Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Wake me up when December ends

Αχ, ο Δεκέμβριος. Ένας ολόκληρος μήνας αφιερωμένος στον εορτασμό του ενός από τα δύο φανταστικά γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο (το άλλο είναι ο θάνατος του Μουφάσα). Πριν αρχίσουμε, θα ήθελα να ανακοινώσω ότι δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα μπαγλαμάδες διαιτητές. Ξέρω, συγκλονιστήκατε, αλλά είναι η πάσα αλήθεια. Και απεδείχθη περίτρανα στην μαγική πόλη του Λονδίνου, την οποία τίμησα με την παρουσία μου πέρυσι το Πάσχα, και σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο αυτής που λέγεται White Hart Lane.
Αλλά επειδή αν θέλατε να κάνετε ποδοσφαιροσυζήτηση θα πηγαίνατε στο καφενείο της γειτονιάς ή στο μπλογκ του Κάνθαρου,  επανερχόμαστε στο θέμα μας, το οποίο είναι ο μαγικός αυτός μήνας που λέγεται Δεκέμβριος.
Λόγω του ενός από τα δύο φανταστικά γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο (και δεν εννοώ το θάνατο του Μουφάσα), επικρατεί αυτό το μήνα ένα γενικό κλίμα χαζοχαρουμενιάς. Παρά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, την οποία θα εκμεταλλευτούν πάλι τα καλόπαιδα για να τα σπάσουν, και την οικονομική κρίση, η οποία ως γνωστόν είναι η μεγαλύτερη δυστυχία που βρήκε τη χώρα μας μετά το κλείσιμο του Burger King, το γκλίτερ, η γκλαμουριά και το "άχου, τι χαρά, έρχονται τα Χριστούγεννα" καλά κρατεί.
Και μια που το ανέφερα, πώς την είδαν όλα τα ντουβάρια και κάνανε σημαία, λαϊκό ήρωα και Τσε (πάρ'τον έναν) Γκεβάρα (τον άλλον) το Γρηγορόπουλο; Ξέρω πόσο πολύ θέλετε να πιστεύετε ότι ήταν ένα λαϊκό παιδί που πέθανε για τα πιστεύω του, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα Αρσακειόπαιδο που κατά πάσα πιθανότητα πήγε να πουλήσει μαγκιές σε έναν πληρωμένο δολοφόνο. 
Αλλά έστω ότι δεν φταίει αυτός. Γιατί το άκουσα και αυτό. Ότι το παιδί δεν πήγε να πουλήσει μαγκιές στον πληρωμένο δολοφόνο, αλλά έτυχε να περνάει από εκεί! ΕΤΥΧΕ ΛΕΕΙ! Όπως δεν τυχαίνει να περνάς από τη Βαγδάτη, έτσι δεν τυχαίνει να περνάς από το κέντρο της Αθήνας όταν βλέπεις σε όλα τα κανάλια και όλα τα σάιτ ότι γίνεται της πουτάνας.
Μπορώ ήδη να φανταστώ το σκηνικό. Χιλιάδες ανάρχες, εναλλακτικοί, ψηφοφόροι του Τσίπρα, μαθητές που προσπαθούν να χτυπήσουν αριστερή γκόμενα και σύσσωμη η ελληνική κοινότητα των μπλόγκερ θα μαζευτούν στο στενό στα Εξάρχεια να αφήσουν λουλούδια και να πουν κάποια κλισέ αριστερή μαλακία για το κακό σύστημα. Μετά εννοείται ότι παρατίθεται δεξίωση-με μολότωφ, πετροπόλεμο και ξυλίκι με τα αγόρια με τα μπλε.
Τέλος πάντων. Πολύ ανέβασα τα επίπεδα τσαντίλας και σήμερα. Θα έπινα ξυδάκι αλλά δε μ'αρέσει. Κι άλλωστε, το κλίμα της εποχής επιβάλλει να είσαι χαρούμενος. Μετά από σκληρή σκέψη, κατάφερα να βρω τους τρεις λόγους για να συμπαθώ το Δεκέμβρη και τα Χριστούγεννα.

  1. Οι δύο εβδομάδες διακοπές.
  2. Τα δώρα.
  3. Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και τα σοκολατοειδή.
Και τώρα περνάμε στη ζώνη του λυκόφωτος. Και αρχίζουμε με τη μουσική. Κάθε κοσμοϊστορικό γεγονός, ως γνωστόν, πρέπει να συνοδεύεται από την κατάλληλη μουσική υπόκρουση. Μόνο που τα Χριστούγεννα διάλεξαν τελευταία και έτσι φορτώθηκαν με όλα τα σκατά.
Αν και τα τελευταία χρόνια έγιναν κάποια θετικά βήματα με την εξαφάνιση σε μια μαύρη τρύπα του Χρήστου Σαντικάι και τώρα με το επικείμενο κλείσιμο του Άλτερ, ο Γεώργιος Μιχαήλ συνεχίζει να μας τα πρήζει με τον γκόμενο που πούλησε την καρδιά του πέρσι τα Χριστούγεννα, η Μαρία Κάρεϊ εξακολουθεί να ζητάει από τον χοντρό με την κόκκινη στολή τον γκόμενό της και πλέον μπήκε νέος πιστολάς στο χωριό της αηδιαστικής μουσικής και λέγεται Ιουστινιανός.
Αλλά αν τα τραγούδια είναι γλυκανάλατα, εμετικά και ντροπή για το είδος της μουσικής μία φορά, οι ταινίες είναι εκατό. Τράβα στο διάολο, χοντρέ με την κόκκινη στολή! Κι εσύ, τσιφούτη κωλόγερε που μαθαίνεις το νόημα των Χριστουγέννων! Κι εσύ, Μακόλεϊ Κάλκιν! Να δούμε, οι από κάτω στολίζουν άραγε έλατο;
Και τι πανούκλα είναι αυτή με το έλατο. Γυαλιστερές μπάλες, λαμπάκια από τον τοπικό Κινέζο που προκαλούν ηλεκτροπληξία σε όποιον πλησιάσει το δέντρο στα δύο χιλιόμετρα και ως αποκορύφωμα το αγγελάκι στην κορυφή, κατάλοιπο του γνωστού σκίτσου του Αρκά που ρώτησε ο άγγελος τον Άγιο Πέτρο πού να βάλει το δέντρο.
Κι έχεις και τους άλλους, να σου λένε ότι δεν είναι σωστό να στολίζεις δέντρο, γιατί το ελληνικό έθιμο είναι να στολίζεις καράβι. Ποιο ελληνικό ρε μαλάκα; Μιλάς για ξενόφερτο έθιμο την ώρα που όλη η θρησκεία της οποίας τον εορτασμό αφορά αυτό το έθιμο είναι ξενόφερτη! Αν είναι έτσι, να μη φοράς παντελόνια αλλά φουστανέλες και να μην τρως πίτσες αλλά τραχανά με φέτα. Εξυπνάκια! Βρήκες κι εσύ να το παίξεις αντισυμβατικός.
Και εντάξει. Ας στολίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα. Δεν τρέχει. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δε με αφορά. Αλλά όλοι οι δρόμοι της πόλης θα πρέπει να γεμίσουν με κακόγουστα, αντιαισθητικά και αντιοικονομικά λαμπάκια. Γιατί θα πρέπει; Γιατί φυσικά γεννήθηκε ο Χριστούλης!
Ο Χριστούλης, κωλόζωα, αν δεχτούμε το γεγονός ότι όντως γεννήθηκε και δε σας κοροϊδεύουν οι παπάδες τα τελευταία δύο χιλιάδες και έντεκα χρόνια, γεννήθηκε μέσα σε ένα γαμημένο στάβλο, με μόνη ζεστασιά τα χνώτα των ζώων. Τώρα αυτό τι σχέση έχει με το να αυξάνεις την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κατά 25000% με κίνδυνο να ξυπνήσουν οι οικολόγοι του καναπέ και να σε πρήζουν με την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που κάνεις, αυτό δεν το ξέρω.
Ευτυχώς, κατά τα φαινόμενα, δε φαίνεται να γίνεται πάλι καμία Γιορτή των Αγγέλων. Τη γλιτώσαμε.
Και μετά είναι η Αράχοβα. Γαμώ και την Αράχοβα κι εσένα που ξεκινάς να μαζεύεις λεφτά από το καλοκαίρι για να πας στην Αράχοβα. Και καλά. Ας υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί που πάνε στην Αράχοβα δεν πάνε εκεί για να τους πάρει σε κανένα καμένο ρεπορτάζ το δελτίο του Σταρ, αλλά γιατί όπως ξέρουμε όλοι οι Έλληνες με το που ακούν ότι έχει αρκετό ψόφο για να διατηρηθεί ένα ικανοποιητικό στρώμα χιονιού παίρνουν τις σανίδες παραμάσχαλα και ανεβαίνουν τρέχοντας στο βουνό για να κατεβαίνουν τις πλαγιές με τις ώρες.
Άλλα χιονοδρομικά δεν έχει η γαμημένη χώρα; Μάθανε όλοι και πηγαίνουν στην Αράχοβα να επιδείξουν τη νεοπλουτιά τους. Μάλλον όχι. Ξέχνα την Ελλάδα. Αν σ'αρέσει τόσο πολύ το σκι, πήγαινε σε κανένα Μπάνσκο να βρεις την υγειά σου και να πληρώσεις και τα μισά από τη Μύκονο του χειμώνα!
Θα μου πείτε, τώρα γιατί κάνεις σαν γεροξούρας σε συσκευασία δεκαεξάχρονου; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Γιατί έτσι γουστάρω! Γιατί βαρέθηκα να ακούω την τσιρίδα της Κάρεϊ! Γιατί βαρέθηκα να ακούω την κάθε ηλίθια να βγαίνει και να λέει για τη γιορτή αγάπης και τις φιλανθρωπίες μπας και τη λυπηθεί κανείς και την πηδήξει! Γιατί βαρέθηκα να βλέπω τα κανάλια να παίζουν τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια από τα σίριαλ σε επανάληψη! Γιατί βαρέθηκα να βλέπω τη μασκότ της Κόκα Κόλα σε κάθε γαμημένη γωνία να προσπαθεί να βιάσει παιδάκια με την κάλυψη του χοντρού διανομέα δώρων! Γιατί βαρέθηκα να πρέπει να είναι όλος ο κόσμος χαρούμενος με το ζόρι!
Κάποιοι έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε από το να γιορτάζουμε για ένα μήνα τα γενέθλια ενός ανύπαρκτου όντος! Get used to it!
Ηρέμησε, Θωμά, ηρέμησε, είσαι πολύ μικρός και πολύτιμος για την ανθρωπότητα για να πάθεις εγκεφαλικό. Δεν αξίζει τον κόπο άλλωστε. Σκέψου θετικά. Και...μελομακάρονα, κουραμπιέδες και σοκολάτες.
Αυτό μου αρκεί.

12 σχόλια:

  1. ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ 2011-12 ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

    Όπως μας είπε λοιπόν ο Αντιδήμαρχος, φέτος, οι εκδηλώσεις της Πλατείας Αριστοτέλους και του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, θα είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου «Θεσσαλονίκη η Πόλη των Χριστουγέννων», υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με διοργανωτές το ΕΕΘ και την HELEXPO και υποστηρικτές τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς της πόλης, όπως... η Ένωση Ξενοδόχων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κλπ.

    Οι Θεσσαλονικείς και οι φίλοι που θα πάρουν τη σωστή απόφαση!!! να περάσουν τις Γιορτές στην πόλη μας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων:

    - Χριστουγεννιάτικο δένδρο μέσα στη Θάλασσα, το οποίο θα βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην Πλατεία Αριστοτέλους. Κατά βάθος, θα είναι ένα σύνολο απο φωτισμένα αστέρια επάνω στη θάλασσα, που θα έχουν το σχήμα τρίγωνου δέντρου..

    - Τρεις φωτεινούς τάρανδους και ένα έλκηθρο στην κάτω πλατεία, συστάδα από 8 Χριστουγεννιάτικα φωτισμένα δένδρα με ταράνδους μπροστά από το Ολύμπιον, διακοσμητικά φωτάκια στον άξονα Τσιμισκή – Εγνατία και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

    - Εξέδρα, πάνω στην οποία θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις (πολιτιστικές, μουσικές), σε όλη τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.
    - Για όσους κατέβουν στο κέντρο της πόλης, θα τους περιμένουν στην κάτω πλατεία ένα Παγοδρόμιο 200 τμ, Καρουζέλ, Τρενάκι και μια σκηνή.
    Καρουζέλ και Τρενάκι θα υπάρχει και στην άνω πλατεία (πλατεία Δικαστηρίων). Εκεί, όμως, το Παγοδρόμιο θα είναι 400 τμ και θα υπάρχει επίσης ένα παιχνίδι και μια ρόδα ή ice gallery.
    - Τέλος, θα τοποθετηθούν δύο σπιτάκια 5μ Χ 5μ και άλλα 8 σπιτάκια 2μ Χ 2μ..... αυτο κυκλοφορει στο φεισμπουκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς αυτή είναι η άποψη μου σχετικά με την δολοφονία του Αλέξη. Όπως ακριβώς την διατύπωσες εσύ. Πράγμα το οποίο δεν κατάφερα να κάνω εγώ ποτέ. Οπότε είσαι ένας θησαυρός για την έκφραση μου το καταλαβαίνεις ???

    Για τα υπόλοιπα δεν σου δίνω άδικο που γκρινιάζεις. Δεν θα μπορούσα ειδικά εγώ να το κάνω αυτό που μου φταίει και ο ήλιος που βγαίνει κάθε πρωί. Απλά τα Χριστούγεννα πιστεύω είναι μια ανάμνηση της παιδικής ηλικίας μας. Ξέρεις, τότε που ήμασταν μογγολάκια και ότι μας έλεγαν το πιστεύαμε και νιώθαμε καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://youtu.be/Bc8vaj2KeT8 Μετά από αυτό την ερωτεύτηκα κι εγώ...αλλά από συμπόνια....είπαμε,δεν ξαναγυρίζουμε στα παλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως τα μυαλά μας έχουν κάποιο είδος περίεργης μυστηριώδους σύνδεσης για ταινία του M.Night Shyamalan? Αυτό που λες για τα Χριστούγεννα είναι λίγο αλήθεια, αλλά όταν η αθωότητα και οι παιδικές αναμνήσεις πνίγονται σε μία θάλασσα από φωτάκια και ηλίθιες μουσικές, τι να το κάνω;
    Χωστήρα, βρήκες άλλη μία (μίνι) απόδειξη ότι εγώ και η Μπιγιονσέ είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Ας όψεται ο κιαρατάς ο Jay Z που με πρόλαβε στη γωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν ρε φίλε τη γκρίνια είναι αυτή πως ξύπνησες σήμερα και σ'εκανα και πάσα στο μπλόγκι μου!
    Ηρέμησε παιδί μου και αυτοί που πηγαίνουν στην Αράχοβα φέτος θα μετριούνται στα δάχτυλα.
    Κρίση -κρίση αλλά θα μας αλλάξουν τα φώτα για να ξεπληρώσουμε τη ΔΕΗ για τα φωτάκια που θα μας φτιάξουν και καλά τη διάθεση.

    Καλό Μήνα με θαλασσινά λέμε σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμα λέω εγώ ότι αυτή η περιβόητη κρίση είναι για καλό μας δε με πιστεύουν...(ευχαριστώ για την πάσα και ελπίζω να την μετουσιώσω σε γκολ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θωμά η γκόμενα σου δεν εκμεταλευέτε καλά την "τσαντίλα" σου.. Είσαι έφηβος και πρέπει να ξεσπάς σε ποιο σοβαρά θέματα ;)

    Και πέρα από το χούμορ. Οποιοσδήποτε και οπουδήποτε να ήταν ο Αλέξης δεν σημαίνει ότι κάθε μουνόπανο πρέπει να πυροβολεί.Τα Εξάρχεια τα έχουν στοχοποιήση σαν απαγορευμένη περιοχή παρόλο που είναι απίστευτο μέρος με βιβλιοπωλεία, θέατρα και μπαράκια.. Παιδιά τα Εξάρχεια είναι η Μέκκα του βιβλίου και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει.. Εδώ ο γερμανοτσολιάς ο Άδωνις έχει εκεί βιβλιοπωλείο..δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω γκόμενα. Αλλιώς σιγά που θα έγραφα τέτοιες μαλακίες (μπορεί να την έθαβα πίσω από την πλάτη της, αλλά μάλλον όχι...)
    Είπα εγώ πουθενά ότι ο Κορκονέας έπρεπε να σκοτώσει τον μικρό; Όχι. Αλλά δεν μπαίνεις στο κλουβί της τίγρης και μετά παραπονιέσαι αν σε φάει. Και γιατί άραγε να έχουν ανακηρύξει τη Μέκκα του βιβλίου σε άντρο κακοποιών, αναρχικών και αποβρασμάτων της κοινωνίας; Μήπως δε θέλουν ο κόσμος να διαβάζει βιβλία; Γιατί, μήπως είναι κανένα απολυταρχικό καθεστώς; (ρητορικές αι ερωτήσεις, μην απαντήσετε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ έπεσες στην λούμπα..ΔΕΝ είναι άνδρο κακοποιών. Αυτό "ταΐζουν" τα ΜΜΕ..Τα αποβράσματα που λες, είναι τυπάκια που συναντάς κάθε μέρα στη ζωή σου και δεν ενοχλούν κανέναν..Ποζεροπανκς παντού θα βρεις.Το να γκετοποιήσουν μια περιοχή είναι εύκολο.. χαμηλώνουν τα νοίκια και οι τιμές τον σπιτιών.. Όταν προσπάθησαν να διώξουν τα βαποράκια από την πλατεία(τα κατάφεραν) αυξήθηκε η αστυνομία και η τρομοκρατία τους. Από έναν που τους έχει κράξει πολύ αλλά συχαίνεται τις απαγορευμένες "περιοχές" εν καιρώ "δημοκρατίας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έπεσα στη λούμπα ρε...δεν είπα ότι είναι άντρο κακοποιών. Είπα ότι την έχουν ανακηρύξει σε άντρο κακοποιών. Έχει διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και εκει που πιστευα οτι δεν υπαρχει 16 χρονο με μυαλο και ειμαι καταδικασμενη να κανω μαθημα μονο σε παιδια με iq αμοιβαδας ηρθες εσυ!Με κανεις να ελπιζω ξανα στα θαυματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό είναι που λένε "το θαύμα των Χριστουγέννων"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.