Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η σεξουαλική χειραφέτηση του δεκατετράχρονου

Ήμουν σήμερα το απόγευμα στο λεωφορείο...
Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ξεκινάω μια ανάρτηση με τη φράση "ήμουν στο λεωφορείο", θα είχα αρκετά λεφτά για να κεράσω κάποιον από εσάς καφέ στο Μικέλ.
Τέλος πάντων, ήμουν σήμερα το απόγευμα στο λεωφορείο, πηγαίνοντας να συναντήσω το Γρηγόρη που γύρισε μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην ερωτική πόλη (ή ερωτικό χωριό, όπως θα το αποκαλούσε η Κατερίνα), και από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδρομής τον ζωτικό μου χώρο καταλάμβανε παρέα αποτελούμενη από έξι-εφτά μουνίτσες του γυμνασίου.
Με το ζόρι να πήγαιναν πρώτη λυκείου.
Κι από την ώρα που ανέβηκα στο γαμήδι το λεωφορείο μέχρι την ώρα που κατέβηκα από το γαμήδι το λεωφορείο, δε σταμάτησαν να μιλάνε φωναχτά για τις αλλαξοκωλιές τους.
Ναι, κυρίες και κύριοι. Σε περίπτωση που δεν το είχατε συνειδητοποιήσει, κανένας απολύτως δεν ενδιαφέρεται να ακούσει με ποιον πήγε ποια πού πότε και γιατί. Είναι πολύ πιθανό να χαθήκατε με τις ερωτηματικές αντωνυμίες στην τελευταία πρόταση, στην οποία περίπτωση εύχομαι να έχετε gps γιατί αλλιώς την πουτσίσατε.
Σε κάποια φάση, γύρω στο κατηραμένο φανάρι της Λαγκαδά το οποίο για να το περάσεις πρέπει να έχεις βύσμα το Θεό πρέπει να ήτανε, η μία απ'αυτές (που προφανώς πρέπει να ήταν η αρχηγός της αγέλης) άρχισε να απαριθμεί σε πόσους έχει πει όχι, αλλά εν τέλει αποδείχτηκε ότι σε περισσότερους είχε πει ναι παρά όχι, γιατί και σ'αυτούς που νόμιζε ότι είχε πει όχι εν τέλει είχε πει ναι "δυο-τρεις φορές".
Εκείνη τη στιγμή τα αρχίδια μου ήθελαν να αρχίσουν να χειροκροτάνε μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι την πρώτη παγκόσμια περίπτωση επιδοκιμαστικού αρχιδοκροτήματος, αλλά εν τέλει επέδειξαν αυτοσυγκράτηση.
Το αποκορύφωμα όμως δεν είχε έρθει ακόμα. Σε κάποιον από τους αναρίθμητους τύπους που απαρίθμησε (και θα με ρωτήσετε τώρα, αν ήταν αναρίθμητοι πώς τους απαρίθμησε, και η αλήθεια είναι ότι αυτό το ερώτημα δεν ξέρω να το απαντήσω γιατί δεν έχω εντρυφήσει τόσο βαθιά στα θεωρητικά μαθηματικά και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσω να ανοίγω παρενθέσεις και να ξεχνάω να τις κλείσω γιατί είναι κάτι που έχω κάνει αναρίθμητες φορές και ΣΚΑΣΕ ΘΩΜΑ.).
Λοιπόν, πού είχαμε μείνει;
Ναι. Σε έναν από τους τύπους που απαρίθμησε, παρέθεσε στις φιλενάδες της (και σε όλο το υπόλοιπο φιλοθεάμον κοινό που επέλεξε για άλλη μια φορά τον ΟΑΣΘ για την ψυχαγωγία του) τον εξής διάλογο:
-Αυτός: Θες να κάνουμε κάτι;
-Αυτή: Ξέρεις, αυτήν την περίοδο τα έχω με τον Χ, οπότε...
-Αυτός: Ίσως κάποια άλλη στιγμή τότε;
-Αυτή: Ναι, κάποια άλλη στιγμή...
-Αυτός: Ωραία, θα περιμένω.
Και αποκορυφώνει στις φίλες της με την ατάκα "Καλά, θα περιμένει πολύ ακόμα".
Και αρχίζουν όλες μαζί να κακαρίζουν, προφανώς γιατί ήταν τόσο γαμάτη η απάντηση της αρχικοτάρας που έπρεπε να την επιδοκιμάσουν.
Κατάλαβες, φίλε μου; Τα λένε τα καριολίκια τους και τα περηφανεύονται κιόλας.
Ο Γρηγόρης πιθανότατα θα διαφωνήσει, αλλά ας έρθουμε στη θέση του κακομοίρη αυτού στον οποίο σκοπεύει να ρίξει πίτα η ράντομ καριολίτσα που συνάντησα μία φορά στο λεωφορείο και ελπίζω ότι δε θα ξανασυναντήσω ποτέ στη ζωή μου.
Έχεις την άλλη απέναντί σου, ξέρεις ότι έχει πάρει το μισό σχολείο και το ένα τέταρτο του παραδιπλανού σχολείου και κάτι τύπους που πηγαίνουν σε ιδιωτικά, γιατί δε φαντάζομαι και να την είχε για αθώα περιστερά, 2014 έχουμε πια, και της την πέφτεις.
Κι αυτή, αντί να σου πει στα ίσια, ξεκάθαρα κι αντρίκια και προσθέστε κι άλλα συνώνυμα του "στα ίσια" ανάλογα με το πώς σας αρέσει η γεύση, "ξέρεις, αγοράκι μου, δεν πρόκειται να σου κάτσω μέχρι να ολοκληρωθεί το μετρό της Θεσσαλονίκης κι ακόμα παραπέρα", σου δίνει φρούδες ελπίδες, στις οποίες, αν είσαι κι εσύ λίγο μαλάκας, θα πας να γαντζωθείς.
Ε, εκεί μία απάντηση της αρμόζει, όχι μόνο από σένα, αλλά κι απ'την υπόλοιπη κοινωνία.
-Ρε Θωμά, αφού βλέπεις ότι τα δεκατετράχρονα το πνίγουνε το κουνέλι, γιατί δεν πας κι εσύ να βρεις κανένα, να ξεθολώσει ο μυαλός σου, να ησυχάσει κι εμάς το κεφάλι μας που μας έχεις ζαλίσει τ'αρχίδια "δεν έχω γκόμενα" και "δεν έχω γκόμενα";
Ννννναι. Το πρόβλημά μου δεν είναι να βρω μια τρύπα να το χώσω. Αν ήταν αυτό, θα άνοιγα μια τρύπα στην άμμο. Όπως λέει και το ανέκδοτο με τους Κύπριους για το πώς βγάλανε την πόλη τους Αμμόχωστο.
Στη Σαπφούς, εκεί απέναντι απ'το υποθηκοφυλακείο,  τα τραβέλια παίρνουν πίπες για πέντε ευρώ και οι μαύρες σου κάθονται για δέκα (τα οποία βέβαια δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα που θα δώσεις για θεραπεία απ'τη σύφιλη). Αν το πρόβλημά μου ήταν σκέτα και ξερά να γαμήσω, θα το είχα λύσει με το να μην πάρω τυρόπιτα για πέντε μέρες.
Δεν είναι εκεί το θέμα.
Το θέμα είναι, τι θα είχε να μου προσφέρει το δεκατετράχρονο, πέρα από μια εύκολη τρύπα; Ποια θυσία έχει κάνει αυτή για μένα; Πού είναι ο Βάγκνερ, πού είναι ο Πουτσίνι; Βας βας βας ο Παρασκευάς, που πήρε ο Καρβέλας το riff από τη Layla και το έκανε γύφτικο τσιφτετέλι και στριφογυρνάει ο Κλάπτον στον τάφο του, παρ'όλο που δεν πέθανε ακόμα.

Εντάξει ρε παιδιά. Δε θα σας έβαζα και το Βας Βας. Έχω και μια πχοιότητα μη χέσω πόμολα.
Τι έλεγα; Α, ναι. Τι ακριβώς να το κάνω εγώ το δεκατετράχρονο;
-Να το γαμήσεις.
Χαίρω πολύ, Σκορδομπούτσογλου. Εννοώ πέρα απ'το να το γαμήσω. Όπως προείπα, δεν είναι αυτό το ζητούμενό μου. Άρα επανέρχομαι στην αρχική μου ερώτηση. Τι ακριβώς να το κάνω εγώ το δεκατετράχρονο;
-Να το γαμήσεις.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ.
Τι να το κάνω, λοιπόν, εγώ το δεκατετράχρονο; Να το ακούω να μου λέει πόσο γλυκούλης είναι ο Μπίμπερ; Να μου κρατάει μούτρα επειδή δεν της πήρα ένα τεράστιο χνουδωτό αρκούδι για του Αγίου Σαχλεντίνου; Ή μήπως να ισχυρίζεται στις αντούβιανες φίλες τις πως το ότι τα έχει με μεγαλύτερο της προσφέρει σταθερότητα και συναισθηματική ωριμότητα;
Ε, όχι. Αν όλοι οι δεκαοχτάχρονοι κάγκουρες εκεί έξω βρίσκουν την εύκολη λύση στο να πάνε και να πηδάνε τα δεκατετράχρονα, ας πάνε. Κι ελάτε μετά να με ρωτήσετε γιατί είναι τόσο σάπιο το κοινωνικό οικοδόμημα.
Εγώ μια φορά, το να πάω να τα φτιάξω με δεκατετράχρονο το θεωρώ πρώτα πρώτα πλήγμα για την αξιοπρέπειά μου.
-Ωραία, τότε περίμενε να γαμήσεις την αξιοπρέπειά σου.
...χρ...
(το "...χρ..." αυτό συμβόλιζε το κάτι σαν ροχαλητό που αντηχεί απ'το λαρύγγι σου όταν ακούς κάτι που υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι αστείο αλλά δεν ήταν και τέλος πάντων ελπίζω να καταλάβατε γιατί στο να εξηγώ πράματα είμαι χειρότερος κι απ'το να μην τρώω ό,τι βρω μπροστά μου).
Αυτά, και να προσέχετε μη γράψετε ένα επικό riff και σας το κλέψει ένα δεκατετράχρονο για να κάνει το γκόμενο να ζηλέψει κι αν μου εξηγήσετε το πώς ακριβώς θα μπορούσε ένα δεκατετράχρονο να κάνει ένα γκόμενο να ζηλέψει κλέβοντας ένα riff θα σας κεράσω καφέ απ'το Μικέλ.

31 σχόλια:

  1. Να λες ευχαριστώ που δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία σου γιατί θα σου έκαναν επικό duckface και θα έχανες το φως σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, ναι. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. I'm a survivor. Που έλεγε κι η πρώην μου η Μπιγιονσέ σε ένα τραγούδι των Destiny's Child.

      Διαγραφή
  2. Το δεκατετράχρονο προσφέρει στην κοινωνία το ότι σε δεκαπέντε χρόνια θα έχει τις εμπειρίες να διαχειριστεί μια μόνιμη σχέση και δε θα έχει την ανάγκη για αλλαξοκωλιές μιας που θα έχει κάνει αρκετές. Άσχετα αν ο μαλάκας της δε θα έχει κανένα από τα δύο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Τις εμπειρίες για να διαχειριστεί μια μόνιμη σχέση θα τις αποκτήσει το δεκατετράχρονο δίνοντάς το σε όλους τους δεκατετράχρονους συμμαθητές της που χθες έμαθαν ότι αυτό το πράμα εκεί κάτω δε χρησιμεύει μόνο στο κατούρημα. Και το φετινό πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ, σωστά;

      Διαγραφή
    2. φέτος όχι, αλλά του χρόνου σίγουρα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ!

      Διαγραφή
    3. Αισιοδοξία πάνω απ'όλα.

      Διαγραφή
  3. εγώ θα κυκλοφορούσα με μπλουζάκι "Thomas the Barbarian"...η επιτυχία θα ηταν σίγουρη!

    Όχι, όχι δεν έχω κυκλοφορησει με μπλουζάκι "Χωστηρας" κε ωπιοσ τω πι θα αιχι πλοκ κε ριπωρτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το δοκιμάσω το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις του Αριστοτελείου με σήμα τον Άγιο Δημήτριο στο Ποσείδι.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος8/1/14 08:17












    Και ποιος σου είπε ότι θα προλάβεις να ασχοληθεις με αρκουδάκια και μαλακίες;Τουτέστιν εκει είναι η γκομενίτσα,βρες την ομορφότερη που ο συνομήλικος της δε πρόκειται ποτέ να την ρίξει ούτε στα όνειρα του και ρίξτην!Όπως και να το κάνουμε οι γυναίκες γουστάρουν μεγαλύτερους,αν και τώρα μια δεκατετράχρονη δεν ξέρω κατα ποσο ειναι ολοκληρωμενη γυναικα!Οι γνώσεις ανθιρωπολογίας μου με εγκαταλείπουν!Αυτα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/1/14 08:17

      Τι στο πουτσο με το σχολιο ρε;;;Πφφφφ!

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς εσένα σκεφτόμουν όταν έγραφα τον υποθετικό αντίλογο. Αλλά δεν το διαπραγματεύομαι. Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με καμία γκόμενα που μπορεί να μου προβάλει σαν δικαιολογία το "δε με αφήνει ο μπαμπάς μου" και να ισχύει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/1/14 22:52

      Ξερω τυπισσα που το λεει αυτο και ειναι 20,τι σημαινει δε πηδας και 2αρες;;Οι γκομενες είναι γκομενες,δεν αλλάζουν!Αμα δε ειναι και πουτανες είτε 14 είτε 24 είτε 34 το ιδιο θελουν,να βρουν να τις γαμησουν,οποτε αστο δε πειθεις! :p

      Διαγραφή
    4. Δεν πας να περάσεις κανένα μάθημα;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος9/1/14 00:18

      Το εχω στα υποψην και στις αμεσες μου προτεραιοτητες!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος9/1/14 14:43

      Εσένα να δούμε!Εμείς είμεθα παλιες καραβάνες,βετεράνοι οχι καινούργιοι που δε ξερουν τιποτα!

      Διαγραφή
  5. Καλέ, το ότι είναι παράνομο να πηδήξεις δεκατετράχρονο το ξεχάσαμε ή δεν παίζει σαν επιχείρημα;

    Σκέψου το και έτσι: ο άντρας ο σωστός, ο αρχιδάτος, ο κύριος, ο τσέτλιμαν, δεν πάει με εύκολα δεκατετράχρονα για να ξεφλοκιάσει.
    ...
    ...
    ...
    Πάει έστω με δεκαεφτάχρονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το να καπνίζεις σε κλειστούς δημόσιους χώρους παράνομο είναι. Πού είχαμε μείνει;
      Υ.Γ. Πού εξαφανίζεσαι εσύ και επανεμφανίζεσαι μετά από πέντε μήνες;

      Διαγραφή
    2. Εμεις ειμεθα ευσυνειδητοι πολιτες και σεβομαστε το νομο και τον τροχονομο και τον τρομονομο.
      (σκασε μη γελας μπορω να πω κι αλλα)

      Εγω ειμαι ιδεα. Οπως μια ιδεα, ερχεται, φευγει, και ξαναρχεται την χειροτερη συνηθως στιγμη.
      Σε μεταφραση, καταφερα να παρω το ρημαδι το πτυχιο και εκτοτε τρεχω γιατι προφανως, θελει να κανεις και αιτηση για να ορκιστεις. Του τυπου ναι, σκοτωθηκα να τελειωσω τα γαμωμαθηματα σας, αλλα το ξανασκεφτηκα, κρατηστε με αλλα τοσα χρονια να γερασουμε μαζι αγαπημενοι.

      Διαγραφή
    3. Μα δεν είναι αξιολάτρευτο το ελληνικό πανεπιστήμιο;

      Διαγραφή
    4. Παντως μια συμβουλη να σου δωσω, που μπορει να το χεις παρει πρεφα ηδη, εγω θα τη δωσω γιατι ετσι.

      Οταν δεις πως φερονται οι καθηγητες (δεν σου λεω οι ξηγημενοι, σου μιλαω για αυτους που με το ζορι χαιρετανε τους φοιτητες τους, που ειναι ειρωνες, που γενικα εχουν ενα υφος οτι δεν αντεχουν αλλο τη μαλακια που δερνει τους φοιτητες), θα θελησεις να τους μισησεις.

      Προσεξε!
      Να τους μισησεις δεν λεω, ειδικα τους πουστηδες που αδικουνε στις εξετασεις. Αλλα! Θα δεις οτι σε πολλες φασεις, φταινε οι φοιτητες. Μιλαμε για ατομα που δεν ξερουν πως να πανε στην ταξη, που ρωτανε μιση βδομαδα πριν την εξεταστικη ποιο βιβλιο αντιστοιχει στο μαθημα, ποια ειναι η υλη, ποια ειναι τα ΣΟΣ, αν υπαρχουν σημειωσεις, ατομα που ενω καποιος εχει απαντησει, ΞΑΝΑρωτανε.

      Οποτε βλεπεις οτι δεν ειναι παντα μαλακας ο καθηγητης, οι περιστασεις τον κανανε.
      Οσον αφορα στη γραμματεια, ψοφος βαρυς, γιατι ναι μεν ακουνε κ αυτοι ενα σωρο μαλακιες, αλλα οταν η γραμματεια δεχεται μονο Τριτη, 10 με 1 (αληθινη ιστορια), και συνεχιζουν να σου φερονται σαν να σαι ανθρωπομορφη κατσαριδα, θα τους βριζω οσο γουσταρω.

      υγ. Ιστορια πονου: μαθημα Πολιτικη Εξελιξη του Ισλαμ. Ιστορια του ισλαμισμου και των ισλαμικων χωρων βασικα. Προφορικη εξεταση.
      Ερωτηξις καθηγητη: "Ποτε εζησε ο Μωαμεθ;" (κατεληξε να ρωταει αυτο γιατι ειχε ηδη λαβει ως απαντηση μια σιωπη ΝΑ απο τη φοιτητρια σε αλλες, πιο λογικες για Πανεπιστημιο ερωτησεις)
      Απαντηξις φοιτητριας: "...τον 17ο αιωνα."

      Μιλαμε για 4ο ετος.

      Διαγραφή
    5. Οπότε στη θερμοδυναμική να περιμένω να ακούσω "αν ανοίγεις τα παράθυρα φεύγει η ζέστη;".

      Διαγραφή
  6. Κι αν δε θες να την πηδήξεις....
    Χούφτωσ' την, χούφτωσ' την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε κώλους δεν έχουν τα δεκατετράχρονα. Τι να πιάσεις και τι να χουφτώσεις.
      Υ.Γ. Σκάσε, Γρηγόρη.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος8/1/14 20:32

    Αυτά τα θέματα απαιτούν λάιβ συζήτηση και πολλές, αλλά πολλές μπύρες! Δε λέω να πας φυλάκα για το μικρό αλλά τέσπα , χωρίς μερικά λίτρα αρνούμαι να συζητήσω!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπα εγώ πιστεύω θα τον δώσει και σε εκείνον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε βρίσκω κάτι κακό στη σεξουαλική απελευθέρωση βάσει "σωστών" και λογικών κριτηρίων. Μάλλον οι μαλακισμένες συμπεριφορές σ' ενοχλούν περισσότερο,μα αυτές δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να πηδιέσαι δεξιά κι αριστερά είναι μαλακισμένη συμπεριφορά στα δεκατέσσερα. Στα τέσσερα πάλι είναι πιο βολικό, αν δεν έχεις πρόβλημα στα γόνατα.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.