταλιστής.
      Υ.Γ. "Δεν είσαι αριστερή", αλλά "δεν υπάρχει κανένα θετικό στον καπιταλισμό". Ξέρεις πώς το λένε αυτό στο χωριό μου; ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ. Όχι, επειδή κάποια έλεγε "έλεος με τις γενικεύσεις".

      Διαγραφή
    9. Όχι, έχω πάρει πτυχίο διεθνολόγου χωρίς να ξέρω τι είναι καπιταλισμός. Καθόλου. Nope.

      Πολιτικό καθεστώς είναι. Εσφαλμένο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι άλλα καθεστώτα όπως κομμουνισμός ή σοσιαλισμός είναι ορθά. Ο καπιταλισμός όμως είναι σάποιος στον πυρήνα του και στην εφαρμογή του. Στη μόνη χώρα στην οποία λειτουργεί σχεδόν ολοκληρωτικά αυτόνομος είναι στις ΗΠΑ, και είδαμε πόσο καλά τα πάει και ως κράτος και ως λαός.

      υγ. Ψάξε μόνος σου και δες το ποσοστό των αλλεργικών ή δυσανεκτικών, το οποίο όσο πάει και μεγαλώνει γιατί το ποσοστό του πληθυσμού που τρέφεται με κάτι με το οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός δεν χρειάζεται και δεν έχει εξελιχτεί αρκετά ώστε να δέχεται με άνεση (αν θες να βάλουμε μέσα και την εξέλιξη δηλαδή).

      Το θέμα είναι όχι ότι υπέθεσες ότι είμαι σαρκοφάγος per se, αλλά επειδή με κατηγόρησες για υποκρισία επειδή υπέθεσες ότι είμαι σαρκοφάγος και ταυτόχρονα λυπάμαι τα ζωάκια.

      Διαγραφή
    10. Ηθελα να πω *αυξάνεται το ποσοστό του πληθυσμου*.

      Διαγραφή
    11. "Στην εφαρμογή του". Λάθος. Ο θεωρητικός καπιταλισμός δεν περιλαμβάνει καμιάς μορφής κρατικής παρέμβαση και λειτουργεί με βάση τους νόμους της αγοράς (προσφορά-ζήτηση και τα λοιπά). Επομένως όσο εφαρμόστηκε ο (θεωρητικός) σοσιαλισμός, άλλο τόσο εφαρμόστηκε κι ο (θεωρητικός) καπιταλισμός. Τώρα για το αν είναι σάπιος στον πυρήνα του (δηλαδή ως θεωρητική βάση) πας να πιάσεις πολύ βαριά ηθική-φιλοσοφική κουβέντα. Εμένα πάντως η ιδέα της ελεύθερης-αυτορρυθμιζόμενης αγοράς καμία απολύτως σαπίλα δε μου βγάζει. Αν αυτό με κάνει τρομακτικό σαν άνθρωπο, τότε so be it.

      Διαγραφή
    12. Και όσον αφορά στις σπουδές σου, μου λες εν ολίγοις ότι οι ανθρωπιστικές σου πεποιθήσεις φτάνουν μέχρι εκεί που δεν διακινδυνεύει η μελλοντική σου καριέρα από αυτά που υποστηρίζεις.

      ΑΥΤΟ είναι τρομακτικό.

      Διαγραφή
    13. Θωμά αγόρι μου έχεις ιδεά τι σημαίνει αγορά που στηριζεται στους μηχανισμούς προσφοράς-ζήτησης και μη κρατικός παρεμβατισμός; Σημαίνει no εργατικά δικαιώματα, no εργατική ασφάλεια, no σύνταξη, no τίποτα. Ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται μόνο ως παραγωγική μονάδα, πράγμα που τον κάνει αναλώσιμο και άχρηστο όταν τελειώνει η παραγωγικότητα του.

      Οπότε ναι, αν δεν σου βγάζει καμία σαπίλα, είσαι τρομακτικός.

      Διαγραφή
    14. Δεν το ήξερα ότι πρέπει να ανησυχώ και να χάνω τον ύπνο μου για όλα τα εφτά δισεκατομμύρια ψυχών που βασανίζονται πάνω στο μπουρδέλο που αποκαλούμε γη. Ούτε ότι τις ανθρωπιστικές μου αξίες θα τις επιδείξω με το να μη δω έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

      Διαγραφή
    15. btw είπα σχεδόν ολοκλήρωτικά, και έχει εφαρμοστεί έτσι στις ΗΠΑ, καθώς ο κρατικός παρεμβατισμός ειναι σχεδόν μηδαμινός, ειδικά σε σχέση με τις υπόλοιπες καπιταλιστικές χώρες, όπου υπάρχει έντονος κρατικός παρεμβατισμός.

      Διαγραφή
    16. Ναι, γιατί υποθέτεις εκ προοιμίου ότι όλοι οι εργοδότες-κεφαλαιοκράτες είναι σκατόψυχοι και θέλουν να τσαλαπατάνε τα ανθρωπάρια στη μηχανή τους. Μου λες μετά δεν είσαι αριστερή.

      Διαγραφή
    17. Κατά τ'άλλα, εγώ είμαι αυτός που λαμβάνω πράματα σαν δεδομένα.

      Διαγραφή
    18. "Ναι, γιατί υποθέτεις εκ προοιμίου ότι όλοι οι εργοδότες-κεφαλαιοκράτες είναι σκατόψυχοι" όχι εγώ, ο καπιταλισμός είναι αυτός που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως παραγωγική μονάδα.

      Και βάλε καλά στο μυαλό σου ότι δεν είναι γαμημένη ανάγκη να είμαι αριστερή για το βλέπω, γιατί θεωρώ το ίδιο και για τον κομμουνισμό.

      Διαγραφή
    19. Τέλος, ο καπιταλισμός λέει ότι ο απώτερος σκοπός της αγοράς είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους. ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ, η θεωρία τα λέει, σταμάτα να νομίζεις ότι τα βγάζω από την κεφάλα μου, άνοιξε ένα ρημάδι βιβλίο μακροοικονομίας.

      Διαγραφή
    20. Ο εργοδότης, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, είναι κι αυτός άνθρωπος. Αν νομίζεις ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι σκατόψυχοι και περιμένουν να έρθει το κράτος με το ζόρι να τους επιβάλλει να σεβαστούν τον εργαζόμενο και να μην τον αντιμετωπίσουν σαν εξάρτημα στη μηχανή, τότε, guess what. ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ. Κατά τ'άλλα, καμία υποκρισία.

      Διαγραφή
    21. Βασικά, ακριβώς αυτό γίνεται, και το αποδεικνύουν οι πιέσεις που έπρεπε και πρέπει να ασκηθούν στις επιχειρήσεις για να αναγνωρίσουν δικαιώματα στους εργαζομένους. Στις πιο πολλές χώρες ακόμα οι άνθρωποι δουλεύουν σε καθεστώς δουλοπαροικίας. Από τη στιγμή που κάτι ισχύει σταματάει να γίνεται γενίκευση και ξεκινάει να γίνεται πραγματικότητα.

      Το επιχείρημα ότι είναι και αυτός άνθρωπος δεν στέκει, καθώς άνθρωπος είναι ο βασανιστής ή ο προαγωγός, αυτό σημαίνει ότι δείχνει κανένα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα; Το να είσαι άνθρωπος δεν σου προσδίδει de facto αισθήματα ανθρωπιάς.

      Διαγραφή
    22. Ενώ τα κράτη, ε; Τι στοργικοί εργοδότες; Ειδικά το ελληνικό, δίνει επίδομα μέχρι και για να πλύνεις τα χέρια σου. Το ίδιο κράτος στοιβάζει τους λαθρομετανάστες στα στρατόπεδα κράτησης/συγκέντρωσης/όπως θες πες τα. Εν πάση περιπτώσει, αφού θεωρείς ότι κι ο καπιταλισμός κι ο κομμουνισμός κι ο σοσιαλισμός είναι εγγενώς σάπιοι, πες μας ποιο πολιτικό-οικονομικό σύστημα θεωρείς εσύ λειτουργικό και σωστό για να το εφαρμόσουμε.
      Υ.Γ. Αυτό το "ισχύει" ποιος το καθορίζει, για να περάσουμε από τη γενίκευση στην πραγματικότητα; Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι το καθορίζει το "ό,τι μας συμφέρει". Αλλά και πάλι, μπορεί να κάνω και λάθος.

      Διαγραφή
    23. 1)ΠΑΛΙ υποθέτεις ότι θεωρώ ότι τα κράτη παρεμβαίνουν σωστά. ΛΑΘΟΣ. Κάποια παρεμβαίνουν σωστά, κάποια είναι σάπια. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καπιταλισμός έχει κανένα θετικό ή είναι λιγότερο απάνθρωπος. Γιατί πρέπει ντε και καλά να βγάλεις τον καπιταλισμό οκ, από τη στιγμή που σου λέω ότι Η ΙΔΙΑ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ λέει ότι οι άνθρωποι είναι αναλώσιμες παραγωγικές μονάδες;

      Ως διεθνολόγος ξέρω ότι κανένα υπάρχον εφαρμοσμένο ή θεωρητικό σύστημα μπορεί να ευδοκιμήσει από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν τα έθνη. Αν χρειάζεται να στο αναλύσω σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα πότε και για ποιον λόγο δημιουργήθηκαν. Απλά, διάβασε.

      ΥΓ. Η Ιστορία, τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών, οι κραυγές για βοήθεια από εργαζομένους, οι μαρτυρίες ανθρώπων, και βάζω μέσα και δικών μου ανθρώπων. Μπορείς να διαβάσεις για τις συνθήκες που επικρατούσαν στα εργοστάσια πριν τον κρατικό παρεμβατισμό και την εφαρμογή ανθρώπινων δικαιωμάτων (ο αγαπημένος σου καπιταλισμός θεωρεί οκ να δουλεύεουν παιδιά 10 ετών, καθώς προσφέρουν στην παραγωγή), μπορείς να μάθεις πόσο αίμα χύθηκε για να κατακτηθεί το 8ωρο.

      Σταμάτα να θεωρείς ότι γενικεύω μόνο και μόνο γιατί πρέπει να με βγάλεις αριστερή. ΚΑΜΙΑ επιχείρηση δεν παρείχε δικαιώματα στους εργαζομένους πριν τις αναγκάσει το κράτος.

      Διαγραφή
    24. Μην κουράζεσαι άλλο. Με έπεισες. Ο καπιταλισμός δεν έχει κανένα απολύτως θετικό. Είναι απάνθρωπος. Όλοι οι καπιταλιστές είναι ανθρωπόμορφα τέρατα που βάζουν να δουλεύουν δεκάχρονα παιδάκια. Αν έτσι μπορείς εσύ να κοιμηθείς ήσυχη το βράδυ, εγώ σου λέω ότι έχεις δίκιο και κάνω και δυο κωλοτούμπες άμα θες. Εξήγησέ μου μόνο γιατί θυμάσαι να σχολιάσεις στο μπλογκ μου, μόνο όταν γράψω κάτι με το οποίο διαφωνείς.

      Διαγραφή
    25. Μήηηηηηπως γιατί κάτι έχω να πω; Μπα.... Μήηηηπως γιατί έτσι κάνω γενικότερα; Έχεις δει πολλά σχόλια μου πχ στου Alza; Όχι, μόνο προχτές.

      Don't flatter yourself.

      Διαγραφή
    26. Να μην το πάρω πάνω μου, λες, ε; Προσωπικά δε θεωρώ κολακεία το να με αντιπαθεί ο κόσμος. Απ'την άλλη, εσύ μας λες ότι "έτσι κάνεις γενικότερα", όπου "κάνεις" το να σχολιάζεις μόνο όταν έχεις να διαφωνήσεις. Δυστυχώς, έχει πάρα πολλή ζέστη για να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση. Ό,τι νομίζεις, συμπέρανε.

      Διαγραφή
    27. Αντιπάθεια; Μικρέ, ήταν απλή διαφωνία, αλλά το να μου λες ότι το να θεωρείς την οπτική του ανθρωπου ως απλη παραγωγική μοναδα και την αγορα που στηριζεται στην προσφορα-ζητηση οκ, αυτό το έκανε αντιπάθεια.

      Απλά με εξοργίζει να κρίνουν άνθρωποι με τις μισο-γνώσεις τους. Ψάξτε πρώτα, διαβάστε όλες τις πλευρές, και μετά βγάλτε συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    28. Κι εμένα με εξοργίζει να με αποκαλούν "μικρέ", αλλά όπως ξαναείπα έχει πάρα πολλή ζέστη για να το κάνω θέμα. Αν έχεις όρεξη τον Οκτώβρη που θα κάνει δροσιά, έλα να ξανασυζητήσουμε το θέμα. Μέχρι τότε, καληνύχτα.

      Διαγραφή
  6. Το 2 το δέχομαι σαν σπόντα προς το δικό μου blog- και δικαίως τα λες αγαπητέ Θωμά, ναι είμαι απ' αυτούς που όσοι δε συμφωνούν μαζί μας μάς λένε 'αριστερούληδες' (παρότι δεν είμαι απ' αυτούς που όσους δε συμφωνούν μαζί τους τούς λένε 'αιληνέζους' και 'ελληναράδες').

    Με αποζημιώνεις ωστόσο με το 10 σου για τη μισητή Ξε--Νέριτ
    και με πολλά άλλα όπως το αρχικό ανέκδοτο (που θα το προσθέσω εκεί που ξέρεις ΑΝ συνεχίσω να προσθέτω διότι ελπίζω πια να ξεθύμανε το ζήτημα) αλλά και την αναφορά σου στη χοντράδα προς τη γυναικάρα-Βεργκάρα.

    Το χάρηκα και.. (όπως το λες) να προσέχουμε μη γίνει κανένα Μουντιάλ στις φαβέλες μας κι όταν αντιδράσουμε ο κόσμος μας λέει Λεβέντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι προσωπικό βεβαίως το θέμα, γιατί πάρα πολλούς έχω δει να προτρέπουν σε φεϊσμπουκικές και καναπεδικές επαναστάσεις που τίποτα δεν πρόκειται να σημάνουν για τον φτωχό και πεινασμένο της Βραζιλίας. Επίσης δε θα είχα κανένα πρόβλημα με τη ΝΕΡΙΤ, αν σεβόταν τη νοημοσύνη μου αφενός και αφετέρου τα λεφτά που ετσιθελικά της δίνω. Γιατί και στην τότε ΕΡΤ δε μπορούσαμε να πούμε και πολλά για το επίπεδο των εκφωνητών.
      Υ.Γ. Φαβέλες; Διακρίνω μια υπερβολή. Ακόμα φαβέλες δε γίναμε. Κι ελπίζω ότι δε θα γίνουμε.

      Διαγραφή
  7. Ξέχασα να συμπληρώσω πριν. Δεν χωνεύεται το butt-hurt ρε Θωμάκο, δεν χωνεύεται. Βλέπεις και χάσανε ολοκληρωτικά το παιχνίδι το 89' και δεν έχουν πλέον και "ομάδες" του υπαρκτού παπαρισμού υποστηρίξουν...Δεν φταίει κανείς. Το γαμημένο το χροντοντούλαπο της ιστορίας φταίει που έχει χαλασμένο μεντεσέ και που και που ξεπροβάλλουν σα τα σαλιγκάρια στη βροχή, να μιρλιάσουν για το "κακό" καπιταλισμό...γιατί στην ουσία κανένα μουντιάλ δεν είναι το πρόβλημα τους, μια αφορμή για να υπενθυμίσουν σε όλους το butt-hurt της ολοκληρωτικής ήττας τους είναι στη τελική και να πουν και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα, διαιωνίζοντας το παραμύθι του κήπου της Εδεμ στο οποίο θα ζούμε όλοι και να ικανοποιήσουν την ανάγκη να βγάλουν προς τα έξω τον θρησκευτικό "ιδεολογικό" παροξυσμό που τους διακατέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε παρακαλώ. Μη χρησιμοποιείς τέτοιες κακές λέξεις όπως "θρησκευτικός". Αφού το λένε ξεκάθαρα, η θρησκεία είναι για να αποσπά το μυαλό.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω τι έχει πιο πολύ θέαμα. Το "κακό" καπιταλιστικό (Ου σιξ-σιξ-σιξ) Μουντιάλ που το βλέπουν οι "ναζιδες" μονο (όπως μας πληροφορεί η αστυνομία σκέψης από το κοντρόλ) ή οι ινστρούχτορες μιας κάποιας αόριστης ουτοπίας-φαντασιοπληξίας που έχουν βγει παγανιά τις τελευταίες ημέρες; Το πρώτο προσφέρει θέαμα, συγκινήσεις και γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Το δεύτερο...απλά τυπάκια να χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο της λογικής στο όνομα μιας αόριστης θρησκευτικής αγκύλωσης κόντρα στον "σατανά". Σίγουρα πρόκειται για εντελώς διαφορετικά entertainment όμως και τα δύο έχουν την χάρη τους. Τελικά ξέρεις κάτι ρε Θωμά; Θα πω το πρώτο. Ναι φίλε το πρώτο. Το δεύτερο αν το καλοσκεφτείς και αν το θες να το δεις και να γελάσεις ή να εξοργιστείς με τους ινστρούχτορες, αν θες το βλέπεις κάθε μέρα για κάθε απίθανη και πιθανή αφορμή. Το πρώτο όμως είναι μια φορά στα 4 χρόνια.




      Διαγραφή
    3. Γάμησέ τα στην κασέτα.

      Διαγραφή
  8. Διαβάζοντας το ποστ σου με έκανες να πιστεύω πως έχεις δίκιο. Αλλά το μόνο που ξέρω από Μουντιάλ είναι το I dare you της Shakira

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.